Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν οι στόχοι του μνημονίου
  • [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Λιβύη
  • [03] Έφτασαν οι πρώτοι 'Ελληνες
  • [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη «Bild»
  • [05] Παράταση έως τον Ιούνιο για τους ημιυπαίθριους
  • [06] Καλύτερο συντονισμό για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη
  • [07] Ο Φ. Σαχινίδης στο Βόλο
  • [08] Εν καιρώ η απόφαση διαγραφής μελών του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά
  • [10] Η Λιβύη πυροδοτεί αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου
  • [11] Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών για στρατολογικές υπηρεσίες
  • [12] Πάλι καλά...
  • [13] Ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Νομικής
  • [14] Η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου
  • [15] Η κατασκευή των Σχολείων
  • [16] Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου
  • [17] Τσικνοπέμπτη στην Ηλεία
  • [18] Μεγαλύτερη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση
  • [19] Με την Λ. Κατσέλη συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
  • [20] Η σύσκεψη για τη βιομηχ. ντομάτα
  • [21] Οι ημιυπαίθριοι χώροι

    [01] Παραμένουν οι στόχοι του μνημονίου

    Πεμπτη, 24 02 2011 17:21

    Βέβαιος ότι θα εκταμιευτεί και η τέταρτη δόση του δανείου με τα 15 δισ. ευρώ, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για δημοσιονομική εξυγίανση αρχίζει να αποδίδει και ο στόχος είναι να μην ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις αλλά να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η σπατάλη. Στα 15 δισ. ευρώ τοποθετείται τελικά ο στόχος της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2013, με τον Υπουργό Οικονομικών να διευκρινίζει ότι η πρόβλεψη για 50δις ευρώ παραμένει μεν , αλλά τα υπόλοιπα 35 δισ. ευρώ αφορούν την διετία 2014-2015 που είναι εκτός μνημονίου. Ταυτόχρονα κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους μας να πάρουν τον Μάρτιο τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την σταθερότητα της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η ταχύτητα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση εξαρτάται και από αυτές τις αποφάσεις. Περαιτέρω πρόοδο ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης διαπιστώνει η τρόικα.

    Τους στόχους του επικαιροποιημένου μνημονίου παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα συνεχιστεί απαρεγκλίτως, και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει εντός του έτους να βγαίνει από την ύφεση.

    Προδιαγράφοντας τους στόχους του Προγράμματος ανέφερε ότι στο τέλος του 2014 το έλλειμμα θα πρέπει να έχει υποχωρήσει στο 3% του ΑΕΠ, ενώ το 2015 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του στο 1 % του ΑΕΠ.

    Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την μείωση του ελλείμματος την περίοδο 2012 -14 ανέρχονται στο 8% του ΑΕΠ, χωρίς νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς νέους φόρους, αλλά με πάταξη της φοροδιαφυγής και της σπατάλης.

    Για φέτος ο Υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δημοσιονομικές αβεβαιότητες ύψους περίπου 1,6 έως 1,7 δις ευρώ, οι οποίες , εάν χρειαστεί, θα καλυφτούν με έκτακτα μέτρα, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα που θα απαιτηθούν για την περίοδο 2012- 2014 ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι στο μισθολόγιο του Δημοσίου.

    O υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την πρόσληψη συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις και την παρουσίαση στρατηγικού πλαισίου για το ίδιο θέμα ως το τέλος Μαρτίου.

    Ο στόχος των 50 δισ. ευρώ από αξιοποίηση περιουσίας ως το 2015 και αποκρατικοποιήσεις παραμένει, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο καθώς υπερβαίνει τα όρια του προγράμματος.

    Αντιθέτως ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει αναφορά σε έσοδα 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-15 και τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει διαμορφωθεί το πρώτο από τα προς αξιοποίηση χαρτοφυλάκια ακινήτων του Δημοσίου και το δεύτερο θα οριστικοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

    Όσον αφορά στο σκέλος των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο (και όχι νέο σύμφωνα με τον κ Παπακωσταντίνου) Μνημόνιο, για το Ασφαλιστικό σύστημα επιβεβαιώνεται η σταθεροποίηση των ασφαλιστικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα των επικουρικών ταμιών μέχρι η Εθνική Αναλογιστική Αρχή να προχωρήσει όπως προβλέπεται στην εκπόνηση μελέτης

    Πάντως προανήγγειλε παρεμβάσεις στα ταμεία που εμφανίζουν μεγάλα ελλείμματα για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας τους και ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναθεώρηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας πως, αν και δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο μνημόνιο ως προς τις συγχωνεύσεις, είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, διότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί και να θωρακιστεί απέναντι στις προκλήσεις.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε «γενναίες αποφάσεις» με τις οποίες θα ισχυροποιηθούν και θα απεξαρτητοποιηθούν από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος εξαρτάται από την πρόοδο του Δημοσίου στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής και από την ταχύτητα με την οποία θα κατορθώσει να μειώσει τα ελλείμματα του.

    Ο κ. Παπακωσταντίνου επανέλαβε τη δέσμευση του Μνημονίου για την ανάληψη δράσεων από την πλευρά των τραπεζών για την μείωση του μισθολογικού τους κόστους, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και ανέφερε επίσης τη δέσμευση του Δημοσίου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας.

    Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, ο κ. Παπακωσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα επίσημη απόφαση για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου στα έντεκα χρόνια, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο η χωρά μας να ζητήσει ακόμα μεγαλύτερη επέκταση του χρόνου αποπληρωμής σε περίπτωση που οι αγορές δεν ηρεμήσουν..

    Χαρακτήρισε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του Δημόσιου Χρέους , καθώς τη διετία 2014 - 15 η χώρα μόνο για την αποπληρωμή του θα πρέπει να καταβάλλει ετησίως 60 με 70 δισ. ευρώ, ωστόσο κράτησε αποστάσεις για το κατά πόσο η επιμήκυνση είναι επαρκής για να ανακοπεί η δυναμική του Χρέους, επισημαίνοντας ότι θα εξαρτηθεί και από το πώς θα αντιμετωπίσουν οι αγορές το συνολικό σχέδιο της Ε.Ε.

    Απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους οκ. Παπακωνσταντίνου τους κάλεσε να πάρουν τον Μάρτιο τις αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την σταθερότητα της ευρωζώνης , τονίζοντας ότι η ταχύτητα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση εξαρτάται από αυτές τις αποφάσεις.

    Τέλος εξέφρασε βεβαιότητα η ελληνική οικονομία θα αρχίσει εντός του έτους να βγαίνει από την ύφεση και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στο διάλογο για την διαμόρφωση του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Δημοσιονομικού Πλαισίου.

    Χαρακτήρισε πάντως ακατανόητη της στάση της Νέας Δημοκρατίας να απέχει από το διάλογο, κάτι που όπως είπε αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς προβλέπεται σε Νόμο που και το ίδιο υπερψήφισε στη Βουλή το 20010.

    Πρόοδο βλέπει η τρόικα

    Περαιτέρω πρόοδο ως προς την επίτευξη των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης διαπιστώνει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , που επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

    Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει πως παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.

    Εντούτοις, σημειώνει, παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μία κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη.

    Η Κομισιόν στέκεται ωστόσο στην υστέρηση των εσόδων τη χρονιά που πέρασε και αποδίδει ως ένα βαθμό την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα το 2010, στον περιορισμό των πληρωμών του Δημοσίου προς το τέλος του έτους.

    Ταυτόχρονα αναφέρεται και στην δυνατότητα εθελοντικής αναπροσαρμογής του χρέους, δηλαδή στη λύση της συνολικής επιμήκυνσης, σημείωνοντας ωστόσο, ότι ακόμη και αν συμβεί, η επίδραση για τη μείωση του χρέους θα είναι εφάπαξ, επομένως αυτό «δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη» και να απομακρύνει την κυβέρνηση από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλάγες.

    Η Κομισιόν αναφέρεται, τέλος, ρητά στον στόχο της είσπραξης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις για τη μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ ως το 2015.

    Αντιδράσεις

    Για επιβεβλημένη αλλαγή της κυβερνητικής πολίτικης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

    «Η αναθεώρηση του «Μνημονίου» αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα «μη-καθορισμένα» μέτρα για το 2012-2014. Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη μονάδα διαχείρισης κοινοτικών πλαισίων στήριξης, και οι όποιοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στις αποδοχές τους άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

    «Δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι που δουλεύουν σε επιχειρήσεις που έστησαν τα υπουργεία για να γλιτώσουν τις δεσμεύσεις, αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως των διαφορών αμοιβών που υπάρχουν σήμερα, πρέπει να διεκδικήσουν όλοι μαζί κατάργηση των μειώσεων, αυξήσεις και να αντιπαλέψουν συνολικά εναντίον μιας πολιτικής που δεν είναι καινούργια, απλώς με την κρίση γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη», δήλωσε.

    «Το Μνημόνιο-4 που παρουσίασε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου αντιπροσωπεύει τη χαριστική βολή στην οικονομία και τον ελληνικό λαό»,τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και η τρόικα, εκτός τόπου και χρόνου, δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία του ελληνικού λαού.

    «Στη Γερμανία εξελίχθηκε ένα καλά προσυνεννοημένο σενάριο που, στο βάθος, δεν αποκλείει εκλογές. Είναι σίγουρο ότι στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα γυρίσει με πολλά «προικιά». Αν τα εξαργυρώσει με εκλογές, θα φανεί κατά πόσον θα ετοιμάσει τη δική του απόδραση, με εντελώς διαφορετική «σκηνοθεσία» απ' αυτήν του κ. Καραμανλή», επισήμανε ο ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60782

    [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Λιβύη

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:07

    Δείτε τα video

    Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος το στυγνό αιματοκύλισμα στη Λιβύη, με το δίκτυο Αλ-Αραμπίγια να κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς στις συγκρούσεις. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τους στρατιώτες που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, την άρνηση τους να ανοίξουν πυρ κατά συμπολιτών τους. Στο επιχειρησιακό κομμάτι αν και η ροή των πληροφοριών εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, άλλη μια πόλη δυτικά της Τρίπολης, έχει πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών όπως και η Βεγγάζη, ενώ στην πρωτεύουσα μαίνονται οι συγκρούσεις με τους μισθοφόρους του Καντάφι. Επι τόπου και ο απεσταλμένος της ΝΕΤ Πάνος Χαρίτος. Στις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφέρθηκε από το Ελσίνκι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ειρηνική μετάβαση των χωρών της Μεσογείου, προς την Δημοκρατία .

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    H κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί πλέον "συνεργάτες της Αλ-Κάιντα" τους ξένους δημοσιογράφους που έχουν μπει παράνομα στο λιβυκό έδαφος, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Στη διάρκεια συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της λιβυκής κυβέρνησης, Αμερικανοί διπλωμάτες ενημερώθηκαν ότι ορισμένα μέλη του CNN, της αραβικής εκπομπής του BBC και του Αλ-Αραμπίγια θα πάρουν άδεια για να μπουν στη χώρα και να καλύψουν την τρέχουσα κατάσταση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Οι ίδιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και ότι η λιβυκή κυβέρνηση τους θεωρεί πλέον συνεργάτες της Αλ-Κάιντα", προσθέτει το υπουργείο.

    Οι δημοσιογράφοι αυτοί κινδυνεύουν "με άμεση σύλληψη", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έχουν μπει στη Λιβύη από τα σύνορα με την Αίγυπτο, αφού η κυβέρνηση της Τρίπολης έχασε τον έλεγχο πολλών πόλεων στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

    Πηγές: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Λιβύη: Κρίσιμες ώρες - διεθνείς πιέσεις, Έφτασαν οι πρώτοι 'Ελληνες

    Είδηση: 60768

    [03] Έφτασαν οι πρώτοι 'Ελληνες

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:41

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων που βρίσκονται στη Λιβυή. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Βεγγάζη, τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, στα οποία επέβαιναν περισσότεροι από 30 Έλληνες, 4.500 Κινέζοι και 60 πολίτες άλλων εθνικοτήτων. Ενώ στα ανοιχτά της Λιβύης θα παραμείνει η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Ψαρά που αναχώρησε από την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες. Δύο αεροσκάφη τύπου C-130 προσγειώθηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ αναμένεται να προσγειωθεί και το τρίτο C 130 στην πόλη Σάμπχα. Στην Λιβύη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκονται περίπου 300 Έλληνες. Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. «Το βασικότερο είναι η ασφαλής επιστροφή των Ελλήνων και η ασφάλεια του αεροσκάφους και του πληρώματος», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης που συνοδεύει την αποστολή.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Για έλλειψη συνεννόησης και σοβαρότητας σε ένα θέμα που απαιτεί υπευθυνότητα και λεπτούς χειρισμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ, αναφερόμενη στην επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων.

    Στη Ρώμη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη υπουργική σύσκεψη πέντε χωρών της νότιας Ευρώπης, για την αντιμετώπιση τυχόν νέου μεταναστευτικού κύματος από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

    Στη σύσκεψη μετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος τόνισε ότι η Ευρώπη θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και οικονομική ενίσχυση, αλλά δεν θα ανεχθεί να διέρχονται ανεξέλεγκτα από τα εξωτερικά της σύνορα παράνομοι μετανάστες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60772

    [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη «Bild»

    Πεμπτη, 24 02 2011 12:44

    Την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την ΕΕ δίνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη μακροσκελή συνέντευξή του στη «Bild», τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο γερμανόφωνο χώρο, υπό τον τίτλο: «Στοιχηματίζετε ότι δεν θα πληρώσετε ποτέ τα χρέη σας κ. Παπανδρέου;». Επισημαίνει ακόμη ότι «η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται». Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την Ευρωζώνη.

    Ρεαλιστική η παράταση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

    Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η βοήθεια στήριξης της Ελλάδας είναι πιστώσεις που θα επιστραφούν με τόκους, ευχαριστώντας και τους Γερμανούς για τη βοήθεια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είναι δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε τόκους και όχι δώρα. Και δεν θέλουμε τα δάνεια για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν. Αλλά αντιθέτως προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κατανοώ την οργή ορισμένων Γερμανών. Εκείνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω».

    Στην ερώτηση για «παράλογες συντάξεις π.χ. για τις άγαμες θυγατέρες τέως στρατηγών, ενώ στη Γερμανία όλοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται μέχρι την ηλικία των 67 ετών», ο κ. Παπανδρέου απαντά ότι στην Ελλάδα «υλοποιήσαμε εντός λίγων μηνών μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες. Οι γυναίκες π.χ. δεν μπορούν πλέον, όπως συνέβαινε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 45 ετών, αλλά συνταξιοδοτούνται όλες στα 65. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο άλμα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

    Επίσης, αναφέρεται στη μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα και στην αντικατάσταση του πελατειακού κράτους, από μια νέα πολιτική κουλτούρα. «Παλαιότερα κάθε υπουργός μπορούσε να τακτοποιεί τους ανθρώπους του στον δημόσιο τομέα, για να εξασφαλίζει ψήφους. Επρόκειτο για ένα σύστημα οικογενειοκρατίας. Αλλά κι αυτό το αλλάζουμε. Για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, προσλαμβάνεται ένας. Στην Ελλάδα θα υπάρξει μία νέα πολιτική κουλτούρα», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου δίνει κατηγορηματική απάντηση όσον αφορά στην πώληση ελληνικών νησιών, πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα και η εφημερίδα Bild. «Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές. Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα», λέει ο πρωθυπουργός.

    Αναφορικά με την απόδοση ευθυνών για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων στους τότε αρμόδιους, ο κ. Παπανδρέου λέει ότι «διεξάγονται σχετικές έρευνες και έχουν κινηθεί διαδικασίες. Διαθέτουμε πλέον σήμερα μία απολύτως ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία. Κάθε ευρώ που δαπανά το κράτος εμφανίζεται σήμερα στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τη μεγαλύτερη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά μας από κάθε άλλο κράτος- μέλος της Ε.Ε.- περισσότερη διαφάνεια κι από τη Γερμανία».

    Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που εκφράστηκε και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο με τη διαμαρτυρία φοιτητών στην διάλεξη στο πανεπιστήμιο Humboldt, o κ. Παπανδρέου απαντά: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να διαδηλώνουμε. Η κυβέρνησή μου ανήγαγε τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις- και τις κερδίσαμε».

    Σχετικά με τη συνεχιζόμενη δυσπιστία των αγορών έναντι της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι «τους τελευταίους 15 μήνες προχωρήσαμε σε δραστικές τομές, περισσότερες από ότι πολλές άλλες κυβερνήσεις μαζί. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το πετυχαίναμε, αλλά τα καταφέραμε. Δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και οι Γερμανοί επωφελούνται από αυτό».

    Στην παρατήρηση ότι οι διαπραγματεύσεις περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων δεν λειτουργεί υπέρ της επανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι «το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2012 και για το λόγο αυτό είναι ρεαλιστική μια παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής». Προσθέτει όμως ότι «οι αγορές δεν δίνουν τόσο σημασία σε συγκεκριμένες προθεσμίες, αλλά στο αν ένα σχέδιο είναι έξυπνο και υλοποιήσιμο».

    Ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει και την εκδοχή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «ούτε κάτι τέτοιο έχει νόημα. Όπως δεν θα είχε νόημα ούτε για τη Γερμανία να εγκαταλείψει το Ευρώ. Θα οδηγούσε τις τράπεζες στην κατάρρευση και μαζί με αυτές την οικονομία», λέει ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η Ευρώπη έχει πολλά οφέλη από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παραπέμποντας και στη γεωστρατηγική διάσταση με τις αναταράξεις στη βόρεια Αφρική. Επ' αυτού ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε δύο πλεονεκτήματα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: «Πρώτα- πρώτα αγοράζουμε πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει δικές σας θέσεις εργασίας. Και δεύτερον, αποτελούμε άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη η κατάσταση στη Βαλκανική και οι πρόσφατες αναταράξεις στις αραβικές χώρες πέριξ της Μεσογείου. Είναι γείτονες μας, με τους οποίους διατηρούμε στενές επαφές. Μεγάλα κύματα προσφύγων από αυτές τις περιοχές θα προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεισφέρουμε πολλά στο θέμα αυτό», καταλήγει στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild ο πρωθυπουργός.

    Αντιδράσεις

    Για «πλήρη αποτυχία», μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό.

    "Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε με άδεια χέρια από τη Γερμανία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να περάσει το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους ως επιτυχία καθώς είναι ήδη ειλημμένη απόφαση από το Eurogroup.

    "Είχαν χαμηλώσει πολύ τον πήχη και τελικά κατάφεραν να περάσουν από κάτω για μια ακόμα φορά" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στην γενική απεργία της Τετάρτης, λέγοντας ότι μεγάλη συγκέντρωση, ήταν αποτέλεσμα της απόγνωσης ενός κόσμου που δεν βλέπει ελπίδα και πρόοδο ανάπτυξης.

    «Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη επιχαίρει για το έργο του: τη χρεοκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η καθόλα προκλητική συνέντευξη του πρωθυπουργού αποκαλύπτει πως δεν κατάλαβε τίποτα από τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και αποδεικνύει την τεράστια απόστασή του από την πραγματικότητα», σχολίασε ο Συνασπισμός.

    Ατολμία και έλλειψη σχεδίου στην κυβέρνηση, λαϊκισμό και διγλωσσία στην αντιπολίτευση, καταλογίζει η Δημοκρατική Συμμαχία, ενόψει, όπως τονίζει, της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60674

    [05] Παράταση έως τον Ιούνιο για τους ημιυπαίθριους

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:28

    Παράταση έως το τέλος Ιουνίου, για την τακτοποίηση των βοηθητικών χώρων δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω του συνωστισμού, που παρατηρείται στις πολεοδομίες από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Σύμφωνα με την Υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη, έως τώρα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 500.000 αιτήσεις και έχουν εισπραχθεί από πρόστιμα και παράβολα περισσότερα από 106 εκατ. ευρώ.

    Αυτή πάντως είναι η τελευταία παράταση που δίνεται από το Υπουργείο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, που παράλληλα πρόσθεσε ότι εξετάζεται μείωση των προστίμων για τη διατήρηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς λόγω του μεγάλου ύψους του προστίμου του κόσμου από την επιβολή του θεσμού το 2003, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ χαμηλή, καθώς οι ιδιοκτήτες προτιμούν να έχουν να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της κατεδάφισης, παρά να πληρώσουν.

    Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ παρέπεμψε σε σχετική ρύθμιση, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

    Η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε και στη νομοθετική ρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να μη κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη, όσοι προχωρήσουν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.

    Τόνισε, όμως, ότι η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από κοινή επεξεργασία με το ΥΠΕΚΑ, ώστε να ρυθμίζονται «αδικίες» που δίνουν το δικαίωμα κατά περιοχή (δήμο) να εξαιρούνται από την καταβολή δημοτικών τελών όσοι έχουν τακτοποιημένους κλειστούς ημιυπαίθριους, ενώ την ίδια στιγμή ιδιοκτήτες με δηλωμένους ανοιχτούς ημιυπαίθριους να καλούνται να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη.

    Ειδικά για το παραπάνω ζήτημα τονίστηκε ότι είναι στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής να καθορίζει δημοτικά τέλη και πως αυτά θα τα εισπράξει.

    Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης επισήμανε ότι προκειμένου να αποφορτιστούν τα πολεοδομικά γραφεία θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση, να καταθέσουν τα παράβολα, μέσω των μηχανικών που έχουν αναλάβει τη διαδικασία, χωρίς να συνωστίζονται οι ίδιοι στις πολεοδομίες. Είδηση: 60767

    [06] Καλύτερο συντονισμό για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:59

    Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό, συνεργασία και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, προκειμένου οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι της Θεσσαλίας να ωφεληθούν τα μέγιστα από το ΕΣΠΑ με βάση τις αναπτυξιακές τους προτεραιότητες και τις ανάγκες των κατοίκων τους, επεσήμανε σήμερα η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

    Υποδεχόμενη σήμερα το πρωί στη Λάρισα δημάρχους από τις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων, η κ. Γερακούδη τόνισε ότι η έγκυρη και πλήρης ενημέρωση σε θέματα του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητη από την αρχή της θητείας των νέων αιρετών αρχόντων, λόγω τόσο των αυξημένων απαιτήσεων των Καλλικρατικών δήμων αλλά και των στόχων του Μνημονίου που υπαγορεύουν κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό στην περιφέρεια και απαιτούν συγκεκριμένους στόχους απορρόφησης που πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθούν.Στο πλαίσιο αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιεί κύκλο συναντήσεων εργασίας και τεχνικών συσκέψεων με τους νέους δημάρχους της Θεσσαλίας.

    Είδηση: 60771

    [07] Ο Φ. Σαχινίδης στο Βόλο

    Πεμπτη, 24 02 2011 14:47

    Στο Βόλο θα βρίσκεται αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης για να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα του ξενοδοχείου Volos PALACE στις 19.30.

    Είδηση: 60763

    [08] Εν καιρώ η απόφαση διαγραφής μελών του ΠΑΣΟΚ

    Πεμπτη, 24 02 2011 13:32

    Εγκύκλιος από την ΕΚΑΠ έφτασε στις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητείται η καταγραφή των μελών που ενώ συμμετείχαν σε όργανα του κόμματος, στις πρόσφατες εκλογές είχαν συμπεριληφθεί σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

    Ο πρόεδρος της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής, Διονύσης Κορφιάτης, σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΑ, γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη αποσταλεί τα ονόματα από την κομματική οργάνωση στον πρόεδρο της ΕΚΑΠ, Γιώργο Ανωμερίτη και αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία θα αποφασιστεί η διαγραφή ή όχι των συγκεκριμένων προσώπων από το κόμμα.

    Μιμίκα Παρθύμου Είδηση: 60741

    [09] Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά

    Πεμπτη, 24 02 2011 19:20

    Υγεια

    Δύο νέες καναδικές επιστημονικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ σε καθημερινή βάση ωφελεί την καρδιά και γενικότερα το κυκλοφορικό σύστημα. Η πρώτη μελέτη (μετα-ανάλυση), που αξιολόγησε συγκριτικά τις ιατρικές έρευνες 30 ετών πάνω στο θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή αλλά συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ (περίπου ένα ποτήρι την μέρα) μειώνει σε ποσοστό 14% έως 25% τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

    Η δεύτερη μελέτη, από την ίδια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, υπό τον καθηγητή Ουίλιαμ Γκάλι, διαπίστωσε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (μέχρι 15 γραμμάρια τη μέρα για τις γυναίκες και 30 γραμμάρια για τους άνδρες) αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη κι έτσι επίσης ωφελεί το κυκλοφορικό σύστημα και την καρδιά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ευεργετικό αποτέλεσμα φαίνεται να προέρχεται από όλες τις μορφές αλκοόλ.

    Οι δύο μελέτες, που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", δείχνουν ότι ο συνολικός κίνδυνος θανάτου είναι χαμηλότερος για όσους πίνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ (2,5 έως 14,9 γραμμάρια), καθώς μειώνεται μέχρι 25% ο κίνδυνος για οποιαδήποτε καρδιαγγειακή πάθηση, ενώ παράλληλα μειώνεται και ο κίνδυνος για εγκεφαλικό.

    Πάντως οι ειδικοί επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει λόγος να αρχίσει κανείς να πίνει επίτηδες για να κάνει καλό στην καρδιά του, καθώς «καιροφυλακτεί» πάντα ο κίνδυνος της κατανάλωσης παραπάνω αλκοόλ, με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ανάλογες ωφέλειες με το μέτριο αλκοόλ, μπορεί να πετύχει κανείς με τη σωματική άσκηση και τη σωστή διατροφή.

    Οι καναδοί επιστήμονες πάντως θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν ένα διαφορετικό μήνυμα από την άποψη της δημόσιας υγείας, τασσόμενες υπέρ της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ, αν και, όπως αναγνώρισε ο καθηγητής Γκάλι, μια τέτοια δημόσια καμπάνια θα επέσυρε αντιδράσεις.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 60784

    [10] Η Λιβύη πυροδοτεί αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:07

    Δραματική αύξηση των τιμών του πετρελαίου και ανησυχία για επιβράδυνση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, επιτάχυνση του πληθωρισμού και αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, πυροδοτεί η αιματηρή εξέγερση στη Λιβύη και το ενδεχόμενο ανάλογων εξελίξεων σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της ευρύτερης περιοχής.Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ εκτοξεύθηκε κοντά στα 114 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 μηνών, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού έφθασε μία ανάσα από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα στα 1,628 το λίτρο.

    Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου και των παραγώγων

    Αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και των παραγωγών του πυροδοτεί το ντόμινο των εξεγέρσεων στις αραβικές χώρες.

    Η διακοπή της παραγωγής πετρελαίου από εργοστάσια της Λιβύης, μία από χώρες του ΟΠΕΚ, προκάλεσε άμεση επίπτωση στη συνολική προσφορά του "μαύρου χρυσού". Η έκταση της μείωσης της παραγωγής δεν είναι γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις κυμαίνεται από 25% έως 60%.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η ισπανική εταιρία Repsol και η γερμανική Wintershalt ανακοίνωσαν τη διακοπή της παραγωγής τους στη Λιβύη, η οποία συνολικά ανέρχεται σε 450 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα έναντι συνολικής παραγωγής 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

    Ο μεγάλος κίνδυνος για τους αναλυτές της αγοράς πετρελαίου είναι η επέκταση των αναταραχών στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου και κυρίως έχει τη δυνατότητα να αντλήσει μεγαλύτερες ποσότητες από τις πετρελαιοπηγές της για να καλύψει τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου από τη Λιβύη ή άλλες χώρες.

    Οι εξεγέρσεις ανάγκασαν τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλά να επιστρέψει εσπευσμένα στην πατρίδα του την Τετάρτη μετά από τρίμηνη απουσία για λόγους υγείας και ανακοίνωσε αμέσως ένα θηριώδες πακέτο παροχών στους πολίτες της χώρας ύψους 37 δις. δολαρίων, σε μία προφανή προσπάθεια να προστατέψει τη χώρα του από τις αναταραχές.

    Η ανησυχία, ότι οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου θα πλήξουν την παγκόσμια ανάπτυξη, εντείνεται, καθώς οι τιμές του "μαύρου χρυσού" κινούνταν ήδη σε υψηλά επίπεδα, πριν ακόμη ξεσπάσουν τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική.

    Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal με τίτλο «Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου ενισχύου το φάσμα της διπλής ύφεσης», αναφέρει ότι μία σημαντική αύξηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» που θα διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα μπορούν να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, μέσα από τη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η ανάκαμψη θα απειληθεί, αν οι τιμές φθάσουν τα 120 δολάρια το βαρέλι και διατηρηθούν στο επίπεδο αυτό.

    Ταυτόχρονα ο κίνδυνος από την αύξηση του πληθωρισμού, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου που επηρεάζει μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες ενισχύει τις πιέσεις στις Κεντρικές Τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκιά τους.

    Σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη νομισματική πολιτική θα πρέπει να πάρουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών, ενώ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Ύβ Μερς δήλωσε ότι η Τράπεζα θα πρέπει αναπόφευκτα να εξισορροπήσει τη νομισματική της πολιτική, καθώς η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ενισχύεται και ο πληθωρισμός υπερβαίνει το όριο του 2%.

    Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν από τις αγορές ότι σηματοδοτούν μία αλλαγή της πολιτικής της ΕΚΤ και ότι τελικά η αύξηση των επιτοκίων της μπορεί να γίνει νωρίτερα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, υπερβαίνοντας το επίπεδο των 1,37 δολαρίων, ενώ το ελβετικό φράγκο ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου σε επίπεδο -ρεκόρ.

    Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα

    Άμεση είναι η επίδραση της αύξησης του πετρελαίου στην Ελλάδα, καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,628 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι αυξημένη κατά σχεδόν δύο λεπτά το λίτρο σε σχέση με την αρχή του μήνα, οπότε κυμαινόταν στο 1,61 ευρώ και βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα - ρεκόρ που σημείωσε πανελλαδικά στο 1,635 στα τέλη Ιανουαρίου.

    Πάντως ένα μέρος των διεθνών ανατιμήσεων εξομαλύνεται από την σχετική ενίσχυση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, καθώς η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος προς το αμερικανικό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου μήνα πάνω από το 1,36.

    Οι ακριβότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων παραμένουν τα νησιά: οι πέντε ακριβότεροι νομοί είναι κατά σειρά Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος και Κυκλάδες, με τιμές που κλιμακώνονται μέχρι 1,85 ευρώ το λίτρο. Στον αντίποδα οι φθηνότεροι νομοί είναι Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ημαθία, Πέλλα και Ανατολική Αττική με τιμές που ξεκινούν από 1,513 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΠΑ, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

    Αύριο Παρασκευή οι Ενώσεις Βενζινοπωλών Χανίων και Ρεθύμνου έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία με στόχο «την ανάδειξη των υψηλών τιμών και την κακή λειτουργία της αγοράς, που έχει επιφέρει η απουσία εποπτείας στη διαμόρφωση των τιμών από τα αρμόδια υπουργεία». Σε ένδειξη συμπαράστασης οι Ενώσεις Ηρακλείου και Λασιθίου θα κάνουν στάση εργασίας από 10.00 έως 13.00 ενώ αντιπροσωπείες των δύο Ενώσεων θα επιδώσουν αύριο το μεσημέρι σχετικό υπόμνημα στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

    Οι πρατηριούχοι ζητούν να λειτουργήσουν υγιείς κανόνες ανταγωνισμού στην αγορά και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, που αγγίζει περίπου τα 2/3 της αξίας του καυσίμου. Είδηση: 60773

    [11] Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών για στρατολογικές υπηρεσίες

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:15

    Σε πλήρη μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών, τη διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ και τον περιορισμό του αριθμού τους από 57 σε 18 προχωρά το Υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια για την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών προς τις στρατολογικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ηλεκτρονική αίτηση και ηλεκτρονική απάντηση στα αιτήματα, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του 2011. Η νέα δομή που θα ανταποκρίνεται στο σχέδιο αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης» εκτός από την ταχύτατη εξυπηρέτηση πολιτών θα μειώσει κατά 90% το κόστος λειτουργίας, δηλαδή αντί 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 60766

    [12] Πάλι καλά...

    Πεμπτη, 24 02 2011 14:44

    ΕΡΑ Βολος

    Υποβλήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το Α΄ Στάδιο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Π.Σ.) Βόλου, στο πλαίσιο τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικού προελέγχου, ώστε να εκτιμηθούν οι όποιες ενδεχόμενες επιπτώσεις. Ως γενικό συμπέρασμα αναφέρεται ότι η κατάσταση του περιβάλλοντος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου είναι σε γενικές γραμμές ενθαρρυντική. Προβλήματα εμφανίζονται σε επιμέρους περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως o μικρός βαθμός ελέγχου στην επέκταση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων επί «άβατων» φυσικών εκτάσεων, η αδυναμία πλήρους προστασίας των απειλούμενων ειδών πτηνών και αμφιβίων, η ένταση στην εκμετάλλευση φυσικών πόρων για την αγροτική και την ενεργειακή παραγωγή και ο σχετικά περιορισμένος βαθμός περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

    Ελλαδα

    Πολιτικη

    Ευρωπαϊκό ζήτημα το μεταναστευτικό

    24/02/2011 19:35

    Καμία νομιμοποίηση ή προνομιακή μεταχείριση για τους μετανάστες του κτηρίου της Υπατίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Την ίδια ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη «Bild»

    Γ. Παπανδρέου : Το 80% των πιο δύσκολων αποφάσεων έχει ληφθεί

    Απάντηση Βενιζέλου σε Σαμαρά για τις κρίσεις στις Ε.Δ.

    Οικονομια

    Παραμένουν οι στόχοι του μνημονίου

    24/02/2011 17:21

    Βέβαιος ότι θα εκταμιευτεί και η τέταρτη δόση του δανείου με τα 15 δισ. ευρώ, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Παπακωνσταν...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Η Λιβύη πυροδοτεί αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου

    Παράταση έως τον Ιούνιο για τους ημιυπαίθριους

    Συνέντευξη Τύπου για το επικαιροποιημένο μνημόνιο

    Κοινωνια

    Έφτασαν οι πρώτοι 'Ελληνες

    24/02/2011 15:41

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων που βρίσκονται στη Λιβυή. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κατέπλευσαν στο...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών για στρατολογικές υπηρεσίες

    Ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Νομικής

    Διπλή δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία

    ΚΟΣΜΟΣ

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Στα πρόθυρα εμφυλίου η Λιβύη

    24/02/2011 15:07

    Δείτε τα video

    Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος το στυγνό αιματοκύλισμα στη Λιβύη, με το δίκτυο

    Αλ-Αραμπίγια

    να κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς στις...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Ν. Ζηλανδία: Στους 98 οι νεκροί από το σεισμό

    Απεγκλωβισμός Ελλήνων και Κινέζων από τη Λιβύη

    Λιβύη: Κρίσιμες ώρες - διεθνείς πιέσεις

    Ευρωπη

    Συντριβή Μέρκελ στις εκλογές στο Αμβούργο

    21/02/2011 16:31

    Μεγάλη ήττα υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές στο Αμβούργο. Σύμφωνα με το επίσημο προσωρινό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο

    Γερμανία: Επεισόδια σε πορεία νεοναζί στη Δρέσδη

    Νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Μπερλουσκόνι

    Αμερικη-ΗΠΑ

    Nέα Υόρκη: Χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών

    18/02/2011 08:39

    Σημαντικές περικοπές στο δημοτικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης

    Μάϊκλ Μπλούμπεργκ

    , με σοβαρές επιπτώσεις στο εργασιακό μέλλον χιλ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    ΗΠΑ: Το ανώτατο βραβείο Τιμής στον Μπους τον πρεσβύτερο και τη Γερμανίδα καγκελάριο

    Νεκρός Αμερικανός αξιωματούχος στο Μεξικό

    Ο υποδιοικητής Μάρκος σπάει τη σιωπή του

    ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Βορειο Αιγαιο

    Καλύτερο συντονισμό για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη

    24/02/2011 15:59

    Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό, συνεργασία και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, προκειμένου οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι της Θεσσαλίας ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Μεγαλύτερη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

    Με την Λ. Κατσέλη συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

    Στη Λέσβο ο Φώτης Κουβέλης

    Βολος

    Ο Φ. Σαχινίδης στο Βόλο

    24/02/2011 14:47

    Στο Βόλο θα βρίσκεται αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης για να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε. Μαγνησίας...

    Περισσοτερα Αρθρα

    "Κρίσι"μο τσίκνισμα...

    Παρέμβαση δήμου για μη συγχώνευση σχολείων.

    Ζητά παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συγχωνεύσεις σχολείων

    <a href="/el/topikes-eidiseis/zakynthos/blog" title="Ρ/Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Αμπελόκηποι 201 00 Ζάκυνθος Τηλ. : +30 26950 43600, 23029, 26108 Φαξ : +30 26950 48264Ιστοσελίδα Σταθμού

    ">

    Ζακυνθος

    Εν καιρώ η απόφαση διαγραφής μελών του ΠΑΣΟΚ

    24/02/2011 13:32

    Εγκύκλιος από την ΕΚΑΠ έφτασε στις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητείται η καταγραφή των μελών που ενώ συμμετείχαν σε ό...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Σταματούν τις αγωγές

    Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Απεργιακός «πυρετός» και στη Ζάκυνθο

    ΤελευταιαΔημοφιληΑθλητικαΤοπικα

    Ευρωπαϊκό ζήτημα το μεταναστευτικό

    - 24/02/2011 19:35

    Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά

    - 24/02/2011 19:20

    Παραμένουν οι στόχοι του μνημονίου

    - 24/02/2011 17:21

    Η Λιβύη πυροδοτεί αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου

    - 24/02/2011 16:07

    Έφτασαν οι πρώτοι 'Ελληνες

    - 24/02/2011 15:41

    Παράταση έως τον Ιούνιο για τους ημιυπαίθριους

    - 24/02/2011 15:28

    Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών για στρατολογικές υπηρεσίες

    - 24/02/2011 15:15

    Στα πρόθυρα εμφυλίου η Λιβύη

    - 24/02/2011 15:07

    Πάλι καλά...

    - 24/02/2011 14:44

    Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη «Bild»

    - 24/02/2011 12:44

    Στον Μπαράκ Ομπάμα το Νομπέλ Ειρήνης

    - 09/10/2009 11:24

    Προσχέδιο συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν κατέθεσε η ΙΑΕΑ

    - 21/10/2009 15:47

    Αφγανιστάν: Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών

    - 20/10/2009 08:57

    Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

    - 15/10/2009 08:15

    Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

    - 21/03/2010 12:24

    ERT WORLD: Αλλαγές συχνοτήτων

    - 01/09/2010 10:59

    Σύσκεψη υπό Σαμαρά για Οικονομία- Καλλικράτη

    - 29/03/2010 15:08

    Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    - 23/03/2010 16:53

    Συνάντηση Καρατζαφέρη - Σημίτη

    - 24/03/2010 12:58

    Πεταλωτής: Λύση στα πλαίσια της ΕΕ

    - 22/03/2010 17:43

    Στοβ¦ μάτι του κυκλώνα και ο Γκαγκάτσης Φραστική επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ...

    Πέντε αγωνιστικές ο Τόρο Με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, για την αποβολή του στο ντέρμπι της 23ης...

    Για την υπέρβαση ο Άρης στο Μάντσεστερ Την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να πάρει απόψε (22:05 ΑΝΤ1) ο Άρης που...

    Ήττα -σοκ του Παναθηναϊκού Σε περιπέτειες τόσο για την πρωτιά στον όμιλο, όσο και για την πρόκριση στα προημιτελικά της...

    Μπάγερν και Μάντσεστερ τον πρώτο λόγο Η Μπάγερν Μονάχου και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ....

    Η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου

    - 24/02/2011 16:38

    Η σύσκεψη για τη βιομηχ. ντομάτα

    - 24/02/2011 16:33

    Η κατασκευή των Σχολείων

    - 24/02/2011 16:31

    Οι ημιυπαίθριοι χώροι

    - 24/02/2011 16:30

    Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου

    - 24/02/2011 16:29

    Τσικνοπέμπτη στην Ηλεία

    - 24/02/2011 16:28

    Προσλήψεις σε ΕΛΤΑ

    - 24/02/2011 16:25

    Καλύτερο συντονισμό για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη

    - 24/02/2011 15:59

    Μεγαλύτερη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

    - 24/02/2011 15:51

    Με την Λ. Κατσέλη συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

    - 24/02/2011 15:44

    Ανασκοπηση 2010

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ SITES ΤΗΣ ERTONLINE

    @import url("http://www.google.com/uds/css/gsearch.css");

    Loading...

    ΠροσφαταΠΡΟΒΟΛΕΣΒαθμολογια

    Ο καιρός της Παρασκευής 25/2/11 Κατηγορία: Καιρός

    Έκθεση για τον ελληνικό πολιτισμό Κατηγορία: Πολιτισμός

    Στην Κρήτη τα πρώτα πλοία από τη Λιβύη Κατηγορία: Ελλάδα

    Κακοκαιρία και καταστροφές Κατηγορία: Ελλάδα

    Ο Πρωθυπουργός στη Φινλανδία Κατηγορία: Ελλάδα

    Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων της Λιβύης Κατηγορία: Ελλάδα

    Περισσότερα βίντεο

    Ο πρωθυπουργός για τις αλλαγές Κατηγορία: Ελλάδα

    Η απάντηση του Πρωθυπουργού για το "δεν πληρώνω" Κατηγορία: Ελλάδα

    Οι εξελίξεις στην Υγεία Κατηγορία: Ελλάδα

    Αντιπαράθεση για την οικονομία Κατηγορία: Ελλάδα

    Συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ ημέρα Β' Κατηγορία: Ελλάδα

    Συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ ημέρα Α' Κατηγορία: Ελλάδα

    Περισσότερα βίντεο

    Δήμοι- Ποιοί εκλέγονται Κατηγορία: Ελλάδα

    Οι πρώτες αντιδράσεις πρωθυπουργού και αρχηγών Κατηγορία: Ελλάδα

    Περιφέρειες Κατηγορία: Ελλάδα

    Ο απόηχος των αγορών Κατηγορία: Οικονομία

    Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Κατηγορία: Ελλάδα

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα αλλάζει Κατηγορία: Οικονομία

    Περισσότερα βίντεο

    Συμβαινουν σημερα

    Με μια ματιαΕΛ.ΑΣ.Πυροσβεστικη

    Ληστεία σε βενζινάδικο, στην οδό Γιαννιτσών. Δύο άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα εισήλθαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου κατά του υπαλλήλου, απέσπασαν από το ταμείο 500 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με δίκυκλο και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 21.25, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Ενοπλή ληστεία σε βάρος του προισταμένου των ΕΛΤΑ Καρδίτσας , ο οποίος μετέφερε σάκο με χρήματα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

    Τα βίαια επεισόδια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 210 ανθρώπους από τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Καλά στην υγεία τους είναι τα τρία μέλη πληρώματος λάντζας, που ανετράπη την Τρίτη ενώ συμμετείχε στην πρόσδεση δεξαμενόπλοιου στις εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών, στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.

    Σε πενταετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τομ Ντιλέι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα 190.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας στο Τέξας και για συνωμοσία

    Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, δύο ημέρες μετά την καταγραφή ισχυρού σεισμού στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χλμ ΒΑ της πόλης Κονσεπτιόν και σε βάθος 25 χλμ.

    Δέκα στρατιώτες νεκροί από επίθεση ενόπλων της αλ Κάιντα εναντίον τριών στρατιωτικών οχημάτων στη Λαουντάρ, στη νότια Υεμένη.

    Θεσσαλονίκη: Νεκρός είναι 35χρονος συνοδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο προσέκρουσε σε στηθαίο και στη συνέχεια σε κολώνα φωτισμού. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 21.25, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ένας αγνοείται από το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Μπινγκίζα από την βόρεια Μαδαγασκάρη, ενώ οι πληγέντες ανέρχονται σε 15.000.

    Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

    Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την διάρκεια της απογείωσής του στο βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους επτά επιβαίνοντες. Η πτώση του πιθανότατα οφείλεται μάλλον σε τεχνική βλάβη.

    Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

    Γερμανός δημοσιογράφος, συνελήφθη χθες στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων- Νέας Βύσσας στον Εβρο, γιατί μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο οποίος πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

    Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων συνελήφθη σε μπλόκο στην Πρέβεζα έχοντας στην κατοχή του πέντε συσκευασίες με κοκαίνη τεσσάρων γραμμαρίων.

    Πολύ ανησυχητική κρίνεται από τον ΟΗΕ η αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής, καθώς αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Η αύξηση αυτή, που άρχισε τον Αύγουστο, έφθασε τον Δεκέμβριο στο επίπεδο ρεκόρ που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το 1990.

    Παρατείνεται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 η απογραφή των επιδοματούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ

    Έξι ΙΧ αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες πυρπόλησαν άγνωστοι στο Παγκράτι και στον Άγιο Παντελεήμονα. Για τους εμπρησμούς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια.

    Μειώθηκε κατά 11 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2010.

    Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε σούπερ μάρκετ στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, στο οποίο κάνουν συχνά τις αγορές τους ξένοι υπήκοοι.

    Κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά του ΗΣΑΠ. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5. Εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Μοναστηράκι-Αττική

    Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν καμικάζι ανατινάχτηκε κοντά σε αστυνομικό όχημα στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία σε συνοικία στην περιφέρεια της Πεσαβάρ.

    Τουλάχιστον έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων του Νότιου Σουδάν, σε μια πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή στο βόρειο άκρο της χώρας, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νότου.

    Αναβάλλονται οι επισκέψεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα και στην Άγκυρα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές σήμερα Παρασκευή στην Ουγκάντα, με περίπου 14 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες και τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Γιοουέρι Μουσεβένι να διατηρεί προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

    Δεκάδες σακούλες με παράνομα DVD και CD και άλλα εμπορεύματα κατάσχεσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία Πειραιά απομάκρυναν τους παράνομους μικροπωλητές από το παζάρι.

    Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν απο το επόμενο καλοκαίρι μελετά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Tις οριστικές αποφάσεις, θα λάβει η διαρκής επιτροπή αναθεώρησης του ΚΟΚ.

    Στο χωριό Λογγά του δήμου Μεσσήνης, άγνωστος φορώντας κουκούλα μπήκε στο οίκημα που στεγάζεται ο αγροτικός συνεταιρισμός του χωριού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον 56χρονο πρόεδρο του συνεταιρισμού, το ποσό των 7.000 ευρώ.

    Πορεία ναυτεργατών το απόγευμα της Πέμπτης στον Πειραιά. Συγκέντρωση στις 3μμ στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

    Από 21 Φεβρουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες, για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

    Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας., λόγω διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

    Από τις 15 Φεβρουαρίου μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω του ειδικού δικτύου TAXIS, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα αλβανικής καταγωγής σε καφενείο στη διασταύρωση Παναγιωταρέα και Λομβάρδου στην περιοχή του Γκύζη. Ο παθών βγήκε από το καφενείο και περπάτησε λίγα μέτρα πριν καταρρεύσει, ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς.

    Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αλβανικό έδαφος, στην περιοχή Κλειτσάρι, σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την Κακαβιά.

    Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, την Τετάρτη, στην πόλη Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

    Το Ιαπωνικό χρηματιστήριο χάνει, ελαφρά, έδαφος καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο μπορεί να ματαιώσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο οπισθοχώρησε κατά 1,22%, ενώ ο Topix κατά 1,13%.

    Έως και τις 17 Ιανουαρίου καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση προκειμένου να διοριστούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι επιτυχόντες των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί στην ΑΤΕ Bank.

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Χιλής, σε βάθος 25 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Η κρατική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

    Στο σπίτι του επιστρέφει ο Νέλσον Μαντέλα, μετά από διήμερη νοσηλεία του σε κλινική του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου και θα τύχει εκεί φροντίδας για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, μέχρι τις 15/4, στην εθνική Αθηνών - Πατρών, από το 59ο ως το 88ο χλμ, για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο.

    H προγραμματισμένη σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5 +1 που θα συζητήσει για τον πυρηνικό φάκελο του Ιράν θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου

    Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9.700.000 ευρώ καταβάλλει σήμερα Τετάρτη ο ΕΛΓΑ σε 6.750 παραγωγούς, για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία.

    Τα πτώματα δύο λαθρομεταναστών, τα οποία εντοπίστηκαν στον ποταμό Έβρο, ανέσυραν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αλεξανδρούπολης. Τις συνθήκες πνιγμού των λαθρομεταναστών διερευνούν οι αρμόδιες συνοριακές και αστυνομικές αρχές.

    Eξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπών και φθορών σε περιουσία της ΔΕΗ Σερρών, όταν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών εντοπίστηκαν, σε έλεγχο αυτοκινήτου δύο Βούλγαρων, ποσότητες χαλκού. Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Σερρών διενεργεί προανάκριση.

    Αγνωστοι πυρπόλησαν όχημα των ΕΛΤΑ, τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Θράκης και Φιλαδέλφειας, στη Νέα Σμύρνη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

    Δεκαπέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίσθηκαν σήμερα κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι ταλιμπάν.

    Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που κατέστρεψε περισσότερες από 100 κατοικίες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, δήλωσαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής.

    Απορριπτική ήταν η εισήγηση του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

    Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα από τη γρίπη στη χώρα μας. Ειδικοί επιστήμονες παρατηρώντας την ολοένα και αυξανόμενη δραστηριότητα της γρίπης περιμένουν κορύφωσή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, που μετέφερε 1990 κούτες με λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε από το Λ.Σ, στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού. Το πλοίο οδηγήθηκε στον Πειραιά, ενώ συνελήφθη το 8μελές πλήρωμά του.

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ. Mεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο παιδιά που σκοτώθηκαν από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πτηνοτροφείο βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

    Τρεις ακόμα σοροί βρέθηκαν σε ένα φέρι το οποίο είχε πιάσει φωτιά στα ανοικτά της Ιάβας, στην Ινδονησία, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από το δυστύχημα να φθάσει τους 29, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Την απαγόρευση εξαγωγής 28 φαρμάκων αποφάσισε ο ΕΟΦ, προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, ενώ ασθενείς και φαρμακοποιοί μπορούν να αναφέρουν στον τηλεφωνικό αριθμό 1142 ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα.

    Στο Πακιστάν βρίσκεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, με σκοπό να ασκήσει πίεση στην πακιστανική κυβέρνηση να καταδιώξει τους αντάρτες.

    Συνελήφθη 70χρονη στο Λαγονήσι από αστυνομικούς του τμήματος Καλυβίων, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της 50 αρχαία αντικείμενα, αγαλματίδια και εικόνες. Όπως είπε ήταν οικογενειακά κειμήλια.

    Στην κυκλοφορία παραδίδεται από σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Ειρήνη-Κηφισιά.

    Οι τουρκικές αερογραμμές THY επεκτείνουν την πτητική δραστηριότητά τους, καθώς μέσα στο 2011 με νέες πτήσεις, προς 11 νέους διεθνείς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Οι επιβάτες πτήσης της Fly Dubai υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τους στο αεροδρόμιο του Αμάν, μετά τις απειλές ενός εκ των επιβατών ότι θα το ανατινάξει. Ο επιβάτης, που υποστήριξε ότι έκανε φάρσα, συνελήφθη

    Αναστέλλονται από σήμερα δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κυρίως στο δίκτυο Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και στη γραμμή Αλεξανδούπολη-Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το λεγόμενο «επενδυτικό νομοσχέδιο».

    Δύο διαδοχικές ληστείες σε Ίντερνετ-καφέ έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή της Ανάληψης και στην περιοχή των Αμπελοκήπων .

    Ενα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού συνετρίβη τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν σ΄αυτό.

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σάεμπ Ερεκάτ, κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Ο Ερεκάτ ανέλαβε την ευθύνη για την κλοπή εγγράφων από το γραφείο του, που κατά τη γνώμη του "παραποιήθηκαν" από πρόθεση.

    Συμβολική κατάληψη στα ταμεία του ΚΑΤ για να μην πληρώσουν οι ασθενείς τα πέντε ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία πραγματοποίησαν το πρωί, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου.

    Η ιρανική αστυνομία των συνόρων, δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε μια Αμερικανίδα, με την υποψία ότι έκανε κατασκοπεία για τις ΗΠΑ

    Στην Κυπαρισσία ένας 29χρονος Ρουμάνος και μια 19χρονη ομοεθνής του, μαζί με ένα ακόμη άγνωστο άτομο, μπήκαν στο σπίτι 46χρονου με σκοπό να κλέψουν. Η 19χρονη συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο, ενώ ο τρίτος κατόρθωσε να διαφύγει και αναζητείται.

    Πάνω από 1.000.000 κάτοικοι στον Παναμά βρίσκονται χωρίς παροχή πόσιμου νερού καθώς υπερχείλισε τό εθνικό δίκτυο ύδρευσης τής Κεντρικής Αμερικής,μετά τίς καταρρακτώδεις βροχές τών τελευταίων ημερών.

    Τρεις ξένοι εργάτες τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη Σαχάρ Χανεγκέβ στο νότιο Ισραήλ από βλήμα όλμου που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Και οι τρεις πραγματοποιούσαν αγροτικές εργασίες στο κιμπούτς της Σαχάρ Χανεγκέβ.

    Ο Μουχαμάντ Γιουνούς, "ο τραπεζίτης των φτωχών", που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου του Μπανγκλαντές για μια υπόθεση δυσφήμισης που χρονολογείται από το 2007.

    Ο Γιουνούς, ιδρυτής της Grameen Bank, με την οποία μοιράστηκε το Νόμπελ το 2006, εμφανίστηκε για δέκα λεπτά ενώπιον του δικαστηρίου, περίπου εκατό χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα, επισήμανε μέλος του δικαστηρίου, ο Σαχίντ Σοκράνα.

    Για κλοπή από Ιερό Ναό στον δήμο Κοζάνης συνελήφθησαν δύο άνδρες, 45 και 44 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και μικροόπλα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

    Δραστική μείωση που υπερβαίνει το 70% κατά μέσο όρο παρουσίασαν το 2010 οι δαπάνες για καύσιμα, ανταλλακτικά και επισκευές των κρατικών αυτοκινήτων σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Μια 20χρονη σπουδάστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου χτυπημένη από μηνιγγίτιδα. Φως στα αίτια του θανάτου της θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

    Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε, επί 5 χρόνια, στην 20χρονη κόρη του. Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία της κόρης του και κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Σερρών.

    Σε αναστολή των πτήσεων της προς το Κάϊρο, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2011, οδηγήθηκε η Aegean Airlines, καθώς η αστάθεια που επικρατεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα έχει οδηγήσει στην έλλειψη πληρότητας στις πτήσεις.

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη σε συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Γκόμες Παλάσιο στο βόρειο Μεξικό.

    Ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρίας επενδυτικής διαμεσολάβησης "Α.Κ.Μ", η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την λειτουργία της αγοράς.

    Στάση εργασίας έχει κηρύξει για την Τετάρτη 26/1 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, για τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας.

    Οι πλημμύρες στη Βολιβία έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 22 ανθρώπων, ενώ 6 ακόμα αγνοούνται στην επαρχία Τσουκουϊσάκα, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας τη Δευτέρα.

    Την ανάφλεξη ενός φακέλου σε ταχυδρομικό γραφείο της Ουάσινγκτον, χωρίς όμως να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της Γαλλίας παραιτήθηκε μετά τις αυξανόμενες πιέσεις να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε να απαγορεύσει την κυκλοφορία ενός φαρμάκου για τον έλεγχο του βάρους, ύποπτο για την πρόκληση πάνω από 500 θανάτων

    Φάρσα ήταν τελικά το απειλητικό τηλεφώνημα που έγινε το πρωί για τοποθέτηση βόμβας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνες της αστυνομίας.

    Τελευταία παράταση έως 11-03-2011 δίνει ο ΟΓΑ στους συνταξιούχους προκειμένου να απογραφούν για την καταβολή της σύνταξής τους σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛ.ΤΑ

    Ανοιχτή πρόσκληση ύψους 6.600.000 ευρώ, απευθύνει το ΥΠΕΚΑ για την υποβολή προτάσεων για έργα αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής και προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

    Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων για τη μεταφορά ενός 35χρονου ορειβάτη που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ βρισκόταν με δύο ακόμα ορειβάτες στην θέση " Γκίγκιλος".

    Δύο Γάλλοι που απήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Νιαμέι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ασφάλειας του Νίγηρα. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI μετέδωσε ότι οι δύο γάλλοι όμηροι είναι νεκροί.

    Σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας 6 νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο προχώρησε το ΣΔΟΕ, μετά από ελέγχους, καθώς συνολικά διαπιστώθηκαν 353 φορολογικές παραβάσεις.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό που είχε στόχο αστυνομικό τμήμα της πόλης Χοστ στην ομώνυμη επαρχία του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.

    Νέο μαχαίρωμα, αυτή τη φορά 22χρονου Αλγερινού, σημειώθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε συμπλοκή λαθρομεταναστών, λίγο πριν τις 7 με ομάδα Κούρδων.

    Βόμβα εξερράγη χωρίς να προκαλέσει θύματα κατά τη διέλευση ισραηλινής περιπόλου κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας. Oι στρατιώτες πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας από την ισραηλινή πλευρά του τείχους κατά μήκος των συνόρων, NA της Γάζας.

    Πυρκαγιά σε τριώροφο όπου στεγάζεται κηροποιείο, στην οδό Μακρυγιάννη 53, στο Μπραχάμι. Επί τόπου 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν ένοικοι.

    Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για την μεταφορά λαθρομετανάστη, από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών. Ο εντοπισμός των Αλβανών, έγινε στην Εθνική οδού Γρεβενών-Τρικάλων. Το μεταφορικό μέσο και τα 1.105 ευρώ και 35 λεκ Αλβανίας κατασχέθηκαν.

    Συμπληρωματικό σημείωμα για την περαίωση θα λάβουν οι φορολογούμενοι για τους οποίους προέκυψαν διαφορές συγκριτικά με τον αρχικό υπολογισμό του φόρου για το κλείσιμο των υποθέσεων τους

    Δυο σεισμικές δονήσεις 5 και 5,1 βαθμών σημειώθηκαν νωρίς σήμερα στο νότιο Ιράν τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές

    Το δημαρχείο Χανίων απέκλεισαν κτηνοτρόφοι στα Χανιά, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων. Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για την επαναλειτουργία των σφαγείων.

    Οικονομια

    ΞΕΝΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

    Loading

    o

    Dow Jones

    12,039.93

    &#x25bc;65.85 (-0.54%)

    o

    S&P 500

    1,301.81

    &#x25bc;5.59 (-0.43%)

    o

    Nasdaq

    2,724.83

    &#x25b2;1.84 (0.07%)

    o

    FTSE 100

    UK£59.20

    &#x25bc;3.55 (-0.06%)

    o

    Nikkei

    ₯10,452.71

    &#x25bc;126.39 (-1.19%)

    o

    SSE Composite

    CN₯2,879.21

    &#x25b2;16.57 (0.58%)

    o

    Hang Seng

    HK$22,601.04

    &#x25bc;305.86 (-1.34%)

    Dow Jones

    Company ID [INDEXDJX:.DJI]

    Last trade:12,039.93

    Trade time:1:00PM EST

    Value change:&#x25bc;65.85 (-0.54%)

    S&P 500

    Company ID [INDEXSP:.INX]

    Last trade:1,301.81

    Trade time:1:00PM EST

    Value change:&#x25bc;5.59 (-0.43%)

    Nasdaq

    Company ID [INDEXNASDAQ:.IXIC]

    Last trade:2,724.83

    Trade time:1:00PM EST

    Value change:&#x25b2;1.84 (0.07%)

    FTSE 100

    Company ID [INDEXFTSE:.FTSE]

    Last trade:UK£59.20

    Trade time:4:35PM GMT

    Value change:&#x25bc;3.55 (-0.06%)

    Nikkei

    Company ID [INDEXNIKKEI:.N225]

    Last trade:₯10,452.71

    Trade time:3:28PM JST

    Value change:&#x25bc;126.39 (-1.19%)

    SSE Composite

    Company ID [SHA:000001]

    Last trade:CN₯2,879.21

    Trade time:3:00PM CST

    Value change:&#x25b2;16.57 (0.58%)

    Hang Seng

    Company ID [INDEXHANGSENG:.HSI]

    Last trade:HK$22,601.04

    Trade time:4:01PM HKT

    Value change:&#x25bc;305.86 (-1.34%)

    VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

    ");

    Ομογενειακο Δελτιο

    Το Λύκειο των Ελληνίδων γιορτάζει τα 100 χρόνια του Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων, πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου το ετήσιο τσάι των Αποδήμων του Λυκείου, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στις 16 χώρες που φιλοξενούν το Λύκειο. Όπως ανέφερε η κ. Ελένη Τσαλδάρη, διευθύντρια του Λυκείου Ελληνίδων, στην εκπομπή « Δίκτυο Χωρίς Σύνορα» της ΕΡΑ5, το τμήμα του Απόδημου Ελληνισμού ιδρύθηκε το 1952 στο Σίδνει, κι έτσι δόθηκε το έναυσμα να ιδρυθεί Επιτροπή στην Ελλάδα που παρακολουθεί τις εκτός Ελλάδας δραστηριότητες του Λυκείου. Η οργάνωση και ίδρυση των Γραφείων...

    Δυο διαγωνισμούς για νέους ομογενείς διοργανώνει ...

    Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται μια δυναμική ...

    Η πρώτη Ελληνική εκκλησία στην Αλάσκα

    Η ελληνική κρίση και τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών ...

    Cinema

    Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς χρίστηκε CBE Με το τιμητικό αξίωμα της διοικητού στο Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) τιμήθηκε η διάσημη ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η κάτοχος βραβείου Όσκαρ χρίστηκε CBE από τον πρίγκιπα...

    Χρυσή Άρκτο στη ταινία «Ναντέρ και Σιμίν, ένας ...

    «Ο Εντυπωσιακός Άνθρωπος - Αράχνη» στις αίθουσες ...

    «Ο Λόγος του Βασιλιά» στο θρόνο των BAFTA

    Στο νοσοκομείο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

    Βιβλιο

    2011, Έτος Οδυσσέα Ελύτη: «Να διαβάζουμε και να ... Η κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996) αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του νομπελίστα ποιητή...

    Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας

    Εκδήλωση για τα 30 χρόνια συγγραφικού έργου της ...

    Νέο βιβλίο «Τζέιμς Μποντ»

    Το Ιράν διαψεύδει ότι απαγόρευσε τα βιβλία του ...

    Θεατρο

    «Χάρτινα λουλούδια» στο Θέατρο Χώρα Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο διαμέρισμα της Εύας, η οποία παρασυρμένη από τα αγνά της αισθήματα, δέχεται να βοηθήσει και να προστατέψει έναν φτωχό αλήτη, τον Μπαρρακούντα. Όσο προχωρά το έργο, ο Μπαρρακούντα, αντί να προσπαθήσει να δεχτεί τη βοήθεια της...

    Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στις «Μορφές Έκφρασης»

    «Αυγά μύγαςβ¦ σε ιστό αράχνης» στο Θέατρο «Άκης Δαβής»

    «Chez Alba» στο The Art Foundation

    «Σκοτεινό Σπίτι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Οικολογια

    Greenpeace-ΔΤ: Ερυθρός τόνος: απομένουν 8 μέρες ζωής Ακτιβιστές της Greenpeace ζητούν προστασία του θαλάσσιου πλούτου κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του τόνου του Ατλαντικού. Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του...

    Η παρατεταμένη καλοκαιρία μέσα στο χειμώνα, ...

    Πλούσιο σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων το ...

    «Φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις»

    Το δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι φέτος μετά το 1998 και ...

    Αρχειο

    Φεβρουαριος, 2011

    Ιανουαριος, 2011

    Δεκεμβριος, 2010

    Νοεμβριος, 2010

    Οκτωβριος, 2010

    Σεπτεμβριος, 2010

    Αυγουστος, 2010

    Ιουλιος, 2010

    Ιουνιος, 2010

    Μαιος, 2010

    ΑΡΧΗVIDEONEWSΚΕΝΤΡΙΚΟ SITEΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ/Ο & Ρ/ΦCINEMAΒΙΒΛΙΟΘΕΑΤΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΚΕΕΠ

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Κορυφή

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    Είδηση: 60762

    [13] Ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Νομικής

    Πεμπτη, 24 02 2011 12:24

    Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες σε βάρος του Πρύτανη και οκτώ μελών οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών ζητεί να ασκηθούν ο εισαγγελέας Εφετών.Στο πόρισμά του αποδίδει ευθύνες και κατά των περίπου 300 μεταναστών.

    Ο Σπύρος Μουζακίτης, μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς του, παρέδωσε πόρισμα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, με το οποίο ζητά τη δίωξη του Πρύτανη Θ. Πελεγρίνη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

    Την άσκηση ποινικής δίωξης ζητά επίσης για οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση της οικιακής ειρήνης και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες φθορές.

    Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής, ενώ η δεύτερη ζημιές που διαπιστώθηκαν κατά την αποχώρηση των μεταναστών.

    Στο πόρισμά του αποδίδει ευθύνες και κατά των περίπου 300 μεταναστών που κατέλαβαν χώρους της Νομικής.

    Προτείνει να διωχθούν οι μετανάστες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, αδικήματα για τα οποία ηθικούς αυτουργούς θεωρεί οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

    Την ίδια ώρα, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 60664

    [14] Η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:38

    Εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στον Πύργο συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και των εκπαιδευτικών ξεκίνησαν από την πλατεία ΟΤΕ και το 2ο Λύκειο Πύργου. Κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα Πύργου και Αμαλιάδας, με απόφαση των Διοικήσεων των Συλλόγων τους.

    Είδηση: 60781

    [15] Η κατασκευή των Σχολείων

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:31

    Σε καλό δρόμο δείχνουν να βρίσκονται τα ζητήματα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων για τον Δήμο Πύργου, όπως φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου και του Αντιδημάρχου Βασ. Παναγόπουλου στις υπηρεσίες του ΟΣΚ στην Αθήνα.

    Εξάλλου, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας της κατασκευής του Πολυιατρείου ΙΚΑ στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου. Είδηση: 60778

    [16] Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:29

    Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της διάρρηξης προχθές ξημερώματα του κοσμηματοπωλείου του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Διον. Μπουλούτα, με λεία κοσμήματα αξίας περίπου100.000 ευρώ.

    Είναι η δεύτερη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο Κατάκολο μέσα σ' ένα μήνα. Είδηση: 60776

    [17] Τσικνοπέμπτη στην Ηλεία

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:28

    Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, σε πολλές περιοχές της Ηλείας τηρείται σήμερα το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με εκατοντάδες υπαίθριες ψησταριές να έχουν στηθεί υπό προφύλαξη από τις βροχές.

    Στα Μακρίσια την «τιμητική τους» έχουν οι τσιγαρίδες, μετά το έθιμο της χοιροσφαγής πριν από μία εβδομάδα. Είδηση: 60775

    [18] Μεγαλύτερη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:51

    Ευρετήριο Άρθρου

    Μεγαλύτερη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην χθεσινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισας.

    Είδηση: 60770

    [19] Με την Λ. Κατσέλη συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

    Πεμπτη, 24 02 2011 15:44

    Ευρετήριο Άρθρου

    Με την Λ. Κατσέλη συναντάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση νέων θέσεων απασχόλησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός συναντάται αύριο στις 11 πμ. με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, στο Υπουργείο Εργασίας.

    Είδηση: 60769

    [20] Η σύσκεψη για τη βιομηχ. ντομάτα

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:33

    Η βούληση όλων των ενδιαφερόμενων μερών είναι η συνέχιση της καλλιέργειας της βιομηχανικής ντομάτας και μετά την πλήρη αποδέσμευση των ενισχύσεων από την παραγωγή.

    Αυτό τόνισε ο Ηλείος υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης Γιαν. Κουτσούκος στην προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο βιομηχ. ντομάτας. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί αναφέρουν ότι περιμένουν την ερχόμενη Δευτέρα να τους καταβληθεί η στρεμματική ενίσχυση για το προϊόν, όπως τους είχε υποσχεθεί ο κ. Κουτσούκος. Είδηση: 60780

    [21] Οι ημιυπαίθριοι χώροι

    Πεμπτη, 24 02 2011 16:30

    Πάνω από 300 αιτήσεις για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων έχουν κατατεθεί έως σήμερα στην Πολεοδομία Πύργου, την οποία ο Δήμος ενισχύει με άλλους πέντε υπαλλήλους, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο Αντιδήμαρχος Βασ. Παναγόπουλος για να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο αιτήσεων που αναμένεται έως τη λήξη της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου του 2011.

    Οι αιτήσεις, εφόσον οι φάκελοι έχουν συμπληρωθεί, μπορεί να κατατίθενται και ταχυδρομικώς προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Είδηση: 60777


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 February 2011 - 18:21:31 UTC