Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος για υποτροφίες αλληλεγγύης, τέλος ακινήτων, βουλευτή Αηδόνη
  • [02] Καραθανασόπουλος: «Γίνεται προσπάθεια για να βελτιωθεί η θέση του Ριζοσπάστη»
  • [03] Ντόλιος: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση εργασίας»
  • [04] Νάκος: «Το όριο εισδοχής στη Βουλή πρέπει να είναι 5% και όχι 3%»
  • [05] 1,1 δισ. Ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων

    [01] Βενιζέλος για υποτροφίες αλληλεγγύης, τέλος ακινήτων, βουλευτή Αηδόνη

    Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν οι πολιτικές και ότι αν και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, «από την άλλη μεριά, έχουμε άλλο επίπεδο ασφάλειας και βεβαιότητας, έχουμε απόφαση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς αμφισβήτηση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη, τονίζοντας την ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα ατζέντα, που θα είναι όπως είπε, η ατζέντα της προοπτικής και της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας.

    Ερωτηθείς για το θέμα που έχει προκύψει με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΕΥάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι ο νόμος δεν προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος. Άφησε ,όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα από την είσπραξη του συγκεκριμένου τέλους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ποσό αυτό θα πρέπει να αναπληρωθεί με τρόπο άνισο και ανισομερή»

    «Όποιος έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης έχει και την ευθύνη εξεύρεσης λύσης» κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Βενιζέλος.

    Σε ερώτηση για το θέμα με το βουλευτή Χρήστο Αηδόνη και την παρουσία του σε εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καλαμάτα , ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι η επικοινωνία και ο δικός τους βηματισμος ενδιαφέρει τον κόσμο απατώνται. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο. Αν κάθε μέρα εχουμε έναν αντιπερισπασμό δεν μπορούμε να αναδείξουμε το ρόλο μας αυτό».

    Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι οι πόροι του είναι πολύ συγκεκριμένοι και περιορισμένοι, παραδέχθηκε ότι έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα όπως και πολλά άλλα κόμματα ενώ μιλώντας για τους εργαζομένους στο κόμμα είπε πως πληρώνονται έναντι με μικρά ποσά και περνούν δύσκολα. Κατέληξε, δε, ότι δεν έχει λάβει καμία επιστολή για οικονονομική ενίσχυση του κόμματος.

    Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τροπολογία για την καθιέρωση υποτροφιών αλληλεγγύης ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Όπως διευκρίνισε η χορήγηση των υποτροφιών θα γίνεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σταύρου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 16:28

    Είδηση: 27949

    [02] Καραθανασόπουλος: «Γίνεται προσπάθεια για να βελτιωθεί η θέση του Ριζοσπάστη»

    «Αν στις αρχές του νέου χρόνου δεν ληφθούν και άλλα συμπληρωματικά μέτρα το επόμενο τμήμα των δόσεων των 54 δις δεν θα εκταμιευθεί. Άρα έχουμε και νέο πακέτο μέτρων εστιασμένο στα θέματα της ενέργειας, της προώθησης αυτών των ανατροπών στη δημόσια διοίκηση με τις απολύσεις με τη μέθοδο των μετατάξεων. Άρα είναι ένας δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή την λαϊκή οικογένεια» τόνισε στη NETFM ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: « Αν στις αρχές του νέου χρόνου δεν ληφθούν και άλλα συμπληρωματικά μέτρα το επόμενο τμήμα των δόσεων των 54 δις δεν θα εκταμιευθεί. Άρα έχουμε και νέο πακέτο μέτρων εστιασμένο στα θέματα της ενέργειας, της προώθησης αυτών των ανατροπών στη δημόσια διοίκηση με τις απολύσεις με τη μέθοδο των μετατάξεων. Άρα είναι ένας δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή την λαϊκή οικογένεια.

    ΓΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Ν.ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: « Γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθεί αποφασιστικά και η θέση του Ριζοσπάστη και των υπόλοιπων εντύπων του κόμματος.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 13:43

    Είδηση: 27937

    [03] Ντόλιος: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση εργασίας»

    «Δεν συμφωνούμε με τα ποσοστά που γράφτηκαν στις εφημερίδες. Μια μικρή αύξηση θα υπάρξει, ό,τι είναι προαπαιτούμενο, ό,τι έχουμε ψηφίσει στο μνημόνιο δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Θα μετριαστούν αυτές οι αυξήσεις χωρίς αμφιβολία» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΕΗ

    Γ.ΝΤΟΛΙΟΣ: « Δεν συμφωνούμε με τα ποσοστά που γράφτηκαν στις εφημερίδες. Μια μικρή αύξηση θα υπάρξει, ό,τι είναι προαπαιτούμενο, ό,τι έχουμε ψηφίσει στο μνημόνιο δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Θα μετριαστούν αυτές οι αυξήσεις χωρίς αμφιβολία.»

    Γ.ΝΤΟΛΙΟΣ: « Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση εργασίας, χρειάζεται υπουργούς να σκύβουν, να δουλεύουν με αποφασιστικό τρόπο. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να νομοθετούμε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δεν μπορεί να συνεχίσουμε να φέρουμε νομοσχέδια στη Βουλή για τα οποία δεν έχουμε ενημερωθεί. Θα πρέπει να περνάνε από το υπουργικό συμβούλιο. Στήριξη της κυβέρνησης, όχι όμως μια στήριξη χωρίς όρια.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 13:23

    Είδηση: 27936

    [04] Νάκος: «Το όριο εισδοχής στη Βουλή πρέπει να είναι 5% και όχι 3%»

    «Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω αν θα είναι η απλή ανόθευτη αναλογική, πάντα ήμουν υπέρ της δημιουργίας σταθερών κυβερνήσεων. Πιστεύω ότι το όριο εισδοχής στη Βουλή πρέπει να είναι 5%, δεν πρέπει να είναι 3%. Διότι σε συνδυασμό με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει δημιουργεί κόμματα και βουλευτές ευκαιρίας, οι οποίοι εκλέγονται με ελάχιστες ψήφους και μένουν έξω αυτοί που έχουν πολλές ψήφους.» δήλωσε για τον εκλογικό νόμο στη NETFM ο βουλευτής ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α.ΝΑΚΟΣ: « Το να λέμε ότι είναι ο αιώνιος ασθενής η δημόσια διοίκηση δεν αρκεί. Το θέμα είναι να υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας. Η νοοτροπία τόσων ετών και η ψυχολογική κατάσταση αυτού που αισθάνεται κυρίαρχος στο να βάλει μια υπογραφή να προχωρήσει, ή να μην προχωρήσει είναι κάτι με το οποίο έχει μπολιαστεί η δημόσια διοίκηση εδώ και χρόνια.»

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

    Α.ΝΑΚΟΣ: « Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω αν θα είναι η απλή ανόθευτη αναλογική, πάντα ήμουν υπέρ της δημιουργίας σταθερών κυβερνήσεων. Πιστεύω ότι το όριο εισδοχής στη Βουλή πρέπει να είναι 5%, δεν πρέπει να είναι 3%. Διότι σε συνδυασμό με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει δημιουργεί κόμματα και βουλευτές ευκαιρίας, οι οποίοι εκλέγονται με ελάχιστες ψήφους και μένουν έξω αυτοί που έχουν πολλές ψήφους.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 12:58

    Είδηση: 27933

    [05] 1,1 δισ. Ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων

    « Να κερδηθεί το στοίχημα της εξωστρέφειας»

    Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο της χώρας να κερδηθεί το στοίχημα της εξωστρέφειας λέγοντας ότι είναι αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων.

    Yπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να είμαστε παρόντες στην μάχη για την νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες» και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές.

    3 δισ Ευρώ στους αγρότες από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυταρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους οικονομικές ενισχύσεις 3 δισ. ευρώ όπως επίσης και ότι αναμένεται να εγκριθούν επενδυτικά σχέδια ύψους 1 δισ. ευρώ στους τομείς μεταποίησης και εξαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

    Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι την περίοδο 2014-2020 οι νέοι αγρότες να ενισχυθούν με πριμ εγκατάστασης ύψους 50.000 έναντι 30.000 που ίσχυε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM - ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Δ. Κυριαζή

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 14:43

    Είδηση: 27932


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 December 2012 - 17:51:46 UTC