Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες συνομιλίες στη Ν. Υόρκη
  • [02] Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Αναρρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [04] Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις
  • [05] Καραμπόλα 60 αυτοκινήτων στην Αυστρία
  • [06] Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν
  • [07] Σφοδρές συγκρούσεις στη Βασόρα

    [01] Πολιτική

    Για το Σκοπιανό

    Κρίσιμες συνομιλίες στη Ν. Υόρκη

    25/3/2008 12:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2008 3:03:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Απόψε ξεκινούν στη Νέα Υόρκη, οι νέες καθοριστικές συνομιλίες Αθήνας- Σκοπίων, υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Μια εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας, είναι πλέον ασφυκτικά. Στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για τη θέση του υπέρ ενός συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας, ενώ εμμένει στη διπλή ονομασία.

    [02] Κοινωνία

    Με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

    Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

    25/3/2008 11:52:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Το δρόμο της επιστροφής παίρνουν σήμερα οι εκδρομείς της 25ης Μαρτίου. Όμως δεν έχουν για σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος είναι άστατος με τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως 9 μποφόρ. Πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έφυγαν για κάποιο κοντινό νησί καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τις περισσότερες πορθμειακές γραμμές. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας για την ομαλή και ασφαλή μετακίνησή τους. Από τις 15:00 μέχρι και τις 23:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στα φορτηγά άνω του 1,5 τόνων, στα εθνικά οδικά δίκτυα. Στην περιοχή του Μαλλιακού, λόγω των έργων διάνοιξης της εθνικής οδού η κίνηση των αυτοκινήτων από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας θα γίνεται σε μία, ανά κατεύθυνση.

    Εν τω μεταξύ, επιδείνωση σημειώθηκε από χτες το απόγευμα σ' όλες τις περιοχές της Μακεδονίας, με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Χαρακτηριστικό της καιρικής μεταστροφής είναι και οι χιονοπτώσεις που άρχισαν από το βράδυ της Δευτέρας, στα ορεινά του νομού Καστοριάς. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Τροχαία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

    [03] Κοινωνία

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση

    Αναρρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    25/3/2008 3:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ο οποίος υπεβλήθη χθες σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του πόδι, που το έσπασε προχθές στην Καλαμάτα. Ο κ. Ιερώνυμος προβλέπεται ότι θα παραμείνει στην κλινική μέχρι και αύριο το βράδυ ενώ, όπως ανακοινώθηκε από την Αρχιεπισκοπή, αναβάλλεται η ειρηνική επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η οποία επρόκειτο να γίνει από την προσεχή Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έστειλε τηλεγράφημα σήμερα το μεσημέρι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με το οποίο εκφράζει τη λύπη του για το ατύχημά του, το οποίο όπως προσθέτει επισκίασε τη μεγάλη χαρά της αναμονής της επισκέψεώς του. Ο κ. Βαρθολομαίος εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο.

    Τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και αναχώρησε.

    Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησαν τηλεφωνικά με τον κ. Ιερώνυμο και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση, ενώ χθες ο Πρωθυπουργός του απέστειλε ανθοδέσμη με τις ευχές του.

    [04] Οικονομία

    Αντιδρούν αντιπολίτευση και συνδικάτα

    Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις

    25/3/2008 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ψηφίζεται αύριο στο σύνολο του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τα συνδικάτα και την αντιπολίτευση να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα και τη κυβέρνηση να διαμηνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, γεγονός που θα τονίσει ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την Πέμπτη. Ωστόσο, αναμένεται να κατατεθεί και η πρόταση της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Με συλλογή υπογραφών ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στηρίξει την πρόταση του για δημοψήφισμα, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία τους οι δικηγόροι Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο μέχρι και την Παρασκευή απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στη μεταβίβαση του 20% των μετοχών του οργανισμού στην Ντόιτσε Τέλεκομ. Τέλος, αύριο θα γίνει και η νέα συνάντηση εργοδοτών-εργαζομένων για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Νέα συλλαλητήρια το επόμενο διήμερο προγραμματίζει η ΓΣΕΕ.

    [05] Κόσμος

    Λόγω χιονοθύελλας

    Καραμπόλα 60 αυτοκινήτων στην Αυστρία

    25/3/2008 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα 30 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε σοβαρά, σήμερα το πρωί σε μια τεράστια καραμπόλα από 60 αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο στο βόρειο τμήμα της Αυστρίας, έγινε γνωστό από τα σωστικά συνεργεία. Σύμφωνα με την αστυνομία της άνω Αυστρίας, η καραμπόλα έγινε στον αυτοκινητόδρομο Βιέννης-Σάλτσμπουργκ, ανάμεσα στο Σεελβάχεν και το Σεντ Γκεόργκεν, γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας, και προκλήθηκε από τη μειωμένη ορατότητα λόγω χιονοθύελλας. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Σάλτσμπουργκ, που συμμετέχει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των τραυματιών, ένα λεωφορείο είναι ανάμεσα στα 60 οχήματα που έχουν συγκρουστεί.

    [06] Κόσμος

    Ενώπιον του Μουσάραφ

    Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν

    25/3/2008 12:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2008 6:31:27 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ορκίστηκε σήμερα, ενώπιον του προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, στέλεχος του κόμματος της Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο. Η τελετή ορκωμοσίας στο προεδρικό μέγαρο, μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρευρέθησαν, αν και είχαν προσκληθεί, ο σύζυγος της Μπούτο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο γιός τους Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, οι οποίοι ηγούνται του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν, γεγονός που ερμηνεύεται ως μια κίνηση περιφρόνησης προς τον Μουσάραφ. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους τόνισε στον νέο πρωθυπουργό του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι τη σημασία του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τη βούληση του να συνεργαστεί μαζί του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος Μπούς "επαναβεβαίωσε ότι το Πακιστάν είναι ένας σύμμαχος και μια σημαντική χώρα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο. "Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να δηλώσουν ότι είναι προς το συμφέρον του καθενός η καταπολέμηση της τρομοκρατίας", πρόσθεσε. Ο Μπούς που τηλεφώνησε στον νέο πρωθυπουργό στις 13.50 ώρα Ελλάδας, τον συνεχάρη και του δήλωσε ότι "ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του και με τη νέα πακιστανική κυβέρνηση", πρόσθεσε η Περίνο.

    [07] Ιράκ

    Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις πόλεις

    Σφοδρές συγκρούσεις στη Βασόρα

    25/3/2008 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2008 3:33:28 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις ανάμεσα σε ενόπλους και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Βασόρα, ανακοίνωσε η αστυνομία και οδηγοί ασθενοφόρων. Δυο οδηγοί ασθενοφόρων δήλωσαν ότι μετέφεραν οκτώ πτώματα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σαντρ της Βασόρας. Ένας ταγματάρχης της αστυνομίας στο νοσοκομείο Αλ Μαουάνα δήλωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τουλάχιστον πέντε πτώματα και 18 τραυματίες. Εν τω μεταξύ απαγόρευση της κυκλοφορίας κηρύχτηκε σήμερα από τις ιρακινές αρχές σε τρεις ιρακινές σιιτικές πόλεις νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετά τις μάχες ανάμεσα στις τακτικές δυνάμεις και τους σιίτες μαχητές στο νότιο τμήμα της χώρας. Το μέτρο αυτό αφορά τις πόλεις Κούτ, Σαμάουα και Νασιρίγια, τρεις σιιτικές κοινότητες στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, σύμφωνα με την αστυνομία των τριών αυτών πόλεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 March 2008 - 17:49:48 UTC