Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-11-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Όπως γνωρίζετε συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και ενέκρινε τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2003, ο οποίος θα κατατεθεί το απόγευμα στη Βουλή, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στα συμπεράσματα από τις επαφές του με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και από τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν. Χαρακτήρισε τη συζήτησή τους χρήσιμη και τόνισε ότι ο κ. Ερντογάν επέδειξε καλή θέληση, ίσως πιο ουσιαστική από ό,τι είχαν επιδείξει άλλοι Τούρκοι ηγέτες στο παρελθόν, αλλά και μία στάση αναμονής, όσον αφορά την ουσία των θεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις στα θέματα τα οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν.

Στη συνέχεια, έγινε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη η παρουσίαση του Προϋπολογισμού, επί του οποίου τοποθετήθηκαν οι υπουργοί.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κάποιον "κλεφτοπόλεμο", που γίνεται κυρίως από την αντιπολίτευση, γύρω από την πορεία και τα μεγέθη της οικονομίας. Είπε ότι σε αυτό τον "κλεφτοπόλεμο" εμείς θα δώσουμε δυναμική απάντηση, με προβολή της οικονομικής πολιτικής μας στο σύνολό της, γιατί είναι μια πολιτική που συνδυάζει τη σταθερότητα με την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι μια πολιτική που οδηγεί, με σταθερά και σίγουρα βήματα, στην πραγματική σύγκλιση. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι εμείς επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε ο Προϋπολογισμός και η οικονομική πολιτική να γίνουν θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών. Κι αυτό, γιατί θα αναδειχθούν τα πραγματικά μεγέθη, η πραγματική και θετική πορεία της οικονομίας, ο συνδυασμός σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης και το γεγονός ότι οδηγεί με σταθερά βήματα στην πραγματική σύγκλιση.

Σήμερα, στις 8 το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 8.45 τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι η ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας των δύο συναντήσεων ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε μια εφ` όλης της ύλης δήλωση που θα αφορά το συμπέρασμα ή εν πάση περιπτώσει την τελική τοποθέτησή του, μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Αύριο, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, θα αναχωρήσει για την Πράγα. Προηγουμένως, στις 10 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στην Πράγα. Συγκεκριμένα, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και τον υποφαινόμενο. Στη συνέχεια, θα συζητήσει διεξοδικά με το υπουργό Εθνικής Αμυνας για την προετοιμασία της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που θα συνέλθει τη Δευτέρα (25/11). Αντικείμενο συζήτησης θα είναι η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τη Δευτέρα το βράδυ θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την προετοιμασία της Συνόδου της Κ.Ε. του Κινήματος, η οποία θα συνέλθει στις 28 και 29 Νοεμβρίου.

Στην Πράγα είναι πιθανό να υπάρξει σειρά συναντήσεων του Πρωθυπουργού με ηγέτες άλλων χωρών. Θέλω, όμως, να πω, επειδή χθες υπήρξε σχετικό τηλεγράφημα από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπους.

Από την Πράγα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ολλανδία, όπου το πρωί του Σαββάτου (στις 9.30) στη Χάγη θα συναντήσει τον Ολλανδό ομόλογό του. Η δημοσιογραφική αποστολή θα αναχωρήσει από την Πράγα, για την Αθήνα, την Παρασκευή το βράδυ.

Την επόμενη Τετάρτη (27/11), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 19 November 2002 - 15:05:10 UTC