Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Ε. Βενιζέλου στο Περιστέρι -Προσυνεδριακός διάλογος ΠΑΣΟΚ
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Ομιλία Ε. Βενιζέλου στο Περιστέρι -Προσυνεδριακός διάλογος ΠΑΣΟΚ

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

    Αναφέρθηκε και στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις αυτές χρειάζονται μια ιθύνουσα δύναμη και αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αρχίσει τις περιοδείες του, ενόψει του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου, από τη Δυτική Αθήνα, άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις πρόσφατες εκλογές υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική καθίζηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε διά μακρόν στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριετία, την οποία αιτιολόγησε πλήρως και κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν ότι υπήρχε άλλη λύση την οποία δεν εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Είναι προσβολή προς τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση και αυτό φάνηκε και στις περιπτώσεις των άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

    Απλά, τόνισε, όπως και το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, έτσι και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, έτυχε στο γύρισμα του τροχού να βρεθούν εκείνα που έπεσαν πάνω στη δύσκολη συγκυρία.

    Τόνισε, επίσης, ότι όσοι υποστήριζαν πως υπάρχει άλλη λύση, το έκαναν για να κρυφτούν και για να μην έχουν πολιτικό κόστος, ενώ όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή δίνουν την αιτιολογική βάση σε όσους προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο κ. Βενιζέλος απέναντι στις κυβερνήσεις της ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή που υποστήριζε, εν μέσω κρίσης, ότι η Ελλάδα είναι όαση, ενώ έκρυβε το έλλειμμα και μεγάλωνε το χρέος.

    Αναγνώρισε, πάντως, ότι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα από εκείνο των ευθυνών της περιόδου 2007-2009 και με εκείνο που δημιούργησε το «ετερόκλητο αντιμνημονιακό μπλοκ», που τροφοδότησε τον εκφασισμό της κοινωνίας.

    Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των πρόσφατων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων το οποίο χαρακτήρισε ως το τελευταίο, «προφανώς και είναι το τελευταίο» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Και πρόσθεσε ότι νέα μέτρα δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης» και εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας ότι «ο στόχος (της ανάπτυξης) είναι εφικτός. Την αισιοδοξία του στήριξε ο κ. Βενιζέλος στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει μικρό και μεσαίο μέγεθος, είναι ευέλικτη και επομένως μπορεί να κάνει γρήγορη εκκίνηση, να επιταχύνει επίσης γρήγορα και να στρίψει εύκολα. Η ελληνική οικονομία, τόνισε, δεν έχει μόνο μειονεκτήματα, αλλά και πλεονεκτήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 21:57

    Είδηση: 27904

    [02] Με μια ματιά

    -Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή 100 Χουρμαδιές στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του και κρατώντας στα χέρια του περίστροφο, απείλησε την ταμία του καταστήματος και άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται. - Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κλοπής μετάλλων και καλωδίων, από κυκλώματα που πλουτίζουν πουλώντας τον χαλκό. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα, το 2012 σημειώθηκαν 1.500 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, από 250 που είχαν γίνει το 2010, γεγονός που μεταφράζεται σε ζημία ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. - Την Παρασκευή θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. - Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί τελικά το επίδομα των 44 ευρώ για το τρίτο παιδί, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27918


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 December 2012 - 9:49:32 UTC