Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το Κόσοβο
  • [02] Διάταξη- ασπίδια για την ιδιωτική ζωή
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκοπήσεις
  • [04] Αποσταθεροποίηση στο Β. Ιράκ βλέπει ο Ιρακινός ΥΠΕΞ
  • [05] Μείωσε στους 3 βαθμούς η Μάντσεστερ
  • [06] Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο
  • [07] Ισόπαλο το ντέρμπι της Τούμπας
  • [08] "Τσίμπησε" βαθμό η Καλαμαριά
  • [09] "Σκόνταψε" στους Έλληνες η Βέρντερ

    [01] Κόσμος

    Σκληρές δηλώσεις Πούτιν

    Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το Κόσοβο

    23/2/2008 8:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2008 9:27:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαδηλώσεις Σέρβων μειονοτικών που αντιδρούν στην ανεξαρτητοποίηση της πατρίδας τους από τη Σερβία, με ανυπακοή. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας με σκληρά λόγια είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι δίκοπο μαχαίρι που αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει την Δύση. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου δημιουργεί ένα "φρικτό προηγούμενο" που θα "γυρίσει στα μούτρα" των Δυτικών, και θα τινάξει στον αέρα το σύστημα των διεθνών σχέσεων που υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αναφερόμενος στις χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει "απρόβλεπτες συνέπειες". Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον ανακάλεσε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας της στη σερβική πρωτεύουσα, η Ολλανδία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το Κόσοβο, ενώ στην Πρίστινα η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο των Σέρβων που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Αναπόφευκτη και απαραίτητη θεωρεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών για τη Βοσνία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλπμρουκ.

    Διαδηλώσεις εξάλλου έγιναν και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα στις γερμανικές πόλεις Ντίσελντρορφ, Στουτγκάρδη και Φρανκφούρτη κατά της διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε έκκληση του Σερβικού Συμβουλίου στην Γερμανία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

    Στην Ζυρίχη περίπου χίλια άτομα, στην μεγάλη τους πλειοψηφία σερβικής καταγωγής, διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα κατά της διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, φώναζαν συνθήματα κατά της ανεξαρτησίας της επαρχίας και κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα της Σερβίας.

    Στο Στρασβούργο, περίπου τους 120 ακροδεξιοί και εκπρόσωποι σερβικών ενώσεων διαδήλωσαν κατά της ανεξαρτησίας ύστερα από έκκληση ακροδεξιών οργανώσεων της περιοχής, ενώ περίπου 80 ακροαριστεροί διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως Ρατσιστές", "Φασίστες", "Έξω οι Ναζί". Η αστυνομία είχε δημιουργήσει ανθρώπινο τείχος μεταξύ των δύο ομάδων των διαδηλωτών για να αποφευχθούν συγκρούσεις.

    [02] Πολιτική

    Διάταξη- ασπίδια για την ιδιωτική ζωή

    23/2/2008 9:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη νομική οχύρωση απέναντι στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, στοχεύει η νέα διάταξη με την οποία θα τιμωρούνται εφεξής όσοι δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν, μαγνητοσκοπημένο ή μαγνητοφωνημένο υλικό, ξεκαθαρίζει στην εκπομπή "Η Άλλη Όψη" της ΝΕΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο υπουργός σε ομιλία του, το απόγευμα, στη Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ. Καλαμπάκας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "συγχέει τα σκάνδαλα με τη σκανδαλολογία" και τροφοδοτεί τα ΜΜΕ με "σενάρια και απίθανες κατηγορίες με πολιτικές σκοπιμότητες".

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, επισημαίνει ότι οι κυβερνητικές προτάσεις για αυστηροποίηση των ποινών βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση. "Από τον χώρο της Αριστεράς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις κάμερες στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους και ταυτόχρονα σιωπούν για τις κρυφές κάμερες και τις παράνομες καταγραφές", αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξή του.

    Ο Δημήτρης Χαραλάμπης, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην ίδια εφημερίδα τονίζει, πως η κίνηση αυτή, δικαιώνει την εως τώρα πρακτική του Συμβουλίου, που έχει επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Υπάρχουν πάντως και αντίθετες απόψεις. Όχι στην επιβολή πιο αυστηρών ποινών λέει ο κ. Παύλος Σούρλας, καθηγητής φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρώντας ότι ο χαρακτηρισμός κακούργημα δεν αντιστοιχεί στο βάρος του αδικήματος.

    [03] Πολιτική

    Μειωμένο το ποσοστό του δικομματισμού

    Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκοπήσεις

    23/2/2008 9:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105.8

    Προβάδισμα 2,7,μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της ΜΑΡΚ για το Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία δείχνει υποχώρηση του δικομματισμού, το 31% δηλώνει πως θα ψήφιζε ΝΔ, και το 28,3% ΠΑΣΟΚ. Στην τρίτη θέση ο ΣΥΝ με 16,2%, το Κομμουνιστικό κόμμα με 7,1% και ο ΛΑΟΣ με 3,8%. Η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,6%. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το κυβερνών κόμμα και το ΠΑΣΟΚ ενώ υπέρ των συνεργασιών τάσσεται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και ο ένας στους δυο ψηφοφόρους του ΣΥΝ και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση της VPRC για τον "Ανάποδο Τύπο", οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κατά 76% και του ΣΥΝ κατά 77%, τάσσονται υπέρ της ιδέας μιας αριστερής ενότητας. Ακόμα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 4 μονάδων, με ποσοστό 38% έναντι 34% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 4% και οι Οικολόγοι 1,5%.

    [04] Ιράκ

    79 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις

    Αποσταθεροποίηση στο Β. Ιράκ βλέπει ο Ιρακινός ΥΠΕΞ

    23/2/2008 7:36:00 μμ

    Την προειδοποίηση ότι η συνέχιση των επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων εναντίον των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ μπορεί να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή απηύθυνε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπαρί μιλώντας στο ΒΒC. "Είναι μία στρατιωτική εισβολή περιορισμένης έκτασης σε μία περιοχή απομακρυσμένη, απομονωμένη και ακατοίκητη, αλλά εάν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής επειδή ένα λάθος ενδέχεται να προκαλέσει μία κλιμάκωση", τόνισε ο Ζεμπαρί και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Βαγδάτης δεν είχε ενημερωθεί για τις τουρκικές προθέσεις παρά την "τελευταία στιγμή" και δεν ενέκρινε την επιχείρηση.

    Εν τω μεταξύ, στη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι "κατά τις επιχειρήσεις που έγιναν στις 23 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 35 αντάρτες", αλλά δεν διευκρινίζεται πόσοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς και πόσοι από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού. Έτσι από το βράδυ της Πέμπτης που άρχισε η τουρκική στρατιωτική εισβολή στο βόρειο Ιράκ έχουν σκοτωθεί συνολικά 79 αντάρτες του PPΚ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μείωσε στους 3 βαθμούς η Μάντσεστερ

    23/2/2008 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Επίδειξη δύναμης έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», όπου συνέτριψε 5-1 τη Νιούκαστλ και μείωσε στους τρεις τους βαθμούς που τη χωρίζουν από την Αρσεναλ, στη μάχη για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για ακόμα μία φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που σκόραρε δύο φορές (45΄, 56΄) και έφτασε τα 21 γκολ στη φετινή σεζόν. Μαζί του, όμως, έλαμψε και ο Γουέιν Ρούνι, που σημείωσε δύο εξαιρετικά γκολ. Το σοκ ήταν διπλό σήμερα για την Αρσεναλ, που έχασε βαθμούς (2-2) από την Μπέρμιγχαμ στο «Σεντ Αντριους», στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 5ο λεπτό (!) των καθυστερήσεων, με πέναλτι που εκτέλεσε ο ΜακΦάντεν για τους γηπεδούχους. Νωρίτερα, οι «κανονιέρηδες» έδειξαν να ξεπερνούν το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Εντουάρντο, όταν ο Θίο Γουόλκοτ, με δύο γρήγορα γκολ στο β΄ ημίχρονο (50΄,55΄) διέγραψε το προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι από το 28ο λεπτό, με το απευθείας φάουλ του ΜακΦάντεν. Οσο για τον Εντουάρντο, ο τραυματισμός του έχει «παγώσει» ολόκληρη την ποδοσφαιρική Αγγλία (και όχι μόνο), καθώς δείχνουν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι για συντριπτικό κάταγμα στην ποδοκνημική. Η μοιραία φάση -τόσο «ανατριχιαστική» που δεν μεταδόθηκε σε επανάληψη σε κανένα σημείο του αγώνα- συνέβη στο 3ο λεπτό από τάκλιν του Τέιλορ, που αποβλήθηκε πάραυτα. Ο Φερνάντο Τόρες φρόντισε να... διώξει το άγχος από τους οπαδούς της Λίβερπουλ και να μετατρέψει σε θρίαμβο έναν αγώνα που ξεκίνησε αρνητικά για τους «κόκκινους». Ο Ισπανός με χατ-τρικ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη 3-1 επί της Μίντλεσμπρο, η οποία είχε προηγηθεί στο 8ο λεπτό με τον Τουντσάι Σανλί. Ομως, στη συνέχεια «καθάρισε» ο Τόρες, που έφτασε τα 15 γκολ και είναι τρίτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντεμπαγιόρ, που έχουν από 19. Προς το τέλος, η «Μπόρο» μείωσε με τον Ντάουνινγκ (83΄), στη συνέχεια όμως αποβλήθηκε ο Αλιαντιέρ (85΄) και όλα τελείωσαν... Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχώρισε η νίκη της Γουέστ Χαμ με 1-0 στο φινάλε, επί της Φούλαμ που μετά από αυτή την εντός έδρας ήττα βλέπει... κατάματα τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 27ης ημέρας για την Πρέμιερσιπ: Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ 2-2 (28΄, +90΄πεν. ΜακΦάντεν / 50΄,55΄ Γουόλκοτ) Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 0-1 (87΄ Σολάνο) Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο 3-2 (28΄, 29΄, 61΄ Τόρες / 8΄ Τουντσάι, 83΄ Ντάουνινγκ) Πόρτσμουθ-Σάντερλαντ 1-0 (69΄πεν. Ντεφόε) Γουϊγκαν-Ντέρμπι 2-0 (60΄ Σάρνερ, 84΄ Βαλένσια) Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γ. 1-5 (79΄ Φαγέ / 25΄, 80΄ Ρούνι, 45΄, 56΄ Ρονάλντο, 90΄+ Σαχά)

    Κυριακή: Ρέντινγκ-Αστον Βίλα Μπλάκμπερν-Μπόλτον Δευτέρα: Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες) Αρσεναλ 64 Μάντσεστερ Γ. 61 Τσέλσι 55 -26αγ. Εβερτον 47 -26αγ. Λίβερπουλ 47 -26αγ. Αστον Βίλα 44 -26αγ. Μάντσεστερ Σίτι 44 -26αγ. Πόρτσμουθ 44 Γουέστ Χαμ 40 -26αγ. Μπλάκμπερν 39 -26αγ. Τότεναμ 32 -26αγ. Μίντλεσμπρο 29 Νιούκαστλ 28 Σάντερλαντ 26 Γουίγκαν 26 Μπόλτον 25 -26αγ. Μπέρμιγχαμ 23 Ρέντινγκ 22 -26αγ. Φούλαμ 19 Ντέρμπι 9

    [06] Μπάσκετ

    Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο

    23/2/2008 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Ανάκαμψης συνέχεια για την ΑΕΚ που, μετά τον Άρη, νίκησε και τον Πανιώνιο, αυξάνοντας σε πέντε τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «κυανέρυθρους» και έφτασε άνετα στο τελικό 72-62 στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η 9η νίκη συνολικά για τους «κιτρινόμαυρους», σε συνδυασμό με το εύκολο -θεωρητικά- πρόγραμμα, επιτρέπει στους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να κάνουν όνειρα για εξάδα, παρά το πολύ κακό ξεκίνημα φέτος. Ο Πανιώνιος στον αντίποδα έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού με δική του νίκη απόψε και ήττα του Άρη αύριο από τον Παναθηναϊκό θα αναρριχάτο στην 3η θέση.

    Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ο Χρήστος Ταπούτος με 18 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο πέτυχαν επίσης οι Αμαρά Σι (13π.), Ουέσον (12π.) και Εϊβερι (11π.). Ο Γιάννης Γιαννούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου με 14 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-29, 51-51, 72-62

    Με οδηγό τον Έϊβερι στα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ προηγήθηκε 15-11. Μπάξτερ και Νιούλεϊ ισοφάρισαν σε 20-20 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου για τον Πανιώνιο. Ο Γιάννης Καλαμπόκης έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξέφυγε με 27-21. Η πιεστική άμυνα της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα ένα «νεκρό» διάστημα των φιλοξενούμενων. Η Ένωση πραγματοποίησε σερί 12-0 και ξέφυγε με 33-27, για να διαμορφώσει ο Γιαννούλης το σκορ ημιχρόνου 33-29. Ντέρμπι παρέμεινε ο αγώνας στην 3η περίοδο, αφού ο Πανιώνιος βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Αυστραλού διεθνή Μπραντ Νιούλεϊ σ αυτό το διάστημα και κατάφερε, όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά, αλλά και να πάρει τα ηνία, 42-39 με δικό του έμμεσο τρίποντο. Μάχη σώμα με σώμα έγινε μέχρι το 30΄, όπως αποδεικνύει και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (51-51). Ιδανικό ξεκίνημα και συγκεκριμένα σερί 8-0 πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο, με εκφραστές αυτού τους Ταπούτο, Βασίλιεβιτς, Σι και Μπάρλο (59-51). Οι παίκτες του Μάρκοβιτς μείωσαν σε 60-55, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε σκοπό να απωλέσει την 5η σερί νίκη της και με σοβαρότητα έφτασε άνετα στο τελικό 72-62.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Πηλοΐδης, Γκούμας

    ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 12, Ταπούτος 18 (2), Κυρίτσης 4, Σίμτσακ, Μπάρλος 3, Έιβερι 11 (1), Βασίλιεβιτς 5, Χαρίσης 6, Σιούτης

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος, Τσάπιν 6 (2), Ζορόσκι 11, Γεωργαλής, Σάκοτα 6, Καλαμπόκης 9, Νιούλεϊ 12 (2), Μπάξτερ 4, Κένταλ, Γιαννούλης 14

    Ολύμπια Λάρισας - ΠΑΟΚ 80-69

    Από τη 12η αγωνιστική είχε να δοκιμάσει τη γεύση της νίκης η Ολύμπια Λάρισας, αποτέλεσμα που πήρε ύστερα από πέντε αγωνιστικές απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη, 80-69, απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης. Αυτή ήταν η 7η νίκη της ομάδας της Λάρισας, ενώ με την 11η ήττα του συμβιβάστηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά». Πλέον, οι «πορτοκαλί» βάζουν τροχιά για πλέι-οφ, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή. Πολυτιμότερος παίκτης για την Ολύμπια, ο Μάικλ Κινγκ με 25 πόντους, ενώ Γιώργος Τσιάρας (16π.) και Φάνης Κουμπούρας (13π.) ήταν άξιοι συμπαραστάτες του από το πρώτο λεπτό. «Άχρωμος» ο ΠΑΟΚ, είχε κορυφαίο τον Ιμπραίμ Κουτλουάι με 17 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 22-18, 44-34, 60-52, 80-69

    Καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε η Ολύμπια Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο. Με πολυφωνία στην επίθεση και έξυπνη άμυνα, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έθεσε τα θεμέλια για επιστροφή στις νίκες, αυξάνοντας την υπέρ της διαφορά από το +4, 22-18, στο +10, 44-34 με το τέλος του α΄ μέρους. Πάντως, ο ΠΑΟΚ, που είδε τον Ντιαρά να τραυματίζεται νωρίς (αλλά επέστρεψε) είχε προηγηθεί με 9-14. Μάικλ Κινγκ, Γιώργος Τσιάρας και Φάνης Κουμπούρας σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 11/13 βολές έναντι 3/7 για τον ΠΑΟΚ στο 20άλεπτο. Το ομαδικό πνεύμα (10 ασίστ στο ημίχρονο) και τα περιορισμένα λάθη χαρακτήρισαν το παιχνίδι των Λαρισαίων. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε 10 λάθη σε 20 λεπτά, δεν βρήκε ουσιαστικά ηγέτη σ αυτό το διάστημα, για να προηγηθεί με 31-23 η Ολύμπια, αλλά με διαδοχικούς πόντους ο Ιμπραίμ Κουτλουάι μείωσε σε 35-34. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμη και με 15 πόντους, 49-34 στην 3η περίοδο. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μακρινά σουτ και οι παίκτες του αποδείχτηκαν εύστοχοι, 60-52 στο 30΄. Όμως, η Ολύμπια ήταν ανώτερη και «διψασμένη» για το θετικό αποτέλεσμα μετά από 5 αγωνιστικές... ανομβρίας και έφτασε δίκαια στη νίκη με 80-69.

    Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Τσαματόπουλος

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 2, Κουμπούρας 13 (1), Κούρτοβιτς 3 (1), Αγγέλοφ 5 (1), Τσιάρας 16 (2), Γιαννουλάκος 4, Μπατής 3, Αριγκμπάμπου 9, Κινγκ 25 (4)

    ΠΑΟΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ 10 (2) , Ζιλεσπί, Βεργίνης 2, Ντιαρά 6, Χαριτόπουλος 2, Κουτλουάι 17 (4), Δεμερτζής 4, Ρόου 12 (2), Κούβελας 6, Τσιάκος 2, Ραλίμι 8

    Αιγάλεω - Πανελλήνιος 87-80

    Στην 5η θέση της βαθμολογίας εδραιώθηκε το Αιγάλεω, που πλέον «κρυφοκοιτάζει» ακόμη και την 4η θέση, χάρη στη μεγάλη νίκη του 87-80 επί του Πανελληνίου στο κλειστό του «Σίτι», για την 17η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αιγάλεω και Πανελλήνιος ισοβαθμούσαν με 25 βαθμούς πριν το σημερινό τζάμπολ, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να υπερκαλύπτουν ακόμη και τη διαφορά των τεσσάρων πόντων (80-76), με την οποία είχαν ηττηθεί στην Κυψέλη στον πρώτο γύρο. Πολυτιμότερος παίκτης του Αιγάλεω ο Πρόδρομος Νικολαϊδης με 23 πόντους (5 τρίποντα). Εκπληκτικός ήταν ακόμη μία φορά, ο αρχηγός του «Σίτι», Άκης Καλλινικίδης, με 14 πόντους. Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Γκράντι.

    Τα δεκάλεπτα: 20-18, 42-39, 60-54, 87-80

    Κλειστό παιχνίδι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 20-18, στην εκπνοή αυτού. Δύο διαδοχικά τρίποντα επέτρεψαν στον Πανελλήνιο να προσπεράσει, 24-20 στο 11΄. Το Αιγάλεω διατηρήθηκε σε απόσταση «αναπνοής» και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Άκη Καλλινικίδη ξέφυγε με 37-33. Έκτοτε, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έχασαν το προβάδισμα. Περιορίζοντας το επιθετικό ατού της ομάδας της Κυψέλης, Άντονι Γκράντι, και οδηγούμενοι επιθετικά από τον Νικολαϊδη, διέγραψαν τροχιά νίκης. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου μείωσαν στους έξι πόντους την τιμή της διαφοράς, 78-72, αλλά ακολούθησε ένα τρίποντο του Μάκη Νικολαϊδη και ένα ανάποδο κάρφωμα του Κρις Μπρέισι, οι κερκίδες... πήραν φωτιά, οι τυμπανοκρουσίες άρχισαν και ολοκληρώθηκαν με τρελούς πανηγυρισμούς μέσα στο παρκέ μαζί με τους παίκτες του Σκουρτόπουλου.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Ηλιόπουλος, Μητσόπουλος

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Γκόλντγουάιρ 5 (1), Νικολαϊδης 23 (5), Χόχλερ 4, Μαγγουνής 4, Πάεροσον 14 (1), Μπρέισι 10, Καλλινικίδης 14 (2), Μάρας 5, Μαριάνοβιτς 8

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοιτς 15, Αργυρόπουλος 5, Καλαϊτζίδης, Καράμπουλας 2, Γκράντι 20 (3), Πέτρουλας, Ράντσιτς, Σκλάβος 17 (4), Ντόζετ 8 (1), Γκόλεματς 13

    Κολοσσός Ρόδου - ΑΓΟ Ρεθύμνου 85-80

    Ο Κολοσσός Ρόδου πιστοποίησε την ανωτερότητά του χάρη σ΄ ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και επικρατώντας με 85-80 στο Βενετόκλειο, για την 17η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, «γκρέμισε» τα όνειρα των Κρητικών για παραμονή στην κατηγορία. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Ολυμπιάδας επί της ΑΕΛ στην Πάτρα, ο ΑΓΟΡ υποχώρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με τους Αχαιούς). Αυτή ήταν η 6η νίκη για την ομάδα της Ρόδου, που την απομακρύνει 3 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πέντε παίκτες του Κολοσσού σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων, ενώ 30 πέτυχε ο Ντέιβιντ Γιανγκ για τον ΑΓΟΡ.

    Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-38, 66-57, 85-80

    Κλειστό παιχνίδι έγινε αμέσως μετά το τζάμπολ στο Βενετόκλειο. Το κίνητρο της παραμονής ήταν... μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν 21-19 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Αν και το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας (16 ριμπάουντ έναντι 11 του Κολοσσού), τα περίμενε όλα από τους Ντέιβιντ Γιανγκ και Ίαν Βουγιούκα (από δέκα πόντους έκαστος) στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είδε τους Διαμαντόπουλο, Πίνοκ, Τόντιτς, Τέιλορ και Βουκσάνοβιτς να μοιράζονται τις επιθετικές πρωτοβουλίες. Σε συνδυασμό με τις 7 ασίστ έναντι των τριών του ΑΓΟΡ και τα 5/12 τρίποντα έναντι 3/9 για τους Κρητικούς, στο 20άλεπτο, ο Κολοσσός πήγε στο +1, 39-38, στο ημίχρονο και όλα θα κρίνονταν μετά την ανάπαυλα. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ήταν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ρόδου. Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου κατάφερε ν΄ ακολουθήσει ο ΑΓΟΡ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα, βγήκαν σε αιφνιδιασμούς και αύξησαν στους +14 πόντους, 74-60 τη διαφορά. Μέχρι την εκπνοή του χρόνου, οι Κρητικοί απλώς κατάφεραν να μειώσουν στους 5 πόντους την τιμή της διαφοράς, 85-80.

    Διαιτητές: Καρούσης, Χριστοδούλου, Μπήτης (Μάνος)

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 10 (2), Ματαλόν 1, Πίνοκ 16, Γιοσίποβιτς 12 (2), Τέιλορ 12 (4), Παναγιωταράκος, Κουνούνης 1, Τζιγκάνοβιτς 4, Ασημακόπουλος 6 (2), Τόντις 6 (2), Διαμαντόπουλος 17

    ΑΓΟ Ρεθύμνου (Αργύρης Πεδουλάκης): Κούμουλος 5 (1), Γκιζογιάννης, Βαγενάς, Καραποστόλου 4, Γιανγκ 30 (3), Νάντζφεϊ 11 (1), Τόπιτς 9, Πιστόλιεβιτς 8 (1), Ντέιβισον, Βουγιούκας 13

    Ολυμπιάδα Πατρών - ΑΕΛ 81-75

    Για ψυχολογικούς λόγους χρειαζόταν τη νίκη η ουραγός της Α1 ανδρών στο μπάσκετ Ολυμπιάδα απέναντι στην ΑΕΛ και τα κατάφερε, 81-75 στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη των Αχαιών, ενώ σε 10 αύξησαν τις ήττες τους οι «βυσσινί» και σε 3 διαδοχικές. Από 15 πόντους έκαστος σημείωσαν Νέσοβιτς, Δορκοφίκης και Τζέφερσον για τους γηπεδούχους, ενώ Τσέρανιτς (24π.) και Κις (20π.) ήταν οι κορυφαίοι για τη Λάρισα.

    Τα δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 54-50, 81-75

    Αποφασισμένοι για την πρώτη νίκη επί των ημερών του Ντράγκαν Ράτσα έδειξαν οι παίκτες της Ολυμπιάδας Πατρών απέναντι στην ΑΕΛ. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Αχαιοί κατάφεραν να «οικοδομήσουν» διαφορά 7 πόντων, 21-14, αλλά μέχρι το ημίχρονο οι Λαρισαίοι μείωσαν στο καλάθι, 39-37. Χαρακτηριστικό για τους γηπεδούχους ήταν πως ο Ράτσα, όχι μόνο έδωσε χρόνο στους περισσότερους παίκτες του στο πρώτο μισό, αλλά και οι εννέα που αγωνίστηκαν είχαν προσφορά στο σκοράρισμα. «Κλειδί» για τους γηπεδούχους υπήρξαν οι 19/20 βολές (έναντι 11/12 της ΑΕΛ στο ημίχρονο). Στον αντίποδα, ο Κώστας Πιλαφίδης ήταν ευχαριστημένος στον τομέα των ριμπάουντ (κυρίως των αμυντικών), αλλά πέρα των Ντράγκαν Τσέρανιτς και Μπίλι Κις, οι υπόλοιποι παίκτες κινήθηκαν σε... χαμηλές πτήσεις επιθετικά. Στο δεύτερο μισό, η Ολυμπιάδα έδειξε σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για το θετικό αποτέλεσμα. Στηρίχτηκε στους Δορκοφίκη, Νέσοβιτς και, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Τσέρανιτς στο β΄ μέρος, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι την εκπνοή.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Φούφης, Αφεντουλίδης

    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Ντράγκαν Ράτσα): Γιόροβιτς 2, Οσμόκροβιτς 7, Σούλης 8, Νέσοβιτς 15 (2), Πέττας 5 (1), Τζέφερσον 15 (2), Δορκοφίκης 15 (1), Μπράουν 3, Λάππας 11 (1)

    ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 5 (1), Κις 20 (3), Παπανικολόπουλος 3, Παπαχρήστος 4, Αγγελακόπουλος 2, Τιγκ 4, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 13 (1), Καραβανάς, Τσέρανιτς 24

    Tα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

    Σε αγώνες της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    17η Αγωνιστική (23-24/2/2008) Ολυμπιάδα Π.-ΑΕΛ 81-75 Αιγάλεω-Πανελλήνιος 87-80 Κολοσσός Ρόδου-ΑΓΟ Ρεθύμνου 85-80 Ολύμπια Λάρισας-ΠΑΟΚ 80-69 ΑΕΚ-Πανιώνιος 72-62 Αρης-Παναθηναϊκός 24/2 (17:00) Μαρούσι-Ολυμπιακός 24/2 (19:00)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) Παναθηναϊκός 32 -16αγ. Ολυμπιακός 29 -16αγ. Αρης 27 -16αγ. Αιγάλεω 27 Πανιώνιος 27 Πανελλήνιος 26 ΑΕΚ 26 ΑΕΛ 24 Ολύμπια Λάρισας 24 Μαρούσι 23 -16αγ. ΠΑΟΚ 23 Κολοσσός Ρόδου 23 ΑΓΟ Ρεθύμνου 20 Ολυμπιάδα Πατρών 20

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1

    Ισόπαλο το ντέρμπι της Τούμπας

    23/2/2008 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 2 με τον Γκονζάλες, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 22 με τον Κοβάσεβιτς, ενώ ο «δικέφαλος» έχασε πέναλτι στο 31, όταν ο Νικοπολίδης «νίκησε» τον Κονσεϊσάο. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε με το «καλημέρα» αυτό που ζητούσε, μέσα σε μία έδρα που είχε μετατραπεί σε «καμίνι» από τον όγκο και το πάθος του κόσμου. Μόλις στο 2 και από ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γκονζάλες από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κονσεϊσάο μπήκε από αριστερά, αλλά σούταρε άουτ. Τα πράγματα συνέχισαν να πηγαίνουν στραβά για τους «ερυθρόλευκους», όταν στο 13 ο Γκαλέτι αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας (η πρώτη εκτίμηση είναι ότι χάνει το ματς με την Τσέλσι), όμως μετά το τέταρτο έδειξαν να ξεπερνούν τον αιφνιδιασμό και στην πρώτη καλή φάση στο 22 ευτύχησαν να παραβιάσουν την εστία των γηπεδούχων με -ποιόν άλλο;- τον Κοβάσεβιτς, που εκμεταλλεύθηκε από κοντά το λάθος του Γκάβρανσιτς.

    Η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω, όταν στο 31 ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Γκονζάλες κέρδισε πέναλτι από τον Πατσατζόγλου, ο Κονσεϊσάο ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Νικοπολίδης έκανε ό,τι ακριβώς με τον Μπάρκογλου κόντρα στην Ξάνθη και τον Παπαδόπουλο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το απέκρουσε. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

    Στο β ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον ΠΑΟΚ να έχει υποχωρήσει αισθητά και τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια υπεροχή στο κέντρο του γηπέδου. Επί της ουσίας ούτε μια επικίνδυνη φάση δεν έγινε μπροστά στις δύο εστίες κι έτσι το 1-1 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

    Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Βερόν, Μελίσσης - Πατσατζόγλου, Σίσιτς, Στολτίδης, Νικοπολίδης

    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Κονσεϊσάο (67 Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας, Γκονζάλες (55 Γεωργιάδης), Σάλμον (82 Ιλιεφ), Χριστοδουλόπουλος.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Άντζας, Στολτίδης, Πατσατζόγλου (75 Νούνιες), Γκαλέτι (13 λ.τ. Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αστέρας Τρίπολης - Καλαμαριά 1-1

    "Τσίμπησε" βαθμό η Καλαμαριά

    23/2/2008 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Χωρίς νίκη για 7η συνεχή αγωνιστική έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης. Στην 22η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που προηγήθηκε με τον Χέτεμαϊ στο 4ο λεπτό. Για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Φιλομένο στο 38΄. Ενα γρήγορο γκολ άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Αμπάρης και ο Φυτανίδης δεν «επικοινώνησαν» και το λάθος εκμεταλλεύθηκε ο Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έβγαλε εκτός ρυθμού τους παίκτες του Αστέρα, που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Μέχρι που τη λύση έδωσε ο ποδοσφαιριστής που... «καθαρίζει» στις δύσκολες στιγμές. Στο 38΄ και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ο Λούσιο Φιλομένο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόβατς, σκοράροντας για 9η φορά στη Σούπερ Λίγκα. Πάντως, ήταν ο Γιώργος Αμπάρης αυτός που κράτησε την ισοπαλία για τον Αστέρα στο ημίχρονο, καθώς στο 40΄ πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο φάουλ του Μερκούρη Καραλιόπουλου!

    Σαφώς βελτιωμένοι στο β΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Ο Τσέζαρεκ απείλησε στο 47΄ και το 58΄, όμως τη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φιλομένο, που στο 68΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση από τους παίκτες του Αστέρα εντάθηκε και ο Μάκης Κατσαβάκης έδωσε εντολή για... μαζική άμυνα, όταν έβαλε στο ματς τον Βάντσε Σίκοφ αντί του Χέτεμαϊ. Τελικά, κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ το σερί των αποτυχιών συνεχίστηκε για την ομάδα της Τρίπολης.

    Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

    Κίτρινες: Καρντόσο, Μασάρα, Οφρυδόπουλος - Σαρακατσάνος, Φαβάλι, Αμπονσά, Κόλτσης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Οφρυδόπουλος, Μασάρα, Κυριάκος (76΄ Ντόντε), Νταμόντε, Καρντόσο, Παβόνι (69΄ Μάρτινς), Τσέζαρεκ (72΄ Ιωάννου), Φιλομένο.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Ζαπρόπουλος (46΄ Αμπονσά), Χετεμάι (75΄ Σίκοφ), Μπάρκογλου, Φαβάλι, Καραλιόπουλος, Μουράφσκι, Σαρακατσάνος (64΄ Κοντοδήμος), Ουέλινγκτον

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σκόνταψε" στους Έλληνες η Βέρντερ

    23/2/2008 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Οι Ελληνες «καθάρισαν» για την Αϊντραχτ, που επικράτησε 1-0 της Βέρντερ Βρέμης στην 21η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα και πλέον «βλέπει» Ευρώπη. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Αμανατίδης (το όγδοο φετινό του στη Γερμανία) στο 56ο λεπτό. Ομως, το έργο των γηπεδούχων είχε γίνει ευκολότερο από το 40΄, όταν ο Ντιέγκο χτύπησε εκτός φάσης τον Σωτήρη Κυργιάκο και αποβλήθηκε. Ο τρίτος Ελληνας της «παρέας» της Φρανκφούρτης, ο Βαγγέλης Μάντζιος, έπαιξε στα τελευταία λεπτά, αντικαθιστώντας τον Αμανατίδη στο 89΄. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει την ευκαιρία στη Μπάγερν να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Αν καταφέρει αύριο να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμβούργου στην «Αλιάντς Αρένα», θα ξεφύγει με έξι βαθμούς από τη Βέρντερ και θα είναι πλέον το απόλυτο φαβορί.

    Τέλος, η Λεβερκούζεν κατάφερε να επιβληθεί 1-0 της Σάλκε με γκολ του Φρίντριχ πέντε λεπτά πριν το τέλος, και εξακολουθεί να διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ο Φάνης Γκέκας πέρασε σαν αλλαγή στο 63΄, στη θέση του Μπαρμπάρεζ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 21η ημέρα του γερμανικού πρωταθλήματος: Μπόχουμ-Ανόβερο 2-1 (30΄ αυτ. Τσερουντόλο, 52΄ Άουερ - 47΄ Χάνκε) Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ντούισμπουργκ 0-2 (8΄ Τίφερτ, 48΄ Ισιάκου) Λεβερκούζεν-Σάλκε 1-0 (85΄ Φρίντριχ) Ντόρτμουντ-Χάνσα Ροστόκ 1-0 (67΄ Κλίμοβιτς) Αϊντραχτ-Βέρντερ Βρέμης 1-0 (56΄ Αμανατίδης) Στουτγκάρδη-Καρλσρούη 3-1 (5΄ Γκόμεζ, 26΄ Χίλμπερτ, 88΄ Κακάου / 81΄ Χάιναλ) Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 0-0 Νυρεμβέργη-Κότμπους 24/2 Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 24/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 43 -20αγ. Βέρντερ Βρέμης 40 Λεβερκούζεν 38 Αμβούργο 37 -20αγ. Σάλκε 35 Καρλσρούη 33 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 32 Στουτγκάρδη 31 Βόλφσμπουργκ 30 Ανόβερο 29 Ντόρτμουντ 28 Χέρτα Βερολίνου 27 Μπόχουμ 26 Χάνσα Ροστόκ 21 Αρμίνια Μπίλεφελντ 18 Ντούισμπουργκ 17 Νυρεμβέργη 16 -20αγ. Κότμπους 16 -20αγ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 February 2008 - 21:50:07 UTC