Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Παπανδρέου στο περιθώριο του ΟΑΣΕ
  • [02] Η Σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Αθήνα
  • [03] Δημ. Αβραμόπουλος: Μας ενώνει ο κοινός στόχος
  • [04] Γρίπη: Κλείνουν κι άλλα σχολεία- 21 θάνατοι
  • [05] Αισιοδοξία από τα νέα φάρμακα για την ηπατίτιδα Β και C
  • [06] Τελωνειακός διέθετε λαθραία τσιγάρα
  • [07] Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:« Ο πρόεδρος είναι παντοδύναμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και βεβαίως θα το κάνει γιατί το θέλει αυτός.»
  • [08] Κίνα : Η άνοδος των υδάτων απειλεί την πόλη της Σαγκάης
  • [09] Συλλήψεις 83 μαφιόζων στην Ιταλία
  • [10] Το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης στο Μέγαρο Μουσικής
  • [11] Βατικανό: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών
  • [12] Video με τη θρυλική Μέριλιν να καπνίζει μαριχουάνα
  • [13] Γέννα μέσα σε...νεκροφόρα
  • [14] Σεξ με τον μπακάλη για να ...ξεχάσει τα βερεσέδια
  • [15] Απεργούν οι μικρές εταιρείες οδικής βοήθειας
  • [16] Θεσσαλονίκη:- Έληξε η ομηρία στη Γερμανική Σχολή
  • [17] Αντιπαράθεση για την προεδρολογία στη Βουλή
  • [18] Ανοιξαν τους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [19] Ληστεία στο Μεγάλο Πεύκο
  • [20] Πυρκαγιά σε σχολείο της Καλαμάτας
  • [21] Για μια ... καυτή σούπα ήρθαν στα μαχαίρια, στην επέτειό τους

    [01] Συναντήσεις Παπανδρέου στο περιθώριο του ΟΑΣΕ

    Τεταρτη, 02 12 2009 15:24

    Σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Τζειμς Στάινμπεργκ, με τους οποίους συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις την στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και το θέμα της ατζέντας του 2014 είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Παπανδρέου-Νταβούτογλου

    «Μήνυμα ειρήνης», με αναζήτηση πεδίων στενότερης συνεργασίας σε βάθος χρόνου έστειλαν ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.

    «Συμφωνήσαμε για μια συνεργασία και των δύο χωρών προς αμοιβαίο όφελος αλλά και προς όφελος ολόκληρης της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης»

    Δ.Δρούτσας για τη συνάντηση Παπανδρέου-Νταβούτογλου

    Σε αυτό το πνεύμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου, αλλά μια τέτοια συνάντηση «θα γίνει όταν θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι απτό», όπως είπε ο κ. Δρούτσας.

    Για τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο της ΕΕ, η ελληνική πλευρά δήλωσε τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και πρόσθεσε: «τονίσαμε ότι οι υποχρεώσεις προς τα κράτη-μέλη πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά η πορεία προς την ΕΕ πρέπει να προχωρήσει και αυτό θα βοηθήσει και την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας».

    Σε διμερές επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, μέσω των διερευνητικών επαφών και εξέφρασε την προσδοκία ότι μπορεί να γίνει γρήγορα ρύθμιση και, αν χρειαστεί, μέσω προσφυγής στη Χάγη.

    Η τουρκική πλευρά εξέθεσε την πρόθεση να αναπτύξει με την Ελλάδα ένα μοντέλο πολλαπλής συνεργασίας που διαθέτει ήδη με άλλες χώρες, σε διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η οικονομική συνεργασία, η προστασία του περιβάλλοντος. «Το εξετάζουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της κουβέντας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

    Παπανδρέου- Λαβρόφ

    Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισαν τις Ελληνορωσικές σχέσεις σε κοινές δηλώσεις τους ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον Γ. Παπανδρέου να επισκεφτεί τη Ρωσία το 2010, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Οι δυο άνδρες συμφωνήσαν στη διεύρυνση των στρατηγικών διμερών σχέσεων και υπέγραψαν το Κοινό Σχέδιο Δράσης 2010-2012 Joint Action Plan, η ισχύς του ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια για συνεργασία σε μια σειρά συνεργασιών σε τομείς από την ενέργεια μέχρι τον πολιτισμό και την ασφάλεια.

    Στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν, ο πρωθυπουργός τόνισε:

    "Είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στις προτάσεις μας και τις πρωτοβουλίες μας για την περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη των σχέσεών μας, από το χώρο της ενέργειας μέχρι το χώρο του πολιτισμού, από το χώρο της περιφερειακής συνεργασίας μέχρι το χώρο της ασφάλειας και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ."

    Γ. Παπανδρέου

    Θα έχουμε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία. Θέλω να τονίσω ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι εδώ και πολλά χρόνια πολύ καλές και, άρα δεν θα έλεγα «νέα σελίδα», αλλά μια ακόμη, καλύτερη σελίδα, είμαι σίγουρος, με τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε.

    Συζητήσαμε την ανάγκη συνεργασίας των λεγόμενων «think tanks», των κέντρων ερευνών μας, γύρω από τη στρατηγική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υφήλιος, αλλά και η Ευρώπη και ειδικά η περιοχή μας."

    Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε: "Συμμερίζομαι πλήρως τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, για το στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, σχεδόν σε όλους τους τομείς που μπορούμε να φανταστούμε, και ακριβώς αυτό επισφραγίζεται σήμερα με την υπογραφή του κοινού σχεδίου δράσης, για το 2010 - 2012. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για τα διμερή και τα περιφερειακά ζητήματα, στα περισσότερα από αυτά έχουμε τις ίδιες θέσεις και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία εδώ. Σε ό,τι αφορά την Υπουργική συνάντηση του ΟΑΣΕ, έχει ετοιμαστεί ένα σετ συμφωνιών και εγγράφων, αλλά δυστυχώς στον ΟΑΣΕ υπάρχει μια παλιά τακτική, από τα παλιά χρόνια, είναι η τακτική κάποιων τεχνητών διασυνδέσεων και αναφορών."

    Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την κοινή βούληση για συνέχιση του έργου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα ανοίγουμε μια καλύτερη σελίδα στις Ελληνορωσικές σχέσεις με τις νέες πρωτοβουλίες που θα έχουμε.

    Παπανδρέου- Στάιμπέρκ

    Τέλος στη συνάντηση που είχε το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπερκ, έθεσε το θέμα της ατζέντας 2014, το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η απευθείας επαφή μεταξύ των δυο ηγεσιών, ωστόσο η λύση θα βρεθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Συνάντηση Δρούτσα-Στάινμπεργκ

    Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ είχε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και αφορούσε πολλά διεθνή και διμερή θέματα καθώς και την κοινή βούληση για μια επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον από το νέο χρόνο.

    Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε τον κ. Στάινμπεργκ για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την περιοχή και κυρίως για την πολιτική πρωτοβουλία της Αθήνας να δοθεί δύναμη και προοπτική στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με την ένταξή τους στην ΕΕ το 2014. Ακόμη, τον ενημέρωσε για τις θετικές προθέσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά την προοπτική της ΠΓΔΜ, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα ακόμα και με άμεσες επαφές των ηγεσιών των δύο χωρών, ενώ συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

    Οι κκ Δρούτσας και Στάινμπεργκ συζήτησαν επίσης την πολιτική Ομπάμα στο Αφγανιστάν με την αποστολή 34.000 στρατιωτών στην περιοχή, καθώς επίσης και άλλα περιφερειακά θέματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ενημέρωσε επίσης τον αμερικανό συνομιλητή του για τις εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία και την πορεία του Κυπριακού.

    Επόμενο &gt;Αντιπαράθεση για την προεδρολογία στη Βουλή

    Είδηση: 30297

    [02] Η Σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Αθήνα

    Τεταρτη, 02 12 2009 11:55

    Με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, η ελληνική προεδρία καταβάλει προσπάθειες ώστε τα κράτη - μέλη του Οργανισμού να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη για τις νέες προκλήσεις ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο.

    Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η απευθείας επαφή μεταξύ των δυο ηγεσιών, ωστόσο η λύση θα βρεθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τον Σεργκέι Λαβρόφ θα βρεθούν η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, το Κυπριακό και το Σκοπιανό καθώς κι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Δηλώσεις Δρούτσα στη ΝΕΤ

    Η μόνη διαδικασία που διαπραγματεύεται το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή στηρίζουμε, σ' αυτό το πλαίσιο κάνουμε τις προσπάθειες δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι απ' ευθείας επαφές με τα Σκόπια, όχι μόνον δεν βλάπτουν αλλά μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία. Εμείς, συνέχισε ο κ. Δρούτσας, πιστεύουμε ότι όταν έχεις καθαρές θέσεις, και εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στο θέμα των Σκοπίων, πρέπει με αυτοπεποίθηση να δείχνεις εσύ την κατεύθυνση των πραγμάτων με πρωτοβουλίες, και αυτό κάνουμε. Στο ερώτημα αν έχει διαφοροποιηθεί η θέση των Σκοπίων, ο κ. Δρούτσας είπε ότι αυτό θα το δούμε στο πλαίσιο της διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ, όπου διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

    Από την πρώτη στιγμή, η θέση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων δεν νοούνται χωρίς προηγούμενη επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

    Για το ενδεχόμενο επίσκεψής του στα Σκόπια, ο κ. Δρούτσας είπε ότι, είναι στο τραπέζι, το εξετάζουμε και θα το δούμε στην πορεία.

    Για μας, η συζήτηση και ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είναι κάτι το αυτονόητο υπογράμμισε στη δήλωσή του στη ΝΕΤ ο κ. Δρούτσας. Είπε ακόμη ότι στα μεγάλα εθνικά θέματα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας συμφωνούμε στους στόχους, κάτι πολύ σημαντικό και, τονίζω ότι, η ανοιχτή συζήτηση με όλους είναι αυτονόητο.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας είπε ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, όχι μόνον με λόγια αλλά με πράξεις. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κυπριανού. Η συνεργασία μας είναι καθημερινή, στενή, ο συντονισμός μας απόλυτος και θα πάμε με μια γραμμή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γι αυτό το θέμα επανέλαβε ο κ. Δρούτσας.

    Αναφερόμενος στη 17η υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο κ. Δρούτσας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει μια κληρονομιά με τη Διαδικασία της Κέρκυρας. Η προσπάθειά μας είναι να βγάλουμε μια απόφαση που θα βάλει τις βάσεις για την περαιτέρω συζήτηση αυτού του θέματος. Ο ΟΑΣΕ είναι το κατάλληλο φόρουμ για μια τέτοια συζήτηση είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

    Ομιλία Αχμέτ Νταβούτογλου

    Η Διαδικασία της Κέρκυρας προσφέρει την πλατφόρμα για να συζητηθεί η πρόταση Μεντβέντεφ για τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας συλλογικά, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στην επίσημη τοποθέτησή του στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ. Ο κ. Νταβούτογλου μίλησε για τις προκλήσεις ασφάλειας που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και απαιτούν συλλογικές απαντήσεις, τονίζοντας ότι η εμπειρία και οι αρχές του ΟΑΣΕ μπορούν να συμβάλουν σ' αυτή την κατεύθυνση. Μίλησε επίσης για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης έχουν θέσει τη μετανάστευση πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και η αντιμετώπισή της χρειάζεται ισχυρή συνεργασία. "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανθρώπινα όντα, των οποίων πρέπει να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια", σημείωσε.

    Αναφερόμενος στο Αφγανιστάν είπε ότι όλοι έχουμε συμφέρον για ένα σταθερό Αφγανιστάν και η Τουρκία προσφέρει τεχνική και οικονομική υποστήριξη στον ΟΑΣΕ για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας. Οι ανεπίλυτες συγκρούσεις, συνέχισε, κατονομάζοντας το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, εξακολουθούν να απειλούν την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

    Ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια για τη διευθέτησή τους, είπε ο κ. Νταβούτογλου, εκφράζοντας υποστήριξη στην Ομάδα Μινσκ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος των εξοπλισμών και η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι θεμελιώδη για την οικοδόμηση της ασφάλειας, καθώς και η εφαρμογή της συμφωνίας για τα συμβατικά όπλα.

    Δηλώσεις Μιλόσοσκι για ενταξιακή διαδικασία ΠΓΔΜ

    Υπέρ της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ τάχθηκε με δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 17ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ. Αναφερόμενος στις προβλέψεις της μεταβατικής συμφωνίας, ο κ. Μιλόσοσκι είπε ότι η "αναβάθμιση των Γραφείων Συνδέσμου σε επίπεδο πρεσβειών, θα δώσει ώθηση στις διμερείς σχέσεις, και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, που είναι πολύ δραστήρια, θα διευκολύνει τη δουλειά της".

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει "να σκεφτούμε επίσης την υπογραφή μια διμερούς συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική πλευρά θα τα σκεφτεί σοβαρά και στο μέλλον θα δούμε τί από αυτά είναι εφικτό να γίνει".

    Σχετικά με το θέμα της ονομασίας που εκκρεμεί, ο Σκοπιανός υπουργός συμφώνησε με την ελληνική θέση ότι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών δεν πρέπει να διαταραχθεί.

    "Η διαδικασία βρίσκεται στα Ηνωμένα Έθνη. Η πρόθεση δεν είναι να υποκαταστήσουμε τη διαδικασία. Η νέα κυβέρνηση είναι νέα για τους Έλληνες, αλλά αν φέρνει κάτι νέο για μάς, θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα να υιοθετήσει νέα θέση τον Δεκέμβριο. Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος να σκεφθούμε τα πράγματα, τα κέρδη και τις ζημίες, από ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των αποφάσεων", είπε ο κ. Μιλόσοσκι.

    Ωστόσο ο κ. Μιλόσοσκι έριξε τις ευθύνες στην ευρωπαϊκή πλευρά λέγονταςχαρακτηριστικά: "Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί για δεύτερη φορά στην ιστορίατης ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παίρνει διαφορετική θέση από αυτήνπου προτείνει η Κομισιόν. Είχε συμβεί το 1981, που η Κομισιόν είχεαποφανθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκήςοικογένειας, όμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Ελλάδα μπορείνα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας". Ο κ.Μιλόσοσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πολιτικήβούληση θα ακολουθήσει την πρόταση της Κομισιόν γιατί η έναρξηδιαπραγματεύσεων θα βοηθήσει τη χώρα μας να είναι πιο σταθερή, νααναπτυχθεί, γιατί άλλωστε η Μακεδονία ήταν πάντοτε ένας καλός γείτονας,και δεν προκαλούσε προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή".

    ΟΥπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε την απόφαση που πρόκειται ναληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέμα αξιοπιστίας της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής και θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας της ευρωπαϊκήςενσωμάτωσης. "Θα περιμέναμε ότι όλα τα μέλη της ΕΕ θα ακολουθήσουν τηνσύσταση της Επιτροπής ότι η ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήριαγια την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων", κατέληξε.

    Τζέιμς Στάινμπεργκ

    Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου και η ΠΓΔΜ, είναι οι κεντρικές αναφορές που κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

    Για το θέμα των διμερών σχέσεων, ο κ. Στάινμπεργκ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ζωτικός εταίρος για μας, έχουμε ισχυρές διμερείς σχέσεις και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή ως ηγέτιδος στα δυτικά Βαλκάνια, ως ηγέτιδος στη Μεσόγειο και ως εταίρου για να προσεγγίσουμε τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο. Ξέρω ότι ο ενθουσιασμός και η εμπειρία του Έλληνα πρωθυπουργού θα τον καταστήσουν έναν ιδιαίτερα πολύτιμο εταίρο για μας σε όλα αυτά τα θέματα, είτε σχετίζονται με θέματα τρομοκρατίας, είτε τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων ή ενεργειακής ασφάλειας.

    Στο ερώτημα αν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ, συζήτησαν για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, απάντησε:

    «Επισημάναμε βεβαίως ότι ο Πρόεδρος προσβλέπει να καλωσορίσει τον πρωθυπουργό, δείχνοντας έτσι πόσο εκτιμούμε αυτή τη σχέση. Εργαζόμαστε για τις λεπτομέρειες, αλλά ελπίζουμε ότι θα γίνει σύντομα».

    Μιλώντας για τα Σκόπια, είπε ότι «καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προσεγγίσει την ηγεσία της ΠΓΔΜ και να αναπτύξει αυτό το διάλογο. Οι συναντήσεις που έγιναν πρόσφατα είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. Υποστηρίζουμε σθεναρά το μέλλον της ΠΓΔΜ ως μέλος της Ευρωατλαντικής Κοινότητας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός, εδώ, αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει αυτό και για την Ελλάδα. Δεν υποβαθμίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά θέλω να δώσω έμφαση και στα οφέλη για όλους».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΕΡΑ

    Σχετικό άρθρο: Σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Αθήνα

    Δημ. Αβραμόπουλος: "Μας ενώνει ο κοινός στόχος"&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ανακλήθηκε ο ορισμός του Ειδικού Γραμματέα για τις ΔΕΚΟ

    Είδηση: 30283

    [03] Δημ. Αβραμόπουλος: Μας ενώνει ο κοινός στόχος

    Τεταρτη, 02 12 2009 14:24

    Συνάντηση σε κλίμα πολύ εγκάρδιο είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη μετά την εκλογή του τελευταίου στην προεδρία της ΝΔ. Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος εξερχόμενος της Ρηγίλλης, είχαν μια φιλική, γόνιμη συνεργασία. "Συζητήσαμε για την πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης της παράταξης", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι θα γίνουν ακόμα πολλές συναντήσεις. "Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, στο μέτωπο που θα οδηγήσει την παράταξη στη νίκη", είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Μας ενώνει ο κοινός στόχος και με πνεύμα ισχυρής αλληλεγγύης θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για μια δυναμική αντιπολίτευση", ανέφερε ωαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

    "Σε πνεύμα πλέον ισχυρής ομοψυχίας και αλληλεγγύης όλοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας, στο μέτωπο που θα οδηγήσει αυτήν την παράταξη σε μία λαμπρή εποχή", είπε και πρόσθεσε ακόμα ότι "μέσα από ένα δυναμικό αντιπολιτευτικό ρόλο θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για να επιστρέψει κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή η καινούρια ΝΔ".

    Οι επαφές Σαμαρά

    Ο νέος αρχηγός της ΝΔ τα τελευταία 24ωρα είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη τα οποια στήριξαν την υποψηφιότητά του, αλλά και με στελέχη που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη. Μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Σκοπός των συνομιλιών αφ΄ ενός η αποκατάσταση των σχέσεων που διαταράχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο και αφ΄ ετέρου η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό. Για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος ακούγονται τα ονόματα των Πάνου Παναγιωτόπουλου και Κώστα Γκιουλέκα.

    Αντιπαράθεση για την προεδρολογία στη Βουλή &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Η Σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Αθήνα

    Είδηση: 30293

    [04] Γρίπη: Κλείνουν κι άλλα σχολεία- 21 θάνατοι

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:29

    Μαζικά προσέρχονται οι πολίτες στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης, καθώς κατά 50% αυξημένος σε σχέση με την Τρίτη είναι ο αριθμός όσων έκαναν σήμερα το εμβόλιο. Την ίδια ώρα αυξάνονται και τα θύματα της νέας γρίπης, 48χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό έχασε την ζωή του από τον ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε 21. Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο με οδηγίες για τον εμβολιασμό των βρεφών, ενώ καθημερινά κλείνουν και νέα σχολεία στα οποία παρατηρούνται ύποπτα κρούσματα.

    Περισσότερα από 300 σχολεία στην Αττική κλείνουν από Τετάρτη 2/12 και για 7 ημέρες, λόγω της νέας γρίπης. Ειδικότερα, στην νομαρχία Αθηνών διακόπτονται τα μαθήματα σε τάξεις ή ολόκληρα συγκροτήματα σε 237 σχολεία, στη νομαρχία Πειραιά σε 61 σχολεία και στην Ανατολική Αττική σε 37 σχολέια .

    Εν τω μεταξυ ολόενα και αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα . Μέχρι χθες Τρίτη περισσότερα απο 120.000 άτομα είχαν κάνει το πανδημικό εμβόλιο ανεβάζοντας το ρυθμό των εμβολιασμών κατά τουλάχιστον 50%.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ειδική εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ ο εμβολιασμός υγιών βρεφών και παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών διενεργείται στα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας, του ΙΚΑ και της αυτοδιοίκησης.

    Οι οδηγίες για τα βρέφη και παιδιά 6 μηνών ως 4 ετών, αναφέρουν πως το εμβόλιο Pandemrix θα χορηγείται σε δύο δόσεις, η κάθε μία στη μισή δόση των ενηλίκων με απόσταση μεταξύ τους 3 εβδομάδων τουλάχιστον. Το εμβόλιο Focetria χορηγείται επί του παρόντος σε μία δόση, ίση με αυτή των ενηλίκων.

    Για τις αναφυλακτικές παρενέργειες του εμβολίου, η εγκύκλιος σημειώνει πως παρουσιάζονται συνήθως μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τον εμβολιασμό. Γι΄ αυτό συστήνεται οι εμβολιασθέντες να μην απομακρύνονται αμέσως από το χώρο του εμβολιασμού.

    Την Τρίτη κατά την διάρκεια της Συνόδου Υπουργών υγείας που έγινε στις Βρυξέλλες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου τόνισε πως η Ελληνική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην διασφάλιση της υπόστασης του δημόσιου συστήματος υγείας και της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών συστημάτων. Πρέπει να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας της υγείας ως δημόσιου αγαθού για τον πολιτη , τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαικό επίπεδο και να μην μετραπεί σε καταναλωτικό αγαθό, που θα διέπεται αποκλειστικά απο όρους εσωτερικής αγοράς.

    Θεσσαλονίκη

    Με προθυμία και χωρίς επιφυλάξεις φαίνεται ότι προσέρχεται στα εμβολιαστικά κέντρα για εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης ο γενικός πληθυσμός. Όπως ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας , λοιμωξιολόγος καθηγητής του ΑΠΘ Παύλος Νικολαϊδης, τα άτομα που πηγαίνουν να εμβολιαστούν δεν έχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια του εμβολίου, ενώ μετά από τους 150 εμβολιασμούς που έγιναν την Τρίτη στο ΑΧΕΠΑ δεν διαπιστώθηκε καμία παρενέργεια.

    Όσον αφορά τις ομάδες πληθυσμού που εμβολιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι παρενέργειες ήταν ασήμαντες και αφορούσαν κυρίως τοπικές αντιδράσεις στο χέρι,πόνο,πρήξιμο 24ωρο με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, πονοκέφαλο , υπνηλία και αϋπνία.

    Ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ακόμη ότι οι νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι σαφείς και ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, του ΙΚΑ και των νομαρχιών είναι υποχρεωμένα να εμβολιάζουν τον γενικό πληθυσμό και τα παιδιά. "Επειδή αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων δεν υπάρχει λόγος ο υγιής πληθυσμός να συνωστίζεται στα νοσοκομεία και γι΄αυτό θα πρέπει να πηγαίνει στα άλλα εμβολιαστικά κέντρα", τόνισε ο κ. Νικολαϊδης. Παράλληλα ανέφερε ότι από 1200 άτομα που αποτελούν το προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είχαν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας το 65%, ενώ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο είναι το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

    Εξάλλου ο παθολόγος -λοιμωξιολόγος επιμελητής Α΄ ΕΣΥ Παναγιώτης Κολλάρας, υπογράμμισε ότι αυξήθηκε κατά πολύ η προσέλευση των ασθενών που προσέρχονται στις εφημερίες του ΑΧΕΠΑ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι από τα 350 άτομα που πήγαν στο εν λόγω νοσοκομείο κατά την τελευταία εφημερία του τα 250 είχαν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συτήματος. Πρόσθεσε ακόμη ότι λόγω της γρίπης έχουν αυξηθεί τα περιστατικά πνευμονίας και σήμερα 6 από αυτά νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ και άλλα 6 σε θαλάμους.

    Ιωάννινα

    Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων από αύριο μέχρι και 9-12-2009 (επτά ημέρες). Τη σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, λόγω του ότι ο αριθμός των σχολικών μονάδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, υπερέβη το 1/3 του συνόλου του νομού.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Αισιοδοξία από τα νέα φάρμακα για την ηπατίτιδα Β και C &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;AIDS: μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου παγκοσμίως

    Είδηση: 30301

    [05] Αισιοδοξία από τα νέα φάρμακα για την ηπατίτιδα Β και C

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:37

    Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C, καθώς από το 2006 συνεχίζεται ο αγώνας για τη δημιουργία νέων φαρμάκων. Στην περίπτωση της ηπατίτιδας Β η λοίμωξη δεν εκριζώνεται, δηλαδή το άτομο που έχει προσβληθεί παραμένει φορέας, αλλά τα υπάρχοντα φάρμακα έχουν ανασταλτικό ρόλο και απομακρύνουν την μετάπτωση σε κίρρωση ή ηπατοκυτταρικό καρκίνο. Εξάλλου χάρη στον εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Β το ποσοστό των προσβληθέντων από 5% που ήταν το 1972 στις ημέρες μας έχει μειωθεί στο 2%. Όσον αφορά την ηπατίτιδα C θεραπείες διάρκειας από 6 μήνες έως ένα έτος σε συνδυασμό με ιντερφερόνη επιτυγχάνουν εκρίζωση της λοίμωξης σε ποσοστό πάνω από 60%.

    Αυτά επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο ετήσιο συνέδριο με θέμα: "Σύγχρονες εξελίξεις της λοιμωξιολογίας" οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο επιμελητή Α΄ΕΣΥ, Γεώργιο Γερμανίδη, στην Ελλάδα αν και δεν υπάρχουν γενικές επιδημιολογικές μελέτες υπολογίζεται ότι ο αριθμός των φορέων και χρόνια νοσούντων από ηπατίτιδα Β ανέρχεται στις 200.000, ενώ σε 200.000-300.000 υπολογίζονται οι νοσούντες και οι φορείς της ηπατίτιδας C.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από έρευνα που έγινε σε 3353 άτομα που έπασχαν από ηπατίτιδα Β στα 2/3 ήταν άγνωστος ο τρόπος μετάδοσης, στο 7% των περιπτώσεων η μετάδοση έγινε από τη μητέρα στο παιδί κατά τη γέννηση, ενώ σε ποσοστό 16% υπήρχε ενδοοικογενειακή διασπορά είτε με άγνωστο τρόπο είτε από κοινή χρήση ξυραφιών, οδοντόβουρτσας κλπ. Ο κ. Γερμανίδης επισήμανε ότι προς αποφυγή της ενδοοικογενειακής διασποράς της ηπατίτιδας Β δεν θα πρέπει να γίνεται κοινή χρήση ορισμένων αντικειμένων και στην περίπτωση που γίνεται να απολυμαίνονται προηγουμένως σε διάλυμα χλωρίνης -νερού σε ποσότητα ½. Η ηπατίτιδα C μεταδίδεται κυρίως με παρεντερικό τρόπο ή με μετάγγιση αίματος, ενώ στις ομάδες υψηλού κινδύνου να προσβληθούν από τη λοίμωξη είναι οι χρήστες ενδοφλεβίως ουσιών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Γρίπη: Κλείνουν κι άλλα σχολεία- 21 θάνατοι

    Είδηση: 30303

    [06] Τελωνειακός διέθετε λαθραία τσιγάρα

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:36

    Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας τελωνειακός υπάλληλος του τελωνείου Ηγουμενίτσας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία της διάθεσης λαθραίων τσιγάρων, ενώ μαζί του κατηγορούνται και δύο αλλοδαποί πλανόδιοι μικροπωλητές στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρκετά πακέτα που είχαν προμηθευτεί από τον υπάλληλο και διέθεταν στην αγορά.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνελήφθη έξω από το λιμάνι Εξωτερικού Ηγουμενίτσας ένα ζευγάρι μικροπωλητών, από την Ουγγαρία, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα τσιγάρα τα είχαν παραλάβει από τελωνειακό υπάλληλο του τελωνείου Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του τελωνειακού βρέθηκαν σε αποθήκη 1.218 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.

    Με εντολή του παρισταμένου στις έρευνες εισαγγελέα, έγινε καταμέτρηση στις αποθήκες φύλαξης κατασχεμένων τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, της οποίας υπεύθυνος ήταν ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από σύνολο 579.892 πακέτων τσιγάρων που από τα παραστατικά προκύπτει ότι εισήχθησαν ως κατασχεθέντα την τελευταία διετία στις αποθήκες του τελωνείου, λείπουν 462.260 πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 1.525.458 ευρώ.

    Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας. Τα λαθραία τσιγάρα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

    Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

    Επόμενο &gt;Απεργούν οι μικρές εταιρείες οδικής βοήθειας

    Είδηση: 30304

    [07] Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:« Ο πρόεδρος είναι παντοδύναμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και βεβαίως θα το κάνει γιατί το θέλει αυτός.»

    Τεταρτη, 02 12 2009 15:37

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, αφού όλοι αγωνιστήκαμε να γυρίσει στο κόμμα ο κος Σαμαράς να τον στηρίξουμε, είναι πολύ σημαντικό αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν είναι το ζήτημα η στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα είναι η ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση⦻

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Αν στηρίξουμε τον πρόεδρο και εμείς, όπως τον στήριξαν 800.000 χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ, τον κάνουμε ακόμη πιο δυνατό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η στήριξη είναι αμφίπλευρη για ένα κόμμα να πάει μπροστά, πρέπει και ο Αντώνης Σαμαράς να στηρίξει και αυτούς που ήταν απέναντι⦻

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Είδατε ότι ο κος Σαμαράς δεν θα τους στηρίξει; Άνοιξε την αγκαλιά του πήρε ένα σφουγγάρι -λέει-, τα σβήνει όλα, αρκεί βέβαια να μην επιμένουν κάποιοι ότι είναι δύο κόμματα μέσα σε ένα, ότι είναι 40 και 60, αυτά δεν υπάρχουν και όλοι θα αξιοποιηθούν ανάλογα με την ικανότητά τους. Ο κος Σαμαράς έχει πει ότι το ήθος και η αξιοσύνη είναι αυτά που θα μετρήσουν στο ποιους «θα χρησιμοποιήσω, όχι ποιος είναι με ποιον, αυτά σβήσανε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να προβεί σε μια κίνηση ιδιαίτερου ρόλου στο κόμμα για τη Ντόρα Μπακογιάννη;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Ο κος Σαμαράς θα αξιοποιήσει όλα τα ικανά στελέχη, άσχετα με το ποιον ψήφισαν. Ο πρόεδρος του κόμματος είναι πρόεδρος όλου του κόμματος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη ανάλογα με την ικανότητά τους και την δυνατότητά τους και πόσο μπορεί ο καθένας να προσφέρει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι από μηδενική βάση;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Είναι από μηδενική βάση, μπορεί να μην χρησιμοποιήσει κάποιους από εμάς που μπήκαμε μπροστά και τον στηρίξαμε, για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα και με αυτούς που ήταν απέναντί του. Αποκλεισμοί δεν θα υπάρχουν. Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν, ο πρόεδρος είναι παντοδύναμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και βεβαίως θα το κάνει γιατί το θέλει αυτός.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είστε αισιόδοξος ότι αυτή η αντίληψη που διαμορφώθηκε από συγκεκριμένα στελέχη και αν θέλετε από συγκεκριμένα μέσα αυτό το 60- 40, είστε αισιόδοξος ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα την επόμενη μέρα;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Κανένα πρόβλημα. Πρώτον, ο κος Σαμαράς έχει τον κόσμο μαζί του, δεύτερον το 60 -40 δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν εσωκομματικές ισορροπίες, υπάρχει ένα κόμμα ενιαίο, ο καθένας έκανε μια επιλογή, ο κόσμος ξύπνησε, ο πρόεδρος θα στηρίξει και θα στηριχτεί από όλους και αυτό είναι που μετράει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πρέπει να έχει ένα διακριτό ρόλο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε αυτή τη ΝΔ;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ένα σημαντικό ρόλο έτσι και αλλιώς, είναι και ήταν στέλεχος από τα μεγαλύτερα, έχει και θα έχει ρόλο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε μια νέα δυναμική σε αυτό το κίνημα του κου Σαμαρά.»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Ο κος Αβραμόπουλος έχει συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο αρχών με τον κο Σαμαρά, άρα στηρίζει τον κο Σαμαρά και το πλαίσιο αρχών αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σας έχει προταθεί κάποιος ιδιαίτερος ρόλος από την πλευρά του κου Σαμαρά;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Όχι, δεν μου έχει προταθεί κανένας ρόλος και δεν διεκδικώ κανένα ρόλο. Εγκατέλειψα μια έδρα, δεν διεκδίκησα μια έδρα, άρα δεν μετράνε για μένα οι καρέκλες. Για μένα μετράνε οι αρχές και οι αξίες. Και εξέλιπαν οι λόγοι που έφυγα, γιατί έφυγα για συγκεκριμένους λόγους και πολύ σύντομα θα επανέλθω στην πολιτική σκηνή.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τελικά φύγατε μόνο για την πολιτική Καραμανλή;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Όχι δεν έφυγα για την πολιτική Καραμανλή, έφυγα γιατί διαφωνούσα με παραβίαση ηθικών αρχών και κανόνων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε εκ νέου θέμα εκλογών, με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Ο κος Καρατζαφέρης νιώθει ότι συμπιέζεται και ότι το κόμμα του θα έχει διαρροές και προσπαθεί με διάφορες τέτοιες κινήσεις εκλογές τον Μάρτιο. Σε μια περίοδο που παίρνονται αυτά τα μέτρα να οδηγήσει σε εκλογές, τι θα κερδίσει κάποιος; Ο κος Καρατζαφέρης πρέπει να δικαιολογήσει, να έχει έναν αντιπολιτευτικό λόγο. Τα λέει αυτά κατά την άποψή μου χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πως και γιατί σε 5 μήνες μπορεί να ξαναπάει μια κυβέρνηση, ένα κόμμα σε εκλογές, όταν έχει κερδίσει μάλιστα με 10,5 μονάδες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι έτοιμη η ΝΔ να συμπράξει με τον κο Καρατζαφέρη, αν και εφόσον;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Δεν συμπράττει με τον κο Καρατζαφέρη, δεν υπάρχει συνεργασία. Η ΝΔ έχει μια ταυτότητα, την βρίσκει τώρα, την επαναβεβαιώνει -ιδεολογική- και όσοι πιστοί προσέλθετε. Δεν υπάρχει ισοτιμία κομμάτων συνεργασίας.»

    Επόμενο &gt;Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ « Η διετής προσχολική αγωγή είναι στόχος και σκοπός.»

    Είδηση: 30296

    [08] Κίνα : Η άνοδος των υδάτων απειλεί την πόλη της Σαγκάης

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:25

    Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών ανέβηκε πέρυσι το επίπεδο της θάλασσας γύρω από την Κίνα, κατά 14 χιλιοστά υψηλότερα από το 2007 και 60 χιλιοστά από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ετών, αναφέρει έκθεση της Κρατικής Ωκεανογραφικής Διεύθυνσης της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στις επόμενες τρεις δεκαετίες η στάθμη της θάλασσας θα συνεχίσει να ανεβαίνει και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και 130 χιλιοστά υψηλότερα έως το 2039. Στην ίδια έκθεση, που δημοσιοποιείται στην εφημερίδα Τσάινα Ντέιλι, αναφέρεται ότι η συνολικά η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε 92 χιλιοστά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ η μέση θερμοκρασία στα νησιά και την ακτογραμμή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,9 και 1,1 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

    Στην αναφορά επισημαίνεται: "Οι περιοχές στα δέλτα του Μαργαριταρένιου και Κίτρινου ποταμού και του ποταμού Γιάνγκτζε, όπως και οι παράκτιες περιοχές της Τιανζίν, είναι οι κινεζικές περιοχές που απειλούνται περισσότερο από την άνοδο της στάθμης των υδάτων", επισημαίνει η αναφορά, η οποία προειδοποεί ότι η συνεχής άνοδος "θα επισπεύσει το ξέσπασμα καταιγίδων, την παράκτια διάβρωση, την εισροή θαλάσσιου ύδατος, την εφαλάτωση του εδάφους και άλλες θαλάσσιες καταστροφές".

    Σε σοβαρό κίνδυνο από την άνοδο των κυμάτων βρίσκεται η Σαγκάη, κτισμένη στο δέλτα του ποταμού Γιάνγκτζε, σύμφωνα με την Κρατική Ωκεανογραφική Διεύθυνση, η οποία εκτιμά ότι στα επόμενα 30 χρόνια η πόλη θα καταγράψει υψηλότερη του μέσου όρου άνοδο των υδάτων κατά 98 με 150 χιλιοστά. Μία πρόγευση από την επικείμενη καταστροφή πήραν οι κάτοικοι της Σαγκάης πέρυσι τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια των σφοδρών βροχοπτώσεων, που έπληξαν το οικονομικό κέντρο της Κίνας. Έπειτα από μια ώρα βροχόπτωσης μόνο, ολόκληρη η περιοχή Ζουτζιαχούι καλύφθηκε από νερό ύψους 110 χιλιοστά, ενώ οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι "βυθίσθηκαν" περισσότεροι από 100 δρόμοι στο κέντρο της πόλης.

    Έρευνα έδειξε ότι οι περιοχές κατά μήκος του ποταμού Χουάνγκπου, συμπεριλαμβανομένης της νέας περιοχής του Πουντόγκ- του οικονομικού κέντρου της πόλης, έδρας της δημοτικής Κυβέρνησης και πολλών πολυτελών ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων, είναι οι πιο εκτεθειμένες στον κίνδυνο της ανόδου των θαλάσσιων υδάτων, ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Νόρμαλ της Σαγκάης, Καγκ Τζιάντσεγκ. "Οποιαδήποτε κατασκευή κατά μήκος του ποταμού εξαρτάται από τις αντοχές του φράγματος", επεσήμανε ο ακαδημαϊκός.

    Οι αρχές της Σαγκάης ξεκίνησαν εργασίες σε αντιπλημμυρικό φράγμα ύψους μικρότερου των 5 μέτρων και μήκους 50 χλμ το 1956 και συνέχισαν έκτοτε να το ενισχύουν με αποτέλεσμα σήμερα να φτάνει τα 6,4 μέτρα και να εκτείνεται σε απόσταση 208 χλμ. Οι δημοτικές αρχές σχεδιάζουν να ανεβάσουν το ύψος του στα 6,7 μέτρα, και να το ενισχύσουν περαιτέρω για να αντεπεξέρχεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ξαφνικές βροχοθύελλες, οι οποίες θα γίνουν συχνότερες με την αλλαγή του κλίματος, όπως προειδοποιούν οι σχετικοί εμπειρογνώμονες. "Η Σαγκάη θα πρέπει να επεξεργασθεί όλα τα ακραία σενάρια στην περίπτωση που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έρθουν αντιμέτωπες με την ανθεκτικότητα του αντιπλημμυρικού της φράγματος", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καγκ, προσθέτοντας ότι "η άνοδος του νερού κατά ένα μέτρο σε 30 χρόνια μπορεί να φαίνεται πολύ μικρή στους περισσότερους, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική στην περίπτωση ξαφνικής θύελλας ή τυφώνα".

    Επόμενο &gt;Αποστολή 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν

    Είδηση: 30300

    [09] Συλλήψεις 83 μαφιόζων στην Ιταλία

    Τεταρτη, 02 12 2009 13:52

    Σημαντικό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η Ιταλική αστυνομία, οι άνδρες της οποίας, μετά από πολυετείς έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν ογδόντα τρία μέλη της Μαφία και άτομα που συνεργάζονταν μαζί της στην Κάτω Ιταλία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των διωκτικών Αρχών, κατασχέθηκαν ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί και επιχειρήσεις, συνολικής αξίας διακοσίων είκοσι εκατομμυρίων ευρώ. Οι εντολές για επενδύσεις, οι νέες κινήσεις, οι συμμαχίες, εγκρίνονταν και σχεδιάζονταν από τον αρχινονό Σαβίνο Παρίζι, σαράντα εννέα ετών, αδιαμφισβήτητο ηγεμόνα της συνοικίας "Ιαπίτζια" του Μπάρι.

    Η έρευνα, υπό τον συντονισμό της εισαγγελέα κατά της μαφίας Μπέτι Πουλιέζε, διήρκεσε τέσσερα χρόνια και στηρίχθηκε στην ηχογράφηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, σε υλικό από βιντεοσκοπήσεις αλλά και στην τοποθέτηση κοριών, στα σπίτια επιχειρηματιών που συνεργάζονταν, οικειοθελώς ή λόγω εκβιασμού, με την τοπική μαφία. Αυτό που προέκυψε, ήταν η προσπάθεια να ελεγχθούν όσες περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις ήταν δυνατόν και η ανακύκλωση των κερδών, με τεράστιες επενδύσεις σε εταιρίες στοιχημάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

    Η πιο κερδοφόρα στρατηγική κίνηση της Sacra Corona Unita (Ιερό Ηνωμένο Στέφανο), όπως ονομάζεται η μαφία της Απουλίας, ήταν η συμμαχία με την μαφία της Σερβίας, για τη διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών μέσω της Αδριατικής Θάλασσας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δυο δικηγόροι και ένας συμβολαιογράφος, που θεωρούνταν από τα πιο επιφανή πρόσωπά της "καλής κοινωνίας" του Μπάρι.

    Επόμενο &gt;Ιταλία: Πάνω από 2 εκατομμύρια οι άνεργοι

    Είδηση: 30290

    [10] Το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης στο Μέγαρο Μουσικής

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:33

    Το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης χορεύει υπό τους ήχους του πιανιστικού αριστουργήματος του Μπαχ, "Παραλλαγές Goldberg" στις 3,4,5 και 6 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τις "Παραλλαγές Goldberg" ερμηνεύει ο πιανίστας Αλεξέι Μποτβίνοφ, μόνιμος συνεργάτης του Μπαλέτου. Οι "Παραλλαγές Goldberg" είναι μια από τις κορυφαίες χορογραφικές στιγμές του Ελβετού χορογράφου, Χάιντς Σπαίρλι, στα χέρια του οποίου το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης, μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο ονομαστές και αρτιότερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Οι 40 χορευτές του, που προέρχονται από κάθε γωνιά της γης, σαγηνεύουν το κοινό στις αμέτρητες εμφανίσεις τους στην Ελβετία, αλλά και στο εξωτερικό και προκαλούν το θαυμασμό των κριτικών.

    Ο Μπαχ έγραψε τις "Παραλλαγές Goldberg" το 1741, για τον Κόμη Κέιζερλινγκ και ο Σπαίρλι τις χορογράφησε το 1993 για να περιγράψει το πέρασμα του χρόνου και το ταξίδι του στις ζωές των ανθρώπων, που "φτιάχνουν δεσμούς, ζευγαρώνουν, απομακρύνονται, αποξενώνονται", όπως λέει ο ίδιος. Οι τριάντα "Παραλλαγές", αφιερωμένες από τον Μπαχ στον μαθητή του Γιόχαν Γκόλντμπεργκ, χορογραφούνται από τον Σπαίρλι με εντυπωσιακή ποικιλία: σόλο, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα και σύνολα.

    Οι χορευτές, σε διάφορους συνδυασμούς και αλληλοσυνδέσεις, απογειώνουν τη χορογραφία και χάνονται μέσα στη μουσική. Το τελευταίο μέρος, με όλη την ομάδα στη σκηνή, είναι μια συγκινητική δοξολογία για το ανθρώπινο πνεύμα. Οι εξαιρετικοί φωτισμοί του Γιάν Τόμας Χόφστρα πολλαπλασιάζουν την απόλαυση. Οι ιδέες του Σπαίρλι, που γεννήθηκε το 1940 στη Βασιλεία της Ελβετίας, βασίζονται στο ιδίωμα του παραδοσιακού κλασικού μπαλέτου, από το οποίο όμως έχει αναπτύξει το δικό του ιδιαίτερο χορογραφικό ύφος.

    Η αρχιτεκτονική του μπαλέτου του είναι ακριβής και διαυγής και μέσα από τους συνδυασμούς των σωμάτων που δημιουργεί, αναδύεται πάντα μια αφήγηση. Οι δημιουργίες του αφηγούνται τις ανθρώπινες καταστάσεις: επιθυμία, πόνος, μοναξιά, χαρά της ζωής, ευτράπελες περιπέτειες. Η άβυσσος της ύπαρξης και το "εφήμερο που μας περιβάλλει" περιγράφεται με ρέουσες, κινούμενες φόρμες με τις οποίες ο χορογράφος περιβάλλει το βάθος των συναισθημάτων με σχεδόν διακριτικό, επιφυλακτικό τρόπο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Πρωτιά στην πειρατεία κατέχει η Ελλάδα

    Είδηση: 30302

    [11] Βατικανό: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών

    Τεταρτη, 02 12 2009 18:29

    Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ "δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών", δήλωσε σήμερα ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην "υπουργός Υγείας" του Βατικανού, προσθέτοντας ότι "παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε".

    "Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος", δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

    "Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον θεό", πρόσθεσε.

    Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε "ατιμωτικά πάθη" και ότι "κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς". (1:26-27)

    "Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε", κατέληξε ο καρδινάλιος.

    AΠΕ

    Επόμενο &gt;Γέννα μέσα σε...νεκροφόρα

    Είδηση: 30310

    [12] Video με τη θρυλική Μέριλιν να καπνίζει μαριχουάνα

    Τεταρτη, 02 12 2009 17:47

    Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την Μέριλιν Μονρό να καπνίζει μαριχουάνα εντοπίστηκε σε μία σοφίτα 50 χρόνια μετά από τότε που γυρίστηκε. Το έγχρωμο βίντεο, χωρίς όμως ήχο, γυρίστηκε σε ένα σπίτι στο Νιού Τζέρσι και αγόρασε ο άνθρωπος που το είχε τραβήξει τότε, ο οποίος και ζήτησε ανωνυμία, από τον συλλέκτη Κέγια Μόργκαν έναντι 275 χιλιάδων δολαρίων. Ο Μόργκαν και ο αγοραστής του βίντεο έδωσαν στο Ρόιτερς την άδεια να χρησιμοποιήσουν τη σύντομη εκδοχή του.

    Τα αποκλειστικά δικαιώματα του οπτικού υλικού θα βγουν στο σφυρί προς πώληση από το eBay αργότερα μέσα στην εβδομάδα, είπε ο Μόργκαν. Σε ένα σημείο του βίντεο η Μονρό φαίνεται να παίρνει το τσιγάρο, να το καπνίζει αλλά να μην κατεβάζει τον καπνό. Ο άνθρωπος που γύρισε το βίντεο επιβεβαίωσε ότι το τσιγάρο περιείχε μαριχουάνα. Ο Μόργκαν, συλλέκτης ιστορικών φωτογραφιών, χειρογράφων, αυτογράφων και άλλων εγγράφων, βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για το θάνατο της Μέριλιν, τον Αύγουστο του 1962. Έμαθε για το βίντεο στη διάρκεια της έρευνάς του και εντόπισε τον ιδιοκτήτη του βίντεο. Το βίντεο με τη Μονρό φυλασσόταν σε μία σοφίτα επί τρία χρόνια προτού εντοπιστεί από τον Μόργκαν. Σε αυτό, η ηθοποιός εμφανίζεται χαρούμενη και χαλαρή να συμμετέχει σε μία μικρή συγκέντρωση φίλων, την οποία, βασιζόμενος στην εμφάνισή της, ο Μόργκαν τοποθετεί στο διάστημα 1958-59.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS

    Επόμενο &gt;"Άγγελοι" τουριστών στην Αιώνια Πόλη

    Είδηση: 30307

    [13] Γέννα μέσα σε...νεκροφόρα

    Τεταρτη, 02 12 2009 18:02

    Μία έγκυος στην Ονδούρα αναγκάστηκε να φέρει στον κόσμο το παιδί της μέσα σε νεκροφόρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Heraldo. Η γυναίκα προσπαθούσε να μεταβεί πεζή από την παραγκούπολη, όπου διέμενε, στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως την έπιασαν οι πόνοι ακριβώς έξω από ένα...γραφείο τελετών. Ο ιδιοκτήτης του κάλεσε σε βοήθεια τους υπαλλήλους του για να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο με τη...νεκροφόρα.

    Το όχημα όμως καθηλώθηκε στο δρόμο εξαιτίας της κίνησης και η γυναίκα τελικώς γέννησε μέσα στη νεκροφόρα με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών. Ο τοκετός διεξήχθη ομαλά, αλλά ο ...εκτελών χρέη μαιευτήρα δεν κατάφερε να κόψει τον ομφάλιο λώρο καθώς δεν διέθετε το απαραίτητο εργαλείο. Μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε πολύ καλή κατάσταση, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι ευτυχείς γονείς αποφάσισαν να ονομάσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους Ρόζα προς τιμήν του ...ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Βατικανό: Οι ομοφυλόφιλοι δεν "θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών" &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Σεξ με τον μπακάλη για να ...ξεχάσει τα βερεσέδια

    Είδηση: 30308

    [14] Σεξ με τον μπακάλη για να ...ξεχάσει τα βερεσέδια

    Τεταρτη, 02 12 2009 17:45

    Τρεις γυναίκες από τη Μάλτα -μία μητέρα, η έφηβη κόρη της και η αδερφή της- κατηγορούνται ότι πρότειναν σεξ στον ...μπακάλη τους, με αντάλλαγμα την παραγραφή κάποιου χρέους και στη συνέχεια προσπάθησαν να τον εκβιάσουν. Όπως κατέθεσε ο 60χρονος μπακάλης στο δικαστήριο, οι γυναίκες τού απέσπασαν 15.300 ευρώ, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έδειχναν γυμνές φωτογραφίες του στη γυναίκα του.

    Ο άντρας είχε βγάλει τα ρούχα του όταν συνάντησε τη μία από τις γυναίκες -τη 38χρονη μητέρα- αφού εκείνη συμφώνησε να κοιμηθεί μαζί του προκειμένου εκείνος να "ξεχάσει" τα 600 ευρώ που του χρωστούσε. Οι άλλες δύο γυναίκες που κρύβονταν σε διπλανό δωμάτιο, τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα και ύστερα άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του ζητούν χρήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta. Ο μπακάλης, απελπισμένος πια από τις συνεχιζόμενες χρηματικές απαιτήσεις των γυναικών, αποφάσισε τελικά να τις καταγγείλει.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Γέννα μέσα σε...νεκροφόρα &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Για μια ... καυτή σούπα ήρθαν στα μαχαίρια, στην επέτειό τους

    Είδηση: 30305

    [15] Απεργούν οι μικρές εταιρείες οδικής βοήθειας

    Τεταρτη, 02 12 2009 16:07

    Προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών οδικής βοηθείας αναμένεται να προκληθούν σήμερα καθώς 180 μικρές εταιρίες που συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες σε όλη την χώρα απεργούν από το πρωί. Δεκάδες φορτηγά του σωματείου παραμένουν σταθμευμένα στη λεωφορειολωρίδα στο ρεύμα ανόδου της Μεσογείων στο ύψος του Πενταγώνου.

    Τελωνειακός διέθετε λαθραία τσιγάρα &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Θεσσαλονίκη:- Έληξε η ομηρία στη Γερμανική Σχολή

    Είδηση: 30299

    [16] Θεσσαλονίκη:- Έληξε η ομηρία στη Γερμανική Σχολή

    Τεταρτη, 02 12 2009 15:28

    Αίσιο τέλος είχε η τριπλή ομηρία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 55χρονος δράστης -που μετά από διαπραγματεύσεις με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ παραδόθηκε πετώντας το πιστόλι με το οποίο ήταν οπλισμένος- άφησε ελεύθερο τον διευθυντή του σχολείου και παραμένει μόνος του μέσα στο συγκρότημα. Η Σχολή εκκενώθηκε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η ομηρία και κανείς μαθητής δεν κινδύνευσε. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, καθώς επίσης και ειδικός διαπραγματευτής.

    Αναστάτωση προκλήθηκε στην ελληνογερμανική σχολή Θεσσαλονίκης όταν έγινε γνωστό ότι άγνωστος εισέβαλε στο κτήριο κρατώντας χαρτοφύλακα στον οποίο εκφράζονταν φόβοι ότι υπήρχαν εκρηκτικά. Το σχολείο εκκενώθηκε άμεσα από τους μαθητές, ενώ ο δράστης που έχει διαφορές με το γερμανικό κράτος, και θεωρείται ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, είχε προκαλέσει και παλιότερα ανάλογο περιστατικό στη Σχολή.

    Όπως έγινε γνωστό της παράδοσης του 55χρονου Κώστα Αραμπατζή, προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία και γύρω στις 3.10 το απόγευμα ο δράστης παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές.

    Το θρίλερ ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι, όταν ο άλλοτε έμπορος Αραμπατζής με πλούσιο ποινικό παρελθόν, εισέβαλε στη Γερμανική Σχολή και με την απειλή εκρηκτικών κράτησε ομήρους τον διευθυντή, τον υπεύθυνο οικονομικών κι έναν καθηγητή της Σχολής.

    Μετά από 40 λεπτά ομηρίας, κι ενώ το σχολείο εκκενώθηκε το διάστημα αυτό, με τη μέθοδο της εικονικής άσκησης πυρκαγιάς ώστε να μην προκληθεί πανικός, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο δράστης παρέμενε - έως την ώρα της παράδοσής του- «ταμπουρωμένος» μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

    Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου καταθέτει ενώπιον των αξιωματικών και αργότερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Απεργούν οι μικρές εταιρείες οδικής βοήθειας&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ανοιξαν τους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

    Είδηση: 30298

    [17] Αντιπαράθεση για την προεδρολογία στη Βουλή

    Τεταρτη, 02 12 2009 14:32

    Το σενάριο των πρόωρων εκλογών το Μάρτη επανέφερε και πάλι στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, και προκαλώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η κόντρα ξέσπασε με αφορμή την συζήτηση επί των οικονομικών, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους από τους αξιωματούχους της ΝΔ ευθύνονται για τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Αναφορικά όμως με τον αφορισμό του κ. Σαχινίδη για «νωπή και ισχυρή εντολή» κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται «γιατί μπορεί να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, εκτός αν κάποιοι σας τη χαρίσουν, όπως έκαναν το 1995 και σας άφησαν στην κυβέρνηση δέκα χρόνια».

    Αυτή του η τοποθέτηση πυροδότησε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή ο οποίος είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ:

    «ότι συνεχίζεται το σήριαλ της πολυκατοικίας με αναταραχή όμως και με κάποιους να αναζητούν νέους ρόλους και να κρατούν το καρότο του Μαρτίου»: «Η ΝΔ, ως γνωστόν έχει ήδη δεσμευθεί για τον Κάρολο Παπούλια, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένω και τη δική σας και μάλιστα σύντομα». Χ. Παπουτσής

    Περίμενα περισσότερο προβληματισμό από τη ΝΔ και όχι τόσο πανικό από το ΠΑΣΟΚ, ανταπάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Εγώ απλώς παίρνω το περίστροφο, που κράδαινε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές. Δεν λέω κάτι το διαφορετικό. Δεν κερδίσατε εσείς τις εκλογές. Τις έχασε ο Καραμανλής που τώρα έχει φύγει και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Εσείς λέγατε πρώτα εκλογές και μετά Παπούλιας. Κι εγώ λέω ναι στον Κάρολο Παπούλια μετά όμως τις εκλογές. Το αν θα πιάσει την ευκαιρία η ΝΔ, αυτό αφορά εκείνη»

    Στην συζήτηση για την προεδρολογία παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ζητούσε εκλογές «για να σταματήσει ο κατήφορος. Τώρα που γίνεται αγώνας ανάταξης και υπάρχουν τόσα ανοικτά μέτωπα πώς ζητούνται και πάλι εκλογές;» Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «με το πάγωμα και τη μείωση μισθών πήγε στις εκλογές και ο Καραμανλής και τις έχασε. Μη ζητάτε λοιπόν εκλογές, γιατί θα πάθετε χειρότερα».

    Γ. Πεταλωτής Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ προς τη Ν.Δ να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των συντακτών αναφερόμενος στο θέμα είπε: "Να συζητάμε ξανά για εκλογές, ούτε πενήντα πέντε μέρες μετά τις εκλογές, και μάλιστα με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο".

    Συναντήσεις Παπανδρέου στο περιθώριο του ΟΑΣΕ&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Δημ. Αβραμόπουλος: "Μας ενώνει ο κοινός στόχος"

    Είδηση: 30294

    [18] Ανοιξαν τους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

    Τεταρτη, 02 12 2009 14:28

    ο»Ώο»ΏΑποχώρησαν από τα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό λίγο πριν από τη Βέροια, όσο και στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στους κόμβους Γυψοχωρίου και Μαυροβουνίου του νομού Πέλλας, διεξάγεται πλέον κανονικά.

    Οι παραγωγοί της Ημαθίας που πραγματοποίησαν το πρωί γενική τους συνέλευση, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, σχετικά με τα επιπλέον 7 λεπτά το κιλό που θα εισπράξουν για τα συμπύρηνα ροδάκινα, πέραν των 18 λεπτών που τους δίνουν οι βιομηχανίες. Οι συνάδελφοί τους, της Πέλλας, είναι ευχαριστημένοι από αυτό το σκέλος, τονίζουν ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως το θέμα των αποζημιώσεων για την ακαρπία κάποιων οπωροφόρων δένδρων (μήλα, αχλάδια και κεράσια).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θεσσαλονίκη:- Έληξε η ομηρία στη Γερμανική Σχολή &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ληστεία στο Μεγάλο Πεύκο

    Είδηση: 30292

    [19] Ληστεία στο Μεγάλο Πεύκο

    Τεταρτη, 02 12 2009 14:12

    Στόχος δύο άγνωστων νεαρών κακοποιών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούσαν πιστόλια έγινε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή της Νέας Περάμου. Η ληστεία σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τη μία και μισή το μεσημέρι, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Αφού πρώτα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες με την απειλή των όπλων τους, αφαίρεσαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα.

    Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, παρά τις έρευνες δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ληστές, ενώ το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

    Ληστεία στα Γλυκά Νερά

    Περιπετειώδης ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί και στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ, στη λεωφόρο Λαυρίου 1, στα Γλυκά Νερά.

    Πέντε άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία των ΕΛΤΑ με βαριοπούλα και τσεκούρι και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες με την απειλή όπλων, άρπαξαν άγνωστο ποσό και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα και ΙΧ ενώ άφησαν εκεί δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες. Το ΙΧ βρέθηκε κοντά στο κτήμα Καμπά, ενώ δύο από τους δράστες με τη μηχανή ακινητοποίησαν στα Σπάτα, γυναίκα-οδηγό αυτοκινήτου και την υποχρέωσαν να τους μεταφέρει με το όχημα της στο Μενίδι. Εκεί την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν. Αυτή την ώρα η γυναίκα δίνει κατάθεση στο ΑΤ Σπάτων.

    Ανοιξαν τους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Πυρκαγιά σε σχολείο της Καλαμάτας

    Είδηση: 30291

    [20] Πυρκαγιά σε σχολείο της Καλαμάτας

    Τεταρτη, 02 12 2009 12:30

    Πυρκαγιά προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του 6ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά περιορίστηκε στην αίθουσα, προκάλεσε όμως σοβαρές υλικές ζημιές αφού ότι υπήρχε μέσα, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας.

    Ληστεία στο Μεγάλο Πεύκο&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Από σήμερα οι αιτήσεις για τα χρήματα της απόσυρσης

    Είδηση: 30285

    [21] Για μια ... καυτή σούπα ήρθαν στα μαχαίρια, στην επέτειό τους

    Τεταρτη, 02 12 2009 15:11

    Το ζεύγος Τζούρισιτς, στη Σερβία, ετοιμαζόταν να γιορτάσει, την περασμένη Δευτέρα, τα 60 χρόνια έγγαμου βίου. Το προηγούμενο βράδυ, ο 79χρονος Σλομπόνταν έσπαγε καρύδια, για την τούρτα, και η σύζυγός του Ντάνιτσα, 77 ετών, τα καθάριζε και τα στούμπιζε στο γουδί. Κάποια στιγμή, ο Σλομπόνταν ζήτησε να φάει ένα πιάτο σούπα και η πάντα πρόθυμη Ντάνιτσα τη ζέστανε και του τη σερβίρισε. Όμως η σούπα ήταν πιο ζεστή απ' ό,τι επιθυμούσε ο Σλομπόνταν. Έτσι, ξεκίνησε καβγάς και οι σύζυγοι πιάστηκαν στα χέρια. Ο άντρας, σύμφωνα με την ανεπίσημη αστυνομική εκδοχή, άρπαξε τη σύζυγό του από το λαιμό και άρχισε να την πνίγει. Αυτή κατάφερε να του ξεφύγει και τα πράγματα, φαινομενικά, ηρέμησαν.

    Η "ανακωχή", ωστόσο, δεν κράτησε πολύ. Λίγο αργότερα, όταν ο Σλομπόνταν κοιμήθηκε, η Ντάνιτσα πήρε το γουδοχέρι και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι. Ο σύζυγος κατάφερε να σηκωθεί, άρπαξε ένα μαχαίρι και αμυνόμενος τραυμάτισε τη γυναίκα του στα χέρια. Στη συνέχεια, αιμόφυρτος, έτρεξε προς την έξοδο του σπιτιού και βγήκε στο δρόμο, όπου τον βρήκε η αστυνομία, που είχαν ήδη καλέσει οι γείτονες. Σήμερα, ο Σλομπόνταν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν φέρει είκοσι σοβαρά τραύματα, από μη αιχμηρό αντικείμενο, στην κρανιακή χώρα. Η δε Ντάνιτσα φέρει επιδερμικές χαρακιές στα άνω άκρα και, αφού τις παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες, συνελήφθη και υποβάλλεται σε ψυχιατρικούς ελέγχους. Σύμφωνα πάντα με τις ανεπίσημες αστυνομικές πληροφορίες, που δημοσιεύει ο σέρβικος Τύπος, η Ντάνιτσα Τζούρισιτς, στην κατάθεσή της, αρνήθηκε ότι χτύπησε το σύζυγό της και ισχυρίζεται ότι στο σπίτι τους εισέβαλαν ληστές που τούς επιτέθηκαν την ώρα που κοιμόνταν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    p

    Σεξ με τον μπακάλη για να ...ξεχάσει τα βερεσέδια&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Βουλευτής πέταξε τα παπούτσια της στην προεδρεύουσα του Σερβικού κοινοβουλίου

    Είδηση: 30295


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 December 2009 - 17:53:18 UTC