Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη Σύνοδο
  • [02] Πυρηνικό θρίλερ στην Ιαπωνία
  • [03] Κλοπή ρεύματος από βίλες και πισίνες
  • [04] Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών
  • [05] Ραντεβού στα διόδια
  • [06] Αντιδράσεις αντιπολίτευσης
  • [07] Περιφερειακές δράσεις
  • [08] Ψηφίζουν στη Δημοκρατική Αριστερά
  • [09] Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις σχολείων
  • [10] Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις σχολείων
  • [11] Σήμερα αναμένονται οι διπλωμάτες στην Αρκαδία
  • [12] Κύμα λαθρομεταναστών
  • [13] Νέες «Μυκήνες» στην Πάτρα
  • [14] Ερώτηση στη Βουλή για τα φράγματα
  • [15] Πολεμικό βλήμα εντοπίστηκε σε ακτή στο Ρέθυμνο
  • [16] Πολεμικό βλήμα εντοπίστηκε σε ακτή στο Ρέθυμνο
  • [17] Ερώτηση για την Ιόνια οδό από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [18] Ο Παύλος Γερουλάνος σύντομα θα επισκεφθεί τη Ρόδο
  • [19] Στη Ρόδο ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • [20] Αντιδράσεις στην Κάρπαθο για τις συγχωνεύσεις σχολείων
  • [21] Επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελβετία για το Γκολφ Αφάντου
  • [22] Πανγιαννιώτικη απεργία την προσεχή Τετάρτη
  • [23] Στον Εισαγγελέα εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρόδου
  • [24] 24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΕ

    [01] Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη Σύνοδο

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:48

    Για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σήμερα, στη Βουλή. Το αίτημα υπέβαλε ο ίδιος στον Φίλιππο Πετσάλνικο. Μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι η προσπάθεια είναι εθνική και η επιτυχία συλλογική και πρόσθεσε πως «κανένα ΔΝΤ δεν καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως η προσπάθεια συνεχίζεται, αλλά, με άλλους όρους, και μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 63403

    [02] Πυρηνικό θρίλερ στην Ιαπωνία

    Τεταρτη, 16 03 2011 09:07

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα το πυρηνικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στον αντιδραστήρα 4, η δεύτερη έκρηξη τις τελευταίες δυο μέρες. Οι αρχές ζήτησαν να εγκαταλείψουν τον πυρηνικό σταθμό όλοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας των πολύ υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας. Νωρίτερα, ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Τόκιο. Σε μία σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ακιχίτο, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την κρίση που περνά η χώρα

    Διάγγελμα Ακιχίτο

    «Ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι οι άνθρωποι με συμπόνια ο ένας για τον άλλο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές» τόνισε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αυτοκράτορας.

    Περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η χώρα τις τελευταίες μέρες μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε ως μία άνευ προηγουμένου καταστροφή.

    Διαταγή να εκκενώσουν προσωρινά τον σταθμό οι εργαζόμενοι

    Η νέα φωτιά στον τέταρτο αντιδραστήρα αναφέρθηκε νωρίς την Τετάρτη.

    Τρεις ώρες αργότερα, η επιτροπή ασφάλειας πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι οι φλόγες δεν ήταν πλέον ορατές.

    Ωστόσο, λίγο αργότερα λευκός καπνός άρχισε να βγαίνει και από τον τρίτο αντιδραστήρα.

    Αξιωματούχοι ερευνούν το τι ακριβώς έχει συμβεί και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί.

    Σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν ενδεχόμενη τήξη, οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού, εξετάζουν τη λύση να ρίξουν με ελικόπτερο στον αντιδραστήρα βορικό οξύ.

    Ένα ελικόπτερο του ιαπωνικού στρατού έριξε νωρίτερα νερό σε έναν από τους αντιδραστήρες, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ο Φίλιπ Γουάιτ, επιστήμονας του κέντρου πληροφόρησης Πολιτών για πυρηνικά στο Τόκιο, επεσήμανε πως δεν αποκλείεται το χειρότερο σενάριο, να έχουμε δηλαδή ένα πυρηνικό ατύχημα της κλίμακας του Τσερνομπίλ.

    Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού για να αποτρέψει μία πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

    Ανησυχία για τα επίπεδα ραδιενέργειας

    Tην ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για τα επίπεδα της ραδιενέργειας.

    Η Γαλλία, ζήτησε να φύγουν από τη χώρα όσοι υπήκοοι της ζουν στο Τόκιο ή να μετακινηθούν προς περιοχές στα νότια της χώρας.

    Να εγκαταλείψουν το Τόκιο οι Αυστραλοί υπήκοοι ζήτησε και ο Αυστραλός υπ. Εξωτερικών, λόγω όμως των προβλημάτων που υπάρχουν στην υποδομή της χώρας και όχι λόγω του κινδύνου από τον πυρηνικό σταθμό.

    Το Κέντρο Παρακολούθησης της Ηφαιστειακής Τέφρας στο Λονδίνο εξέδωσε προειδοποίηση για τους κινδύνους από την διαρροή ραδιενέργειας, που αφορά δέκα περιοχές του εναερίου χώρου στην Ιαπωνία, την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

    Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν δρομολόγια με προορισμό το Τόκιο, με εξαίρεση αυτά της Lufthansa, τα οποία από χθες προσγειώνονται σε άλλα ιαπωνικά αεροδρόμια.

    Υπ. Εξωτερικών : Κρατήσεις εισιτηρίων για τους Έλληνες της Ιαπωνίας

    Σε παροχή διευκολύνσεων με κρατήσεις εισιτηρίων για τους 150 Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παραμένει σε ισχύ η σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στη χώρα.

    Παράλληλα, καλεί όσους έχουν στοιχεία για τους διαμένοντες στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα: +30210 368 1730, +30210 368 1259.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - BBC - Reuters Είδηση: 63404

    [03] Κλοπή ρεύματος από βίλες και πισίνες

    Τεταρτη, 16 03 2011 10:38

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας, Ανδρέας Ξένος, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος του συνδέσμου και του δήμου Ζακύνθου, για τις υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό για το φωτισμό βιλών και πισινών, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις αυτές, από τις 25 που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί και για τις οποίες θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Ωστόσο, ο κ. Ξένος, διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει αναλάβει ο σύνδεσμος καθαριότητας τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, παρόλο που υπάρχει συνεργασία με το δήμο, γιατί πρέπει να γίνει μια σύμβαση, η οποία καθυστερεί επειδή ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί κάποια μέλη του δ.σ. του συνδέσμου. Όπως πρόσθεσε η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού θα περάσει στο σύνδεσμο, επειδή οι πολίτες πληρώνουν ενιαίο τέλος για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα.

    Μιμίκα Παρθύμου

    Είδηση: 63433

    [04] Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:25

    Δίωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες του ωραρίου τους και συγκέντρωση στις 12 και μισή έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν αύριο οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

    Παράλληλα σήμερα το απόγευμα η ΕΛΜΕ αναμένεται να συναντηθεί με τους συλλόγους γονέων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 63456

    [05] Ραντεβού στα διόδια

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:22

    Με κεντρικό σύνθημα «αποκλείουμε για δύο ώρες τα διόδια του Ρίου, για να μην αποκλειστεί μόνιμα η Πάτρα από τα σκουπίδια, άρχισε η καμπάνια της δημοτικής αρχής, για την κινητοποίηση του Σαββάτου. Στις 11 το πρωϊ , οι Πατρινοί καλούνται να αποκλείσουν τα διόδια του Ρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που διαχειρίζεται η πολιτεία το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων.

    Με προσωπική επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, προς τα προεδρεία των τοπικών φορέων, εξήγησε τις θέσεις του Δήμου για τα απορρίμματα και ζήτησε τη συμμετοχή τους, στο συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων.

    Ο κ. Δημαράς , επαναλαμβάνει ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός, προβλέπει τη μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ του Φλόκα, εκεί όπου έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί και το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.

    Η δημοτική αρχή, ενημερώνει εγγράφως τους φορείς, ότι ζητάει από την κυβέρνηση να ορίσει σε πιο χώρο πρέπει να εναποθέτει τα απορρίμματα μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου και θεωρεί ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όσων εποπτεύουν τον περιφερειακό σχεδιασμό, να δώσουν λύση στο οξύ πρόβλημα της Πάτρας.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63455

    [06] Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:19

    Οι παρατάξεις του Δημήτρη Κατσικόπουλου, του Κώστα Χριστόπουλου και του Κώστα Πελετίδη, δηλώνουν αντίθετες με την κινητοποίηση του Σαββάτου στα διόδια του Ρίου.

    Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, χαρακτηρίζει ως «κίνηση απελπισίας», την κινητοποίηση που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή και την καλεί να στείλει στο υπουργείο , τα τεύχη δημοπράτησης του εργοστασίου απορριμμάτων.

    Ωστόσο, ο κ. Κατσικόπουλος , αποφεύγει να τοποθετηθεί για το τι πρέπει να γίνει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με το Δημήτρη Κατσικόπουλο, βρίσκεται και ο βουλευτής της Ν.Δ Μιχάλης Μπεκίρης, που κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για «κυνήγι μαγισσών».

    Ο Κώστας Χριστόπουλος, δηλώνει ότι δεν συμμετέχει στον αποκλεισμό των διοδίων, γιατί η Δημοτική αρχή , δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

    Ωστόσο, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος, κρατά διαφορετική στάση και τάσσεται υπέρ της κινητοποίησης του Σαββάτου, στην οποία όπως είπε, θα είναι παρών.

    Αντίθετη με τον αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου είναι και η παράταξη του Κώστα Πελετίδη, που πρόσκειται στο Κουμμουνιστικό κόμμα Ελλάδος, η οποία ζητά άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Φλόκα.

    Τέλος, υπέρ της κινητοποίησης του Σαββάτου τάσσεται το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως δήλωσε χθες το μέλος της πανελλαδικής πολιτικής επιτροπής και συντονιστής της οργάνωσης Πάτρας Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63454

    [07] Περιφερειακές δράσεις

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:18

    Σύσκεψη για το χρηματοδοτικό μηχανισμό JESSICA, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

    Το JESSICA αποτελεί εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε κράτη - μέλη και Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, να επενδύσουν μέρος των μη επιστρεπτέων Ευρωπαϊκών Επιχορηγήσεων, σε έργα προαγωγής της βιώσιμης αστικής ανάπλασης.

    Για το σκοπό αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έχει δεσμεύσει 15 εκατ. ευρώ. Τα προς χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια, θα καθοριστούν με κριτήρια , το βαθμό ωρίμανσης και τις εγγυήσεις ανταποδοτικότητας.

    Στο μεταξύ, η απογραφή της περιουσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , θα είναι το θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στις 12 το μεσημέρι.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63453

    [08] Ψηφίζουν στη Δημοκρατική Αριστερά

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:17

    Προσυνεδριακή συνέλευση των τοπικών στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα, παρουσία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

    Όπως δήλωσε ο κ. Χατζησωκράτης, «Η Δημοκρατική Αριστερά, θέλει να διαδραματίσει ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου από θέση ευθύνης, υπό όρους και προϋποθέσεις».

    Στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών ενόψει του ιδρυτικού 1ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα στηθούν κάλπες στην Πάτρα, για την ανάδειξη των 30 αντιπροσώπων στο Συνέδριο.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63452

    [09] Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις σχολείων

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:11

    Παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και την αρμόδια υφυπουργό, πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας, για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε Αιγείρα και Ακράτα.

    Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή, η ΕΛΜΕ Αχαϊας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης, για τη συγχώνευση των δύο συστεγαζόμενων Γυμνασίων της Πάτρας, του 12ου και 22ου .

    Από την άλλη πλευρά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν υπάρχουν αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, αφού όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηλίας Σκεπετάρης, πρόκειται για την εφαρμογή των προτάσεων στις οποίες είχαν καταλήξει οι εκπαιδευτικοί με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίες προέκυψαν μετά από μελέτη όλων των δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63450

    [10] Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις σχολείων

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:11

    Παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και την αρμόδια υφυπουργό, πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας, για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε Αιγείρα και Ακράτα.

    Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή, η ΕΛΜΕ Αχαϊας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης, για τη συγχώνευση των δύο συστεγαζόμενων Γυμνασίων της Πάτρας, του 12ου και 22ου .

    Από την άλλη πλευρά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν υπάρχουν αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, αφού όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηλίας Σκεπετάρης, πρόκειται για την εφαρμογή των προτάσεων στις οποίες είχαν καταλήξει οι εκπαιδευτικοί με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίες προέκυψαν μετά από μελέτη όλων των δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63451

    [11] Σήμερα αναμένονται οι διπλωμάτες στην Αρκαδία

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:10

    Σήμερα στις 5.00 το απόγευμα αναμένονται στην Τρίπολη οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συνεργασία του Οργανισμού Invest in Greece και με την υποστήριξη του ΕΟΤ και ΟΠΕ. Οι διπλωμάτες θα φιλοξενηθούν στην Αρκαδία ενώ θα επισκεφτούν πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

    Οι διπλωμάτες θα επισκεφθούν απόψε στις 8.00 το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι, αύριο θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη στο Κάψια στην οποία θα μιλήσουν ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Invest in Greece Αλέκος Χολέβας, Πρόεδρος ΟΠΕ και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

    Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δρόμων της ελιάς και του κρασιού, η περιήγηση σε επιχειρήσεις στην ΠΕ Αρκαδίας. Το απόγευμα οι διπλωμάτες θα επισκεφτούν την Αργολίδα.

    Την Παρασκευή στις 9.30 στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη στο Κάψια θαμιλήσει ο υπουργός Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στη συνέχεια οι διπλωμάτες θα έχουν επαφές με επιχειρηματίες από Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία και θα αναχωρήσουν για τη Μεσσηνία.

    Το Σάββατο θα επισκεφτούν τη Λακωνία και την Κυριακή την Αργολίδα και την Κορινθία.

    Πέγκη Μπρούσαλη Είδηση: 63449

    [12] Κύμα λαθρομεταναστών

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:09

    Οι λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στην Πάτρα και διαμένουν στην πόλη με την ελπίδα να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω του λιμανιού και της Ιταλίας, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στα επόμενα τρία χρόνια.

    Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά την δημοσιοποίηση της απόρρητης έρευνας που έγινε για λογαριασμό της ΕΛΑΣ και η οποία δείχνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα εισέλθει στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τριετία, θα φθάσει τα 2.000.000 άτομα. Η αύξηση του ρεύματος της μετανάστευσης, οφείλεται στις ταραχές στη Βόρειο Αφρική.

    Αν και πρόκειται για εκτιμήσεις, των οποίων η επιστημονική ορθότητα δεν μπορεί τουλάχιστον προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, από τα στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση, το 2014 το αριθμός των μεταναστών θα είναι 2.142.348 , ενώ το 2015 ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας θα φτάνει τα 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 20% θα είναι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63448

    [13] Νέες «Μυκήνες» στην Πάτρα

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:07

    Τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αχαϊας, το Μυκηναϊκό νεκροταφείο και τον Μυκηναϊκό οικισμό της Βούντενης παρουσίασε χθες ο αρχαιολόγος Λάζαρος Κολώνας, επίτιμος γενικός διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού, στους αντιδημάρχους Πατρέων ΄Ηρα Κουρή, Γιώργο Σιγαλό, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο και την βοηθό Δημάρχου Αναστασία Παπαντωνοπούλου, που επισκέφθηκαν τη Βούντενη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κολώνας, ο αρχαιολογικός χώρος καλύπτει έκταση 180 στρεμμάτων, ενώ έχουν αποκαλυφθεί 78 τάφοι, που έχουν δώσει πολύτιμα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής. Επίσης, έχουν εντοπιστεί άλλοι 100 τάφοι, που αναμένουν την αρχαιολογική σκαπάνη, για να αναδειχθούν οι θησαυροί τους.

    Οσοι αρχαιολόγοι επισκέπτονται τη Βούντενη, κάνουν λόγο για τις «νέες Μυκήνες».

    Στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά, ότι αυτός εφάπτεται του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας γεγονός που καθιστά αναγκαία, την επιτάχυνση των εργασιών, για την κάλυψη των περιοχών με τα εκτεθειμένα απορρίμματα.

    Επίσης, ο κ. Κολώνας, επανέφερε και το θέμα της διαπλάτυνσης του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 63447

    [14] Ερώτηση στη Βουλή για τα φράγματα

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:37

    Ερώτηση με θέμα την αδράνεια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτηση των φραγμάτων για την υδροδότηση των νησιών της Κέρκυρας και των Παξών κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

    Οι βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς: 1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πότε, προέβη η κυβέρνησή από τον Οκτώβρη 2009 μέχρι και σήμερα προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθούν τα Φράγματα Υδροδότησης της Κέρκυρας; 2. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα σκοπεύουν να κινηθούν, πότε εκτιμούν ότι θα δημοπρατηθεί το έργο και πότε θα έχει ολοκληρωθεί; Οι κ. Δημαράς και Οικονόμου αναφέρουν επίσης ότι "η κυβέρνηση δεν τήρησε τις πρόσφατες προεκλογικές της δεσμεύσεις προς τον Κερκυραϊκό λαό στις Περιφερειακές εκλογές, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έγινε υφαρπαγή ψήφων υπέρ του μνημονιακού, όπως επισημαίνουν, συνδυασμού του κ. Μπεριάτου, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων".

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 63459

    [15] Πολεμικό βλήμα εντοπίστηκε σε ακτή στο Ρέθυμνο

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:37

    Πολεμικό βλήμα μήκους 40 εκ. σε βάθος μισού μέτρου, εντοπίστηκε αργά χθες το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή της Σοχώρας στο Ρεθύμνο, από άνδρα που είχε βουτήξει για ψάρεμα.

    Το σημείο όπου εντοπίστηκε το βλήμα βρίσκεται σε βραχώδη ακτή. ¶μεσα ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο και η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο βατραχανθρώπων για την ασφαλή απομάκρυνσή του ή την τεχνητή πυροδότηση και καταστροφή του.(ΑΠΕ)

    Είδηση: 63457

    [16] Πολεμικό βλήμα εντοπίστηκε σε ακτή στο Ρέθυμνο

    Τεταρτη, 16 03 2011 11:37

    Πολεμικό βλήμα μήκους 40 εκ. σε βάθος μισού μέτρου, εντοπίστηκε αργά χθες το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή της Σοχώρας στο Ρεθύμνο, από άνδρα που είχε βουτήξει για ψάρεμα.

    Το σημείο όπου εντοπίστηκε το βλήμα βρίσκεται σε βραχώδη ακτή. ¶μεσα ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο και η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο βατραχανθρώπων για την ασφαλή απομάκρυνσή του ή την τεχνητή πυροδότηση και καταστροφή του.(ΑΠΕ)

    Είδηση: 63458

    [17] Ερώτηση για την Ιόνια οδό από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Τεταρτη, 16 03 2011 09:17

    Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος,

    σχετικά με την εξέλιξη και ολοκλήρωση κατασκευής του Δυτικού άξονα- Ιόνια Οδός.

    Οι βουλευτές ρωτούν αν θα χαρακτηριστεί ο Δυτικός Οδικός ¶ξονας (Ιόνια Οδός), έργο πρώτης προτεραιότητας, άμεσης ανάγκης και εθνικής εμβέλειας και σημασίας από το Υπουργείο Υποδομών; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι παραλείψεις, για την υλοποίηση της σύμβασης στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα; Και αν το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίσπευση της ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων;

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 63406

    [18] Ο Παύλος Γερουλάνος σύντομα θα επισκεφθεί τη Ρόδο

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:54

    Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Ο κ. Κουσουρνάς έκανε χθες τον απολογισμό από τη συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου και τόνισε ότι «στο Βερολίνο φάνηκε πως η Ρόδος, που είναι ένας παγκόσμιος τουρισμός, είναι μέρος ενός πολύ ανταγωνιστικού συστήματος.

    Στο Βερολίνο βλέπει κανείς πόσοι ανταγωνιστικοί προορισμοί υπάρχουν ανά τον κόσμο. Η παρουσία της Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ σε αυτές τις αγορές είναι σημαντική. Αν δούμε το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει θα καταλάβουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να φέρουμε τους τουρίστες στη Ρόδο. Πρέπει να τους πείσουμε ότι η Ρόδος δεν προσφέρει μόνο ήλιο και θάλασσα, αλλά και άλλες δυνατότητες». Ο δήμαρχος εκτίμησε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

    Είδηση: 63402

    [19] Στη Ρόδο ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:51

    Τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν υποδέχθηκε στη Ρόδο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Η επίσκεψη του αξιωματούχου της Κομισιόν ήταν ιδιωτική, οι δύο άνδρες όμως είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τον κ. Μαχαιρίδη να ενημερώνει αναλυτικά τον Αυστριακό Επίτροπο για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου.

    Στον κ. Χαν παραδόθηκε από τον κ. Μαχαιρίδη, εγγράφως η συνολική εικόνα της Περιφέρειάς , όπως και οι δράσεις που προτάσσονται από την περιφερειακή αρχή, για την υλοποίηση των οποίων απαιτούνται πόροι και από ευρωπαϊκά προγράμματα. Δόθηκε έμφαση στα προβλήματα που απορρέουν από τη νησιωτικότητα της περιοχής και τη δημιουργία νησιών δύο και τριών ταχυτήτων. Σκοπός του Περιφερειάρχη ήταν να πείσει τον ευρωπαίο επίτροπο πως για να αναπτυχθούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απαιτούνται ειδικές πολιτικές οι οποίες θα στοχεύουν στην άρση της απομόνωσης. Είδηση: 63401

    [20] Αντιδράσεις στην Κάρπαθο για τις συγχωνεύσεις σχολείων

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:46

    Αντιδράσεις δημιουργούν στην Κάρπαθο οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης σχολιάζοντας τις συγχωνεύσεις στα σχολεία του Δήμου δήλωσε αιφνιδιασμένος διότι θα παρουσιαστεί το τραγελαφικό φαινόμενο οι μαθητές να μετακινηθούν σε υπερκορεσμένα σχολεία.

    Ο δήμαρχος Καρπάθου προτείνει την δημιουργία μεγάλου βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου, που δικαιούται η Κάρπαθος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε οικόπεδο έτοιμο προς παραχώρηση από το Οικουμενικό πατριαρχείο. Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει τη δημιουργία απογευματινού ΕΠΑΛ, ενός ΙΕΚ Πληροφορικής και Γραφείου εκπαίδευσης στο νησί Είδηση: 63400

    [21] Επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελβετία για το Γκολφ Αφάντου

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:39

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον ελβετικού ομίλου για την περιοχή του Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι». Πρόκειται για 1800 στρέμματα κρατικής γης που έχουν περιπέσει σε αχρηστία, καθώς τα σχέδια αξιοποίησης ξεκινούν από τη δεκαετία του 60, με κάποιες υποδομές να παραμένουν ημιτελείς από την περίοδο της Χούντας.

    Ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επένδυση στην περιοχή από ελβετικό όμιλο. «Υπάρχει η πρόθεση άμεσης εκκίνησης συγκρότησης ενός σχεδίου για το Γκολφ Αφάντου το οποίο είναι πράγματι μία εξαιρετική περιοχή και για την οποία μπορώ να σας πω ότι υπάρχει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον» σημείωσε ο κ. Παμπούκης. Είδηση: 63399

    [22] Πανγιαννιώτικη απεργία την προσεχή Τετάρτη

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:35

    Πανγιαννιώτικη απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, καθώς και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ιωαννίνων στις 10 το πρωί.

    Η απεργία πραγματοποιείται μετά από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί, αύριο Πέμπτη, 17 Μαρτίου, γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου. Εξ' άλλου τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα τους για μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 63398

    [23] Στον Εισαγγελέα εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρόδου

    Τεταρτη, 16 03 2011 08:30

    Για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο ενημέρωσαν χθες τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Μπούτσικο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν, ότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού νιώθουν ανασφάλεια, καθώς καταβάλλουν εδώ και πολύ καιρό υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν.

    Mε τον τρόπο αυτό θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων, Λούση Καλαμάτα δήλωσε πως τις επόμενες μέρες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, παρουσία και του εισαγγελέα , νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην κατάσταση αυτή. Είδηση: 63397

    [24] 24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΕ

    Τεταρτη, 16 03 2011 10:39

    Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωσή της καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ για την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 και στην οποία μετέχουν όλες οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας και τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.

    «Διεκδικούμε, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που παραμένει σε εκκρεμότητα παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τις εργοδοτικές οργανώσεις.

    Αντιδρούμε στις απολύσεις και στις αλλαγές των εργασιακών συμβάσεων και δικαιωμάτων που αρχίζουν και εμφανίζονται σε επιχειρήσεις ΜΜΕ στη Θεσσαλία.

    Ζητούμε να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα». Είδηση: 63435


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2011 - 10:06:19 UTC