Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στον ΑΝΤ1
  • [03] Διαστημική Ευρωψήφος!
  • [04] Πτώση F-16 έξω από τα Ιωάννινα
  • [05] Συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
  • [06] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τράπεζες
  • [07] Στο Κάιρο ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [08] Επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Μελισσίων

    [01] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Ειδήσεις

    Η αναζήτηση στοιχείων για τα αίτια της συντριβής ενός επιβατικού αεροσκάφους της Air France με 228 επιβαίνοντες στον Ατλαντικό εντείνεται σήμερα Πέμπτη, καθώς ένας μικρός στόλος σκαφών του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας κάνουν έρευνες στη ζώνη όπου κατέπεσε. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προεξόφλησε ότι η συντριβή του αεροπλάνου, που εκτελούσε πτήση από το Ρίου ντε Ζανέιρου στο Παρίσι, δεν οφείλεται σε έκρηξη. Δεν ελήφθη εκπομπή σήματος κινδύνου από τους πιλότους. Εν τω μεταξύ, ο εντοπισμός κηλίδων καυσίμων στον ωκεανό μπορεί να αποκλείει την πιθανότητα να έγινε έκρηξη στο αεροσκάφος της Air France, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Νέλσον Ζομπίμ. Η εξαφάνιση του αεροπλάνου Airbus 330, με 228 επιβαίνοντες, καθώς πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό εξακολουθεί να μην έχει εξήγηση, παρά τις έρευνες που διεξάγονται.

    Ερωτηθείς για την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, ο Βραζιλιάνος υπουργός δήλωσε ότι "δεν υπάρχει καμία ένδειξη" προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, τα συνεργεία που συμμετέχουν στις έρευνες εντόπισαν συντρίμμια από το αεροπλάνο που έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 90 χιλιομέτρων στον ωκεανό, κάτι που -σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις - ενισχύσει το σενάριο να έγινε έκρηξη στον αέρα.

    Ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσουν Ζουμπίμ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι το γεγονός πως εντοπίστηκε μια κηλίδα καυσίμου μήκους 20 χλμ. στην περιοχή "σημαίνει ότι είναι απίθανο να υπήρξε φωτιά ή έκρηξη", διότι τα καύσιμα των αεροσκαφών, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα οκτανίων, θα είχαν αναφλεχθεί. Ωστόσο επισήμανε πως κάνει "απλώς μια υπόθεση" και τόνισε πως το μυστήριο που καλύπτει τα αίτια της συντριβής της πτήσης AF 477 πολύ απέχει από το να έχει λυθεί. Οι απαντήσεις μπορεί να βρίσκονται στα δεδομένα που περιέχει το λεγόμενο "μαύρο κουτί" του αεροσκάφους και τις συσκευές καταγραφής των συνομιλιών στο κόκπιτ, που όμως πιστεύεται ότι βρίσκονται στο βυθό του Ατλαντικού -σε βάθος τουλάχιστον 3.000 μέτρων -και θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανασυρθούν, ακόμα και όταν βρεθεί η επακριβής τοποθεσία όπου έχει πέσει το αεροσκάφος. "Είναι σα να ψάχνουμε βελόνα στ' άχυρα", δήλωσε ο Πιερ Κοσονά, του Γαλλικού ινστιτούτου θαλάσσιων ερευνών Ifremer. Δύο πολεμικά του ναυτικού της Βραζιλίας, ένα περιπολικό και μια κορβέτα βρίσκονται στην περιοχή, 1.000 χλμ. ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Βραζιλίας.

    Έως αργά την Τετάρτη δεν είχαν αναφέρει ότι είδαν ή ανέσυραν οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που είχαν εντοπίσει πιλότοι αεροσκαφών: μια θέση αεροσκάφους, ένα σωσίβιο, καλώδια, ένα κομμάτι της ατράκτου και άλλα συντρίμμια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί καμιά σορός.

    Άλλα τρία Βραζιλιάνικα σκάφη, περιλαμβανομένου κι ενός δεξαμενόπλοιου για τον ανεφοδιασμό των άλλων πλοίων επί εβδομάδες, καθώς κι ένα Γαλλικό πλοίο που μεταφέρει τρία μικρά υποβρύχια, αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ημέρες. Ελάχιστοι από τους συγγενείς όσων επέβαιναν στο Airbus A330 της Air France αμφιβάλλουν αν οι αγαπημένοι τους ζουν. Οι περισσότεροι έχουν παραιτηθεί από κάθε ελπίδα.

    Μια τελετή για τους 216 επιβάτες και τα 12 μέλη πληρώματος θα γίνει αργότερα σήμερα Πέμπτη στο Ρίο, παρόντος και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

    Την Τετάρτη, τελέστηκε δέηση στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ παρόντων συγγενών και του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ. Μήνυμα απέστειλε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος XVI. Η Γαλλία είχε 78 υπηκόους στο αεροσκάφος. Το Παρίσι ηγείται των ερευνών. Εάν υπάρξει οριστική επιβεβαίωση πως όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air France είναι νεκροί, θα πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή στην 70χρονη ιστορία της εταιρίας και το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 2001.

    ΗΠΑ: Ανακοίνωση αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας

    Αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τα ρεύματα στην περιοχή του Ατλαντικού, κοντά στη Βραζιλία, όπου τη Δευτέρα κατέπεσε και συνετρίβη, κατά τα φαινόμενα, το αεροσκάφος της Air France, ενδέχεται να προκαλέσουν την μετακίνηση των μικρών σε μέγεθος συντριμμιών του αεροσκάφους προς τις δυτικές ακτές της Αφρικής μέσα σε μία εβδομάδα. Η AccuWeather, εθνική μετεωρολογική υπηρεσία με έδρα την Πενσιλβάνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ότι βασίζει την πρόβλεψή της στη μέση ταχύτητα των επικρατούντων ρευμάτων του ωκεανού, που είναι περίπου 8 χιλιόμετρα την ώρα. "Με την προϋπόθεση ότι αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν σταθερές, θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για τα όποια επιπλέοντα συντρίμμια να φθάσουν στις αφρικανικές ακτές", ανακοίνωσε η AccuWeather. Η πτήση 447 της Air France, με 228 επιβαίνοντες, προερχόμενη από το Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς την Δευτέρα, περίπου 1.200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Αξιωματούχοι του βραζιλιάνικου στρατού έχουν επιβεβαιώσει ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν να επιπλέουν συντρίμμια του Airbus 330-200. Η AccuWeather ανακοίνωσε ότι στην περιοχή, αυτή την εποχή, το σκηνικό του καιρού συνθέτουν ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, και ότι αυτά τα φαινόμενα "επαναλαμβάνονται τακτικά" καθώς πλησιάζει η εποχή των κυκλώνων.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 23135

    [02] Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στον ΑΝΤ1

    Τη δέσμευση του για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων επανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1. "Όλες οι υποθέσεις πήγαν στην Δικαιοσύνη και όλες θα διερευνηθούν" υπογράμμισε και αμφισβήτησε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, προσθέτοντας ότι η απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία. Για το θέμα της Siemens, είπε πως υπάρχουν θέματα που πρέπει να διερευνηθούν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα υπάρξουν και ποινές, σημειώνοντας πως υπήρξε χρονική ολιγωρία και ατέλεια υπηρεσιακών παραγόντων στο χειρισμό του τηλεγραφήματος, αλλά δεν υπήρξε κίνητρο.

    Προέχει η θωράκιση της χώρας στη διεθνή κρίση

    Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι σαφώς έχουν πολιτικό περιεχόμενο, αλλά δεν εκλέγουν ούτε κυβέρνηση ούτε πρωθυπουργό.

    Την επόμενη ημέρα, πρόσθεσε, εκείνο που προέχει είναι η παραγωγή σημαντικού κυβερνητικού έργου.

    Όπως σημείωσε, το χρέος που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η θωράκιση της χώρας στη διεθνή κρίση.

    Ο Κ. Καραμανλής, ξεκαθάρισε ότι δεν καταθέτει τα όπλα και δεν σκέφτεται να αποσυρθεί.

    Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για πρόωρες εθνικές εκλογές, βλέπει όμως πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα τις προκαλέσει με αφορμή το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Επίσκεψη Καραμανλή στην Τροχαία

    Αυτήν την ώρα, ο Κ. Καραμανλής επισκέπτεται την Τροχαία Αθηνών ενώ στις 12.00 θα βρεθεί στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό, στον Άλιμο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Παλαιοτερα αρθρα: 04/06/2009 08:39 - Διαστημική Ευρωψήφος! 04/06/2009 08:00 - Προεκλογικός πυρετός 03/06/2009 21:09 - Κ. Καραμανλής: "Δίνουμε μάχες και τις κερδίζουμε" 03/06/2009 20:41 - Στο 3,1% η διαφορά 03/06/2009 20:04 - Α. Τσίπρας: "Ισχυρός τρίτος πόλος"

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23134

    [03] Διαστημική Ευρωψήφος!

    Εν όψει Ευρωεκλογών, ο Βέλγος αστροναύτης Frank De Winne από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος "ψηφίζεται" ο πιο αφοσιωμένος Ευρωπαϊστής του πλανήτη -ακόμα και του διαστήματος!- καθώς δεν θα αμελήσει τις υποχρεώσεις του ως Ευρωπαίος πολίτης και θα δώσει την ψήφο του από το διάστημα, όπου βρίσκεται. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βέλγος αστροναύτης υπογραμμίζει ότι η επιρροή της ΕΕ στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλη και τάσσεται υπέρ της στενής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. "Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!", προτρέπει. Πώς; Με την ψήφο σας.

    Ο Βέλγος αστροναύτης Frank De Winne βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS), περίπου 350 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Η απόσταση όμως δεν έχει σημασία. Από το διάστημα ηχογράφησε μήνυμά του προς όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους καλεί όλους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρει "η Ευρώπη βελτιώνει την καθημερινή μας ζωή σε τόσο πολλούς τομείς" -από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων.

    Ο F. De Winne κοιτάζει την Ευρώπη από το "φινιστρίνι" του ISS και εκφράζει ικανοποίηση καθώς την βλέπει "ενωμένη και μεγάλη από εδώ!", όπως λέει χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο ο πρώτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού "αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα τού τι μπορεί να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι όταν εργαστούν όλοι μαζί", σημειώνει.

    Αν και βρίσκεται στο διάστημα από τις 27 Μαΐου 2009 και θα παραμείνει εκεί μέχρι το Νοέμβριο, ο Βέλγος αστροναύτης θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές μέσω πληρεξουσίου. Ελπίζει ότι και οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ψηφίσουν. "Όπου κι αν βρίσκεστε, ότι πολιτικές απόψεις και αν έχετε, κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!", προτρέπει.

    Είδηση: 23132

    [04] Πτώση F-16 έξω από τα Ιωάννινα

    Κοινωνία

    Πολεμικό αεροσκάφος F-16, προερχόμενο από την βάση της Αγχιάλου, κατέπεσε στις 10.33, λόγω μηχανικής βλάβης, σε ακατοίκητη περιοχή στα Τζουμέρκα, 5 χλμ ανατολικά των Ιωαννίνων. Ο πιλότος είναι σώος, αφού κατάφερε να εγκαταλείψει έγκαιρα το αεροσκάφος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Παλαιοτερα αρθρα: 04/06/2009 09:01 - Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τράπεζες 04/06/2009 07:42 - Επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Μελισσίων 03/06/2009 18:45 - Siemens: Εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος 03/06/2009 16:46 - Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης 03/06/2009 16:02 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23136

    [05] Συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

    Ειδήσεις

    Πολλές είναι οι αφιερωματικές εκδηλώσεις που γίνονται φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Έτσι αποδίδει το δικό του φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή με μια συναυλία-αφιέρωμα, καλώντας τη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" και τέσσερις ακόμη καλλιτέχνες στο Ηρώδειο στις 10 Ιουνίου.

    Τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου συνάντησαν το μεγάλο κοινό όταν έγιναν τραγούδια από τον Μίκη Θεοδωράκη. Το αποτέλεσμα συνιστά ακόμα και σήμερα συλλογική παρηγορία για εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.

    Τα έργα που θα αποδωθούν στη συναυλία είναι τρία σπουδαία έργα -κορυφαίοι καρποί της συνεργασίας Ρίτσου-Θεοδωράκη: ο "Επιτάφιος" (Αθήνα, 1960), η "Ρωμιοσύνη" (Αθήνα, 1966) και τα "Δεκαοκτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας" (Παρίσι, 1973).

    Στη μεγάλη αυτή συναυλία ερμηνεύουν η Νένα Βενετσάνου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Καλλιόπη Βέττα και o Αλέξανδρος Χατζής.

    Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2009, ώρα 21.00

    Πληροφορίες: http://www.greekfestival.gr/

    Είδηση: 23137

    [06] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τράπεζες

    Κοινωνία

    Εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Χαλάνδρι, στο Παλαιό Φάληρο και στο Μαρούσι, προκαλώντας υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες, τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην τράπεζα Millennium στην οδό Αμφιτρίτης 11 στο Παλαιό Φάληρο, στην Alpha Bank στην οδό Γρανικού και Γραβιάς στο Μαρούσι και στην Aspis Bank επί των οδών Αγίας Παρασκευής και Βάκχου στο Χαλάνδρι. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Είδηση: 23133

    [07] Στο Κάιρο ο Μπαράκ Ομπάμα

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή - κι ενώ συμπλήρωσε τέσσερις μήνες στον Λευκό Οίκο. Η ομιλία που θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο για το Μεσανατολικό -μια Ομιλία "Συμφιλίωσης", όπως έχει χαρακτηριστεί, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι θα αποτελεί ενεργή παρέμβαση - ότι θα ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή ηγεσία για εξεύρεση λύσης βασισμένης στην ειρηνική συνύπαρξη του Ισραήλ με ένα παλαιστινιακό κράτος.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στους "Τάϊμς της Νέας Υόρκης" θα αναφερθεί οπωσδήποτε η ισραηλοπαλαιστινιακή διένεξη: σχεδιάζει να πει απευθυνόμενος τόσο στους Ισραηλινούς, όσο και στους Άραβες, να σταματήσουν να λένε "άλλα στις επίσημες συναντήσεις και άλλα κεκλεισμένων των θυρών". Τόνισε ότι δεσμεύεται αν αναζητήσουν την Ειρήνη αληθινά, οι ΗΠΑ να τους συνδράμουν στην προσπάθεια.

    Η ομιλία Ομπάμα στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου απευθύνεται σε ένα δισεκατομμύριο μουσουλμάνους ανά τον κόσμο, αλλά η επιλογή της Αιγύπτου δείχνει την έμφαση που δίνει η νέα αμερικανική κυβέρνηση στη Μέση Ανατολή, όπου θα αντιμετωπίσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

    Την Τετάρτη στο Ριάντ, ο Ομπάμα έγινε δεκτός σε επίσημη τελετή από τον βασιλιά Αμπντάλα και αξιωματούχους της αραβικής χώρας. Ο βασιλιάς είχε αναλάβει την ειρηνευτική πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε το 2002 και προέβλεπε μεταξύ άλλων εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αράβων και Ισραήλ με αντάλλαγμα την πλήρη αποχώρηση του εβραϊκού κράτους από τα αραβικά εδάφη που κατέλαβε το 1967.

    Όπως έγινς γνωστό από την Ιερουσαλήμ διά στόματος του υπουργού Μεταφορών, η κυβέρνηση Νετανιάχου ανησυχεί για τη συμφιλίωση του Ομπάμα με τους μουσουλμάνους. Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ ελπίζει η ομιλία αυμφιλίωσης που θα απευθύνει ο Ομπάμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο στο Κάιρο να μην βλάψει τα συμφέροντά του.

    Ήδη εδώ κι εβδομάδες, μετά την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ και τις συνομιλίες του με τον Ομπάμα, είναι σαφές ότι οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο έντασης λόγω της άρνησης του Νετανιάχου να δεχτεί την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και να παγώσει οποιαδήποτε εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική 'Όχθη, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Την ώρα πάντως που η περιοδεία Ομπάμα κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο Οσάμα Μπιλ Λάντεν κάνει εκ νέου την εμφάνισή του με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Εκτιμάται ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα θα επιχειρήσει να στρέψει την προσοχή του μουσουλμανικού κόσμου από την "ιστορική" ομιλία προς τους Μουσουλμάνους στο Κάιρο.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε μέχρι στιγμής το χρόνο να εξετάσει σε βάθος το μήνυμα του Μπιν Λάντεν, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση Αλ Τζαζίρα στο Κατάρ, πρόσθεσε ωστόσο ότι το μήνυμα αυτό ακολουθεί τη γνωστή γραμμή των απειλών που χρησιμοποιεί η οργάνωση πάντα κατά των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

    Στο μήνυμά του ο Μπιν Λάντεν κατηγορεί τον Ομπάμα "ότι ακολουθεί την ίδια εχθρική πολιτική" έναντι των Μουσουλμάνων που ακολουθούσε ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους και είπε προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο μίσος κατά της Αμερικής.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 23131

    [08] Επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Μελισσίων

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος Μελισσίων, πραγματοποίησαν αργά χθες βράδυ, δέκα κουκουλοφόροι. Οι δράστες, προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα από την πίσω πλευρά του κτηρίου και πέταξαν βόμβες μολότοφ, με συνέπεια να υποστούν σοβαρές ζημιές έξι αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, υπέστησαν ζημιές τρία αυτοκίνητα του αστυνομικού τμήματος, δυο του τμήματος ασφαλείας και ένα ΙΧ αστυνομικού. Τα δυο από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    Προανάκριση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

    Ο φύλακας του τμήματος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας πέταξε εναντίον των δραστών δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

    Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, άλλοι πεζοί και άλλοι με δίκυκλα.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Νεοτερα αρθρα: 04/06/2009 10:20 - Πτώση F-16 έξω από τα Ιωάννινα 04/06/2009 09:01 - Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τράπεζες

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 18:45 - Siemens: Εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος 03/06/2009 16:46 - Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης 03/06/2009 16:02 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος 03/06/2009 15:26 - Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε 03/06/2009 14:36 - Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 06 2009 09:10

    SEO by Artio

    Είδηση: 23129


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 June 2009 - 9:01:37 UTC