Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Ομιλία σε συνδιάσκεψη για ΑΜΕΑ
  • [02] Οι άγαμοι άρρενες δεν δικαιούνται τη σύνταξη των γονιών τους
  • [03] Προσεδαφίστηκε με ασφάλεια το Ατλαντίς
  • [04] Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ απομακρύνει τον διαβήτη 2
  • [05] Κινηματογραφικό διήμερο
  • [06] Ιταλία. Γενική απεργία για την λιτότητα

    [01] Α. Σαμαράς: Ομιλία σε συνδιάσκεψη για ΑΜΕΑ

    Τεταρτη, 26 05 2010 20:22

    Διπλή διάσταση είχε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για τα ΑΜΕΑ. Αυτό προκύπτει από τις αναφορές του κ. Σαμαρά σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και σε θέματα που άπτονται της ειδικής θεματολογίας του συνεδρίου.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ: "η κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν έχει κομματικό "χρώμα". Κι ούτε μπορεί να υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες. Δείχνοντας την αυξημένη ευαισθησία του κόμματός του ο κ. Σαμαράς ανήγγειλε την "δημιουργία στη Νέα Δημοκρατία της νέας μας Γραμματείας για συμπολίτες μας με ειδικές δυνατότητες, με άξιο Γραμματέα ένα δικό σας αγωνιστή, τον κ. Σπύρο Σταυριανόπουλο".

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι:

    "Ως κόμμα, η Νέα Δημοκρατία έχει μια πολιτική με δύο σκέλη: Πρώτον, να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων αυτών, να αποκαταστήσει τα πλήρη δικαιώματά τους στην καθημερινότητα, στην κοινωνική ζωή και την κοινωνική προσφορά. Δεύτερον, να δώσουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές δυνατότητες να τις αναδείξουν. Όχι απλώς να τους βοηθήσουμε να γίνουν σαν και τους υπόλοιπους. Να τους στηρίξουμε να γίνουν καλύτεροι από τους υπόλοιπους".

    Ακολούθως ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός "Συνολικού Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ανθρώπων με ειδικές ανάγκες", πρότεινε την "ίδρυση Ειδικής Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ, για την πλήρη και ολόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της μεγάλης κατηγορίας συνανθρώπων μας", αλλά και την ανάγκη συνεχούς λειτουργίας της διακομματικής Επιτροπής για τα ΑΜΕΑ.

    Κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της στο θέμα των ΑΜΕΑ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι:

    "Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε πολλές από τις αδικίες που υπoστήκατε την τελευταία περίοδο: Συντάξεις αναπηρίας που φορολογήθηκαν ως "εισόδημα" ή αναπηρικά βοηθήματα που κι αυτά φορολογήθηκαν ωςβ¦ "είδη πολυτελείας". Εδώ η αναλγησία συναγωνίζεται την ανοησία. Κι έγινε μια μεγάλη κοινωνική ασχήμια για ελάχιστα υποτιθέμενα φορολογικά έσοδα. Ένα σπάταλο κράτος βρήκε να φορολογήσει την αναπηρία".

    Αναφερόμενος σε θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής και συγκεκριμένα στο ασφαλιστικό, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι: "η πολιτική ασκείται πλέον με επικοινωνιακές μπλόφες. Περνάμε μέρες που το κυβερνητικό όχι μπορεί να σημαίνει και ναι και οι δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται μπλόφες κακής ποιότητας".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 36960

    [02] Οι άγαμοι άρρενες δεν δικαιούνται τη σύνταξη των γονιών τους

    Τεταρτη, 26 05 2010 22:38

    Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη, μεταστρέφοντας την νομολογία της, αποφάσισε ότι οι άγαμοι άρρενες μετά τον θάνατο των γονέων τους δεν δικαιούνται την σύνταξη που ελάμβαναν αυτοί ως δημόσιοι υπάλληλοι. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ε.Σ., είχε κρίνει με παλαιότερες αποφάσεις της ότι οι διατάξεις του Συνταξιοδοτικού Κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων που αποκλείουν την συνταξιοδότηση των άγαμων αρρένων παιδιών μετά τον θάνατο των υπαλλήλων ή συνταξιούχων γονέων τους είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς δικαιούνται την σύνταξη οι άγαμες θυγατέρες. Η Ολομέλεια του Ε.Σ. έκρινε την Τετάρτη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι η αρχή της συνταγματικής ισότητας δεν καταλαμβάνει τα άρρενα τέκνα και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται την σύνταξη των γονέων τους μετά θάνατον.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 36965

    [03] Προσεδαφίστηκε με ασφάλεια το Ατλαντίς

    Τεταρτη, 26 05 2010 23:08

    Προσεδαφίστηκε με ασφάλεια την Τετάρτη, το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς με τους έξι αστροναύτες, στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, ύστερα από μία αποστολή διαρκείας 12 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η προσεδάφισή του έγινε στις 15:48 ώρα Ελλάδας. Ήταν η τελευταία αποστολή για το Ατλαντίς στο διάστημα. Κατά τη διάρκειά της οι αστροναύτες πραγματοποίησαν τρείς εξόδους στο διάστημα για να αλλάξουν τις ηλεκτρικές μπαταρίες του Σταθμού και να τοποθετήσουν μία νέα κεραία. Τα άλλα δύο διαστημικά λεωφορεία της NASA, το Ντισκάβερι και το Εντίβορ, θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες πτήσεις τους τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS Είδηση: 36966

    [04] Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ απομακρύνει τον διαβήτη 2

    Τεταρτη, 26 05 2010 16:36

    Υγεια

    Οι υγιείς ενήλικοι που πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια αλκοόλ την μέρα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

    Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και ιατρικά κέντρα της Ολλανδίας, κράτησε δέκα χρόνια και μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα διάγουν ένα στιλ υγιεινής ζωής (καταπολέμηση παχυσαρκίας, φυσική άσκηση, όχι κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή), έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους Ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

    Ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλείται συχνά από την παχυσαρκία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό. Η πάθηση, που πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών, ακρωτηριασμό κ.α.

    AΠΕ Είδηση: 36944

    [05] Κινηματογραφικό διήμερο

    Τεταρτη, 26 05 2010 21:08

    Βραδιές κινηματογράφου πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ε' Διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα, από το Ε΄ Δημοτικό διαμέρισμα σε συνεργασία με το σωματείο για την ανάπτυξη και την διάδοση της ταινίας μικρού μήκους ''ΜΙΚΡΟ''.

    Οι βραδιές διοργανώνονται στις 28 και 29 Μαΐου 2010, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο και ώρα 21:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο του Ε' Διαμερίσματος οδός Βλαχάκου & Κριεζώτου 44 (1ος όροφος) δύο βραδιές όπου θα παρουσιαστούν συνολικά 14 ταινίες μικρού μήκους με θέματα που αφορούν τις κοινωνικές αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Την επιμέλεια της παρουσίασης και τις οργάνωσης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Διονύσης Λυκιαρδόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό (καλό θα ήταν πριν να έχετε επικοινωνήσει στο 69 40 40 52 12 και στο 210 4208122 λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας ). Στο τέλος των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σκηνοθέτες. Tο πρόγραμμα έχει ως εξής :

    Παρασκευή 28 Μαΐου

    Mirror Stage 9' Σκηνοθεσία Σιάκκας Σπύρος 2007

    Το φουστάνι 33' Σκηνοθεσία Μόνικα Βαξεβάνη 2001

    Έλα να σου πω 28 β Σκηνοθεσία Κατερίνα Φιλιώτου 2000

    Φωταγωγός 14' Σκηνοθεσία Γιάννης Βεσλεμές 2001

    See no evil 19' Σκηνοθεσία Αρης Μπαφαλούκας 2001

    Gras 17' Ντοκυμανταίρ Σκηνοθεσία Κώστας Σταματόπουλος 2010

    Σάββατο 29 Μαΐου

    Η κούκλα 10' Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κακαβάς 2003

    Υγρή Ερημος 11 βΣκηνοθεσία Κωστής Μπασσογιάννης 2005

    Ο τοίχος 17' Σκηνοθεσία Διονύσης Λυκιαρδόπουλος 2003

    Όχι πια Ιστορίες Αγάπης 26' Σκηνοθεσία Στρατούλα Θεωδοράκη 2004

    Πιλάλα 18' Σκηνοθεσία Θοδωρής Παπαδουλάκης 2005

    Ο κλέφτης 17' Σκηνοθεσία Ιρίνα Μπόικο 2005

    Στο Παίδων 10 Σκηνοθεσία Αλέξης Κομνάκος 2005

    Χαραυγή 16' Σκηνοθεσία Γιάννης Κατσάμπουλας2004

    Είδηση: 36962

    [06] Ιταλία. Γενική απεργία για την λιτότητα

    Τεταρτη, 26 05 2010 20:34

    Ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, της CGIL, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ζητήσει από τη διεύθυνση της οργάνωσης να καλέσει τα μέλη της σε γενική απεργία τον Ιούνιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση την Τρίτη. Σημειωτέον ότι η CGIL πρόσκειται στην Αριστερά και αποτελείται από 5 εκατομμύρια μέλη. "Θα ζητήσω από τη διεύθυνση που θα συνέλθει αρχές Ιουνίου να καλέσει όλους σε γενική απεργία με διαδηλώσεις παντού από τώρα έως το τέλος του Ιουνίου", δήλωσε ο Γκιγιέρμο Επιφάνι. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα θα οργανωθεί από το συνδικάτο το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Ρώμη.

    Όπως ανέφερε ο Γκιγιέρμο Επιφάνι, "στόχος της διαδήλωσης είναι να αλλάξουν τα πάντα στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης".

    Αντιθέτως, τα δύο άλλα μεγάλα συνδικάτα CILS και UIL δείχνουν προς το παρόν ότι δεν αντιτίθενται σαφώς στα μέτρα λιτότητας.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 36961


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 May 2010 - 20:54:20 UTC