Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος κύκλος βίας στη Μ. Ανατολή
  • [02] Aνοιχτά μαγαζιά, με συνέχεια στην αντιπαράθεση
  • [03] Πυραυλική επίθεση στη Γάζα
  • [04] Καθαρά τα καλάσνικοφ

    [01] Νέος κύκλος βίας στη Μ. Ανατολή

    Δραματική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ισραηλινή αεροπορία από το πρωί βομβαρδίζει ασταμάτητα στόχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σε ολόκληρη τη Λωρίδα Γάζα. Τουλάχιστον 195 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 330, στην πλέον αιματηρή ημέρα στα παλαιστινιακά εδάφη εδώ και 20 χρόνια. Η Χαμάς διέταξε γενική αντεπίθεση εκτοξεύοντας ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ. Από την επιδρομή προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές σε εγκαταστάσεις ασφαλείας της Χαμάς και στο λιμάνι της Γάζας. Παράλληλα, τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας ενίσχυσε η Αίγυπτος. Η διεθνής κοινότητα εκφράζει το φόβο για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή από το νέο ξέσπασμα βίας.

    Δραματική είναι η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

    Μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα του Ισραήλ, από τα ξημερώματα, πραγματοποιούν επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο να εξουδετερώσουν θέσεις της Χαμάς.

    Οι επιθέσεις, που δικαιολογούνται ως προσπάθεια για απάντησης στις επιθέσεις μελών της Χαμάς, άρχισαν στο χώρο που φιλοξενούνται εγκαταστάσεις ασφαλείας της Χαμάς όπου και το Αρχηγείο της αστυνομίας στην διοικούμενη από την ισλαμιστική οργάνωση Λωρίδα της Γάζας, και σύντομα επεκτάθηκαν σε όλη την πόλη, όπου βρίσκονται Αστυνομικά Τμήματα και άλλα δημόσια κτίρια.

    Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν πλέον θέσεις για τους τραυματίες.

    Αποδεχόμενη την κλιμάκωση της βίας, η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι έδωσαν ήδη εντολή στα μέλη τους, να απαντήσουν στην αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

    "Ολοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή", αναφέρει ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, η οποία κινείται στο ίδιο πνεύμα με αντίστοιχη που εξέδωσαν η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

    Στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ισραηλινού εδάφους, λίγες ώρες μετά την επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα. Από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων, μία ισραηλινή άμαχος βρήκε το θάνατο στην πόλη Νετιβότ, στα νότια της χώρας.

    Η Αίγυπτος έστειλε ενισχύσεις σήμερα κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άνοιξε το πέρασμα στον μεθοριακό σταθμό της Ράφα για να υποδεχθούν οι ιατρικές υπηρεσίες παλαιστινίους τραυματίες. Έξι ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο μεθοριακό σταθμό.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, που καταδίκασε την επίθεση και ξεκίνησε γύρο εκτάκτων επαφών με πολλές χώρες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές.

    Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να διευρύνει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, και όπως δήλωσε η βοηθός του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ η επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί όσο απαιτείται και ανάλογα με τις εκτιμήσεις των διοικητών.

    Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις της αραβικής κοινότητας, με τους υπουργούς Εξωτερικών των αραβικών κρατών να προαναγγέλουν έκτακτη σύσκεψη στο Κάιρο.

    Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, τονίζοντας ότι η τελευταία ισραηλινή σφαγή συνιστά έγκλημα πολέμου κι αντικατοπτρίζει την μικρή σημασία που δίνει το Ισραήλ στους διεθνείς νόμους και την 4η Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των αμάχων σε περιόδους πολέμου.

    Το Ιράν κατήγγειλε τις ισραηλινές επιθέσεις και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε μία κοινή δράση. Από την πλευρά της η Ιορδανία ζήτησε την έκτακτη σύσκεψη των αράβων ΥΠΕΞ, ενώ ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι επικοινώνησε με άλλους άραβες ηγέτες για να υιοθετηθεί μία "σταθερή και σοβαρή" θέση απέναντι στην ισραηλινή επιθετικότητα.

    Τις ισραηλινές επιθέσεις, καταδίκασε και το Μαρόκο αξιώνοντας "την άμεση παύση των εχθροπραξιών" και "τη συνέχιση του διαλόγου" ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, καταγγέλλοντας την "δυσανάλογη χρήση βίας και την τραγική κλιμάκωση της βίας".

    Ταυτόχρονα, πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις κάλεσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο παλαιστινιακό να αποφύγουν μία «πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση», εκτιμώντας πως αυτό θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για τη Γάζα».

    Εν μέσω αντιισραηλινών διαδηλώσεων η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ επέκρινε την "συνενοχή" ορισμένων αραβικών χωρών με το Ισραήλ,.

    Οι πολύνεκρες επιθέσεις προκάλεσαν και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

    Οι ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στο Ισραήλ ώστε οι επιθέσεις του με στόχο την ισλαμιστική οργάνωση στη Γάζα να μην προκαλούν θύματα μεταξύ του αμάχου πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε τη Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις με πυραύλους «προκειμένου να τερματισθεί η βία».

    Η γαλλική προεδρία της ΕΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, ενώ η Ρωσία κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά της Γάζας και ζήτησε από την ισλαμιστική Χαμάς να σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ.

    Η Βρετανία εξέφρασε την "βαθύτατη ανησυχία της" και συνέστησε τη «μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση".

    Στη χώρα μας, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του μιλάει για νέο μαζικό έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού και καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους παλαιστίνιους.Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει κινητοποίηση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Δευτέρα, στις έξι το απόγευμα και καλεί την "Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία".

    Είδηση: 17152

    [02] Aνοιχτά μαγαζιά, με συνέχεια στην αντιπαράθεση

    Ειδήσεις

    Ανοιχτά θα είναι την τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα καταστήματα στο δήμο της Αθήνας. Στη σχετική απόφαση του νομάρχη Αθήνας επισημαίνονται οι εκκλήσεις καταστηματαρχών και εργαζομένων μετά τις σοβαρότατες ζημιές στις επιχειρήσεις του κέντρου. Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Υπουργείο Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, καταγγέλλοντας υπονόμευση της κυριακάτικης αργίας. Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    Είτε νόμιμα, είτε παράνομα πολλά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα θα ανοίξουν αύριο για να καλύψουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους.

    Εκτός από τις εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, που πήραν τελικά την άδεια της νομαρχίας, αρκετοί άλλοι σύλλογοι της Αττικής εκφράζουν την πρόθεση να λειτουργήσουν αύριο τα καταστήματά τους - έστω και αν υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

    Την λειτουργία των καταστημάτων έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής οι εμπορικοί σύλλογοι Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας και Περιστερίου, ενώ ανάλογα αιτήματα έχουν προβληθεί από τους συλλόγους στη Ρόδο, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Χαλκίδα, τα Γιάννενα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.

    Δημοσιεύματα που προανήγγειλαν τη λειτουργία γνωστού πολυκαταστήματος στην περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, προκάλεσαν την έκτακτη σύγκληση των εμπορικών συλλόγων Θεσσαλίας και την απόφαση να παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα του νομού.

    Τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στον Πειραιά, νομαρχίες και εμπορικοί σύλλογοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν και εκεί τα καταστήματα

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται ικανοποιημένο για την εξέλιξη αυτή επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης με ικανοποίηση αποδέχεται την απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων και των καταστημάτων τροφίμων να επανέλθουν στο αρχικά συμφωνηθέν πλαίσιο και να μην λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή παρά μόνο όσα εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων είναι στα όρια του Δήμου Αθηναίων.Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει σταθερά το Υπουργείο Ανάπτυξης όλη την εβδομάδα, ο νόμος θα εφαρμοσθεί και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του. Το Υπουργείο Ανάπτυξης επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ας περιφρουρήσουν τη νομιμότητα", δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος.

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν συνδικαλιστικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που απειλούν να μπλοκάρουν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    Προαναγγέλλοντας δυναμικές αντιδράσεις, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: " Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο θα αγωνιστούν για να μην περάσει η κατάργηση των Νόμων και της Δημοκρατίας, για την υπεράσπιση της νομιμότητας και της τάξης. Θα αγωνιστούν και θα αντιταχθούν στους κερδοσκοπικούς κύκλους, στις πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση, που με πρόσχημα δήθεν τις επιπτώσεις στην αγορά, παράνομα, καταχρηστικά και πέρα από κάθε όριο και έννοια νομιμότητας, επιχειρούν να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή στις 28 Δεκεμβρίου, μεθοδεύοντας την παραπέρα κατάργηση της Κυριακής Αργίας"

    Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν ΚΚΕ και ΣΥΝ.Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να αντιδράσουν , ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν από το παράθυρο να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία.

    Ο Συνασπισμός δήλωσε δια μέσου του Δημήτρη Στρατούλη ότι η κοινή απόφαση που πάρθηκε με συμπαιγνία, όπως αναφέρει, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι παράνομη, καθώς: "Αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις".

    "Μιλάμε για την επιβίωση των καταστημάτων", τονίζει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας: "Όταν για δεκαπέντε ημέρες καιγόταν η Αθήνα από τους κουκουλοφόρους και τα μαγαζιά παρέμεναν κλειστά, να σκεφτούν πως κλειστά μαγαζιά σημαίνει περισσότερα λουκέτα και με τα λουκέτα, ο εφιάλτης της ανεργίας είναι κοντά".

    Είδηση: 17149

    [03] Πυραυλική επίθεση στη Γάζα

    Αεροπορική επίθεση εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, σε βάρος Παλαιστινίων στην πόλη της Γάζας, εκτοξεύοντας 30 πυραύλους. Στόχος ήταν το αρχηγείο της αστυνομίας. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες και πάνω από 155 νεκρούς. Ζημιές υπέστησαν το λιμάνι της πόλης της Γάζας και εγκαταστάσεις ασφαλείας της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

    Αν και δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, εκτιμάται ότι πρόκειται για αντίποινα στις συνεχιζόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή, προς το Ισραήλ και στην ουσία είχε προαναγγελθεί από την απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ να διευρύνει τα αντίποινα. Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να διευρύνει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε βοηθός του υπουργού Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ στο Ρόιτερς. Αναλυτικά ή δήλωσή του ήταν η εξής: "Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί όσο απαιτείται και ανάλογα με τις εκτιμήσεις των διοικητών. Αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη". Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν θα εισβάλλει στη Γάζα, αλλά η επιχείρησή του μόλις έχει αρχίσει, με σκοπό το σταμάτημα της εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα, προς τα εδάφη του.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής προεδρίας. Ο κ. Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε ένα γύρο εκτάκτων επαφών με πολλές χώρες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές, τονίζοντας ότι: "Ξεκινήσαμε έκτακτες επαφές με πολλές αραβικές κι άλλες χώρες, προκειμένου να σταματήσουμε την θρασύδειλη επίθεση και τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας".

    Mεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ταουφίκ Γιαμπέρ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς.

    Η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έδωσαν εντολή στα μέλη τους να απαντήσουν στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

    "Ολοι οι μαχητές μας διατάσσονται να απαντήσουν στην ισραηλινή σφαγή", αναφέρει ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, η οποία κινείται στο ίδιο πνεύμα με αντίστοιχη που εξέδωσαν η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

    Aπάντηση με ρουκέτες

    Στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ισραηλινού εδάφους, λίγες ώρες μετά την επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα. Από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων, μία ισραηλινή άμαχος βρήκε το θάνατο στην πόλη Νετιβότ, στα νότια της χώρας.

    Η Αίγυπτος έστειλε ενισχύσεις σήμερα κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άνοιξε το πέρασμα στον μεθοριακό σταθμό της Ράφα για να υποδεχθούν οι ιατρικές υπηρεσίες παλαιστινίους τραυματίες. Έξι ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο μεθοριακό σταθμό.

    Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να έχουν έκτακτη σύσκεψη στο Κάιρο αύριο, ή τη Δευτέρα, για ν' αποφασίσουν μία κοινή στάση αναφορικά με τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

    Επίσης η Λιβύη, η μοναδική χώρα στο ΣΑ του ΟΗΕ, θα προσπαθήσει να συγκαλέσει μία έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου. Με δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε την "άμεση παύση των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ, καθώς και των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα", όπως και ο Ύπατος Αντιπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Χαβιέρ Σολάνα, που ζήτησε "άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα".

    Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στη Γαλλία Χιντ Χούρι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να "σταματήσει την κόλαση" στη Γάζα.

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του "καταγγέλλει το νέο μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στη Γάζα σήμερα, οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και τις ΗΠΑ και ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και κατά της ισραηλινής κατοχής. Να καταδικάσουν τη νέα επίθεση, καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους".

    Είδηση: 17148

    [04] Καθαρά τα καλάσνικοφ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Δυο όπλα που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις εγκληματολογικές αρχές είναι το συμπέρασμα για τα αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση των αγνώστων κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ. Ο Υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "REAL NEWS" της θέσης ότι "πρώτο μέλημα είναι η προστασία των πολιτών", επισημαίνοντας πως η λέξη αμύνομαι δεν σημαίνει παθητική στάση της αστυνομίας αλλά προστατεύω και υπερασπίζομαι.

    Δυο ''καθαρά'' καλάσνικοφ χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης στο Γουδί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι τα δυο αυτόματα όπλα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην χώρα μας σε κάποια επίθεση , ληστεία ή άλλη ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στην επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ συμμετείχαν τουλάχιστον δυο άτομα τα οποία κρύβονταν λίγο πίσω από την περίφραξη της Πολυτεχνειούπολης και δεν έδρασαν μέσα από το παλιό πυροβολείο.

    Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής δεν έχει καταλήξει ακόμα στο αν πρόκειται για έργο κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης ή κάποιας αυτοαποκαλούμενης αντιεξουσιαστικής ομάδας.

    Για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ μίλησε στην εφημερίδα "REAL NEWS" ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος .

    "Έως το τέλος της έρευνας δεν βγάζω συμπεράσματα. Τούτο μόνο μπορώ να πω τώρα εγκληματικά και προβοκατόρικα στοιχεία , που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και το πανεπιστήμιο, επιχειρούν να σπείρουν την αναταραχή στα ΑΕΙ. Δεν θα τα καταφέρουν".

    Ο Υπουργός Εσωτερικών απαντά και σε όσους επέκριναν την ελαστική στάση της αστυνομίας κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

    "Τι ήταν εκείνο που ενδιέφερε εμένα και όλη την κυβέρνηση. Ήταν να προφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η ζωή και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Γιατί έτσι λειτουργεί ομαλά η δημοκρατία μας. Αμύνομαι δεν σημαίνει παθητική στάση. Αμύνομαι σημαίνει και προστατεύω, υπερασπίζομαι", τονίζει.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος αρνείται ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έλαβαν έστω και για λίγες ώρες διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης και χαρακτηρίζει το συμβάν τραγικό και αυτονόητη την συγκίνηση που δημιουργήθηκε.

    Είδηση: 17153


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 December 2008 - 17:53:39 UTC