Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νταβός; Eκτιμήσεις για ανάκαμψη το 2011
  • [02] «Απειλείται» η ελληνική εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε μετά από 47 χρόνια
  • [03] Επεισόδιο κατά του Κ. Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι
  • [04] Ομιλία Α. Σαμαρά στο ΕΒΕΑ

    [01] Νταβός; Eκτιμήσεις για ανάκαμψη το 2011

    Τεταρτη, 26 01 2011 22:42

    Στη δεύτερη ημέρα των διαδικασιών του περνάει την Πέμπτη το 41ο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχουν 35 ηγέτες κρατών και πάνω από 2.500 επισκέπτες και οικονομικοί παράγοντες. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών της πρώτης ημέρας, συνοψίζεται στην κοινή εκτίμηση ότι το 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ, οι εργασίες ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Ο κ. Μεντβέντεφ δεν θα παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία του φόρουμ, αφού επιστρέφει στην Μόσχα για τις έρευνες με στόχο την ανακάλυψη των δραστών. Πρόλαβε όμως να ανακοινώσει ότι η Ρωσία προωθεί ευρύτατη ιδιωτικοποίηση.

    Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι παρεμβάσεις Αράβων αξιωματούχων, λόγω της τεταμένης κοινωνικής κατάστασης σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου, με αποτέλεσμα να αναφερθούν στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων για βελτίωση του επιπέδου ζωής. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, οδήγησε στην αναβολή του ταξιδιού του Αιγύπτιου υπουργού Βιομηχανίας και Επενδύσεων στο Νταβός.

    Την Πέμπτη στο επίκεντρο των παρεμβάσεων, θα βρεθεί η ευρωζώνη και η κατάσταση στις οικονομίες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην πρωτοβουλία για το ευρωομόλογο.

    Ο τίτλος του πάνελ στο οποίο θα πάρει μέρος ο κ. Παπανδρέου, είναι «Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» και ο τίτλος της συζήτησης, «Ευρώπη: πίσω στο σχεδιαστήριο»; Μαζί με τον κ. Παπανδρέου, ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ. Συμμετοχή σε αντίστοιχο πάνελ, με θέμα το αν η ευρωζώνη μετατοπίζεται από την επιβίωση στην αναγέννηση, θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58390

    [02] «Απειλείται» η ελληνική εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε μετά από 47 χρόνια

    Τεταρτη, 26 01 2011 20:28

    Η Ντόιτσε Βέλε προτίθεται να κλείσει την ελληνόφωνη ραδιοφωνική εκπομπή, παρά την αρχική διαβεβαίωση της γερμανικής κυβέρνησης για τη διατήρησή της.

    "Οι οριστικές αποφάσεις των οργάνων του σταθμού θα ληφθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2011" απάντησε στο ΑΠΕ ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του διευθυντή της Ντόιτσε Βέλε (DW) Έρικ Μπέτερμαν. Το Μάρτιο θα συγκληθεί εκ νέου το Ραδιοφωνικό Συμβούλιο της Ντόιτσε Βέλε και θα αποφασίσει οριστικά για τον προγραμματικό σχεδιασμό του σταθμού την περίοδο 2010-2013, μέρος του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, η αναστολή της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής.

    Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1999, που κινδυνεύει να πέσει θύμα περικοπών της Ντόιτσε Βέλε η ελληνόφωνη εκπομπή, η οποία έχει ιστορία 47 χρόνων και έχει συνδεθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με την προσφορά της στον αντιδικτατορικό αγώνα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DW "αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέταση το σύνολο της προσφοράς", υπό το πρίσμα και της "στενότητας του οικονομικού προϋπολογισμού". Το προσχέδιο "στρατηγικού σχεδιασμού" συζητήθηκε στην κοινή συνεδρίαση του Ραδιοφωνικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ντόιτσε Βέλε την Παρασκευή 21.01.2011. Βασικός προσανατολισμός του σταθμού είναι προσαρμογή του στα νέα μιντιακά δεδομένα και η στροφή στα πολυμέσα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ντόιτσε Βέλε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, "θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ελλάδα και στο πνεύμα των πολυμέσων θα ενισχύσει την προσφορά μέσω ιντερνέτ και video-on demand". Ωστόσο ο σχεδιασμός, που δεν διαψεύδεται από τον εκπρόσωπο, προβλέπει κατάργηση του ραδιοφωνικού προγράμματος διάρκειας 30 λεπτών που εκπέμπει καθημερινά η DW.

    Παρά τις διαβεβαιώσεις

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ερώτηση του ΑΠΕ αν ενδείκνυται στη σημερινή συγκυρία της κρίσης στην Ευρωζώνη η κατάργηση της ελληνόφωνης εκπομπής της Ντόιτσε Βέλε, είχε δεσμευτεί την Τετάρτη 19.01.11 ότι "δεν θα διακοπεί το ελληνόφωνο ραδιοφωνικό της πρόγραμμα της DW". Ο κ. Ζάιμπερτ είχε τονίσει ότι "οι πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν στενές και φιλικές". Από τη δέσμευση αυτή υπαναχώρησε ο κ.Ζάιμπερτ την περασμένη Δευτέρα 24.01.10 δηλώνοντας ότι η DW θα διατηρήσει προσφορά στην ελληνική γλώσσα, αλλά την ακριβή μορφή της θα αποφασίσει η ίδια η DW. Το πράσινο φως για το μελλοντικό προγραμματικό σχεδιασμό της DW είχε δώσει το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19.01.2011. Σημειώνεται, ότι --σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δημόσια κανάλια της Γερμανίας που χρηματοδοτούνται από τα ραδιοτηλεοπτικά τέλη-- η Ντόιτσε Βέλε χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και εκπέμπει μόνον εκτός Γερμανίας.

    Ο εκπρόσωπος του σταθμού είπε ότι "η DW έχει πλήρη συνείδηση της σημασίας της ελληνόγλωσσης προσφοράς της που αντικατοπτρίζεται και στο μεγάλο αριθμό των συνεργαζόμενων σταθμών". Σημείωσε επίσης ότι "η DW είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν συνεργάτης της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής", ενώ "ακροατές της DW από την εποχή εκείνη συγκαταλέγονται σήμερα στις σημαντικότερες προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Ελλάδας". Πάντως, πρακτικό αντίκρισμα των διαβεβαιώσεων αυτών δεν υπάρχει με την απειλούμενη κατάργηση της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, η οποία αποτελεί και τη "ραχοκοκαλιά" της ελληνόγλωσσης προσφοράς της DW.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58389

    [03] Επεισόδιο κατά του Κ. Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι

    Τεταρτη, 26 01 2011 20:08

    "Άνευ ιδιαίτερης σημασίας" θεωρεί το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, το φραστικό περιστατικό με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο πρώην πρωθυπουργός, στο Κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξερχόμενος από το γραφείο του στην οδό Ακαδημίας περίπου λίγο πριν από τις 15:00, ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας, αναγνωρίστηκε και έγινε στόχος φραστικών επιθέσεων από ομάδα νεαρών ,οι οποίοι κολλούσαν αφίσες στην περιοχή και που, κατά το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Σημίτη τον οδήγησε άμεσα σε ασφαλές σημείο, σε παρακείμενη πολυκατοικία, όπου και παρέμειναν λίγα λεπτά, έως ότου επιστρέψουν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

    aπε

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58388

    [04] Ομιλία Α. Σαμαρά στο ΕΒΕΑ

    Τεταρτη, 26 01 2011 20:05

    Με επίκεντρο τις προτάσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη, μίλησε ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, σε ειδική συνεδρίαση του ΕΒΕΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για εχθρική στάση απέναντι στην ανάπτυξη, ενώ τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου, λέγοντας ότι

    «δεν πρόκειται να πέσεις έξω, κάποια στιγμή ως κράτος θα ξεχρεώσεις».

    Μιλώντας για τις οικονομικές εξελίξεις μέσα στο 2011, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε ότι θα είναι σκληρός χρόνος λιτότητας, ανεργίας και λουκέτων και σχολιάζοντας το μνημόνιο τόνισε ότι «δεν ήταν μονόδρομος και δεν δίνει λύσεις».

    Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι ανέβαλε τις εκλογές στα Επιμελητήρια, θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή υπονομεύει το θεσμό και τον οδηγεί σε ανασφάλεια και απραξία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «θέλουμε επιμελητήρια με προτάσεις και λύσεις που θα μεταφέρουν με ακρίβεια τη φωνή της αγοράς, θα μεταφέρουν την πραγματικότητα τόσο από τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και από ένα εκατομμύριο μικρομεσαίους».

    «Παρά τις θυσίες ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποτραπεί για τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, που χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κυβέρνηση και ζήτησε παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι υποβαθμίζεται εξαιτίας των διαδηλώσεων, της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58387


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 January 2011 - 22:23:09 UTC