Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραγδαία η εξάπλωση του ιού Η1Ν1
  • [02] Στη Βουλή το ν/σ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [03] Αλλαγές στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
  • [04] Τραγικό δυστύχημα με θύματα παιδιά στην Ινδία
  • [05] Τριήμερο gala κλασικού μπαλέτου στο Παλλάς
  • [06] Διημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
  • [07] Στους κορυφαίους προορισμούς των διάσημων η Κροατία
  • [08] Έκρηξη σε λεωφορείο στη Δαμασκό
  • [09] Ν. Κορέα: Έκρηξη σε πεδίο δοκιμών εκρηκτικών
  • [10] Αναδιοργάνωση της ΝΔ επιχειρεί ο Α. Σαμαράς
  • [11] Παγωτό...υγείας

    [01] Ραγδαία η εξάπλωση του ιού Η1Ν1

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:16

    Επ' αόριστον αναστέλλει τη λειτουργία του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων του ίου της νέας γρίπης, μεταξύ φοιτητών και εργαζομένων. Στο μεταξύ η εξάπλωση του ιού Η1Ν1 αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νέας γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 25.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Γρίπη: Κλείνουν κι άλλα σχολεία- 21 θάνατοι Είδηση: 30326

    [02] Στη Βουλή το ν/σ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

    Πεμπτη, 03 12 2009 09:24

    Σημαντικές αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενώ λύνεται προσωρινά και το θέμα των συμβασιούχων. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου, όλες οι συμβάσεις έργου, που έληξαν ή θα λήξουν το επόμενο τρίμηνο, σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι καλύπτουν το 50% του προσωπικού.

    Με το νομοσχέδιο οι Δήμοι και οι νομαρχίες έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις έργου, ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, έως τις 31/12/2011 ακόμα και αν έχουν κενές οργανικές θέσεις.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει μοριοδότηση για τους υποψηφίους σε διαγωνισμούς που κατέχουν και δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

    Μόρια προβλέπονται και για τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών.

    Επίσης, θα παραμείνει ο συντελεστής 3 για το τεστ δεξιοτήτων.

    Ενστάσεις εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης στο Λιμενικό, την Πυροσβεστική και τους ειδικούς φρουρούς, θα εξετάζονται από το ΑΣΕΠ.

    Θεσπίζεται αναδρομικά δυνατότητα ενστάσεων στη δημοτική αστυνομία, μέσω ΑΣΕΠ.

    Συγκέντρωση συμβασιούχων

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν στις 11 οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, ενώ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30316

    [03] Αλλαγές στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

    Πεμπτη, 03 12 2009 10:06

    Τέλος στις προνομιακές αποσπάσεις εκπαιδευτικών βάζει το Υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου οι εκπαιδευτικοί, που αποσπώνται πριν λήξει η θητεία τους στα δυσπρόσιτα σχολεία, δε θα μοριοδοτούνται. Σχετικά με τα Κολέγια η Υπουργός Παιδείας είπε ότι η αντιμετώπιση τους ήταν παράνομη και διευκρίνισε ότι πρόκειται για Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που ανήκουν στο χώρο της μεταλυκειακής κατάρτισης και οι άδειες λειτουργίας θα δίνονται απέ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30319

    [04] Τραγικό δυστύχημα με θύματα παιδιά στην Ινδία

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:07

    Εννέα παιδάκια, μαθητές νηπιαγωγείου και ο δάσκαλός τους, σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε μία λίμνη στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, της νότιας Ινδίας. Το λεωφορείο που μετέφερε συνολικά 25 παιδιά και δυο ενήλικες, βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε λίμνη βάθους περίπου πέντε μέτρων. Σύμφωνα με την αστυνομία, έντεκα παιδιά κατάφεραν να σωθούν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον ανεύρεση τυχόν επιζώντων. Ο οδηγός του λεωφορείου αναζητείται και πιθανότητα εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος.

    Είδηση: 30323

    [05] Τριήμερο gala κλασικού μπαλέτου στο Παλλάς

    Πεμπτη, 03 12 2009 10:37

    Ένα καινούργιο, ανανεωμένο και καθηλωτικό γκαλά κλασικού μπαλέτου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο "Παλλάς", την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τίτλο Intensio που σημαίνει "ένταση". Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό ραντεβού που κανείς δεν πρέπει να χάσει, πόσο μάλλον όταν πίσω από αυτό κρύβεται ο μοναδικός σούπερ σταρ του χορού και σολίστ του American Ballet Theatre Δανιήλ Σίμκιν (Daniil Simkin), που μας είχε συστήσει το 2008 η Σβετλάνα Ζαχάροβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα ήρθε η σειρά του να συστήσει στο Αθηναϊκό κοινό τους πολύ σημαντικούς φίλους του και σολίστ.

    Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα: "Ζιζέλ", "Ωραία Κοιμωμένη", "Η Λίμνη των κύκνων", "Δον Κιχώτης", "Η κυρία με τις καμέλιες", "Ο Πεπτωκώς Αγγελος", "Το Διαμέρισμα", "Οι Αστοί - Les Bourgeois" (το περίφημο σόλο του Σίμκιν στο ομώνυμο τραγούδι του Ζακ Μπρελ), "Θαϊς - Ονειροπόληση" και "Βαλς".

    Κρατήσεις - πληροφορίες: ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080

    Αγορά εισιτηρίων: Παλλάς, τηλ. 210 3213100, Βουκουρεστίου 5 City Link, www.ellthea.gr Με πιστωτική κάρτα 210 8108181 Fnac (The Mall & Γλυφάδα) Public Tράπεζα Πειραιώς με μετρητά στα μηχανήματα easypay.

    Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 120 ευρώ, Α' Ζώνη: 100 ευρώ, Β' Ζώνη: 85 ευρώ, Γ' Ζώνη: 70 ευρώ, Δ' Ζώνη: 55 ευρώ, Ε' Ζώνη: 42 ευρώ, Φοιτητικό: 30 ευρώ

    Ώρα έναρξης: 21:00

    ΠΑΛΛΑΣ, Citylink -Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210-3213100

    Είδηση: 30320

    [06] Διημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

    Πεμπτη, 03 12 2009 10:57

    Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την προσπάθεια ιχνηλασίας και καταγραφής των εξελίξεων στη βασική και την κλινική έρευνα, το Α' Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και η Μονάδα Γυναικολογικού Καρκίνου του Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου οργανώνει διημερίδα με τίτλο "Καρκίνος Μαστού: από την άναρχη Συσσώρευση πληροφορίας στη Σύνθεση;" στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani-Caravel. Φιλοδοξία της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων Ελλήνων γιατρών και τη βελτιστοποίηση της φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού.

    Από τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην Διημερίδα ξεχωρίζουν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

    1. Η επιβεβαίωση της πρώιμης συστηματικότητας της νόσου μέσω της ανίχνευσης κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων και η πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση που μπορεί να βελτιώνει τον μακροπρόθεσμο έλεγχο της νόσου. Στον τομέα αυτόν πρωτοπορεί ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Β. Γεωργούλια.

    2. Ποιο είναι το μέλλον στην προχωρημένη νόσο; Έχει βελτιωθεί ή αναμένεται ουσιωδώς να βελτιωθεί η επιβίωση στη μεταστατική νόσο και με ποια ποιότητα ζωής;

    3. Οι εξελίξεις στον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού και οι προβληματισμοί της ιατρικής κοινότητας σχετικά με τη διαχείριση μιας τέτοιας πληροφορίας με τόσες αλυσιδωτές συνέπειες. Αξίζει η "ίαση" το τίμημα των ακρωτηριασμών; Είδηση: 30321

    [07] Στους κορυφαίους προορισμούς των διάσημων η Κροατία

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:05

    Την πλάτη τους γυρνούν στα θέρετρα που μέχρι πρότινος κρατούσαν τα σκήπτρα στις προτιμήσεις τους, όπως το Ντουμπάι, οι διάσημοι της υφηλίου και κάνουν στροφή 180 μοιρών, επιλέγοντας προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κροατία, για το 2010, μετέδωσε το δίκτυο CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η Κροατία συναγωνίζεται επάξια άλλες ευρωπαϊκές, παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στο τουριστικό "πακέτο" της χώρας περιλαμβάνεται και η εξαιρετική κουζίνα.

    Όπως μετέδωσε το CNN, η Κροατία "δελέασε" μέχρι σήμερα διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και σκηνοθέτες, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Κλιν 'Ηστγουντ και η Σάρον Στόουν, που ανακάλυψαν την ομορφιά της Κροατίας, όπως τη γνώριζαν επισκέπτες από άλλες χώρες του εξωτερικού, από τη δεκαετία του '80.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30324

    [08] Έκρηξη σε λεωφορείο στη Δαμασκό

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:00

    Λεωφορείο εξερράγη σε πολυσύχναστο προάστιο της Δαμασκού προκαλώντας δεκάδες νεκρούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο κάνει λόγο για "δεκάδες νεκρούς μετά την έκρηξη του λεωφορείου στην περιοχή Σαγιέντα Ζανάιμπ" της Δαμασκού. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το λεωφορείο μετέφερε ιρανούς προσκυνητές.

    Είδηση: 30322

    [09] Ν. Κορέα: Έκρηξη σε πεδίο δοκιμών εκρηκτικών

    Πεμπτη, 03 12 2009 09:07

    Έκρηξη σε πεδίο δοκιμών εκρηκτικών σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε στρατιωτική εγκατάσταση της Νοτίου Κορέας, 45 χιλιόμετρα έξω από τη Σεούλ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Αμυνας, από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίσθηκαν άλλοι πέντε, δυο εκ των οποίων σοβαρά. Τα αίτια της έκρηξης, παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα. Το πεδίο βολής στην Πότσεον, περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σεούλ, λειτουργεί με ευθύνη του κρατικού ινστιτούτου έρευνας και ανάπτυξης εθνικής Αμυνας.

    Είδηση: 30315

    [10] Αναδιοργάνωση της ΝΔ επιχειρεί ο Α. Σαμαράς

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:27

    Σε αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό προχωρά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο βουλευτής Β' Αθηνών Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Σαμαράς, που απέρριψε ουσιαστικά την πρόταση Καρατζαφέρη για κοινή δράση, θα έχει συνάντηση το πρωί με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος απέφυγε κάθε συζήτηση περί ρόλων και αρμοδιοτήτων στη ΝΔ της επόμενης μέρας.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Δημ. Αβραμόπουλος: "Μας ενώνει ο κοινός στόχος"

    Είδηση: 30328

    [11] Παγωτό...υγείας

    Πεμπτη, 03 12 2009 11:28

    Θα ήταν το όνειρο κάθε ανθρώπου - μικρού και (κυρίως) μεγάλου, η απόλαυση χωρίς ενοχές ενός παγωτού που δεν θα είναι λίγο - πολύ ανθυγιεινό όπως τα σημερινά, αλλά το οποίο, αντίθετα, θα κάνει καλό στην υγεία, επειδή θα περιέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.

    Αν οι αμερικανοί ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολύμπια, πετύχουν το φιλόδοξο σχέδιό τους, τότε το παγωτό τους αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

    Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά (προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι λεγόμενες "ελεύθερες ρίζες") και προβιοτικά (εντερικά βακτήρια που βοηθάνε στην πέψη).

    Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα έχουν έτοιμο ένα δοκιμαστικό παγωτό σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό μπορεί να βγει στην αγορά. Βέβαια, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, αν και όταν το παγωτό φθάσει στα καταστήματα, δεν θα πρέπει οι καταναλωτές εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά και να... το ρίξουν μόνο στα παγωτά.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι αγοράζουν κάτι για να φάνε, είτε γιατί τους αρέσει η γεύση, είτε γιατί το θεωρούν καλό για την υγεία τους. Αν κάτι συνδυάζει και τα δύο, τότε ακόμα καλύτερα.

    Πάντως οι αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν ότι το υγιεινό παγωτό τους, όταν θα είναι έτοιμο, δεν θα έχει άσχημη γεύση, αλλά πιθανότατα δεν θα έχει και τη σούπερ-γεύση που ονειρεύεται κανείς σε ένα παγωτό, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα το αγοράσουν.

    Ο στόχος δεν είναι πάντως εύκολο να επιτευχθεί, επειδή οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού. Είδηση: 30327


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 December 2009 - 9:52:49 UTC