Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη με 30 τραυματίες στις Φιλιππίνες
  • [02] Το FBI ερευνά οικία Νιγηριανού αξιωματούχου
  • [03] Τουρκικό Airbus καθηλώθηκε στο Ντε Γκωλ
  • [04] Επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ
  • [05] Έτοιμος για το "διπλό"
  • [06] "Με το δεξί" η Ξάνθη
  • [07] Ανακάμπτει η Εθνική
  • [08] Ισόπαλη πρεμιέρα
  • [09] Με δύναμη και …Μπίσκαν
  • [10] ΑΕΚ: Εντάξει με Αλεξόπουλο

    [01] Κόσμος

    Επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό σε φέρι-μποτ

    Έκρηξη με 30 τραυματίες στις Φιλιππίνες

    28/8/2005 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που πιστεύεται πως έχει διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα, οφείλεται η έκρηξη η οποία σημειώθηκε σήμερα σε φερι-μπότ στις νότιες Φιλιππίνες και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριάντα ανθρφέρι-μποτώπων, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα τρίτου βαθμού, στους οποίους περιλαμβάνεται αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών καθώς και δύο στρατιώτες που επιτηρούσαν την περιοχή. Η έκρηξη σημειώθηκε στο πίσω μέρος του οχηματαγωγού Ντόνα Ραμόνα στο Λαμιτάν, στη νήσο Μπαλισλάν, , 900 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλα.τη στιγμή που επιβιβάζονταν οι επιβάτες. Το πλοίο ετοιμαζόταν για το πρώτο δρομολόγιο της ημέρας προς το γειτονικό λιμάνι Ζαμποάνγκα. "Ένας εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος ανάμεσα σε φιάλες υγραερίου", δήλωσε ο τοπικός στρατιωτικός υπεύθυνος, ο ταξίαρχος Ρεϊμούντο Φερέρ. Η επίθεση "είχε σαφώς στόχο να σπείρει τον τρόμο", πρόσθεσε.

    Τα στοιχεία "δείχνουν" Αμπού Σαγιάφ

    Στο λιμάνι επικρατεί "πραγματικό χάος", δήλωσε ο εκπρόσωπος των επαρχιακών αρχών Κρις Πούνο.

    Ο ταξίαρχος Φερέρ δεν θέλησε να αναφερθεί στην πιθανή εμπλοκή της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, όμως άλλοι υπεύθυνοι των δυνάμεων ασφαλείας έδειχναν ως υπεύθυνη για την επίθεση την οργάνωση αυτή, λέγοντας πως αναγνωρίζουν τον τρόπο δράσης της.

    Η οργάνωση, για την οποία η Ουάσινγκτον και η Μανίλα πιστεύουν πως συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ-Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει τη βάση της στο Λαμιτάν, μια πόλη στην οποία κατοικούν τόσο Μουσουλμάνοι όσο και Χριστιανοί. Τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [02] Κόσμος

    Σε ακριβό προάστιο της Ουάσινγκτον

    Το FBI ερευνά οικία Νιγηριανού αξιωματούχου

    28/8/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έρευνα στο σπίτι του αντιπροέδρου της Νιγηρίας, Ατίκου Αμπουμπακάρ πραγματοποίησαν πράκτορες του FBI, της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, στο πλαίσιο μιας διεθνούς έρευνας κατά της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η έρευνα έγινε στις 3 Αυγούστου στην κατοικία που διατηρεί ο Αμπουμπακάρ σε ένα ακριβό προάστιο της Ουάσινγκτον, στη γειτονική Πολιτεία του Μέριλαντ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [03] Κόσμος

    Πρόβλημα με τα χαρτιά αλλά και το λάστιχο

    Τουρκικό Airbus καθηλώθηκε στο Ντε Γκωλ

    28/8/2005 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα Airbus Α300 της τουρκικής εταιρεία FlyAir που μετέφερε 160 επιβάτες με προορισμό την Αττάλεια, έχει ακινητοποιηθεί στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού από τη Γενική Διεύθυνση της γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). Τα πιστοποιητικά του αεροπλάνου δεν είναι πλήρη και ένα λάστιχο των τροχών του παρουσιάζει πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αποφάσισαν να αναβάλουν την πτήση για αύριο. Σύμφωνα με μια επιβάτη που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι επιβάτες είναι ανήσυχοι και οι πληροφορίες που έχουν είναι λιγοστές. "Μας είπαν ότι ο πιλότος ξέχασε το σχέδιο πτήσης. Και όταν ρώτησα τον ελεγκτή σε τι κατάσταση είναι το αεροπλάνο, μου απάντησε "μέτρια". Ένα άλλο Α300 της ίδιας εταιρείας είχε ακινητοποιηθεί από την DGAC την περασμένη Τετάρτη. Επιβάτες που ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους είχαν αρνηθεί να πετάξουν με το αεροπλάνο, το οποίο είχε αναγκαστεί να προσγειωθεί ύστερα από είκοσι λεπτά πτήσης εξαιτίας ενός προβλήματος με τον κινητήρα. Οι επιβάτες απαίτησαν, και πέτυχαν, να ταξιδέψουν με άλλο αεροσκάφος, το οποίο ναύλωσε η Tunisair

    [04] Μ. Ανατολή

    Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν - Νεκρός ο καμικάζι

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ

    28/8/2005 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων προκάλεσε σήμερα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη νότια ισραηλινή πόλη Μπιρσεμπά, ενώ ο καμικάζι υπέκυψε. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας μετά την εκκένωση από το Ισραήλ 21 οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας, την περασμένη Δευτέρα. Ο δράστης της επίθεσης επιχείρησε να διεισδύσει στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων, κατά την ώρα της πρωινής αιχμής, την πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας στο Ισραήλ. Τον σταμάτησαν στην είσοδο φρουροί και αυτός ανατινάχθηκε. Η κατάσταση δύο από τους πέντε τραυματίες είναι σοβαρή. "Αποφύγαμε μια φονική επίθεση χάρη στην ετοιμότητα του οδηγού ενός λεωφορείου, ο οποίος δεν άφησε τον καμικάζι να ανέβει στο όχημά του, καθώς και δύο φρουρών, οι οποίοι επενέβησαν", δήλωσε ο επιθεωρητής Ούρι Ρόζεν, υπεύθυνος της περιοχής Μπιρσεμπά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η σκληροπυρηνική ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) είχε δηλώσει ότι θα εκδικηθεί το φόνο από ισραηλινούς στρατιώτες πέντε Παλαιστινίων την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη.

    Η τσάντα πρόδωσε τον καμικάζι

    Ο οδηγός του λεωφορείου δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως ο καμικάζι βομβιστής κρατούσε μια μεγάλη τσάντα και κίνησε τις υποψίες του. "Ειδοποίησα ένα φρουρό. Ο βομβιστής απομακρύνθηκε τότε 100 μέτρα από το λεωφορείο και ανατινάχθηκε", δήλωσε ο οδηγός. "Ήταν μια πολύ ισχυρή έκρηξη". Η αστυνομία δήλωσε πως ο βομβιστής ανατινάχθηκε ενώ τον καταδίωκαν οι φρουροί ασφαλείας. Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιοσταθμό, ο καμικάζι προερχόταν αναμφίβολα από την περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη.

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ καταδίκασε την επίθεση. "Πιστεύουμε πως θα πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη προσπάθεια από αμφότερες τις πλευρές για να διατηρηθεί η εκεχειρία επειδή είναι προς το συμφέρον όλων", δήλωσε ο Ερεκάτ αναφερόμενος στην κατάπαυση του πυρός που κήρυξαν το Φεβρουάριο ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. "Αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι περισσότερη βία, αλλά περισσότερη ειρήνη", πρόσθεσε.

    Το Ισραήλ άσκησε πίεση στην Παλαιστινιακή Αρχή να λάβει "αυστηρά μέτρα" μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Μπιρσεμπά γιατί, αν δεν το κάνει, "θα τεθεί σε κίνδυνο ολόκληρη η ειρηνευτική διαδικασία", όπως δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ισραηλινός αξιωματούχος.

    "Αυτό που συνέβη σήμερα είναι το αποτέλεσμα της αδράνειας της Παλαιστινιακής Αρχής. Εμείς αποσυρόμαστε από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αν οι Παλαιστίνιοι θέλουν να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να λάβουν αυστηρά μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αβι Παζνέρ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος για το "διπλό"

    28/8/2005 12:01:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του ντέρμπι ανάμεσα στους "αιώνιους" στην πρεμιέρα του Ελληνικού πρωταθλήματος και οι "ερυθρόλευκοι" είναι έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση. Οι "κόκκινοι" θέλουν μόνο νίκη, καθώς εκτός του γοήτρου θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα. Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ο Τροντ Σόλιντ προτίθεται να παρατάξει άκρος επιθετικό σχήμα και για αυτό κατέληξε σε σύστημα 4-2-3-1. Το μεγάλο πρόσωπο της αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει τα "κόκκινα" του Ολυμπιακού.

    Φουλ επίθεση

    Ο Νορβηγός τεχνικός, θεωρώντας πως οι "πράσινοι" θα είναι κουρασμένοι από το "120λεπτο" της αναμέτρησης τους με τη Βίσλα Κρακοβίας, θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Σόλιντ βλέπει πως ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα στην άμυνα και για αυτό θα παρατάξει ίδια σύνθεση με αυτή που ξεκίνησε στο τελευταίο φιλικό με την Εσπανιόλ.

    Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης, ενώ Ανατολάκης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης και Γεωργάτος οι τέσσερις της οπισθοφυλακής. Τουρέ και Τζόρτζεβιτς θα είναι στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής και λίγο πιο μπροστά τους ο Ριβάλντο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνου, ενώ θα δέχεται βοήθειες από τον Οκκά εξ αριστερών και τον Μπαμπανγκίντα εκ δεξιών. Μοναδικό ενδεχόμενο αλλαγής για την ώρα φαντάζει η αντικατάσταση του Οκκά με τον Στολτίδη, που θα σημαίνει μεταφορά του «Ιέρο» στα αμυντικά χαφ και επιστροφή του Τζόρτζεβιτς ως αριστερού χαφ-εξτρέμ.

    Ο Νορβηγός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές κι αυτοί είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Καψής, Σούρερ, Στολτίδης, Τουρέ, Καφές, Γεωργάτος, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Οκκάς, Ντάνι και Κωνσταντίνου, που θα τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την πρώην ομάδα του.

    Πρόσωπα της βραδιάς ο "Μιχαλάκης"

    Το κεντρικό πρόσωπο στο ντέρμπι είναι σίγουρα ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος φορ έχει σίγουρα αγωνιστεί σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά πάντα φορούσε την "πράσινη φανέλα", ενώ τώρα θα φοράει τα "κόκκινα". Ο επιθετικός των "ερυθρολεύκων", στις κουβέντες των τελευταίων ημερών με συμπαίκτες και τον Τροντ Σόλιντ ξεκαθάρισε ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένος και ψύχραιμος ενόψει του μεγάλου αγώνα.

    Το σίγουρο είναι ότι ο "Μιχαλάκης" θα περιμένει πολλές εκπλήξεις από τους οπαδούς του ΠΑΟ και θα "κριθεί" στον Ολυμπιακό η όλη εικόνα του στο παιχνίδι. Ο Κύπριος θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος και ο ίδιος τονίζει" πως στα δύσκολα τα καταφέρνει πάντα".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Με το δεξί" η Ξάνθη

    27/8/2005 11:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νικηφόρα ξεκίνημα έκανε η Ξάνθη στην πρεμιέρα του 27ο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έδειξαν "ότι έχουν πολύ δρόμο ακόμα", οι Ακρίτες πέτυχαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ τους στο 36 με τον Παρασκευά Άντζα να χρίζεται σκόρερ. Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές μέτριο και οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

    Ένα γκολ ήταν αρκετό

    Πιο δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η Ξάνθη. Μάλιστα ήταν αυτή που έκανε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης με τον Λουτσιάνο να επιχειρεί το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τοχούρογλου. Ο "δικέφαλος του Βορρά" ισοφάρισε της ευκαιρίες στο 29` όταν την κεφαλιά του Μίετσελ απέκρουσε ο Πιζανόφσκι με υπερένταση σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας του. Τελικά, το γόρδιο δεσμό για την Ξάνθη έλυσε ένας αμυντικός. Ο Άντζας, μετά από την εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Τοχούρογλου απέκρουσε ενστικτωδώς, όμως η μπάλα επανήλθε και πάλι στην κατοχή του και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη (1-0).

    Δεν άλλαξε τίποτα

    Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έφτασε πολύ κοντά να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν στο 50 ο Λαμπριάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τοχούρογλου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του προχώρησε σε τε αλλαγές, βγάζοντας τους Ακιέλ, Καρυπίδη και Σικαμπάλα και βάζοντας στη θέση τους Κωνσταντινίδη, Μπαλάφα και Εγκωμίτη. Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος, όμως η άμυνα των γηπεδούχων κρατούσε καλά και σε συνδυασμό με την υπεροχή του πανύψηλου Πιζανόφσκι στις εναέριες μονομαχίες, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο στην Ξάνθη.

    Διαιτητής: Δημήτρης Νταμπώσης

    Κίτρινες κάρτες: Μέγκαχεντ, Τοροσίδης, Ζαγοράκης

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό, Άντζας, Τσικίνιο (66` Λάφατα), Έμερσον, Λουτσιάνο (58` Γαρπόζης), Μαχράντζε, Τοροσίδης (70` Ντε Ματία), Λαμπριάκος.

    ΠΑΟΚ (Νίκος Καραγεωργίου): Τοχούρογλου, Φατίχ Ακιέλ (61` Κωνσταντινίδης), Καρυπίδης (66` Μπαλάφας), Μέγκαχεντ, Μαλαδένης, Ζαγοράκης, Φουτσίνι, Χαραλάμπους, Σαλπιγγίδης, Σικαμπάλα (53` Εγκωμίτης), Μίετσελ.

    [07] Μπάσκετ

    Ανακάμπτει η Εθνική

    27/8/2005 10:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη θέση στο Τουρνουά της Μπραουνσβάιγκ θα διεκδικήσει αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική των Ανδρών, δείχνοντας πως πλέον βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο, στον αγώνα για τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης επικράτησε 102-79 (43-50 ημίχρονο) της Λευκορωσίας και αύριο θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για την πρώτη θέση. Οι Γερμανοί, οι οποίοι στον αγώνα που έγινε νωρίτερα, νίκησαν 84-54 τη Γεωργία και με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες προκρίθηκε στον τελικό.

    Ελλάδα: Παπαλουκάς 5, Σπανούλης 8, Ζήσης 9, Παπανικολάου, Κόμματος 11, Φώτσης 2, Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής 11, Διαμαντίδης 13, Παπαδόπουλος 25, Παπαμακάριος 6, Μπουρούσης 6.

    Λευκορωσία: Ουλιάνκο 15, Κουμπριάβτσοφ 4, Πόλεστσουκ, Άκουλιτς 2, Πίντσικοφ 3, Ζισκούνοφ 7, Αλεκσέγιεφ 11, Κόρστσουκ 17, Τσάρκο 6, Κρίβονος 7, Καντρούσεβιτς 7.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισόπαλη πρεμιέρα

    27/8/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος της Α Εθνικής, ανάμεσα στην Καλλιθέα και το Αιγάλεω. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 1-1 με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 35 με τον Τσάτσο και τον Τσίγκα που μπήκε ως αλλαγή, να ισοφαρίζει στο 47. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, με πολύ δυνατές μονομαχίες και κακό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και αρκετά καλύτερο στην επανάληψη.

    Γκολ με μία φάση

    Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί "δάφνες ποιότητας" αφού και οι δύο ομάδες "ψαχνόντουσαν" και έπαιξαν αρκετά επιφυλακτικά. Όλες οι μάχες έμειναν στο χώρο του κέντρου και οι φάσεις ανάμεσα στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Σε μία από αυτές, το "Σίτι" κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35 όταν οι Φωτάκης, Νικολόπουλος και Τσάτσος άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, σημειώνοντας έτσι το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος. Έτσι έληξε και το πρώτο μέρος.

    Ισοφάριση με το καλησπέρα

    Ο προπονητής της ομάδας, Μλαντένοφ, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, καθώς ο Λαζανάς ήταν απελπιστικά μόνος, πέρασε τον Τσίγκα στη θέση του Πέτκοβιτς. Η αλλαγή αυτή ήταν άμεσα ευεργετική, αφού ο Έλληνας επιθετικός με το μπήκε στην επανάληψη, πέτυχε με δυνατό σουτ το 1-1. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα, παρ ολίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

    Βλέποντας το Αιγάλεω να "παραπατάει" στις αρχές της επανάληψης, έκανε τον προπονητή της ομάδας, Βαζάκα, να βγάλει έναν επιθετικό (Νικολόπουλο) και να βάλει ένα μέσο (Στεφανίδη), μήπως και «πάρει» το κέντρο. Όμως η Καλλιθέα "πατούσε" καλύτερα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε από τις αρκετές ευκαιρίες που έχασε. Αρχικά, στο 64 πάλι με τον σκόρερ, όταν ο Εντουσέι έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του και μετά στο 70, όταν ο Σιντιμπέ απέκρουσε με υπερένταση την κεφαλιά του. Στο 88 ο Φινοκαλιώτης έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τελκίνσκι από τον Σιντιμπέ, όμως στη συνέχεια συμβουλεύτηκε τον βοηθό του και άλλαξε την απόφασή του. Μία απόφαση που μάλλον θα συζητηθεί. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη που τους βρήκε ισόπαλους με 1-1.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας)

    Κόκκινες: -

    Κίτρινες: Τζωρμαπατζάκης, Γιάντσεφ - Μάριτς

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Μπελεγρίνης, Τζωρμπατζάκης, Βενέτης, Βόκολος, Τσιώλης (78 Τελκίνσκι), Γιάντσεφ, Πέτκοβιτς (46 Τσίγκας), Μουτζίρι, Πασσάς, Λαζανάς (70 Κουτσοσπύρος).

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Λιαπάκης, Εντουσέι, Ομο, Ψωμάς, Τσάτσος (61 Χλωρός), Μάριτς (78 Χώνος), Φωτάκης, Μανουσάκης, Αγρίτης, Νικολόπουλος (51 Στεφανίδης).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με δύναμη και Μπίσκαν

    27/8/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμοι για την "μάχη των αιωνίων" στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής είναι όλοι στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" μετά τη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και δίνουν "σύνθημα νίκης" στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Στα ευχάριστα για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι είναι πως συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Ιγκόρ Μπίσκαν. Σε σύστημα 4-2-3-1 καταλήγει ο Ιταλός τεχνικός.

    "Θετικό ξεκίνημα για τη συνέχεια"

    Όλοι στον Παναθηναϊκό δηλώνουν πως η νίκη στο ντέρμπι είναι επιβεβλημένη, καθώς θα ανεβάσει στα ύψη την ήδη πολλή καλή ψυχολογία της ομάδας ενώ σε αυτή την περίπτωση θα διατηρήσει το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

    Από εκεί και πέρα, τα ευχάριστα για το "τριφύλλι" ήρθαν από τον Ιγκόρ Μπίσκαν. Ο Κροάτης άσος δείχνει πως είναι καλύτερα και ο Μαλεζάνι τον συμπεριέλαβε την αποστολή για το αυρτιανό ματς. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει βασικός, ωστόσο αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική λύση στα χέρια του Ιταλού.

    Ακόμα ένα ευχάριστο για τον Μαλεζάνι είναι η επάνοδος στην αγωνιστική δράση του Εζεκίελ Γκονζάλες, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια με τη Βίσλα Κρακοβίας λόγω τιμωρίας. Ο Έκι θα πάρει θέση βασικού και έτσι Ο Ιταλός τεχνικός διαφοροποίησε το σύστημα. Με την προσθήκη του Αργεντίνου μετατρέπει το σχήμα από το 4-4-2 σε 4-2-3-1. Έτσι η πιθανή εντεκάδα είναι Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Σέριτς στα αριστερά, Βύντρα στα δεξιά και στο κέντρο της άμυνας οι Μόρις και Κώτσιος. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Κονσεϊσάο και Αντριτς, ενώ ελεύθερος, όπως είπαμε, ο Γκονζάλες. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ολισαντέμπε και στα άκρα, οι Βόουτερ (δεξιά) και Παπαδόπουλος (αριστερά). Παράλληλα στις οδηγίες του ο Μαλεζάνι ζήτησε πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο στην επίθεση και ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα, ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στα άκρα του Ολυμπιακού,

    Την αποστολή απαρτίζουν οι Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε, Μόρις, Βύντρα, Κώτσιος, Σέριτς, Δάρλας, Άντριτς, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Λεοντίου, Κονσεϊσάο, Θεοδωρίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας, Ολισαντέμπε, Μάντζιος, Τόργκελε.

    Αισιόδοξος ο "Μπίδης"

    Δηλώσεις για την αυριανή μεγάλη αναμέτρηση έκανε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Ο Κύπριος μέσος του Παναθηναϊκού δηλώνει αισιόδοξος για την αυριανή έκβαση, με "μότο" του "Μόνο νίκες", αναφερόμενος για την Κυριακή αλλά και για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια των "πράσινων" ενώ μίλησε και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    "Έπειτα από έναν καταπληκτικό αγώνα και μια πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα θεμέλια για μια σπουδαία χρονιά. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό φρόντισε η ομάδα μας να κάνει δηλώνοντας "παρών" στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη για άλλη μια φορά. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μισό του αγώνα αλλά και στην παράταση, ο ΠΑΟ βρήκε τις απαιτούμενες δυνάμεις, έστω και αν βρισκόταν εκτός ομίλων 10 λεπτά πριν από τη λήξη. Κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στους ομίλους", τονίζει ο «Μπίδης» για την πρόκριση των «πρασίνων» στους ομίλους ενώ για τόνισε για την κλήρωση: "Οι ομάδες του ομίλου με τις οποίες κληρώθηκε χθες ο Παναθηναϊκός μπορεί να λαμβάνουν τον σεβασμό των φιλάθλων λόγω ονόματος, αλλά κάθε αγώνας είναι 90 λεπτά και σε αυτά μπορεί να συμβούν τα πάντα. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι εφικτή. Μπαρτσελόνα, Βέρντερ Βρέμης και Ουντινέζε μπορούν όμως να περιμένουν, αφού το μυαλό μας είναι στραμμένο στην Κυριακή και πάλι στο ΟΑΚΑ".

    Στη συνέχεια, ο Κύπριος αναφέρεται στο μεγάλο ντέρμπι τονίζοντας πως θέλει μόνο νίκη. "Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καλούνται να κάνουν ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι απέναντι στον Ολυμπιακό την Κυριακή, πετυχαίνοντας τη νίκη που θα δώσει τους πρώτους τρεις βαθμούς της φετινής χρονιάς στην ομάδα μας. Η επιμονή και η υπομονή απέδειξαν ότι αποφέρουν καρπούς και έτσι με παρόμοιο σθένος σαν και αυτό της περασμένης Τρίτης, οι ποδοσφαιριστές μας είμαστε σίγουροι ότι θα μας χαρίσουν άλλη μια φοβερή νίκη. Η ψυχολογική στήριξη του κόσμου καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα αποτελεί για τους ποδοσφαιριστές ανεξίτηλη πηγή δύναμης και με τους φιλάθλους μας στο πλευρό, το Ολυμπιακό Στάδιο να νιώσει και πάλι τον παλμό και τη δυναμική της πράσινης λάβας που στο πέρας της παρασύρει τα πάντα. Αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα είναι τα στοιχεία που κατά τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα της νίκης την Κυριακή. Ο αγώνας τελειώνει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και μόνο τότε δικαιούται ο κάθε ποδοσφαιριστής να σταματήσει την προσπάθεια. Το mbides.com εύχεται με τη σειρά του στην ομάδα μας καλή χρονιά και επιστροφή στους τίτλους. Είμαστε σίγουροι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα μας χαρίσει ό,τι μας στέρησε την περσινή χρονιά".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Εντάξει με Αλεξόπουλο

    27/8/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός φαίνεται πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αφού γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για την μεθαυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στα υπόλοιπα, ασκήσεις ενδυνάμωσης έκανε ο Διονύσης Χιώτης, που είναι τραυματίας και θα απουσιάσει από αυτή την αναμέτρηση, όπως και οι Μπρούνο Τσιρίλο, Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 17.00 στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων και είναι ανοικτή για τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 August 2005 - 8:50:53 UTC