Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Πολύνεκρες συγκρούσεις στις Φιλιππίνες
  • [03] Εκτός ύφεσης Γαλλία β Γερμανία
  • [04] Με πιστωτική στον Οίκο του Θεού
  • [05] Στους δρόμους για δεύτερη μέρα οι υποστηρικτές Σελάγια
  • [06] Ελεύθερος ίσως αφεθεί ο εγκέφαλος της επίθεσης κατά του αεροσκάφους της Pan Am
  • [07] Ανάμειξη του Ιράν στη δράση των ανταρτών στο Αφγανιστάν βλέπουν οι ΗΠΑ

    [01] Επιχείρηση- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

    Κοινωνία

    Συνολικά 53 συλλήψεις και 11 προσαγωγές ήταν το αποτέλεσμα εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 220 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε 490 άτομα, 61 αυτοκίνητα, 33 μοτοσικλέτες και 51 καταστήματα. Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν μικροποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι ένα μαχαίρι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25750

    [02] Πολύνεκρες συγκρούσεις στις Φιλιππίνες

    Ειδήσεις

    Είκοσι τρεις στρατιώτες και περισσότεροι από 20 μουσουλμάνοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε άγριες μάχες σε νότια επαρχία των Φιλιππίνων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη, όταν κυβερνητικές δυνάμεις επέδραμαν εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης ανταρτών της οργάνωσης Άμπου Σαγιάφ κοντά στην πόλη Ουνγκάγια Πουκάν, στην επαρχία Μπασιλάν, 900 χλμ. νότια της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.

    Ο ταξίαρχος Μπεν Ντολόρφινο, περιφερειακός διοικητής του στρατού, είπε πως οι περισσότεροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. "Πάνω από 20 αντάρτες της Άμπου Σαγιάφ σκοτώθηκαν επίσης στις μάχες" δήλωσε.

    Ο ίδιος είπε ότι οι στρατιώτες υπερφαλάγγισαν το στρατόπεδο και κατ;Aσχεσαν 13 "ισχυρά" πυροβόλα και δεκάδες αυτοσχέδιες βόμβες έτοιμες για χρήση.

    Οι αντάρτες της Άμπου Σαγιάφ -της μικρότερης μουσουλμανικής ένοπλης οργάνωσης στις νότιες Φιλιππίνες, που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα και η πιο ανελέητη όλων- κατηγορούνται για μερικές από τις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.

    Επιπλέον, τους αποδίδεται η ευθύνη για πολλές απαγωγές στις Φιλιππίνες.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Philippines clashes leave 43 dead

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25748

    [03] Εκτός ύφεσης Γαλλία β Γερμανία

    Ειδήσεις

    Βγήκαν από το κόκκινο, η γαλλική και η γερμανική οικονομία, καθώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%. Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή υπηρεσία στατιστικών Destatis, υπογραμμίζει ότι θετική ανάπτυξη έχει να καταγραφεί στη Γερμανία από το πρώτο τρίμηνο του 2008. Οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας, διέψευσαν ακόμα και τους αναλυτές του Dow Jones Newswires που προέβλεπαν πτώση του ΑΕΠ κατά 0,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Destatis διόρθωσε επίσης προς τα πάνω το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο , σε -3,5% έναντι -3,8% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Πηγή: AFP

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25751

    [04] Με πιστωτική στον Οίκο του Θεού

    Μία εναλλακτική λύση, για τους πιστούς που δεν έχουν μετρητά, ίσως και λόγω της οικονομικής κρίσης, προτείνει η καθολική εκκλησία της Κόστα Ρίκα. Όπως ανακοίνωσε, από τον Σεπτέμβριο σε αρκετούς ναούς θα γίνονται δεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για την πληρωμή μυστηρίων, όπως γάμοι, κηδείες, βαφτίσεις κα. Για τον καθιερωμένο δίσκο που βγαίνει μετά την κυριακάτικη λειτουργία μάλλον θα εξακολουθεί να υφίσταται ο παραδοσιακός δίσκος μίας και σε αυτήν την περίπτωση τα ποσά είναι μικρά. Ήδη πάντως, δυο τράπεζες έχουν προμηθεύσει τους ναούς με μηχανήματα ανάγνωσης και χρέωσης πιστωτικών καρτών, σε 13 από τις 110 ενορίες της πρωτεύουσας.

    Σχετικά άρθρα: Limosnas con tarjeta de crΓ©ditoΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25749

    [05] Στους δρόμους για δεύτερη μέρα οι υποστηρικτές Σελάγια

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 08 2009 10:42

    Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη για δεύτερη μέρα, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου Σελάγια στην Ονδούρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις δυο μεγάλες πόλεις Τεγκουσιγκάλπα και Σαν Πέδρο Σούλα, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με τις αρχές. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι νωρίτερα εκσφενδόνιζαν πέτρες εναντίον τους.

    Μαζί με τους διαδηλωτές και η σύζυγός του Σελάγια

    Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα το παρών έδωσε και η σύζυγός του ανατραπέντα Προέδρου, Σιομάρα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι προχθεσινές και οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν από τις ελάχιστες στις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια βίας από πλευράς των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο de facto Πρόεδρος της Ονδούρας, Ρομπέρτο Μιτσελέτι, μίλησε για ξένους παράγοντες που υποκινούν τα επεισόδια και ζήτησε να σταματήσουν τα επεισόδια ώστε να αποφευχθούν οι υλικές ζημιές σε βάρος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

    Πηγή: Reuters Σχετικό άρθρο: Honduran police clash again with Zelaya supporters Δείτε το σχετικό video:<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/kqLq6KgQMGM','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25747

    [06] Ελεύθερος ίσως αφεθεί ο εγκέφαλος της επίθεσης κατά του αεροσκάφους της Pan Am

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 08 2009 11:22

    Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί από τη φυλακή στην οποία κρατείται, στη Σκωτία, ο Λίβυος πρώην πράκτορας, που έχει καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση του 1988 στο Λόκερμπι, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα BBC και Sky News. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονη είναι η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων.

    Ο Αμπντέλ Μπασέτ αλ Μεγκράχι, που έχει προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη και βρίσκεται μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανατίναξη του αεροσκάφους της Pan Am, πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, καθώς το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, στις 18 Δεκεμβρίου του 1988.

    Από την ανατίναξη του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και οι 259 επιβαίνοντες και 11 άτομα στο έδαφος.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/hyzCZCqzh2k','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25746

    [07] Ανάμειξη του Ιράν στη δράση των ανταρτών στο Αφγανιστάν βλέπουν οι ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 08 2009 09:05

    Για ανάμειξη του Ιράν στη δράση των ανταρτών στο Αφγανιστάν, κάνουν λόγο Αμερικανοί αξιωματούχοι και αναλυτές. Ωστόσο, κορυφαίοι σύμβουλοι του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν ότι οι σχετικές πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και η οποιαδήποτε απειλή φαίνεται αβάσιμη. Το σιιτικό Ιράν δεν είναι ένας εύκολος σύμμαχος για τους σκληροπυρηνικούς σουνίτες Ταλιμπάν, αλλά θεωρείται ότι η Τεχεράνη μπορεί να παρέχει κάποιου είδους υποστήριξη για να εκνευρίσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    "Παίρνουμε συγκεχυμένες πληροφορίες για το θέμα" δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, μιλώντας σε πάνελ του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο, που είναι ένα "think tank" με έδρα την Ουάσινγκτον, όταν ερωτήθηκε για την ανάμειξη του Ιράν στις εξελίξεις του Αφγανιστάν.

    Ο σύμβουλος το Χόλμπρουκ, Βίκραμ Σινγκ, δήλωσε: "Βεβαίως, οι Ιρανοί στο παρελθόν είχαν δώσει κάποια όπλα σε ορισμένες ομάδες μέσα στο Αφγανιστάν. Δεν νομίζω ότι αυτή ήταν μία σοβαρή ενέργεια για λόγους άμυνας ή για απειλή".

    Αμερικανός αξιωματούχος της αντικατασκοπείας, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η ιρανική βοήθεια είχε τη μορφή όπλων και όχι της εκπαίδευσης ενόπλων.

    "Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Ιράν παρέχει όπλα και άλλα υλικά στους αντάρτες στο Αφγανιστάν, περιλαμβανομένων των Ταλιμπάν" δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τον τύπο των όπλων.

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από την πλευρά του ανέφερε ότι η Τεχεράνη έχει "ένα νόμιμο ρόλο να παίξει στην επίλυση του αφγανικού ζητήματος". "Είναι ένας παράγοντας. Και το να προσποιούμαστε ότι δεν είναι, όπως κάναμε συχνά στο παρελθόν, δεν έχει νόημα" δήλωσε ο Χόλμπρουκ, για να προσθέσει ότι "δεν έχουμε απευθείας επαφές με αυτούς για το θέμα".

    Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η αμερικανική διοίκηση της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν κατηγόρησε το Ιράν ότι υποστηρίζει τους Tαλιμπάν, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την παροχή προηγμένης τεχνολογίας ιρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού του είδους που είχε σταλεί στο Ιράκ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25745


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 August 2009 - 8:56:32 UTC