Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων
  • [02] "Αναπόφευκτη μια νέα επίθεση στο Λονδίνο"
  • [03] Έφτασε στην Παλαιόχωρα το "ΒΑΛΕΡΙΑ"
  • [04] Στον Πειραιά ο Ντάνι
  • [05] Ολιζαντέμπε: "Μπορούμε την πρόκριση"
  • [06] Ανακοινώνει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ
  • [07] Στη Μάλαγα ο Νίσεβιτς
  • [08] Υπεραθλητές άνθρωποι
  • [09] Στον εισαγγελέα ο φάκελος
  • [10] Νίκη του Ατρόμητου
  • [11] Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση
  • [12] Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία
  • [13] "Τσεκάρει" αναπληρωματικούς ο ΠΑΟΚ
  • [14] Αμεσα και δίκαια οι αποζημιώσεις
  • [15] Ανανέωσαν Γκούντμαν και Ζίφκοβιτς

    [01] Κοινωνία

    Την Πέμπτη αποφασίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί

    Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων

    10/8/2005 11:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, της Τετάρτης, η 5ωρη τριμερής συνάντηση εκπροσώπων των ροδακινοπαραγωγών, των βιομηχάνων και της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου, χωρίς να βρεθεί οριστική λύση. Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας αναμένεται να λάβουν την Πέμπτη τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των βιομηχάνων προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα δώσουν ένα λεπτό επιπλέον στην τιμή του κιλού, δηλαδή 20 από 19 λεπτά, ή θα καλύψουν τα μεταφορικά των παραγωγών. Πάντως, όλες οι πλευρές αποφάσισαν να ζητήσουν από το Λογαριασμό Απασχόλησης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ επιπλέον ενίσχυση για τους παραγωγούς από τα 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί. Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της κατάστασης εμφανίστηκε ο υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος, κάνοντας λόγο για εποικοδομητική συνάντηση και επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης.

    [02] Κόσμος

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σίτι

    "Αναπόφευκτη μια νέα επίθεση στο Λονδίνο"

    10/8/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Θέμα χρόνου είναι μια επίθεση στο Σίτι, το οικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, υποστηρίζει ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Τζέιμς Χαρτ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times. Σύμφωνα με τον κ. Χαρτ, μια νέα τρομοκρατική επίθεση στο Σίτι είναι αναπόφευκτη καθώς, όπως τονίζει, η αστυνομία έχει διαπιστώσει ότι παρακολουθούνται πιθανοί στόχοι, αλλά μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ή απειλές για ένα τέτοιο τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο, στηρίζει τα λεγόμενά του στο γεγονός ότι το Σίτι είναι ένας "προφανής στόχος". "Εάν κάποιος θέλει να καταφέρει πλήγμα στην κυβέρνηση, τους πολίτες και την ίδια ώρα να προκαλέσει τη μέγιστη αναστάτωση, ποιο θα ήταν το καταλληλότερο μέρος για να χτυπήσει κανείς από ένα οικονομικό κέντρο;", σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, μόλις το 50% των επιχειρήσεων, που εδρεύουν στο Σίτι, έχουν πάρει μέτρα για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, κάτι το οποίο θα πρέπει να αλλάξει και οι εταιρείες να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην ασφάλεια.

    Στο παρελθόν, το Σίτι του Λονδίνου έχει γίνει τρεις φορές στόχος του ΙΡΑ, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    [03] Κοινωνία

    Έφτασε στην Παλαιόχωρα το "ΒΑΛΕΡΙΑ"

    10/8/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 96 επιβαινόντων του πλοίου "ΒΑΛΕΡΙΑ", που νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης. Στις 21:00, το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων, ρυμουλκούμενο από το πλοίο "ISARTAL" συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού Σώματος. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του Δήμου, όπου θα διαμείνουν, και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας του δήμου Καντάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω της βλάβης, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, έντασης 6 έως 7 μποφόρ, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του Λιμενικού Σώματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Πειραιά ο Ντάνι

    10/8/2005 9:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2005 10:03:46 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται από την Τετάρτη ο Ντάνιελ Γκαρσία Λάρα, γνωστότερος και ως Ντάνι. Ο Ισπανός επιθετικός ήρθε το απόγευμα στην Αθήνα και αμέσως μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου είχε πολύωρες συζητήσεις με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λούβαρη. Κατά την αποχώρησή του δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Για λογαριασμό του μίλησε ο κ. Λούβαρης ο οποίος επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον παίκτη. "Σχεδόν τα έχουμε βρει. Θα περάσει το πρωί ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα έρθει από τα γραφεία να υπογράψει". Ο πρώην επιθετικός της Εσπανιόλ της Μπαρτσελόνα, της Σαραγόσα, της Μαγιόρκα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2+1 ετών.

    Πείρα και δύναμη

    Στο πρόσωπο του Ντάνι, ο Ολυμπιακός ψάχνει τον άνθρωπο που θα δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Βέβαια σύμφωνα με τα στατιστικά του σε 67 αγώνες τα έξι τελευταία χρόνια σημείωσε 8 γκολ, μόνο που από το 2000 μέχρι και το 2004 που αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα, είχε μηδαμινές ευκαιρίες να αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα.

    Η καλύτερή του χρονιά πάντως ήταν αυτή του 1998-99, που αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Ρεάλ στη Μαγιόρκα και σε 36 συμμετοχές πέτυχε 12 γκολ.

    Ο Ισπανός επιθετικός, είναι ένας δυνατός αλλά και ευέλικτος φορ, που μαζί με τον Κωνσταντίνου μπορεί να δώσει λύσεις στην επιθετική αφλογιστία των "ερυθρόλευκων".

    Στον Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά με τον Ριβάλντο με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα.

    Η συμβολή του Βραζιλιάνου άσου, εξάλλου ήταν καθοριστική για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

    Ο Ριβάλντο, είχε επικοινωνήσει αρκετές φορές, το τελευταίο διάστημα με τον 31χρονο επιθετικό, προκειμένου να τον πείσει να έρθει στο λιμάνι.

    Μετά τις σημερινές εξελίξεις θεωρούμαι ότι, το "ψηστήρι" του Ρίμπο έπιασε τόπο.

    Η καριέρα του Ντάνι με αριθμούς

    Ο Ντάνιελ Γκαρσία Λάρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου έως το μέσον της δεκαετίας του 1990.

    Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τη δεύτερη ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Δεν βρήκε, όμως, ποτέ θέση βασικού, μολονότι πέρασε με επιτυχία ως δανεικός από τη Σαραγόσα και το καλοκαίρι του 1998 πήρε μεταγραφή στη Μαγιόρκα στην οποία πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

    Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ δαπάνησε 15 εκ. δολάρια για να τον πάρει στη Μπαρτσελόνα κι ο Ντάνι φυσικά δεν είπε "όχι". Γεννημένος στην Καταλονία, γαρ, έπαιξε στην αγαπημένη του ομάδα, όμως κι εκεί το "όνειρο" κράτησε μόνο έναν χρόνο. Από παίκτης-κλειδί την περίοδο 1999-2000, "πλακώθηκε" με τον Λορέντσο Σέρα-Φερέρ (διάδοχο του Φαν Γκάαλ), ταλαιπωρήθηκε κι από τραυματισμούς και έμεινε στο περιθώριο σχεδόν για μία τριετία.

    Τον Ιανουάριο του 2004 έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τους «μπλαουγκράνα», επιστρέφοντας στη Σαραγόσα, όπου δεν μπόρεσε να προσφέρει επηρεασμένος από τη μακρόχρονη "αποχή" του. Πέρσι, όμως, όταν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εσπανιόλ έδειξε να ξαναβρίσκει τον παλιό, καλό εαυτό του καθώς έπαιξε σε 26 αγώνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν και σημείωσε 5 γκολ, όσα δεν είχε βάλει συνολικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Θεωρείται παίκτης των "μεγάλων αγώνων". Το 2004 πέτυχε το πρώτο γκολ της Σαραγόσα στο 3-2 επί της Ρεάλ στον τελικό κυπέλλου Ισπανίας, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1999, είχε χαρίσει το Σούπερ Καπ στη Μαγιόρκα διαμορφώνοντας το 1-0 επί της Μπαρτσελόνα. Εχει αγωνιστεί κάποιες φορές (λιγότερες από 10) στην εθνική Ισπανίας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Νοεμβρίου του 1998 στο 2-2 με την Ιταλία.

    1992/93 Ρεάλ Μαδρίτης Β 8 συμμετοχές, 2 γκολ

    1993/94 Ρεάλ Μαδρίτης Β 31, 10

    1994/95 Ρεάλ Μαδρίτης Β 33, 9

    1995/96 Σαραγόσα 38, 3

    1996/97 Σαραγόσα 33, 5

    1997/98 Ρεάλ Μαδρίτης 8, 0

    1998/99 Μαγιόρκα 36, 12

    1999/00 Μπαρτσελόνα 27, 11

    2000/01 Μπαρτσελόνα 14, 1

    2001/02 Μπαρτσελόνα 1, 0

    2002/03 Μπαρτσελόνα 8, 0

    2003/04 Σαραγόσα 15, 2

    2004/05 Εσπανιόλ 28, 5

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολιζαντέμπε: "Μπορούμε την πρόκριση"

    10/8/2005 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με εμφανή την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών, επέστρεψε σήμερα τα ξημερώματα η αποστολή του Παναθηναϊκού από την Πολωνία, όπου χθες γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τη Βίσλα Κρακοβίας, στον πρώτο αγώνα για την Γ' προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ. Μόνο ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος των "πρασίνων", Εμανουέλ Ολιζαντέμπε, είχε όρεξη να πει δύο λόγια: "Είναι δύσκολο να πεις τι έγινε μετά το γκολ που βάλαμε. Πιστεύω ότι η Βίσλα Κρακοβίας έπαιξε πολύ καλά, νίκησε 3-1, αλλά ακόμα έχουμε ελπίδες. Όλη η ομάδα ακόμα αισθάνεται θετικά, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να πετύχουμε δύο γκολ εδώ και όλα είναι ακόμα πιθανά. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα. Βάλαμε ένα γκολ εκεί και αυτό είναι καλό για μας".

    [06] Μπάσκετ

    Ανακοινώνει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

    10/8/2005 8:06:00 μμ

    Την απόκτηση του 27χρονου Κροάτη γκαρντ, Μάριαν Μάντσε και του 18χρονο πλέι μέικερ, Δημήτρη Βεργίνη, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους και απομένουν μόνο τα διαδικαστικά. Ο Μάντσε, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στη Σλοβενία με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας συμμετέχοντας μαζί της στην Αδριατική Λίγκα και την Ευρωλίγκα, πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, ενώ αυτό του Βεργίνη θα είναι τετραετούς διάρκειας. Στα βήματα των δύο παραπάνω ετοιμάζονται να βαδίσουν ο Κροάτης σέντερ Χερβόι Χένιακ που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ηρακλή και ο 22χρονος φόργουορντ Θόδωρος Γεωργίτσης, μέλος μέχρι πρότινος της οικογένειας του Κολοσσού Ρόδου.

    [07] Μπάσκετ

    Στη Μάλαγα ο Νίσεβιτς

    10/8/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Ισπανία και την Ουνικάχα Μάλαγα θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο ο Σάντρο Νίτσεβιτς. Ο πρώην Κροάτης σέντερ της ΑΕΚ, ο οποίος θα βρει στο δρόμο του τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, καθώς και οι δυο ομάδες αγωνίζονται στον Γ΄ όμιλο, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη. Ο Νίτσεβιτς θα καλύψει το κενό που άφησε ο Φραν Βάσκεθ, ο οποίος "αποχαιρέτησε" τη Μάλαγα για την Τζιρόνα. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μάλαγα, Σέρτζιο Σκαριόλο, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, δήλωσε για τον Νίτσεβιτς: "Ο Νίτσεβιτς είναι ένας παίκτης που θα προσφέρει στην ομάδα, τόσο με την τεχνική του, όσο και με τον χαρακτήρα του. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα στην επίθεση και το λόου ποστ, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωλίγκα".

    [08] Υπεραθλητές άνθρωποι

    10/8/2005 10:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2005 10:56:48 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Επί δυο ημέρες, αντιμετώπισαν εκτός του μεταξύ τους συναγωνισμού, και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μέσα σε 48 ώρες, αγωνίστηκαν σε δέκα αθλήματα. Οι υπεραθλητές του δεκάθλου έκλεψαν την παράσταση, την πέμπτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το τέλος του αγώνα τους βρήκε όλους αγκαλιασμένους, να πανηγυρίζουν τη νίκη του Αμερικανού, Μπράιαν Κλέι που στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μας δώσει. Ο Κλέι συγκέντρωσε 8.732 βαθμούς που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Τσέχος Ρομάν Σέμπρλε,, πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο συμπατριώτης του Τόμας Ντβόρακ, πρώτος στα παγκόσμια του 1997, 1999 και 2001, κατετάγη 8ος.

    Κυρίαρχος η Γουίλιαμς στα 400μ.

    Ένα χρόνο μετά το χρυσό στην Αθήνα η Τονίκ Γουίλιαμς-Ντάρλινγκ διπλασίασε τις επιτυχίες της στα 400μ, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

    Η αθλήτρια από τις Μπαχάμες τερμάτισε στην πρώτη θέση με 49.55, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Σάνια Ρίτσαρντς με 49.74 και στην τρίτη με 49.81 την Μεξικανή Ανα Γκεβάρα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2003, η οποία τελευταία στιγμή πήρε το χάλκινο μετάλλιο μπροστά από την Ρωσίδα Σβετλάβα Ποσπέλοβα.

    Η Αμερικανίδα Τιάνα Μάντισον με άλμα στα 6.89μ στην 5η προσπάθειά της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος γυναικών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα με 6.79μ και στην τρίτη την Γαλλίδα Ενίς Μπαρμπέρ με 6.76μ, η οποία πήρε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Μπαρμπέρ ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2003 στο Παρίσι, ενώ η Κότοβα για τρίτη συνεχή φορά δεν καταφέρνει να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έτσι περιορίστηκε σε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο, αφού ήταν επίσης δεύτερη ήταν το 2001 στο Εντμοντον και το 2003 στο Παρίσι.

    Ο Εσθονός Αντρους Βάερνικ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον ακοντισμό. Με βολή στα 87 μέτρα και 17 εκατοστά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νορβηγό Αντρέας Τόρκιλντσεν (86.18) και στην τρίτη τον Ρώσο Σεργκέι Μακάροφ (83.54).

    Ακριβώς πιο κάτω, προς απογοήτευση των φιλάθλων, βρέθηκε ο Τέρο Πιτκαεμάκι, μεγάλη ελπίδα της Φινλανδίας για το χρυσό μετάλλιο.

    Ο πρώην μαροκινός που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Μπαχρέιν, Ρασίντ Ραμζί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ.. Δεύτερος ο Αντίλ Καούτς από το Μαρόκο και τρίτος ο Πορτογάλος, Ρουί Σίλβα, το χάλκινο.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στη φινλανδική πρωτεύουσα, αναβλήθηκε ο τελικός του επί κοντώ γυναικών που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί απόψε το βράδυ και τελικά θα γίνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου (7η ημέρα) στις 18.10.

    Αποτελέσματα:

    Δέκαθλο ανδρών:

    1. Μπράιαν Κλέι (ΗΠΑ) 8.732β

    2. Ρομάν Σέμπρλε (Τσεχία) 8.521β

    3. Αττίλα Ζιβότζκι (Ουγγαρία) 8.385β

    4. Αντρε Νικλάου (Γερμανία) 8.316β

    5. Αλεξάντρ Πογκορέλοφ (Ρωσία) 8.246β

    6. Κρίστιαν Ράνου (Εσθονία) 8.223β

    7. Ρομάν Μπαράς (Γαλλία) 8.087β

    8. Τόμας Ντβόρακ (Τσεχία) 8.068β

    Μήκος γυναικών:

    1. Τιάνα Μάντισον (ΗΠΑ) 6.89μ

    2. Τατιάνα Κότοβα (Ρωσία) 6.79μ

    3. Ενίς Μπαρμπέρ (Γαλλία) 6.76μ

    4. Γιαργκελίς Σαβίνε (Κούβα) 6.69μ

    5. Τζορτζ Ανιου Μπόμπι (Ινδία) 6.66μ

    6. Οκσάνα Ουντμούρτοβα (Ρωσία) 6.53μ

    7. Γκρέις Απσοου (ΗΠΑ) 6.51μ

    8. Κέλι Σόθερτον (Βρετανία) 6.42μ

    400μ γυναικών:

    1. Τονίκ Γουίλιαμς-Ντάρλινγκ (Μπαχάμες) 49.55

    2. Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ) 49.74

    3. Ανα Γκεβάρα (Μεξικό) 49.81

    4. Σβετλάνα Ποσπέλοβα (Ρωσία) 50.11

    5. Ντίντι Τροτέρ (ΗΠΑ) 51.14

    6. Ολέσια Ζίκινα (Ρωσία) 51.24

    7. Μονίκ Χέντερσον (ΗΠΑ) 51.77

    8. Αμι Μπακέ Τιάμ (Σενεγάλη) 52.22

    Ακοντισμός ανδρών:

    1. Αντρους Βάερνικ (Εσθονία) 87.17

    2. Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία) 86.18

    3. Σεργκέι Μακάροφ (Ρωσία) 83.54

    4. Τέρο Πιτκαεμάκι (Φινλανδία) 81.27

    5. Αλεξάντρ Ιβάνοφ (Ρωσία) 79.14

    6. Ερικς Ραγκς (Εσθονία) 78.77

    7. Αϊναρς Κόβαλς (Λετονία) 77.61

    8. Μαρκ Φρανκ (Γερμανία) 77.56

    1500μ. ανδρών:

    1. Ρασίντ Ραμζί (Μπαχρέιν) 3:37.88

    2. Αντίλ Καούτς (Μαρόκο) 3:38.00

    3. Ρουί Σίλβα (Πορτογαλία) 3:38.02

    4. Ιβάν Έσκο (Ουκρανία) 3:38.71

    5. Αρτούρο Κασάδο (Ισπανία) 3:39.45

    6. Χουάν Κάρλος Χιγκέρο (Ισπανία) 3:40.34

    7. Αλεξ Κίπχιχιρ (Κένυα) 3:40.43

    8. Τάρεκ Μπουκενσα (Αλγερία) 3:41.01

    [09] Πολιτική

    Στον εισαγγελέα ο φάκελος

    10/8/2005 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το ποινικό της μέρος η υπόθεση της πρώην υπαλλήλου της Βουλής, Κωνσταντίνας Γαβαθά, που απολύθηκε από την εργασία της με την κατηγορία ότι διέρρευσε πληροφορίες από το Πόθεν Έσχες του βουλευτή, Αχιλλέα Καραμανλή. Η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της Δικαιοσύνης, που θα κρίνει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών. Σημειώνεται ότι, την Τρίτη, η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην αίτηση της πρώην υπαλλήλου, με την οποία στρεφόταν κατά της Βουλής καθώς, όπως ισχυρίζεται, υπάλληλοί της παραβίασαν εν αγνοία της τον υπολογιστή, που χρησιμοποιούσε στη Βουλή, και υπέκλεψαν προσωπικά της αρχεία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Οι υπάλληλοι έπραξαν νόμιμα"

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη του Ατρόμητου

    10/8/2005 10:54:00 μμ

    Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Λήλαντα Βασιλικού στην Εύβοια ο Ατρόμητος επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-1. Η απόδοση της ομάδας του Περιστερίου ήταν πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά τις συνεχείς αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα ο Γιώργος Παράσχος. Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Πέτκοφ στο 62, με μακρινό σούτ. Ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1 στο 75 με τον Ιορντάνσε. Ο Ατρόμητος είχε και δοκάρι στο 53 με τον Ζαχαρόπουλο. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Σωτήρχος (46 Παππάς), Μικές (46 Χάλαρης), Ντάγκας (46 Γεωργίου), Ραγκουέλ (46 Κατεμής), Κορακάκης (46 Πέτκοφ), Κούτσης (46 Δήμος), Γελαδάρης (70 Παπαγεωργίου), Μανίκας (46 Καραδήμος), Ζαχαρόπουλος (60 Μπούνας), Σκαρμούτσος (60 Μαρίνος).

    [11] Κοινωνία

    Για την τιμή του ροδάκινου

    Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση

    10/8/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    "Η Κυβέρνηση ανέλαβε μια ακόμη διαμεσολαβητική πρωτοβουλία μεταξύ των ροδακινοπαραγωγών και των μεταποιητών, παρά το γεγονός ότι δε δικαιούται να κάνει τίποτα περισσότερο απ όσα έκανε", δήλωσε το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση, που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας και των βιομηχάνων, για την τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου. Όπως έγινε γνωστό, οι μεταποιητές δέχτηκαν να αυξήσουν κατά ένα λεπτό το κιλό την τιμή στην οποία αγοράζουν το ροδάκινο, πρόταση η οποία άφησε εν μέρει ικανοποιημένους τους παραγωγούς, που ζητούν η τελική τιμή να διαμορφωθεί στα 23 λεπτά, από 19 που είναι σήμερα. Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση, έχει εξαντλήσει τα περιθώρια παρέμβασης καθώς μία κρατική ενίσχυση θα ήταν αντίθετη προς του κοινοτικούς κανονισμούς. Πάντως, ο κ. Μπασιάκος διαβίβασε με επιστολή του στη διοίκηση του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ) αίτημα των παραγωγών προκειμένου να τους καταβληθεί κάποια μορφή ενίσχυσης, αίτημα που θα συζητηθεί από τη ΓΣΕΕ και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς το προσεχές διάστημα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

    [12] Κοινωνία

    Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

    10/8/2005 8:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2005 10:03:12 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχει η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, σε πευκόφυτη έκταση στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, που απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στο χωριό Αλφειούσα, τη στιγμή που οι φλόγες πλησίαζαν τα πρώτα σπίτια. Ενενήντα άνδρες της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, επτά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγία, από την οποία έχουν καεί μεγάλη έκταση πευκοδάσους, ελαιόδεντρα και δύο αποθήκες. Η προσπάθεια της κατάσβεσης θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τσεκάρει" αναπληρωματικούς ο ΠΑΟΚ

    10/8/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με πολλές αλλαγές θα παραταχθεί στο φιλικό αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Καραγεωργίου, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους διεθνείς της Κύπρου, Εγκωμίτη και Γιασεμή, όπως επίσης και τον αιγύπτιο Αμίρ Μέγκαχεντ. Παράλληλα δεν θα χρησιμοποιήσει τους έλληνες διεθνείς Ζαγοράκη και Σαλπιγγίδη. Έτσι αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες για να διαπιστώσει την ετοιμότητα τους, κάτι που θα κάνει και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την επόμενη Τετάρτη. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20:30, μετά από αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή στην επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι φίλαθλοι που θα έρθουν από διαφορετικές κοντινές πόλεις στις Σέρρες για το παιχνίδι.

    Συζήτησαν για τον κανονισμό

    Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ Ζαγοράκης, Πουρλιοτόπουλος και Καρυπίδης, είχαν μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Γούμενο με τον οποίο συζήτησαν θέματα εσωτερικού κανονισμού της ομάδας αλλά και των πριμ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν αυξημένα πριμ μόνο στην περίπτωση κατάκτησης δεύτερης και πρώτης θέσης, που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα στάνταρ πριμ των αγώνων σε περίπτωση που κατακτήσουν μια θέση κάτω από την δεύτερη.

    [14] Κοινωνία

    Στους αγρότες της Καβάλας ο Αλ. Κοντός

    Αμεσα και δίκαια οι αποζημιώσεις

    10/8/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις περιοχές της Καβάλας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Αλέξανδρος Κοντός, διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν μέσα σε ένα τρίμηνο από την περίοδο συγκομιδής και ότι θα είναι δίκαιες και αντικειμενικές. Μάλιστα, όπως είπε, όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, η πλάστιγγα θα γέρνει πάντα υπέρ των αγροτών. Για τις αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου, ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου. Την ίδια ώρα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο αγροτικό επαρχιακό και δασικό οδικό δίκτυο. Όπως είπε ο Παναγιώτης Φούρλας, το υπ. Εσωτερικών έδωσε εντολή στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για άμεση καταβολή των χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών.

    Δηλώσεις Ζημίας

    Όσον αφορά τις ζημιές σε καταστήματα και βιοτεχνίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας στους Δήμους.

    Εν συνεχεία αυτές θα αποσταλούν στη Νομαρχία και από κει στο υπ. Εσωτερικών.

    Για τις ζημιές σε οικοσκευές, θα γίνουν δηλώσεις ζημίας, επιτόπιος έλεγχος από τη Νομαρχία και το προβλεπόμενο ποσό που θα δοθεί σε δικαιούχους είναι 600 Ευρώ.

    Κατά την επίσκεψη του στο νομό Καβάλας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσοκομείου του Δήμου Πιερέων, όπου επλήγησαν μεγάλες καλλιέργειες καπνού και το Δημοτικό Διαμέρισμα Μυρτοφύτου του Δήμου Ελευθερών όπου επλήγησαν αμπελοκαλλιέργειες.

    Το απόγευμα, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πηγών και Αγιάσματος του Δήμου Κεραμωτής και το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου του Δήμου Χρυσούπολης.

    Στο κλιμάκιο που συνόδευε τον υφυπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Φούρλας και υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΛΓΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απολογισμός των ζημιών

    Μετρούν τις πληγές τους

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσαν Γκούντμαν και Ζίφκοβιτς

    10/8/2005 8:26:00 μμ

    Τη πρόταση του Ιωνικού για ανανέωση των συμβολαίων τους έως το 2008 αποδέχτηκαν οι Μαρτσέλο Γκούτμαν και Βλάνταν Ζίφκοβιτς. Οι δυο ποδοσφαιριστές είπαν το "ναι" μετά από συνάντηση που είχαν με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρήστο Κανελλάκη ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα την αξία των δυο άσων κάτι που το έδειξε έμπρακτα. Μέσα στην εβδομάδα, εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση ενός αμυντικού και ενός επιθετικού ποδοσφαιριστή, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μόνο όταν υπογράψουν τα συμβόλαιά τους. Όσον αφορά το θέμα των ποδοσφαιριστών που θα δοθούν δανεικοί, η ΠΑΕ Ιωνικός επιδιώκει να κλείσει συμφωνίες με ομάδες στις οποίες οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα μπορούν να αγωνίζονται ως βασικοί προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα παραμείνουν στον Ιωνικό. Τέλος, ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια διαρκείας που διατίθενται καθημερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 August 2005 - 20:58:21 UTC