Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ραγκούσης: Σύντομα το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο
  • [02] Κινητοποίηση αντιρατσιστικών κινήσεων στην Αθήνα
  • [03] Ο Γ. Καπελέρης νέος γ. γ. του Υπ. Οικονομικών στη θέση του Δ. Γεωργακόπουλου
  • [04] ΟΕΚ: Τα κριτήρια επιδότησης ενοικίου
  • [05] Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων στη Γάζα

    [01] Γ. Ραγκούσης: Σύντομα το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο

    Τριτη, 15 03 2011 22:53

    Σύντομα θα ξεκινήσει ο διάλογος με στόχο την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, το οποίο αποτελεί μια από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης: «Θα αρθούν οι ανισότητες στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με εξομοίωση στο μέσο όρο. Υπάρχουν ειδικά μισθολόγια που από τη φύση τους δεν μπορούν να καταργηθούν όπως των δικαστικών. Θα υπάρξει εξομοίωση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο θέμα των ωρών εργασίας. Το νέο μισθολόγιο θα είναι δίκαιο, σύγχρονο και θα επιτρέπει την κινητικότητα των υπαλλήλων».

    Επίσης ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθούν τα ειδικά μισθολόγια και έκανε λόγο για άρση μισθολογικών ανισοτήτων ιδίων κατηγοριών υπαλλήλων με στόχο τη σύγκλιση.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 63388

    [02] Κινητοποίηση αντιρατσιστικών κινήσεων στην Αθήνα

    Τριτη, 15 03 2011 20:10

    Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου), διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας από αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων. Επίσης τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ θα γίνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις στους χώρους των σχολείων.

    Σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της Επιτροπής Αφγανών Προσφύγων, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι των μεταναστών, κατήγγειλαν βίαιες συμπεριφορές, με επιθέσεις νεαρών σε βάρος μεταναστών στον Κολωνό, αλλά και απόπειρες αστυνομικών να παρεμποδίσουν στο κέντρο της Αθήνας τη λειτουργία νόμιμων καταστημάτων, ελέγχοντας αλλοδαπούς πελάτες αν και έχουν τις αποδείξεις αγορών, κρατώντας τους για ώρες στη διεύθυνση αλλοδαπών, για να απελευθερωθούν αργότερα. Συχνά σημειώνονται και βίαιες συμπεριφορές χωρίς λόγο, από τα αστυνομικά όργανα.

    Για το θέμα του πολιτικού ασύλου, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι: «αν και είχε σχεδιασθεί να λειτουργούν πέντε σε β' βαθμό τελικά λειτουργούν τρεις. Επειδή, όμως, είναι αδύνατον να διεκπεραιωθούν από τόσο μικρό αριθμό Επιτροπών οι 47.000 εκκρεμείς αιτήσεις πολιτικού ασύλου, υπάρχει αίτημα για αύξηση των Επιτροπών σε 17. Ωστόσο, με λιγότερες από 50 επιτροπές, δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο των εκκρεμών αιτημάτων».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 63385

    [03] Ο Γ. Καπελέρης νέος γ. γ. του Υπ. Οικονομικών στη θέση του Δ. Γεωργακόπουλου

    Τριτη, 15 03 2011 19:46

    Ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Ο κ. Καπελέρης, θα συνεχίσει να ασκεί και τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έως ότου τοποθετηθεί νέος επικεφαλής στο Σώμα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκηρύσσεται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr.

    Ο κ. Καπελέρης αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα.

    AΠΕ Είδηση: 63384

    [04] ΟΕΚ: Τα κριτήρια επιδότησης ενοικίου

    Τριτη, 15 03 2011 21:27

    Στη δημοσιότητα έδωσε το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) τις προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνουν οι δικαιούχοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου έτους 2011.

    Τα δικαιολογητικά αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΕΚ είναι:

    1)αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 που συμπληρώνονται επί τόπου στα Κ.Ε.Π.

    2) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

    Για τους Έλληνες πολίτες αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας. Στην Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 δηλώνεται από ποιόν Δήμο πρέπει να το αναζητήσουμε.

    Αν δηλωθούν παιδιά που σπουδάζουν, απαιτείται πιστοποιητικό σπουδών.

    Αν δηλωθούν παιδιά ανίκανα για βιοποριστικό επάγγελμα, απαιτείται βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας.

    Εάν υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση, απαιτείται δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, έστω και προσωρινή (αντίγραφο επικυρωμένο).

    Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους το πιστοποιητικό που θα προσκομίσουν πρέπει:

    α. να έχει εκδοθεί από τη χώρα προέλευσης κατά το τελευταίο εξάμηνο,

    β. να είναι επικυρωμένο από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή

    γ. για την διαπίστωση της συνοίκησης των προστατευομένων μελών τους να προσκομισθεί η άδεια διαμονής τους για το έτος 2009, σε αντίγραφα επικυρωμένα από Δημόσια Αρχή.

    Επιπρόσθετα:

    δ. Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται: «Έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης» του άρθρου 16 του Π.Δ. 106/2007 χορηγούμενο από τη Δ/νση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από 5ετή συνεχή νόμιμη διαμονή.

    ε. Για τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα απαιτείται: «Άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος» του Π.Δ. 150/06 ή του άρθρου 40, παρ. 7 του Ν. 3731/08 (αρμόδιο όργανο είναι εκείνο που χορήγησε την τελευταία άδεια διαμονής) ή άδεια αορίστου διαμονής ή δεκαετίας του άρθρου 91, παρ. 2 του Ν.3386/05 ή άδεια διαμονής γονέα ανηλίκου ημεδαπού του άρθρου 94 του Ν. 3386/05 ή άδεια διαμονής συζύγου πολίτη της Ε.Ε. ή Έλληνα πολίτη του άρθρου 63 του ν. 3386/05

    στ. Ειδικά για τους υπηκόους τρίτων χωρών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο απαιτούνται: Άδεια διαμονής αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα ή μέλους οικογένειας κατόχου τέτοιας άδειας και ταξιδιωτικό έγγραφο (titre de voyage) που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 28 της Σύμβασης της Γενεύης.

    η. Για τους ομογενείς από τρίτες χώρες απαιτούνται: ειδικό δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Δελτίο ή άλλος τίτλος διαμονής ομογενούς κάθε τύπου ή αυτοτελής άδεια διαμονής επαναπατρισθέντος ή παλιννοστήσαντος ή ομογενούς.

    3) Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ μέχρι 31-12-2009, για την κατοικία που ενοικίαζαν το 2009 (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο). Στο μισθωτήριο να αναγράφεται ευδιάκριτα το ΑΦΜ του εκμισθωτή και μισθωτή.

    4) Υπεύθυνη Δήλωση του εκμισθωτή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από κάθε αρμόδια αρχή, όπου θα αναφέρεται:

    α. το ακίνητο στο οποίο αφορά το μισθωτήριο συμβόλαιο (πλήρης περιγραφή Δ/νση-όροφος κ.λπ.)

    β. το χρονικό διάστημα της ενοικίασης

    γ. ότι η κατοικία δεν έχει ενοικιαστεί σε άλλο πρόσωπο (σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενοικιαστές να αναφέρονται ρητά τα στοιχεία τους)

    δ. ότι τα εισοδήματα που προέρχονται από το συγκεκριμένο ακίνητο έχουν περιληφθεί στη φορολογική του δήλωση.

    5) Αρχική φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2010 (για τα εισοδήματα του 2009). Απαιτείται και ΑΦΜ της/του συζύγου.

    Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα το δηλώσουν εγγράφως στο έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 Στη περίπτωση αυτή πρέπει να δηλωθεί και το εισόδημα που έχει η/ο σύζυγός τους καθώς και τα ΑΦΜ τους και υποχρεωτικά να προσκομισθούν:

    α. απόδειξη πληρωμής ενοικίου

    β. βεβαίωση από τον εργοδότη τους ή από τον Οργανισμό κύριας Ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ) και το Επικουρικό τους Ταμείο (εάν υπάρχει), από όπου θα προκύπτει το καθαρό εισόδημα του δικαιούχου καθώς και του/της συζύγου για το έτος 2009.

    Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. επιπλέον απαιτούνται:

    Αντίγραφο δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, όπου δηλώνεται η δ/νση κύριας κατοικίας και το παγκόσμιο εισόδημα (εισόδημα ημεδαπής και τυχόν αλλοδαπής προέλευσης, κ.λπ.).

    Βεβαίωση της Φορολογικής Αρχής της χώρας προέλευσης για την ύπαρξη ή μη εισοδημάτων και ακινήτων στην εν λόγω χώρα,

    Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος και της μόνιμης κατοικίας του, ο ΑΦΜ της χώρας προέλευσης του και θα δηλώνεται αν αποκτά άλλα εισοδήματα προσδιορίζοντας αυτά, από τη χώρα προέλευσης.

    Για τους υπηκόους τρίτων χωρών επιπλέον απαιτούνται:

    · Βεβαίωση Φορολογικής αρχής της χώρας τους από την οποία θα προκύπτει η ακίνητη περιουσία τους καθώς και το συνολικό τους εισόδημα στη χώρα προέλευσης.

    · Αντίγραφο επικυρωμένο του Διαβατηρίου τους.

    · Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος και της μόνιμης κατοικίας του, ο ΑΦΜ της χώρας προέλευσης του (αν υπάρχει) και θα δηλώνεται αν αποκτά άλλα εισοδήματα προσδιορίζοντας αυτά, από τη χώρα προέλευσης ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο φορολογικού προσδιορισμού.

    Ειδικά για τους υπηκόους τρίτων χωρών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο απαιτείται Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης όπως αυτή αναφέρεται στο προηγούμενο εδάφιο III.

    6) εκκαθαριστικό σημείωμα οικον. έτους 2010 και των δύο συζύγων, πλήρες (με κωδικούς).

    7) έντυπο Ε9 έτους 2005 που κατατέθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ για την περιουσιακή τους κατάσταση καθώς και επομένων ετών μέχρι και το έτος 2010, εφόσον υπήρξε μεταβολή.

    Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή εντύπου Ε9, επειδή δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, το δηλώνουν στην Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86.

    8) σύνολο ημερομισθίων ασφαλισμένου (για τους εργαζόμενους δικαιούχους).

    α. Οι ασφαλισμένοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα για την κατηγορία τους ημερομίσθια από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, δεν θα προσκομίσουν βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα για το σύνολο των πραγματοποιηθέντων ημερομισθίων ή για εκείνα της τελευταίας τριετίας, γιατί τα στοιχεία αυτά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.

    Για τους δικαιούχους που δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό ημερομισθίων από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, απαιτείται βεβαίωση από τον Οργανισμό κύριας Ασφάλισης όπου θα αναγράφεται:

    · το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει,

    · αναλυτικά τα ημερομίσθια της τελευταίας τριετίας (2008, 2009 και 2010)

    · εάν έχουν γίνει κρατήσεις για τον ΟΕΚ.

    β. Όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά πραγματοποιηθέντων ημερομισθίων για το έτος 2011. Αυτά μπορεί να είναι έντυπο βεβαίωσης εργοδότη από την οποία αποδεικνύεται η ασφάλιση του δικαιούχου για το έτος 2011, επίσημα επικυρωμένη ως προς το περιεχόμενο, από το ΙΚΑ.

    9) πράξη συνταξιοδότησης (για τους συνταξιούχους), η οποία θα αναφέρει επίσης εάν στη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητας είχαν γίνει κρατήσεις για τον Ο.Ε.Κ.

    10) Λογαριασμό ΔΕΗ ή επίσημο Αντίγραφο Λογαριασμού από την ΔΕΗ απ' όπου θα προκύπτει η διεύθυνση της κατοικίας που ενοικίαζαν το έτος 2009 και ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής.

    Πρόσθετα δικαιολογητικά για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων

    1) Οι εποχιακά εργαζόμενοι προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ ότι λαμβάνουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα (εάν χρειάζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μειωμένα ημερομίσθια).

    2) Οι μακροχρόνια άνεργοι δικαιούνται να λάβουν επιδότηση ενοικίου το ανώτερο για 2 χρόνια από τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οφείλουν δε να προσκομίσουν:

    α. Βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ για μακροχρόνια ανεργία (τουλάχιστον 12 μήνες και άνω)

    β. Κάρτα ανεργίας θεωρημένη για τους αντίστοιχους μήνες μέχρι την υποβολή της αίτησης

    γ. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 ότι δεν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα μέχρι την υποβολή της αίτησης (να αναγραφεί στην έντυπη δήλωση).

    3) Η αναπηρία 67% και άνω του δικαιούχου ή προστατευόμενου μέλους του αποδεικνύεται με:

    α. Γνωμάτευση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου, όταν πρόκειται για τον ίδιο ή

    β. Απόφαση ή Γνωμάτευση από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή (μία οριστική ή δύο προσωρινές) όταν πρόκειται για προστατευόμενα μέλη, πλην των περιπτώσεων των προστατευομένων παιδιών και των τυφλών για τους οποίους απαιτείται μία μόνο προσωρινή απόφαση ή γνωμάτευση.

    Όλοι οι κατά τα ανωτέρω δικαιούχοι, πρέπει:

    1. Με την υποβολή της αίτησης να καταθέτουν υποχρεωτικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    2. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά να υποβάλλονται σε πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα από Δημόσια Αρχή.

    3. Τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται πρέπει να είναι επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα στα Ελληνικά από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο που είναι μέλος Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου, ή από πτυχιούχο μεταφραστή του τμήματος Ξένων Γλωσσών.

    Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εξετάζεται η αίτηση.

    Πληροφορίες από τα γραφεία του ΟΕΚ από Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

    Είδηση: 63387

    [05] Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων στη Γάζα

    Τριτη, 15 03 2011 20:42

    Εντάσεις δημιουργήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, όταν υποστηρικτές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, επιτέθηκαν σε άλλους Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαδήλωναν με αίτημα την ενότητα των παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Στόχος της κινητοποίησης που οργανώθηκε μέσω του Facebook στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη, ήταν η συμφιλίωση μεταξύ των δύο βασικών παλαιστινιακών οργανώσεων, δηλαδή της Χαμάς και της Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Από την επίθεση των υποστηρικτών της Χαμάς, που αριθμούσαν περί τα 500 άτομα και αρκετοί κρατούσαν ρόπαλα, ενώ οι διαδηλωτές ήταν δεκάδες χιλιάδες, αλλά άοπλοι, αρκετοί τραυματίστηκαν χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς

    Είδηση: 63386


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 March 2011 - 22:11:01 UTC