Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξέφρενη κούρσα
  • [02] Συμφώνησαν ροδακινοπαραγωγοί και βιομήχανοι
  • [03] Πάμε μία βόλτα στο Φεγγάρι…
  • [04] Στο Μαξίμου οι δημοτικές εκλογές
  • [05] "Η σιωπή δεν είναι χρυσός"
  • [06] Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό
  • [07] Βρήκαν το δολοφόνο της Κικής Κούσογλου
  • [08] Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Αϊτή
  • [09] Ομολόγησε ότι σχεδίαζε επίθεση
  • [10] Σήμερα η σύνοδος ΙΑΕΑ για το Ιράν
  • [11] "Ικανοποιητική η πορεία της Οικονομίας"
  • [12] Στο "πανί" η ζωή του Μούτου
  • [13] Κοντά στους "μπέμπηδες" ο Σισίνιο
  • [14] Ανακοίνωσε Ντάνι ο "θρύλος"
  • [15] Νέο "πρόσωπο" στην κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας
  • [16] Παρουσίαση νέων παικτών στον ΟΦΗ
  • [17] Επιστροφή Ρετζιά στην Ισπανία
  • [18] Τόπο στα νιάτα στον ΠΓΣ
  • [19] Παρουσίασε Βεργίνη ο ΠΑΟΚ
  • [20] Πετάει για Πεκίνο η Εθνική θαλάσσιου σκι
  • [21] Της τα' χε… μαζεμένα η Λένα
  • [22] Νέο εμβόλιο κατά της ελονοσίας
  • [23] Βungee jumping από ύψος 233 μέτρων
  • [24] Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η Interamerican
  • [25] Κατασχέθηκε νοθευμένο λάδι
  • [26] Αλεξόπουλος ο 5ος
  • [27] Σε "Λάτιν" ρυθμούς ο Ιωνικός

    [01] Οικονομία

    Κοντά στα 65 δολάρια το βαρέλι

    Ξέφρενη κούρσα

    11/8/2005 2:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2005 4:58:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Δεν έχει τέλος η συνεχιζόμενη άνοδος στην τιμή του μαύρου χρυσού καθώς τις τελευταίες ώρες ξεπέρασε εκ νέου το φράγμα-ρεκόρ των 65 δολαρίων, πριν υποχωρήσει λίγο για να κλείσει στα 64,90 δολάρια. Εμφανείς είναι πλέον οι επιπτώσεις και στην ελληνική αγορά καθώς οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έκαναν την αρχή ανακοινώνοντας αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων για τους διηπειρωτικούς και εσωτερικούς προορισμούς. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, συγκάλεσε για αύριο έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταιρειών, διυλιστηρίων και πρατηριούχων, για να βρεθεί τρόπος συγκράτησης των τιμών. Τη νέα άνοδο πυροδότησε έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που κάνει λόγο για αύξηση στη ζήτηση των καυσίμων καθώς και προβλήματα στα διυλιστήρια της χώρας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,1 εκ. βαρέλια οδηγώντας σε άνοδο την τιμή των καυσίμων κίνησης. Στους παραπάνω παράγοντες προστίθενται και οι φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αμερικανικών και βρετανικών στόχων στη Σαουδική Αραβία καθώς και το πρόσφατο ζήτημα, που έχει προκύψει με το Ιράν και την επαναλειτουργία της πυρηνικής μονάδας του Ισφαχάν, καθώς η Τεχεράνη απείλησε να δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά πετρελαίου, σε περίπτωση που παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Αύξηση των ναύλων στις ΟΑ

    Το χορό των ανατιμήσεων στην ελληνική αγορά άνοιξαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές που ανακοίνωσαν ότι αυξάνεται ο επίναυλος καυσίμων για τους διηπειρωτικούς και εσωτερικούς προορισμούς, κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει και άλλες μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, τα εισιτήρια εσωτερικού θα ακριβύνουν κατά 6 ευρώ ανά προορισμό, με εξαίρεση τις άγονες γραμμές.

    Από την Τρίτη 16 Αυγούστου, τα εισιτήρια για τους διηπειρωτικούς προορισμούς και συγκεκριμένα Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο και Γιοχάνεσμπουργκ θα είναι ακριβότερα κατά 8 ευρώ ανά σκέλος ταξιδιού, λόγω αναπροσαρμογής του επίναυλου καυσίμου. Μετά την αύξηση αυτή, το συνολικό κόστος του τέλους καυσίμου, ανά σκέλος ταξιδιού, ανέρχεται στο διηπειρωτικό δίκτυο σε 32 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εισιτήρια εξωτερικού δεν αναπροσαρμόζεται ο επίναυλος καυσίμου, ο οποίος παραμένει στα 11 ευρώ ανά πτήση.

    Αρνητικές επιπτώσεις στα χρηματιστήρια

    Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές καθώς εμφανής είναι η ανησυχία των επενδυτών για τις συνέπειες από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

    Στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,75%.

    Αρνητικά επηρεάστηκαν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ενώ το ΧΑΑ έκλεισε στις 3.309,62 μονάδες υποχωρώνοντας κατά 0,42%.

    "Χρηματιστηριακά παιχνίδια με το πετρέλαιο"

    Στο θέμα των καυσίμων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Τίμος Χριστοδούλου, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α εξαμήνου και την πορεία της εταιρείας.

    "Οι τιμές διάθεσης των καυσίμων από τα διυλιστήρια καθορίζονται με τον ίδιο διαφανή τρόπο τα τελευταία 12 χρόνια και δεν υπάρχει περιθώριο συμπίεσής του", τόνισε ο κ. Χριστοδούλου αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των υπόλοιπων παραγόντων της αγοράς όπως είναι τα πρατήρια και οι εταιρείες εμπορίας.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ χαρακτήρισε απρόβλεπτες τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά καυσίμων επισημαίνοντας ότι τον τελευταίο χρόνο το πετρέλαιο έχει γίνει αντικείμενο χρηματιστηριακών παιχνιδιών, ενώ απέδωσε τις υψηλές τιμές των καυσίμων στο μεγάλο πλήθος των πρατηρίων, που σημαίνει ότι ο όγκος πωλήσεων ανά πρατήριο είναι μικρός και τα περιθώρια κέρδους των βενζινοπωλών αυξημένα.

    Κατά τα άλλα, ο κ. Χριστοδούλου έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ομίλου των ΕΛΠΕ για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα οποία δείχνουν ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 141,3 εκ. ευρώ.

    Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Bενζινοπωλών καταδικάζει κάθε περίπτωση κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης, και τονίζει ότι τα μικτά κέρδη των πρατηρίων έχουν συμπιεστεί με αποτέλεσμα να κινούνται σε επίπεδο κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους. Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τη διαμόρφωση των τιμών στα καύσιμα "πριν αναγκαστεί [η Ομοσπονδία] να εκφράσει την έντονη αγανάκτηση του κλάδου με κινητοποιήσεις".

    Για όργιο της διεθνούς κερδοσκοπίας και της εγχώριας αισχροκέρδειας, έκανε για μία ακόμη φορά λόγο ο ΣΥΝ δια στόματος του μέλους της Πολιτικής του Γραμματείας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι "παρακολουθεί ως θεατής το κύμα των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων", αντί να "προστατεύσει τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία και όχι τα μεγάλα ολιγοπωλιακά συμφέροντα που κυριαρχούν στην αγορά πετρελαίου".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυστηροί έλεγχοι

    [02] Κοινωνία

    Αύξηση κατά ένα λεπτό το κιλό στην τιμή αγοράς

    Συμφώνησαν ροδακινοπαραγωγοί και βιομήχανοι

    11/8/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Επετεύχθη τελικά μία καταρχήν συμφωνία μεταξύ των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας και των μεταποιητών μετά την απόφαση των δεύτερων να αυξήσουν κατά ένα λεπτό το κιλό την τιμή στην οποία αγοράζουν το βιομηχανικό ροδάκινο. Έτσι, μετά την αύξηση αυτή, η τιμή διαμορφώνεται στα 20 λεπτά/ κιλό, από 19 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ αρχικό αίτημα των παραγωγών ήταν τα 23 λεπτά/ κιλό. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Σκύδρας-Έδεσσας, Σάββας Μωυσιάδης, οι ροδακινοπαραγωγοί, μετά και τη δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αύξηση της τιμής στα 21 λεπτά, αναμένουν μία ακόμη αύξηση για να διαμορφωθεί η τελική τιμή στα 22 λεπτά. Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Κοντό, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχώρησαν από τα μπλόκα

    [03] Τεχνολογία

    Η Space Adventures πουλά ταξίδια στη Σελήνη

    Πάμε μία βόλτα στο Φεγγάρι

    11/8/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Να ξεπεράσει τον εαυτό της σε πρωτότυπες ιδέες και υπηρεσίες επιχειρεί για ακόμα μία φορά η Space Adventures. Μία μέρα μετά την επιτυχή προσγείωση του Discovery στη Γη, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έκανε τουριστικό προορισμό το Διάστημα και συγκεκριμένα το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ανακοινώνει ότι το αργότερο μέχρι το 2009 θα έχει στείλει τους πρώτους τουρίστες σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Το εισιτήριο μετ επιστροφής θα στοιχίζει το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία υπάρχουν ήδη ιδιώτες με εξερευνητικό πνεύμα και έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

    Αποστολή στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

    Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με ένα ρωσικό διαστημικό αεροσκάφος Soyuz TMA το οποίο θα υποβληθεί σε απαραίτητες μετατροπές.

    Μία από αυτές, η τοποθέτηση ενός παραθύρου 18 ιντσών ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την επιφάνεια της Σελήνης.

    Η Space Adventures υπόσχεται ένα ταξίδι συναρπαστικό.

    Οι υποψήφιοι τουρίστες, θα μπορούν να δουν τη Γη από σεληνιακή τροχιά και να θαυμάσουν από ένα ύψος 62 μιλίων (100 χιλιομέτρων) τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, αυτή δηλαδή που δεν φαίνεται από τη Γη και η οποία είναι γεμάτη κρατήρες από τα χτυπήματα αστεροειδών και μετεωριτών.

    Προτεινόμενες εκδρομές

    Θέλοντας να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη της η Space Adventures σχεδιάζει να τους προτείνει δυο διαφορετικές "εκδρομές".

    Η πρώτη, περιλαμβάνει πεντέμισι μέρες σεληνιακής πτήσης και 21 μέρες παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Το πρόγραμμα της δεύτερης εκδρομής προβλέπει, τρεις μέρες δωρεάν πτήσης στη χαμηλή τροχιά της Γης και οι υπόλοιπες έξι, βόλτες στη Σελήνη.

    Οι βόλτες γύρω από τη Σελήνη, είναι για τη Space Adventures ένα μεγάλο στοίχημα.

    Το επόμενο βήμα της, υποστηρίζουν στελέχη της αμερικανικής εταιρείας θα είναι να στείλει τουρίστες στην επιφάνεια της Σελήνης.

    [04] Πολιτική

    Στο Μαξίμου οι δημοτικές εκλογές

    11/8/2005 3:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2005 7:37:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και οι θέσεις της ΝΔ, σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζονται για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών του 2006, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με το γραμματέα της ΚΕ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι εξετάζεται η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή και πρόσθεσε ότι "η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συζητά με τους φορείς, θέτει ζητήματα και καταθέτει προτάσεις". Παράλληλα, εκτίμησε ότι το σύστημα αυτό είναι πιο αναλογικό και εμποδίζει συναλλαγές στο δεύτερο γύρο, ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να εκλέγεται ο δήμαρχος σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Έντονη αντίδραση από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

    Στις προτάσεις που έχει υποβάλει ο κ. Μεϊμαράκης συγκαταλέγεται η πρόταση για ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημάρχων από τον Νοέμβριο και όχι τον Ιανουάριο, ώστε να μην χρεώνονται τον προηγούμενο προϋπολογισμό στην θητεία τους, καθώς και η πρόταση οι δημοτικές εκλογές του 2010 να γίνουν Μάιο αντί Νοέμβριο, για να μπορούν οι Δήμαρχοι να αναλάβουν το έργο τους αμέσως μετά το καλοκαίρι, το Σεπτέμβριο.

    Αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο σύστημα των δημοτικών εκλογών, οι οποίες θα ανακοινωθούν, το αργότερο, τον Οκτώβριο.

    Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

    Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, καθώς μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, έσπευσαν να δηλώσουν με ανακοινώσεις την αντίθεσή τους, στις προτεινόμενες αλλαγές.

    Για μικροκομματικά παιχνίδια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγορεί τον κ. Μεϊμαράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, και προσθέτει ότι "μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση αρνείται να αρνείται να τοποθετηθεί υπεύθυνα" σχετικά με τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.

    "Δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε κανέναν διάλογο για δήθεν αναλογικότερο νόμο", επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για καθιέρωση της απλής αναλογικής για Δημοτικά - Νομαρχιακά Συμβούλια και έμμεση εκλογή των Δημάρχων- Νομαρχών από αυτά.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΥΝ, που κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι "ράβει ένα εκλογικό κουστούμι στα μέτρα της και ευρύτερα στα μέτρα του δικομματισμού", ενώ χαρακτηρίζει "επίκαιρη όσο ποτέ" την απαίτηση για απλή αναλογική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή"

    [05] Πολιτική

    "Η σιωπή δεν είναι χρυσός"

    11/8/2005 7:01:00 μμ

    Περίεργο γεγονός χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, "τη σιωπή" του βουλευτή της Ν.Δ Αχιλλέα Καραμανλή σχετικά με το 'πόθεν έσχες' που έχει καταθέσει στη Βουλή. Ο Νίκος Αθανασάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες από τα δημοσιεύματα, ο Αχιλλέας Καραμανλής δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το θέμα που έχει ανακύψει. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Βουλή. "Είναι προφανές ότι ο κ. Αχ. Καραμανλής οφείλει να δώσει αναλυτικές και πλήρεις απαντήσεις, τις οποίες θα κληθεί να δώσει ούτως ή άλλως και κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σε τέτοιου είδους θέματα απαιτείται απόλυτη διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα. Η σιωπή δεν είναι χρυσός", κατέληξε ο κ. Αθανασάκης.

    [06] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό

    11/8/2005 11:49:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν έθεσαν επί τάπητος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Τουρισμού, Δημήτρη Αβραμόπουλο οι οποίοι συναντήθηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. "Πάμε καλά", δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε, ότι το θετικό αποτέλεσμα προκύπτει λόγω της ολοκληρωμένης στρατηγικής και του σχεδιασμού, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, τόνισε, ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές για την αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μάλιστα, ο υπουργός, τόνισε, ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

    Προτεραιότητα η διαφημιστική καμπάνια

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από διεθνείς και ανεξάρτητους φορείς, η αύξηση του τουρισμού φέτος θα ξεπεράσει το 10%, κυρίως λόγω της έγκαιρης προετοιμασία της διαφημιστικής εκστρατείας.

    Μάλιστα, το υπουργείο και φέτος θα ξεκινήσει νωρίς τη διαφημιστική καμπάνια. Επίσης, στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η κατάθεση, κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβριο, νομοσχεδίου για τον ιαματικό τουρισμό.

    [07] Κοινωνία

    Στον Εισαγγελέα Βέροιας ο δράστης

    Βρήκαν το δολοφόνο της Κικής Κούσογλου

    11/8/2005 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εξιχνιάστηκε τελικά μετά από τέσσερις μήνες η υπόθεση εξαφάνισης της Κικής Κούσογλου. Ο φίλος της, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την δολοφόνησε πριν από τέσσερις μήνες και τους υπέδειξε το σημείο που την έθαψε, σε αγροτική περιοχή της Βέροιας. Ο φίλος της όμορφης κοπέλας από τη Βέροια είχε ανακριθεί επανειλημμένα από τους αστυνομικούς αλλά επίμονα αρνείτο την οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία της. Η υπόθεση της νεαρής Κικής Κούσογλου, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη. Στην εκπομπή παρουσιάζονταν στοιχεία αλλά και άγνωστες μαρτυρίες που έδειχναν ότι τελικά η 20χρονη κοπέλα από τη Βέροια είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας.

    [08] Κόσμος

    Μεταξύ αστυνομίας και ένοπλων συμμοριών

    Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Αϊτή

    11/8/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Καθημερινό φαινόμενο είναι για τους κατοίκους της Αϊτής οι συγκρούσεις συμμοριών με την αστυνομία. Την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα, Πορτ-ω-Πρενς, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εξάρθρωση ένοπλων συμμοριών που εμπλέκονται σε απαγωγές. Την Τετάρτη, νέες ταραχές ξέσπασαν στην παραγκούπολη του Μπελ Ερ, όταν η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενόπλων. Στο πλευρό των αστυνομικών και οι κάτοικοι της περιοχής, που οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους, πέτρες και μπουκάλια ξεχύθηκαν στους δρόμους για να συλλάβουν τα μέλη της συμμορίας, που τρομοκρατούσαν την περιοχή. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν εννέα κακοποιοί, οι περισσότεροι από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά. Τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συνεχιζόμενες ταραχές, που ξέσπασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

    [09] Κόσμος

    Με ισραηλινούς στόχους

    Ομολόγησε ότι σχεδίαζε επίθεση

    11/8/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    "Ετοίμαζα μια βόμβα ενός τόνου. Επρόκειτο να επιτεθώ εναντίον ισραηλινών πλοίων. Δεν είχα ως στόχο να βλάψω Τούρκους. Μόνο Ισραηλινούς", ομολόγησε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, έναν ύποπτος για συμμετοχή στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Ο Λουία Σάκρα, συριακής καταγωγής, που συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας στο Ντιγιαρμπακίρ και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για ανάκριση, ομολόγησε στην τουρκική αστυνομία σχέδιο επίθεσης εναντίον ισραηλινών κρουαζιερόπλοιων στη νότια Τουρκία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες τέσσερα ισραηλινά κρουαζιερόπλοια, που είχαν προορισμό την Αλάνια κατευθύνθηκαν τελικά προς την Κύπρο, μετά από προειδοποίηση των ισραηλινών αρχών. Επίσης, χθες αποκαλύφθηκε ότι ακόμη ένας Σύρος, ο 21χρονος Χάμεντ Ομπίσι, συνελήφθη στην Αττάλεια. Ο Ομπίσι θεωρείται επίσης ύποπτος για το σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον ισραηλινών κρουαζιερόπλοιων και για συμμετοχή σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μυστήριο οι συλλήψεις

    [10] Κόσμος

    Πιθανότατα δεν παραπέμπουν την Τεχεράνη

    Σήμερα η σύνοδος ΙΑΕΑ για το Ιράν

    11/8/2005 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα βρεθεί το απόγευμα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το κείμενο, που θα δοθεί στα μέλη της υπηρεσίας προς έγκριση, δε θα ζητεί την παραπομπή της Τεχεράνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από την πλευρά του το Ιράν, προειδοποιεί πως μία ενδεχόμενη παραπομπή του θα ήταν λάθος υπολογισμός εκ μέρους της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Επίσης, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, κάλεσε τόσο το Ιράν, όσο και τις τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να συνεχίσουν το διάλογο. Μάλιστα, τόνισε, πως έχει ενδείξεις και από τις δύο πλευρές ότι είναι έτοιμες να συνεχίσουν την αναζήτηση λύσης, ενώ γνωστοποίησε, ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με το νέο πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, τον οποίο κάλεσε να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να συνεχίσει τον διάλογο με τους Ευρωπαίους.

    Στο μεταξύ, την Τετάρτη, η ιρανική πυρηνική μονάδα του Ισφαχάν τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς αφαιρέθηκαν οι σφραγίδες του ΟΗΕ από τις εγκαταστάσεις, μετά την εξουσιοδότηση προς την Τεχεράνη της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό το βλέμμα της ΙΑΕΑ

    [11] Οικονομία

    "Ικανοποιητική η πορεία της Οικονομίας"

    11/8/2005 5:40:00 μμ

    Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πορεία της Οικονομίας, το Υπουργείο Οικονομικών με υπόμνημά του, που αποτελεί συμπλήρωμα του υπομνήματος που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. "Όσο εδραιώνεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, τόσο καλύτερες θα είναι και οι εξελίξεις στην Οικονομία", σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται η ανάγκη εγρήγορσης, ετοιμότητας και στενότερης συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων. Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας, έως το τέλος του έτους, περιλαμβάνονται οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η εξυγίανση και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΚΟ, ο διάλογος για το ασφαλιστικό, οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας καθώς και ο σχεδιασμός για το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης 2007-2013.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο "πανί" η ζωή του Μούτου

    11/8/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την ζωή του, για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, Αργεντίνου "θεού της μπάλας", Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που θα σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο ο Μάρκο Ρίζι, ένας Ρουμάνος πορνοστάρ, ο Τάιτους Στιλ, εμπνεύστηκε τη μεταφορά της πολυτάραχης αισθηματικής ζωή του Ρουμάνου άσου της Γιουβέντους Αντριαν Μούτου, στη μεγάλη οθόνη. Ο Τίτους, που θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport" θα εστιάσει κυρίως στις ερωτικές σχέσεις του 26χρονου διεθνή, που πολλές φορές απασχόλησαν το Διεθνή Τύπο. Τα γυρίσματα της ταινίας, που ασφαλώς θα είναι ακατάλληλης για ανηλίκους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας (9 Ιουνίου-9 Ιουλίου) και αυτή την περίοδο ο Ρουμάνος πορνο σκηνοθέτης αναζητά τον ιδανικό ηθοποιό, που θα ενσαρκώσει τον διάσημο άσο, Αντριάν Μούτου.

    "Θύμα" των γυναικών ο Ρουμάνος

    Στην ταινία που θα γυριστεί στη γενέτειρα του Ρουμάνου άσου ο Στιλ δήλωσε, ότι σκοπεύει να απεικονίσει τον ποδοσφαιριστή ως "ένα θύμα των γυναικών, οι οποίες θέλουν να πηγαίνουν μαζί του μόνο για τα χρήματά και τη φήμη του".

    Μοναδική λεπτομέρεια είναι ότι ο Ρουμάνος πρώην πορνοστάρ και φιλόδοξος σκηνοθέτης, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την άδεια του άσου της Γιουβεντους, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν... χολοσκάει και πολύ μιας και σε περίπτωση που ο παίκτης αντιταχθεί στο εν λόγω σχέδιο η ταινία θα κυκλοφορήσει χωρίς το όνομα του Αντριάν Μούτου.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στους "μπέμπηδες" ο Σισίνιο

    11/8/2005 2:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το Μιλάνο και το Λονδίνο ήταν οι δύο σταθμοί της πρόσφατης "μυστικής" επίσκεψης του Βραζιλιάνου άσου της Σάο Πάουλο, Σισίνιο στην Ευρώπη. Ο 25χρονος διεθνής, συνοδευόμενος από το μάνατζέρ του, συζήτησε με τη Μίλαν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους και στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία για να διαπραγματευτεί και με τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει η ομάδα του για να τον παραχωρήσει. Σύμφωνα πάντως με τους "παουλίστας" καμία ομάδα μέχρι στιγμής δεν έκανε επίσημη πρόταση για το Σισίνιο, αλλά αν οι "μπέμπηδες" δώσουν τα χρήματα που ζητάμε δεν μπορούμε να μην τον δώσουμε".

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Ντάνι ο "θρύλος"

    11/8/2005 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παίκτης του πρωταθλητή Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα 2+1 χρόνια ο Ισπανός επιθετικός Ντανιέλ Γκαρθία Λάρα. Ο 31χρονος παίκτης της Εσπανιόλ πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το ερυθρόλευκο συμβόλαιο. Η "λακωνική" ανακοίνωση των Πειραιωτών για τον Ντάνι αναφέρει τα εξής: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Ισπανού επιθετικού, Ντάνι Γκαρθία Λάρα". Ο ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν φόρεσε και τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναχωρήσει για την Ισπανία, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στη νέα του ομάδα και να τεθεί στη διάθεση του Νορβηγού Τρόντ Σόλιντ. Αντίθετα με το αίσιο τέλος της μετεγγραφής του "Ντάνι" συνεχίζει να "κολλάει" το θέμα του Ντραγκουτίνοβιτς, καθώς η βελγική Σταντάρ Λιέγης, ανεβάζει συνέχεια τις οικονομικές της απαιτήσεις.

    Δοκιμάζει Μπαμπαγκίντα

    Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, στη σημερινή προπόνηση των "ερυθρολεύκων", η οποία θα αρχίσει στις 20:30, θα δοκιμαστεί ο Νιγηριανός επιθετικός Χαρούνα Μπαμπαγκίντα, που αγωνιζόταν στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ και έμεινε ελεύθερος.

    Ο 22χρονος παίκτης (έχει γεννηθεί στις 1/10/1982) έχει ξεκινήσει από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει παίξει με τη μορφή του δανεισμού στην Τεράσα και την Κάντιθ, προτού αγωνιστεί στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

    Ο Χαρούνα Μπαμπαγκίντα, που έχει ύψος 1.66 και βάρος 66 κιλά, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ενώ είναι μια φορά διεθνής χωρίς να έχει πετύχει γκολ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαρούνα είναι ο μικρός αδερφός του Τιγιάνι Μπαμπαγκίντα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Άγιαξ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον Πειραιά ο Ντάνι

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέο "πρόσωπο" στην κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας

    11/8/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με δύο νέες αλλαγές, οι οποίες σύμφωνα με την άποψη τους ΔΣ της ΕΠΟ θα προσδώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θεσμό, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2005-2006. Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Πατρίκ Κομνηνός, αναφέρθηκε στα δύο νέα στοιχεία του Κυπέλλου Ελλάδας 2005-2006, που είναι οι μονοί αγώνες στις πέντε πρώτες φάσεις και οι κλειδωμένες ημερομηνίες στο σύνολο της διοργάνωσης.

    Υποσχέσεις για περισσότερο θέαμα

    Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Οικονομίδης. "Το ΔΣ της Ομοσπονδίας σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις αλλαγές η διοργάνωση θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με περισσότερες εκπλήξεις και καλύτερο θέαμα προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομίδης.

    Το πρόγραμμα αγώνων των τεσσάρων πρώτων φάσεων

    A` φάση (20-21/8)

    Ατσαλένιος-Άγιος Δημήτριος

    Β` φάση (20-21/8)

    1. Πτολεμαϊδα-Αναγέννηση Καρδίτσας

    2. Λαμία-Εθνικός

    3. Αχαϊκή-Αστέρας Τρίπολης

    4. Κερατσίνι-Δόξα Δράμας

    5. Παναιτωλικός-Αιολικός Μυτιλήνης

    6. ΑΕ Γιάννινα-Ένωση Θράκης

    7. ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης

    8. Θύελλα Πατρών-Ιωνία 2000

    9. Λήλας Βασιλικού-Πανθρακικός

    10. Αγροτικός Αστέρας-Βύζας Μεγάρων

    11. Παρροδιακός-Θερμαϊκός Θέρμης

    12. ΑΕ Πολυκάστρου-Νικητής Α` φάσης (24/8)

    13. Πιερικός-Μεσσηνιακός

    14. Νέα Καβάλα-Ρόδος

    15. Αναγέννηση Άρτας-Αχαρναϊκός

    16. Τρίκαλα-Κοζάνη

    Γ` φάση (31/8-1/9)

    17. Νικητής 1-Ηλυσιακός

    18. Νικητής 2-Προοδευτική

    19. Νικητής 3-Χαϊδάρι

    20. Νικητής 4-Παναχαϊκή 2005

    21. Νικητής 5-Νίκη Βόλου

    22. Νικητής 6-Καλαμάτα

    23. Νικητής 7-Κέρκυρα

    24. Νικητής 8-Βέροια

    25. Νικητής 9-Άρης Θεσσαλονίκης

    26. Νικητής 10-Καστοριά

    27. Νικητής 11-Πανσερραϊκός

    28. Νικητής 12-Εργοτέλης

    29. Νικητής 13-Ολυμπιακός Β. ΑΣΚ

    30. Νικητής 14-Πανηλειακός

    31. Νικητής 15-Θρασύβουλος

    32. Νικητής 16-Εθνικός Αστέρας

    Δ` φάση (25-27/10 & 8-10/11)

    33. Νικητής 17-Αιγάλεω

    34. Νικητής 18-Καλλιθέα

    35. Νικητής 19-Απόλλων Καλαμαριάς

    36. Νικητής 20-Ηρακλής

    37. Νικητής 21-ΟΦΗ

    38. Νικητής 22-Ιωνικός

    39. Νικητής 23-ΑΕΚ

    40. Νικητής 24-Ξάνθη

    41. Νικητής 25-Ακράτητος

    42. Νικητής 26-ΠΑΟΚ

    43. Νικητής 27-Λάρισα

    44. Νικητής 28-Παναθηναϊκός

    45. Νικητής 29-Πανιώνιος

    46. Νικητής 30-Ολυμπιακός

    47. Νικητής 31-Χαλκηδόνα

    48. Νικητής 32-Λεβαδειακός

    ** Ο αγώνας της β΄ φάσης Πολύκαστρο-Νικητής α΄ φάσης θα διεξαχθεί στις 24/8/2005.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την Πέμπτη η κλήρωση του Κυπέλλου

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρουσίαση νέων παικτών στον ΟΦΗ

    11/8/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τα νέα μεταγραφικά αποκτημάτα παρουσίασε την Πέμπτη, σε ειδική εκδήλωση ο ΟΦΗ. Παρόντες οι κ.κ. Δημήτρης Παπαματθαιάκης, Νίκος Κουτσογιάννης, Μανόλης Γιαννούλης, ενώ στην μπουτίκ της κρητικής ομάδας, όπου έγινε το event, παραβρέθηκαν και αρκετοί φίλοι του ΟΦΗ. Εν τω μεταξύ, με μια προπόνηση που έγινε το πρωί, και περιελάμβανε ασκήσεις, φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής, συνεχίστηκε η προετοιμασία, των παικτών. Σε αυτή δεν έλαβε μέρος ο Αντριανίνιο, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, από την κλωτσιά που δέχθηκε χθες. Νέα προπόνηση θα γίνει αύριο το πρωί, μετά το τέλος της οποίας ο κ. Βλάχος θα επιλέξει τους παίκτες που θα περιληφθούν στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

    [17] Μπάσκετ

    Επιστροφή Ρετζιά στην Ισπανία

    11/8/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από ένα χρόνο θητείας στην Ιταλία, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, επιστρέφει στην Ισπανία για να αγωνιστεί τα επόμενα τρία χρόνια με τη Βαγιαδολίδ. Ο Έλληνας σέντερ έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα, με την οποία είχε υπογράψει πέρυσι διετές συμβόλαιο συνεργασίας, και γυρίζει ξανά στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, που γνωρίζει καλά από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα. Η μεταγραφή του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, με την ιστοσελίδα της ισπανικής λίγκας (ACB) να κάνει λόγο για "βόμβα". Στο ίδιο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά και στην καριέρα του πρώην παίκτη του Δαναού Τρικάλων, του ΠΑΟΚ, της Ούλκερ και των Φιλαδέλφεια Σίξερς.

    Ιδανική περίπτωση για τον Πάκο Γκαρθία

    Από την πλευρά του, ο προπονητής της Βαγιαδολίδ, Πάκο Γκαρθία, δήλωσε για την απόκτηση του ύψους 2,12μ. σέντερ: "Ερχεται στη Βαγιαδολίδ σε εξαιρετική κατάσταση, αφού ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ισπανία. Εχει φιλοδοξίες, όπως κι εμείς. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαμε. Είναι κινητικός, σωματώδης, έχει την ικανότητα να τρέξει και διαθέτει καλό "χέρι" από τα πέντε μέτρα και τα 6,25μ. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να μας βοηθήσει στην άμυνα και θα μας δώσει πόντους στην επίθεση. Ο Χόπκινς και ο Ρεντζιάς θα αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια."

    [18] Μπάσκετ

    Τόπο στα νιάτα στον ΠΓΣ

    11/8/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τον Παππά και τον Δανάσκο ο Πανελλήνιος ανακοίνωσε ακόμα μια μεταγραφή, νεαρού και ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι, στα θεμέλια της ομάδας του μέλλοντος. Πρόκειται για τον 15χρονο Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ποσειδώνα Καλαμάτας. Ο Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1990, έχει ύψος 1.96μ και αγωνίζεται το ίδιο καλά στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φοργουορντ. Είναι μέλος της εθνικής παμπαίδων και αποκτήθηκε για λογαριασμό των ερασιτεχνικών τμημάτων μπάσκετ της ΚΑΕ.

    [19] Μπάσκετ

    Παρουσίασε Βεργίνη ο ΠΑΟΚ

    11/8/2005 5:49:00 μμ

    Το πρώτο φετινό μεταγραφικό της απόκτημα, τον 18χρονο πλέι μέικερ, Δημήτρη Βεργίνη, παρουσίασε σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. "Χαίρομαι που ήρθα σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα", σημείωσε ο νεαρός παίκτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τις άλλες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του (Αρη, Ηρακλή), αλλά και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την επιμονή που έδειξαν, συμπλήρωσε: "Πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου". Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Πανελούδης, ο οποίος πέραν των τυπικών για την παρουσίαση του Βεργίνη, αρνήθηκε να τοποθετηθεί (δεν θέλησε να δεχτεί ερωτήσεις) για οποιοδήποτε άλλο θέμα του ΠΑΟΚ.

    [20] Πετάει για Πεκίνο η Εθνική θαλάσσιου σκι

    11/8/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με την θριαμβεύτρια των πρόσφατων αγώνων του Λιντς, Αγγελική Ανδριοπούλου και ελπίδες για νέα διάκριση θα μεταβεί αύριο στο Πεκίνο η ελληνική αποστολή θαλασσίου σκι ανδρών - γυναικών, που θα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν από 15-21/08/2005 στην κινεζική πρωτεύουσα εκτός της Ανδριοπούλου θα δώσουν το παρών οι διεθνείς Μαρία Βιμπρανιέτσοβα και Γιώργος Χατζής. Τα "ελληνικά χρώματα" που με την κατάληψη της πέμπτης θέσης στο αυστριακό Λίντς θα αγωνιστεί, μαζί με άλλες επτά ομάδες, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2006, που θα γίνει στην Ελλάδα μια ημέρα πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, προπονείται στην Αυστρία και θα πετάξει από εκεί για την ασιατική έδρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έ σκισε η Ανδριοπούλου στο Λιντς

    [21] Της τα' χε μαζεμένα η Λένα

    11/8/2005 12:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο αποκλεισμός της Λένας Δανιηλίδου με συμπαίκτρια τη Ρωσίδα Κουζνέτσοβα, από τον πρώτο γύρο κιόλας του διπλού του τουρνουά των 585.000 δολαρίων "JPMorgan Chase Open" στο Λος Άντζελες, λειτούργησε καταλυτικά, στο χθεσινό αγώνα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, στο πλαίσιο του β γύρου του απλού του τουρνουά. Έτσι υοπό το κίνδυνο να επιστρέψει πρόωρα σπίτι της η Χανιώτισσα τενίστρια, επικράτησε με 6-4, 6-4, της Ρωσίδας κάτοχου του "US Open" και έστειλε την Κουζνέτσοβα να ξεκουραστεί ενόψει των υπόλοιπων φετινών αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Παράλληλα με τη νίκη αυτή η Δανιηλίδου όχι μόνο παρέμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της διάκρισης, αλλά προκρίθηκε και στον γ γύρο του τουρνουά διοργάνωση της "Πόλης των Αγγέλων", όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Κοντσίτα Μαρτίνεθ (Ισπανία). Από τους αγώνες του τουρνουά έχει αποσυρθεί λόγω τραυματισμού, η Γαλλίδα νικήτρια του "Accura Classic", Μέρι Πιρς.

    [22] Υγεία

    Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα των πειραμάτων

    Νέο εμβόλιο κατά της ελονοσίας

    11/8/2005 4:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2005 6:05:22 μμ)

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Ανακούφιση σε χιλιάδες παιδιά αλλά και σε ενήλικες που πεθαίνουν κάθε χρόνο, έχοντας προσβληθεί από την ελενοσία, έρχεται να δώσει ένα νέο φάρμακο. Πριν από περίπου δύο χρόνια στη Μοζαμβίκη άρχισαν οι πειραματικοί εμβολιασμοί σε 2.000 παιδιά, μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών, που έπασχαν από τη εν λόγω νόσο. Τα αποτελέσματα ήταν ελπιδοφόρα, αφού τα κρούσματα ελονοσίας μειώθηκαν κατά 40%. Τα παραπάνω ποσοστά έδωσαν το έναυσμα για να συνεχιστούν τα πειράματα και οι γιατροί του ερευνητικού κέντρου Manhiha είναι έτοιμοι σήμερα να δοκιμάσουν το εμβόλιο σε περισσότερους ασθενείς, καθώς και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από αυτά στα οποία έγιναν τα πειράματα. Η ονομασία του εμβολίου είναι RTS, S/AS02A και οι επιστήμονες ελπίζουν να είναι ένα δυνατό όπλο κατά της ελονοσίας, ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι δεν θα μπορέσουν να την εξαλείψουν ολοκληρωτικά.

    Στοιχεία για την ασθένεια

    Η ελονοσία σκοτώνει 1 έως 2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Πιο ευάλωτα είναι τα μικρά παιδιά στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, οι έγκυοι και οι πρόσφυγες.

    Κάθε χρόνο καταγράφονται 300 έως 500 εκατομμύρια νέα περιστατικά, πάνω από το 90% από αυτά στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ πλήττει περισσότερες από 100 χώρες και απειλεί το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στις φτωχές και αγροτικές κοινότητες, ενώ το οικονομικό κόστος της ασθένειας είναι τεράστιο και δύσκολα καλύπτεται από τους πάσχοντες.

    Η ασθένεια μεταδίδεται από τον κώνωπα τον ανωφελή και προκαλείται από το παράσιτο plasmodium. Από τους τέσσερις τύπους πλασμωδίων, η πλειονότητα των μολύνσεων οφείλεται στο πλασμώδιο falciparum, το οποίο είναι και το πιο θανατηφόρο. Μπορεί να θεραπευτεί με φάρμακα όπως η χλωροκίνη, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός παράσιτων έχει καταστεί ανθεκτικός σε αυτό το φάρμακο.

    Τα τελευταία χρόνια, η ελονοσία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας σε κάποιες περιοχές και αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα των ένοπλων συγκρούσεων, των μαζικών εκτοπισμών πληθυσμών, των οικονομικών κρίσεων και των κλιματικών αλλαγών.

    [23] Παράξενα

    Στον Πύργο Μακάο

    Βungee jumping από ύψος 233 μέτρων

    11/8/2005 2:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2005 5:16:32 μμ)

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Οι τουρίστες που επισκέπτονται τον Πύργο Μακάο στην ομώνυμη πρώην πορτογαλική αποικία δυτικά του Χονγκ Κονγκ, θα έχουν την ευκαιρία να πηδήσουν από ύψος 233 μέτρων από την κορυφή του πύργου ως το έδαφος, κάνοντας Βungee jumping. Το "Sky Jump" που αρχίζει στις 17 Αυγούστου θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να "πετάξουν" με ταχύτητα 75 χιλιομέτρων την ώρα για 20 δευτερόλεπτα πριν μειώσουν ταχύτητα για μια ασφαλή προσγείωση. Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού του Μακάο δήλωσε ότι το επικίνδυνο αυτό σπορ αναμένεται να προσελκύσει τους πιο ριψοκίνδυνους bungee jumpers του Κόσμου. Η πτώση αυτή θα είναι κατά 41 μέτρα μεγαλύτερη από αυτήν στο Sky Tower του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία που ως τώρα θεωρείτο ύψος ρεκόρ. Οι jumpers θα φορούν ειδικές στολές και θα τους συγκρατούν τρία σχοινιά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν ως και 3.000 κιλά για απόλυτη ασφάλεια.

    [24] Κοινωνία

    Ζητά 5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης

    Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η Interamerican

    11/8/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μία ακόμη αγωγή έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση της αντιδικίας μεταξύ του εκδότη της "Αυριανής", Γιώργου Κουρή, και του ιδιοκτήτη του ομίλου Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά. Μετά τις μηνύσεις και τις αγωγές που κατέθεσε την Τετάρτη ο κ. Κοντομηνάς, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσόν των 15 εκ. ευρώ, σειρά είχε η εταιρεία , που με αγωγή της κατά του κ. Κουρή αξιώνει 5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ηθικής της βλάβης. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, "η Αυριανή εξακοντίζει, για λόγους που η ίδια γνωρίζει, ετερόκλητους, αβάσιμους, χυδαίους, υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς με στόχο να πλήξει την εδραιωμένη φήμη της στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της για να βλάψει την εταιρεία προκαλώντας τεχνητή ανησυχία και αναταραχή". Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως "ανύπαρκτο σκάνδαλο" η υπόθεση των 30.000 ασφαλισμένων της Interamerican και γίνεται λόγος για "αποκύημα νοσηρής φαντασίας, που επινόησε ο Γεώργιος Κουρής".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βροχή μηνύσεων και αγωγών

    [25] Κοινωνία

    Στην αγορά της Θεσσαλονίκης

    Κατασχέθηκε νοθευμένο λάδι

    11/8/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δύο παρτίδες νοθευμένου ελαιολάδου εντόπισαν ειδικά συνεργεία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην αγορά της πόλης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις παρτίδες με τις επωνυμίες "Άνθος" και "Άστρον", της επιχείρησης του Παύλου Ίντα στην Σταυρούπολη, με το οποίο προμηθεύτηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις της νομαρχίας στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων, οι παρτίδες ήταν οξειδωμένες και νοθευμένες με σπορέλαιο. Επίσης, σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκαν και κατεστράφηκαν 112 κιλά αλεύρων, δημητριακών, οσπρίων, ρυζιού και ζυμαρικών καθώς βρέθηκαν επιβλαβή για την δημόσια υγεία γιατί είχαν ζωντανές ψείρες και σκουλήκια. Υπάλληλοι της διεύθυνσης εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τους ελέγχους.

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αλεξόπουλος ο 5ος

    11/8/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά την κλήση των Λυμπερόπουλου και Μόρα, ο Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε σήμερα ακόμα ένα παίκτη της ΑΕΚ στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με το Βέλγιο. Πρόκειται για τον Γιώργο Αλεξόπουλο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Γκούμα, που είναι τραυματίας. Την αποστολή της εθνικής δεν θα ακολουθήσει και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν στους παίκτες που κλήθηκαν για την αναμέτρηση με τους Βέλγους, τελικά κρίθηκε ανέτοιμος.

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε "Λάτιν" ρυθμούς ο Ιωνικός

    11/8/2005 5:30:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο μεταγραφικές κινήσεις, ο Χρήστος Κανελλάκης συμπλήρωσε το ρόστερ της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κάνοντας πράξη αυτό που έλεγε εδώ και καιρό για την απόκτηση δύο παικτών εγνωσμένης αξίας, συμφώνησε και έφερε στην ομάδα της Νίκαιας τον διεθνή Περουβιανό αμυντικό, Χουάν Παχουέλο ο οποίος είναι 25 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Περού και τον επιθετικό Εμανουέλ Περόνε που είναι 6 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα νέων της Αργεντινής. Οι δύο Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές πήγαν σήμερα στα γραφεία των επιχειρήσεων Κανελλάκη και υπέγραψαν συμβόλαια τριετούς διάρκειας με τον Ιωνικό.

    Δηλώσεις των παικτών

    Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο Παχουέλο δήλωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος που του δίνεται η δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίζονται πολλοί παίκτες και μάλιστα μεγάλης αξίας από τη Λατινική Αμερική, προσθέτοντας: "Υπόσχομαι στους φιλάθλους του Ιωνικού ότι θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ανυπομονώ να γνωρίσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και να δουλέψω μαζί τους για το καλό της ομάδας. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια αλλά υπόσχομαι στους φιλάθλους του Ιωνικού ότι θα κάνω τα πάντα για την ομάδα και τους οπαδούς της".

    Από την πλευρά του ο Περόνε, τόνισε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην Ελλάδα και σε ένα πρωτάθλημα όπου τα τελευταία χρόνια έρχονται μεγάλοι σε αξία ποδοσφαιριστές. Εύχομαι να είμαι υγιής και πετύχω πολλά γκολ, έτσι ώστε να βοηθήσω τον Ιωνικό και να ικανοποιήσω τους φιλάθλους του. Ο κ. Κανελλάκης με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, μου έδειξε ότι έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα και ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο".

    Ο Παχουέλο, έχει γεννηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 1974, έχει ύψος 1.87, βάρος 80 κιλά και έχει αγωνιστεί στην Αλιάνζα Λίμα, την Αμέρικα, την Ουνιβερσιτάριο, την Λος Αντες στην Αργεντινή, την Ατλας στο Μεξικό και την Εστουντιάντες. Εχει φορέσει 25 φορές τη φανέλα της εθνικής Περού, σημειώνοντας τρία γκολ και είναι ένας παίκτης που δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας, αγωνιζόμενος τόσο ως στόπερ, όσο και ως λίμπερο.

    Ο Περόνε, έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου 1983, έχει ύψος 1.89, βάρος 86 κιλά και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ταγέρες στην Αργεντινή, ενώ στην περσινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε στη γαλλική Τρουά τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 21 αγώνες σημειώνοντας 6 γκολ. Είναι σέντερ φορ περιοχής και έχει αγωνιστεί 6 φορές στην εθνική ομάδα νέων της Αργεντινής (ένα γκολ).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 August 2005 - 16:54:34 UTC