Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα
  • [02] Αγνόησαν αίτημα των ΗΠΑ οι Βρετανοί
  • [03] Προβληματισμός στη ΝΑSΑ
  • [04] Επικριτική έκθεση των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν
  • [05] Ως 3% οι αυξήσεις στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ
  • [06] Κονδύλια για τις βιομηχανικές περιοχές
  • [07] Χρυσά μετάλλια και εκπληκτικές επιδόσεις
  • [08] Δεν τα κατάφερε η Εθνική
  • [09] Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών
  • [10] Παγκύπρια συναυλία

    [01] Κοινωνία

    Εφαρμογή άμεσων μέτρων

    Η επόμενη μέρα

    29/7/2005 9:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/7/2005 11:32:31 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από τις 6 το πρωί, η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που σάρωσε την Πέμπτη στο πέρασμα της δεκάδες κατοικίες και 3.500 στρέμματα πευκοδάσους. Σε ετοιμότητα, βρίσκονται Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, στρατιώτες, εθελοντές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως 8 μποφόρ. Νέο σήμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη για την αποτίμηση της έκτασης της πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό. Εντολές για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων, έδωσε ο κ. Καραμανλής, ενώ κήρυξε άμεσα αναδασωτέες τις καμένες εκτάσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "θέλω να εξάρω την εξαιρετική δουλειά που έκανε το Πυροσβεστικό Σώμα και να τονίσω την άψογη συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Από σήμερα αρχίζει η προσπάθεια για να ανακουφίσουμε τους πυροπαθείς, ενώ άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την καταβολή αποζημιώσεων. Όπου υπήρχε δάσος υπάρχει δάσος. Αυτός είναι πολιτική βούληση και δέσμευση". Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας. Να σημειωθεί ότι η καταμέτρηση των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σύσκεψη της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

    Κίνδυνος αναζωπύρωσης

    Στις περιοχές Ραφήνα, Αγια Κυριακή, Αγία Τριάδα, Νέο Βουτζά, Καλλιτεχνούπολη Σπάτα και Λούτσα, παραμένουν 240 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 100 άνδρες της ΕΜΑΚ, 20 υδροφόρα οχήματα των δήμων και περίπου 600 στρατιώτες, για να επέμβουν αν υπάρξουν αναζωπυρώσεις, αλλά και για να σβήσουν κάποιες μικροεστίες με τη βοήθεια 2 δασοπυροσβεστικών ελικοπτέρων.

    Εξήντα κατοικίες καταστράφηκαν, ενώ άλλα έπαθαν ελαφρότερες ζημιές.

    Σημαντικές είναι οι ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ. Εγκαύματα υπέστησαν 8 πολίτες και πυροσβέστες.

    Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς πρόκειται για εμπρησμό με βάση ενδείξεις, όπως ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τρεις ταυτόχρονες εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου η μία από την άλλη, ενώ μέσα σε 15 λεπτά είχαν εκδηλωθεί συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας 9 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

    Στο Δήμο Ραφήνας μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι έμειναν άστεγοι προκειμένου να τους παρασχεθεί προσωρινό κατάλυμα σε ξενοδοχείο ή στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 28560-24444, άλλα και στα τηλέφωνα της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής 210-6033-120 έως 3 και 210-6033-050 έως 2, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε καταλύματα, που έχει εξασφαλίσει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

    Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν προληπτικά το παιδοψυχιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης, κατασκηνώσεις και οικισμοί, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στα δάση του Υμηττού, της Πεντέλης και του Αιγάλεω.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υποχωρεί ο εφιάλτης

    Πύρινος εφιάλτης

    [02] Κόσμος

    Ζητούσαν να συλλάβουν ένα Βρετανό ύποπτο

    Αγνόησαν αίτημα των ΗΠΑ οι Βρετανοί

    29/7/2005 9:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οι βρετανικές αρχές απέρριψαν ένα μήνα πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να συλλάβουν έναν άνδρα που τώρα θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τους βομβιστές της 7ης Ιουλίου, μετέδωσε χθες το βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο Χαρούν Ράσιντ Ασουάτ, 30 χρόνων Βρετανός υπήκοος, ινδικής καταγωγής, βρίσκεται υπό κράτηση στη Ζάμπια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αμερικανοί αξιωματούχοι ήθελαν να συλλάβουν τον Ασουάτ ως ύποπτο συμμετοχής στη δημιουργία στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Πολιτεία του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, αλλά οι βρετανικές αρχές αρνήθηκαν γιατί ο Ασουάτ ήταν Βρετανός υπήκοος, ανέφεραν πηγές του CNN. Τώρα η Βρετανία πιστεύει ότι ο Ασουάτ βοήθησε τους τέσσερις βομβιστές της 7ης Ιουλίου να πραγματοποιήσουν τις φονικές τους επιθέσεις στο μετρό και στο λεωφορείο 30, που στοίχισαν τη ζωή σε 56 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν τον Ασουάτ στη Νότια Αφρική, εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις του Λονδίνου.

    [03] Τεχνολογία

    "Φρένο" τραβούν τα διαστημικά λεωφορεία

    Προβληματισμός στη ΝΑSΑ

    29/7/2005 8:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/7/2005 9:50:03 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στα γραφεία της ΝΑSA, μετά την αποκόλληση μονωτικού υλικού από την δεξαμενή του Discovery. Στο κέντρο ελέγχου του Χιούστον στο Τέξας, οι υπεύθυνοι της NASA σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη επεσήμαναν ότι το κομμάτι μονωτικού αφρού, που έπεσε από την εξωτερική δεξαμενή του διαστημικού λεωφορείου, το οποίο προσδέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), "ίσως χτύπησε" ένα φτερό του σκάφους. Παρ όλα αυτά όμως, το Discovery, θα μπορούσε να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στη Γη. "Ορισμένοι φοβούνται πως το κομμάτι του μονωτικού χτύπησε ένα φτερό", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής πτήσεων του διαστημικού λεωφορείου Ουέιν Χέιλ. Παράλληλα, η NASA έδειξε ψηφιακές φωτογραφίες που δείχνουν τα μέρη της δεξαμενής από τα οποία αποκολλήθηκε ο μονωτικός αφρός, καθώς και πιθανά σημεία πρόσκρουσης των θραυσμάτων στο σκάφος. Την Πέμπτη, ο διευθυντής του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων, Μπιλ Πάρσονς τόνισε ότι "ματαιώνονται επ' αόριστον όλες οι πτήσεις αυτού του είδους".

    Παρόμοια περίπτωση

    Φεβρουάριος του 2003: Το διαστημικό λεωφορείο Columbia καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα μετά από παρόμοια αποκόλληση. Συγκεκριμένα, ένα κομμάτι μονωτικού, βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, είχε αποσπασθεί από την εξωτερική δεξαμενή κατά την απογείωση, προκαλώντας ζημιά στο αριστερό πτερύγιο του διαστημικού λεωφορείου, στην οποία αποδίδεται η καταστροφή του.

    Να σημειωθεί ότι το 7μελές πλήρωμα θα παραμείνει στον ISS, σε περίπτωση που υπάρχει βλάβη στο Discovery. Η επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου στη Γη αναμένεται στις 7 Αυγούστου, στις 12:46 ώρα Ελλάδας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Φρένο" στη NASA

    Στο διάστημα το Discovery

    Σχετικά Links: NASA

    [04] Κόσμος

    Εκφράζεται λύπη για την αύξηση της παραγωγής οπίου

    Επικριτική έκθεση των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν

    29/7/2005 10:05:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επίσημη αμερικανική έκθεση επέκρινε χθες την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν εκφράζοντας ιδιαίτερα λύπη για την αύξηση της παραγωγής οπίου στη χώρα αυτή μετά την πτώση των Ταλιμπάν. "Η επιδείνωση της ασφάλειας καθιστά μεγάλες ζώνες απρόσβατες σε κάθε βοήθεια και η συνεχής αύξηση της παραγωγής οπίου υπονομεύει τη νόμιμη οικονομική δραστηριότητα", αναφέρεται σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Ελέγχου Λογαριασμών (GAO) του αμερικανικού Κογκρέσου. Στην έκθεση σημειώνεται πως, για λόγους ασφαλείας, η αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAid), η οποία προέβλεπε να έχει κατασκευάσει ή επιδιορθώσει 286 σχολεία, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις εργασίες της παρά μόνο σε οκτώ σχολεία. Οι ΗΠΑ παρέχουν μόνες τους το 38% των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της διεθνούς αρωγής προς το Αφγανιστάν. Σύμφωνα όμως με τον GAO, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται λίγο ή κακά.

    [05] Οικονομία

    Ως 3% οι αυξήσεις στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ

    29/7/2005 12:23:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Κάτω από το 3% θα κυμανθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στις μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, αλλά και στα τιμολόγιά τους για το 2006, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας. Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, οι αυξήσεις στους μισθούς που θα δοθούν από Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας καθορίζονται στο ανώτατο όριο του 3%, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική αύξηση δε θα ξεπεράσει το 5%. Οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν σε μία δόση την 1-1-2006. Το υπουργείο ζητά παράλληλα από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στα τιμολόγιά τους κάτω από το 3%, να περιορίσουν τις προσλήψεις, να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους, να προωθήσουν συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και να περιορίσουν δραστικά το δανεισμό τους.

    [06] Οικονομία

    Κονδύλια για τις βιομηχανικές περιοχές

    28/7/2005 11:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Κονδύλια συνολικού ύψους 173 εκατομμυρίων ευρώ διατίθενται για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, αλλά και για τη δημιουργία νέων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Στους νέους χώρους θα μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον κ Σιούφα, χρηματοδοτείται μέσω του Γ ΚΠΣ η αναβάθμιση 27 υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, η δημιουργία τριών νέων εθνικής εμβέλειας, καθώς και η δημιουργία 16 βιοτεχνικών πάρκων. Στις βιομηχανικές αυτές περιοχές εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν ή θα μετεγκατασταθούν περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

    [07] Χρυσά μετάλλια και εκπληκτικές επιδόσεις

    29/7/2005 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δύο ρεκόρ αγώνων και εκπληκτικές επιδόσεις, ήταν ο απολογισμός της πέμπτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, στην Κολύμβηση. Το χρυσό μετάλλιο (και το παγκόσμιο ρεκόρ), πήρε η Πολονέζα Οτίλια Γεντρζέιζακ στα 200μ. πεταλούδα. σε 2:05.61. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια από τις 4 Αυγούστου 2002, όταν κολύμπησε τα 200μ. πεταλούδα στο Βερολίνο σε 2:05.78. Η Γεντρζέιζακ, την οποία ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» κατά τον τερματισμό της να ακουμπάει τον τοίχο μόνο με το ένα χέρι και όχι και με τα δύο, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, ήταν τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πιό γρήγορη από την Τζέσικα Σίπερ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Γιούκο Νακανίσι.

    Στον τελικό η Νιαγκουάρα

    Μεγάλη επιτυχία και για την Ελλάδα, μετά την πρόκριση στον τελικό των 100μ. ελεύθερο από τη Νέρι Νιαγκουάρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 55.07, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, που της άνοιξε και την πόρτα για τον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιαγκουάρα προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. ελεύθερο με την 7η επίδοση των ημιτελικών, ενώ τον καλύτερο χρόνο σημείωσε η -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ- Τζόντι Χένρι (Αυστραλία) με 54.52.

    Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Φίλιπο Μανίνι, ο οποίος στον τελικό των 100μ. ελεύθερο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο 23χρονος Ιταλός κάλυψε την απόσταση σε 48.12, πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ αγώνων.

    Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αμερικανός Αντονι Ερβιν από τις 27 Ιουλίου 2001, όταν κολύμπησε τα 100μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα σε 48.33. Ο Μανίνι άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τους Νοτιοαφρικανούς Ρόλαντ Σούμαν και Ρικ Νίθλινγκ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Φελπς περιορίστηκε στην έβδομη θέση του τελικού.

    Η γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200μ. ελεύθερο, αφού οι Νάταλι Κάφλιν, Κέιτι Χοφ, Ουίτνεϊ Μάιερς και Κέιτλιν Σαντένο κάλυψαν την απόσταση σε 7:53.70 και «έκοψαν» πρώτες «το νήμα», σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ομάδα των ΗΠΑ από τις 24 Ιουλίου 2003, όταν κολύμπησε τα 4Χ200μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης σε 7:55.70. Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τις αντίστοιχες της Αυστραλίας και της Κίνας.

    Το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο γυναικών πήγε στην Αυστραλία. Η Τζάιαν Ρούνεϊ κάλυψε την απόσταση σε 28.63 και «έκοψε» πρώτη «το νήμα» στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις την Τσανγκ Γκάο και την Αντγε Μπουσούλτε.

    Τέλος, επιστροφή στα μετάλλια και μάλιστα το χρυσό, για τον Μάικλ Φελπς. Ο Αμερικανός αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση στα 200μ. μικτής ατομικής, με χρόνο 1:56.68 αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τον Λάζλο Τσεχ και τον Ράιαν Λόχτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1:57.61 του Τσεχ αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης. Το προηγούμενο ρεκόρ «κρατούσε» από τις 11 Σεπτεμβρίου 1994, όταν ο Φινλανδός Γιάνι Σιέβινεν κολύμπησε στη Ρώμη τα 200μ. μικτής ατομικής σε 1:58.16.

    Τα αποτελέσματα

    200μ πεταλούδα

    1. Οτίλια Γεντρζέιζακ (Πολωνία) 2:05.61 - Παγκόσμιο ρεκόρ

    2. Τζέσικα Σίπερ (Αυστραλία) 2:05.65

    3. Γιούκο Νακανίσι (Ιαπωνία) 2:09.40

    4. Κατερίνα Τζιακέτι (Ιταλία) 2:10.03

    5. Φελίσιτι Γκάλβεζ (Αυστραλία) 2:10.35

    6. Μέρι Ντεσένζα (ΗΠΑ) 2:10.44

    7. Ανίκα Μέλχορν (Γερμανία) 2:10.61

    8. Γιούριε Γιάνο (Ιαπωνία) 2:10.89

    100μ ελεύθερο Ανδρών

    1. Φίλιπο Μανίνι (Ιταλία) 48.12 - Ρεκόρ αγώνων

    2. Ρόλαντ Σούμαν (Νότια Αφρική) 48.28

    3. Ρικ Νίθλινγκ (Νότια Αφρική) 48.34

    4. Τζέισον Λέζακ (ΗΠΑ) 48.74

    5. Ντούγε Ντραγκάνια (Κροατία) 48.89

    6. Μπρεντ Χέιντεν (Καναδάς) 48.92

    7. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 48.99

    8. Αμορί Λεβό (Γαλλία) 49.55

    4Χ200μ. ελεύθερο των γυναικών

    1. ΗΠΑ 7:53.70 - Ρεκόρ αγώνων

    (Νάταλι Κάφλιν, Κέιτι Χοφ, Ουίτνεϊ Μάιερς, Κέιτλιν Σαντένο)

    2. Αυστραλία 7:54.06

    3. Κίνα 7:57.29

    4. Βρετανία 7:59.04

    5. Γαλλία 8:01.43

    6. Ιαπωνία 8:04.20

    7. Καναδάς 8:07.56

    8. Νέα Ζηλανδία 8:07.95

    50μ. ύπτιο των γυναικών

    1. Τζάιαν Ρούνεϊ (Αυστραλία) 28.63

    2. Τσανγκ Γκάο (Κίνα) 28.69

    3. Αντγε Μπουσούλτε (Γερμανία) 28.72

    4. Μάι Νακαμούρα (Ιαπωνία) 28.86

    5. Σόφι Εντινγκτον (Αυστραλία) 28.87

    6. Γιανίνε Πιτς (Γερμανία) 28.88

    7. Χάνα Μακ Λιν (Νέα Ζηλανδία) 28.90

    8. Ναμ-Εουν Λι (Κορέα) 29.35

    200μ. μικτής ατομικής των ανδρών

    1. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 1:56.68

    2. Λάζλο Τσεχ (Ουγγαρία) 1:57.61 - Ρεκόρ Ευρώπης

    3. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 1:57.79

    4. Αλέσιο Μποτζιάτο (Ιταλία) 2:00.28

    5. Χιντεμάσα Σάνο (Ιαπωνία) 2:00.70

    6. Βιτάουτας Γιανουσάιτις (Λιθουανία) 2:00.78

    7. Ιγκόρ Μπερεζούτσκι (Ρωσία) 2:01.43

    8. Ντιν Κεντ (Νέα Ζηλανδία) 2:01.81

    [08] Δεν τα κατάφερε η Εθνική

    29/7/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πάλεψε πολύ η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών, αλλά τελικά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκη Ουγγαρία, με 7-6 και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον "μικρό τελικό" του Σαββάτου απέναντι στην Κροατία (ηττήθηκε από την Σερβία/Μαυροβούνιο με 5-4).

    Ασταμάτητος Ούγγρος

    Η Εθνική πλήρωσε το γεγονός πως δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τον Πέτερ Μπίρος, ο οποίος ήταν ασταμάτητος, αφού πέτυχε τα 6 από τα 7 συνολικά τέρματα της Ουγγαρίας.

    Τα επτάλεπτα (με πρώτη την Ουγγαρία): 2-1, 3-2, 1-1, 1-2.

    Οι σκόρερ:

    ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μόλναρ 1, Μπίρος 6.

    ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Σάντα 2, Βλοντάκης 1.

    [09] Υγεία

    Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών

    29/7/2005 7:29:00 πμ

    Μια 26χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας, υπέκυψαν από τη γρίπη των πτηνών στο νότιο Βιετνάμ. Από τον περασμένο Δεκέμβριο οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια αυτή ανέρχονται σε 41. Πέντε ημέρες αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Χο Τσι Μινχ, της πρώην Σαϊγκόν, η νεαρή γυναίκα απεβίωσε την Τετάρτη, ενώ ο νεαρός άνδρας, ο οποίος προερχόταν από την παραλιακή επαρχία Τρα Βινχ, νότια της Χο Τσι Μινχ, υπέκυψε τη Δευτέρα σε επαρχιακή κλινική. "Την Τετάρτη βρέθηκαν και οι δύο θετικοί στη γρίπη των πτηνών", δήλωσε στο Ανόι ο δρ. Φαν Βαν Του του Ινστιτούτου Παστέρ. Σύμφωνα με τις οικογένειές τους, "είχαν και οι δύο φάει πουλερικά που είχαν αγοραστεί στις τοπικές αγορές".

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Δέκα χρόνια επιτυχία...

    Παγκύπρια συναυλία

    29/7/2005 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού θα γιορτάσει την Παρασκευή, τα δέκα χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας της, η Δέσποινα Βανδή. Στη συναυλία, η Ελληνίδα σταρ, αναμένεται να ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ μαζί της θα εμφανιστούν η Καλομοίρα και ο Γιώργος Χρίστου. Η γνωστή τραγουδίστρια δήλωσε ότι αισθάνεται μοναδικά κάθε φορά, που έρχεται στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι "είναι ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα. Αυτό που υπόσχομαι στους Κύπριους φίλους μου είναι ότι θα στήσουμε ένα τρίωρο γλέντι, που δεν έχουν ξαναζήσει".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 July 2005 - 8:52:18 UTC