Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες
  • [02] Η1Ν1: Προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων
  • [03] Μεξικό: Απελευθέρωσαν εργάτες - σκλάβους από παράνομη βιομηχανία
  • [04] Τουλάχιστον 35 νεκροί από βύθιση πορθμείου
  • [05] Είμαστε όλοι Αφρικανοί σύμφωνα με Αυστραλό επιστήμονα
  • [06] Σε ετοιμότητα για την επέτειο

    [01] Αυστηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες

    Παρασκευη, 04 12 2009 08:47

    Αυστηρό μήνυμα προς όσους φορο-διαφεύγουν, αλλά, και προς εκείνους που σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας, ότι τα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον τους, θα είναι σκληρά. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του ΕΚΟΦΙΝ, επεσήμανε, ότι εμπεδώνεται διεθνώς, κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, το οποίο όμως, πρέπει να κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ, διέψευσε κατηγορηματικά, ότι δέχεται πιέσεις από την Κομισιόν, για την κατάργηση του 13ου μισθού. Με νέα του παρέμβαση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στήριξε τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου, λέγοντας, ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

    Στήριξη Ζαν - Κλοντ Τρισέ

    Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις επιλογές της κυβέρνησης εξέφρασε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "έχει εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα "κατάλληλα οικονομικά μέτρα".

    Συνέντευξη Πρωθυπουργού στο CNN

    Την ίδια ώρα, με συνέντευξη του στο CNN ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα με συγκεκριμένα μέτρα.

    "Δεν είναι δίκαιο να συνδέει κάποιος το Ντουμπάι με την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωζώνης", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στοίχημα του προϋπολογισμού του 2010 για μείωση του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ.

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: "Πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση"

    Είδηση: 30374

    [02] Η1Ν1: Προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων

    Παρασκευη, 04 12 2009 10:21

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τις επιπλοκές της νέας γρίπης, οι τρεις από τους οποίους δεν αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας. Ο ιός εξαπλώνεται καθημερινά, ανεβάζοντας τους νεκρούς στη χώρα μας στους 28, και στους 31 αυτούς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας καλεί τον πληθυσμό να εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, για να αναπτύξει εγκαίρως αντισώματα, ενόψει της κορύφωσης της πανδημίας. Συνολικά 200.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ενώ έχουν καταγραφεί 110 παρενέργειες, όλες ήπιας μορφής. Για τους εμβολιασμούς δεν θα κλείνονται ραντεβού, αλλά θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

    Στο μεταξύ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές και απρόβλεπτες παρενέργειες στους δέκα εκατομμύρια Ευρωπαίους που έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί κατά του ιού Η1Ν1.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Αυξάνονται τα θανατηφόρα περιστατικά της νέας γρίπης Είδηση: 30375

    [03] Μεξικό: Απελευθέρωσαν εργάτες - σκλάβους από παράνομη βιομηχανία

    Παρασκευη, 04 12 2009 10:32

    Εκατόν επτά ανθρώπους που κρατούνταν φυλακισμένοι και υποχρεώνονταν να εργάζονται σε μία παράνομη βιομηχανία απελευθέρωσαν άνδρες της μεξικανικής αστυνομίας. Η βιομηχανία, κατασκευής καρφίτσων βρισκόταν στην πρωτεύουσα της χώρας, Μέξικο Σίτι και σε αυτήν εργάζονταν σε συνθήκες εξαθλίωσης ιθαγενείς από το νότιο Μεξικό και ανήμποροι άνθρωποι που είχαν μαζέψει οι επιτήδειοι από τους δρόμους.

    Η αστυνομία εισέβαλε στην παράνομη βιομηχανία, μετά τις καταγγελίες ενός εργάτη σκλάβου που είχε καταφέρει να αποδράσει από το χώρο.

    Κατά την επιχείρηση των μεξικανικών αρχών συνελήφθησαν 23 άτομα.

    Τα μεξικανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι 107 εργάτες-σκλάβοι πάσχουν από υποσιτισμό και υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταντο κακοποίηση.

    Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν τις καταγγελίες για πιθανή εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανθρώπων.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Rescatan a mΓ‘s de 100 esclavos en fΓ‘brica del DF Είδηση: 30376

    [04] Τουλάχιστον 35 νεκροί από βύθιση πορθμείου

    Παρασκευη, 04 12 2009 11:00

    Τουλάχιστον 35 άτομα πνίγηκαν την Παρασκευή στο βορειοανατολικό Μπαγκλαντές, ύστερα από ανατροπή πορθμείου με υπεράριθμους επιβάτες, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ένα υπερφορτωμένο πορθμείο με σχεδόν 1.500 επιβάτες βυθίστηκε σε ποταμό στη νότια πλευρά της χώρας, με αποτέλεσμα να πνιγούν 87 άνθρωποι, ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι.

    Είδηση: 30378

    [05] Είμαστε όλοι Αφρικανοί σύμφωνα με Αυστραλό επιστήμονα

    Παρασκευη, 04 12 2009 10:57

    Η θεωρία ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τις ρίζες του στην Αφρική ενισχύεται κι απο μια νέα μελέτη, η οποία βασίζεται σε γενετικά δεδομένα. Οπότε δεν έχει πλέον σημασία να "σπάζετε το κεφάλι" σας για να βρείτε από πού "κρατά η σκούφια σας", γιατί η επιστημονική πραγματικότητα -κατά την έκφραση του καθηγητή Φίλιπ Μπάτερχαμ- είναι ότι είμαστε όλοι Αφρικανοί.

    To γενεαλογικό δέντρο των Μελβουρνιωτών, μάς πληροφορεί, έχει τις ρίζες του στους νομάδες Αφρικανούς που ζούσαν στην ανατολική ακτή της μαύρης ηπείρου πριν από 60.000 χρόνια.

    Αξίζει να παρακολουθήσουμε, έστω και σχηματικά, την "επιστημονική πραγματικότητα", όπως την ξεδιπλώνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, ο καθηγητής Μπάτερχαμ, από το Τμήμα Γενετικής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης: "Οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων, στο επίπεδο του DNA είναι μόνο 0,1%. Αυτό αποδείχτηκε στη γενεαλογική έρευνα που ξεκίνησε το 2005, με αντικείμενο τη μελέτη της ανθρωπολογίας χρησιμοποιώντας τη γενετική. Είναι μια εξαιρετικά αξιόλογη έρευνα, παγκόσμιας εμβέλειας".

    Στη Μελβούρνη, έλαβαν μέρος στην έρευνα 101 άτομα, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της Βικτώριας Ντέιβιντ ντε Κρέτσερ (David de Kretser) και ο ιερωμένος Τιμ Κοστέλλο (Tim Kostello). H έρευνα αποκαλύπτει ότι και οι δύο άντρες έχουν το χρωματόσωμα καταγωγής Υ, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόγονοί τους μετανάστευσαν από την Αφρική στην Ευρώπη περίπου πριν από 45.000 χρόνια.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό (47%) κατάγονται από τη Δυτική Ευρώπη, 7% από τη βορειοανατολική Ευρώπη, ενώ 5% από την κεντρική Ασία ή τη Ρωσία.

    Ο επικεφαλής της έρευνας Σπένσερ Γουέλς είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

    Ο καθηγητής Μπάτερχαμ χαρακτήρισε ευτυχή σύμπτωση το ότι η έρευνα έλαβε χώρα στη Μελβούρνη φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου και 150 χρόνια από τη δημοσίευση του βιβλίου του "Η Καταγωγή του Ανθρώπινου Γένους".

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30380

    [06] Σε ετοιμότητα για την επέτειο

    Παρασκευη, 04 12 2009 11:01

    Έκκληση στους πολίτες, να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού, έκανε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα δώσει στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου. Η Kυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τη βια και την παρανομία, δεν θα επιτρέψει την κατάλυση της νομιμότητας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επέτειο από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Να είστε έτοιμοι για πόλεμο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επικαλούμενος τις πληροφορίες για έλευση ξένων αντιεξουσιαστών στη χώρα μας.

    Εξάλλου φοιτητές και μαθητές ετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους για την επέτειο της δολοφονίας. Υπό κατάληψη παραμένουν δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε νέα γενική συνέλευση θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους ή όχι στις κινητοποιήσεις. Πάντως το ίδρυμα θα λειτουργήσει κανονικά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30381


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 December 2009 - 9:52:22 UTC