Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελική εικόνα
  • [02] Αποτελέσματα στις νομαρχίες
  • [03] Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα
  • [04] Τι δείχνει η κάλπη
  • [05] Το τελικό exit poll
  • [06] Οι πρώτοι πανηγυρισμοί
  • [07] Έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων
  • [08] Με τιμές στην Αθωνική Πολιτεία
  • [09] Επίθεση με βόμβες μολότοφ
  • [10] Μαζική απόβαση λαθρομεταναστών
  • [11] Βομβιστική επίθεση σε αγορά
  • [12] Πτήσεις επιτήρησης στο Λίβανο

    [01] Πολιτική

    Αποτελέσματα του β΄ γύρου

    Τελική εικόνα

    22/10/2006 10:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Ομαλά και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε ο επαναληπτικός γύρος των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο πάνω από το 80% των ψήφων, στη ΝΔ αποδίδονται εν τέλει 28 από τις 50 νομαρχίες της χώρας και στο ΠΑΣΟΚ 22, εκ των οποίων οι δυο διεκδικήθηκαν σε συνεργασία με τον ΣΥΝ. Από τις επτά νομαρχίες, όπου η τελική μάχη δόθηκε στο β΄ γύρο, η ΝΔ φέρεται να κερδίζει τα Χανιά και την Αρκαδία και το ΠΑΣΟΚ την Καρδίτσα την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τη Μαγνησία και τις Σέρρες. Στην αναμέτρηση για την εκλογή δημάρχου στις δύο μεγάλες πρωτεύουσες νομών νικητές αναδεικνύονται στη Θεσσαλονίκη ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και στην Πάτρα ο Ανδρέας Φούρας που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Πανελλαδικά η αποχή στο β΄ γύρο των εκλογών στις νομαρχίες έφθασε το 44,43% και στους δήμους 35,52%.

    Κέρδη και απώλειες

    Ειδικότερα, στις επτά αναμετρήσεις που διεξήχθησαν για την εκλογή νομάρχη, η ΝΔ κέρδισε τις νομαρχίες της Αρκαδίας με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Χανίων με το Γρηγόρη Αρχοντάκη.

    Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις νομαρχίες Καρδίτσας με το Φώτη Αλεξάκο, Κεφαλληνίας με το Διονύση Γεωργάτο, Λευκάδας με τον Κωνσταντίνο Αραβανή, Μαγνησίας με τον Απόστολο Παπατόλια και Σερρών με το Στέφανο Φωτιάδη. Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αποχή στις νομαρχίες Κεφαλονιάς με ποσοστό 57,84% και Καρδίτσας όπου ξεπέρασε το 57%

    Να σημειωθεί ότι όσες νομαρχίες κέρδισε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, κατά την προηγούμενη τετραετία λογίζονταν στη ΝΔ, ενώ των Χανίων που πέρασε από τον ΣΥΝ στη ΝΔ.

    Στις επαναληπτικές εκλογές για την εκλογή δημάρχων σε πρωτεύουσες νομών, η ΝΔ κερδίζει έξι δήμους (Θεσσαλονίκης, Λευκάδας, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Φλώρινας, Χίου), ενώ σε άλλους δύο δήμους, της Καστοριάς και των Σερρών εκλέγονται ανεξάρτητοι της ΝΔ.

    Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει οκτώ δήμους (Άρτας, Πάτρας, Λιβαδειάς, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κορίνθου, Μυτιλήνης), στους δήμους Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και Κέρκυρας εκλέγονται ανεξάρτητοι του ΠΑΣΟΚ και τέλος στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και Πρέβεζας εκλέγονται υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Στο λεκανοπέδιο Αττικής, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τους δήμους Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Βούλας, Άνω Λιοσίων.

    Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ταύρου και Αλίμου. Ο ΣΥΝ κερδίζει τους δήμους Ν. Σμύρνης και Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας (ανεξάρτητος που στηρίζεται από τον ΣΥΝ) και στο Ίλιον σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ κερδίζει τη Νίκαια.

    Ποσοστά αποχής

    Μεγαλύτερη ήταν η αποχή από τον πρώτο γύρο στο δεύτερο γύρο των νομαρχιακών εκλογών, αλλά και σε σχέση με το 2002, καθώς στις δημοτικές εκλογές η συμμετοχή ανήλθε στο 64,4% έναντι 69,4% στις αντίστοιχες του 2002, ενώ στις νομαρχιακές εκλογές το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 54,6% έναντι 66,5% το 2002. Ειδικότερα, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην Κεφαλονιά που έφτασε στο 57,4%, στην Αρκαδία με 57,2%, στην Καρδίτσα 50,3%, στη Λευκάδα με 49,1% , στις Σέρρες με 43,2% και στα Χανιά με 42,8%.

    Όσον αφορά τους μεγάλους δήμους υψηλή αποχή σημειώθηκε στη Φλώρινα με 57,5%, στη Μυτιλήνη με 55,8%, στον Ταύρο με 58,4%, στη Νίκαια με 52,7%, στο Κερατσίνι με 49,4% και στην Καισαριανή με 49,3%. Σε επίπεδο δήμων γενικά, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στα Κύθηρα με 63%.

    Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελικά αποτελέσματα στους Δήμους και τις Νομαρχίες, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών( www.ypes.gr ).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποτελέσματα στις νομαρχίες

    Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

    Τι δείχνει η κάλπη

    Οι πρώτοι πανηγυρισμοί

    Το τελικό exit poll

    Έκλεισαν οι κάλπες

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Εσωτερικών

    [02] Πολιτική

    Έως αυτή την ώρα

    Αποτελέσματα στις νομαρχίες

    22/10/2006 10:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - Υπουργείο Εσωτερικών

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, από το υπουργείο Εσωτερικών, του επαναληπτικού γύρου των νομαρχιακών εκλογών, πέντε νομαρχίες (Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Σερρών και Καρδίτσας) κερδίζει το ΠΑΣΟΚ και δύο (Αρκαδίας και Χανίων) κερδίζει η ΝΔ.

    Συνοπτικά αποτελέσματα νομαρχιών:

    Νομαρχία Αρκαδίας: (με καταμετρημένο το 98,95%) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 55,22% (ΝΔ) Ροβέρτος Σπυρόπουλος 44,78%

    Νομαρχία Καρδίτσας: (με καταμετρημένο το 58,99%) Φώτιος Αλεξάκος 52,62% (ΠΑΣΟΚ) Βασίλειος Αναγνωστόπουλος 47,38%

    Νομαρχία Κεφαλληνίας: (με καταμετρημένο το 71,19%) Διονύσιος Γεωργάτος 52,77% (ΠΑΣΟΚ) Αλέξανδρος Παρίσης 47,23%

    Νομαρχία Λευκάδας: (με καταμετρημένο το 66,23%) Κωνσταντίνος Αραβανής 54% (ΠΑΣΟΚ) Χρυσούλα Καββαδά 46%

    Νομαρχία Μαγνησίας: (με καταμετρημένο το 85,51%) Απόστολος Παπατόλιας 54,06% (ΠΑΣΟΚ) Ιωάννης Πρίντζος 45,96%

    Νομαρχία Σερρών: (με καταμετρημένο το 83,42%) Στέφανος Φωτιάδης 51,93% (ΠΑΣΟΚ) Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου 48,07%

    Νομαρχία Χανίων: (με καταμετρημένο το 93,62%) Γρηγόριος Αρχοντάκης 52,57% (ΝΔ) Γεώργιος Τζανακάκης 47,43%

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

    Τι δείχνει η κάλπη

    Το τελικό exit poll

    Έκλεισαν οι κάλπες

    [03] Πολιτική

    Για το 2ο γύρο των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών

    Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

    22/10/2006 9:50:00 μμ

    Τις πρώτες δηλώσεις τους για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών παραχώρησαν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους οποίους χαρακτήρισε "θεσμικούς σύμμαχους στην εθνική στρατηγική για μια νέα πνοή στην ελληνική περιφέρεια" και υπογράμμισε ότι "η Κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα τη στρατηγική της σύνεσης και της υπευθυνότητας, μακριά από δογματισμούς, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως στόχος του κόμματος είναι μια αποκεντρωμένη, δημοκρατική και αλληλέγγυα κοινωνία, έκανε λόγο για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, χαρακτήρισε την επομένη των εκλογών, αφετηρία σκληρής δουλειάς για νίκη στις εθνικές εκλογές και εξαπέλυσε επίθεση προς την Κυβέρνηση. Η Γ. Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως τα συμπεράσματα που είχαν εξαχθεί στον πρώτο γύρο παραμένουν τα ίδια, σημείωσε την επιτυχία των συνδυασμών του κόμματος σε Αττική και περιφέρεια και πως το συνολικό αποτελεσμα είναι αρνητικό για το λαό, λόγω επικράτησης του δικομματισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αξιοσημείωτη πορεία των αριστερών και εναλλακτικών συνδυασμών ανά την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη νίκη που πέτυχαν η συνδυασμοί που υποστήριξε το κόμμα του.

    Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

    Ο κ. Κώστας Καραμανλής μίλησε για την ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας και υπογράμμισε ότι αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη ότι ο φανατισμός και οι ακρότητες του παρελθόντος έχουν υποχωρήσει.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά χωρίς διακρίσεις με όσους εξελέγησαν. Σημείωσε ότι με το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο που έχει εκπονήσει θα δώσει το 80% των κοινοτικών και εθνικών πόρων δηλαδή περίπου 36 δισ. ευρώ στην περιφέρεια και τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη όλων η σωστή οργάνωση και η διαφανής διαχείριση των πόρων .

    Ο κ. Καραμανλής δίνοντας το πολιτικό στίγμα του σημείωσε ότι επιδιώκει τη σύνθεση των απόψεων χωρίς συμβιβασμούς με τη συντήρηση και τη στασιμότητα. "Λέμε όχι στον ανέξοδο λαϊκισμό που μοιράζει προεκλογικά και παίρνει μετεκλογικά", ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι συνεχίζει σταθερά στη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ανοίγει διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης περιόδου. Ακολουθούμε πολιτική ευθύνης και πολιτική δημιουργίας, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη όπου παρακολούθησε τη ροή των αποτελεσμάτων. Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, είτε εξελέγησαν είτε όχι χαρακτηρίζοντας τους ως "τη νέα δεξαμενή πολιτικών στελεχών από την οποία θα αντλήσει το ΠΑΣΟΚ το δυναμικό για την ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας". Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αφετηρία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία. Εκανε λόγο για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και για μηδενισμό της διαφοράς με τη ΝΔ. Ωστόσο, πρόσθεσε, "το μήνυμα αυτό η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής κάνουν πως δεν το ακούν".

    Ο κ. Παπανδρέου γενίκευσε την κριτική του κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως το μήνυμα των εκλογών ερμηνεύεται ως απόρριψη, όπως είπε, της πελατειακής λογικής της κυβέρνησης, της αδιαλλαξίας, ρουσφετολογίας, του παλαιοκομματισμού και του συγκεντρωτισμού, καθώς και της κομματικοποίησης στην κατανομή των πόρων σε δήμους και νομαρχίες.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου η κυβέρνηση της ΝΔ ζητάει θυσίες από τους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι, πως επιβαρύνει καθημερινά τον Έλληνα πολίτη και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των Ελλήνων παραμένουν αμείλικτα.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Παιδείας κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι από τη μια πλευρά οξύνει και πολώνει την κατάσταση και από την άλλη παρακαλεί τους δασκάλους να επιστρέψουν στα σχολεία. "Η κυβέρνηση", είπε, "δεν προτείνει καμία ουσιαστική λύση, παραπαίει χωρίς κατεύθυνση και παραμένει ανήμπορη και άκαμπτη" και προανήγγειλε πως ο ίδιος προσωπικά και το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για όλα τα σοβαρά θέματα και κυρίως για θέματα της Παιδείας και της Νέας Γενιάς.

    Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε ικανοποίηση για τη νίκη συνδυασμών του κομμουνιστικού κόμματος σε δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας και περιέγραψε "συνολικά αρνητικό για τον ελληνικό λαό" το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω των υψηλών ποσοστών που διατηρεί ο δικομματισμός. Σημείωσε ότι το υπάρχον εκλογικό σύστημα και η μη εφαρμογής της απλής αναλογικής ευνοεί τη νοοτροπία της συναλλαγής.

    Κατέδειξε τη λειτουργία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και επέκρινε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τις αναφορές τους περί υπόγειων συνεργασιών μεταξύ του ΚΚΕ και της ΝΔ. Για το μέλλον, εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει δυναμική για το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι αναδείχθηκε νικητής σε αρκετούς Δήμους, που συμμετείχαν στο 2ο γύρο, όπως στη Νίκαια, στην Πολίχνης Θεσσαλονίκης, στην Αγιάσο της Λέσβου και αλλού.

    Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σ ότι αφορά στους υποψηφίους που στήριξε το κόμμα του, εμφανίσθηκε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος συνεχάρη τις νέες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και ζήτησε να κινηθούν ενωτικά και συσπειρωτικά και να σηκώσουν το ανάστημά τους στην κεντρική εξουσία για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις κοινωνίες τους.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε πως το κόμμα του με τη συνεργασία εναλλακτικών, αριστερών δυνάμεων πέτυχε νικηφόρα πορεία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στον νομό Αττικής και έφερε παράδειγμα τη Νέα Σμύρνη, την Καισαριανή, το Ελληνικό, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Κερατέα. "Είναι πια διακριτό ένα άλλο εναλλακτικό αυτοδιοικητικό ρεύμα. Αυτό βάζει και στις νέες αριστερές, οικολογικές δημοτικές αρχές, αλλά και σε όλη την Αριστερά, μεγάλες ευθύνες να ανταποκριθούν στις ελπίδες των πολιτών", κατάληξε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τι δείχνει η κάλπη

    Οι πρώτοι πανηγυρισμοί

    Το τελικό exit poll

    Έκλεισαν οι κάλπες

    [04] Πολιτική

    Τα αποτελέσματα στους μεγάλους δήμους

    Τι δείχνει η κάλπη

    22/10/2006 9:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 11:36:58 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - Υπουργείο Εσωτερικών

    Για τρίτη συνεχόμενη θητεία επανεκλέγεται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ, στο δήμο Πατρέων εκλέγεται ο Ανδρέας Φούρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του β' γύρου, όπως τα μεταδίδει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε την επικράτησή του στο β γύρο των δημοτικών εκλογών, με "ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη τη Θεσσαλονίκη". Νίκη της Πάτρας, αφιερωμένη στις προσδοκίες της νέας γενιάς, στους ενεργούς δημότες, χαρακτήρισε την επικράτηση του συνδυασμού του ο Ανδρέας Φούρας, σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε σήμερα "με προστάζει να είμαι δήμαρχος όλων των Πατρινών".

    Οι πρώτες δηλώσεις

    Ο λαός της Θεσσαλονίκης επιβράβευσε την εντιμότητα και τον καλό αγώνα και καταδίκασε το ψέμα, τη συκοφαντία και το διχασμό, επισήμανε ο επανεκλεγείς δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ό,τι και να ψήφισαν οι πολίτες, γι αυτόν είναι ισότιμοι.

    Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο δήμο Θεσσαλονίκης, τη νέα τετραετία, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου, μετά την επανεκλογή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ευχαριστώντας θερμά όσους συμπορεύτηκαν με τον συνδυασμό της.

    "Η εντολή σας είναι σαφής και η νίκη μεγάλη. Είναι νίκη της Πάτρας αφιερωμένη στις προσδοκίες της νέας γενιάς στους ενεργούς δημότες. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου επιφυλάξατε", δήλωσε ο Ανδρέας Φούρας, μιλώντας στους ψηφοφόρους του συνδυασμού του, και πρόσθεσε ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις του για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

    "Η πόλη ψήφισε. Επέλεξε δήμαρχο και δημοτική αρχή για την επόμενη τετραετία. Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν συμφωνεί με τις προτάσεις μας, με τις προσδοκίες μας, με την άποψή μας. Αλλά είναι το αποτέλεσμα που διαμόρφωσε η ελεύθερη βούληση των δημοτών και άρα είναι ένα αποτέλεσμα που θα σεβαστούμε", αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψήφιου για το δήμο Πατρέων, Ευάγγελου Φλωράτου.

    Αποτελέσματα δήμων με πληθυσμό άνω των 70.000:

    Δήμος Θεσσαλονίκης (με καταμετρημένο το 99,83%) Βασίλης Παπαγεωργόπουλος 52,62% Χρύσα Αράπογλου 47,38%

    Δήμος Πατρέων (με καταμετρημένο το 99,68%) Ανδρέας Φούρας 53,19% Ευάγγελος Φλωράτος 46,81%

    Δήμος Νικαίας (με καταμετρημένο το 80%) Μπενετάτος Στυλιανός 50,52% Μόσχου Δημητρούλα 49,48%

    Δήμος Ιλίου (Ν. Λιοσίων) (με καταμετρημένο το 82,61% Ζενέτος Νικόλαος 56,16% Λυκουρέσης Αλέξανδρος 43,84%

    Δήμος Γλυφάδας (με καταμετρημένο το 59,70%) Θεοδωρόπουλος Ιωάννης 55,76% Κοκκορης Κωνσταντίνος 44,24%

    Δήμος Κερατσινίου (με καταμετρημένο το 100%) Μελάς Φώτιος 50,68% Σαλαλές Χρήστος 49,32%

    Δήμος Ηλιουπόλεως (με καταμετρημένο το 40,58%) Αναγνώστου Ιωάννης 51,34% Γεωργάκης Θεόδωρος 48,66%

    Δήμος Αχαρνών (με καταμετρημένο το 100%) Φωτιάδης Παναγιώτης 50,17% Στριφτός Σπυρίδων 49,83%

    Δήμος Νέας Σμύρνης (με καταμετρημένο το 99,22%) Κουτελάκης Γεώργιος 59,48% Κατσέλη Καλογεροπούλου Νόρα 40,52%

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι πρώτοι πανηγυρισμοί

    Το τελικό exit poll

    Έκλεισαν οι κάλπες

    [05] Πολιτική

    Για Θεσσαλονίκη και Πάτρα

    Το τελικό exit poll

    22/10/2006 7:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 11:45:59 μμ)

    Νίκη με διαφορά περίπου δέκα ποσοστιαίων μονάδων δίνει το τελικό exit poll της εταιρείας Rass-Marc για τη ΝΕΤ στον απερχόμενο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται να κερδίζει από 54,3% έως 57,3%, έναντι της Χρύσας Αράπογλου που εκτιμάται ότι συγκεντρώνει από 42,7% έως 45,7%, με βάση το 100% του δείγματος. Στην Πάτρα η μονομαχία προβλέπεται να λήγει υπέρ του Ανδρέα Φούρα, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σύμφωνα με το τελικό exit poll συγκεντρώνει από 51,2% έως 54,2%, την ώρα που ο Ευάγγελος Φλωράτος, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει από 45,8% έως 48,8%. Η απόκλιση είναι συν, πλην 1,5%. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα exit poll στο ειδικό site της ΕΡΤ. Η ψηφοφορία για το δεύτερο επαναληπτικό γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα. Στις πρώτες τους δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο για εκλογές ταιριαστές με το επίπεδο της δημοκρατίας, του πολιτικού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι κερδισμένη από τη διαδικασία είναι η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσημες εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα εξαχθούν μετά την καταμέτρηση του 10% των ψήφων.

    Παρακολουθούν τα κομματικά επιτελεία

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής βρίσκεται ήδη στα γραφεία της NΔ στην οδό της Ρηγίλλης απ΄ όπου παρακολουθεί τα exit polls και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με τους συνεργάτες του. Καταφθάνοντας ο κ. Καραμανλής, τον υποδέχθηκε ο Γραμματέας του κόμματος Λ. Ζαγορίτης, ενώ συνοδευόταν από τους υπουργούς Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο. Σε δηλώσεις του προς τη ΝΕΤ ο κ. Ζαγορίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του, είπε πως δεν υπάρχει πολιτική ανατροπή, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για νικήτες, δίνοντας στην κάλπη τον τελικό λόγο.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.

    Τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών

    Παρόμοια αποτελέσματα έδωσαν τα exit poll και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών για τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας.

    Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το MEGA (GPO) προβλέπει εκλογή με 53,5%-56,5% και ο ΑΝΤ1 (ΚΑΠΠΑ RESEARCH ) 53,5%, για τη Χρύσα Αράπογλου εκτιμάται ότι λαβαίνει 43,5-46,5 σύμφωνα με το MEGA και 53,5 κατά τον ΑΝΤ1.

    Και στην περίπτωση του Ανδρέα Φούρα τα αποτελέσματα συμφωνούν. Το MEGA κάνει πρόβλεψη μεταξύ 50%-53% και ο ΑΝΤ1 51%. Στον Ευάγγελο Φλωράτο, οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί δίνουν 47%-50% και 49%, αντίστοιχα.

    Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα στους Δήμους και τις Νομαρχίες, όπου διεξάγεται ο επαναληπτικός γύρος από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών( www.ypes.gr ).

    [06] Πολιτική

    Οι πρώτοι πανηγυρισμοί

    22/10/2006 8:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 9:56:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με χειροκροτήματα και πυροτεχνήματα υποδέχτηκαν τα πρώτα αποτελέσματα ψηφοφόροι σε πολλούς δήμους της χώρας, όπου οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν φέρονται να έχουν ισχυρό προβάδισμα. Πανηγυρισμοί έχουν ήδη αρχίσει στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, φέρεται να κερδίζει το δήμο με ποσοστά που κυμαίνονται από 54,3% έως και 57,3%, σύμφωνα με το δεύτερο exit poll της εταιρείας Rass-Marc για τη ΝΕΤ, με βάση το 75% του δείγματος, ενώ, τα ποσοστά της Χρύσας Αράπογλου κυμαίνονται από 42,7 έως και 45,7%. Στο δήμο Νέας Σμύρνης, έχουμε πανηγυρισμούς από τους ψηφοφόρους του Γ. Κουτελάκη, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα του δήμου φέρουν τον συνδυασμό του να προηγείται αυτού της κ. Νόρας Κατσέλη, όπως και στο δήμο Αμαρουσίου, όπου φέρεται να προηγείται ο συνδυασμός του Γ. Πατούλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το τελικό exit poll

    Έκλεισαν οι κάλπες

    [07] Κοινωνία

    Έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων

    22/10/2006 2:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζονται για 6η εβδομάδα οι κινητοποιήσεις δασκάλων, τριήμερη απεργία από την Τρίτη αποφάσισαν οι καθηγητές, ενώ οι πανεπιστημιακοί θα απέχουν από τα καθήκοντα τους την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Παράλληλα, μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια, στο χορό των καταλήψεων μπαίνουν και πανεπιστημιακές σχολές. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε πιθανότατα για τον Ιανουάριο, η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, μετά τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης σε σχετικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζουν οι δάσκαλοι

    [08] Κοινωνία

    Με τιμές στην Αθωνική Πολιτεία

    22/10/2006 1:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Άγιον Όρος θα παραμείνει έως και την ερχόμενη Τρίτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε το Σάββατο το απόγευμα στις Καρυές όπου κατέλυσε με τη συνοδεία του. Νωρίτερα εψάλη προς τιμήν του δοξολογία. Κατά την προσφώνησή του, ο αντιπρόσωπος της μονής Μεγίστης Λαύρας Προκόπιος, εξήρε την προσωπικότητα του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επισήμανε τη συμβολή του στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στις σχέσεις του Πατριαρχείου με την μοναστική Πολιτεία, τονίζοντας πως "η μετά πίστεως υπακοή δεν συνιστά τυφλή και άνευ λόγου προσήλωσιν αλλά πράξη εκκλησιολογικής τάξεως και παραδόσεως, η οποία προσωποποιείται στο πρόσωπο του εκάστοτε Πατριάρχη".

    Το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε αρχιερατική λειτουργία, στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Καλαντζή, του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη, της πολιτικής διοίκησης της Αθωνικής Πολιτείας και αγιορειτών πατέρων.

    Αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει προεδρεύων στη σύνοδο της εκτάκτου διπλής ιεράς συνάξεως, ενώ στη συνέχεια θα θεμελιώσει το κονάκι της νέας αδελφότητας της μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης

    [09] Κοινωνία

    Εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ

    22/10/2006 1:02:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για μια ακόμη φορά άγνωστοι νεαροί που βγήκαν από το χώρο της Πολυτεχνειούπολης, επιτέθηκαν στις 4:10 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου. Οι νεαροί πέταξαν συνολικά 7 βόμβες μολότοφ, οι οποίες έπεσαν στο οδόστρωμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και στο παρακείμενο πάρκο, χωρίς να προξενήσουν ζημιές. Μια άλλη ομάδα από 10 άτομα, στις 7:30 το πρωί έβαλε φωτιά σε δυο κάδους απορριμμάτων, στην οδό Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕ και πέταξε βόμβες μολότοφ στο δρόμο και εναντίον του κτιρίου του ΟΤΕ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

    [10] Κόσμος

    Νότια της Σικελίας

    Μαζική απόβαση λαθρομεταναστών

    22/10/2006 1:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 2:40:14 μμ)

    Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Περισσότεροι από 400 λαθρομετανάστες - 439, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση - αποβιβάστηκαν το πρωί της Κυριακής, στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, νοτίως της Σικελίας, μετά τον εντοπισμό τους από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. Η πιο μεγάλη ομάδα αποτελούνταν από 403 άτομα, μεταξύ των οποίων 21 γυναίκες, πολλοί ανήλικοι και ένα μωρό, που ξεκίνησαν με το σκάφος τους από τις λιβυκές ακτές και διέσχισαν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τη διήγησή τους. Ένας απ αυτούς έστειλε SOS στην Αστυνομία της Σικελίας με το κινητό του. Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από το Μάγρεμπ, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές. Η μαζική αυτή απόβαση λαθρομεταναστών συμπίπτει με την ευρω-αφρικανική σύνοδο για την παράνομη μετανάστευση που διεξάγεται την Κυριακή και την Δευτέρα στην Τρίπολη.

    [11] Ιράκ

    Με δυο νεκρούς και πέντε τραυματίες

    Βομβιστική επίθεση σε αγορά

    22/10/2006 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα το πρωί της Κυριακής σε μια αγορά στο κέντρο της Βαγδάτης. Η βόμβα, που είχε αφεθεί από έναν πελάτη μέσα σε ένα ταξί, εξερράγη σκοτώνοντας τον οδηγό και έναν επιβάτη και τραυματίζοντας πέντε πολίτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της αστυνομίας της Βαγδάτης Μοχάμεντ Αλι. Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της αγοράς Χόρτζα. Η αγορά αυτή έχει γίνει πολλές φορές στόχος φονικών επιθέσεων, από τις οποίες η πιο πρόσφατη, στις 24 Αυγούστου, είχε προκαλέσει 24 νεκρούς και 55 τραυματίες.

    [12] Μ. Ανατολή

    Πτήσεις επιτήρησης στο Λίβανο

    22/10/2006 5:21:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τις αμφιλεγόμενες πτήσεις θα συνεχίσει το Ισραήλ στο Λίβανο, καθώς είναι αναγκαίες για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων προς την Χεζμπολάχ. "Η λιβανική κυβέρνηση δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της προς την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έθεσε τέρμα στις 14 Αυγούστου τον πόλεμο που έκανε το Ισραήλ στο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ και διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα", τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αμιρ Περέτζ, κατά την εβδομαδιαία σύνοδο του υπουργικού Συμβουλίου. "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας γίνονται αυξημένες προσπάθειες για να περάσουν όπλα στο Λίβανο. Η αύξηση των προσπαθειών αυξάνει τη νομιμότητα των πτήσεων μας στο Λίβανο και εφόσον δεν εφαρμόζεται η απόφαση 1701 του ΟΗΕ δεν θα θέσουμε και εμείς τέλος στις πτήσεις μας στο Λίβανο", κατέληξε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 October 2006 - 20:50:58 UTC