Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης στο Στανίσεφ
  • [02] Κύκλωμα φρίκης
  • [03] Συμμαχία Δύσης-Ισλάμ
  • [04] Πεδίο μαχών η Βαγδάτη
  • [05] Διαπραγματεύσεων συνέχεια
  • [06] "Βαρύς" ο Ολυμπιακός
  • [07] Έπεισε ο Σάνκο
  • [08] Ευρωπαϊκά δείγματα θετικά
  • [09] Πήρε Ράντσικ ο Ολυμπιακός
  • [10] Ραντεβού τον Αύγουστο
  • [11] Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΠΓΣ
  • [12] Με ελπίδες στο Ελσίνκι
  • [13] "Πρώτη" του αρχηγού
  • [14] Ανάληψη ευθύνης για τρεις βόμβες
  • [15] Νέα ήττα για τον Ιωνικό
  • [16] "Αστέρι" η Τρίπολη
  • [17] Δεν πάει Σικελία η Καλλιθέα

    [01] Κόσμος

    Με το βλέμμα στην ένταξη στην ΕΕ

    Ψήφο εμπιστοσύνης στο Στανίσεφ

    27/7/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Με μόλις μια ψήφο διαφορά ο Σεργκέι Στανίσεφ εξελέγη πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, καθώς στη μυστική ψηφοφορία, που διενεργήθηκε 120 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του και 119 κατά. Πέρα από τους 116 βουλευτές των σοσιαλιστών και του μουσουλμανικού "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών" (ΚΔΕ), υπέρ του Στανίσεφ εκτιμάται, ότι ψήφισαν ένας ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον συνασπισμό των σκληροπυρηνικών εθνικιστών "Ατάκα (Επίθεση) και τρία εν ενέργεια μέλη του συνασπισμού. Μέλημα του νέου Πρωθυπουργού είναι πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ το 2007. "Η Βουλγαρία δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δεν έχει χρόνο για πολιτικά παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψουμε για να κάνουμε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας" δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η παράταξη του Στανίσεφ έχει μόνο τις 116 από τις 240 έδρες της βουλγαρικής Βουλής, πράγμα, που σημαίνει, ότι θα πρέπει να αναζητά την υποστήριξη ανεξάρτητων βουλευτών από αντίπαλα κόμματα, όταν θα χρειάζεται την εξασφάλιση πλειοψηφίας.

    [02] Κόσμος

    Κύκλωμα φρίκης

    27/7/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με βαριές ποινές για τους κατηγορουμένους ολοκληρώθηκε στη Γαλλία η μεγαλύτερη δίκη για υπόθεση παιδεραστίας, που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά της χώρας. Η αποκάλυψη της τερατώδους δράσης του κυκλώματος παιδικής πορνείας, που είχε αναπτυχθεί σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης Ανζέρ τον Ιανουάριο του 2002, οδήγησε στο εδώλιο 39 άνδρες και 26 γυναίκες με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση 45 παιδιών, ηλικίας από έξι μηνών έως 14 ετών. Τους βασικούς ρόλους στον πυρήνα του σκοτεινού δικτύου κρατούσε ένας άνδρας, ο γιος του και η πρώην σύζυγός του, γνωστοί ως Φιλίπ, Φρανκ Β. και Πατρισιά Μ., οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 28, 18 και 16 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα.

    Κατά την πεντάμηνη ακροαματική διαδικασία τα στοιχεία που είδαν το φως ήταν ανατριχιαστικά. Όπως προέκυψε, πολλοί από τους κατηγορουμένους ήταν οι ίδιοι οι γονείς και οι στενοί συγγενείς των παιδιών ηλικίας από 27 έως 73 ετών-, οι οποίοι τα προσέφεραν σε ενήλικες για σεξ, με αντάλλαγμα μικρά χρηματικά ποσά, τρόφιμα ή ακόμα κι ένα πακέτο τσιγάρα.

    Παιδικές ψυχές βορά στη διαστροφή

    Θέατρο της φρίκης για τα δεκάδες παιδάκια που είδαν την αθωότητα τους να θυσιάζεται στο βωμό της δυστυχίας και της εξαθλίωσης και να δίνεται βορά στη διαστροφή, ήταν η επικράτεια του Σεν Λεονάρ, στη γαλλική πόλη Ανζέρ. Τα όσα αποκαλύφθηκαν για τα όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 1999 έως τον Φεβρουάριο του 2002, άφησαν άφωνους εισαγγελείς και ενόρκους, αλλά και τη γαλλική κοινή γνώμη. Τα πλήρη στοιχεία των κατηγορουμένων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για την προστασία των παιδιών.

    Οι ζωντανοί εφιάλτες πιστεύεται ότι έλαβαν χώρα στην πλειοψηφία τους, στο διαμέρισμα του ζευγαριού Φρανκ Β. και Πατρισιά Μ. Μάλιστα ο πρώτος καταδικάστηκε και για τους βιασμούς των τριών παιδιών του.

    Αλλά δύο αδέρφια θα εκτίσουν ποινές φυλάκισης 28 και 26 ετών, λόγω της δραστηριότητας τους στο κύκλωμα. Πρόκειται για τον Ερικ, που ήταν γνωστός στα παιδιά με το παρατσούκλι "ο χοντρός" και στη δίκη περιγράφηκε ως "ανθρωπόμορφο τέρας" και για τον αδερφό του Ζαν-Μάρκ.

    Σύμφωνα με τους ανταποκριτές η πλειοψηφία των κατηγορουμένων ήταν άνεργοι και ζούσαν από τα επιδόματα της πρόνοιας. Οι περισσότεροι δεν είπαν πολλά κατά την ακροαματική διαδικασία και φαίνονταν να βρίσκονται σε σύγχυση. Οι 20 από τους 66 αποδέχθηκαν τις κατηγορίες, ενώ κάποιοι δήλωσαν άγνοια για τη δράση του δικτύου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν επαρκή σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ αρκετοί εξ αυτών είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδιά.

    [03] Κόσμος

    Ο επόμενος στόχος για Θαπατέρο-Μπλερ

    Συμμαχία Δύσης-Ισλάμ

    27/7/2005 7:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2005 8:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου ανάμεσα στις δυτικές και τις μουσουλμανικές χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών, που είχαν σήμερα στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ο Ισπανός ομόλογός του, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Στόχος, όπως δήλωσαν και οι δυο τους είναι να αναπτυχθεί "μία συμμαχία πολιτισμών", για την "καταπολέμηση της βαρβαρότητας της τρομοκρατίας". "Πιστεύω πως είναι μία πρόταση που έχει δυνατότητες και την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε εντός των προσεχών μηνών", τόνισε ο Τόνι Μπλερ. Ο ίδιος επεσήμανε, ότι χρησιμοποιείται ο όρος συμμαχία για να υπογραμμιστεί, ότι δε βρισκόμαστε σε μία σύγκρουση πολιτισμών. "Είναι οι τρομοκράτες εκείνοι, που φλέγονται για να αναζωπυρώνσουν τις διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και του υπολοίπου κόσμου", συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, οι Μπλερ και Θαπατέρο εξέτασαν τα επί μέρους μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, ώστε να "καταπολεμηθεί η διαστρεβλωμένη και παραποιημένη ερμηνεία του Ισλάμ" και να "αποφευχθεί η ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών μουσουλμάνων στο εσωτερικό των κοινωνιών".

    [04] Ιράκ

    Με έξι νεκρούς και 15 τραυματίες

    Πεδίο μαχών η Βαγδάτη

    27/7/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων βρέθηκε σήμερα η ιρακινή πρωτεύουσα και η γύρω από αυτήν περιοχή. Το πρωί ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στη σουνιτική επαρχία Σαλαχεντίν, βόρεια της Βαγδάτης, από την έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση περιπόλου. Λίγο αργότερα, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου Νουμάα στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι ακόμη 10 να τραυματιστούν. Στο μεταξύ, η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο ισχυρίζεται, ότι σκότωσε τους δύο Αλγερινούς διπλωμάτες, τους οποίους είχε απαγάγει την περασμένη εβδομάδα. "Πράξη τερατώδη" από ατομα με "ελεινή βαρβαρική συμπεριφορά" χαρακτήρισε την εκτέλεση των διπλωματών ο Πρόεδρος της Αλγερίας , Αμπτελαζίζ Μπουτεφλίκα. "Η Αλγερία πέρασε από την έκπληξη, που προκάλεσε η απαγωγή των δύο διπλωματών στην αγανάκτηση από την φρικτή αυτή εκτέλεση" πρόσθεσε. Tην εκτέλεση των δύο Aλγερινών διπλωματών καταδίκασε με έντονο τρόπο κι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν.

    [05] Οικονομία

    Για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

    Διαπραγματεύσεων συνέχεια

    27/7/2005 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Την απόφαση για ολιγοήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων με το σχήμα Olympic Investors για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών πήρε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων που συνεδρίασε το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομίας με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης. Η επιτροπή ενημερώθηκε από τον χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με τη διαδικασία αποκρατικοίησης των Ο.Α., ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο με τον ενδιαφερόμενο, χωρίς αυτό να δεσμεύει το Ελληνικό Δημόσιο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Βαρύς" ο Ολυμπιακός

    27/7/2005 10:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2005 10:48:07 μμ)

    Χωρίς νίκη θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός από το Ζέεφελντ, καθώς στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Τζένοα, που φέτος ανέβηκε στην Α κατηγορία, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αγωνίζεται στη Γ κατηγορία. Οι "ερυθρόλευκοι", προσπάθησαν και είχαν διάθεση επιθετικά αλλά φάνηκαν κουρασμένοι και επιπόλαιοι στο τελειώμα των φάσεων. Για ακόμα μια φορά είχαν ως ηγέτη τον Ριβάλντο που σημείωσε και το μοναδικό γκολ του στο 37 μετά από μπαλιά του Τζόρτζεβιτς το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού.

    Θετικός ο Νικοπολίδης

    Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν από τη μέση και πίσω, καθώς -πέρα των άλλων- ο Γιάγια Τουρέ πραγματοποίησε και την πρώτη κακή εμφάνιση. Από λάθος δικό του ήρθε και η ισοφάριση της Τζένοα, όταν στο 39 ο Μιλίτο του πήρε την μπάλα, προχώρησε και πλάσαρε με επιτυχία.

    Στο β ημίχρονο και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να αναδεικνύεται σε κορυφαίο του Ολυμπιακού, με τις εξαιρετικές και δύσκολες επεμβάσεις, που πραγματοποίησε.

    Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Σόλιντ χρησιμοποίησε και τον Χοβνανισιάν, που πήγε προχτές στο Ζέεφελντ, οπότε ο νεαρός Αρμένιος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας.

    "Είμαστε κουρασμένοι και όσο είμαστε έτσι, κάνουμε περισσότερα λάθη με την μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε φρεσκάδα στο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα παιδιά πριν τον αγώνα είχαν κάνει σκληρή προπόνηση. Όσο πιο πολλά παιχνίδια δώσουμε, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσω και εγώ να έχω μια ολοκληρωμένη γνώμη. Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι", παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Τροντ Σόλιντ.

    Λίγο πριν τον αγώνα, ο Νορβηγός προπονητής πάντως με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ακόμα δυο παίκτες, μετά από προσωπική του επιθυμία.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Καφές, Γεωργάτος (69 Μπουλούτ), Κωστούλας, Ανατολάκης (59 Σούρερ), Στολτίδης (86 Χοβνανισιάν), Τουρέ (84 Καψής), Οκκάς (59 Μαυρογενίδης), Ριβάλντο, Κωνσταντίνου (82 Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έπεισε ο Σάνκο

    27/7/2005 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2005 10:08:16 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με νίκη 1-0 επί της Ρετζίνα, που συνοδεύτηκε και με καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της στην Ιταλία η ΑΕΚ. Το γκολ της Ένωσης προήλθε από το νέο αίμα της ομάδας, 13 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, όταν ο Κουτρουμάνος μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά έκανε την μπαλιά και ο Κομβολίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα μάτια όλων βέβαια ήταν στραμμένα στον Σουηδό μέσο Λουί Σάνκο, που έδειξε πολλά καλά στοιχεία, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του μέσου της Μάλμε, που αν και δεξί χαφ, ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο ρόλο του αμυντικού μέσου. Απλός, γρήγορος, με καλή πάσα, ο Σάνκο μπορεί να ελπίζει ότι σύντομα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον "Δικέφαλο". Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ομάδας Ντέμης Νικολαΐδης.

    Πολύ καλή έμφανιση η ΑΕΚ

    Αρκετά καλή σε όλες τις γραμμές, εμφανίστηκε στο τρίτο φιλικό αγώνα της επί ιταλικού εδάφους η ΑΕΚ.

    Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν κέφι, έτρεξαν αρκετά, μάρκαραν, και με καλή επιθετική λειτουργία δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, που όμως δεν ήρθε, παρά μόνο όταν το ρολόι του γηπέδου έδειχνε το 77ο λεπτό.

    Θετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Βενγλίνσκι που στο 23 έφτασε πολύ κοντά στο να σημειώσει γκολ, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Λυμπερόπουλου και Σέζαρ, ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Ουκρανό επιθετικό, που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Πελιτσόλι απέκρουσε.

    Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Λουί Σάνκο που έδειξε ότι αν αποκτηθεί θα βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου. Γρήγορος και απλός στο παιχνίδι του, κάλυψε πολλά χιλιόμετρα, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι μιλούσαν για παίκτη "μηχανάκι", που καλύπτει όλους του χώρους.

    Αν αποκτηθεί, θα αποτελέσει μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη, ένα από τα ενδιαφέροντα δίδυμα στο νέο πρωτάθλημα.

    Στα συν της εμφάνισης του "Δικέφαλου", η καλή αμυντική συνεργασία, με τους παίκτες να δείχνουν ότι, αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

    Αρκετά καλή και η παρουσία των πιτσιρικάδων στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκαν με τον 17χρονο Κομβολίδη να σημειώνει το μοναδικό γκολ της συνάντησης μετά από πάσα του εταίρου νεαρού Κουτρουμάνου.

    ΑΕΚ: Σορεντίνο (46 Χιώτης), Γεωργέας (71 Κουτρουμάνος), Μόρας (64 Κυριακίδης), Αλεξόπουλος (71 Παπασταθόπουλος), Κόντης, Σάνκο (71 Κρασσάς), Ίβιτς (46 Τσιρίλο), Λυμπερόπουλος (71 Μπούρμπος), Λάκης (71 Κομβολίδης), Βενγλίνσκι (46 Σοάρες), Σέζαρ (46 Σαπάνης).

    Σάντος: " Πήγαμε καλά"

    Αμέσως μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του:

    "Ήταν ένα παιχνίδι που το περιμέναμε με ανυπομονησία. Στο α ημίχρονο παίξαμε με το σύστημα που θα αποτελέσει, εκτός απρόοπτου, τη βάση μας στο νέο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά, αλλά φυσικά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Στην επανάληψη διαφοροποιήσαμε το σύστημα μας, παίξαμε με ρόμβο και θα δούμε αν θα μας χρειαστεί στη συνέχεια. Οι παίκτες μου δεν το έχουν αφομοιώσει ακόμα και χρειάστηκε κάποιος χρόνος στην αρχή για να προσαρμοστούν σ αυτό. Κατάφεραν όμως να "διαβάσουν" σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου στην επίθεση και να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους ανάλογα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα για μένα. Η αμυντική λειτουργία μας ήταν αρκετά καλή και με τον καιρό θα βελτιώσουμε το χρόνο μεταξύ της επίθεσης και της άμυνας. Πρέπει επίσης να βελτιώσουμε και τη φυσική μας κατάσταση. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μας. Είναι καλό που δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Όταν δεν κάνεις ευκαιρίες είναι κακό".

    Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις που άφησε ο Σάνκο, ο Πορτογάλος έκρυψε τις σκέψεις του δηλώνοντας ότι θα μιλήσει πρώτα με τον πρόεδρο: "Θα μιλήσω στον πρόεδρο για τις εντυπώσεις μου".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευρωπαϊκά δείγματα θετικά

    27/7/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με σαφείς προσανατολισμούς για το πώς θα στήσει την ομάδα στους πρώτους προκριματικούς για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, παρέταξε σήμερα την ομάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Σαμπντόρια, στο πιο δυνατό φιλικό που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός. Η ήττα με 1-0 σίγουρα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία και σίγουρα δεν απογοητεύει κανέναν, αφού στο κυρίως θέμα της σημερινής αναμέτρησης, που ήταν το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη ομάδα ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, το πρόθεμα ήταν θετικό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σταθερότητα στην αμυντική γραμμή και ενεργητικότητα στην επιθετική, ενώ στο σημαντικό μέρος της υπόθεσης, που ήταν η αντικατάσταση του Γκονζάλες από τον Σανμαρτεάν στην μεσάια γραμμή τα συμπεράσματα ήταν εξίσου καλά, αφού φάνηκε ιδιαίτερη ζωηράδα στην ανάπτυξη των "πρασίνων". Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν και εκείνος που έκανε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 23' όταν ο Ολιζαντέμπε σούταρε για να σώσει ο Αντονιόλι. Η απάντησητ των Ιταλών ήρθε στο 32' όταν το σουτ το Μπατσάνι απεσώβησε ο Γκαίνοβιτς.

    Πολλές αλλαγές, σταθερή εικόνα

    Στην επανάληψη έγιναν πολλές αλλαγές, με τη Σαμπντόρια να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 53', όταν από κόρνερ του Ντάλα Μπόνα, ο Μποριέλο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά κυρίως ο Τζιόλης ήταν άστοχος (είχε και δοκάρι στο 64'), έδειξε ετοιμότητα και ο Ιταλός τερματοφύλακας κι έτσι διατηρήθηκε το 1-0 μέχρι το τέλος. Κάποια στιγμή υπήρξαν και εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

    ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Αντονιόλι (46' Καστελάτζι), Τσενόνι, Πιζάνο (46' Ντιάνα), Τονέτο (66' Φαλκόνε), Βόλπι (82' Σόντιμο), Παβάν, Σάλα, Τζάουλι (60' Τζομπ), Παλόμπο (46' Ντάλα Μπόνα), Φλάκι (46' Κουτούζοφ), Μπατσάνι (46' Μποριέλο).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς (46' Έμπεντε), Βύντρα, Γκούμας (55' Κώτσιος), Μόρις, Σέριτς (46' Δάρλας), Μπίσκαν (59' Τζιόλης), Κονσεϊσάο (65' Άντριτς), Βόουτερ (65' Θεοδωρίδης), Χαραλαμπίδης (46' Παπαδόπουλος, 87' Στάθης), Σανμαρτεάν (46' Γκονζάλες), Ολισαντέμπε (46' Γκέκας).

    [09] Μπάσκετ

    Πήρε Ράντσικ ο Ολυμπιακός

    27/7/2005 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κίνηση ματ έκανε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη, αποσπώντας την υπογραφή του Μάρτιν Ράντσικ (1978, 2.06). Ο Σλοβάκος πάουερ φόργουορντ που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ιταλική Κλίμαμιο Μπολόνια έστειλε με φαξ υπογεγραμμένο προσύμφωνο διάρκειας για 1+1 χρόνια, επισημοποιώντας την συνεργασία του με την ομάδα του Λιμανιού. Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται επίσης ο διακριθέντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών της Μόσχας Λιθουανός γκαρντ, Ρενάλντα Σεϊμπούτις, που αποτελεί διακαή πόθο του Γιόνας Καζλάουσκας. Καμία εξέλιξη δεν παρατηρήθηκε σήμερα στην επισημοποίηση της συνεργασίας με τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Νίκο Χατζή. Η διοίκηση του Ολυμπιακού αναμένει να λυθεί και επισήμως η συνεργασία του Έλληνα γκαρντ με την ΑΕΚ πριν κινηθεί στην απόκτησή του. Δεδομένη θεωρούν στον Ολυμπιακό την έλευση του Βασιλόπουλου στο «λιμάνι», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει οι υπογραφές.

    [10] Μπάσκετ

    Ραντεβού τον Αύγουστο

    27/7/2005 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ραντεβού για τις 26 Αυγούστου, ημέρα έναρξης της προετοιμασίας, έδωσαν την Τετάρτη οι παίκτες του Αμαρουσίου, καθώς σήμερα πραγματοποίησαν την τελευταία τους. Μέχρι εκείνη την ημέρα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι συνεργάτες του θα έχουν το χρόνο να συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας με το τεχνικό επιτελείο να δίνει προτεραιότητα, στις επαφές με τον Μπλάκνεϊ, καθώς από την απάντηση του Αμερικανού γκαρντ θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις της διοίκησης. Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον για τους Κυρίτση και Γλυνιαδάκη είναι δεδομένο, αλλά για να ξεκινήσουν οι δυο παίκτες θα πρέπει να μείνουν ελεύθεροι. Τέλος το ενδιαφέρον για τον γκαρντ Μπλέϊκ Στεπ, επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

    [11] Μπάσκετ

    Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΠΓΣ

    27/7/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με έξι νεοαποκτηθέντες και έξι παίκτες από την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε θα πορευθεί ο Πανελλήνιος στην Α1 ανδρών τη νέα σεζόν. Τελευταία εκρεμμότητα η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Μασλαρινό. Το θέμα αναμένεται να τελειώσει μέσα στις επόμενες ημέρες και θα αποτελέσει την τελευταία "πινελιά" στο ρόστερ του Κώστα Πετρόπουλου.

    Στη δεύτερη διαδοχική παρουσία του στην Α1 μετά την άνοδο από την Α2, ο Πανελλήνιος απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τους Ρόμπερτ Γκούλιας, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Τζαμέλ Τόμας, Ντίλαν Πέιτζ, Κώστα Πασχάλη και Δημήτρη Τσαλδάρη, παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα στην ομάδα της Κυψέλης, αλλά και θα βοηθήσουν τους "Ολυμπιονίκες" να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία. Παίκτες της ομάδας της Κυψέλης παρέμειναν οι Τάσος Κανταρτζής, Γιάννης Σακελλαρίου, Ηλίας Τσόπης, Αλέξης Τσαμάτος, Χρήστος Λίγγος και η δωδεκάδα θα συμπληρωθεί με τον Μασλαρινό.

    [12] Με ελπίδες στο Ελσίνκι

    27/7/2005 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2005 8:29:32 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τις Ολυμπιονίκες της Αθήνας, Αθανασία Τσουμελέκα (20.000 βάδην), Πηγή Δεβετζή (τριπλούν), Μιρέλα Μανιάνι (ακοντισμός) τον χάλκινο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003 στα 400μ εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη, την χρυσή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2005 στα 100μ. Μαρία Καρασταμάτη και τον ασημένιο στο ευρωπαϊκό εφήβων του 2005, στο επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη μεταβαίνει στο Ελσίνκι για το Παγκόσμιο Στίβου (6 - 14 Αυγούστου) η ελληνική αποστολή. Η ομάδα αποτελείται από 7 αθλητές και 18 αθλήτριες και οι ελπίδες για μετάλλια αρκετές.

    Η αποστολή:

    Άνδρες

    200μ : Παναγιώτης Σαρρής

    400μ εμπόδια: Περικλής Ιακωβάκης

    Τριπλούν : Κώστας Ζαλαγκίτης, Χρήστος Μελέτογλου

    110μ εμπόδια: Αλέξανδρος Θεοφανώβ

    Επί κοντώ : Κώστας Φιλιππίδης

    Σφυροβολία : Αλέξανδρος Παπαδημητρίου

    Γυναίκες

    100μ : Μαρία Καρασταμάτη

    400μ : Δήμητρα Ντόβα

    800μ : Μαρία Παπαδοπούλου

    1.500μ : Νάντια Εφεντάκη

    5.000μ : Μαρία Πρωτόπαππα

    100μ εμπόδια: Φλώρα Ρεντούμη

    400μ εμπόδια: Χριστίνα Χατζή

    Επί κοντώ : Αφροδίτη Σκαφίδα

    Μήκος : Γιαννούλα Καφετζή

    Τριπλούν : Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Πέρρα

    Σφύρα : Στέλλα Παπαδοπούλου

    Ακοντισμός : Μιρέλα Μανιάνι, Αγγελική Τσιολακούδη, Σάβα Λίκα

    Έπταθλο : Αργυρώ Στρατάκη

    20 χλμ βάδην: Αθανασία Τσουμελέκα, Αθηνά Παπαγιάννη

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πρώτη" του αρχηγού

    27/7/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟκ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ένιωθε σαν "θηρίο στο κλουβί". Ο αρχηγός, παρότι χρειαζόταν ξεκούραση, μετά τη συμμετοχή του και στο κύπελλο συνομοσπονδιών, ανυπομονούσε να φτάσει η ημέρα για να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Αυστρία, για να ενταχθεί στην ομάδα που αγαπάει. Η πολυπόθητη ημέρα έφτασε και μετά από 7,5 χρόνια, ο Ζαγοράκης φόρεσε και πάλι το απόγευμα, την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚκαι έκανε στο Αμπντενάου της Αυστρίας την πρώτη του προπόνηση με την καινούργια του ομάδα.

    Σύντομα έτοιμος

    Στο γήπεδο του Αμπντενάου ο Ζαγοράκης άρχισε με χαλάρωμα και σύντομα φόρεσε το χρονόμετρο που του έδωσε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης για να μετρήσει τους σφυγμούς του. Οι πρώτες μετρήσεις ήταν θετικές. Ο αρχηγός της εθνικής μπορεί να έμεινε μακριά από τα γήπεδα περίπου 35 μέρες, αλλά ήταν φανερό πως δεν έμεινε και έξω από τα προπονητήρια.

    Μετά την πρώτη του προπόνηση, ο Ζαγοράκης δήλωσε: "Περίμενα πως και πως για να έρθει ή ώρα και να μπω κι εγώ στο κλίμα και το πρόγραμμα προετοιμασίας. Νιώθω καλά και σύντομα θα είμαι έτοιμος".Στο ερώτημα αν υπολογίζει να παίξει την Κυριακή στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Παλέρμο, απάντησε: "Γι αυτό θα ρωτήσετε τον προπονητή μου".

    Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε με κάποια προβλήματα από τον χθεσινό φιλικό αγώνα με την Μπέρνλι. Εκτός του Ουντέζε που θα μείνει εξω και από τις προπονήσεις για 15 μέρες, σήμερα δεν προπονήθηκαν οι Μίετσελ και Βαγγελής, που έχουν μικρούς τραυματισμούς από το χθεσινό αυτό φιλικό παιχνίδι, αλλά αντίθετα πήρε μέρος κανονικά στο πρόγραμμα ο Σικαμπάλα που θα είναι και στην διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της Κυριακής με την Παλέρμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμος και αισιόδοξος ο Ζαγοράκης

    [14] Κοινωνία

    Από τη "Λαϊκή Επαναστατική Δράση"

    Ανάληψη ευθύνης για τρεις βόμβες

    27/7/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ευθύνη για τρεις βομβιστικές ενέργειες που σημειώθηκαν τους τελευταίους επτά μήνες με στόχο κατασκευαστικές εταιρίες, ανέλαβε η "Λαϊκή Επαναστατική Δράση". Η οργάνωση, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2003, ανέλαβε με προκήρυξή της στην "Ελευθεροτυπία" τις επιθέσεις στην Τεχνική Ολυμπιακή το Δεκέμβριο του 2004 στον Άλιμο, στα γραφεία της εταιρίας "ΑΒΑΞ" στους Αμπελόκηπους τον περασμένο Μάιο και έξω από το εργοτάξιο της εταιρίας "ΑΚΤΩΡ" στο Γκάζι στις αρχές Ιουλίου.

    Ο συντάκτης της προκήρυξης επικρίνει τις δραστηριότητες των κατασκευαστικών εταιριών και ειδικά τα έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεπέρασαν κατά 24% τον προϋπολογισμό, μια ανάπτυξη που πλήρωσαν τα λαϊκά στρώματα και την καρπώθηκε το μεγάλο κεφάλαιο. "Τα αρπακτικά των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών αποκόμισαν υπέρογκα ποσά, ενώ στο βωμό της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν πίσω πολύ σημαντικά έργα για το κοινό καλό όπως το Πέταλο του Μαλιακού και η κατασκευή σχολείων, δρόμων, νοσοκομείων" προσθέτει.

    Στη συνέχεια κάνει εκτενή αναφορά στα εργατικά ατυχήματα, στο ασφαλιστικό και στην εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου.

    Η προκήρυξη καταλήγει με τη φράση "ο αγώνας συνεχίζεται". Στην προμετωπίδα του πεντασέλιδου κειμένου -που έχει γραφτεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή- υπάρχει το σήμα της οργάνωσης "ΛΕΔ" και σε κάθε σελίδα ένα κόκκινο αστέρι.

    Η ΛΕΔ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2003 με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στα γραφεία της Ασφαλιστικής Εταιρίας "Αλίκο" στην οδό Μιχαλακοπούλου και αυτή είναι η τρίτη προκήρυξη της.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα ήττα για τον Ιωνικό

    27/7/2005 9:53:00 μμ

    Την ήττα με 3-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, γνώρισε ο Ιωνικός στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προηγήθηκε στο 35 με τον Μαρτσέλο Γκούτμαν, όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Προς το τέλος του α ημιχρόνου τραυματίστηκε ο Κεντάλ Ουκάρ, καθώς σε κάποια φάση φάνηκε να «γυρίζει» το γόνατό του. Η πρώτη διάγνωση είναι ότι ο Γάλλος ποδοσφαιριστής έπαθε διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και θα μείνει για κάποιες ημέρες εκτός προπονήσεων, κάνοντας παράλληλα θεραπεία. Όπως δήλωσε ο γιατρός της ομάδας Γιάννης Βεκιάρης, η κατάσταση του Ουκάρ δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

    Στο β ημίχρονο ο Ιωνικός παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα και ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πετύχει νωρίς δύο ακόμη τέρματα και να προηγηθεί με 3-1, για να μειώσει, τελικά, ο Μίλτον Κοϊμπρα, στο 80.

    Ο Σάκης Τσιώλης, παρέταξε την ομάδα του με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς, καθώς φαίνεται να προτιμά το 4-3-3, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που έπαιζε πάντα αμυντικά και μόνο με έναν κυνηγό.

    Ο Ιωνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Μπεκιάι, Ουκάρ (δεξιά), Μελαμπιανάκη (αριστερά), Οφρυδόπουλο, Πουλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ζίφκοβιτς, Βουρεξάκη και Ντα Κόστα στη μεσαία γραμμή, Σαχινίδη, Γκούτμαν και Μπενίτες στην επίθεση.

    Με την έναρξη του β ημιχρόνου ο προπονητής του Ιωνικού άλλαξε όλους τους παίκτες εκτός του Μπεκιάι, χρησιμοποιώντας τους Κοτίτσα, Κακαρά, Οικονόμου και Αναστασιάδη στην άμυνα, Ρόκα, Λετιέρι, Μακόρ στη μεσαία γραμμή, Τσιμπλίδη, Κωνσταντινίδη και Κοϊμπρα στην επίθεση.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Αστέρι" η Τρίπολη

    27/7/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε "φονέα" των ομάδων που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι έχει μετατραπεί Αστέρας Τρίπολης. Η αρκαδική ομάδα που φέτος ανέβηκε στην Γ Εθνική, έχει παίξει τρία φιλικά παιχνίδια με ομάδες Α Εθνικής και έχει καταφέρει να μην χάσει από καμία εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή της. Τρίτο θύμα της η νεοφώτιστη Λάρισα, που παρά το γεγονός ότι έπαιξε πλήρης, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει αγωνιστικά δείχνοντας ότι χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να σταθεί με αξιώσεις στην πρώτη κατηγορία. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 60 ο Κλοκίδης με κεφαλιά, ενώ η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 10 με σουτ του Αλωνεύτη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αστέρας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έχει νικήσει τον Ιωνικό με 3-2 και έχει έρθει ισόπαλος με τον Λεβαδειακό με 1-1. Η σύνθεση της Λάρισας: Χριστόπουλος (61 Κοτσόλης), Στουρνάρας (80 Χάμος), Κατσιαρός, Σίμος (46 Διγκόζης), Φέρστερ (65 Πάσιος), Βέλα Τζούνιορ (61 Τσιάτσιος), Μπαχράμης (65 Ζιάγκας), Σέρμπαν (46 Παπακώστας), Νεντέλκοβιτς (61 Χατζηλιόντας), Σπάσιτς (55 Γκαλίτσιος), Αλωνεύτης (46 Καλαντζής).

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν πάει Σικελία η Καλλιθέα

    27/7/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το δεύτερο τεστ της προετοιμασίας της θα δώσει αύριο η Καλλιθέα, και πάλι με μια μικτή ομάδα της περιοχής του Τρέντο. Στο παιχνίδι αυτό ο Στόικο Μλαντένοφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Βενέτη, Τελκίνσκι, Πασά και Λαζανά, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και για προληπτικούς λόγους δεν θα αγωνιστούν. Στο μεταξύ, δεν θα συμμετάσχει τελικά η Καλλιθέα στο τουρνουά της Σικελίας και ως εκ τούτου ματαιώθηκαν τα φιλικά παιχνίδια με την Κατάνια στις 4 Αυγούστου και με τη Μοντένα στις 6 Αυγούστου. Έτσι, η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει νωρίτερα στην Αθήνα (1 Αυγούστου), καθώς θα έχει συμπληρώσει ένα 20ήμερο στην Ιταλία και δεν έχει νόημα να παραμείνει περισσότερο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 July 2005 - 20:51:44 UTC