Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γόρδιος δεσμός της ανεργίας
  • [02] ΗΠΑ: Ομιλία Κατσέλη σε ετήσιο φόρουμ για τις ξένες επενδύσεις
  • [03] Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    [01] Ο Γόρδιος δεσμός της ανεργίας

    Πεμπτη, 03 12 2009 21:28

    Στην ευρωζώνη, τα στοιχεία της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2009, σηματοδοτούν έξοδο από την ύφεση, καθώς, το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, αυξήθηκε κατά 0,4%. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει βραχνάς - για παράδειγμα στη Γαλλία κατέγραψε νέο ρεκόρ, φθάνοντας στο 9,5%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με ποσοστό 10,2%, το υψηλότερο εδώ και 23 χρόνια. Στη Βρετανία, που ασφυκτιά από την κρίση, σάλο προκαλεί και πάλι η απειλή υψηλόβαθμων στελεχών τραπεζών, ότι θα παραιτηθούν, εάν η κυβέρνηση ασκήσει βέτο, στην καταβολή μπόνους ενός εκατομμυρίου στερλινών, στον καθένα.

    Η οικονομική κρίση δεν τους έβαλε μυαλό. Στο Λονδίνο, ένα τσούρμο μεγαλοτραπεζίτες και μεγαλοστελέχη συνεχίζουν το πάρτι των μπόνους καθώς ετοιμάζονται να μοιραστούν το ποσο του 1,5 δισεκατομμυρίου στερλινών. Κάπου πέντε χιλιάδες υπολογίζει το Skynews τους δικαιούχους των τραπεζικών μπόνους σε μια οικονομία που μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση

    SKY NEWS

    Οι διευθυντές της Royal Bank Of Scotland, απειλούν ότι θα παραιτηθούν αν η κυβέρνηση ασκήσει βέτο στην καταβολή μπόνους που για κάθε στέλεχος φτάνει στο ένα εκατομμύριο στερλίνες. Σε μια τράπεζα που κατά 70% ανήκει στο Βρετανικό δημόσιο. Εκ διαμέτρου αντίθετη η τραπεζική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου Bank Of America φαίνεται έτοιμη να δώσει πίσω τα δισεκατομμύρια που έλαβε ως κυβερνητική βοήθειας.

    CNN

    Στην Ουάσιγκτον το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της ανεργίας που καταγράφοντας 10,2%, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

    Σε τροχιά ανάπτυξης εισήλθε η ζώνη του ευρώ επίσημα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) στα 16 κράτη - μέλη αυξήθηκε κατά 0,4%. Η εξέλιξη αυτή δεν βοηθά προς το παρόν την ανεργία η οποία στη Γαλλία χτύπησε 9,5% το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 30371

    [02] ΗΠΑ: Ομιλία Κατσέλη σε ετήσιο φόρουμ για τις ξένες επενδύσεις

    Πεμπτη, 03 12 2009 23:18

    Στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καταστεί η χώρα μας επενδυτικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με ομιλία της στο ετήσιο φόρουμ της εταιρίας "Capital Link", που πραγματοποιείται στο Metropolitan Club του Μανχάταν, στη Ν. Υόρκη.Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και φέρει τον τίτλο: "Ελλάδα: προετοιμάζοντας την ανάκαμψη". Η κ. Κατσέλη είχε την ευκαιρία να εγείρει το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τις "ευκαιρίες και τα περιθώρια ανάκαμψης και αναζωογόνησης" που προσφέρει η ελληνική οικονομία.

    Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη μίλησε για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την άρση των αντικινήτρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφερόμενη στις προτεραιότητες του Υπουργείου για αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, καθώς και για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με επενδύσεις στην εκπαίδευση και την έρευνα.

    Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της κυβέρνησης για ένα «σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο», για διοχέτευση δημόσιων δαπανών σε επενδύσεις και ενεργοποίηση κοινοτικών κεφαλαίων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, καθώς και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    Στο φόρουμ συμμετέχει και η εταιρία Invest in Greece, εκπροσωπούμενη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Απόστολο Τσουκαλά, ο οποίος παρουσίασε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στον κλάδο της Ενέργειας, των Νέων Τεχνολογιών και του κτηματομεσιτικού χώρου. Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε τον «εξωστρεφή ρόλο» της ελληνικής οικονομίας καθώς και το σύνολο των ενεργειών που χρειάζεται να έχουν υπόψη τους οι επενδυτές στην εφαρμογή των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

    Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και την Ομογένεια.

    Η κ. Κατσέλη την Πέμπτη (ώρα Ελλάδας) θα σημάνει το καμπανάκι για τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30373

    [03] Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    Πεμπτη, 03 12 2009 22:30

    Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στο τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιάννη Δημητράκη, που δικάζεται την επόμενη εβδομάδα για την ένοπλη συμπλοκή στην οδό Πανεπιστημίου, μετά τη ληστεία που διέπραξαν οι "Ληστές με τα μαύρα" το 2006, στην Εθνική Τράπεζα.

    Από 500 άτομα που ξεκίνησαν στην πορεία, περίπου 150 έφθασαν στην οδό Ακαδημίας, όπου και άρχισαν να διαλύονται, αλλά μια ομάδα προξένησε φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα. Επενέβησαν τα ΜΑΤ και αυτή την ώρα υπάρχει ένταση, ενώ παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι και οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν προσαγωγές υπόπτων. Πριν από τη συγκέντρωση είχε προσαχθεί προληπτικά και μία 26χρονη από την πλατεία Βικτωρίας, η οποία οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στην Ασφάλεια. Έχουν προσαχθεί άλλα 6 άτομα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30372


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 December 2009 - 21:51:16 UTC