Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Σκοτώθηκε αστυνομικός σε ένοπλη ληστεία
  • [03] Κοντά στα 115 δολ. το πετρέλαιο
  • [04] Κριτική Πάπα προς τους Αμερικανούς επισκόπους
  • [05] Κόσσοβο: Διαλλακτικός εμφανίζεται τώρα ο Θάτσι
  • [06] Βολές για την ηλικία του δέχτηκε ο ΜακΚέιν
  • [07] Ν. Κορέα: Σφαγιάστηκαν 3 εκατ. πτηνά
  • [08] "Έφυγε" ο πατέρας της θεωρίας του χάους
  • [09] Στο Νέο Δελχί η Ολυμπιακή Φλόγα
  • [10] Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις
  • [11] Μ. Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο ΓΓ του ΟΗΕ

    [01] Αλλα σπορ

    Ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    17/4/2008 11:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2008 11:38:08 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προθεσμία για τις 5 Μαΐου πήραν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών Χρήστος Ιάκωβου, οι βοηθοί του καθώς και οι φυσιοθεραπευτές και οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας καθώς και ο φαρμακοποιός που συσκεύαζε τις ουσίες σε κάψουλες. Όλοι είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων αδικημάτων. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα η Δικαιοσύνη "πάνω στην μπάρα του Ιακώβου και των αθλητών του να μην δείξει την αποτελεσματικότητα που δεν έδειξε σε άλλες μεγάλες υποθέσεις. Ο Πύρρος, ο Κάχι και ο Βαλέριος έφυγαν, τώρα φεύγει και ο Ιακώβου μετά από 19 χρόνια". Ο ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης δήλωσε ότι έχει φουσκώσει πολύ η ιστορία και τόνισε ότι κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η αλήθεια. Στο μεταξύ και δεύτερο έλεγχο ζητά ο Εισαγγελέας στα δείγματα των Ελλήνων αθλητών μετά την τηλεφωνική ενημέρωση των υπευθύνων των εργαστηριών της Κολωνίας για εντοπισμό μόνο μιας -και όχι τριών- απαγορευμένης ουσίας στο πρώτο δείγμα. Αυτό μπορεί να αλλάξει την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αν δεν υπάρχουν ναρκωτικά, που επισύρουν κατηγορίες για κακούργημα. Οι 11 αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών πήραν προθεσμία ν απολογηθούν στις 2 Μαΐου, ενώ με υπόμνημα στην Ασφάλεια Λάρισας κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εισήγαγε τις απαγορευμένες ουσίες από την Κίνα.

    [02] Κοινωνία

    Σκοτώθηκε αστυνομικός σε ένοπλη ληστεία

    17/4/2008 10:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2008 11:06:39 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εξέπνευσε μέσα στο χειρουργείο ο 39χρονος αστυφύλακας, που τραυματίστηκε σε ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια ληστείας λίγο πριν τις 9 το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Μεσογείων 238, στο Χολαργό. Ο αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε σε Α.Τ. του Πειραιά, σύμφωνα με την αστυνομία, εργαζόταν παράλληλα και σε εταιρία σεκιούριτι. Έκανε χρέη φύλακα στην τράπεζα, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο 39χρονος τους ακολούθησε έξω από το υποκατάστημα και τους διέταξε να μείνουν ακίνητοι, με αποτέλεσμα οι δράστες να πυροβολήσουν εναντίον του και αυτός να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς. Ο αστυφύλακας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στη παρακείμενη κλινική ΙΑΣΩ GENERAL, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στον τόπο της συμπλοκής, οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν περισσότερους από 15 κάλυκες, γεγονός που σημαίνει ότι έγινε πραγματική μάχη. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [03] Οικονομία

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας

    Κοντά στα 115 δολ. το πετρέλαιο

    17/4/2008 9:26:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κοντά στα 115 δολάρια το βαρέλι εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, αν και κατέγραψαν σήμερα ελαφρά υποχώρηση. Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε το πρωί κατά 10 σεντς στα 114,83 δολάρια το βαρέλι από τα 114,93 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. Μετά το επίσημο κλείσιμο των αγορών, η τιμή του ελαφρού αργού ξεπέρασε για πρώτη φορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές το φράγμα των 115 δολαρίων φθάνοντας στα 115,21 δολάρια. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου ήταν το πρωί αυξημένη κατά 6 σεντς στα 112,72 δολάρια το βαρέλι. Τις τελευταίες ημέρες, η τιμή του μαύρου χρυσού καταγράφει και νέα ρεκόρ, λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένησης του δολαρίου και της στροφής των επενδυτών στις πρώτες ύλες. Στην άνοδο των τιμών συνέβαλε και η νέα ανακοίνωση για σημαντική μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 5,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης.

    [04] Κόσμος

    Κριτική Πάπα προς τους Αμερικανούς επισκόπους

    17/4/2008 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με "πολύ κακό" τρόπο χειρίστηκε η εκκλησία των ΗΠΑ το σκάνδαλο με τους ιερωμένους παιδεραστές, παραδέχτηκε την Τετάρτη ο Πάπας Βενέδικτος και παρότρυνε τους Αμερικανούς επισκόπους να φροντίσουν ώστε να επουλωθούν τα τραύματα και να επιτευχθεί συμφιλίωση με εκείνους "που υπέστησαν τέτοιο κακό". Για δεύτερη ημέρα, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, ο Πάπας επανέλαβε ότι το σκάνδαλο έχει προκαλέσει "βαθειά ντροπή" και πόνο, αφού ορισμένοι ιερείς πρόδωσαν τον υψηλό προορισμό τους παρενοχλώντας παιδιά, με τόσο "σοβαρά ανήθικη συμπεριφορά".

    Μετά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο και την προσευχή μαζί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο Πάπας Βενέδικτος XVI αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του προς τους επισκόπους για να αναφερθεί στο σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει την εκκλησία μετά το 2002 και έχει υποχρεώσει την αμερικανική επισκοπή να πληρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

    "Είναι ευθύνη σας από τον Θεό, ως πάστορες, να επουλώσετε τα τραύματα που προκλήθηκαν σε κάθε μία περίπτωση παραβίασης της εμπιστοσύνης, να προωθήσετε την συμφιλίωση και να προσεγγίσετε με αγάπη εκείνους που υπέστησαν τέτοιο κακό" είπε ο Πάπας απευθυνόμενους σε στελέχη της αμερικανικής καθολικής εκκλησίας.

    Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση της ηγεσίας της επισκοπής ότι η κρίση "ορισμένες φορές αντιμετωπίστηκε με κακό τρόπο" και μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτή "η σοβαρότητα του προβλήματος".

    Κατά την επίσκεψή του, νωρίτερα, στο Λευκό Οίκο, που ήταν μόλις η δεύτερη Ποντίφικα στην έδρα του Αμερικανού προέδρου, ο Πάπας κάλεσε τους Αμερικανούς και τους ηγέτες τους να στηρίξουν σε ηθικές αρχές τις πολιτικές αποφάσεις τους και να εργαστούν για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

    [05] Κόσμος

    "Έτοιμος" για διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι

    Κόσσοβο: Διαλλακτικός εμφανίζεται τώρα ο Θάτσι

    17/4/2008 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έτοιμος για διαπραγματεύσεις "συμφιλίωσης" με το Βελιγράδι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, αλλά, όπως είπε, δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν τέτοιου είδους συνομιλίες πριν από τις σερβικές εκλογές. "Γνωρίζουμε το γεγονός ότι το ζήτημα του Κοσόβου αποτελεί τμήμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Σερβία", δήλωσε ο κ. Θάτσι στην ουγγρική εφημερίδα "Nepszabadsag" και πρόσθεσε πως μόνο έπειτα από τις εκλογές μπορούν να ξεκινήσουν τέτοιου είδους συνομιλίες. "Είμαι πρόθυμος να εργαστώ από κοινού με τις σερβικές Αρχές για ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θάτσι, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει τη διαδικασία διαλόγου με μια συγγνώμη εκ μέρους του για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά των Σέρβων του Κοσόβου. "Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μια πραγματικότητα, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη. Η UNMIK εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κόσοβο και ο επικεφαλής της EULEX, Πίτερ Φέιθ, βρίσκεται ήδη εδώ", ανέφερε και πρόσθεσε: "Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλά το μελλοντικό μας μονοπάτι θα γίνει γνωστό στις 15 Ιουνίου, όταν θα τεθεί σε ισχύ το πρόσφατα υιοθετηθέν Σύνταγμά μας".

    [06] Κόσμος

    Από Δημοκρατικό βουλευτή

    Βολές για την ηλικία του δέχτηκε ο ΜακΚέιν

    17/4/2008 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απέρριψε το σχόλιο του 75χρονου Δημοκρατικού Τζον Μούρθα ότι είναι πολύ γέρος στα 71 του για να διεκδικεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν. Ο Μούρθα, μέλος της βουλής των Αντιπροσώπων που εκλέγεται στην Πενσιλβάνια, επικριτής είπε σε εκδήλωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης AFL-CIO ότι ο ΜακΚέην είναι πολύ γέρος για να διεκδικεί την προεδρία και ότι το συγκεκριμένο αξίωμα "δεν είναι δουλειά για γέρους". Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος Δημοκρατικός πολιτικός επιχείρησε δημόσια να επιχειρηματολογήσει εναντίον της υποψηφιότητας του ΜακΚέην εξαιτίας της ηλικίας του. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εάν εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που εκλέγεται για πρώτη φορά στην αμερικανική Προεδρία. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο ΜακΚέιν απέρριψε το σχόλιο του Μούρθα. "Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θαυμάζω και σέβομαι τον Τζακ Μούρθα. Μίλα για τον εαυτό σου Τζακ. Είμαι θαυμάσια", δήλωσε.

    Όσον αφορά τα νέα από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε στις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ έσοδα περίπου 4 εκατ. δολαρίων το 2007, που αποδίδονται σε μεγάλο μέρος τους στην αύξηση των πωλήσεων των δύο βιβλίων του πέρυσι, μετά την έναρξη της εκστρατείας του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ κέρδισαν 4,24 εκατ. δολάρια στο έτος, σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα από την εκστρατεία του.

    Από το 2000 έως σήμερα, ο Ομπάμα είχε έσοδα περίπου 8 εκατ. δολαρίων, σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις των βιβλίων του γερουσιαστή του Ιλλινόι. Το ζεύγος δώρισε 240.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς το 2007. Οι μισθοί του Ομπάμα και της συζύγου του ήταν 260.000 δολάρια.

    Η αντίπαλος του Ομπάμα Χίλαρυ Κλίντον και ο σύζυγός της Μπιλ νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσαν ότι τα έσοδά τους από το 2000 έως σήμερα έφθασαν τα 109 εκατ. δολάρια, τα δύο τρίτα εκ των οποίων προήλθαν από τα βιβλία τους και τις ομιλίες του πρώην Αμερικανού Προέδρου.

    Οι υποψήφιοι Πρόεδροι συχνά δημοσιοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αν και αυτό δεν απαιτείται από το νόμο.

    [07] Υγεία

    Για τη γρίπη των πτηνών

    Ν. Κορέα: Σφαγιάστηκαν 3 εκατ. πτηνά

    17/4/2008 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στη σφαγή 3 εκατομμυρίων εκτρεφόμενων πτηνών σε φάρμες προχώρησαν οι αρχές της Νότιας Κορέας, ενώ παράλληλα ερευνούν επτά νέα ύποπτα κρούσματα εμφάνισης της γρίπης των πτηνών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το σοβαρότερο ξέσπασμα της ασθένειας στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μέσα σε δύο εβδομάδες, οι νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν επιβεβαιώσει 12 κρούσματα εμφάνισης του θανατηφόρου μολυσματικού ιού H5N1, γεγονός που δημιουργεί φόβους ότι ο ιός εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα το 2003.

    Η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο κινδύνου στο δεύτερο υψηλότερο χθες Τετάρτη και διέταξε την αποστολή 200 ανδρών των ενόπλων δυνάμεων για να θανατώσουν και να ενταφιάσουν τα μολυσμένα πτηνά όταν νέο ξέσπασμα της ασθένειας εμφανίστηκε μεταξύ άλλων τοποθεσιών στην Πγιεονγκτάεκ, μόλις 60 χλμ. νότια της Σεούλ.

    Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 380 μολύνσεις και 240 θάνατοι ανθρώπων από τον ιό από το 2003, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ή ΠΟΥ.

    [08] Τεχνολογία

    "Έφυγε" ο πατέρας της θεωρίας του χάους

    17/4/2008 9:09:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ηλικία 90 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, πέθανε την Τετάρτη ο Έντουαρντ Λόρεντζ, πατέρας της θεωρίας του χάους, ο οποίος υποστήριξε ότι μικρά γεγονότα μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές - άποψη που έγινε γνωστή ως "το φαινόμενο της πεταλούδας".

    Ο Λόρεντζ, μετεωρολόγος, υποστήριξε στη δεκαετία του 1960 ότι μικρές αλλαγές σε ένα δυναμικό σύστημα, όπως είναι η ατμόσφαιρα, μπορεί να επιφέρουν σημαντικότατες αλλαγές. Το 1972 παρουσίασε μία μελέτη με τον τίτλο: "Προβλεψιμότητα: Μπορεί η κίνηση των φτερών μιας πεταλούδας στη Βραζιλία, να προκαλέσει τυφώνα στο Τέξας;"

    Γεννημένος το 1917 στο Κονέκτικατ, ο Λόρεντζ σπούδασε μαθηματικά και μετεωρολογία στο Χάρβαρντ και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

    "Ως παιδί πάντα με ενδιέφερε να κάνω πράγματα με τους αριθμούς και με ενθουσίαζαν οι αλλαγές του καιρού", έγραψε ο Λόρεντζ στην αυτοβιογραφία του.

    "Αποδεικνύοντας ότι συγκεκριμένα ντετερμινιστικά συστήματα έχουν προβλέψιμα όρια, ο Λόρεντζ έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του καρτεσιανού σύμπαντος και άνοιξε το δρόμο σε αυτό που ορισμένοι αποκαλούν 'τρίτη επιστημονική επανάσταση στον 20ο αιώνα', μετά τις θεωρίες της σχετικότητας και της κβαντοφυσικής", δήλωσε ο Κέρι Εμάνουελ, καθηγητής επιστημών της ατμόσφαιρας στο ΜΙΤ.

    Το 1991, ο Λόρεντζ τιμήθηκε με το Βραβείο Κιότο για τις βασικές επιστήμες. Ο Λόρεντζ παρότι είχε προσβληθεί από καρκίνο ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι δύο εβδομάδες πριν πεθάνει στο σπίτι του, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

    [09] Πολιτισμός

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Στο Νέο Δελχί η Ολυμπιακή Φλόγα

    17/4/2008 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2008 11:00:21 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε στο Νέο Δελχί η Ολυμπιακή Φλόγα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι εξόριστοι Θιβετιανοί που ζουν στην Ινδία, περίπου 100.000, και αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινότητα Θιβετιανών στον κόσμο, μπορεί να προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν τη λαμπαδηδρομία στους δρόμους της ινδικής πρωτεύουσας. Η Ολυμπιακή Φλόγα, που μεταφέρεται ανά τον κόσμο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, μεταφέρθηκε έξω από το αεροσκάφος από τον Σουρές Καλμάντι, επικεφαλής της Ινδικής Ολυμπιακής Ένωσης. Στη συνέχεια πέρασε από μία οδό όπου είχαν παραταχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί και μεταφέρθηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνει στη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται τώρα η Ολυμπιακή Φλόγα, η ινδική Αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 Θιβετιανούς διαδηλωτές που φώναζαν αντικινεζικά συνθήματα.

    Επειδή υπάρχει φόβος επανάληψης των εικόνων που εκτυλίχθηκαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η Ινδία μείωσε τη διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στο ένα τρίτο της αρχικής, που είχε προγραμματιστεί αρχικώς να είναι εννέα χιλιόμετρα.

    Για λόγους ασφαλείας οι ινδικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει την ακριβή ώρα που θα αρχίσει η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στο Νέο Δελχί. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Νέο Δελχί και έχουν αποκλείσει το κέντρο, από όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα μεταφερθεί από 70 λαμπαδηδρόμους, μεταξύ των οποίων 45 αθλητές.

    Την ίδια ώρα η εξόριστη Κυβέρνηση του Θιβέτ στην Ινδία απηύθυνε έκκληση για μη βίαιες διαδηλώσεις στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, ώστε να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση οι ινδικές αρχές που έχουν δεχτεί στη χώρα Θιβετιανούς πρόσφυγες. "Έχουμε πει στους διαδηλωτές πως πρέπει οι διαμαρτυρίες τους να είναι ειρηνικές, να μην γίνουν βίαιες", τόνισε ο Τουμπτέν Σαμπέλ, εκπρόσωπος της εξόριστης Κυβέρνησης που έχει ως έδρα την Νταραμσάλα, στη βόρεια Ινδία. "Ζούμε στην Ινδία που μας φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που λειτουργεί γιατί είμαστε ελεύθεροι στην Ινδία", πρόσθεσε ο ίδιος. "Είναι πολύ σημαντικό να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν και αυτό σημαίνει ότι ζητήσαμε από τους Θιβετιανούς να διαδηλώσουν ειρηνικά. Μπορούν να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους, αλλά χωρίς να δυσαρεστήσουν την ινδική Κυβέρνηση", κατέληξε.

    [10] Κοινωνία

    Μετ εμποδίων οι μετακινήσεις

    17/4/2008 8:53:00 πμ

    Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι του Λεκανοπέδιου, λογά των κινητοποιήσεων που κάνουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις δύο οδηγών του Τραμ.

    Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 7:00 έως τις 22:00, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, το Μετρό δεν θα κυκλοφορήσει 11:00 με 15:00, ενώ το Τραμ δεν θα κινηθεί από τις 8:00 ως τις 12:00.

    [11] Μ. Ανατολή

    Μ. Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο ΓΓ του ΟΗΕ

    17/4/2008 8:29:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη "βαθιά ανησυχία" του εξέφρασε την Τετάρτη ο ΓΓ του ΟΗΕ για τη νέα κλιμάκωση της βίας στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπαν Γκι-μουν κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση" μετά τους θανάτους τουλάχιστον 17 Παλαιστινίων και τριών Ισραηλινών στρατιωτών την Τετάρτη, που σηματοδότησε τον βαρύτερο απολογισμό αίματος των τελευταίων εβδομάδων μετά από σχετική ανάπαυλα των συγκρούσεων.

    Αρκετοί από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι που βρήκαν το θάνατο από αεροπορικά πλήγματα στην διάρκεια εισβολής και επιχείρησης τμήματος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην ελεγχόμενη από την Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

    Μεταξύ άλλων, σκοτώθηκε και ο Φάνταλ Σανάα, εικονολήπτης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

    Σε γραπτό ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρεται ότι ο Μπαν "καταδικάζει τις αναφερθείσες απώλειες μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών, στην διάρκεια των Ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων".

    Επίσης, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε την "καταδίκη των επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον πολιτικών στόχων στο Ισραήλ" από Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 April 2008 - 8:50:27 UTC