Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Είμαι έοιμος να κυβερνήσω
  • [02] Πολιτικές κινήσεις ενόψει της νέας χρονιάς

    [01] Παπανδρέου: Είμαι έοιμος να κυβερνήσω

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Έτοιμος να κυβερνήσει μετά από μία καθαρή λαϊκή εντολή που θα του εξασφαλίζει αυτοδυναμία, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας με κατηγορηματικό τρόπο κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. και τονίζοντας ότι η διεξαγωγή των εκλογών δεν μπορεί να περιμένει για πολύ, καθώς η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση ακυβερνησίας.

    "Σκεφτείτε να παζαρεύουμε υπουργεία και οφίτσια όταν δεν είναι καν δυνατή η συμφωνία σε κοινές πολιτικές. Θα ήταν εύλογη η καταδίκη του ελληνικού λαού. Για μας, κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Μία τέτοια κυβέρνηση είναι εκείνη που θα σχηματίσω", τονίζει στη συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις για να τονίσει ότι δεν θα φθάναμε ως εδώ αν εκείνος κυβερνούσε και η αστυνομία δεν είχε γίνει εξάρτημα κομματικών σκοπιμοτήτων.

    "Θα άκουγα τους νέους που εξεγείρονται. Θα έβρισκα τρόπο να συζητήσω μαζί τους. Θα προχωρούσα σε συγκεκριμένα μέτρα που θα αποδείκνυαν τη βούληση της κυβέρνησης να συμπαρασταθεί στα προβλήματα της νέας γενιάς. Θα διασφάλιζα οι νέοι να έχουν λόγο και ρόλο. Θα τους καλούσα, και θα τους καλέσω, να γίνουν οι ίδιοι συμμέτοχοι των αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα."

    Με την φράση "όχι συγχωροχάρτια με συγγνώμες που συγκαλύπτουν τις πραγματικές διαστάσεις των σκανδάλων" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ετών για να τονίσει ότι πρόκειται για φαινόμενα διαφθοράς. διαπλοκής και σήψης που εξέθρεψε η Ν.Δ..

    "Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα φαινόμενα αυτά. Και θα χρειαστώ την υποστήριξη όλων αυτών που θέλουν την Ελλάδα μία ευνομούμενη πολιτεία" επισημαίνει παράλληλα.

    Είδηση: 17155

    [02] Πολιτικές κινήσεις ενόψει της νέας χρονιάς

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Η πολιτική ατζέντα της νέας χρονιάς περιλαμβάνει ένα πάζλ κινήσεων από όλα τα κόμματα για δυνατούς λύτες. Ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός, αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, είναι άγνωστο αν θα γίνει και ποτέ, ενώ την ίδια ώρα η οικονομία αποτελεί το πεδίο για την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία. Στο ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια είναι να κεφαλαιοποιήσει τις δημοσκοπήσεις παρά το ότι σε καμιά δεν αποτυπώνεται απόλυτο ρεύμα νίκης, ενώ στο χώρο της αριστεράς η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ καλά κρατεί.

    Με φόντο τη διεθνή οικονομική κρίση, ο Πρωθυπουργός χαράσσει την στρατηγική του για το 2009, λίγες μέρες πριν από την αυγή του νέου έτους.

    Το πρωί του Σαββάτου ο Κώστας Καραμανλής είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες.

    Οι κυοφορούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που προβάλλονται σε μεγάλη μερίδα του τύπου, παραμένουν αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και είναι άγνωστο αν θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προτεραιότητα για το νέο χρόνο αποτελεί η θωράκιση της ελληνικής οικονομικής με στόχο τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην Οικονομία από το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι.

    Παράλληλα μελετούν τα επόμενα βήματα για την αναστροφή του αρνητικού, από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, κλίματος.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στην REAL NEWS αναφέρεται σε όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε τη γνώμη τους για τον ανασχηματισμό:

    "Αυτό που δεν μπορεί να κάνει κάποιος είναι να υποδεικνύει στον Πρωθυπουργό το αν και κατά πόσο θα παραμείνει η όχι επειδή θεώρει ότι θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα κάπου αλλού", τονίζει.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι στις δημοσκοπήσεις εκτός από την πρωτιά δεν αποτυπώνεται απόλυτα ρεύμα νίκης.

    Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO μόνο το 17% των πολιτών εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία" απορρίπτει το σενάριο της συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ερωτάται για το αν δημιουργούνται ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις Βερελή και Πάγκαλου.

    "Προσωπικά δεν βλέπω κανένα ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Όλα τα στελέχη είναι στρατευμένα στον στόχο μιας ευρείας νίκης στις εκλογές, νίκης που θα οδηγήσει στη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης στον "Έθνος της Κυριακής" σημειώνει πως η μόνη λύση για τον τόπο είναι μια κυβερνώσα αριστερά

    "Αντί λοιπόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να εξομοιώσει το ΠΑΣΟΚ με τους άλλους για να δικαιολογήσει την άρνηση της απέναντι σε κάθε προσέγγιση , καλο θα είναι να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει", επισημαίνει

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στην REAL NEWS επιτίθεται στο ΚΚΕ

    Είδηση: 17154


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 December 2008 - 21:52:57 UTC