Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οργή για τα οστά
  • [02] Βατικανό και στα Αραβικά

    [01] Κόσμος

    Στο Σημείο Μηδέν

    Οργή για τα οστά

    21/10/2006 8:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οργή έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου η τυχαία ανακάλυψη οστών κατά την διάρκεια εργασιών, στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν, εκεί όπου κάποτε ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Επρόκειτο για οστά από χέρι και πόδι ανθρώπου. Οι συγγενείς ζήτησαν την άμεση διακοπή κάθε εργασίας και τη διεξαγωγή λεπτομερούς έρευνας για την ανεύρεση και άλλων ανθρωπίνων οστών. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη με ιατροδικαστές και τις ηγεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Αμέσως μετά δήλωσε:"Πρόκειται για μια τεράστια έκταση. Αυτοί που αναζητούσαν πτώματα, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Δεν μπορούσαν να είναι άψογοι αφού είχαν να ερευνήσουν μια τόσο μεγάλη έκταση." Πριν 5 χρόνια, στη διάρκεια της απομάκρυνσης των συντριμμιών, μια διαδικασία που κράτησε 9 μήνες, είχαν βρεθεί 20 χιλιάδες ανθρώπινα μέλη. Πρόσφατα βρέθηκαν τυχαία εκατοντάδες ανθρώπινα οστά στην ταράτσα ενός κατεστραμμένου γειτονικού κτιρίου το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί.

    [02] Κόσμος

    Βατικανό και στα Αραβικά

    21/10/2006 7:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Έγγραφο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, εξέδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Βατικανό. Πρόκειται για την ομιλία του αντιπροσώπου του Πάπα στην "Ουνέσκο", η οποία άπτεται θεμάτων ηθικής και επιστήμης. Η δημοσίευση έγινε το Σάββατο στην επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού. Στην ανωτέρω ομιλία τονίζεται ότι "Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα πρέπει να συνεργαστούν", με κοινό στόχο "να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία", ενώ επισημαίνεται και η ανάγκη της συνέχισης και ανάπτυξης του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, "όσο ποτέ κατά το παρελθόν". Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, ομιλία του Πάπα Βενέδικτου με τίτλο "Πίστη και Λογική", ο Ποντίφικας παρέθεσε εδάφιο ομιλίας βυζαντινού αυτοκράτορα, ο οποίος έλεγε ότι το Ισλάμ "εξαπλώνεται" καταφεύγοντας στον "ιερό πόλεμο". Η φράση του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, πολλοί εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν "προσβεβλημένοι". Ο Πάπας, που εξέφρασε "λύπη" όχι όμως και "συγγνώμη" γι αυτό το συμβάν, αναμένεται στα τέλη του Νοεμβρίου για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 October 2006 - 20:50:41 UTC