Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω"
  • [02] Πυρά Παπανδρέου από την Πρέβεζα
  • [03] Έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [04] "Ναι" στις συνομιλίες κι από Αμπάς
  • [05] Πρόοδος στις συνομιλίες
  • [06] Πρεμιέρα στην Β' Εθνική
  • [07] Με το δεξί και η Μίλαν

    [01] Πολιτική

    Όχι στην παροχολογία

    "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω"

    10/9/2006 1:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/9/2006 7:12:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Με τα λόγια "η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω", ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αταλάντευτη στο μεταρρυθμιστικό της έργο. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, προσδιόρισε τους άξονες της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το Ελσίνκι, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ασίας.

    Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε με έμφαση την αταλάντευτη πολιτική της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι "ο μόνος δρόμος για να πάμε μπροστά".

    Η Ελλάδα υστερεί, είπε ο κ. Καραμανλής, σε παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα, σημειώνοντας ότι οι έννοιες αυτές δεν είναι όροι κενοί περιεχομένου, αλλά οδηγούν στην αύξηση του πλούτου, στην παραγωγή και γενικότερα στην βελτίωση του επιπέδου των Ελλήνων πολιτών

    Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας και της πολιτικής της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στην παροχολογία, λέγοντας ότι δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας και σημείωσε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα η χώρα τα έχει πληρώσει ακριβά και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ώριμοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός.

    Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ερχόμενη χρονιά, προσθέτοντας: "Με τη χθεσινή μου ομιλία διαπιστώσατε ότι έχουμε μια γεμάτη ατζέντα για το επόμενο χρονικό διάστημα και κάθε άλλη σκέψη είναι εκτός του δικού μου μυαλού".

    Απαντώντας σε ερώτηση για τους υψηλούς τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι τον λυπεί και πως δεν συμμετέχει στην όξυνση και την πόλωση, η οποία ζημιώνει τον δημόσιο βίο και τον τόπο.

    Απαραίτητες οι αλλαγές στην Παιδεία

    Ο Πρωθυπουργός επέμεινε και στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην παιδεία, καθώς, όπως είπε, ο κυριότερος τρόπος για να παράξουμε πλούτο, είναι η αξιοποίηση της γνώσης.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το ζήτημα της Παιδείας έχει εθνικές διαστάσεις και πρέπει να αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση και τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί αποχώρησαν κόμματα και παρατάξεις από το διάλογο και έκανε λόγο για "συνδικαλιστικά τερτίπια παλαιάς σχολής". Ο κ. Καραμανλής είπε ότι κατανοεί τη διαφορετική άποψη, αλλά η αποχώρηση από το διάλογο δεν δείχνει δημοκρατική ευαισθησία. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου η κριτική που ακουγόταν ήταν πως η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τις θέσεις της. Στη συνέχεια, όταν παρουσιάστηκε το κυβερνητικό προσχέδιο, ζητήθηκε διάλογος από μηδενική βάση.

    Όλα αυτά είναι οξύμωρα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πήγε να επιβάλλει τις απόψεις της και πως επιδιώκει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο αξιόπιστου διαλόγου και να βρεθεί κοινός τόπος.

    Σε ερώτηση εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικές ή αντικειμενικές για την αστυνομία κατά τη διάρκεια των χθεσινών και προχθεσινών επεισοδίων, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η αστυνομία προσπαθεί να ανταποκριθεί σε ένα σύνθετο και διττό ρόλο που είναι να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά και να διασφαλίσει τους όρους των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων και πρόσθεσε ότι καταδικάζουμε τέτοια απαράδεκτα γεγονότα, αναφερόμενος στα επεισόδια.

    Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα διαπλοκής, ενώ σημείωσε ότι τα φαινόμενα διαφθοράς δεν εξαλείφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η κυβέρνηση, είπε, θωρακίζει τους μηχανισμούς για να μειωθούν οι ευκαιρίες διαφθοράς και ανέφερε χαρακτηριστικά την μετατροπή του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία, από πλημμέλημα σε κακούργημα, το νέο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων και την ενίσχυση του θεσμού και του ρόλου του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης που πλέον θα ελέγχει το πόθεν έσχες προϊσταμένων σε πολεοδομίες και εφορίες.

    Κριτική από την αντιπολίτευση

    Κριτική σε υψηλούς σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Ειδικότερα, σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για "αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής" και "αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας από την κυβέρνηση. Επίσης επιτέθηκε ευθέως κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας, ότι "Ο κ.Καραμανλής είναι άφαντος στα δύσκολα, εύκολος στα μεγάλα λόγια και τώρα μπροστά στα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής κατηγορεί και βλέπει ότι του φταίει ο λαός".

    Από τη Λάρισα, όπου βρίσκεται για το φεστιβάλ της ΚΝΕ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι μοίρασε ψίχουλα στους εργαζόμενους απο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπηρετώντας έτσι τους σκοπούς της πλουτοκρατίας. Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανώδυνη αντιπολίτευση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και τον Συνασπισμό στις εκλογές του Οκτωβρίου

    Παράλληλα με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στον κοινωνικό διάλογο, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι δεν συμμετέχει σε "διαλόγους", που έχουν στόχο την αφαίρεση δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

    "Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μια εικόνα μιας ειδυλλιακής Ελλάδας και δεν μας είπε, ότι στους 10 βασικούς δείκτες που έχουν σχέση με την κοινωνική προστασία, με την φτώχεια, με την εκπαίδευση, με την έρευνα, η Ελλάδα είναι τελευταία στους "15" της Ε.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψή του στον Υμηττό, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από τα εργατικά συνδικάτα.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε, ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν "κόκκινη κάρτα" στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ από πλευράς ΑΔΕΔΥ τονίστηκε ότι το πραγματικό εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων έχει συρρικνωθεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύμφωνο μεταρρυθμίσεων

    [02] Πολιτική

    Πυρά Παπανδρέου από την Πρέβεζα

    10/9/2006 2:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Λόγο για "αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής" και "αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας από την κυβέρνηση" έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στη νομαρχιακή επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του στην Πρέβεζα, την οποία επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής, και όπου είχε συναντήσεις με υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο νομό για τη νομαρχία και τους δήμους. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

    "Αδιέξοδη η κυβερνητική πολιτική"

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι απέναντι στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια κοινωνία ισότητας και αξιών. Αργότερα, με δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού τονίζοντας: "Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει. Απέδειξε ότι δεν έχει καμία καινούργια ιδέα για να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου".

    Στη δήλωσή του επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας "Ο κ.Καραμανλής είναι άφαντος στα δύσκολα, εύκολος στα μεγάλα λόγια και τώρα μπροστά στα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής κατηγορεί και βλέπει ότι του φταίει ο λαός", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματός του στην Πρέβεζα και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τα Γιάννενα, όπου το βράδυ θα μιλήσει στη συγκέντρωση του κόμματός του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δριμεία κριτική Παπανδρέου

    [03] Ιράκ

    Έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης

    10/9/2006 1:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο - ΑΠΕ

    Βόμβα εξερράγη το πρωί της Κυριακής σε αγορά στο κέντρο της Βαγδάτης, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώ πων και τραυματίζοντας άλλους 16. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην πολυσύχναστη λαϊκή αγορά Χαρέτζ, κοντά στην πλατεία Ταγιαράν. Εξάλλου, και δεύτερη βόμβα εξερράγη σε ανατολική συνοικία της Βαγδάτης, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο της κεντρικής συνοικίας Καράντα, ανακαλύφθηκαν τρία πτώματα και κατασχέθηκαν 50 εκρηκτικοί μηχανισμοί.

    "Καζάνι που βράζει"

    Συνολικά, η αστυνομία ανακάλυψε χθες σε όλο το Ιράκ 16 πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί.

    Εξάλλου, τέσσερις ένοπλοι που ήθελαν να επιτεθούν στο αυτοκίνητο ενός αξιωματούχου της επαρχίας Σαλαχεντίν, στα ανατολικά του Μπαϊτζί (200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης), σκοτώθηκαν από τους σωματοφύλακες που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή. Στην επαρχία αυτή, απήχθησαν σε χωριστά επεισόδια ο υπεύθυνος ενός σταθμού βενζίνης και ένας στρατιώτης.

    [04] Μ. Ανατολή

    "Ναι" στις συνομιλίες κι από Αμπάς

    10/9/2006 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC

    Έτοιμος για "άνευ προϋποθέσεων" συνομιλίες με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Εχούντ Όλμερτ δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ. Δήλωση αναλόγων προθέσεων έκανε χθες και ο Εχούντ Όλμερτ. Στη συνάντηση με το Μαχμούντ Αμπάς, ο Τόνι Μπλερ τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας παλαιστινιακής Κυβέρνησης ενότητας, που θα αναγνωρίζει το Ισραήλ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για "παράθυρο ευκαιρίας" για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ενθάρρυνε τις δύο πλευρές για αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας και δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ζήτημα αυτό θα αποτελεί πρωταρχική του προτεραιότητα για το διάστημα, που του απομένει στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Τελ Αβίβ ο Μπλερ

    [05] Μ. Ανατολή

    Σολάνα-Λαριτζανί για τα πυρηνικά του Ιράν

    Πρόοδος στις συνομιλίες

    10/9/2006 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες που είχαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, o Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα και ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών, Αλί Λαριτζανί. Σολάνα και Λαριτζανί έκαναν εκ νέου λόγο για "εποικοδομητικές" συνομιλίες κατά τις οποίες λύθηκαν ορισμένες παρεξηγήσεις. Όπως ανακοίνωσε, ο Χαβιέ Σολάνα θα συναντηθούν και πάλι την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο απέφυγε να δώσει ακριβή ημερομηνία.

    "Είχα μία άνω των επτά ωρών συνάντηση εργασίας με τον Δρ. Λαριτζανί: ήταν εποικοδομητική. Λύσαμε ορισμένες παρεξηγήσεις, που υπήρχαν προηγουμένως (...). Σημειώσαμε πρόοδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Σολάνα χαρακτηριστικά.

    "Σημειώσαμε εποικοδομητική πρόοδο. Καταλήξαμε σε κοινές απόψεις σε έναν αριθμό θεμάτων", συμπλήρωσε ο Λαριτζανί, σημειώνοντας: "Και όπως ανέφερε ο Χαβιέ Σολάνα, πολλές από τις παρεξηγήσεις λύθηκαν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικά μηνύματα

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρεμιέρα στην Β' Εθνική

    10/9/2006 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με 18 τέρματα, ένα διπλό και δύο ισοπαλίες ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας. Πρωτοπόρος με βάση τα γκολ φυσικά, τίθεται για την πρώτη αγωνιστική ο Πανθρακικός που επικράτησε με 3-1 του Αγροτικού Αστέρα και έχει την καλύτερη επίθεση, ενώ τους τρεις βαθμούς πήραν ακόμη τα Γιάννενα που επικράτησαν 2-0 του Θρασύβουλου, ακριβώς δηλαδή όπως και ο Πανσερραϊκός της Νίκης Βόλου. Με το "δεξί" ξεκίνησε και ο Λεβαδειακός που νίκησε με 1-0 τον εθνικό Αστέρα, ενώ στο Πελοποννησιακό ντέρμπι, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την νίκη από τον Μεσσηνιακό με 1-0. Την μοναδική εκτός έδρας νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Ηλυσιακός που επικράτησε με 2-0 του Χαϊδαρίου. Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Τζιοβάνι με την φανέλα του Εθνικού δεν συνδυάστηκε με νίκη για την ομάδα του Πειραιαί, η οποία έμεινε στο 1-1 στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Η άλλη ισοπαλία ήταν "λευκή" και ήταν αυτή ανάμεσα στην Προοδευτική και την Καλλιθέα.

    Προοδευτική-Καλλιθέα 0-0 Λεβαδειακός-Εθνικός Αστέρας 1-0 Χαϊδάρι-Ηλυσιακός 0-2 Αστέρας Τρίπολης-Μεσσηνιακός 1-0 Καλαμάτα-Εθνικός 1-1 Πανθρακικός-Αγροτικός Αστέρας 3-1 Βέροια-Καστοριά 2-2 ΠΑΣ Γιάννινα-Θρασύβουλος 2-0 Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 2-0

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με το δεξί και η Μίλαν

    10/9/2006 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ύστερα από τις Ρόμα και Ιντερ, που ξεκίνησαν νικηφόρα χθες, και η Μίλαν μπήκε με το «δεξί» στο εφετινό καμπιονάτο. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν στο Μιλάνο της Λάτσιο με 2-1 και ξεκίνησαν την «απόσβεση» του βαθμολογικού χρέους (-8) που τους επέβαλε η ιταλική δικαιοσύνη. Οι γηπεδούχοι, και αντίπαλοι της ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του τσάμπιονς λιγκ, προηγήθηκαν 2-0 με τους Ιντζάγκι (27΄) και Ολιβέιρα (70΄), αλλά ένιωσαν πίεση στο τέλος, όταν ο Μακίνουα μείωσε σε 2-1 στο 73΄. Ο Κάρλο Αντσελότι χρησιμοποίησε τους Ντίντα, Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Σερζίνιο (76΄ Φαβάλι), Μπρόκι, Πίρλο, Zέεντορφ, Κακά, Ιντζάγκι (77΄ Αμπροζίνι), Τζιλαρντίνο (61΄ Ολιβέιρα). Το πιο «χορταστικό» ματς της ημέρας διεξήχθη στο Παλέρμο, όπου το πρώτο εφετινό «χατ τρικ», αυτό του Μπιάνκι, δεν ήταν αρκετό για να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας η Ρετζίνα, που ηττήθηκε από την ομώνυμη ομάδα με 4-3.

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο πρώτος αγώνας στην Ιστορία της Γιουβέντους στη Β΄ κατηγορία της Ιταλίας. Το όνομα και η ιστορία των «μπιανκονέρι» δεν στάθηκαν στοιχεία ικανά να τρομάξουν τη Ρίμινι, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας της, για να αποσπάσει τον βαθμό από τη «γηραιά κυρία». Η Γιουβέντους προηγήθηκε με τον Ματέο Πάρο στο 60΄, για να δεχθεί την ισοφάριση στο 74΄ από τον Ρικιούτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κριστιάνο με δεύτερη κίτρινη στο 69΄.

    Τα αποτελέσματα

    Ρόμα-Λιβόρνο 2-0 45΄ Ντε Ρόσι, 54΄ Μαντσίνι

    Φιορεντίνα-Ιντερ 2-3 68΄, 79΄ Τόνι - 11΄, 41΄ Καμπιάσο, 61΄ Ιμπραϊμοβιτς

    Μίλαν-Λάτσιο 2-1 27΄ Ιντζάγκι, 70΄ Ολιβέιρα - 73΄ Μακίνουα

    Αταλάντα-Ασκολι 3-1 32΄ Τζαμπάνια, 38΄, 44΄ Βέντολα - 59΄ Μπιελάνοβιτς

    Κάλιαρι-Κατάνια 0-1 55΄ Κορόνα

    Κιέβο-Σιένα 1-2 31΄ Πελισιέρ - 74΄ Μπρέβι, 89΄ Κιέζα

    Μεσίνα-Ουντινέζε 1-0 73΄ Τζάνκι

    Παλέρμο-Ρετζίνα 4-3 11΄ Μπρεσιάνο, 17΄ Μπιάβα, 27΄ Κορίνι, 67΄ Αμάουρι - 42΄, 55΄, 79΄ πεν. Μπιάνκι

    Σαμπντόρια-Εμπολι 1-2 9΄ Μπονατσόλι - 26΄ Μπουσέ, 51΄ πεν. Σαουντάτι

    Τορίνο-Πάρμα 21:30


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 September 2006 - 16:50:37 UTC