Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί ο εφιάλτης
  • [02] Ενημέρωση για τα F16
  • [03] Κανονικά οι πτήσεις
  • [04] Νέος συναγερμός στο Λονδίνο
  • [05] Εγκαταλείπει τα όπλα ο IRA
  • [06] Στην Μετζ ο Ζεβλάκοβ
  • [07] "Πόλεμος" Ιβήρων για Χαριστέα
  • [08] Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ
  • [09] Χούλης τέλος στον Ηρακλή
  • [10] Νέο "ξεμούσιαδμα" Παναθηναϊκού
  • [11] Στον Ολυμπιακό ο Χατζής
  • [12] Παραχωρείται ο Σαβιόλα
  • [13] Θέλει να φύγει ο ΜακΚάρθι

    [01] Κοινωνία

    Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο

    Υποχωρεί ο εφιάλτης

    28/7/2005 7:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2005 11:41:15 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στάχτη και αποκαΐδια έγινε άλλος ένας πνεύμονας πευκοδάσους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Δεκάδες άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες. Ένας πρόχειρος απολογισμός κάνει λόγο για καταστροφές σε 60 σπίτια. Από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, πως έδωσε εντολές για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων. Από το πρωί επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα. Στην Καλλιτεχνούπολη, το Νέο Βουτζά και την περιοχή πίσω από το Πικέρμι οι αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν συνεχείς. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της η πολυμέτωπη πυρκαγιά παρουσιάζει μικρή ύφεση. Μάλιστα, το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Μαραθώνος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης, αλλά η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, ανακοίνωσε, πως με τη δύση του ηλίου τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα σταμάτησαν τις πτήσεις, ενώ πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών και στρατιωτών θα περιπολούν σε όλη τη διάρκεια της νύκτας για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ οι δύο νεαροί, που είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι στο αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης αφέθησαν ελεύθεροι. Επίσης, οκτώ άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Το απόγευμα απαγορεύθηκε προληπτικά η κυκλοφορία στους δρόμους, που οδηγούν στα δάση Υμηττού, Πεντέλης και Αιγάλεω.

    Άμεσες αποζημιώσεις

    Από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε εντολές για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων, τονίζοντας, ότι "όλες οι δασικές εκτάσεις, που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες".

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές και τους πολίτες της Αττικής για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

    Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Σμέτη και τον επικεφαλής του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Πυροσβεστικής.

    Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την κατάσταση, που επικρατεί και του είπε ότι θα τον κρατά ενήμερο για τις εξελίξεις.

    Η αποτίμηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ραφήνας θα γίνει στις 8.30 την Παρασκευή το πρωί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών.

    Φόβοι για αναζωπύρωση

    Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο δήμαρχος Σπάτων Θανάσης Τούντας, στα όρια δήμου Σπάτων η φωτιά είναι πλήρη ύφεση, αλλά εξέφρασε το φόβο μήπως αναζωπυρωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Στην Καλλιτεχνούπολη, το Νέο Βουτζά και την περιοχή πίσω από το Πικέρμι ισχυρότατες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από περίπου 300 άνδρες του στρατού, θα περιπολούν όλη τη νύχτα φοβούμενοι για αναζωπύρωση, λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, στην περιοχή της Ραφήνας. Στην εξάπλωση της φωτιάς, που σάρωσε το νέο Βουτζά, την Καλλιτεχνούπολη, τους οικισμούς της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Κυριακής και την Αρτέμιδα, βοήθησαν οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

    Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η φωτιά άλλαζε συνεχώς μέτωπα, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Πρώτη προτεραιότητα των πυροσβεστών να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    Όσοι κάτοικοι των πληγεισσών περιοχών αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρόνοιας Νομαρχίας στα τηλέφωνα 210-6033121-3 και 210-6033050-2

    Δεν κινδύνευσαν οι κατασκηνώσεις

    Με εγκαύματα έχουν μεταφερθεί δυο άτομα στο Σισμανόγλειο και ένα στο Γενικό Κρατικό, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα έχουν μεταφερθεί ένα άτομο στο ΚΑΤ και ένας πυροσβέστης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Με ορθοπεδικό πρόβλημα έχει μεταφερθεί ένα άτομο στο Αμαλία Φλέμινγκ.

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο, Γενικό Κρατικό, το πρώτο νοσοκομείο του ΙΚΑ και η μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσειο. Στην περιοχή βρίσκονται δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, τέσσερα ασθενοφόρα και τρεις μοτοσικλέτες.

    Στις τρεις το μεσημέρι, όταν οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν στο Νταού Πεντέλης, για προληπτικούς λόγους τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερα σημεία. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και θα διανυκτερεύσουν στα δύο νοσοκομεία Παίδων, στο Δρομοκαΐτειο και στο τέταρτο δημοτικό σχολείο Παλλήνης. Αργότερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη του Λειρίου Ιδρύματος στο Νέο Βουτζά και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την κατασβήσουν.

    Σε επιφυλακή τέθηκαν αμέσως και οι παιδικές κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στην περιοχή. Στον Άγιο Ανδρέα, αν και δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών είναι σε απόλυτη ετοιμότητα μηχανισμός εκκένωσης και μεταφοράς των παιδιών. Για προληπτικούς λόγους, μετακινήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στην κατασκήνωση για άτομα με αναπηρίες.

    Συμπαράσταση από τα κόμματα

    Στην περιοχή της Ραφήνας μετέβη νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του κόμματός της στους άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε να αποζημιωθούν ειδικότερα οι λαϊκές οικογένειες, που είδαν την περιουσία τους να χάνεται και τόνισε, πως "αποδεικνύεται, ότι από τη στιγμή που η γη και η κατοικία είναι εμπόρευμα, τότε θα μπαίνουν και φωτιές για να γίνει πιο ακριβό το εμπόρευμα".

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Γιάννης Τόλιος, επεσήμανε, πως η πυρκαγιά της Ραφήνας "καταδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, τα σοβαρά προβλήματα προστασίας των δασών από τις κυβερνητικές πολιτικές που ενθαρρύνουν αντικειμενικά τους εμπρηστές - καταπατητές".

    Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

    Η ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας δεν ήταν το μόνο πύρινο μέτωπο της Πέμπτης.

    Τρεις φωτιές ξέσπασαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, μία σε πευκοδάσος στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, μία επίσης σε πευκοδάσος στην Βωβούσα και η τρίτη σε χορτολιβαδική έκταση στο Μπιζάνι, κοντά στο Μουσείο "Βρέλλη".

    Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ακόμα στην Αριδαία, την Κόνιτσα και το Τυμπάκι Ηρακλείου, αλλά και στα Ψαχνά Ευβοίας.

    Στις 21.30 πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Ελευσίνα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος στον αρχαιολογικό και τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα μετά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πύρινος εφιάλτης

    [02] Πολιτική

    Από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

    Ενημέρωση για τα F16

    28/7/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος σχετικά με τη νέα δομή δυνάμεων και διοίκησης του Στρατεύματος καθώς και την προμήθεια των 30 αεροσκαφών τύπου F-16 Block 52 με δικαίωμα προαίρεσης την αγορά άλλων δέκα όμοιου τύπου, που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η ενημέρωση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αιφνιδιαστική χαρακτήρισε την απόφαση για την αγορά των αεροσκαφών ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας, ότι "δε στηρίζεται στον αμυντικό σχεδιασμό, ούτε στη δομή δυνάμεων". Απαντώντας, ο κ Σπηλιωτόπουλος αιτιολόγησε την απόφαση στη βάση της διατήρησης της αεροπορικής εξοπλιστικής ισορροπίας στο Αιγαίο. Ακόμη, διευκρίνισε, ότι το αποκτώμενο αεροσκάφος είναι πολλαπλού ρόλου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθε είδους αποστολής. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επανέλαβε, ότι πρόκειται για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, ενώ ο Συνασπισμός ζήτησε να δοθούν στη Επιτροπή τα οικονομικά στοιχεία των σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, λαμβάνοντας από πλευράς του Υπουργού σχετική διαβεβαίωση.

    [03] Κοινωνία

    Παράνομη και καταχρηστική η απεργία

    Κανονικά οι πτήσεις

    28/7/2005 10:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2005 11:09:09 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, καθώς η κινητοποίηση των υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας να την κρίνει παράνομη και καταχρηστική. Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων ενώ θέτουν και θέμα ασφάλειας των πτήσεων. Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται, ότι η παραπομπή της απεργίας από τη Διοίκηση της Υπηρεσίας στη Δικαιοσύνη, "αποδεικνύει αφενός μεν πως αντιλαμβάνεται τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού, αφετέρου πως αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων που αγωνιά και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πετάνε οι πολίτες με ασφάλεια". Πάντως, παρόλη τη ματαίωση της απεργίας της Παρασκευής, η εκτελεστική επιτροπή της ΟΣΥΠΑ αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζομένους στον κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα.

    [04] Κόσμος

    Νέος συναγερμός στο Λονδίνο

    28/7/2005 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Τρεις βδομάδες μετά το μακελειό της 7ης Ιουλίου και λίγες μέρες μετά τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις της 21ης Ιουλίου, οι τρομοσυναγερμοί στο Λονδίνο έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Αργά το βράδυ της Πέμτης οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση ενός σταθμού του λονδρέζικου μετρό και έκλεισαν ένα μέρος της γραμμής. Σύμφωνα με μία εκπρόσωπο της βρετανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των συγκοινωνιών έκλεισε ο σταθμός Southwark και η γραμμή ανάμεσα στους σταθμούς Jubilee και Waterloo στο κεντρικό Λονδίνο και Canary Wharf στα ανατολικά της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες, για τους λόγους, που οδήγησαν τις αρχές να εκκενώσουν τους σταθμούς, δε δόθηκαν.

    [05] Κόσμος

    Ικανοποίηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Εγκαταλείπει τα όπλα ο IRA

    28/7/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC

    Με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα, ο ΙRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) γνωστοποίησε, ότι διέταξε όλα του τα μέλη να τερματίσουν τον ένοπλο αγώνα εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Ιρλανδία. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται, ότι ο IRA για την επίτευξη των στόχων του θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά πολιτικά μέσα, θέτοντας έτσι τέλος σε μια περίοδο βίας περισσότερων από 30 ετών. "Όλες οι μονάδες του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού έλαβαν εντολή να καταθέσουν τα όπλα τους και όλοι οι εθελοντές θα πρέπει να επαγρυπνούν για την ανάπτυξη προγραμμάτων καθαρώς πολιτικών και δημοκρατικών με μέσα αποκλειστικά ειρηνικά", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Σε κοινή τους δήλωση οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας χαιρέτισαν την απόφαση τονίζοντας, ότι αν όντως ο IRA κάνει πράξη τα λεγόμενά του, θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ιστορική εξέλιξη. Ειδικότερα ο Τόνι Μπλερ μίλησε για ένα "ασύγκριτα μεγάλο βήμα" προσθέτοντας, ότι "είναι ίσως η ημέρα που μετά από ψεύτικες προσδοκίες και διαψευσμένες ελπίδες, η ειρήνη αντικαθιστά τον πόλεμο και η πολιτική αντικαθιστά την τρομοκρατία στο νησί της Ιρλανδίας".

    Ικανοποίηση και περίσκεψη

    "Θαρραλέα κι αξιόπιστη πρωτοβουλία" χαρακτήρισε την απόφαση του IRA ο πρόεδρος του Σιν Φέιν, πολιτικού κλάδου του βορειοϊρλανδικού κινήματος, Τζέρι Άνταμς, προσθέτοντας, ότι αποτελεί ανοιχτή πρόκληση για το κύριο προτεσταντικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) "να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να κάνει ειρήνη"

    Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η απόφαση θα βοηθήσει "να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία".

    Από την πλευρά του το DUP εμφανίστηκε επιφυλακτικό τονίζοντας, ότι "η ανακοίνωση του IRA δε διακρίνεται από τη διαφάνεια που απαιτείται για να πεισθεί, ότι οι καθολικοί αντάρτες θα κρατήσουν το λόγο τους".

    "Η ιστορία της περασμένης δεκαετίας στη Βόρεια Ιρλανδία κηλιδώθηκε με ανακοινώσεις του IRA, οι οποίες μας είπαν ότι ήταν "ιστορικές"...Ακόμη και στην ανακοίνωση, δεν κατάφεραν να διακηρύξουν με σαφήνεια τον τερματισμό της πολλών εκατομμυρίων λιρών εγκληματικής τους δραστηριότητας και δεν κατάφεραν να προσφέρουν το επίπεδο της διαφάνειας που θα ήταν απαραίτητο για να μας πείσουν αληθινά ότι εγκαταλείπουν τελείως τα όπλα", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

    Ικανοποιημένες από τις εξελίξεις και οι ΗΠΑ. "Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν τονίζοντας πως η αμερικανική προεδρία επιφυλάσσεται να προβεί σε εκτενέστερη ανακοίνωση αργότερα.

    Σπουδαίο νέο χαρακτήρισε την εξέλιξη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκες Θαπατέρο. Πολύ θετική χαρακτήρισε την απόφαση και το εκτός νόμου αυτονομιστικό κόμμα των Βάσκων Μπατασούνα, που θεωρείται ο πολιτικός βραχίοντας της ΕΤΑ.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Μετζ ο Ζεβλάκοβ

    28/7/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μετζ θα είναι οριστικά η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρτιν Ζεβλάκοβ. Ο Πολωνός επιθετικός, που βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον γαλλικό σύλλογο, που απέκτησε τα δικαιώματά του από την Μουσκρόν. Ο 29χρονος διεθνής αγωνιζόταν από το 1999 στη βελγική Μουσκρόν, με την οποία είχε συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο. Το ποσό που δαπάνησε η Μετζ για την απόκτησή του δεν ανακοινώθηκε.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πόλεμος" Ιβήρων για Χαριστέα

    28/7/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το μήλον της έριδος είναι ο Άγγελος Χαριστέας ανάμεσα σε δύο ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου. Η Μαγιόρκα έχει ήδη κάνει πρόταση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Έλληνα επιθετικού, όμως η απόσταση μέχρι τα πέντε που ζητά η διοίκηση του Άγιαξ είναι μεγάλη, έτσι την απέρριψε και περιμένει για μια νέα, που ενδεχομένως έρθει από την Μαγιόρκα. Η ισπανική ομάδα θέλει τον Χαριστέα και αυτό κυρίως λόγω του ότι ο Ρόναλντ Κούμαν πιέζει την διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτησή του. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από την Πορτογαλία, έχει ήδη κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσει και επίσημη πρόταση. Ο νέος τεχνικός των «Αετών της Λισαβόνας» ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί τη μεταγραφή του Χαριστέα από τη Βέρντερ Βρέμης στον Άγιαξ, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή πολύ δυνατό στο ψηλό παιχνίδι και με έφεση στο σκοράρισμα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ

    28/7/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Μάλτα ο ΑΠΟΕΛ πήρε και δεύτερη νίκη επί της Μπιρκιρκάρα, αυτή τη φορά με το εντυπωσιακό 4-0. Έτσι η κυπριακή ομάδα εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή της στην δεύτερη προκριματική φάση του κυπέλλου UEFA. Στον σημερινό αγώνα δύο τέρματα σημείωσε ο Αλέκος Κακλαμάνος, στο 39 και στο 59' και από ένα οι Νεοφύτου (53') και Γεωργίου (90+).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χούλης τέλος στον Ηρακλή

    28/7/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι διοικητικές εξελίξεις στον Ηρακλή κορυφώθηκαν σήμερα με την παραίτηση του Δημήτρη Χούλη απο το πόστο του προέδρου. Ο ισχυρός πλέον άνδρας της ΠΑΕ θα διατηρήσει τον έλεγχο αλλά δεν θα μπορεί να ασκεί διοίκηση μετά την απόφαση της ΕΕα να τον κηρύξει έκπτωτο. Έτσι πλέον πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκος Σταματιάδης και αντιπρόεδρος θα είναι ο έτερος συνεργάτης του κ. Χούλη, Βασίλης Καπερνάρος. ο κ. Χούλης διατηρεί την αισιοδοξία του πως θα καταφέρει να πετύχει την άρση της απόφασης της ΕΕΑ, ωστόσο επεσήμανε πως θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας, ανεξαρτήτως αυτού.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέο "ξεμούσιαδμα" Παναθηναϊκού

    28/7/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την ευκαιρία να αγωνιστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει αρκετά στα μέχρι τώρα φιλικά της ομάδας, έδωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Παναθηναϊκός, με μια ενδεκάδα από αρκετούς νεαρούς, αντιμετώπισε μια μικτή ομάδα της περιοχής Μεράνο, όπου βρίσκεται για την προετοιμασία του. Το παιχνίδι ήταν διάρκειας μιας ώρας και οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα 8-0. Από τρία γκολ σημείωσαν οι Μάντζιος, Κρητικός και από ένα οι Τζιόλης, Γκάντσεφ. Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Μαλεζάνι ήταν: Σιημητράς, Κοκολάκης, Δάρλας, Άντριτς, Τζιόλης, Τριποτσέρης, Θεοδωρίδης, Λεοντίου, Κρητικός, Γκάντσεφ, Μάντζιος.

    [11] Μπάσκετ

    Στον Ολυμπιακό ο Χατζής

    28/7/2005 8:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2005 10:30:47 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ολοκληρώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Νίκου Χατζή από τον Ολυμπιακό. Ο Καλαματιανός γκαρντ και μέχρι πρότινος αρχηγός της ΑΕΚ, θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα δυο χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Νίκο Χατζή. Ο 29άχρονος γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια".

    Έπαιξε ρόλο το όνομα του Ολυμπιακού

    Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Νίκος Χατζής, στις πρώτες του δηλώσεις ως "ερυθρόλευκος" στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, στάθηκε στους λόγους που τον έκαναν να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά... "Σίγουρα νιώθω περίεργα. Μια σελίδα έκλεισε σήμερα για μένα και μια καινούργια άνοιξε", είπε αρχικά ο Καλαματιανός γκαρντ και συνέχισε: "Είναι φυσικό για ένα αθλητή που έχει πάντα ψηλούς στόχους να συμβαίνει αυτό στην καριέρα του. Ο καθένας πιστεύω στη θέση μου θα κοίταζε το μέλλον του". Όσο για τον λόγο για τον οποίο ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό... "Με κέρδισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Το πάθος του κ. Αγγελόπουλου να φτιάξει μια σπουδαία ομάδα. Εδώ και δέκα μέρες που συζητάω με τον Ολυμπιακό, όλοι μου έδειχναν πόσο με θέλουν στην ομάδα. Κι όταν λέμε Ολυμπιακός, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το όνομα και μόνο τα λέει όλα".

    Το βιογραφικό του Χατζή

    ΟΝΟΜΑ: Νίκος Χατζής

    ΥΨΟΣ: 1.96

    ΗΜ. ΓΕΝ.: 03/06/1976

    ΘΕΣΗ: Γκαρντ

    ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Ποσειδώνας Καλαμάτας, ΑΕΚ

    ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 1995. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Παίδων το 1993. Πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ τη σεζόν 2001-02. Κυπελλούχος Ελλάδος με την ΑΕΚ τις περιόδου 1999-00 και 2000-01. Κυπελλούχος Σαπόρτα με την ΑΕΚ την περίοδο 1999-00.

    Τα Στατιστικά του την τελευταία πενταετία:

    2004-05

    Ελληνικό Πρωτάθλημα: 13,5π., 99/114 (87%) Β., 87/198 (44%) 2π., 76/179 (43%) 3π., 107 (2,9ρ.), 1,6λ., 2,8ασ., 0,9κλ., 0,1τ. σε 37 αγώνες και 2855 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωλίγκα: 13,4π., 52/62(84%) Β., 36/103 (35%) 2π., 44/101 (44%) 3π., 53 (2,7ρ.), 1,9ασ., 1,1κλ., κατά μέσο όρο σε 19 αγώνες.

    2003-04

    Ελληνικό Πρωτάθλημα: 14,9π. 126/147 (86%) Β., 71/152 (47%) 2π., 70/166 (42%) 3π., 71 (2,2ρ.), 1λ., 2,1ασ., 1,2κλ., 0,1τ. σε 32 αγώνες και 2954 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωλίγκα: 12,1π., 36/44(82%) Β., 32/60 (53%) 2π., 19/53 (36%) 3π., 22 (1,7ρ.), 2,2ασ., 0,9κλ. κατά μέσο όρο σε 13 αγώνες.

    2002-03

    Ελληνικό Πρωτάθλημα: 12,0π. 119/136 (88%) Β., 65/157 (41%) 2π., 49/113 (43%) 3π., 56 (1,7ρ.), 1,8λ., 1,9ασ., 0,8κλ., 0τ. σε 33 αγώνες και 2225 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωλίγκα: 10,4π., 35/41(85%) Β., 25/58 (43%) 2π., 20/50 (40%) 3π., 25 (1,8ρ.), 1ασ., 0,4κλ., κατά μέσο όρο σε 14 αγώνες.

    2001-02

    Ελληνικό Πρωτάθλημα: 10,5π. 78/102 (77%) Β., 59/111 (53%) 2π., 47/114 (41%) 3π., 69 (2,2ρ.), 1,3λ., 1,8ασ., 0,6κλ., 0,1τ. σε 32 αγώνες και 21 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωλίγκα: 6,6π., 41/58(71%) Β., 18/39 (46%) 2π., 12/36 (33%) 3π., 34 (2ρ.), 0,8ασ., 0,2κλ., κατά μέσο όρο σε 17 αγώνες.

    2000-01

    Ελληνικό Πρωτάθλημα: 7,1π. 40/47 (85%) Β., 38/88 (43%) 2π., 28/80 (35%) 3π., 45 (1,6ρ.), 0,7λ., 1,4ασ., 0,8κλ., 0τ. Σε 28 αγώνες και 1954 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

    Ευρωλίγκα: 7,3π., 41/51(80%) Β., 21/47 (45%) 2π., 16/54 (30%) 3π., 22 (1,2ρ.), 0,4ασ., 0,2κλ., κατά μέσο όρο σε 18 αγώνες.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παραχωρείται ο Σαβιόλα

    28/7/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς τον Χαβιέρ Σαβιόλα θα ταξιδέψει η Μπαρτσελόνα στην Απω Ανατολή, όπου θα δώσει φιλικούς αγώνες προετοιμασίας στην Ιαπωνία και την Κίνα. Ο Αργεντίνος επιθετικός έμεινε εκτός της 24μελους αποστολής που ανακοίνωσε ο Φρανκ Ράικαρντ, καθώς οι "μπλαουγκράνα" βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με άλλη ομάδα για την εκ νέου παραχώρησή του ως δανεικού. Αυτό δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο διευθυντής των πρωταθλητών Ισπανίας, Φεράν Σοριάνο, χωρίς πάντως να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει να φύγει ο ΜακΚάρθι

    28/7/2005 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Μπένι ΜακΚάρθι δεν πρόκειται να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Πόρτο, το οποίο λήγει σε δύο χρόνια, και επιθυμεί να μεταγραφεί σε ομάδα της Αγγλίας, δήλωσε ο μάνατζέρ του. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Renascenca", ο Ρομπ Μουρ φάνηκε να πιέζει τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου να παραχωρήσει τον Νοτιοαφρικανό επιθετικό. "Εχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, είναι επαγγελματίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια καινούρια πρόκληση. Το αντίθετο", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του παίκτη. Ο ΜακΚάρθι, που δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να μεταγραφεί σε ομάδα της πρέμιερ λιγκ, βρέθηκε πέρυσι «μια ανάσα» από την Εβερτον, όμως τελευταία στιγμή η Πόρτο έκανε πίσω και η υπόθεση "ναυάγησε". Φέτος, οι «Δράκοι» απέρριψαν πρόταση της Μπλάκμπερν και δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν στο πορτογαλικό λιμάνι τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. "Δεν με απασχολεί πόσα εκατομμύρια μπορεί να φέρει ο ΜακΚάρθι, με απασχολεί το πόσα γκολ θα βάλει", επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 July 2005 - 20:51:50 UTC