Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλοί τόνοι από τον Γ Παπανδρέου
  • [02] Στο Ελσίνκι ο Πρωθυπουργός
  • [03] Έτοιμοι για να χτυπήσει το κουδούνι
  • [04] Πρώτη νίκη για Εργοτέλη
  • [05] Εντυπωσιακός ο Άρης στο Αιγάλεω
  • [06] Μια ισοπαλία ακόμη
  • [07] Νίκη για Ιωνικό
  • [08] Πρεμιέρα στην Γ' Εθνική
  • [09] Ισόπαλες Γ.Χαμ-Βίλα
  • [10] Εμβόλιο για τις τροφικές αλλεργιές

    [01] Πολιτική

    Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα

    Υψηλοί τόνοι από τον Γ Παπανδρέου

    10/9/2006 9:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Νέα σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στα Γιάννενα. Όπως είπε ο κ Παπανδρέου "αυτή η Κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της με την ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη". Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού το Σάββατο και η συνέντευξή του την Κυριακή έδειξαν την αποτυχία του σε όλους τους τομείς, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της εποχής, την απουσία του από τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα και της Ελληνίδας, την αδιαφορία του για το εισόδημα του Έλληνα πολίτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την Κυβέρνηση αδύναμη να πατάξει τη διαφθορά και να χτυπήσει την ανεργία. Επίσης χαρακτήρισε διευθετήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι ασκεί την εξουσία με αλλαζονεία.

    Βολές για τις εξαγγελίες

    Όσον αφορά τις παροχές, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, τον κατηγόρησε, πως όταν υπόσχεται για το ΕΚΑΣ και τον ΟΓΑ, κρύβει, ότι είναι χρήματα που χρωστά αυτή η Κυβέρνηση και κρύβει, ότι οι αυξήσεις, που υπόσχεται σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μεταχρονολογημένες επιταγές.

    Για τις πρόσφατες αγοραπωλησίες από διάφορους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε, πως όταν ο Πρωθυπουργός μιλά για λιγότερο κράτος, κρύβει το ελληνικό κράτος αγόρασε τον "Γερμανό" και την "Π+Κ Χρηματιστηριακή".

    Σημείωσε ακόμα, ότι λαϊκισμός είναι "άλλα να λες και άλλα να κάνεις", πράγμα, που όπως είπε κάνουν ο κ Καραμανλής και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών αναρωτήθηκε: "Τι κρύβει ο Κώστας Καραμανλής για τις υποκλοπές; Ποιους καλύπτει; Γιατί σταμάτησε η έρευνα στη Βουλή;" "Κάτι κρύβετε κ. Καραμανλή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δίκαιη κοινωνία και θέλει να δώσει ελπίδα και προοπτική στον άνεργο νέο, στην εργαζόμενη μητέρα, στον οικογενειάρχη, στο μικρό επιχειρηματία, στον αγρότη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρά Παπανδρέου από την Πρέβεζα

    [02] Πολιτική

    Για την Ευρωασιτική Σλυνοδο Κορυφής

    Στο Ελσίνκι ο Πρωθυπουργός

    10/9/2006 9:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής για να συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στην Ευρωασιατική Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία θα συζητηθεί η σύσφιξη των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των ηπείρων οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 50% της Παγκόσμιας οικονομίας. Αγκάθι στις σχέσεις με ορισμένους Ασιάτες εταίρους, αποτελούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με την τέταρτη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, την Κίνα, που θα καλύπτει όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων. Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να διατηρηθεί το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που είχε αποφασιστεί το 1989, την επομένη της αιματηρής καταστολής των διαδηλωτών στην πλατεία Τιεν-Αν-Μεν.

    [03] Κοινωνία

    Ξεκινά αύριο η σχολική χρονιά

    Έτοιμοι για να χτυπήσει το κουδούνι

    10/9/2006 8:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στα θρανία επιστρέφουν αύριο μικροί και μεγάλοι μαθητές, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει, ότι όλα είναι έτοιμα για να χτυπήσει το κουδούνι και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Στο μεταξύ, πρεμιέρα "κάνουν" φέτος, και τα 56 νέα σχολικά βιβλία για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, τα οποία στο σύνολό τους, σύμφωνα με το Υπουργείο είναι έτοιμα για να διανεμηθούν στους μαθητές. Σε μήνυμα της ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας, καλεί, την εκπαιδευτική κοινότητα για κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Επίσης, εύχεται "καλή επιτυχία" στους μαθητές, όσον αφορά τις προσπάθειες τους και καλή δουλειά στους εκπαιδευτικούς.

    Μήνυμα Αρχιεπισκόπου στους μαθητές

    Μήνυμα απέστειλε προς τους μαθητές και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο οποίο τονίζει, ότι "είναι αναγκαίο να διδαχθούν τα παιδιά μας περισσότερο τη δημιουργικότητα, το σεβασμό του "άλλου", την ομορφιά της παρουσίας πολλών προσώπων στη ζωή μας".

    Απευθυνόμενος τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, όπου τονίζει ότι "η μάθηση δεν είναι μια στείρα απομνημόνευση, αλλά καλλιέργεια της ύπαρξης, η οποία μας βοηθά να βλέπουμε πίσω από τα φαινόμενα".

    Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, επισημαίνει, ότι τα σχολικά χρόνια είναι από τα ομορφότερα της ζωής κάθε ανθρώπου. "Δεν είναι τυχαίο που μεγαλύτεροι σας τα θυμούνται με νοσταλγία. Φροντίστε λοιπόν, παιδιά μου, να τα αξιοποιήσετε για το δικό σας καλό και να χτίσετε τώρα τις σωστές βάσεις για την υπόλοιπη ζωή σας", προστίθεται στο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτη νίκη για Εργοτέλη

    10/9/2006 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου στο Ηράκλειο, έχοντας εξαιρετική απόδοση στο β΄ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε τα δυο γκολ με τους Ιαστσουκ (58΄), Κοιλιάρα (82΄). Στις καθυστερήσεις μείωσε για τους «κυενέρυθρους» ο Πλετς.

    Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε καλό θέαμα. Οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα τις αμυντικές τους γραμμές και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Η εξής.. μία: μόλις στο 7ο λεπτό από λάθος του Πλετς, ο Κακλαμάνος μπήκε στην περιοχή αλλά βρισκόταν σε πλάγια θέση και σούταρε άουτ. Ο Εργοτέλης κέρδιζε τις περισσότερες μάχες του κέντρου, αλλά όσο πλησίαζε στα «καρέ» του Κένιγκ, μπλόκαρε στην άριστα οργανωμένη διάταξη των «κυανέρυθρων». Οταν κατάφερε ο Ιαστσουκ να βρει χώρο για δράση και σούταρε από το ύψος του πέναλι στο 51΄, ο Κένινγκ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

    Οσο, όμως, περνούσε η ώρα η υπεροχή των γηπεδούχων γινόταν μεγαλύτερη και ο Ιαστσουκ, μόνιμη πηγή κινδύνων για τον Πανιώνιο, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσθάστηκε. Με έξοχη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κοιλιάρα, έγραψε το 1-0 στο 58΄ και έθεσε τα θεμέλια της νίκης για την ομάδα του. Ο νέος ηγέτης της ομάδας της Κρήτης, Δημήτρης Κοιλιάρας, ήταν αυτός που «τελείωσε» το ματς στο 82ο λεπτό, όταν πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση. Ο Πανιώνιος «παρέδωσε τα όπλα», δεδομένης και της ατυχίας αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Καρνέιρο και οι αλλαγές είχαν εξαντληθεί. Τουλάχιστον κατάφερε να πετύχει το πρώτο του φετινό γκολ, όταν στην τελευταία φάση του αγώνα (93΄) ο Πλετς με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Πόσα.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλ/ιας) Κίτρινες: Χατζί, Κοιλιάρας, Ζούνιορ, Τάσιτς - Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι, Ζωγραφάκης, Μάκος

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Κορδονούρης, Ζαπρόπουλος, Τάσιτς, Κοιλιάρας (90΄ Μάρτσικ), Χατζί, Ζούνιορ, Σταυρακάκης, Μελισσάς (63΄ Μπουέλε), Κακλαμάνος (73΄ Νατσέφσκι), Ιαστσουκ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Κουτσόπουλος, Ζωγραφάκης, Μάκος, Ζέζελ (70΄ Αραβίδης), Τσκιτισβίλι (70΄ Καρνέιρο), Φερνάντεζ (53΄ Μαγκντί)

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εντυπωσιακός ο Άρης στο Αιγάλεω

    10/9/2006 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Άρης ξεκίνησε πιό δυνατά την αναμέτρηση και ήταν αναμφισβήτητα η ομάδα που κυριάρχησε τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Με τον Χαβίτο να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα και να απειλεί συνεχώς τους γηπεδούχους με τις φαρμακερές σέντρες του ο Άρης δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τζενάμο και στο 21΄ παρολίγο να ανοίξει το σκορ αλλά η προβολή του Κόκε, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν μετά από κόρνερ, ο Τζενάμο έδιωξε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Παπαδόπουλο, που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το Αιγάλεω ανέβασε την απόδοσή του και τελικά κατάφερε να φτάσει την ισοφάριση, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Το γκολ ήρθε και πάλι από κόρνερ, αφού οι αμυντικοί του Άρη δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Αγρίτης με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

    Οι δύο ομάδες συνέχισαν το επιθετικό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο ημίχρονο, ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο του Αιγάλεω. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν λίγο πιό δραστήριοι και έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 67΄. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Εντουσέι ανέτρεψε τον Χαβίτο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αιγάλεω και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδόπουλος αλλά ο Τζενάμο έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Παρά το γεγονός ότι χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές για περισσότερα γκολ, το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

    Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας) Κίτρινες: Τσάτσος, Γιάντσετιτς - Νεμπεγλέρας, Παπαδόπουλος

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Εντουσέι (67΄ Ποπόφ), Σίμανεκ, Ψωμάς, Γιάντσετιτς, Σκοπελίτης, Μάριτς, Πετρόπουλος, Μουστογιάννης (53΄ Σέζαρεκ), Τσάτσος, Άγριτης (83΄ Μανουσάκης) ΆΡΗΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Χαλκιάς, Τούτα (87΄ Βαϊσχάμερ), Τίνγκα, Παπαδόπουλος, Κουλοχέρης, Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Πάουλο Κόστα (73΄ Κυριάκος), Χαβίτο, Κόκε, Νασιμέντο (61΄ Χοσέ Λουίς)

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μια ισοπαλία ακόμη

    10/9/2006 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αήττητες μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας παραμένουν η Κέρκυρα και η Λάρισα. Η μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Νησί των Φαιάκων» ολοκληρώθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ, έστω κι αν σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο αγωνίζονταν με 10 παίκτες έκαστη. Στο 45΄ αποβλήθηκε ο Γαβριλόπουλος της ΑΕΛ, ενώ κατά τη διάρκεια επεισοδίων που δημιουργήθηκαν στη φυσούνα, ο Βαρτζιώτης των γηπεδούχων αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι «βυσσινί» μπήκαν στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και τα κατάφεραν. Στο πρώτο μισό του 45λεπτου μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Λάρισα, που στο 10΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σιντιμπέ πρόλαβε τον Χλωρό και απέκρουσε σε τετ-α-τετ. Στο 26ο λεπτό ο Σκουφίτσας πήρε μια δύσκολη απόφαση καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον Νταμπίζα κι έτσι δεν μέτρησε το γκολ που πέτυχε ο Βενέτης από την κεφαλιά-πάσα του αρχηγού. Ηταν οπωσδήποτε μια αμφισβητούμενη φάση που είχε ως αποτέλεσμα τον «ξεσηκωμό» του πάγκου της Λάρισας και την αποβολή του Γιώργου Δώνη.

    Στη συνέχεια η Κέρκυρα ισορρόπησε το ματς, χωρίς όμως να γίνει απειλητική για τον Στέφανο Κοτσόλη. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όμως, οι ισορροπίες διαταράχθηκαν όταν ο Σκουφίτσας απέβαλε τον Αλέξη Γαβριλόπουλο που χτύπησε εκτός φάσης τον Βαρτζιώτη. Δευτερόλεπτα αργότερα το ημίχρονο ολοκληρώθηκε και με το αίμα να... βράζει ακόμη, διαδραματίστηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών στη φυσούνα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Βαρτζιώτης που θέλησε να πάρει «ρεβάνς» από τον Γαβριλόπουλο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αποβληθεί και αυτός, στερώντας άνευ λόγου από την ομάδα του το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η φωτιά δεν «έσβησε» ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, που χαρακτηρίστηκε από τις πολύ δυνατές μονομαχίες στο κέντρο και από ελάχιστες φάσεις. Στο 63΄ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τη λάθος έξοδο του Σιντιμπέ («άψυχο» το σουτ του Διγκόζη), ενώ στο 72΄ ο Κοτσόλης έσωσε τη Λάρισα καθώς απέκρουσε ένα πολύ μακρινό φάουλ του Καγκιούζη, όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΛ «απάντησε» στο 78΄ με σουτ του Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν η σειρά του Σιντιμπέ να «σώσει» την ομάδα του. Στο 92΄ ο Νταμπίζας έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του κι έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ το παιχνίδι.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών) Κίτρινες: Ντα Σίλβα, Βαρτζιώτης, Κλέιτον, Βενέτης, Διγκόζης - Γκαλίτσιος, Μπασιλά, Καραδήμος, Γκουέλα Κόκκινη: Βαρτζιώτης (+45΄ - δεύτερη κίτρινη) - Γαβριλόπουλος (45΄)

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Ντα Σίλβα (59΄ Καγκιούζης), Καραδήμος (82΄ Κουτσουρές), Σκούφαλης (88΄ Τζαβέλλας), Ντακόλ, Γκουέλα, Φλαβίνιο, Βαρτζιώτης, Τόσκας, Φούφουλας ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Βενέτης, Κατσιαρός, Διγκόζης, Αλεξάνδρου (58΄ Αλωνεύτης), Μπασιλά, Καλαντζής (76΄ Κυπαρίσσης), Χλωρός (67΄ Κλέιτον), Γαβριλόπουλος

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη για Ιωνικό

    10/9/2006 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα γκολ του Ονουάτσι στο 29΄, το οποίο ήταν το δεύτερο συνεχές του Νιγηριανού στο πρωτάθλημα, αποδείχθηκε αρκετό στον Ιωνικό, στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς 1-0, σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα όπου παραμένει αήττητη και υποχρέωσε τους «Πόντιους» στην τρίτη συνεχή ήττα. Η μακεδονική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, ούσα η μοναδική χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

    Ο Ιωνικός μπήκε στο παιχνίδι με τον «αέρα» και την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας, απέναντι στο μακεδονικό συγκρότημα που φαινόταν να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική οργάνωσή του. Στο 9΄ ο Κόβατς απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ονουάτσι, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 29΄, όταν ο Νιγηριανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κωνσταντινίδη και με αριστερό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Κόβατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα.

    Με την «πλάτη στον τοίχο», πλέον, η Καλαμαριά δεν είχε άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει την ισοφάριση. Ετσι, στο 55΄ ο Μπούσι έπιασε καλή κεφαλιά (σέντρα του Ουέλιγκτον) στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αλβανός επιθετικός έγινε εκ νέου απειλητικός, όταν έκανε ανάποδο ψαλίδι ύστερα από κόρνερ του Ουέλιγκτον, αλλά αστόχησε και πάλι. Στη συνέχεια ο αγώνας έγινε αρκετά δυνατός, προς ζημία του θεάματος, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Χαλαουάνι, στο 80΄.

    Διαιτητής: Ζανετίδης (Δωδεκανήσου) Κίτρινες: Ντα Κόστα, Πουλόπουλος - Ορφανός, Σαμουηλίδης, Αμπονσά Κόκκινη: Χαλαουάνι

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπενεντίκ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο, Ντα Κόστα (66΄ Γκούτμαν), Μακόρ (81΄ Φαμπίνιο), Βουρεξάκης, Ξενίδης, Ουκάρ, Κωνσταντινίδης (86΄ Λετιέρι), Ονουάτσι. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Πόπαρα (65΄ Κρασσάς), Γκονσάλβες, Χαλαουάνι, Καραλιόπουλος (46΄ Μουράφσκι), Μπούσι, Ορφανός (74΄ Σαμουηλίδης), Αμπονσά.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρεμιέρα στην Γ' Εθνική

    10/9/2006 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ρόδος που επικράτησε του Αιολικού με 3-0 και ο Θερμαϊκός που πήρε εκτός έδρας την εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Λαμίας, ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν από την πρεμιέρα στους δύο ομίλους της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

    1ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Αχαρναϊκός-Ηλιούπολη 1-1 Παναιτωλικός-Κορωπί 3-1 Αγιος Δημήτριος-Διαγόρας 1-3 ΟΦ Ιεράπετρας-Θήβα 1-2 ΠΑΟ Βάρδας-Βύζας Μεγάρων 0-0 Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος 2-0 Παναχαϊκή-Θύελλα Πατρών 2-0 Ρόδος-Αιολικός 3-0 Πανηλειακός-Ατσαλένιος 2-2

    2ος όμιλος - Αποτελέσματα

    Ναυπακτιακός Αστέρας-Τρίκαλα 0-1 Γιάννενα ΑΕ-Ενωση Θράκης 0-0 Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Δόξα Γρατινής 1-0 Ανδρούτσος Γραβιάς-Αναγέννηση Αρτας 1-1 Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Κατερίνης 1-1 Νέα Καβάλα-Πολύκαστρο 2-0 Λαμία-Θερμαϊκός 0-4 Ρεπό: ΠΑΟ Νέων Επιβατών

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ισόπαλες Γ.Χαμ-Βίλα

    10/9/2006 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τους Τέβες και Μασεράνο να μένουν σε δευτεραγωνιστικό ρόλο, η Γουέστ Χαμ πήρε τον έναν βαθμό από το ματς με την Άστον Βίλα, χάρη στην συνήθη ύποπτο φέτος, Μπόμπι Ζαμόρα. Ο νεαρός στράικερ ισοφάρισε στο 52΄ του αγώνα με την Αστον Βίλα το γκολ του Ρίτζγουελ από το 4΄ κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1. Από τους δύο Αργεντινούς, ο Τέβες μπήκε ως αλλαγή στο 62ο λεπτό, ενώ ο Μασεράνο έμεινε στον πάγκο. Ο Ζαμόρα χτυπάει... επίμονα την πόρτα της εθνικής Αγγλίας, έχοντας πετύχει έως τώρα τα πέντε από τα έξι γκολ της Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα!

    Στα χθεσινά ματς από τις ομάδες της κορυφής η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι ήταν αυτές που κατάφεραν να αποφύγουν τις απώλειες. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε 1-0 της Τότεναμ με γκολ του Γκιγκς και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε την νίκη με 2-1 από την Τσάρλτον, χάρη σε γκολ του Καρβάλιο στο 63'. Η Λίβερπουλ γνώρισε σοκαριστική ήττα από την Έβερτον με 3-0 με τον Τζόνσον να σημειώνει δύο τέρματα και να συμπληρώνει εκείνο που είχε πετύχει ο Καχίλ και είχε δώσει το προβάδισμα. Η Άρσεναλ καρδιοχτύπησε για αρκετή ώρα, μένοντας από το 22' της αναμέτρησης με την Μίντλεσμπρο πίσω στο σκορ και τελικά κατάφερε να πάρει τον έναν, εντός έδρας βαθμό, χάρη στο πέναλτι του Ανρί στο 67'.

    Τα αποτελέσματα

    Έβερτον-Λίβερπουλ 3-0 (24` Καχίλ, 36`, +90΄ Τζόνσον)

    Αρσεναλ-Μίντλεσμπρο 1-1 (67` πέναλτι Ανρί / 22` Μόρισον)

    Μπόλτον-Γουότφορντ 1-0 (90` πέναλτι Σπιντ)

    Τσέλσι-Τσάρλτον 2-1 (6` Ντρογκμπά, 63` Καρβάλιο / 54` Χάσελμπαϊνκ)

    Νιούκαστλ-Φούλαμ 1-2 (54` Πάρκερ / 82` ΜακΜπράιντ, 89` Μποκανέγκρα)

    Πόρτσμουθ-Γουϊγκαν 1-0 (49` Μβαρουβαρί)

    Σέφιλντ Γιουν.-Μπλάκμπερν 0-0

    Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 1-0 (9΄ Γκιγκς)

    Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα 1-1 (52΄ Ζαμόρα / 4΄ Ρίτζγουελ)

    Ρέντινγκ-Μάντσεστερ Σίτι 11/9

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 12 Πόρτσμουθ 10 Εβερτον 10 Τσέλσι 9 Αστον Βίλα 8 Μπόλτον 7 Φούλαμ 7 Γουέστ Χαμ 5 Λίβερπουλ 4-3αγ. Μάντσεστερ Σίτι 4-3αγ. Μίντλεσμπρο 4 Ρέντινγκ 3-3αγ. Γουϊγκαν 3-3αγ. Νιούκαστλ 3-3αγ. Τότεναμ 3 Τσάρλτον 3 Αρσεναλ 2-3αγ. Σέφιλντ Γιουν. 2 Μπλάκμπερν 2 Γουότφορντ 1

    [10] Υγεία

    Στα σκαριά από Ολλανδούς επιστήμονες

    Εμβόλιο για τις τροφικές αλλεργιές

    10/9/2006 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Την πλήρη αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών υπολογίζουν πως θα πετύχουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι επιστήμονες. Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ δηλώνουν πως είναι κοντά στη δημιουργία ενός εμβολίου για τις τροφικές αλλεργίες, το οποίο δε θα έχει παρενέργειες. Όπως ανέφερε σε Επιστημονικό Συνέδριο στο Νόργουικ της Βρετανίας, ο επικεφαλής της ομάδας δρ Ρόναλντ Βαν Ρι, είναι δυνατό να δημιουργηθούν εμβόλια, που θα εξουδετερώνουν τα μόρια, που προκαλούν τις συγκεκριμένες αλλεργίες. Αναφέρουμε, ότι ένας στους 70 ανθρώπους παρουσιάζει αλλεργία σε κάποια τροφή. Οι επιστήμονες δοκιμάζουν τεχνικές γενετικής μηχανικής για να καταφέρουν να μειώσουν στα φαγητό την επίδραση των πρωτεϊνών, που προκαλούν ανεπιθύμητων έως και θανατηφόρων αντιδράσεων για τον οργανισμό. Ελπίζεται, ότι θα δημιουργήσουν μόρια ασφαλή σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα, που θα αντιμετωπίζουν τις αλλεργίες μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Αναφερόμενος στην εν λόγω έρευνα ο δρ Βαν Ρι τόνισε, ότι με τις νέες επιστημονικές τεχνικές ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη στρατηγικών για την πρόληψη και την θεραπεία των τροφικών αλλεργιών.

    Όπως πρόσθεσε είναι πλέον δυνατόν να δημιουργηθούν στο εργαστήριο τροποποιημένοι τύποι μορίων των τροφικών αλλεργιών.

    "Αυτό επιτρέπει στους επιστήμονες να αναπτύξουν υπο-αλλεργιογόνες παραλλαγές αυτών των μορίων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία ασφαλέστερης ανοσολογική θεραπείας με λιγότερες ή και καθόλου παρενέργειες" τόνισε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 September 2006 - 20:50:29 UTC