Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο διαδίκτυο οι επιτυχόντες στις στρατιωτικές σχολές
  • [02] Λονδίνο: Κινηματογραφική ληστεία κοσμηματοπωλείου
  • [03] Συνέχεια αλλαγών στην στρατιωτική ηγεσία
  • [04] Νέα στρατιωτική ηγεσία & νέα πορεία
  • [05] Νέος κύκλος βίας σε Ιράκ - Αφγανιστάν
  • [06] Στην κυκλοφορία η 2η σήραγγα του Αρτεμισίου

    [01] Στο διαδίκτυο οι επιτυχόντες στις στρατιωτικές σχολές

    Κοινωνία

    Στο διαδίκτυο είναι ήδη διαθέσιμα τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι - ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών, Αστυνομικών Σχολών και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

    Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της «Γενικής Σειράς» ή των «Ειδικών Κατηγοριών» μπορούν να ενημερωθούν στο διαδίκτυο πληκτρολογώντας στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση τον επταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων [Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο] με κεφαλαία γράμματα.

    Διευκρινίζεται, ότι για κάθε υποψήφιο θα αναφέρονται μόνο οι σχολές εκείνες για τις οποίες έχει κριθεί κατάλληλος-ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις [υγειονομικές, ψυχοτεχνικές, αθλητικές δοκιμασίες κ.λπ.].

    Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στοιχεία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις ώρες 09.30-14.00 στα τηλέφωνα: 210-34.42.654 και 210-34.42.691, το αργότερο μέχρι τις 19-8-09.

    Είδηση: 25743

    [02] Λονδίνο: Κινηματογραφική ληστεία κοσμηματοπωλείου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 23:21

    Θρασύτατοι και καλά οργανωμένοι ήταν οι δύο ένοπλοι που λήστεψαν -ημέρα μεσημέρι- ένα από τα ακριβότερα κοσμηματοπωλεία του Λονδίνου.

    Εισήλθαν ως πελάτες και εντός ελαχίστων λεπτών άρπαξαν 43 -όλα κι όλα- κοσμήματα, που η αξία των οποίων όμως φτάνει τα 46 εκατομμύρια β¬.

    Παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση της αστυνομίας, έγιναν καπνός αλλάζοντας διαρκώς αυτοκίνητα.

    Οι δύο άντρες βγήκαν από το κοσμηματοπωλείο κρατώντας για όμηρο μία υπάλληλο.

    Πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό και επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW.

    Την όλη σκηνή κατέγραψε με το κινητό του ένας περαστικός, ο οποίος όταν οι ληστές για εκφοβισμό άνοιξαν πυρ, πανικοβλήθηκε και σταμάτησε την καταγραφή της εν λόγω «κινηματογραφικής ληστείας».

    Λίγα λεπτά πριν, οι δύο άντρες φορώντας κοστούμια -ένας μαύρος κι ένας λευκός- που φαίνονταν να είναι γύρω στα 30, έφτασαν με ταξί έξω από τον πιο διάσημο οίκο πολύτιμων λίθων της Βρετανίας.

    Όταν μπήκαν μέσα στο Graff, οι υπάλληλοι τους πέρασαν για πελάτες, ώσπου πυροβόλησαν στον αέρα και εντός δύο λεπτών "σήκωσαν" 43 κοσμήματα, συνολικής αξίας 47 εκ. β¬!

    Εν συνεχεία, οι δράστες άλλαξαν 3 αυτοκίνητα και 1 ταξί, ώστε έτσι να χαθούν τα ίχνη τους.

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος ανακρίθηκε και αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση.

    Όπως αναφέρεται, ήταν η πιο καλοστημένη ληστεία κοσμημάτων όλων των εποχών στην Βρετανία και η τρίτη που γίνεται μέσα σε 6 χρόνια στον συγκεκριμένο οίκο.

    Όμως, τα πρωτεία κρατάει ακόμη η μεγαλύτερη κλοπή μετρητών που έγινε το 2006 στο Kent, με λεία ύψους 53 εκατομμυρίων λιρών!

    Είδηση: 25744

    [03] Συνέχεια αλλαγών στην στρατιωτική ηγεσία

    Πολιτική

    Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκαν με την παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε ειδική τελετή, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

    Νέος αρχηγός ανέλαβε ο αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην θέση του αντιστράτηγου Δημητρίου Βούλγαρη.

    Την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με την νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Οι αλλαγές στην στρατιωτική διοίκηση των Ε.Δ. της χώρας μας θα συνεχιστούν κι άλλο, αφού όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης β παραλαβής της ηγεσίας του ΑΤΑ και της Διοίκησης της ΔΑΥ.

    Η τελετή παράδοσης β παραλαβής της Διοίκησης της ΔΑΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10:00, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και της ηγεσίας του ΑΤΑ στις 18:00, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα.

    Τις τελετές έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α., μέλη του κοινοβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ε.Δ. και τοπικές Αρχές.

    Είδηση: 25742

    [04] Νέα στρατιωτική ηγεσία & νέα πορεία

    Τις κατευθυντήριες οδηγίες, με τις οποίες θα πρέπει να κινηθούν στο εξής οι ένοπλες δυνάμεις μας, έδωσε στην νέα στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του «Συμβουλίου Άμυνας» [Σ.ΑΜ.], που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

    Επιπλέον και πιο συγκεκριμένα, κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε κι ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του υπουργείου για το επόμενο διάστημα.

    Είδηση: 25741

    [05] Νέος κύκλος βίας σε Ιράκ - Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Αμείωτα παρουσιάζονται τα περιστατικά βίας, τόσο στο Ιράκ, όσο και στο Αφγανιστάν. Στο Ιράκ, τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν, μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πετρελαϊκή πόλη του Κιρκούκ, 250 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

    Στο πρώτο περιστατικό προηγήθηκε ανεπιτυχής απόπειρα εξουδετέρωσης βόμβας σε παγιδευμένο όχημα, στην περιοχή Ραχιμάουα στο βόρειο τμήμα του Κιρκούκ. Η δεύτερη έκρηξη έγινε με τοποθέτηση βόμβας σε σημείο από το οποίο περνούσε αστυνομικό αυτοκίνητο στο νότιο τμήμα του Κιρκούκ.

    Στο Αφγανιστάν, σε δύο περιστατικά, επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις στην Καμπούλ και στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν. Στην πρώτη περίπτωση πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, από έκρηξη βόμβας στην οποία έπεσε το όχημα στο οποίο επέβαιναν. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Κουντούζ, όταν εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε ένα κυβερνητικό κτίριο σκοτώνοντας έναν αστυνομικό επικεφαλής και έναν από τους αστυνομικούς-φρουρούς του, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των Ταλιμπάν, μετρούν την απώλεια έξι ανταρτών, μετά από μάχη με τον αφγανικό στρατό και αμερικανούς στρατιώτες στην δυτική επαρχία Φαράχ που συνορεύει με το Ιράν και χρησιμοποιείται για την μεταφορά οπίου.

    Είδηση: 25737

    [06] Στην κυκλοφορία η 2η σήραγγα του Αρτεμισίου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 21:27

    Τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος β Τρίπολη β Καλαμάτα β Σπάρτη επισκέφθηκε ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος παρέδωσε στην κυκλοφορία τον νέο κλάδο της δεύτερης σήραγγας Αρτεμισίου, με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Αθήνα, 6 μήνες νωρίτερα από την προγραμματισμένη προθεσμία.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σουφλιάς η σήραγγα θα λειτουργεί και στους δύο κλάδους με δύο κατευθύνσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου όποτε και θα κλείσει η παλιά σήραγγα για να αναβαθμιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, και η κυκλοφορία θα γίνεται από τη καινούρια σήραγγα.

    Την δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου, ένα κομβικό έργο, που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, παρέδωσε στην κυκλοφορία ο υπουργός Δημοσίων Έργων Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης.

    Ως το τέλος Αυγούστου θα λειτουργούν και οι δύο σήραγγες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος, κι εν συνεχεία -και για δύο μήνες- η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο από την νέα σήραγγα, καθώς στην παλιά θα εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης.

    «Η παλαιά σήραγγα δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας θα αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, κι από το Νοέμβριο θα λειτουργούν κανονικά και οι δύο σήραγγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

    Έξη μήνες νωρίτερα παραδόθηκε στη κυκλοφορία η νέα σήραγγα του Αρτεμισίου, αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ήταν έτοιμη το Μάρτιο του 2010.

    Ως «Σύμβολο αλλαγής εποχής και προοπτικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου», χαρακτήρισε το εν λόγω έργο ο κ. Γιώργος Σουφλιάς.

    Η νέα σήραγγα του Αρτεμισίου είναι μήκους 1.400 μέτρων και αποτελούσε το δυσκολότερο τεχνικό έργο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τριπόλεως.

    Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τριπόλεως -Καλαμάτας-Σπάρτης, είναι ένας από τους πέντε δρόμους ανάπτυξης της ελληνικής περιφερείας που κατασκευάζονται τώρα, συνολικού μήκους 1.417 χιλιομέτρων.

    Το τμήμα Κορίνθου-Τριπόλεως είναι μήκους 205 χλμ.. Τα 123 εξ αυτών αποτελούν το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ενώ τα υπόλοιπα 82 χλμ. είναι από τον ήδη υπάρχοντα που ανακατασκευάζονται και αναβαθμίζονται λειτουργικά.

    Το τμήμα Κόρινθος β Τρίπολη β Λεύκτρο, θα παραδοθεί τμηματικά στην κυκλοφορία εκσυγχρονισμένο και ολοκληρωμένο μέχρι τον Αύγουστο του 2010.

    Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα ως το 2011 και μέχρι την Σπάρτη, ως το 2012.

    Στην σήραγγα τον υπουργό υποδέχτηκαν οι νομάρχες και βουλευτές των πέντε νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι μαζί με τον υπουργό περπάτησαν το νέο κλάδο της σήραγγας και σε πανηγυρικό κλίμα τον παρέδωσαν στην κυκλοφορία.

    Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι «παραδίδουμε την νέα σήραγγα Αρτεμισίου που αποτελούσε σύμβολο για την Πελοπόννησο. Σύμβολο αλλαγής εποχής και προοπτικής ανάπτυξης για της Πελοποννήσου. Η νέα σήραγγα Αρτεμισίου αποτελεί κομμάτι του παρασκευαζομένου αυτοκινητοδρόμου «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα β Σπάρτη», κι είναι ένας από τους πέντε δρόμους ανάπτυξης που κατασκευάζουμε και τους ονομάσαμε βδρόμους ανάπτυξηςβ, γιατί με την κατασκευή τους θα αλλάξει η Ελλάδα, θα αλλάξει η προοπτική ανάπτυξης πάρα πολλών περιοχών, κι ολόκληρης της Ελλάδας».

    Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, οι πέντε δρόμοι ανάπτυξης που κατασκευάζονται είναι συνολικού μήκους 1.417 χιλιομέτρων και το κόστος φτάνει τα 9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ. ευρώ είναι ιδιωτικά κεφάλαια.

    Για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο βΚόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα β Σπάρτηβ, ανέφερε ότι «συνολικά είναι νέος δρόμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ότι σε 82 χιλιόμετρα βμεταξύ Κορίνθου β Τρίποληςβ γίνεται λειτουργική αναβάθμιση σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και με τον άλλο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται στην Πελοπόννησο βΚόρινθο - Πάτρα β Πύργοβ που συναντάται με αυτό τον δρόμο προς Καλαμάτα στην Τσακώνα, αποτελούν ένα πλέγμα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και είμαι σίγουρος ότι πραγματικά θα πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης σε πάρα πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και πραγματικά θα δημιουργήσουν μια καινούργια ελπιδοφόρα κατάσταση σε όλη την Πελοπόννησο».

    Επίσης, επεσήμανε ότι το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη μαζί με τις νέες σήραγγες Νεοχωρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία το Μάρτιο του 2010 και λίγο μετά, η παράκαμψη Σπαθοβουνίου και η νέα σήραγγα Στέρνας. Το τμήμα «Κόρινθος - Τρίπολη β Λεύκτρο» θα παραδοθεί σταδιακά ως το Μάρτιο του 2010. Τον Αύγουστο του 2011 θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Καλαμάτα, κι έναν χρόνο μετά τον Αύγουστο του 2012, θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Σπάρτη.

    Ο κ. Σουφλιάς συνεχάρη την κατασκευάστρια κοινοπραξία Μορέας «για την ταχύτητα και την ποιότητα που κατασκευάζει τον δρόμο», αφού η νέα σήραγγα Αρτεμισίου κατασκευάστηκε 6 μήνες νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, ότι θα ήταν έτοιμη το Μάρτιο του 2010.

    Είδηση: 25738


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 August 2009 - 20:56:00 UTC