Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα δημοσκόπηση
  • [02] Τραγωδία στα Χανιά
  • [03] Εκλογές στη Βουλγαρία
  • [04] "Ελεύθερη" πτώση Ρεπουμπλικάνων
  • [05] Δημοψήφισμα στον Παναμά
  • [06] Στην Κίνα ο Γιώργος Αλογοσκούφης

    [01] Πολιτική

    Προβάδισμα 3,2 μονάδων η ΝΔ

    Νέα δημοσκόπηση

    22/10/2006 9:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 9:06:43 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Προβάδισμα 3,2 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία, νέα δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης που δημοσιεύει η εφημερίδα "Το πρώτο ΘΕΜΑ". Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 33,8%, το ΠΑΣΟΚ 30,6%, το ΚΚΕ 6%, ο ΣΥΝ 4,2%, και ο ΛΑΟΣ 3,5%. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 62% και έπεται το ΠΑΣΟΚ με 14,3%. Θετική άποψη έχει, για τον πρωθυπουργό το 57,2% και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 46,2%. Εξάλλου, το 59,4% πιστεύει οτι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 69,1% οτι δεν άλλαξε το πολιτικό σκηνικό από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Επίσης το 64,7% θεωρεί οτι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο κόμμα του. Για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, το 85,4% εκτιμά ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το Υπουργείο το θέμα εντείνει την κατάσταση, ενώ το 50,3% θεωρεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία αποσπασματικές προτάσεις, που δεν αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

    [02] Κοινωνία

    Τραγωδία στα Χανιά

    22/10/2006 9:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 10:41:42 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Οικογενειακή τραγωδία στα Χανιά. Αλλοδαπή μητέρα, που βρισκόταν κάτω από ψυχολογική πίεση χτύπησε το 13 μηνών αβάπτιστο αγοράκι της, με αποτέλεσμα το βρέφος να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία λίγο αργότερα. Οι γονείς του παιδιού, μετέφεραν το βρέφος νεκρό στο νοσοκομείο Χανίων, χωρίς αρχικά να αναφέρουν την αιτία θανάτου του. Ωστόσο μετά από ιατροδικαστική εξέταση και έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκαν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού. Αυτό το περιστατικό όμως δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στα Χανιά. Χθες το μεσημέρι ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε στο λαιμό από σφαίρα, όταν όπως υποστηρίζει η οικογένεια του παιδιού εκπυρσοκρότησε το πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο πατέρας του. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα παίδων. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Για τις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού του παιδιού διενεργείται έρευνα, ενώ αναζητείται ο πατέρας, καθώς μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει το αυτόφωρο.

    [03] Κόσμος

    Επικρτέστερος ο Γκεόργκι Παρβάνοφ

    Εκλογές στη Βουλγαρία

    22/10/2006 10:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2006 10:51:30 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Για την ανάδειξη νέου πρόεδρου της χώρας ψηφίζουν σήμερα, στη Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι αναμένεται να εξασφαλίσουν μια δεύτερη συνεχόμενη πενταετή προεδρική θητεία στον Γκεόργκι Παρβάνοφ και να βοηθήσουν τους Σοσιαλιστές συμμάχους του να εδραιώσουν την εξουσία τους, λίγο πριν από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ποσοστό ψήφων που θα συγκεντρώσει ο εθνικιστής υποψήφιος Βόλεν Σιντέροφ, ο οποίος ερχόταν δεύτερος στις δημοσκοπήσεις. Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 τοπική ώρα και τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα αναμένονται τρεις ώρες αργότερα.

    Παρά το υπέρ του λαϊκό ρεύμα, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Παρβάνοφ, μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο γύρο εκλογών για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Όπως κατέγραψαν δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών οι πολίτες φέρονται απογοητευμένοι από την οικονομική κατάσταση της χώρας τους αργούς ρυθμούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αλλά και από την αναποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος .

    Εξαιτίας αυτής της δυσαρέσκειας, εκτιμάται ότι η αποχή να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα το απαραίτητο ποσοστό συμμετοχής να είναι χαμηλότερο του 50% που απαιτείται για να μην υπάρξει δεύτερος γύρος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Γκεόργκι Παρβάνοφ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει σε δεύτερο γύρο τον αντίπαλό του εθνικιστή Βόλεν Σιντέροφ, το ξενοφοβικό κόμμα του οποίου, το Attack, έκανε εκστρατεία κατά της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της 19ης Οκτωβρίου, ο 49χρονος σοσιαλιστικής ηγέτης εξασφαλίζει το 50,5% των ψήφων, ενώ ο Σιντέροφ έπεται με 23%. Τρίτος με 18% ο κεντροδεξιός υποψήφιος Νεντέλκο Μπερόνοφ, πρώην πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου.

    [04] Κόσμος

    Στο 375 η εκλογική τους δύναμη

    "Ελεύθερη" πτώση Ρεπουμπλικάνων

    22/10/2006 11:33:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές για το Κογκρέσο και τη Γερουσία, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Newsweek, μόλις το 37% υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους του Προέδρου Μπους, έναντι 55% που υποστηρίζει το κόμμα των Δημοκρατικών. Παράλληλα στη δημοσκόπηση καταγράφηκε η έντονη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος, για την διακυβέρνηση Μπους, με το 57% όσων ερωτήθηκαν να μην ικανοποιημένοι από τις επιλογές του Αμερικανού πρόεδρου. Οι ψηφοφόροι αξιολόγησαν ως πιο σημαντικά, εν όψει των εκλογών, τα ζητήματα του πολέμου στο Ιράκ (31%), της οικονομίας (18%) και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (16%). Το 68% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Δημοκρατικούς είναι και 31% ευαγγελιστών χριστιανών. Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν αύξηση 6% στις προτιμήσεις των πιστών του δόγματος. Παρομοίως, οι Δημοκρατικοί καταλαμβάνουν την πλειοψηφία και μεταξύ των καθολικών, μιας ομάδας που στήριξε τον πρόεδρο Μπους στις εκλογές του 2004.

    [05] Κόσμος

    Δημοψήφισμα στον Παναμά

    22/10/2006 10:45:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Δημοψήφισμα για να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να διευρυνθεί η Διώρυγα διεξάγεται στον Παναμά. Εφόσον η ψήφος είναι θετική, θα διέρχονται μεγαλύτερα πλοία μεταξύ Ειρηνικού και Ατλαντικού Ωκεανού, η κυκλοφορία θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και οι μεταφορικές δυνατότητες θα διπλασιαστούν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διεύρυνση θα εγκριθεί από το 79% των ψηφοφόρων. Το σχέδιο θα κοστίσει 5,25 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

    [06] Οικονομία

    Για διμερείς επαφές

    Στην Κίνα ο Γιώργος Αλογοσκούφης

    22/10/2006 9:14:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην χώρα μας, είναι τα οφέλη που προσδοκά να αποκομίσει ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, από το ταξίδι που πραγματοποιεί από σήμερα σε Πεκίνο και Σαγκάη, συνοδευόμενος από πολυμελή αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον τομέα των τροφίμων, του τουρισμού και των πρώτων υλών καθώς η Κίνα αναπτύσσεται με ρυθμούς που φτάνουν το 10% ενώ παράλληλα σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κινεζικές εταιρείες για επενδύσεις σε υποδομές στην χώρα μας και κυρίως σε λιμάνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 October 2006 - 8:50:43 UTC