Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλήψεις αλλοδαπών
  • [02] Ριβάλντο: "Φεύγω, αν δεν δικαιωθούμε"
  • [03] Έπεσε η αυλαία της Σούπερ Λίγκα
  • [04] Πρώτος στο νήμα ο Ολυμπιακός
  • [05] Η ΑΕΚ νίκησε και ελπίζει στο CAS
  • [06] Έκλεισε με νίκη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός
  • [07] Περίπατο στο Αλεξάνδρειο ο Άρης
  • [08] Υποβιβάστηκε ο Ατρόμητος

    [01] Κοινωνία

    Σε Σάμο και Μυτιλήνη

    Συλλήψεις αλλοδαπών

    20/4/2008 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Στη σύλληψη 23 αλλοδαπών(19 άνδρες και 4 γυναίκες), καθώς και του 25χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη φουσκωτού σκάφους, προχώρησαν την Κυριακή οι Λιμενικές Αρχές της Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού. Οι συλληφθέντες δεν είχαν τα προβλεπόμενα από το νόμο έγγραφα. Ο κυβερνήτης του φουσκωτού είχε στην κατοχή του τρία μαχαίρια, τα δύο με λάμα 15 εκατοστών και το τρίτο με λάμα 10 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση. Στη Σάμο 18 αλλοδαποί συνελήφθησαν σε φουσκωτή βάρκα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ακρωτηρίου "Πράσσο". Άλλους 21 αλλοδαπούς (16 άνδρες, τρεις γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια), συνέλαβε το Λιμενικό στο λιμάνι της Σάμου. Και στα δύο περιστατικά της Σάμου οι μετανάστες δήλωσαν ότι ξεκίνησαν από τα παράλια της Τουρκίας.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ριβάλντο: "Φεύγω, αν δεν δικαιωθούμε"

    20/4/2008 10:53:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    «Αν η ΑΕΚ δεν δικαιωθεί, θα ζητήσω από τον κ. Νικολαίδη να μου επιτρέψει να επιστρέψω στη Βραζιλία». Τάδε έφη, Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ένωσης, εμφανίστηκε απογοητευμένος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του σημερινού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. εμφανίστηκε με μία μπλούζα που έγραφε «Ευχαριστώ το Θεό για τα τέσσερα»), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για μένα η ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Πιστεύω πως πρέπει να δικαιωθούμε. Αυτό το πρωτάθλημα το χάρηκα περισσότερα από όλα όσα έχω κατακτήσει στην Ελλάδα. Αν δεν δικαιωθούμε θα ζητήσω από τον πρόεδρο μου να με αφήσει ελεύθερο για να φύγω από την Ελλάδα».

    Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε απο την πλευρά του: «Αν δεν δικαιωθούμε θα ζητήσουμε από τη διοίκηση να βρει έναν ανώδυνο τρόπο για να μην πάρουμε μέρος στα πλέι-οφ».

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτος ο Ολυμπιακός

    Έπεσε η αυλαία της Σούπερ Λίγκα

    20/4/2008 10:37:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Για μια ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και κατακτά αν δεν αλλάξει τίποτα στο CAS, το 11ο πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια. Μια επίδοση ασφαλώς αξιοζήλευτη, ωστόσο αν τελικά η απόφαση από το CAS δεν αλλάξει τη βαθμολογία, θα έχει τη «ρετσινιά» ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά αφού θυμίζουμε ότι είχε χάσει από την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη. Στον αγώνα με τον οποίο τελείωσε τη χρονιά νίκησε εύκολα τον αδιάφορο Ηρακλή στο «Καραϊσκάκη» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου με 3-1. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ που επικρατούσε από νωρίς πανηγυρική ατμόσφαιρα, από χιλιάδες φίλους της «Ένωσης» η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και εναποθέτει τις ελπίδες της, πια, για κατάκτηση του πρωταθλήματος στην απόφαση του CAS. Με ηγέτη τον Γιώργο Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός έκλεισε νικηφόρα με 3-1 στη Θεσσαλονίκη επί της Καλαμαριάς, μια χρονιά που θα θέλουν σίγουρα να την ξεχάσουν γρήγορα οι φίλοι του «τριφυλλιού». Ο θάνατός σου η ζωή μου ήταν το παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Ο Πανιώνιος είχε το κίνητρο για να μπεί στην πεντάδα των πλέϊ οφ ενώ ο Ατρόμητος είχε το κίνητρο της επιβίωσης. Τελικά έγινε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις το οποίο κέρδισε με 2-1 ο Πανιώνιος που σέρβιρε πικρό καφέ στην πλατεία τον Ατρόμητο που υποβιβάστηκε. Το καλύτερο ίσως παιχνίδι της χρονιάς έγινε στη Λάρισα, όπου η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 που έχανε από τον ΠΑΟΚ, και πάρει εκπληκτική νίκη με 4-3 ! Μοναδικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Αθανασιάδη. Αγγλικό σκορ είχαμε στη Λιβαδειά όπου ο Λεβαδειακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς νωρίς, έβαλε τρία γκολ σε 7 λεπτά (!) και τελικά επικράτησε 5-3 της Βέροιας που υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Ο Εργοτέλης νίκησε άνετα με 2-0 στο Παγκρήτιο την Ξάνθη και πέτυχε κάτι που φαινόταν σαν χαμένη υπόθεση πριν μερικές αγωνιστικές, καθώς παρέμεινε στην κατηγορία, χάρη σε ένα εκπληκτικό φίνις στο πρωτάθλημα. Τέλος σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Άρης νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0 στο «Βικελίδης» και σφράγισε την πρόκρισή του στα πλέϊ οφ του πρωταθλήματος.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής: Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-1 (26΄, 39΄ Μήτρογλου, 50΄ Τζόρτζεβιτς - 61΄ Μαλαγκουένο) ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (43΄ Ριβάλντο, 56΄ Μπλάνκο) Απόλλων Καλ.-Παναθηναϊκός 1-3 (38΄ Μπάρκογλου - 5΄ αυτ., 72΄ αυτ. Γαλανόπουλος, 44΄ Παπαδόπουλος) Λάρισα-ΠΑΟΚ 4-3 (45΄ Κώτσιος, 59΄ Μετίν, 64΄ πεν., 72 πεν. Ζουράφσκι - 9΄, 42΄ Αθανασιάδης, 30΄ Μπαλάφας) Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1 (71΄ πεν., 83΄ Χούτος - 6΄ Περόνε) Εργοτέλης-Ξάνθη 2-0 (35΄ πεν. Ζούνιορ, 39 Βακουφτσής) Λεβαδειακός-Βέροια 5-3 (12΄, 19΄ Ανδράλας, 17΄ πεν., 52΄ Λεονάρντο, 77΄ Ντιμπαλά - 4΄ Καμάλ Εντό, 49΄ αυτ. Διαμάντης, 73΄ Ερέρα) Άρης-ΟΦΗ 2-0 (60΄ Χαβίτο, 71΄ Κόκε)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 70 - - - - - - - - - - - - - - - - 2. ΑΕΚ 68 3. Παναθηναϊκός 66 4. Άρης 50 5. Πανιώνιος 45 - - - - - - - - - - - - - - - - 6. Λάρισα 45 7. Αστέρας Τρίπολης 44 8. Ξάνθη 36 9. ΠΑΟΚ 35 10. Ηρακλής 35 11. Λεβαδειακός 33 12. ΟΦΗ 32 13. Εργοτέλης 30 - - - - - - - - - - - - - - - - 14. Ατρόμητος 29 15. Βέροια 23 16. Απ. Καλαμαριάς 22

    Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό

    Ο πίνακας των σκόρερ

    19 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ)

    17 ΓΚΟΛ: Κοβάτσεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

    15 ΓΚΟΛ: Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

    14 ΓΚΟΛ: Ρατζίνσκι (ΞΑΝΘΗ), Τζιμπούρ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

    11 ΓΚΟΛ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-1

    Πρώτος στο νήμα ο Ολυμπιακός

    20/4/2008 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον 11ο τίτλο τα τελευταία 12 χρόνια και 36ο στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, νίκησε 3-1 τον Ηρακλή στο γήπεδο Καραϊσκάκη κι αν δεν αλλάξει κάτι με την απόφαση του CAS, τερματίζει πρώτος στη βαθμολογία. Πρωταγωνιστής ο Κώστας Μήτρογλου που πέτυχε δύο γκολ (26΄, 39΄), ο Τζόρτζεβιτς σημείωσε το τρίτο (50΄), ενώ ο «γηραιός» μείωσε με τον Μαλαγκουένο (61΄).

    Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι κι έχασε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να φτάσει στο πρώτο γκολ, με τους Πατσατζόγλου (3), Λούα Λούα (4), Στολτίδη (11), Γκαλέτι (19) και τον Κώστα Μήτρογλου στο 23 και στο 24, όμως ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοξε το δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του. Στο 26 πήρε την μπάλα από τον Λούα Λούα και με διπλό σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 38 και σε σέντρα του Λεονάρντο, διπλασίασε με πλασέ τα τέρματα.

    Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Γιάντση στο 41, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη και μια σημαντική ευκαιρία του Ζεβλάκοφ στο 45, όταν σε σέντρα του Τζόρτζεβιτς έκανε την προβολή, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε.

    Ανοιχτό το παιχνίδι και στο β ημίχρονο. Στο 50 ο Τζόρτζεβιτς με φάουλ έκανε το 3-0, ενώ στο 61 ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Μαλαγκουένο σε κόρνερ του Μάρκες. Στο 63 ο Γιάντσης σταμάτησε την μπάλα πάνω σε γραμμή, σε κεφαλιά του Τοροσίδη και στο 69 το σουτ του Ραούλ Μπράβο «ξύρισε» το δοκάρι.

    Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και στο τέλος παίκτες και κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

    Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Μάρκες, Περπερίδης, Γιαννούλης

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86 Πάντος), Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (73 Νούνιες), Μήτρογλου, Λούα Λούα (82 Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Μπαντής, Περπερίδης (46 Μαλαγκουένιο), Γιαννούλης (54 Μαυρογενδίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης (80 Ασλανίδης), Μάρκες, Ααρον, Γιάντσης, Γκαρσία, Κομβολίδης.

    * Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τον Ολυμπιακό για την προσφορά του ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο οποίος σήμερα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

    Η ΑΕΚ νίκησε και ελπίζει στο CAS

    20/4/2008 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης ήταν φυσικό να επηρρεάσει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα οι περίπου 45.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να παρακολοθούν ένα ποιοτικά μέτριο αγώνα. Ωστόσο, η κλάση του Ριβάλντο, αποτελεί εγγύηση για τις κρίσιμες αναμετρήσεις και ο Βραζιλιάνος άσος, κατάφερε με μία υπέτοχη ενέργεια να «ξεκλειδώσει» την αμυντική λειτουργία του Αστέρα, δίνοντας στο 43` προβάδισμα στην ΑΕΚ.

    Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, απελευθερωμένοι από το άγχος, πίεσαν από νωρίς για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να «σφραγίσουν» την νίκη και τα κατάφεραν στο 56` με εντυπωσιακό σουτ του Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα. Στο 84` ο Μαντούκα ανετράπη από τον Κανακούδη, ο Παμπορίδης έδει το σημείο του πέναλτι και ο Ακης Ζήκος, που έπαιξε για τελευταία φορά με τα «χρώματα» της ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά το γεγονός ότι του δόθηκαν... δύο ευκαιρίες. Αρχικά απέκρουσε ο Αμπάρης, ο Παμπορίδης έδειξε επανάληψη, αλλά ο Ζήκος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ και τους δεκάδες χιλιάδες φίλους της να συμμετέχουν στην «φιέστα» που στήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο.

    Διαιτητής : Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες : Μπούρμπος, Καρντόσο, Ριβάλντο, Κανακούδης, Φιλομένο, Παπασταθόπουλος

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας (79` Πλιάτσικας), Καφές (77` Τόζερ), Ζήκος, Εντίνιο (63` Μαντούκα), Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αμπάρης, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Καρντόσο (75` Στρατάκης), Νταμόντε, Κυριάκος (46` Παβόνι), Ζαϊρί (61` Μιλάνο), Λαδάκης, Φιλομένο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά - Παναθηναϊκός 1-3

    Έκλεισε με νίκη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός

    20/4/2008 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νικηφόρα τελείωσε η χρονιά για τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο Καυτανζόγλειο του -υποβιβασμένου- Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-1. Οι παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο, πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και με ηγέτη τον Γιώργο Καραγκούνη που συμπλήρωσε 200 αγώνες στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν. Μόλις, στο 5ο λεπτό, ο Γαλανόπουλος με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά στο επόμενο διάστημα οι «Πόντιοι» ισορρόπησαν τον αγώνα και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπάρκογλου. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 44ο λεπτό ο Παπαδόπουλος.

    Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό που ήθελε, ωστόσο σημειώθηκαν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις. Σε μία απ΄ αυτές και συγκεκριμένα στο 72ο λεπτό, ο Γαλανόπουλος πέτυχε δεύτερο αυτογκόλ, διεκδικώντας ένα σπάνιο ρεκόρ στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Στο 74` ο Νίλσον εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κελπέκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σωτήρης Νίνης έκανε την επανεμφάνιση του σε αγώνα πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καραγκούνη.

    Διαιτητής : Σταθόπουλος (Αχαϊας)

    Κίτρινες : Βέλα Τζούνιορ, Ρομέρο

    Συνθέσεις :

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κελπέκης, Μπάρκογλου (82` Ουέλινγκτον), Μπρίτο, Ψιανός, Γαλανόπουλος, Βέλα Τζούνιορ, Καραλιόπουλος (46` Γιάννου), Καραμανλης, Ζαπρόπουλος, Χετεμάι (73` Χατζηβασιλειάδης), Κόλτσης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Ρομέρο, Γκονζάλες (87` Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (68` Μανούτσο), Καραγκούνης (74` Νίνης), Σιμάο, Νίλσον, Σπυρόπουλος.

    [07] Μπάσκετ

    Περίπατο στο Αλεξάνδρειο ο Άρης

    20/4/2008 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε ο αποψινός αγώνας που έγινε στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στον Αρη και το Αιγάλεω, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 25η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα με 94-67. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα και με κορυφαίο τον Μέισον που σημείωσε 19 πόντους, αλλά και τους Τέρι, Μπόισα και Ράιτ, που πέτυχαν από 15 πόντους, έφτασαν σε μία άνετη νίκη. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, πρωταγωνιστής ήταν ο Νικολαϊδης με 20 πόντους, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Καλονικίδης, Τοντόροβιτς, που σημείωσαν από εννέα.

    Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-32, 69-51, 94-67

    ΑΡΗΣ: Παντελιάδης 5, Τέρι 15, Τσαλδάρης 2, Ουάσινγκτον 4, Ράιτ 15, Καλαϊτζής 3, Ηλιάδης 14, Μπόισα 15, Τσαϊρέλης 2, Μάσεϊ 19.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Γκολντγουάιρ 5, Νικολαϊδης 20, Λόλας 3, Χόχλερ 4, Μαγκούνης 7, Μαρίνος 2, Μπράτσεϊ 8, Καλινικίδης 9, Τοντόροβιτς 9.

    Σε αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ολυμπιάδα Π.-Κολοσσός Ρ. 81-107 Πανιώνιος-Μαρούσι 92-80 ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 77-107 Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 69-74 (παρ.) καν. αγ. 63-63 ΑΓΟΡ-ΠΑΟΚ 89-62 ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας 84-66 Άρης-Αιγάλεω 94-67

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Παναθηναϊκός 47 Ολυμπιακός 46 Άρης 42 Πανιώνιος 39 Πανελλήνιος 39 Μαρούσι 37 ΑΕΚ 37 ΑΕΛ 36 Ολύμπια Λάρισας 36 Αιγάλεω 36 Κολοσσός Ρ. 34 ΠΑΟΚ 34 ΑΓΟ Ρεθύμνου 34 Ολυμπιάδα Πατρών 28

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1

    Υποβιβάστηκε ο Ατρόμητος

    20/4/2008 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ατρόμητος είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τους Απόλλωνα Καλαμαριάς και Βέροια στη Β Εθνική, καθώς σε παιχνίδι για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, έχασε 2-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, που πήρε την 5η θέση. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με τον Περόνε, αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς με δύο γκολ του Χούτου (71΄ πεν. και 83΄). Στο 80 αποβλήθηκε ο Ανατολάκης με 2η κίτιρνη κάρτα.

    Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι κι αφού αρχικά απείλησε με τον Περόνε στο 4, ήρθε ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα, μετά από μπαλιά του Λουτσιάνο να «κρεμάσει» τον Κρέσιτς και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να «απαντήσει», αλλά στο 37 Χούτος και Γεωργίου απέτυχαν να βρουν την μπάλα στο γύρισμα του Βάγκνερ, στο 40 ο Μιχαηλίδης «νίκησε» τον Χούτο, που βρέθηκε σε θέση βολής και στο 45 εξουδετέρωσε το μακρινό σουτ του Φερνάντες.

    Στο β ημίχρονο ο Ατρόμητος ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την άμυνά του, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλήσει στο 56΄ με προβολή του Χούτου, στο 60 με σουτ του Φερνάντες και στο 62 με τον Χούτο να βγαίνει μόνος με τον Μιχαηλίδη, αλλά να μην εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δόθηκε. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 71, όταν ο Κριπιντήρης ανέτρεψε τον Χούτο, ο Κάκος έδωσε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο διεθνής επιθετικός και έφερε το άγχος του υποβιβασμού στους φιλοξενούμενους.

    Στο 79 ο Ατρόμητος έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν σε φάουλ του Λουτσιάνο, ο Περόνε σε κενή εστία δεν βρήκε την κεφαλιά, ενώ στο 81 πάλι ο Περόνε βγήκε μόνος του μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο ενδιάμεσο (80΄) είχαν γίνει ακόμη πιο άσχημα τα πράγματα για τους Περιστεριώτες, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανατολάκη και στο 83 πάλι ο Χούτος έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μικρή περιοχή, την έστειλε στα δίχτυα και μ αυτό το γκολ ο Ατρόμητος υποβιβάσθηκε στη Β Εθνική.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

    Κόκκινες: 80 Ανατολάκης (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Μανιάτης

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Βάγκνερ (46 Σκούφαλης), Γουνδουλάκης (88 Γουσούλης), Φερνάντες, Νικολάου, Χετεμάι (64 Αραβίδης), Χούτος.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ιωάννου, Γεωργίου, Ρόβας (76 Τσίγκας), Ολιβέιρα, Λουτσιάνο, Κριπιντήρης, Περόνε, Νικολόπουλος (43 λ.τρ. Μερίνο).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 April 2008 - 20:49:54 UTC