Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή-Βαν Χάνεν
  • [02] Επιστροφή στα θρανία
  • [03] Πυρκαγιές στην Αρκαδία
  • [04] "Μαύρη" επέτειος
  • [05] Απήγαγαν Γάλλους στην Υεμένη
  • [06] Νέο βίντεο Λάντεν στο διαδίκτυο
  • [07] Επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη
  • [08] Ξανά στο εδώλιο ο Σαντάμ
  • [09] Νεκρός 14χρονος από ισραηλινά πυρά
  • [10] Fuego! και ο Λυκαβηττός "παίρνει φωτιά"
  • [11] Έσκαψε το λάκκο του…

    [01] Πολιτική

    Στο Ελσίνκι ο Πρωθυπουργός

    Συνάντηση Καραμανλή-Βαν Χάνεν

    11/9/2006 11:16:00 πμ

    Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προοπτικές διεύρυνσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του και προεδρεύοντα της ΕΕ Μάτι Βαν Χάνεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της για στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αλλά και την τήρηση όλων των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Τουρκία. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Ελσίνκι, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στην Ευρωασιατική Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία θα συζητηθεί η σύσφιξη των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των ηπείρων οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 50% της Παγκόσμιας οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με την τέταρτη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, την Κίνα, που θα αφορά όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων. Το Ευρωκοινοβούλιο ωστόσο έχει ζητήσει να παραμείνει το εμπάργκο όπλων, που επιβλήθηκε μετά τα αιματηρά γεγονότα της πλατείας Τιέν Αμέν, το 1989.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ελσίνκι ο Πρωθυπουργός

    [02] Κοινωνία

    Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία

    Επιστροφή στα θρανία

    11/9/2006 10:29:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Μετά από περίπου τρεις μήνες σιωπής, ακούστηκε και πάλι σήμερα το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν πλέον και επίσημα για τους μαθητές, που επέστρεψαν στα θρανία. Τα σχολεία, όμως δεν υποδέχονται μόνο καινούριους μαθητές αλλά και 56 νέα βιβλία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρέστη στην τελετή αγιασμού του 19 Λυκείου Αθηνών για να ευχηθεί "καλή χρονιά" στους μαθητές. Στην τελετή παρευρέθηκε και η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία υπογράμμισε ότι η Παιδεία είναι ο χώρος στον οποίο πρέπει να επενδύσει η χώρα και να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες. "Τα πάντα είναι στην ώρα τους. Η φετινή σχολική χρονιά θα αφήσει τα θετικά της σημάδια και στις επόμενες" είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός παιδείας, Γιώργος Καλός. Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία κάνει λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία και προσανατολίζεται σε πενθήμερη απεργία από τις 18 Σεπτεμβρίου.

    "Η επένδυση στην Παιδεία, πρώτη προτεραιότητα για μας επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο Πειραματικό γυμνάσιο της Ζωσιμαίας σχολής Ιωαννίνων. Τα δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας επισκέπτεται ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Στο μεταξύ, εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Οι παραβάσεις που κατέγραψαν οι τροχονόμοι αφορούν σε ελλείψεις σε ζώνες ασφαλείας, ταχογράφους, φαρμακείο και ένδειξη σχολικού σήματος στο εμπρός και το πίσω μέρος του οχήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμοι για να χτυπήσει το κουδούνι

    [03] Κοινωνία

    Σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία

    Πυρκαγιές στην Αρκαδία

    11/9/2006 11:34:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική περιοχή μεταξύ Αραχαμιτών και Ασέας στην περιοχή Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο, έχει τεθεί η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση της Δάφνης Γορτυνίας στην Αρκαδία, που ξέσπασε το Σάββατο και έχει κάψει 150 στρέμματα δασικής έκτασης και 50 στέμματα με ελαιόδενδρα. Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά στη θέση "Καλαμαρά" Βορδόνιας στη Λακωνία. Επί τόπου επιχειρούν 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες για να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο ενώ την Κυριακή υπήρχαν και εναέριες δυνάμεις, τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περίπου 500 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

    Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί, ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για τις περιοχές: Ν. Αττικής (Ν.Α. Δυτικής Αττικής, Ν.Α Ανατολικής Αττικής ,Ν.Α Πειραιώς, Ν.Α.Αθηνών), Β.Ν.Αιγαίου (Ν.Χίου, Ν.Λέσβου Ν.Ικαραίας, Ν.Λήμνου), Νοτίου Αιγαίου (Ν.Α Κυκλάδων), Ν.Κρήτης (Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων. Λασιθίου) Στερεάς Ελλάδος (Ν.Α Ευβοίας, Ν.Α Φθιώτιδας, Ν.Α Βοιωτίας) Πελοποννήσου (Ν.Κορινθίας Ν.Λακωνίας) και Κεντρικής Μακεδονίας (Ν.Χαλκιδικής).

    [04] Κόσμος

    "Μαύρη" επέτειος

    11/9/2006 8:01:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, BBC

    Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, ή αλλιώς τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο. Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, τρεις χιλιάδες άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη έπεσαν νεκροί στους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, που ακολούθησαν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, έκανε την έναρξη των διήμερων επετειακών τελετών στη Νέα Υόρκη. Στο περίφημο "σημείο μηδέν" (ground zero), ο Πρόεδρος Μπους με τη σύζυγο του Λώρα, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη σιωπή κατέθεσαν δύο στεφάνια στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων. Τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος όσο και η σύζυγός του ήταν ντυμένοι στα μαύρα. Έπειτα, παρακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, σε παρεκκλήσιο κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Παράλληλα, όχι πολύ μακριά από το χώρο της εκδήλωσης, χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονταν για την πολιτική του Τζορτζ Μπους και ειδικά για την πολιτική του πολέμου στο Ιράκ. Το κλείσιμο των επετειακών εκδηλώσεων θα γίνει με ομιλία του Τζορτζ Μπους, η οποία θα μεταδοθεί από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στις 8:46, τοπική ώρα, την ώρα δηλαδή που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τω θυμάτων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται εκείνη την ώρα να είναι με τους πυροσβέστες που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

    Επίσης, ο Μπους θα επισκεφθεί επίσης και τα υπόλοιπα σημεία όπου έπεσαν τα αεροπλάνα που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές: το Πεντάγωνο και την Πενσιλβάνια.

    [05] Κόσμος

    Απήγαγαν Γάλλους στην Υεμένη

    11/9/2006 9:05:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Τέσσερις Γάλλοι τουρίστες απήχθησαν από ένοπλους στην Υεμένη, ενώ ταξίδευαν στη νοτιοανατολική επαρχία της Σάμπουα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο την απαγωγή έκαναν μέλη της φυλής Αμντουλάχ, που θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να βγάλει από τη φυλακή άλλα μέλη της φυλής. Σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής πρεσβείας στην Υεμένη, η πρεσβεία είναι σε επαφή με τις αρχές της χώρας και ελπίζουν να δωθεί σύντομα τέλος στην περιπέτεια των Γάλλων τουριστών. Συγκεκριμένα Μάλιστα, ο αναπληρωτής επικεφαλής, Ντενίς Ντουβενό, είπε, ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους ομήρους, οι οποίοι με τη σειρά τους είπαν ότι είναι καλά και οι απαγωγείς τους φέρονται καλά.

    Μέλη της φυλής Αμπντουλάχ πέρυσι είχαν απαγάγει ένα Γερμανό διπλωμάτη, τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, αλλά τους άφησαν μετά από τρεις μέρες ομηρίας.

    Οι απαγωγές είναι συχνό φαινόμενο στην Υεμένη και τις περισσότερες φορές οι όμηροι αφήνονται ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς. Πάντως ο Πρόεδρος Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, έχει υποσχεθεί να πάρει σκληρότερα μέτρα εναντίον του φαινομένου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: French tourists abducted in Yemen

    [06] Ιράκ

    Νέο βίντεο Λάντεν στο διαδίκτυο

    11/9/2006 11:18:00 πμ

    Ένα βίντεο 92 λεπτών, που παρουσιάζει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα να καθοδηγεί τους αεροπειρατές να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Πρόκειται για νέα αποσπάσματα από το βίντεο, που μεταδόθηκε την Πέμπτη από το Αλ Τζαζίρα. "Ενθαρρυνθείτε όσο περισσότερο μπορείτε, να αναφέρεστε συχνά στις επιχειρήσεις του μαρτυρίου, κατ' αρχάς δεν θα αισθανθείτε οικειότητα γι' αυτά και θα τα νομίζετε δύσκολα", ακούγεται να δηλώνει ο μπιν Λάντεν. Σε άλλο σημείο του, εμφανίζονται τα μέλη της Αλ Κάιντα να εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες και να πραγματοποιούν, όπως φαίνεται σύσκεψη προπαρασκευής των τρομοκρατικών ενεργειών με τον Λάντεν. Ακούγονται, επίσης, συνεργάτες να διαβάζουν το περιεχόμενο των διαθηκών τους.

    [07] Ιράκ

    Με 11 νεκρούς και τρεις τραυματίες

    Επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη

    11/9/2006 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη, όταν καμικάζι ανατινάχθηκε σε μικρό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν πολλοί νεοσύλλεκτοι του ιρακινού στρατού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καμικάζι ανέβηκε στο λεωφορείο έξω από ένα κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη δυτική Βαγδάτη και στη συνέχεια ανατινάχθηκε.

    [08] Ιράκ

    Ξανά στο εδώλιο ο Σαντάμ

    11/9/2006 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ξαναρχίζει σήμερα, την πέμπτη επέτειο από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, που κατηγορείται για γενοκτονία για τις εκστρατείες καταστολής στο Κουρδιστάν και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η δίκη ξαναρχίζει με την ακρόαση έξι μαρτύρων, μετά από αναστολή τριών εβδομάδων μετά από αίτημα της υπεράσπισης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Βαγδάτης δικάζεται για το ρόλο του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αλ Ανφάλ, που στοίχισαν τη ζωή σε έως και 180.000 ανθρώπους το 1987 και το 1988 στο ιρακινό Κουρδιστάν. Μαζί του δικάζονται έξι από τους υπαρχηγούς του, ανάμεσα τους και ο Αλι Χάσαν αλ Ματζίντ, ο επονομαζόμενος και "χημικός Αλι", προσωνύμιο που πήρε αφού χρησιμοποιούσε δηλητηριώδη αέρια. Ο πρόεδρος αυτού του ιρακινού ανώτατου ποινικού δικαστηρίου είναι ο δικαστής Αμπντάλα αλ Αμέρι. Από την έναρξη της δίκης, στις 21 Αυγούστου, έχουν γίνει τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, αφιερωμένες στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου και στις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι περιέγραψαν τους βομβαρδισμούς με χημικά των κουρδικών χωριών. Ο Σαντάμ Χουσέιν και οι έξι συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν να δηλώσουν αν είναι αθώοι ή ένοχοι κατά την έναρξη της δίκης. "Αναμένουμε τουλάχιστον έξι μάρτυρες σήμερα κατά την επανάληψη της δίκης", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που πρόσκειται στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου αναμένονται να γίνουν την εβδομάδα αυτή.

    "Ήταν επικίνδυνος" λέει η Ράις

    Στο μεταξύ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Γερουσίας, σύμφωνα με την οποία ο Χουσεΐν δεν είχε σχέση με την Αλ Κάιντα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, δήλωσε την Κυριακή ότι ο Χουσέιν είναι υπεύθυνος για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ιρακινών και Ιρανών στον πόλεμο ανάμεσα στις δυο χώρες, παρά το γεγονός ότι τότε οι ΗΠΑ τον είχαν υποστηρίξει. Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η Ράις περιγράφει τον πρώην δικτάτορα ως "κάποιον που προκάλεσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους στο πόλεμο Ιράκ-Ιράν". Με τις δηλώσεις της αυτές η Ράις προσπάθησε να αντικρούσει τις επιπτώσεις από την έκθεση της Γερουσίας που καταρρίπτει σε μεγάλο βαθμό τα επίσημα επιχειρήματα υπέρ της εισβολής στο Ιράκ.

    Στην έκθεση αναφέρεται με πολύ σαφή τρόπο ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα το οποίο ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    "Η ιδέα ότι...κάποιος που προκάλεσε περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους στον πόλεμο Ιράκ-Ιράν, που εισέβαλε στο Κουβέιτ, και ο οποίος, όπως πιστεύουμε, ετοιμαζόταν πιθανώς να κάνει το ίδιο με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, που απειλούσε καθημερινά τους γείτονες του, που άνοιγε πυρ κατά των αεροσκαφών μας, που δεν σεβόταν το εμπάργκο και χρησιμοποιούσε τις πετρελαϊκές ικανότητές του για να δημιουργήσει οπλοστάσιο...η ιδέα ότι αυτό δεν αποτελεί απειλή, στην πλέον ασταθή περιοχή του κόσμου", είναι "πολύ αλλόκοτη" και "πολύ επικίνδυνη", δήλωσε η Ράις.

    [09] Μ. Ανατολή

    Στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας

    Νεκρός 14χρονος από ισραηλινά πυρά

    11/9/2006 8:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2006 9:03:06 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας 14χρονος, σκοτώθηκε και ένας 19χρονος συγγενής του τραυματίστηκε, από οβίδα του ισραηλινού στρατού, που εξερράγη στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή έκανε έρευνες για Παλαιστίνιους που τοποθετούσαν εκρηκτικά και άνοιγε πυρ περιοδικά. Σημειώνουμε, ότι από τα τέλη Ιουνίου, οπότε απήχθη ο δεκανέας Γιλάντ Σάλιτ, στα τέλη Ιουνίου, ο ισραηλινός στρατός έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη Λωρίδα της Γάζας και έχει μετατρέψει, κοντά στη Ράφα, ένα μη χρησιμοποιούμενο μικρό αεροδρόμιό της σε βάση του. Έκτοτε, τουλάχιστον 210 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά και περίπου οι μισοί υπολογίζεται, ότι είναι άμαχοι.

    Επίσης, κοντά στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους δύο.

    Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τίποτε για το επεισόδιο αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που κατευθύνονταν από το χωριό Ρουμάν προς την Τζενίν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του χωριού.

    [10] Πολιτισμός

    14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2006

    Fuego! και ο Λυκαβηττός "παίρνει φωτιά"

    11/9/2006 7:13:00 πμ

    Τρεις νύχτες γεμάτες πάθος και ενέργεια περιμένουν στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Λυκαβηττό τους λάτρεις του flamenco και όχι μόνο. Fuego! στα ισπανικά σημαίνει φωτιά. Και πράγματι, το Fuego! είναι μια έκρηξη φωτός, χορού και μουσικής, ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, μια γιορτή των αισθήσεων, ένα ισπανικό υπερθέαμα χορού που συνδυάζει τους βαθιά ριζωμένους ρυθμούς του παραδοσιακού flamenco με το μεγαλείο και την πολυτέλεια των παραγωγών του Broadway. Πρόκειται για μία λαμπερή παραγωγή διεθνών προδιαγραφών με κορυφαίους στο είδος τους χορευτές, πλούσια κοστούμια και εξαιρετικές χορογραφίες, στις οποίες οι αισθησιακές και σαγηνευτικές solo φιγούρες εναλλάσσονται με εντυπωσιακά συγχρονισμένες ομαδικές εκτελέσεις αντίστοιχες των Ιρλανδικών "Riverdance" και "Lord of the Dance". Η χορευτική αυτή υπερπαραγωγή της Carmen Mota είναι ένα ανεπανάληπτο πάντρεμα ξεσηκωτικών μεσογειακών ρυθμών και εκλεπτυσμένων μοντέρνων στοιχείων. Η χαρακτηριστική μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι του ανδαλουσιανού Flamenco- σε ζωντανή πάντα εκτέλεση- δένουν αρμονικά με επικές συνθέσεις που έχουν αφήσει εποχή, όπως το Carmina Burana του Karl Orff και το Private Investigations των Dire Straits.

    Πάθος και θέαμα

    Στο Fuego! δίνουν πνοή 18 εκπληκτικοί χορευτές και 5 ταλαντούχοι τραγουδιστές-μουσικοί που μας προσφέρουν ό,τι πιο εκλεκτό έχει η Ισπανία να μας επιδείξει σε μια ιδιαίτερη παραγωγή που μυεί όλο και περισσότερους στη διαχρονική γοητεία του flamenco.

    Η σκηνοθέτης και χορογράφος Carmen Mota έστησε αυτή τη μοναδική παραγωγή σε δύο μέρη. Στο πρώτο επέλεξε να πειραματιστεί με πολιτιστικά σταυροδρόμια, ενώ το δεύτερο είναι πιο προσωπικό και εστιάζει κυρίως στην παράδοση. Όπως εξηγεί και η ίδια: "Ήθελα μέσα από αυτή τη δουλειά να φέρω σε επαφή το ευρύ και διεθνές κοινό με το flamenco, χωρίς να αποξενώνω όμως αυτούς που είναι ήδη γοητευμένοι από την παραδοσιακή ισπανική μουσική Ένιωσα ελεύθερη και άρπαξα την ευκαιρία να δανειστώ στοιχεία τεχνικής μεγάλων show του Broadway και του Las Vegas, σεβόμενη όμως παράλληλα τις αξίες-κλειδιά που κάνουν τον Ισπανικό χορό άξιο θαυμασμού".

    Ο καρπός αυτής της ένωσης είναι το Fuego!, μια παράσταση γεμάτη πάθος, η οποία όμως χαρακτηρίζεται και από φινέτσα. Ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, χωρίς να χάνει όμως το αυθεντικό του πνεύμα.

    Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00

    Τιμές εισιτηρίων: Κάτω διάζωμα αριθμημένες 65 Κάτω διάζωμα μη αριθμημένες 45 Άνω διάζωμα μη αριθμημένες 30 Άνω διάζωμα μη αριθμημένες φοιτητικά 20

    Διάθεση εισιτηρίων

    Πληροφορίες/ κράτηση εισιτηρίων με πιστωτική: 210 88 40 600

    Ιnternet: www.ticketnet.gr

    Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών Πανεπιστημίου 39 (τηλ. 210 3272000)

    Virgin Megastores Αθήνα: Σταδίου 7-9, Σύνταγμα (Τηλ: 210 33 14 788, ΔΕ- ΠΑ10:00-20:00, ΣΑΒ 10:00-19:00) Μαρούσι: Φραγκοκλησιάς & Γρανικού, Village Center (Τηλ: 210 61 06 041, ΔΕ-ΚΥ 11:00-21:00) Ρέντης: Π. Ράλλη & Θηβών - Village Park (Τηλ: 210 4251 760, ΔΕ-ΣΑ 11:00-21:00, ΚΥ 14:00-21:00) Γλυφάδα: Δουσμάνη 26 (Τηλ: 210 89 44 420, ΔΕ-ΣΑΒ 11:00-19:00)

    [11] Παράξενα

    Νεκροθάφτης έπεσε μέσα στον τάφο, που έσκαβε

    Έσκαψε το λάκκο του

    11/9/2006 11:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2006 11:44:59 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Παραλίγο μακαρίτης από λάθος κινδύνεψε να γίνει ένας 62χρονος Ολλανδός νεκροθάφτης, που έθαψε τον εαυτό του! Το ατυχές και μακάβριο συμβάν συνέβη την ώρα, που ο 62χρονος έσκαβε ένα τάφο σε ένα επαρχιακό νεκροταφείο. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι τη στιγμή, που το τρέιλερ στο οποίο έβαζε το χώμα, που είχε αφαιρέσει, μετακινήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπρώξει το νεκροθάφτη, που έχασε την ισορροπία του, έπεσε μέσα στον τάφο και καλύφθηκε από το χώμα. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο νεκροθάφτης σώθηκε από ένα συνάδερφό του, που ήταν παρών, και ο οποίος έσπευσε πρώτα από όλα να ξεθάψει το πρόσωπό του για να τον βοηθήσει να αναπνεύσει. Τη σκυτάλη της πρωτότυπης αυτής εκταφής, πήρε, στη συνέχεια, η Πυροσβεστική, η οποία μετά από μία ώρα, απεγκλώβισε το νεκροθάφτη, που ξέφυγε από τα δόντια του Χάρου, μόνο με ένα καρούμπαλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 September 2006 - 8:50:42 UTC