Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα
  • [02] Υποχωρεί ο Έβρος
  • [03] Στην Αθήνα ο Τάσσος Παπαδόπουλος
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ολυμπία
  • [05] Πολύνεκρο δυστύχημα
  • [06] Έριξαν τα... μπετά της πρόκρισης

    [01] Κοινωνία

    Για την έξοδο των εκδρομέων

    Έκτακτα μέτρα

    11/8/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο. Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έξοδος ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλη η δύναμη. Μάλιστα, στον Πειραιά η δύναμη ενισχύθηκε με την ανάκληση των αδειών 50 λιμενικών. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 32 δρομολόγια πλοίων, που θα μεταφέρουν 40.000 επιβάτες. Από αύριο προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα για Πάρο και Τήνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    'Καμπάνα' για την ταλαιπωρία

    [02] Κοινωνία

    Παραμένει πάνω από τα όρια επιφυλακής

    Υποχωρεί ο Έβρος

    11/8/2005 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: NET 105.8

    Κάτι παραπάνω από 10 εκατοστά υποχώρησε σήμερα η στάθμη των υδάτων του Έβρου και οι αρμόδιοι της νομαρχίας εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση. Ωστόσο, οι αρμόδιοι παραμένουν για τρίτη ημέρα σε επιφυλακή καθώς το ύψος του νερού στο σταθμό του Πυθίου μετρήθηκε στα 5,33μ. με όριο επιφυλακής τα 4,70μ. Παράλληλα, κλειστό παραμένει το τμήμα του οδικού δικτύου Μαρασίων-Διλόφου, όπως και το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Ορεστιάδας Δικαίων, όπου η συγκοινωνία διεξάγεται με λεωφορεία του ΟΣΕ. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο για τις δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ συνεργεία του ΕΛΓΑ καταγράφουν από χτες τις ζημιές που προκλήθηκαν σε 5000 στρέμματα καλλιεργειών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανέβηκε η στάθμη στον Έβρο

    [03] Πολιτική

    Για συνομιλίες με τον Κώστα Καραμανλή

    Στην Αθήνα ο Τάσσος Παπαδόπουλος

    11/8/2005 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις 17 Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος για συνομιλίες εφ' όλης της ύλης με τον Πρωθυπουργό. Η συνάντηση γίνεται και ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων μετά τις 20 Αυγούστου στις Βρυξέλλες και στο επίκεντρο της θα βρεθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και το θέμα του πρωτοκόλλου της τελωνειακής σύνδεσης. Επίσης αναμένεται να συνεκτιμηθεί η στάση της Γαλλίας και της Δανίας στο θέμα της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας.

    [04] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ολυμπία

    11/8/2005 8:56:00 πμ

    Σε ύφεση, χωρίς ενεργά μέτωπα, βρίσκεται από τα ξημερώματα η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε πευκόφυτη περιοχή κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Η φωτιά, που είχε τρία μέτωπα, εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Αλφειούσα. Υπό έλεγχο έθεσαν τη φωτιά 90 άνδρες της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, επτά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

    [05] Κόσμος

    Πολύνεκρο δυστύχημα

    11/8/2005 9:47:00 πμ

    Εννέα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στην πόλη Γκουαχανάτο του κεντρικού Μεξικού την Τετάρτη, όταν ένα υδροφόρο φορτηγό συγκρούσθηκε μετωπικά με λεωφορείο. Κατά τη σύγκρουση άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη, όταν το φορτηγό εξετράπη της πορείας του, πέρασε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με διερχόμενα οχήματα στα προάστια του Γκουαχανάτο, περίπου 450 χλμ. βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικού.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έριξαν τα... μπετά της πρόκρισης

    11/8/2005 10:38:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα βήμα πριν από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ βρίσκονται από χθες Λίβερπουλ και Ίντερ οι οποίες στους πρώτους αγώνες του γ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, επικράτησαν εκτός έδρας των ΤΣΣΚΑ Σοφιας και Σαχτιόρ Ντόνετσκ με 1-3 και 0-2 αντίστοιχα. Την ξέφρενη πορεία της, που είχε ως συνέπεια την πρόσφατη "καρατόμηση" του τεχνικού της Δυναμό Κιέβου, Λεονίντ Μπούριακ, συνέχισε στη Σουηδία. η Τουν που επικράτησε με 0-1 της Μάλμε και απέκτησε τον πρώτο λόγο στην πρόκριση. Στο πορτογαλικό "Ζοσέ Αλβαλάντε", όπου υπήρχε έντονο "ελληνικό χρώμα" με την παρουσία του διαιτητικού "τρίο" των Βασάρα, Μαυρόπουλου, Τσολακίδη η Ουντινέζε "δραπέτευσε" νικήτρια 0-1 από την Ιβηρική χάρις στο πέναλτι του Ιακίντα στο 29'. Τέλος στο "Χ" κόλλησαν στη Δανία η γηπεδούχος Μπρόντμπι και ο Άγιαξ του Χαριστέα, όπως και στο Βουκουρέστη η ρουμανική Στεάουα με την νορβηγική Ρόζενμποργκ. Οι επαναληπτικοί του γ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν 23-24 Αυγούστου στις έδρες των χθεσινών φιλοξενούμενων.

    Λίβερπουλ η... Βουλγαροκτόνος

    Επίδειξη δύναμης έκανε στη Σόφια η κάτοχος του τίτλου Λίβερπουλ που έβαλε "πρόσω ολοταχώς" για τη διατήρηση των κεκτημένων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Για τους φιλοξενούμενους το σκορ 0-1 άνοιξε ο Γάλλος Τζιμπρίλ Σισέ στο 25 ενώ ο Ισπανός Μοριέντες στο 31 διπλασίασε τα αγγλικά τέρματα. Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να απαντήσει και το κατάφερε στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45΄) με το Ντιμιτρόφ.

    Το τελικό σκορ 1-3 διαμόρφωσε στο 58 ξανά ο Μοριέντες που ζευγάρωσε έτσι τα προσωπικά του τέρματα και έστειλε τους ρεντς με το ένα πόδι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη συνάντηση σημειώθηκαν και κάποια ρατσιστικά κρούσματα εναντίων παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά μέχρι στιγμής η UEFA περιμένει την επίσημη έκθεση του παρατηρητή του αγώνα για να προβεί στις απαραίτητες πειθαρχικές κυρώσεις.

    Με την υπογραφή Αντριάνο

    Μόνο με αυτοκτονία πράγμα όχι ασυνήθιστο για τους "νερατζούρι"- μπορεί να μείνει "εκτός νυμφώνος" η Ίντερ, που άλωσε με 0-2 την έδρα της ουκρανικής Σαχτιόρ Ντόνετσκ.

    Για την παρέα του Βραζιλιάνου Αντριάνο που δημιούργησε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο τέρμα, το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους έδωσε στο 67 ο Μάρτινς, ενώ το τελικό 0-2 είχε την προσωπική σφραγίδα του σουπερστάρ της "σελεσάο" (78).

    Συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία η Τουν

    Μετά τη Δυναμό Κιέβου η ελβετική Τουν βάλθηκε να "κλείσει" και το σπίτι της πρωταθλήτριας Σουηδίας Μάλμε και να κουνήσει για πρώτη φορά το χρυσοφόρο σεντόνι.

    Ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος της ελβετικής ομάδας, Αντριάνο Πιμέντα, πέτυχε 11 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα το "μονάκριβο" γκολ των φιλοξενούμενων και σχεδόν έκανε απόσβεση κάποιου σημαντικού ποσού των χρημάτων της μετεγγραφής του.

    Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα

    ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-3

    Μάλμε (Σουηδία)-Τουν (Ελβετία) 0-1

    Μπρόντμπι (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 2-2

    Αρτμέντια Πετρ. (Σλοβακία)-Παρτιζάν (Σερβία/Μαυρ.) 0-0

    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ιντερ (Ιταλία) 0-2

    Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 1-1

    Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-1

    Βασιλεία-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 2-1

    Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 1-1

    Σπόρτιγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) - Ουντινέζε (Ιταλία) 0-1


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 August 2005 - 8:51:08 UTC