Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Νέο πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στον περιβάλλον
  • [02] Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για την Siemens
  • [03] Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή
  • [04] Ευρωεκλογές: δραστηριότητες συνδυασμών
  • [05] Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Ν. Κεπέσης
  • [06] Στις 27 του μήνα στην Κέρκυρα η Υπουργική σύνοδος ΝΑΤΟ - Ρωσίας
  • [07] Επιδότηση και εγγύηση δανείων από το Δημόσιο
  • [08] Τριπλασιάζονται τα κρούσματα καρκίνου μέχρι το 2030
  • [09] Γυναικείο προσόν η τελειομανία
  • [10] Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης
  • [11] Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος
  • [12] Προτάσεις Μπαρόζο για την απασχόληση
  • [13] Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε
  • [14] Χονδροειδής απάτη το Ολοκαύτωμα για τον Αχμαντινεζάντ
  • [15] Στη Σαουδική Αραβία ο Ομπάμα
  • [16] Nέα παραίτηση υπουργού στη Βρετανία
  • [17] Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ
  • [18] Διεθνές Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή
  • [19] Δυτική Όχθη: ξηλώθηκαν δύο οδοφράγματα
  • [20] Θέματα περιβάλλοντος στην Κυβερνητική Επιτροπή
  • [21] Έφυγε ο Νίκος Διδάγγελος- Ανάγκη για αίμα
  • [22] Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες
  • [23] Επιχείρηση καθαρισμού του παλαιού εφετείου

    [01] Γ. Παπανδρέου: Νέο πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στον περιβάλλον

    Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη και το περιβάλλον παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Οι κλιματικές αλλαγές και οι προκλήσεις για τις μελλοντικές γενιές", που ολοκλήρωσε τις εργασίες του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα μας έχει αργήσει στη λήψη μέτρων και κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της για το περιβάλλον, ενόψει και της επερχόμενης Διεθνούς Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη.

    Εργαλείο για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση

    "Ή θα προχωρήσουμε σε μια πράσινη ανάπτυξη ή θα ζήσουμε τη βαρβαρότητα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος" τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, παρατηρείται μια διστακτικότητα ορισμένων χωρών ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης, η οποία πηγάζει από την αντίληψη ότι οι δραστικές πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έρχονται σε αντίθεση με την ανάπτυξη.

    "Είναι τεκμηριωμένο", τόνισε, "ότι η αδράνεια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα καθυστερήσει την ανάπτυξη", προσθέτοντας ότι οι πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής πρέπει να αναδειχθούν ως εργαλεία για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ηγέτιδα και πρότυπο για την πράσινη ανάπτυξη. Θέλω να παίξει κομβικό ρόλο εστιάζοντας κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Παρευξείνιες χώρες" και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι "ενόψει της Κοπεγχάγης θα περίμενα από την κυβέρνηση να μας εξηγήσει τις θέσεις, τις απόψεις και τα διαπραγματευτικά κείμενα που διαθέτει. Δυστυχώς, σήμερα, απλώς απουσιάζουν".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι δεν χρειάζονται άλλες μελέτες για το περιβάλλον. Αυτό που χρειάζεται τόνισε είναι η πολιτική βούληση για μια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για να πάμε μπροστά.

    "Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ έχω τη βούληση να διαμορφώσουμε από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους σύμφωνο περιβάλλοντος για μια πράσινη ανάπτυξη", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Δεσμεύσεις Παπανδρέου για τους Βορειοηπειρώτες

    Για την εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλλουν στην οριστική αποκατάσταση και την ενίσχυση παλιννοστούντων από τη Βόρειο Ήπειρο δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των ομογενών Βορειοηπειρωτών.

    "Για μας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας μας η οριστική αποκατάσταση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα και, βεβαίως, η στήριξη της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στις πατρογονικές της εστίες, με συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία δεσμευόμαστε", τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άμεση, χωρίς διακρίσεις και με διαφάνεια, απόδοση της ιθαγένειας σε όλους όσους τη δικαιούνται, εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων των ομογενών, για την λήψη σύνταξης του ΟΓΑ και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και επενδύσεων, με έμφαση στις κοινωνικές υποδομές, τον πολιτισμό, το ειδικό δίκτυο, την ύδρευση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

    Επίσης δεσμεύτηκε για αποτελεσματική προστασία της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών, τόνωση της παιδείας και τη δημιουργία δυνατοτήτων σπουδών στα ελληνικά Πανεπιστήμια και για την επιμορφωτική και οικονομική στήριξη των Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αλβανία.

    Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τους Βορειοηπειρώτες, τόνίζοντας:

    "Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία πολιτογράφησης των Βορειοηπειρωτών, αλλά και ρύθμισης του θέματος της στρατιωτικής θητείας. Όταν προσπαθήσαμε, το 2003, να υλοποιήσουμε την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, αντιμετωπίσαμε την κατηγορηματική αντίθεση της ΝΔ. Και αν αργήσαμε μέχρι το 2003, ήταν διότι, όπως ξέρετε πολύ καλά, υπήρχε πολλή συζήτηση γύρω από το ζήτημα της διπλής ιθαγένειας.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι "εκεί όπου αρνιόταν την ιθαγένεια, μετέτρεψε αυτό το δικαίωμα της πολιτογράφησης, σε μια πελατειακή σχέση, λειτουργώντας και επιλεκτικά, και με αργούς ρυθμούς. Επιχειρεί, δηλαδή, να κρατήσει τους Βορειοηπειρώτες σε ομηρία."

    "Εμείς λέμε, είναι δικαίωμά σας να έχετε την ιθαγένεια. Είναι θέμα που θα πρέπει να λυθεί με διαφάνεια, να αποδίδεται άμεσα και χωρίς καμία γραφειοκρατική ή άλλη ρουσφετολογική καθυστέρηση", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στη Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας δήλωσε: "Θέλουμε την Ελλάδα να πρωτοπορεί, όπως πρωτοπορούσε επί των ημερών μας, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ που απαιτεί βεβαίως να εκπληρώσουν και οι χώρες αυτές τις προϋποθέσεις του σεβασμού των κανόνων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά απαιτεί απ' την άλλη πλευρά, και η ΕΕ να επενδύσει σε αυτή την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, για να τους βοηθήσει να φτάσουν σε ένα καλύτερο επίπεδο, για την ένταξή τους στην ΕΕ".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου

    Ευρωεκλογές 2009Νεοτερα αρθρα: 03/06/2009 13:43 - Ευρωεκλογές: δραστηριότητες συνδυασμών 03/06/2009 13:28 - Ομιλία Παπαρήγα στην Αθήνα

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 11:08 - Ευρωεκλογές στην ΕΕ: Φόβοι για απάθεια και μικρή συμμετοχή 03/06/2009 08:25 - Κ. Καραμανλής: "Ατζέντα μας ο δρόμος της υπευθυνότητας" 03/06/2009 07:50 - Προεκλογικός πυρετός 02/06/2009 21:49 - Στο 3,5% η διαφορά 02/06/2009 20:30 - Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 06 2009 16:43

    SEO by Artio

    Είδηση: 23079

    [02] Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για την Siemens

    Πολιτική

    Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Siemens. Έντονη είναι η αντιπαράθεση και οι εκατέρωθεν βολές κυρίως μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος επιτέθηκε εκ νέου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον κάλεσε να απαντήσει στον ελληνικό λαό για την θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, ενώ έκανε λόγο για εκνευρισμό του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ που κάτι θέλει να αποκρύψει.Οξεία ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο κ. Αντώναρος "τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα".

    Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Siemens.

    Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σηκώνοντας τους τόνους κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να απαντήσει στον ελληνικό λαό για τη θητεία και τις δράσεις του στο ΔΣ του ΟΤΕ, σημειώνοντας πως για τη συγκεκριμένη θητεία του δεν κάνει καμία αναφορά στο βιογραφικό του, που είναι αναρτημένο στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο.

    Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για εκνευρισμό και ανησυχία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε κάτι θέλει να αποκρύψει.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε αναφορά και σε άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

    "Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου; 1ον ο κ. Τσουκάτος που έχει ομολογήσει, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. 2ος ο κ. Σκαρπέλης, προφυλακισμένος σήμερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ για 15 ολόκληρα χρόνια επί πέντε συνεχών διοικήσεων. Ο άνθρωπος που έδενε και έλυνε. 3ος ο κ. Μαντέλης, υπουργός τότε του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο κανείς δεν ξέρει σήμερα που είναι. 4ον ο κ. Τρεπεκλής. Που ανήκε ο Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι στη ΝΔ. Τίνος στενός φίλος είναι ο κ. Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι του Κώστα Καραμανλή. Τέσσερα ονόματα που τα συναντάει κανείς παντού σ' αυτή την υπόθεση που έχει τα πλοκάμια της στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε.

    Οξεία ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο κ. Αντώναρος "τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα" και πρόσθεσε πως είναι φανερό ότι στην κυβέρνηση έχουν χάσει τον έλεγχο και είναι επικίνδυνοι.

    "Δε μας λέει ποιος αρνήθηκε τις τρεις προτάσεις για την εξεταστική επιτροπή, ποιος ευθύνεται για τη φυγή των βασικών υπόπτων, ποιος έκλεισε νύχτα τη Βουλή και ποιος ευθύνεται για την παραγραφή των σκανδάλων", συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και όπως είπε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει στο επίπεδο του κυβερνητικού εκπροσώπου και δεν θα ζητήσει να πει ο πρωθυπουργός γιατί βρίσκεται στις ίδιες φωτογραφίες με τον Χριστοφοράκο και τον Εφραίμ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον κ Παπακωνσταντίνου τόνισε: "Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των κατηγορούμενων κάνουν την τρίχα τριχιά. Σημασία έχει γιατί κατηγορείται ο καθένας και ποιο ρόλο έχει παίξει το συγκεκριμένο πρόσωπο τα τελευταία 15 χρόνια που ήταν, ως έμπιστος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος κλειδί στο ΔΣ του ΟΤΕ.

    "Σχετικά με τις συλλήψεις των μελών της οικογένειας Καραβέλα ο κ. Αντώναρος δήλωσε βέβαιος ότι οι διωκτικές αρχές κάνουν το καθήκον τους, βάση στοιχείων και πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει τον εκνευρισμό και την αμηχανία κάποιων ολίγων.

    Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε νόμω βάσιμες τις ενέργειες του ανακριτή της υπόθεσης.

    Για το ζήτημα της φυγής του Χρήστου Καραβέλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι αδιανόητο ότι φτάσαμε στο σημείο να κατηγορείται η κυβέρνηση για τη φυγή υπόδικου, ο οποίος έδρασε, κατά κύριο λόγο, επί των ημερών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν "μοίραζε χρήματα αριστερά και δεξιά.

    Από το ΠΑΣΟΚ, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ντίνος Ρόβλιας χαρακτήρισε ακραίες δικονομικές ενέργειες τις συλλήψεις και προφυλακίσεις συζυγών και θυγατέρων των κατηγορούμενων, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητικές παραλήψεις, ευθύνες, καθυστερήσεις και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για στην υπόθεση Siemens.

    Ερωτηθείς για τις πολιτικές ευθύνες σχετικά με την υπόθεση του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει απαντήσει για το θέμα και εξέφρασε τη θλίψη του διότι όπως είπε σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση πρωταγωνιστής είναι η σκανδαλολογία.

    Σχετικά με την ανακοίνωση των διπλωματικών υπαλλήλων του ΥΠΕΞ σχετικά με το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην ανακοίνωση της υπουργού κας Ντόρας Μπακογιάννη και τόνισε ότι βιάστηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ να τοποθετηθούν, προσπαθώντας να προκαταλάβουν την έρευνα.-

    Για το ίδιο θέμα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη από την Κέρκυρα επανέλαβε ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το πρώτο πόρισμα προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες σε συγκεκριμένο υπάλληλο.

    Αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ο ισχυρισμός είναι αναληθής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η ίδια ή το γραφείο της γνώριζαν από το Σάββατο για την ύπαρξη σήματος.

    Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως δεν αντιλαμβάνεται την επίθεση που δέχεται, δηλώνοντας πως κανείς δε θέλει περισσότερο από το υπουργείο Εξωτερικών τον κ. Καραβέλα στην Ελλάδα.

    Είδηση: 23101

    [03] Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή

    Κοινωνία

    Αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού που χειρίζεται την υπόθεση Siemens, κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι Γιώργος Σκαρπέλης και Ηλίας Γεωργίου, οι οποίοι προσήλθαν το πρωί στο κτίριο της πρώην σχολής Ευελπίδων για να καταθέσουν. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, Κυριάκο Καρούτσο, ζητεί να ασκηθεί έφεση κατά των δυο βουλευμάτων του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών που έκανε δεκτές τις αιτήσεις των κατηγορούμενων να τους χορηγήσει ο κ. Ζαγοριανός αντίγραφο όλων των εγγράφων της επίμαχης δικογραφίας.

    Στην παραγγελία του ο κ. Σανιδάς αναφέρει ότι τα δύο βουλεύματα έσφαλαν με το να διατάξουν τη χορήγηση των εγγράφων όλης της δικογραφίας και αυτό γιατί τα έγγραφα που ζητούν οι κατηγορούμενοι δεν αφορούν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την προγραμματική σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ αλλά αφορούν στη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το γνωστό ΣΙ-ΦΟΡ-ΑΙ.

    Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την νέα παρέμβαση Σανιδά στην υπόθεση Siemens, με σκοπό τη μη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στους κατηγορούμενους, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το κράτος δικαίου δέχεται νέα βαρύτατα πλήγματα από τις νέες πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του κ. Σανιδά στην υπόθεση Siemens. Η λειτουργία της δικαιοσύνης προσβάλλεται βάναυσα από αυτές τις κατευθυνόμενες πρακτικές, που αποσκοπούν στην επικοινωνιακή προστασία της κυβέρνησης» δήλωσε ο Ντ. Ρόβλιας.

    Το πρωί ο Γιώργος Σκαρπέλης, κατέθεσε την τρίτη κατά σειρά μήνυση σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.

    Ο κ. Σκαρπέλης κατά την ώρα της ανάκρισης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

    Σύμφωνα με τους δικηγόρους του εμφάνισε υψηλή πίεση.

    Από την άλλη πλευρά, ο Ηλίας Γεωργίου υπέβαλε αίτηση στον ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος η οποία απορρίφθηκε. «Δεν θα συμπράξω στις μελανότερες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, παρά τη ντροπή που νιώθω μέσα μου, επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί από τους εναπομείναντες δικαστές, οι οποίοι υπακούουν στο νόμο και στη συνείδησή τους», δήλωσε ο Η. Γεωργίου, του οποίου η απολογία ολοκληρώθηκε το απόγευμα και εκκρεμεί πλέον η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

    Τα ξημερώματα της Τετάρτης και μετά από πολύωρες απολογίες ο ανακριτής έκρινε προφυλακιστέες τη σύζυγο και τη μια κόρη του Χρήστου Καραβέλα, που κατηγορούνται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν κοινούς λογαριασμούς με τον πατέρα τους.

    Στις άλλες δυο κόρες του, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την κάθε μια, εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

    Είδηση: 23093

    [04] Ευρωεκλογές: δραστηριότητες συνδυασμών

    Επίθεση στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, έκανε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων - Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους, ότι: "Με τον κ. Ψωμιάδη, από τον οποίο έχει ζητήσει η ΝΔ να επιτεθεί και στο ΛΑΟΣ και αρνείται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαι.

    Οι ευρωεκλογές είναι μία πολιτική δραστηριότητα, ενώ, όπως άλλωστε γνωρίζετε εδώ και λίγο καιρό, τα πεπραγμένα του είναι στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα. Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο όσων λέει, είμαι βέβαιος ότι για να κερδίσει 15 δευτερόλεπτα στην τηλεοπτική οθόνη, έχει πει ή έχει κάνει και μεγαλύτερες ανοησίες?".

    Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αγ. Παρασκευής, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. διοργανώνουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Ομιλητές: Μαρία Βασιλάκου, Γιώργος Δημαράς, Λενιώ Μυριβήλη.

    Με ανακοίνωσή της ο συνδυασμός ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καταγγέλλει την ενέργεια "αγνώστων" να κάψουν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στη Βιβλιοθήκη, το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: "Η ενέργεια αυτή είναι η κορύφωση ανάλογων τραμπουκισμών σε πολλές συνοικίες της Αθήνας με σπασίματα προεκλογικών στεκιών ακόμα και με απειλές απέναντι σε αγωνιστές - μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Προκαλεί εντύπωση που ο εμπρησμός έγινε μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, "κάτω από τη μύτη" των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό. Εντύπωση προκαλεί και η συνεχιζόμενη σιωπή της κυβέρνησης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα προηγούμενα περιστατικά". Αντιπροσωπεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Ο ΛΑ.Ο.Σ με ανακοίνωσή του αναφέρει: 'Το κάψιμο του Εκλογικού περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι το τελευταίο κρούσμα βίας σε αυτές τις εκλογές. Μέχρι σήμερα έχουν καεί επτά εκλογικά περίπτερα του ΛΑ.Ο.Σ. Καταδικάζουμε τις κακοποιές ενέργειες απ' όπου και αν προέρχονται και περιμένουμε τις αντιδράσεις δυσαρέσκειας και των άλλων κομμάτων".

    Είδηση: 23088

    [05] Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Ν. Κεπέσης

    Πολιτική

    Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, πλήρης ημερών ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης Νίκανδρος Κεπέσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ:

    "Ο Νίκανδρος Κεπέσης γεννημένος το 1914 στο Λισίβι της Μ. Ασίας, ήρθε προσφυγόπουλο στον Πειραιά. Έβγαλε το Γυμνάσιο το 1931. Δουλεύοντας στην Εταιρία Λιπασμάτων γράφτηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από μαθητής το 1930 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ. Το 1936 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

    Πήρε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 - 1941, με το βαθμό του έφεδρου Ανθ/γού. Αναδείχτηκε σε καπετάνιο του 6ου Ανεξάρτητου Συντ/τος ΕΛΑΣ Πειραιά, που έδωσε νικηφόρες μάχες ενάντια στους Ναζί κατακτητές, με πιο σημαντική τη μάχη της Ηλεκτρικής.

    Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά. Έμεινε στις φυλακές και στις εξορίες από το 1946 μέχρι τα τέλη του 1963. Στη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου πιάστηκε και έμεινε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων 56 μήνες.

    Στην Γ΄ Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ το 1950 όντας στη φυλακή, εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Στην ΚΕ του ΚΚΕ εκλεγόταν μέχρι το 12ο Συνέδριο (1987). Υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ, συγγραφέας πολλών βιβλίων και επίτιμος πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών".

    Είδηση: 23103

    [06] Στις 27 του μήνα στην Κέρκυρα η Υπουργική σύνοδος ΝΑΤΟ - Ρωσίας

    Ειδήσεις

    Υπό την Ελληνική προεδρεία, στις 27 του μήνα, στην Κέρκυρα, θα συναντηθούν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των 28 χωρών του ΝΑΤΟ που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Μάιο, αλλά είχε ματαιωθεί λόγων δυσαρέσκειας της Μόσχας.

    "Μπορώ να ανακοινώσω ότι η επόμενη υπουργική σύνοδος του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα, όπου θα διεξαχθεί η υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) υπό ελληνική προεδρία", δήλωσε ο Τζέιμς Απατουράι.

    "Η ημερήσια διάταξη δεν έχει ακόμη καθορισθεί", προσέθεσε διευκρινίζοντας ότι "θα είναι παρόντες στη σύνοδο" τόσο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όσο και η αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον.

    Η προηγούμενη σύνοδος του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το οποίο είναι ένα όργανο διαβούλευσης και συνεργασίας, είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

    Όμως ματαιώθηκε από τη Ρωσία, η οποία θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για μια στρατιωτική άσκηση της Ατλαντικής συμμαχίας στη Γεωργία και για την απέλαση δύο διπλωματών της από τη ρωσική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 10:00 - Δολοφονία Βρετανού τουρίστα από την Αλ Κάιντα 03/06/2009 07:52 - Τραγικός επίλογος για το Airbus 02/06/2009 19:01 - Κοντά στην ανακήρυξη πανδημίας ο ΠΟΥ 02/06/2009 16:36 - Ερευνώνται συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό 02/06/2009 11:00 - Πακιστάν: Ελεύθερος ύποπτος για τις επιθέσεις στη Μουμπάι

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23102

    [07] Επιδότηση και εγγύηση δανείων από το Δημόσιο

    Ειδήσεις

    Το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, μετά από ,έναν και πλέον μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων, έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών που προχωρά στην επιδότησης και εγγύησης δανείων από το δημόσιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που έχει στόχο τη διευκόλυνση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και χωρίζεται σε δύο τομείς.

    Ο πρώτος αφορά στην παροχή εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια που συνάπτουν οι επιχειρήσεις. Το συνολικό ποσό του δανείου για κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το ετήσιο μικτό μισθολογικό κόστος της, ενώ το ύψος της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου μπορεί να φθάσει έως 90% του παρεχόμενου δανείου, ενώ ο δεύτερος στην επιδότηση επιτοκίου, ώστε να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

    Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Σήμερα, μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο, λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το βπράσινο φως' να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης.

    Το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί και θα δαπανηθεί για τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου και τις επιδοτήσεις επιτοκίου ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος φθάνει μέχρι το τέλος του 2010. Ο χρονικός ορίζοντας παροχής της εγγύησης του Δημοσίου σε αυτή την κατηγορία των δανείων ορίζεται στα 4 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 1 χρόνο ακόμη, ενώ ο χρονικός ορίζοντας της επιδότησης του επιτοκίου ορίζεται έως 31-12-2012.

    Ως βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην ήταν προβληματική μέχρι τις 01/07/2008 και να μην προβεί μέχρι τις 31/12/2010 σε μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας της.

    Είδηση: 23105

    [08] Τριπλασιάζονται τα κρούσματα καρκίνου μέχρι το 2030

    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον καρκίνο καθώς θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου μέχρι το 2030 σε όλον κόσμο και ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στο 45ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο από τις 29 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ο ογκολόγος Ρίτσαρντ Σίλσκι από το πανεπιστήμιο του Σικάγο υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν πιο προσωπικές και αποτελεσματικές, αλλά και λιγότερο δαπανηρές θεραπείες, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της αναμενόμενης έξαρσης των κρουσμάτων καρκίνου στον κόσμο, εξαιτίας της δημογραφικής αύξησης. Απαιτείται δηλαδή μια νέα προσέγγιση στη φροντίδα και τη βοήθεια προς τους ασθενείς, αλλά και στην διάγνωση και την θεραπεία.

    Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μέχρι το 2030 θα διαγνωστεί ότι πάσχουν από κάποια μορφή καρκίνου 26,4 εκατομμύρια άνθρωποι και 17 εκατομμύρια θα πεθάνουν, αριθμοί τριπλάσιοι από αυτούς που ισχύουν σήμερα.

    "Γίνεται όλο και πιο σημαντικό το να μπορούμε πλέον να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία στον κάθε ασθενή", τόνισε ο Δρ Σίλσκι, πρόεδρος τη χρονιά αυτή της ASCO.

    Ο ίδιος επισήμανε πως στις ΗΠΑ ο κίνδυνος να πεθάνει κάποιος από καρκίνο έχει μειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια, όμως παραμένει διπλάσιος σε όσους Αμερικανούς δεν έχουν ιατρική κάλυψη, που υπολογίζονται στα 40 εκατομμύρια.

    Στο σύνολο των αναπτυσσόμενων χωρών, η ήδη άσχημη κατάσταση--τα θύματα του καρκίνου είναι περισσότερα από αυτά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας--θα επιδεινωθεί αν δεν γίνει κάτι, υπογραμμίζει ο Δρ Ζοζέφ Σαμπά, επικεφαλής του Axios, μιας εταιρίας πρωτοποριακών προγραμμάτων υγείας για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ο αριθμός των καρκινοπαθών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύεται πως θα ξεπεράσει το 2015 τον αριθμό των ασθενών στις αναπτυγμένες χώρες.

    Στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες στερούνται τα στοιχειώδη μέσα αντικαρκινικής θεραπείας, υπάρχει και μια άλλη δυσκολία: η άγνοια της σοβαρότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον Σαμπά, ο οποίος αναφέρει το παράδειγμα της Αιθιοπίας, μιας χώρας 40 εκατομμυρίων κατοίκων που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια είχε μόνο έναν ογκολόγο και κανένα αξονικό τομογράφο, όταν ο ίδιος σε συνεργασία με την αγγλο-σουηδική εταιρία Astrazeneca άρχισε ένα αντικαρκινικό πρόγραμμα.

    Εκτός από την ανάπτυξη των υποδομών, επιβάλλεται να βρεθεί πρόσβαση σε χαμηλού κόστους αντικαρκινικά φάρμακα, τονίζει ο Δρ Σαμπά.

    Είδηση: 23084

    [09] Γυναικείο προσόν η τελειομανία

    Οι γυναίκες είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους άνδρες, να νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες, σε υψηλότερο ποσοστό έναντι των ανδρών, αισθάνονται πως δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους.

    Αυτή η τελειομανία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις εργασιακές και τις οικογενειακές και λοιπές προσωπικές επιδιώξεις τους, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η μελέτη έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Όμπερν της Αλαμπάμα, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζάκλιν Μίτσελσον, και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Journal of Occupational and Organizational Psychology", σύμφωνα με το BBC.

    Το 34% των γυναικών που ρωτήθηκαν για το επάγγελμά τους, δήλωσαν ότι νιώθουν πως δεν εκπληρούν τα υψηλά στάνταρντ που έθεσαν στους εαυτούς τους, έναντι ποσοστού 24% των ανδρών. Όσον αφορά το σπίτι και την οικογενειακή ζωή, το αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 30% για τις γυναίκες και 17% για τους άνδρες.

    Η υπεύθυνη της έρευνας δήλωσε ότι δεν περίμενε να καταγραφεί διαφορά μεταξύ ανδρών-γυναικών και τόνισε ότι για πρώτη φορά καταγράφεται μια διαφορά στα ποσοστά τελειομανίας μεταξύ των δύο φύλων, γεγονός που χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

    Μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ Κάρι Κούπερ, είναι ότι οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πολύ ένοχες, όταν μπερδεύουν τις απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειάς τους, καθώς αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν σωστά σε κανέναν από τους δύο τομείς.

    Είδηση: 23083

    [10] Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης

    Κοινωνία

    Την κατασκευή του πρώτου βιοκλιματικού χωριού στον Ίασμο Ροδόπης, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, δρομολογεί το Υπουργείο Απασχόλησης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων για την αειφόρο ανάπτυξη και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Πρόκειται για έναν οικισμό, στον Ίασμο Ροδόπης, ο οποίος θα αποτελείται από 36 συνολικά κατοικίες σε διώροφα κτίρια, με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής που θα αποτελέσουν το πρότυπο στη σχεδίαση των μελλοντικών Οικισμών που θα κατασκευάσει ο ΟΕΚ σε όλη την Ελλάδα.

    Στον συγκεκριμένο Οικισμό, που πληρεί τις απαιτήσεις του ορθού πολεοδομικού σχεδιασμού όσο και των επεμβάσεων στο κέλυφος των κατοικιών, βάσει ενεργειακής μελέτης, αναμένεται η εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστά από 29% μέχρι και 36%, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της τάξης του 31-37%, η εξοικονόμηση χρημάτων περίπου κατά 230β¬ ανά διαμέρισμα, σε ετήσια βάση, ενώ

    επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης νερού και ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

    Η δεύτερη, πιο άμεση και πιο εκτεταμένη εφαρμογή των αρχών της βιοκλιματικής σχεδίασης και κατασκευής, θα υπάρξει στους δύο Οικισμούς που έχει αναλάβει να κατασκευάσει ο ΟΕΚ στο Βόλο και τη Λάρισα, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ως «Μεσογειακό Χωριό».

    Δηλώσεις Φ. Πετραλιά

    Είδηση: 23104

    [11] Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος

    Κοινωνία

    Περιβαλλοντικό διήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο Ελευθερίας, διοργανώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι: "Ο Πλανήτης σου σε χρειάζεται - Ενωμένοι στον Αγώνα για την κλιματική αλλαγή".

    Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στο χώρο του Πάρκου Ελευθερίας θα λειτουργήσει Έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα καλές πρακτικές, δράσεις και πρωτοβουλίες όλων των φορέων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν αύριο Πέμπτη, 4 Ιουνίου, στις 20.45μμ.Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους καλλιτέχνες Ελεονώρα Ζουγανέλη και Γιώργο Καραδήμο. Ακολουθεί το αναλυτικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

    Είδηση: 23100

    [12] Προτάσεις Μπαρόζο για την απασχόληση

    Ειδήσεις

    Με στόχους τη διατήρηση της απασχόλησης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προώθηση της κινητικότητας των εργαζομένων με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, υιοθετήθηκαν την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι προτάσεις του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πρόκειται για δέσμη προτάσεων που θα υποβληθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις 18-19 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της κρίσης στη απασχόληση.

    Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Μπαρόζο δήλωσε: "Η Ευρώπη ανέλαβε ταχεία δράση για να ανταποκριθεί στη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής της διάστασης. Σήμερα η Επιτροπή πραγματοποιεί ένα επιπλέον βήμα προς μια κοινή δέσμευση και συντονισμένη δράση που αναλαμβάνουν η ΕΕ, τα κράτη μέλη και οι κοινωνικοί εταίροι για τη διάσωση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

    Οι προτάσεις

    - Επίσπευση της προβλεπόμενης χορήγησης κονδυλίων ύψους 19 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους ή να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας .

    -Ανακατανομή 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, τα οποία - εάν συνδυαστούν με τα κονδύλια από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - θα καταλήξουν σε κονδύλια άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέου μηχανισμού της ΕΕ για τη χορήγηση μικροδανείων . Αυτά τα μικροδάνεια θα υποστηρίζουν αυτούς που κινδυνεύουν να μην λάβουν δάνεια για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, όπως οι πρόσφατα άνεργοι, και θα ενισχύουν την απασχόληση σε μικροεπιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μείωση της προσφοράς πιστώσεων.

    -Δέσμευση να δημιουργηθούν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια θέσεων μαθητείας σε όλη την ΕΕ για τους νέους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργία και καθορισμός στόχων για την έγκαιρη παροχή σε νεαρούς ανέργους ευκαιριών για κατάρτιση ή εργασία.

    -Παροχή υποστήριξης σε προγράμματα - συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - για τη διατήρηση βιώσιμης απασχόλησης μέσω εργασίας μειωμένου ωραρίου και κατάρτισης .

    -Άμεση βοήθεια για τους ανέργους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μακροχρόνιας ανεργίας και η απώλεια σχετικών δεξιοτήτων . Συμπεριλαμβάνονται προτάσεις ώστε να παρέχεται έγκαιρα σε κάθε άνεργο η ευκαιρία κατάρτισης ή εργασίας και συγκεκριμένα εντός 1 μηνός για νέους ηλικίας κάτω των 20 ετών, εντός 2 μηνών για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών και εντός 3 μηνών για άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών.

    -Παροχή βοήθειας για την επιστροφή των ατόμων με τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα σε θέσεις εργασίας , μέσω χαμηλότερου μη μισθολογικού κόστους εργασίας, κινήτρων πρόσληψης και προώθησης των ευκαιριών θέσεων εργασίας με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων σε νοικοκυριά ή σε υπηρεσίες περίθαλψης.

    -Δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας η οποία θα βοηθά τους ζητούντες εργασία να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους στις ελεύθερες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη μέσω της υφιστάμενης ευρωπαϊκής πύλης θέσεων εργασίας EURES και δέσμευση ότι οι άνεργοι που αναζητούν εργασία σε άλλο κράτος μέλος να είναι επιλέξιμοι να λαμβάνουν τουλάχιστον επί 6 μήνες τις παροχές ανεργίας που δικαιούνται στη χώρα παραμονής τους.

    O αρμόδιος για τις κοινωνικές υποθέσεις επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα δήλωσε μεταξύ άλλων: "πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην εξεύρεση θέσεων εργασίας για τους νέους και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να χάσουν την ευκαιρία για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η «κοινή δέσμευση για την απασχόληση» είναι μια ισχυρή, αισιόδοξη και συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τη διευκόλυνση της επίτευξης μιας βιώσιμης ανάκαμψης".

    Πηγές: AΠΕ

    Είδηση: 23097

    [13] Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε

    Τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, από τους ίδιους τους πελάτες, δίνει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών που αναμένεται να συμβάλλουν στο να μειωθούν οι ουρές στα υποκαταστήματα της, καθώς και τα παράπονα των καταναλωτών. Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους νομούς Μαγνησίας και Λέσβου, ενώ όλοι οι λογαριασμοί θα είναι εκκαθαριστικοί και δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί έναντι, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

    Η υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, θα παρέχει επίσης μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (www.dei.gr):

    Ημερήσιο δελτίο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος για όλη την Ελλάδα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να βλέπουν, τουλάχιστον 48 ώρες πριν, για την περιοχή που μένουν ή εργάζονται αν έχει προγραμματισθεί για τις επόμενες ημέρες διακοπή ρεύματος. Οι προγραμματισμένες διακοπές καταχωρούνται.

    Πληροφόρηση για άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω ηχητικού μηνύματος που απευθύνεται σε όσους έχουν προβλήματα όρασης, εξειδικευμένη πληροφόρηση ανά κατηγορία πελατών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί κ.α.) και έντυπα αιτήσεων, δηλώσεων, συμβολαίων που χρειάζεται ο πελάτης για να υποβάλει οποιοδήποτε αίτημά του στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

    Είδηση: 23099

    [14] Χονδροειδής απάτη το Ολοκαύτωμα για τον Αχμαντινεζάντ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    "Λάδι στη φωτιά" στις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ έριξε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ που επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ χαρακτηρίζοντας εκ νέου το Ολοκαύτωμα ως "χονδροειδή απάτη". Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ιρανικής τηλεόρασης στο διαδίκτυο, ο ιρανός πρόεδρος αναφέρει ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες του κόσμου έχουν υποβαθμίσει τις "ανθρώπινες αξίες".

    "Η ταυτότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας αποκαλύπτεται στο κόσμο μέσω της προστασίας που προσφέρει προς το εγκληματικότερο καθεστώς στην ιστορία της Ανθρωπότητας,το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) χρησιμοποιώντας την χονδροειδή απάτη που είναι το Ολοκαύτωμα".

    Ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ στην ομιλία του μπροστά σε περίπου 600 πανεπιστημιακούς και ιερωμένους που προσκλήθηκαν από το Ιράν στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 20ης επετείου, από το θάνατο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, επέκρινε για μία ακόμη φορά το Ισραήλ.

    "Ο μόνος τρόπος για να αντικατασταθεί η φιλελεύθερη σκέψη είναι η επιστροφή στην διδασκαλία των ιερών προφητών", υποστήριξε ο Αχμαντινεζάντ ο οποίος έχει πολλές φορές αρνηθεί ότι υπήρξε εξόντωση των εβραίων από τους Ναζί κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και ο ιρανός πρόεδρος έχει επαναλάβει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι διαβλέπει την εξαφάνιση του εβραϊκού κράτους.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 23096

    [15] Στη Σαουδική Αραβία ο Ομπάμα

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έγινε δεκτός σε ειδική τελετή από τον Βασιλιά Αμπντάλα, έφθασε το πρωί ο αμερικανός Πρόεδρος, που πραγματοποιεί την επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε σήμερα στο Ριάντ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή, προσδοκώντας μέσα από τις συναντήσεις να εξομαλύνει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον Ισλαμικό κόσμο.

    Το Ριάντ από την πλευρά του, ελπίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, να είναι διατεθειμένος να ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή ηγεσία ώστε να γίνει δυνατή μία λύση του Μεσανατολικού βασισμένη στην ειρηνική συνύπαρξη του Ισραήλ με ένα παλαιστινιακό κράτος.

    Να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα είχε αναλάβει την ειρηνευτική πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε το 2002 και προέβλεπε μεταξύ άλλων την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αράβων και Ισραήλ με αντάλλαγμα την πλήρη αποχώρηση του εβραϊκού κράτους από τα αραβικά εδάφη που κατέλαβε το 1967.

    Αύριο Πέμπτη ο Ομπάμα θα μεταβεί στο Κάιρο όπου αναμένεται να εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο συμφιλίωσης προς τον μουσουλμανικό κόσμο.

    Νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν κατά του Ομπάμα

    Παρά το άνοιγμα του αμερικανού Προέδρου προς τον μουσουλμανικό κόσμο ο Οσάμα μπιν Λάντεν, σε νέο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, επιτίθεται κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο κατηγόρησε ότι βαδίζει στα χνάρια του Τζορτζ Μπους.

    Στο μήνυμά του ο ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα δηλώνει μεταξύ άλλων ότι ο νέος αμερικανός πρόεδρος, όπως και ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, έσπειραν το σπόρο που γιγάντωσε το μίσος και την εκδικητικότητα του μουσουλμανικού κόσμου κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Ο Ομπάμα και η κυβέρνησή του έσπειραν τους σπόρους του μίσους και της εκδίκησης κατά της Αμερικής", αναφέρει ο μπιν Λάντεν, προσθέτοντας ότι ο Ομπάμα συνεχίζει στα βήματα του προκατόχου του Τζορτζ Μπους και προειδοποιεί τους Αμερικανούς να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες της πολιτικής του Λευκού Οίκου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 23095

    [16] Nέα παραίτηση υπουργού στη Βρετανία

    Ευρώπη

    Διαστάσεις πολιτικής κρίσης δίνει στη Βρετανία, η παραίτηση της υπουργού Κοινοτήτων Χέιζελ Μπλέαρς, η οποία είναι η τέταρτη υπουργός που παραιτείται μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε ότι κατανοεί και σέβεται την απόφασή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα την "εξαιρετική συνεισφορά της στη δημόσια ζωή".

    Η κ. Μπλέαρς είχε δεχτεί κριτική ότι δεν είχε καταβάλει τους φόρους από την πώληση της δεύτερης κατοικίας της, γεγονός που και η ίδια επιβεβαίωσε. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Βρετανία είναι ότι η εφημερίδα "Γκάρντιαν" κάλεσε τον Γκόρντον Μπράουν να παραιτηθεί πριν να είναι πολύ αργά για τους Εργατικούς, αλλά και ο σκληρός τίτλος της "Ντέιλι Μέιλ", "Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο". Αύριο Πέμπτη στη Βρετανία διεξάγονται εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και για 34 τοπικά συμβούλια.

    Είδηση: 23091

    [17] Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ

    Κοινωνία

    Την απήχηση των δελτίων ειδήσεων της ΝΕΤ και της ΕΤ1 στην κοινωνία δείχνουν οι μετρήσεις Μαΐου της AGB. Η έρευνα βασίστηκε στο δείκτη απήχησης που καταγράφει τον ημερήσιο μέσο όρο των ατόμων που παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό κάποιο δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, τα δελτία της ΝΕΤ και της ΕΤ1 παρακολούθησαν: Για τουλάχιστον 1 λεπτό 2586,5 τηλεθεατές, για τουλάχιστον 5 λεπτά 1537,5 τηλεθεατές και για τουλάχιστον 10 λεπτά 1122,2 τηλεθεατές. Σημειώνεται ότι τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ και της ΕΤ1 παράγονται από κοινή ομάδα ανθρώπων. Ανάλογα είναι και τα στοιχεία προηγούμενων μετρήσεων της AGB, τα οποία αποδεικνύουν ότι η προτίμηση των τηλεθεατών στα δελτία ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι συγκυριακή.

    Στοιχεία μέσης ημερήσιας κάλυψης για δελτία ειδήσεων

    Κοινό: Ενήλικες 15+ (Πληθυσμός 9,007,751 άτομα)

    ΜΑΪΟΣ 2009

    παρακ.

    10'

    5'

    1'

    ET-1

    226,5

    373,3

    892,6

    NET

    949,6

    1269,7

    2054,2

    ET-1+NET

    1122,2

    1537,5

    2586,5

    MEGA

    1457,8

    1889,7

    2728,1

    ANTENNA

    600,6

    833,8

    1362,4

    ALPHA

    556,7

    786,4

    1254

    STAR

    691,8

    927,9

    1436,4

    ALTER

    852,3

    1116,3

    1698,5

    ET-3

    366,1

    523,3

    1080,7

    Μέση ημερήσια κάλυψη:

    Ο ημερήσιος μέσος όρος όσων έχουν δει τουλάχιστον ένα δελτίο του σταθμού για τουλάχιστον 10, 5 ή 1 λεπτό αντίστοιχα.

    Τα διαστήματα ανά διάρκεια (10, 5 και ενός λεπτού) αφορούν σε μη συνεχόμενη παρακολούθηση.

    ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ

    Πηγή: AGB Nielsen Media ResearchΝεοτερα αρθρα: 03/06/2009 16:46 - Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης 03/06/2009 16:02 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος 03/06/2009 15:26 - Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 14:34 - Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή 03/06/2009 14:33 - Διεθνές Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή 03/06/2009 13:11 - "Έφυγε" ο Νίκος Διδάγγελος- Ανάγκη για αίμα 03/06/2009 12:31 - Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες 03/06/2009 11:22 - Επιχείρηση καθαρισμού του παλαιού εφετείου

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 06 2009 16:04

    SEO by Artio

    Είδηση: 23094

    [18] Διεθνές Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

    Κοινωνία

    Θέματα που αφορούν στην ανάγκη επενδύσεων και χρηματοδότησης των προγραμμάτων για τον περιορισμό της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τέθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα"Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές", το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Κατά την τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης καθηγητής κ. Φίλιππος Τσαλίδης επεσήμανε ότι για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας μας, το στρατηγικό καύσιμο την περίοδο αυτή είναι το φυσικό αέριο.

    Αφού έκανε μια ανασκόπηση των δράσεων του υπουργείου στην κατεύθυνση μιας ελληνικής οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, έκλεισε την παρέμβασή του με αναφορά στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, το πρώτο "πράσινο" νησί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο.

    Στην αποσύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα επικεντρώθηκε ο σύμβουλος της Υπηρεσίας Ενέργειας της Δανίας δρ. Ολε Οντγκάαρντ, υπενθυμίζοντας ότι στο διάστημα 1990-2008 το δανέζικο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 43% ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 16%.

    Από την πλευρά του ο βοηθός γενικός διευθυντής για τις φυσικές επιστήμες στην ΟΥΝΕΣΚΟ καθηγητής κ. Βάλτερ Ερντελεν, αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες της ΟΥΝΕΣΚΟ στην περιοχή της Μεσογείου για ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς και για τη στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

    "Οσο καθυστερούμε τον περιορισμό των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση", είπε ο διαχειριστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και τέως υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας κ. Μπέργκε Μπρέντε.

    "Κατά τη γνώμη του, μια διεθνής δημοπράτηση αδειών για εκπομπές θα δώσει κεφάλαια πέραν των σχετικών δαπανών που προβλέπονται στους ετήσιους προϋπολογισμούς των χωρών, αφού το ποσό το οποίο θα συγκεντρώνεται ετησίως θα ανέρχεται σε 20 με δισ. δολάρια".

    Το γεγονός ότι οι πιέσεις από τις αλληλεξαρτούμενες πολλαπλές κρίσεις πλήττουν τους φτωχούς της γης, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο αν. καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Α. Παπανδρέου.

    Ο κ. Α. Παπανδρέου έκρινε, αναγκαία τη δημιουργία εποπτικών και σχεδιαστικών αρχών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο που θα συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς. "Τα χρήματα υπάρχουν", κατέληξε.

    Διακήρυξη των Αθηνών για τα ευάλωτα Παιδιά και την Κλιματική Αλλαγή

    Με την διακήρυξη των Αθηνών που "συνυπογράφουν όλοι οι ομιλητές του συνεδρίου και στηρίζουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας που ήταν κοντά σε αυτή την πρωτοβουλία", όπως τόνισε στην ομιλία λήξης η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου.

    Στη διακήρυξη σημειώνεται ότι: στην Αθήνα-Ελλάδα, υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής από διάφορες χώρες, συζήτησαν τα παρακάτω θέματα: τις Κοινωνικές Διαστάσεις της Κλιματικής Αλλαγής, την απαραίτητη Στρατηγική για την προώθηση των προσπαθειών προσαρμογής σε διεθνές και εθνικό πλαίσιο, το ρόλο της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Μεταφορών, και τη σημασία των Στοχευμένων Επενδύσεων που εξετάζουν οικονομικές ανάγκες, σχετικά με την δράση για την Κλιματική Αλλαγή.

    Η Διακήρυξη των Αθηνών στοχεύει στο να δώσει έμφαση στην ανάγκη για επείγουσα μείωση της κλιματικής αλλαγής και για δράση για την προσαρμογή σε αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο η Διακήρυξη θέτει το θέμα κοινών ευκαιριών και περιορισμών, καθώς επίσης και τις προκλήσεις για τις μελλοντικές γενιές, λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη ανθεκτικότητα του πιο ευάλωτου και φτωχότερου μέρους του πληθυσμού.

    Νωρίτερα, αναγνώστηκε χαιρετιστήρια επιστολή του υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ο κύριος υπουργός επεσήμανε τη δυνατότητα να αποφευχθούν οι πιο εφιαλτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής "αν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι κάνουν, και καταλάβουν εγκαίρως ότι υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών τους".

    "Αυτή η συνειδητότητα είναι Πολιτισμός και δημιουργεί Πολιτισμό. Δεν είναι μοίρα μας να καταστρέψουμε το κλίμα της γης. Είναι καθήκον μας να το σώσουμε. Και μπορούμε να το σώσουμε. Δεν υποκύπτουμε στη μοίρα. Την παίρνουμε στα χέρια μας", τόνισε, στην επιστολή του, ο κ. Α. Σαμαράς.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕΝεοτερα αρθρα: 03/06/2009 16:46 - Βιοκλιματικά χωριά από τον ΟΕΚ και το Υπ. Απασχόλησης 03/06/2009 16:02 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος 03/06/2009 15:26 - Μόνοι μας θα μετράμε το ρεύμα που καταναλώσαμε 03/06/2009 14:36 - Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ 03/06/2009 14:34 - Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 13:11 - "Έφυγε" ο Νίκος Διδάγγελος- Ανάγκη για αίμα 03/06/2009 12:31 - Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες 03/06/2009 11:22 - Επιχείρηση καθαρισμού του παλαιού εφετείου 03/06/2009 10:03 - Μέσω ΚΕΠ οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες 03/06/2009 08:18 - Υπό έλεγχο η φωτιά στο "Olympia Mall"

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23092

    [19] Δυτική Όχθη: ξηλώθηκαν δύο οδοφράγματα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Θετική εξέλιξη αποτέλεσε η άρση δύο οδοφραγμάτων, του Ριμονίμ και του Μπιρ Ζέιτ, του ισραηλινού στρατού κοντά στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παρά το γεγονός ότι διατηρούνται ακόμα άλλα 600 σημεία ελέγχου. Της ενέργειας αυτής, προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ του στρατηγού Γκάντι Σάμνι και του υπεύθυνου πολιτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής Χουσέιν αλ-Σέιχ.

    "Είναι ένα βήμα προς την καλή κατεύθυνση αλλά ανεπαρκές, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες σημεία ελέγχου στη Δυτική 'Οχθη. Θέλουμε την άρση όλων των σημείων ελέγχου στη Δυτική 'Οχθη", δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Στον αντίποδα, ο ακροδεξιός Ισραηλινός βουλευτής Αριέλ Ελντάντ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του στρατού, δήλωσε ότι: "Η απόφαση του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εποίκων και όσων κατοικούν πέραν της πράσινης ζώνης (σε ισραηλινό έδαφος). Αν ένας τρομοκράτης επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εισχωρήσει στο Ισραήλ, η ευθύνη θα βαρύνει τον Εχούντ Μπαράκ".

    Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός, εμπόδισε μέλη της αριστερής οργάνωσης "Mahsom Watch" (Παρατηρητήριο οδοφραγμάτων) να εγκατασταθούν κοντά σε στρατιώτες για να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στους Παλαιστίνιους. Τη λειτουργία των σημείων ελέγχουν υπηρεσίες του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, καθώς κατακερματίζουν τη Δυτική 'Οχθη σε χωριστούς τομείς.

    Είδηση: 23090

    [20] Θέματα περιβάλλοντος στην Κυβερνητική Επιτροπή

    Πολιτική

    Την άποψη την οποία είχε διατυπώσει και κατά την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός, ότι για την κυβέρνηση δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος, επανέλαβε σήμερα και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, μετά το πέρας της σύσκεψης της κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία ενημέρωσε για τα πεπραγμένα και τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος νωρίτερα είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ότι η κυβέρνηση "εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική. Κάναμε μεταρρυθμίσεις και μάλιστα τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στο περιβάλλον, το χωροταξικό σχεδιασμό".

    Ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε ότι έχει, επίσης, σχεδόν τετραπλασιαστεί η ανακύκλωση, σημείωσε δε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη και αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει πρόστιμο.

    Πήραμε μέτρα για όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, δημιουργήσαμε μια καλά οργανωμένη υπηρεσία επιθεωρητών, κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους, επιβάλλαμε πρόστιμα, κάναμε εθνικό σχέδιο για τα επικίνδυνα απόβλητα, παρακολουθούμε τα νερά μας και έχουμε τεράστια απορροφητικότητα σε όλα τα προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον, τόνισε ο Υπουργός.

    Επίσης, αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, δήλωσε ότι προβλέπονται 4,5 δισ. ευρώ για θέματα περιβάλλοντος και συμπλήρωσε πως το ποσό αυτό είναι ίσο με αυτό που προβλέπεται για έργα και αυτό, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά.

    Εξάλλου, όπως επισημαίνεται οι έλεγχοι από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στις περιοχές όλης της χώρας, όπου εντοπίζονταν προβλήματα ρύπανσης ή υπήρχαν καταγγελίες για παράνομη διάθεση αποβλήτων, ξεπέρασαν του χίλιους. Οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν στη βιομηχανική περιοχή του Ασωπού και στις ζώνες του Αμβρακικού και του Μαλλιακού. Η δράση των επιθεωρητών περιβάλλοντος επεκτάθηκε και σε αυθαίρετες κατασκευές.

    Επίσης, αν και στην Ελλάδα οι περιοχές natura καταλαμβάνουν το 23,5% του εθνικού χώρου όταν ο μέσος όρος στην ευρώπη είναι κάτω από 20%, το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε τη θεσμική θωράκιση και την οικονομική ενίσχυση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των καθορισμό χρήσεων γης σε όλες τις περιοχές που αποτελούν ζώνες ειδικής προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας.

    Τέλος, την τελευταία 5ετία η χώρα μας πέτυχε να αυξήσει την ανακύκλωσης από 6% σε 26%, να καλύπτει όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης και να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο που είναι 33%. Πρόσφατα θεσμοθετήθηκε και ο ειδικός οργανισμός ανακύκλωσης.

    Είδηση: 23089

    [21] Έφυγε ο Νίκος Διδάγγελος- Ανάγκη για αίμα

    Κοινωνία

    Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έφυγε από τη ζωή, μετά από τροχαίο δυστύχημα, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), Νίκος Διδάγγελος, μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η σύντροφός του Αρετή Δελή, βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ και χρειάζεται επειγόντως αίμα.

    Όποιος έχει τη δυνατότητα, μπορεί να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας το όνομα ΑΡΕΤΗ-ΔΕΛΗ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ, ή να τηλεφωνήσει στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ 2108847039 για περαιτέρω πληροφορίες. Αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 16:00 στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η ταφή στο Δεύτερο Νεκροταφείο στην Ριζούπολη.

    Είδηση: 23086

    [22] Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

    Κοινωνία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Πέμπτης οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ), κατά την συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές- εκπρόσωποι των συμβασιούχων πυροσβεστών στις 31 Μαΐου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της κινητοποίηση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο.

    Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΥΔ αναφέρει: "Μετά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών από κυβέρνησης για δήθεν εργασιακή αποκατάσταση αποφασίσαμε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από τις 4 Ιουνίου".

    Είδηση: 23085

    [23] Επιχείρηση καθαρισμού του παλαιού εφετείου

    Κοινωνία

    Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησαν από το πρωί οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο του παλαιού εφετείου στην οδό Σωκράτους - για λόγους δημόσιας υγείας. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, ο Δήμος θα καταλογίσει τη δαπάνη στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων, όπου ανήκει το κτίριο, ενώ θα καλέσει και εγγράφως το Ταμείο, τη Νομαρχία και το Ταμείο Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σημειωτέον, ότι στο κτίριο του παλαιού εφετείου ζουν περίπου 600 άνθρωποι, υπό άθλιες συνθήκες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Νεοτερα αρθρα: 03/06/2009 14:36 - Υψηλή η απήχηση των ειδήσεων της ΕΡΤ 03/06/2009 14:34 - Ζήτησαν εξαίρεση του ανακριτή 03/06/2009 14:33 - Διεθνές Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή 03/06/2009 13:11 - "Έφυγε" ο Νίκος Διδάγγελος- Ανάγκη για αίμα 03/06/2009 12:31 - Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 10:03 - Μέσω ΚΕΠ οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες 03/06/2009 08:18 - Υπό έλεγχο η φωτιά στο "Olympia Mall" 02/06/2009 18:14 - Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ 02/06/2009 17:02 - Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης 02/06/2009 14:40 - Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23078


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 June 2009 - 17:01:36 UTC