Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-07-24

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Εισαγωγικώς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στις διαδηλώσεις στη Γένοβα της Ιταλίας. Για μια ακόμη φορά, με τρόπο κατηγορηματικό και με έμφαση, επαναλαμβάνω ότι δεν έχει σταλεί κατάλογος με ονόματα από ελληνική υπηρεσία, ούτε έχουν δοθεί πληροφορίες για πρόσωπα από υπηρεσία του ελληνικού κράτους σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Ιταλίας. Τα ΜΜΕ, βεβαίως, έχουν την ευθύνη για τα δημοσιεύματα και τα προγράμματα που προβάλλουν. Συχνά, όμως, η αλήθεια απουσιάζει. Εμείς, ως χώρα της Ε.Ε., συμμετέχουμε στις διαδικασίες της. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη, ότι κάποιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους έδωσαν στοιχεία για Ελληνες πολίτες σε υπηρεσίες του ιταλικού κράτους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Εμείς, δώσαμε μάχη να δοθεί η δυνατότητα στους Ελληνες πολίτες, που επιθυμούσαν να μεταβούν στην Ιταλία, να έχουν αυτή τη δυνατότητα και να πάρουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Δεν είχαμε υπόψη μας στοιχεία για άτομα που ενέχονται σε τρομοκρατικές, παράνομες δραστηριότητες τέτοιες, ώστε να χρειάζεται να προσκομίσουμε ανάλογα στοιχεία στις αρμόδιες ιταλικές υπηρεσίες. Αυτό το λέω με έμφαση, γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και που είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση και κατά κάποιο τρόπο τα καθυστερεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει κανέα πρόβλημα, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Ασκεί μία πολιτική για την ανασύνταξη και ανόρθωση των Βαλκανίων, η οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει -πέραν της διπλωματικής, πολιτικής- και οικονομική υποστήριξη Οι διαδικασίες που μέχρι τώρα έχουν ακολουθηθεί, απαίτησαν κάποιο χρόνο. Είμαστε στην τελική φάση και η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Για πότε έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι ένα θέμα που απασχολεί τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Επαναλαμβάνω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποσαφηνίσει το πλαίσιο και θεωρείται δεδομένη η δέσμευση που έχει αναλάβει για την εφαρμογή αυτού του οικονομικού προγράμματος για την ανασύνταξη των γειτονικών χωρών.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 24 July 2001 - 13:05:09 UTC