Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Με υπευθυνότητα βαδίζουμε μπροστά»
  • [02] Γ.Παπανδρέου «Με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;»

    [01] Κ.Καραμανλής: «Με υπευθυνότητα βαδίζουμε μπροστά»

    Πολιτική

    Το δίλλημα, «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» έθεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Άρτα. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είδε από κοντά τα έργα ανάπλασης στη Νεάπολη της Πρέβεζας, επισκέφθηκε την Αρχαία Νικόπολη και το έργο παράκαμψης της Άρτας, στην Ιόνια Οδό.

    «Εμείς ακολουθούμε το δρόμο της υπευθυνότητας και βαδίζουμε μπροστά, σε αντίθεση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μηδενίζει κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην Ήπειρο, είπε ότι αποτελεί ενεργειακό κομβικό σημείο, καθ' ότι θα περνά ο αγωγός φυσικού αερίου. Αναφερόμενος στην Εγνατία Οδό, είπε ότι οι εργασίες ολοκληρώνονται και για την Ιόνια Οδό, ότι ήδη αποπερατώνονται τμήματά της και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες στο σύνολό τους. Κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τη Ν.Δ. γιατί είναι το κόμμα που προχωρά στο δρόμο της Ευρώπης με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

    Επίσκεψη πρωθυπουργού στην παράκαμψη της Άρτας Ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, πριν μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας, επισκέφθηκε το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας στην περιοχή Κομποτίου.

    Ο κ. Καραμανλής, σε σύντομη δήλωσή του, επεσήμανε ότι κι αυτό το τμήμα της παράκαμψης, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποτελέσει τμήμα της Ιόνιας Οδού. Επίσης, τόνισε ότι με την Εγνατία Οδό, την Ιόνια Οδό και τον Κ-65, αλλάζει η μορφή όλης της Ηπείρου.

    Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής, είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Ακτίου και πρώτη επίσκεψή του ήταν σε ένα παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Πρέβεζας, όπου γίνονται έργα για την ανάπλασή του. Αμέσως μετά επισκέφθηκε την αρχαία Νικόπολη και ενημερώθηκε εκεί από τον Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Κώστα Ζάχο, για τα έργα αναστύλωσης αρχαίων μνημείων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή

    Σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή Την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, άνοιξε απόψε με ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού προηγουμένως περιόδευσε στην Πρέβεζα και επισκέφθηκε τα έργα στην παράκαμψη της Άρτας που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού.

    Ο κ. Καραμανλής σε πολλά σημεία τα ομιλίας του έκανε οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας: «Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται ακόμη και τα αυτονόητα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να δώσει δήθεν ιδεολογικά χρώματα σε μια παγκόσμια κρίση που μέχρι πρόσφατα ούτε την έβλεπε , ούτε αποδέχονταν την ύπαρξή της. Ακόμη και τώρα προσποιείται τάχα πως δεν έμαθε ούτε τα πασιφανή, ούτε τα δραματικά που εντοπίζονται σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Και έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίζει βαρβαρότητα κάθε άποψη που διαφωνεί με την δική του. Προσπαθεί να εκτρέψει τον δημόσιο διάλογο και επενδύει στην άρνηση, την ισοπέδωση και τον μηδενισμό. Ο επιλογές του χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα και αυτό, δεν αντιστοιχεί στην κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται ο τόπος?.».

    Και συνέχισε: «Δεν αντέχει ο τόπος την πολιτική ανευθυνότητα. Όταν η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέτοια διεθνή οικονομική κρίση, είναι μεγάλη ανευθυνότητα να μοιράζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παντού, απραγματοποίητες υποσχέσεις που αν υλοποιούνταν θα οδηγούσαν την οικονομία στην κατάρρευση. Είναι ανευθυνότητα να αποφεύγει συστηματικά τα δυσάρεστα και να μη προτείνει ούτε ένα αναγκαίο μέτρο. Όταν ο τόπος βρίσκεται σε μια πρόκληση εθνικού χαρακτήρα, είναι ανευθυνότητα να αρνείται ακόμη και την στοιχειώδη συνεννόηση και να προτιμά την ασυνεννοησία, την πόλωση και την οξύτητα. Είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε, έστω στα αυτονόητα, ακόμη και στα απόλυτα αναγκαία, αυτά που επιβάλλεται να γίνουν για να θωρακιστεί η οικονομία. Είναι ανευθυνότητα, όταν σε κάθε πρόταση, το μόνο που ακούμε, είναι ένα συνεχές, ένα μονότονο «όχι» σε όλα. Όταν η απουσία ενός συγκεκριμένου, χειροπιαστού οικονομικού προγράμματος επιχειρείται να συγκαλυφθεί από ακραία αβάσιμη κινδυνολογία, σκανδαλολογία, είναι έσχατη ανευθυνότητα. Δεν καλύπτεται το έλλειμμα θέσεων με απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας. Ούτε με επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ούτε με διαστρέβλωση και παραποίηση της πραγματικότητας.».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι, «?Σ' όλο αυτό το διάστημα, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αναγκαίες για το καλό του τόπου. Αναλάβαμε πολιτικό κόστος για το συλλογικό, το κοινωνικό όφελος. Μπορέσαμε έτσι να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης στον τόπο μας. Είχαμε μικρότερες επιπτώσεις ακόμη και σε σχέση με πολύ ισχυρές οικονομίες. Είχαμε σε Οικονομικούς δείκτες, κρίσιμους για το κοινωνικό σύνολο καλύτερη επίδοση από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Απέναντι σ' όλα αυτά, ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες αρνήθηκαν κάθε υπεύθυνη πρόταση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται ο τόπος. Δυσφημεί ανεύθυνα την πατρίδα μας στα μάτια των ξένων και δημαγωγεί στο εσωτερικό. Έκανε οδηγό της το πάθος της εξουσίας. Βάζει πάνω απ' όλα το κόμμα. Προτάσσει ένα και μόνο σκοπό: Την αναβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Με κάθε μέσο. Με κάθε τίμημα».

    Ο κ. Καραμανλής, επεσήμανε επίσης: «Είμαστε σε διαρκή μάχη με τις επιπτώσεις της πιο μεγάλης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είμαστε στρατευμένοι στα ζητήματα που κρίνουν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Στις εθνικές μας υποθέσεις. Στην Οικονομία. Στην Παιδεία. Στην ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. Όλες οι προσπάθειές μας σ' αυτά επικεντρώνονται. Αυτά είναι η ατζέντα μας. Αυτά καλούμαστε να κερδίσουμε. Και θα τα κερδίσουμε».

    Αναφερόμενος στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής, είπε: «Αντιμετωπίσαμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια σοβαρά ζητήματα, δύσκολες καταστάσεις. Συγκρουστήκαμε με κατεστημένες νοοτροπίες. Δεχθήκαμε επιθέσεις από ανίερες συμμαχίες. Ξεπεράσαμε σοβαρές αντιξοότητες. Πετύχαμε σημαντικό έργο για τον Τόπο μας. Τολμούμε τη σύγκριση! Ας τολμήσουν τη σύγκριση! Για όλα.».

    Ο κ. Καραμανλής, έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο, με τα οποία αλλάζει η μορφή της, εστιάζοντας στους αυτοκινητοδρόμους, της Εγνατίας και Ιόνιας Οδού, στον Κ-65, αλλά και στα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων με σύγχρονα ραδιοβοηθήματα, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, στον δρόμο Άρτας -Τρικάλων, στην ενίσχυση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των νοσοκομείων της Ηπείρου, έργα προστασίας περιβάλλοντος, αρδευτικά κ.λπ..

    Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής τόνισε: « Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η επιλογή μας είναι δεδομένη. Έχουμε διαλέξει το δρόμο της ευθύνης. Το δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Το δρόμο του εθνικού συμφέροντος. Και το δρόμο αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Στο δρόμο αυτό συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, αταλάντευτα. Όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος! Πάνω από όλα βάζουμε το κοινωνικό σύνολο. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Πάνω από όλα η πατρίδα μας. Αυτή είναι η ιστορική θέση της παράταξής μας. Αυτή είναι η σταθερή πορεία της Κυβέρνησης. Αυτή είναι η επιλογή που ακολουθώ σε όλη την πολιτική διαδρομή μου. Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύω με κανέναν. Δεν την εγκαταλείπω. Δεν την αλλάζω. Μ' αυτές τις επιλογές συνεχίζουμε, το έργο που απαιτούν οι περιστάσεις. Μ' αυτές τις επιλογές παλεύω, και θα συνεχίσω να παλεύω για την πατρίδα μου».

    Είδηση: 22437

    [02] Γ.Παπανδρέου «Με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;»

    Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι συγκαλύπτει σειρά σκανδάλων, επέρριψε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία της Πάτρας ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μαζί ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα. Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός Λαός, θα ρίξει τους ετοιμόρροπους, τόνισε μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση του κινήματος στην Πλ. Γεωργίου και επισήμανε ότι το καθαρό δίλλημα των εκλογών, είναι «με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;». Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σημείωσε ότι στις Ευρωεκλογές, θα επαληθευτεί το ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια, όπως υπογράμμισε, η προσφυγή σε εθνικές εκλογές θα γίνει αναπόφευκτη.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες συγκεντρωμένο πλήθος, άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή τα τελευταία 5 χρόνια, τονίζοντας ότι η πραγματική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι τα σκάνδαλα και παράλληλα, ότι με την επιλογή της να κλείσει τη Βουλή, έβαλε οριστικά ταφόπλακα στη διαφάνεια και κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπαίδιο, τον Γερμανό, τη Siemens και τις αθλιότητες για τις άγονες γραμμές.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες της Πάτρας, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, να δώσουν το παρόν στις κάλπες, στο πλαίσιο μίας μεγάλης πολιτικής εκστρατείας, με σκοπό να πειστούν οι πολίτες να ψηφίσουν και παράλληλα, να καταδικάσουν την κυβέρνηση της Ν.Δ..

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσον αφορά στην Ε.Ε. και το ρόλο της Ελλάδας σε αυτή και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ζήτησε την ενεργοποίηση της συμφωνίας που είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών, με την Τουρκία, για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και παράλληλα, την ενεργοποίηση της συμφωνίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

    Σημεία της ομιλίας του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

    Σημεία της ομιλίας του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου "Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Αποφασίζουμε αλλαγή πορείας που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε αποψινή του ομιλία στην Πάτρα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την αποψινή συγκέντρωση "λαϊκό σεισμό που θα ρίξει τους ετοιμόρροπους", τονίζοντας ότι το μήνυμα είναι "πως μπορούμε να χαράξουμε νέα πορεία και να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η συγκέντρωση της Πάτρας "δίνει απάντηση στο ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής που σχεδιάστηκε στα κρυφά τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής" και επέκρινε την ΝΔ ότι "έβαλε οριστικά ταφόπλακα στη διαφάνεια λογαριάζοντας ότι το κόστος της συγκάλυψης θα είναι μικρότερο από το κόστος των φοβερών αποκαλύψεων."

    "Η παράταξη που είχε προεκλογική σημασία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία της με το στίγμα της διαφθοράς" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι "με μια πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας οδήγησε στην παραγραφή όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τον Γερμανό, τη Siemens και τις αθλιότητες στις άγονες γραμμές."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "αυτονόητο επόμενο βήμα (μετά το κλείσιμο της Βουλής)" το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου και επέκρινε την κυβέρνηση ότι "φυγομαχεί, πολώνει και κρύβεται πίσω από ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις".

    "Μας λένε ότι θέλουν να μιλήσουμε για την πραγματική πολιτική και όχι για τα σκάνδαλα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας "και εγώ ρωτάω είναι ή δεν είναι τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ η πραγματική όψη της πολιτικής της;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, μιλώντας για τεράστια ποσά ευρώ που χάνονται λόγω διαφθοράς, προμηθειών, κακοδιαχείρισης των ταμείων, πώλησης της "Γερμανός" σε "φουσκωμένη τιμή" στον ΟΤΕ, λεηλασία της δημόσιας γης με το "Βατοπέδι", χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε stage, και τριπλασιασμό των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών την τελευταία πενταετία.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και για το εξωτερικό χρέος, ρωτώντας "που πήγαν τα χρήματα;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα "θα βρει τα χρήματα για το πρόγραμμά του σεβόμενο τον δημόσιο πλούτο".

    "Η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα καθαρό δίλημμα. Με τη Ν.Δ. ή με τη δημοκρατία;" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "στις 7 Ιουνίου οι Έλληνες θα απαντήσουν καθαρά: Με τη δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, επιπλέον, ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι "θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο της αδικίας και της ανισότητας, που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί ή θα αλλάξουμε ρότα με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιφέρειας τονίζοντας πως η περιφερειακή ανάπτυξη θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του 2007 ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση "είναι απολύτως ανεπαρκής να διαχειριστεί την κρίση", ενώ τόνισε ότι "δεν ξεχνώ την υπόσχεσή μου για το μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Πελοποννήσου."

    Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να αποδώσει τέσσερα χιλιόμετρα του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και τους δημότες καθώς και να χρηματοδοτήσει "τα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμή έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αποκαθιστώντας την αδικία που έχει συντελεστεί στην πόλη από την σημερινή κυβέρνηση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών έκανε λόγο για "οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπισθεί θα διογκωθεί λόγω της διεθνούς κρίσης και των συρράξεων στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε ότι "έχει γίνει πρόβλημα ασφάλειας και δημόσιας υγείας" και είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την πρωτοβουλία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προωθήσει τους λαθρομετανάστες στο σύνολό τους, σε κέντρα φύλαξης, όπως προβλέπεται."

    "Ζητάμε την υλοποίηση της συμφωνίας που είχα υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας την ΝΔ ότι έχει ξεχάσει αυτή την συμφωνία.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "διεκδικούμε στην ΕΕ τη δεσμευτική αλληλεγγύη των υπόλοιπων χωρών μελών που μπορούμε να πετύχουμε με σοβαρές διαπραγματεύσεις στην Ένωση."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

    Επανερχόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "από τις κάλπες δεν πρέπει να λείψει κανείς", προσθέτοντας ότι "οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη για να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που γέννησαν την κρίση."

    "Την κρίση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη δημιούργησαν πολιτικές και πολιτικοί που μέτρο δεν είχαν τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον αλλά την απληστία και την ασύδοτη κερδοσκοπία, ενώ στη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη ταυτίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "γι' αυτό ζητάμε μια σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο της Επιτροπής."

    "Οι σοσιαλιστές, διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, με κοινές προδιαγραφές στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, μια ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, "πράσινη ανάπτυξη" και απασχόληση, τη δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020, μια πολιτική της ΕΕ, που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Οι σοσιαλιστές όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίσης την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων εταιρειών στις κεφαλαιαγορές μέσω της ίδιας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, την προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το μέλλον της απασχόλησης και τη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρώπη και ένα συμπληρωματικό Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ.

    "Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων, και τη διασφάλιση και των συνόρων μας, διεκδικούμε να αναδείξουμε την ΕΕ σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα" πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας την κυβέρνηση για απουσία από το ευρωπαϊκό πεδίο και διασυρμό της χώρας "από την απογραφή ως την παραγραφή".

    "Οι ευρωεκλογές που έρχονται θα είναι ένα δημοψήφισμα που θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της και ότι θέλουν να τελειώσουν μια και καλή με την καταστροφική πενταετία της" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι "η ΝΔ ξέρει ότι στις ευρωεκλογές θα επαληθευθεί ότι έχει χάσει την λαϊκή εμπιστοσύνη και τότε η προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη".

    "Θα παραλάβουμε τη χώρα σε βαθύτατη κρίση, αλλά θα πετύχουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι "θα προχωρήσουμε με οδηγό τους πέντε στόχους του προγράμματός μας δηλαδή άσκηση εξωτερικής πολιτικής που ξαναδίνει φωνή στην χώρα, στροφή της οικονομίας στην πράσινη ανάπτυξη, εξασφάλιση δημόσιας δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους, δημοκρατική αναδόμηση του κράτους και καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ψήφος ανέξοδης και αδιέξοδης διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος που "φωνάζει" ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας" και αφού κάλεσε τους πολίτες να "κάνουν πανίσχυρη την πολιτική δυναμική της αλλαγής" κατέληξε λέγοντας ότι "στις 7 Ιουνίου θα νικήσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε αύριο ως κυβέρνηση για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 22438


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 May 2009 - 20:53:23 UTC