Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Επέτειο
  • [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Σκόπελο

    [01] Πολιτική

    Της 25ης Μαρτίου

    Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Επέτειο

    25/3/2008 11:15:00 πμ

    Με λαμπρότητα κι επισημότητα κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προηγήθηκε δοξολογία στη Μητρόπολη για το διπλό εορτασμό της εθνικής επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο. Την προσήλωση στις αρχές και στα ιδανικά που διδάσκει η εθνική επέτειος, επισημαίνουν στα μηνύματά τους πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    Τα μηνύματα

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τονίζει- μεταξύ άλλων- ότι "οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για θυσίες, ατομικές και συλλογικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δύσκολες περιστάσεις".

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών αξίων και ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας του.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει πως ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων θα συμβολίζει πάντα την προσπάθεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

    "Δεν είναι τυχαίο ότι στα 187 χρόνια που έχουν περάσει από την επανάσταση του 1821, συνεχίζονται οι προσπάθειες να εμφανιστούν διαστρεβλωμένα τα διδάγματά της", αναφέρει στο μήνυμά του το ΚΚΕ.

    "Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα διαχρονικής σημασίας για τις δυνατότητες των λαών, να επιβάλουν την θέλησή τους", τονίζει ο ΣΥΝ.

    Η επέτειος της μεγάλης εθνικής και κοινωνικής εξέγερσης, βρίσκει την πατρίδα μας σε κρίσιμη φάση, αναφέρει στο μήνυμα του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    [02] Κοινωνία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Σκόπελο

    25/3/2008 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά στη Σκόπελο, η οποία πήρε τη νύχτα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος και δυο καναντέρ, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Έως τώρα έχει αποτεφρωθεί πευκοδάσος 2.000 στρεμμάτων.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας όταν αγρότης στην περιοχή του Αγνώντα προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα. Όμως λόγω των δυνατών ανέμων έφτασε γρήγορα μέχρι το χωριό Στάφυλος, καλύπτοντας με μεγάλη ταχύτητα απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων.

    Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 24 πυροσβέστες με τα πέντε οχήματα του νησιού, 25 μέλη πεζοπόρου τμήματος, ενώ ενισχύσεις έφτασαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έξι οχήματα από τον Βόλο, την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, ενώ με σούπερ πούμα έφτασαν από την Αθήνα 30 πυροσβέστες. Το πρωί πήραν μέρος στην κατάσβεση και δύο αεροσκάφη, τα οποία όμως σταμάτησαν τις ρίψεις καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες. Ο ένας κάηκε στα χέρια, ενώ ο δεύτερος παρουσίασε πρόβλημα στην όρασή του, εξαιτίας των καπνών.

    Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Αργαλαστή Πηλίου και στην Αγιά Λάρισας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 March 2008 - 9:49:40 UTC