Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-09-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2001

Ο Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε τα εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ν.Δ. μετά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του Πρωθυπουργού, έκανε λόγο για ωραιοποίηση της πραγματικότητας. Επίσης, η Ν.Δ. κυκλοφόρησε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, και μία αφίσα που αναφέρεται στα μεγάλα έργα. Ποιό είναι το σχόλιό σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι η Ν.Δ. έχει κυκλοφορήσει αφίσες στις οποίες αναφέρει με ειρωνικό τρόπο ότι πολλά έργα της Θεσσαλονίκης, ότι η ίδια η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε λίστα αναμονής. Η ίδια η Ν.Δ. βρίσκεται σε λίστα αναμονής επί πάρα πολλά χρόνια. Και πιστεύω ότι με την πολιτική που ακολουθεί, η λίστα αναμονής θα μετατραπεί σε λίστα μόνιμης παραμονής της στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαιτέρως για την πόλη τους. Ολοι γνωρίζουν το έργο που έχει συντελεστεί σε αυτήν εδώ την περιοχή, καθώς και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλωστε, στα έργα αυτά έχουν αναφερθεί, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί έχουν γίνει πάρα πολλά και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Γιατί η Θεσσαλονίκη -που έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση και μπορεί, όχι σε συμβολικό, αλλά σε πραγματικό και ουσιαστικό επίπεδο να χαρακτηριστεί ως η νέα πρωτεύουσα των Βαλκανίων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις- είναι η πόλη που συγκεντρώνει, μεταξύ των άλλων και το ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως της δικής μας κυβέρνησης, ώστε να διαδραματίσει αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Πιστεύω ότι αυτού του είδους η κριτική από την πλευρά της Ν.Δ. είναι ατεκμηρίωτη και πάντως αναμενόμενη. Οπως αναμενόμενη είναι και η αποδοκιμασία από την πλευρά του λαού, των πολιτών, αυτής της ανεύθυνης στάσης της.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως, υπάρχουν και καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα...

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι όταν μιλούμε για μεγάλα έργα, αναμφίβολα εμπλέκονται κοινοτικοί φορείς των οποίων πρέπει να εξασφαλίσουμε την έγκριση. Αυτές οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου να οδηγηθούμε στην έγκριση, την έκδοση των σχετικών αποφάσεων των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων. Μπορεί να δικαιολογηθεί η κριτική για το ότι έχουμε μια σχετική καθυστέρηση. Δεν δικαιολογείται, όμως, αυτή η μεμψιμοιρία, αυτός ο μηδενισμός, ο οποίος εκφράζεται από την πλευρά της Ν.Δ., που δεν δείχνει τίποτε άλλο, παρά την ένδοιά της να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση και γι` αυτό καταφεύγει σε τέτοιου είδους ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μία θετική προσέγγιση στα πράγματα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αλλωστε, το ότι η Θεσσαλονίκη έχει φθάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα και έχει πετύχει αυτή τη σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αυτό από μόνο του αποτελεί την καλύτερη εγγύηση, την καλύτερη βάση για το ότι μπορεί να πετύχει και τους επόμενους στόχους της.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Saturday, 8 September 2001 - 13:05:11 UTC