Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Δίνουμε μάχες και τις κερδίζουμε
  • [02] Siemens: Εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος

    [01] Κ. Καραμανλής: Δίνουμε μάχες και τις κερδίζουμε

    "Αποδείξαμε ότι δίνουμε μάχες και κερδίζουμε, βάζουμε υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνουμε" είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους, απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ γκρίζα διαφήμιση, σχολιάζοντας τη νέα καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πανικό του ΠΑΣΟΚ και σχολιάζοντας εμμέσως την υπόθεση της Siemens τόνισε πως κάποιοι προσπαθούν να αποδώσουν στην Kυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους. Παράλληλα έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι "κανείς δεν μπαίνει στην ΕΕ από το παράθυρο". Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε εκ νέου ότι "η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας και των μεταρρυθμίσεων".

    Όπως είπε ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, "επιδιώκουμε την επίλυση της εκκρεμότητας στην ονομασία των Σκοπίων, με την υπεύθυνη και αποφασιστική πολιτική μας, κάναμε τις θέσεις της Πατρίδας μας θέσεις των συμμάχων και των εταίρων μας, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω".

    Αναφέρθηκε επίσης στις ενεργειακές συμφωνίες, που εντάσσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και στην κατασκευή του Μετρό, λέγοντας ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που γίνεται ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών, φαινόμενα βίας και απαιτεί απόλυτη νομιμότητα.

    Ο κ. Καραμανλής μέμφθηκε το ΠΑΣΟΚ για την στείρα - όπως την χαρακτήρισε - άρνησή του να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ενώ επανέλαβε ότι το δίλημμα της επικείμενης αναμέτρησης είναι υπευθυνότητα ή λαϊκισμός:

    "Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψευδή και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών, είπε ο Πρωθυπουργός.

    "Αυτή η Παράταξη, η παράταξη των μεγάλων επιλογών, η παράταξη του ευρωπαϊκού δρόμου, η παράταξη της υπευθυνότητας, πάντα κοιτούσε μπροστά, αναλάμβανε το κόστος που χρειαζόταν, για το εθνικό συμφέρον. Είναι μια μεγάλη διαφορά με εκείνους που, ως Κυβέρνηση, ταυτίστηκαν με τα ελλείμματα, τα χρέη, την ανεργία. Μια μεγάλη διαφορά με όσους δεν έχουν σχέδιο για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών προκλήσεων" πρόσθεσε ο Κ. Καραμανλής.

    NET,NET 105.8,AΠΕ

    Διαβάστε επίσης: Κ. Καραμανλής: "Ατζέντα μας ο δρόμος της υπευθυνότητας" Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 20:41 - Στο 3,1 η διαφορά 03/06/2009 20:04 - Α. Τσίπρας: "Ισχυρός τρίτος πόλος" 03/06/2009 19:59 - Συνάντηση Καρατζαφέρη με εκπροσώπους αθιγγάνων 03/06/2009 13:43 - Ευρωεκλογές: δραστηριότητες συνδυασμών 03/06/2009 13:28 - Αλ.Παπαρήγα: «Ψήφος στο ΚΚΕ ίσον ψήφος τιμωρίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ε.Έ.»

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 06 2009 21:39

    SEO by Artio

    Είδηση: 23110

    [02] Siemens: Εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος

    Κοινωνία

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον τέταρτο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, ο κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου. Το βράδυ εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και για το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γ. Σκαρπέλη. Νωρίτερα, ο κ. Γεωργίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να εξεταστεί σε νοσοκομείο, ο κ. Γεωργίου μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό. Στο ίδιο νοσοκομείο μετέβησαν αργότερα ανακριτής εισαγγελέας, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η απολογία του Γιώργου Σκαρπέλη που είχε διακοπεί το απόγευμα, μετά από υψηλή πίεση που παρουσίασε ο κατηγορούμενος. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, που χειρίζεται την υπόθεση Siemens. Επιβεβαιώθηκε εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου, ότι εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    Παρέμβαση Γ. Σανιδά

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο, ζήτησε να ασκηθεί έφεση (άρθρο 24 του Οργανισμού των Δικαστηρίων) κατά δύο βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Τα εν λόγω βουλεύματα είχαν κάνει δεκτές τις αιτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens Γ. Σκαρπέλη και του φυγόδικου Χ. Καράβελα, με τις οποίες ζητούσαν ο 4ος ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens να τους χορηγεί αντίγραφα όλων των εγγράφων της δικογραφίας.

    Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την νέα παρέμβαση Σανιδά στην υπόθεση Siemens, με σκοπό τη μη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στους κατηγορούμενους, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το κράτος δικαίου δέχεται νέα βαρύτατα πλήγματα από τις νέες πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του κ. Σανιδά στην υπόθεση Siemens. Η λειτουργία της δικαιοσύνης προσβάλλεται βάναυσα από αυτές τις κατευθυνόμενες πρακτικές, που αποσκοπούν στην επικοινωνιακή προστασία της κυβέρνησης" δήλωσε ο Ντ. Ρόβλιας.

    Γεωργίου, Σκαρπέλης στο Γενικό Κρατικό

    Έντονη δυσφορία αισθάνθηκε την ώρα που βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφθασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον κ. Σκαρπέλη και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό, καθώς, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, αντιμετωπίζει προβλήματα και εμφάνισε υψηλή πίεση. Στο "Γ. Γεννηματάς" μετέβησαν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου ο κατηγορούμενος να ολοκληρώσει την απολογία του. Το βράδυ της Τετάρτης εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον κατηγορούμενο.

    Στο Νοσοκομείο οι γιατροί έκριναν ότι για 48 ώρες ο Γ. Σκαρπέλης δεν δύναται να προβεί σε καμία ενέργεια καθώς βρίσκεται σε βυθιότητα, ενώ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία την Πέμπτη, ώστε να εντοπιστεί αν ευρήματα εγκεφαλικού που έδειξε η αξονική στην οποία υπεβλήθη σήμερα, είναι παλαιότερα ή τωρινά.

    Ο κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος ττης Siemens, Η. Γεωργίου ολοκλήρωσε αργότερα το απόγευμα την τύποις απολογία του, μετά από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τo συνήγορό του, κ. Πάρσαλη, σε κάθε ερώτηση του ανακριτή ο Γεωργίου απάντησε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει εάν δεν του χορηγηθεί η δικογραφία και ότι επιθυμεί να απολογηθεί με τον δικηγόρο του. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Γεωργίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο ανακριτής ζήτησε να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ο κ. Ηλίας Μπογιόκας που έσπευσε και εξέτασε τον κατηγορούμενο έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί σε νοσοκομείο και ο Η. Γεωργίου μεταφέρθηκε στο "Γ. Γεννηματάς".

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι συνήγοροί τους αρνήθηκαν να παρασταθούν στην απολογία των εντολέων τους, αναμένοντας την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή που υπέβαλαν νωρίτερα.

    Οι κ.κ. Δημ. Τσοβόλας, Γιάννης Ματζουράνης (συνήγοροι του κ. Σκαρπέλη) και Αγγελος Πάρσαλης (συνήγορος του κ. Γεωργίου) εξέφρασαν εντονότατη διαμαρτυρία στον ανακριτή, όταν ενημερώθηκαν ότι σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος χρησιμοποίησε τον όρο "προφυλακισμένος" για τους εντολείς τους.

    Προφυλακίσεις συζύγου και κόρης Καραβέλα

    Στο μεταξύ, προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η σύζυγος και η μια κόρη του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Στις άλλες δυο κόρες του, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την κάθε μια, εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα 3 φόρες το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

    Τα μέλη της οικογενείας του Χρ. Καράβελα απολογήθηκαν χθες, Tρίτη ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού.

    Σύμφωνα με το συνήγορό τους κ. Γιάννη Μαρκουλάκο, τα παιδιά αρνούνται οποιαδήποτε σχέση τους με την υπόθεση, υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη των επίμαχων λογαριασμών, καθώς ο ίδιος ο πατέρας τους υπέγραφε γι' αυτά και δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση των λογαριασμών αυτών.

    Η σύζυγος και η δεύτερη κόρη του Χρήστου Καραβέλα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, προερχόμενες από τη Ρόδο, προκειμένου να οδηγηθούν στον ανακριτή, μετά την έκδοση ενταλμάτων εναντίον τους.

    Η πρώτη κόρη συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συλληφθείσα, από τις 8 Δεκεμβρίου του 2004 έως τις 14 Μαΐου του 2008, "δέχθηκε, στην κατοχή της, περιουσία, που προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα της", ο οποίος είχε την ιδιότητα του γενικού οικονομικού διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens, από το 1996 έως και το 1998.

    Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατά το επίμαχο διάστημα μεταφέρθηκαν από τραπεζικό λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα, στην Ελβετία, 418.000 ευρώ και 582.000 δολάρια ΗΠΑ, σε κοινούς λογαριασμούς πατέρα και κόρης, σε δύο ελληνικές τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ειδικός τέταρτος ανακριτής K. Ζαγοριανός εξέδωσε την προηγούμενη Παρασκευή διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κ. Καραβέλα.

    ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 16:46 - Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης 03/06/2009 16:02 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος 03/06/2009 15:26 - Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε 03/06/2009 14:36 - Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ 03/06/2009 14:34 - Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 06 2009 22:30

    SEO by Artio

    Είδηση: 23106


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 June 2009 - 20:59:46 UTC