Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξανά σε θέση εκτόξευσης
  • [02] Ύποπτα φιστίκια
  • [03] Συζήτηση για το εργασιακό
  • [04] "Τα θύματα είναι οι εργαζόμενοι"
  • [05] "Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει εκλογές"
  • [06] Πυρκαγιά σε φρεγάτα
  • [07] Πολιτική αναταραχή στις Φιλιππίνες
  • [08] Συνάντηση Αλογοσκούφη με διοικητή Εμπορικής
  • [09] Δέλλα θέλει η Ρέιντζερς
  • [10] Βοήθεια στην Ρόμα
  • [11] Πήρε Μποργκέτι η Μπόλτον
  • [12] Οργή Μάλμε για Σάνκο
  • [13] Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟ
  • [14] Εξετάζει Φουτσίνι ο Ολυμπιακός
  • [15] Οι δύο στις τέσσερις κέρδισαν
  • [16] "Τορπίλη" ο Γρηγοριάδης
  • [17] Πτώση δύο θέσεων για τη Λένα
  • [18] Αντιμέτωπη με την Ιταλία η Εθνική
  • [19] Ρομπότ - γιατροί
  • [20] Από κουνιάδος …γαμπρός
  • [21] Εντυπωσίασε ο Ράιτ-Φίλιπς
  • [22] "Τριάρα" για την Ρεάλ

    [01] Τεχνολογία

    Αποφασισμένη για το Discovery η NASA

    Ξανά σε θέση εκτόξευσης

    25/7/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έτοιμη για όλα δηλώνει η NASA και προγραμματίζει για την Τρίτη, 26 Ιουλίου, την πολυαναμενόμενη εκτόξευση του Discovery, ακόμα και αν επαναληφθεί το πρόβλημα που προκάλεσε την αναβολή του ταξιδιού του στις 13 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, η "προτιμώμενη ώρα εκτόξευσης" είναι στις 17:39 ώρα Ελλάδας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει από το περασμένο Σάββατο, 70 ώρες πριν από την προγραμματισμένη προσπάθεια εκτόξευσης και περιλαμβάνει 28 ώρες πιθανής αναμονής, ώστε η Υπηρεσία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του προγράμματος, Ουέιν Χέιλ, επεσήμανε ότι το ταξίδι του Discovery θα γίνει, ακόμα και αν προκύψει ξανά η ίδια ανωμαλία σε έναν από τους συλλέκτες του μετρητή υδρογόνου στις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων, που στάθηκε η αιτία για την ακύρωση της πτήσης στις 13 Ιουλίου. "Εάν το πρόβλημα επαναληφθεί, θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον δοκιμές για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την αιτία κι εάν εν συνεχεία οι διαπιστώσεις μας για το τι συμβαίνει είναι ορθές, τότε θα προχωρήσουμε στην εκτόξευση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χέιλ.

    Αναζητώντας τα αίτια του προβλήματος

    Έπειτα από περίπου δύο χρόνια καθήλωσης των διαστημικών λεωφορείων, εξαιτίας της τραγωδίας του Columbia που καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα την 1η Φεβρουαρίου 2003 και παρέσυρε στο θάνατο επτά αστροναύτες, η NASA αγωνιά για την εκτόξευση.

    Η ανωμαλία σε έναν από τους τέσσερις αισθητήρες του Discovery, που προκάλεσε την αναβολή του ταξιδιού, δεν έχει διευκρινισθεί πλήρως. Επί δέκα ημέρες, εκατοντάδες μηχανικοί της NASA εξέτασαν 161 διαφορετικές εκδοχές για την πιθανή αιτία της άλυτης ανωμαλίας και, σύμφωνα με τον κ. Χέιλ ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα "ενοχλητικό", μόνο δύο ή τρεις από αυτές παραμένουν αδιευκρίνιστες.

    Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, οι πιο ενοχλητικές υποθέσεις είναι αυτή των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών με το κουτί των συλλεκτών μέτρησης στο εσωτερικό της εξωτερικής δεξαμενής καυσίμων, καθώς και αυτή του προβλήματος στη συνδεσμολογία.

    Πάντως, το πρωτόκολλο ασφάλειας της NASA επιτρέπει την εκτόξευση ακόμα και αν δύο από τους συνολικά τέσσερις αισθητήρες δεν λειτουργούν, καθώς είναι αναπληρωματικοί. Σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος, το αν η εκτόξευση πραγματοποιηθεί θα εξαρτηθεί "μόνον από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες".

    Συγκεκριμένα, εάν παρουσιασθεί πάλι η ίδια ανωμαλία, το ταξίδι του Discovery θα ξεκινήσει μόνο αν το εν λόγω πρόβλημα προκύψει στον ίδιο συλλέκτη (τον υπ αριθμόν 2) ή στον συλλέκτη νούμερο 4.

    Αγωνία και ελπίδες

    Πάντως, το 7μελές πλήρωμα του σκάφους βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο "Κένεντι" από την Παρασκευή για τις τελικές προετοιμασίες και, σίγουρα, αγωνιά, καθώς στις 13 Ιουλίου η εκτόξευση ακυρώθηκε ενώ είχε ήδη προσδεθεί στις θέσεις του.

    Η αποστολή του Discovery αποσκοπεί στην παράδοση εφοδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς και την δοκιμή εξοπλισμού και μεθόδων επιδιόρθωσης του σκάφους σε τροχιά.

    Αν όλα πάνε καλά, θα είναι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της NASA από την καταστροφή του Columbia, η 114η αποστολή διαστημικού λεωφορείου και η 17η πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Υπηρεσίας, το Discovery θα επιστρέψει στο κέντρο "Κένεντι" στην Κυριακή, 7 Αυγούστου, στις 12:46 ώρα Ελλάδας, ύστερα από 12 ημέρες ταξιδιού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναβολή για το Discovery

    Σχετικά Links: NASA

    [02] Κοινωνία

    Εντοπίστηκε καρκινογόνος ουσία

    Ύποπτα φιστίκια

    25/7/2005 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες φιστικιών Αιγίνης, που εντοπίστηκαν σε αποθήκες τοπικού συνεταιρισμού του νησιού. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν 21,5 τόνοι φιστικιού, ενώ ανακαλούνται και ποσότητες που ήδη έχουν διοχετευθεί στην αγορά, όπως ανακοίνωσε με απόφασή της η Νομαρχία Πειραιά και κατόπιν ενημέρωσης και συνεννόησης με τον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών της περιοχής. Στην ποσότητα εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αφλατοξινών, οι οποίες είναι παραγόμενες καρκινογόνες ουσίες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες των υπηρεσιών της Ν.Π, θα προχωρήσουν σε επανεξέταση όλου του συστήματος επεξεργασίας και αποθήκευσης του νωπού και ψημένου φιστικιού, ώστε να εντοπιστεί σε ποιο στάδιο της διαδικασίας αναπτύσσονται οι αφλατοξίνες και να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Διεξάγονται έρευνες

    "Η παραγωγή προστατεύεται όταν προστατεύεται η ποιότητα", τόνισε ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, σημειώνοντας ότι "οι 21,5 τόνοι που βρέθηκαν προβληματικοί και δεσμεύονται αποτελούν ευτυχώς ένα μικρό μέρος της συνολικής παραγωγής του νησιού που φθάνει ετησίως τους 400 τόνους".

    Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται στο προϊόν συνήθως εξαιτίας κακών συνθηκών επεξεργασίας και αποθήκευσης, η Νομαρχία Πειραιά προχωρεί άμεσα σε επανέλεγχο των δειγμάτων που λαμβάνονται από τις ποσότητες που δεσμεύονται, καθώς και σε περαιτέρω ελέγχους σε νέες ποσότητες, ώστε να διαπιστωθεί με πλήρη βεβαιότητα ποιες από αυτές πρέπει να καταστραφούν και ποιες είναι "καθαρές" και μπορεί να επαναδιατεθούν στην αγορά.

    Η αφλατοξίνη είναι φυσικό συστατικό που περιέχεται στα τρόφιμα, κυρίως στους ξηρούς καρπούς και τα σιτηρά, σε χαμηλές συγκεντρώσεις μέχρι 2 μg/kg (μικρογραμμάρια), οι οποίες δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην κατανάλωση.

    Από τον πρώτο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε ότι στις ποσότητες του φιστικιού που διαθέτει ο συνεταιρισμός περιέχεται αφλατοξίνη από 33,9 μg/kg μέχρι και 132,0 μg/kg.

    Σχετικά Links: ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

    [03] Πολιτική

    Συζήτηση για το εργασιακό

    25/7/2005 2:20:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το εργασιακό, οι πολύνεκρες επιθέσεις σε Λονδίνο και Αίγυπτο και ο προγραμματισμός του κόμματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Με το Δημήτρη Ρέππα και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα συνεργάζονται σε μεγάλα θέματα ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά τους, οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν λογική, την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό, επανέλαβε ότι οι βουλευτές του κόμματος θα ζητήσουν την απόσυρση του Νομοσχεδίου και δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα καταργήσει το Νόμο της Κυβέρνησης. "Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πόλεμο κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση με σκοπό τη διευθέτηση του εργασιακού χρόνου και απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην τα ψηφίσει", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλοος με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να ανατρέψουν τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλοος χαρακτήρισε τερτίπια τις τροπολογίες που καταθέτει την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση.

    [04] Πολιτική

    Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

    "Τα θύματα είναι οι εργαζόμενοι"

    25/7/2005 1:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, που οργανώνει το ΠΑΜΕ κάλεσε η Αλέκα Παπαρήγα τους εργαζόμενους, μιλώντας στους εργαζομένους της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ στην Παλλήνη. "Ο ανταγωνισμός για το κέρδος έχει θύματα τους εργαζόμενους", υπογράμμισε η ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε, ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ξεκάθαρη γραμμή αντιπαράθεσης με τις πολιτικές, που αδειάζουν τα δικαιώματα και τις τσέπες των εργαζομένων. Όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προέβλεψε, ότι έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της παροχής αμιγώς δωρεάν υπηρεσιών υγείας.

    [05] Πολιτική

    Προχωρά στην υλοποίηση του έργου της

    "Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει εκλογές"

    25/7/2005 12:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Βραδυνή" ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας, ότι η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει εκλογές αλλά προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του προγράμματος της. Ωστόσο διερωτάται, από πότε η προσφυγή στους πολίτες θεωρείται φόβητρο ή απειλή. Ο γραμματέας της ΝΔ επισημαίνει πως η Κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τα οποία συσσώρευσε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία δεκαετία, ενώ χαρακτηρίζει μη-σοβαρούς, εκείνους, που ασκούν κριτική για το χρόνο που λαμβάνει τα μέτρα η Κυβέρνηση. Στο μεταξύ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέου πακέτου μέτρων το φθινόπωρο, αν η διεθνής οικονομική συγκυρία το επιβάλλει. Ο κ Μεϊμαράκης μίλησε και για το Μιλτιάδη Έβερτ, εκφράζοντας την άποψη, ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει σε γενική κατεύθυνση την πολιτική της Κυβέρνησης.

    [06] Κοινωνία

    Εννέα ναύτες με αναπνευστικά προβλήματα

    Πυρκαγιά σε φρεγάτα

    25/7/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τη 1 π.μ. της Δευτέρας στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, καθώς ξέσπασε φωτιά στη φρεγάτα "Ναυαρίνο". Η φωτιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα πρωραίων ηλεκτρομηχανών και κατάφερε τελικά να κατασβηστεί στις 2.40 π.μ., χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών μονάδων του ναυστάθμου. Εννέα ναύτες από τα αγήματα πυρόσβεσης διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς οι οχτώ παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ένας υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέστρεψε τις ηλεκτρομηχανές της φρεγάτας.

    [07] Κόσμος

    Πρόταση μομφής κατά της προέδρου Αρόγιο

    Πολιτική αναταραχή στις Φιλιππίνες

    25/7/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κυβερνητική κρίση ξέσπασε στις Φιλιππίνες, μετά την πρόταση μομφής κατά της προέδρου της χώρας, Γκλόρια Αρόγιο, που κατέθεσαν βουλευτές της Αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για νόθευση του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2004. Η ίδια, πάντως, αρνείται να παραιτηθεί και σε ομιλία της ενώπιον της Βουλής υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που προωθεί, τονίζοντας πως το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αλλάξει. "Το σύστημά μας έχει εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη", επεσήμανε η κ. Αρόγιο, υποστηρίζοντας το "πέρασμα" σε κοινοβουλευτική διακυβέρνηση. Η κρίση ξέσπασε τον Ιούνιο, όταν ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσε ότι έχει στη διάθεσή του κασέτες από τις οποίες αποδεικνύεται ότι η Πρόεδρος και ανώτεροι εκλογικοί αξιωματούχοι νόθευσαν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η διαδικασία μομφής αναμένεται να προχωρήσει με αργούς ρυθμούς: η Κάτω Βουλή έχει περιθώριο 60 εργάσιμων ημερών για να εξετάσει την πρόταση, η οποία χρειάζεται να εγκριθεί από το ένα τρίτο του Σώματος και στη συνέχεια να τεθεί στην κρίση της Γερουσίας. Η τελευταία θα αποφανθεί για την τύχη της Προέδρου, ενώ για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων.

    "Δεν παραιτούμαι"

    Εκτός από την πρόεδρο Αρόγιο, κατηγορούνται για δωροδοκία και οικονομικά σκάνδαλα και μέλη της οικογένειά της, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της, που βρίσκεται στο εξωτερικό.

    "Με την περιφρόνηση που έδειξε στη Δικαιοσύνη και το Νόμο, η Πρόεδρος διέπραξε μια ασυγχώρητη απρέπεια εις βάρος του λαού των Φιλιππίνων", αναφέρουν στο κείμενο της πρότασης μομφής οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με όσα της καταλογίζουν, η κ. Αρόγιο τηλεφώνησε σε ανεξάρτητο εκλογικό αξιωματούχο κατά την καταμέτρηση των ψήφων, προκειμένου να καθορίσει υπέρ της το αποτέλεσμα. Η ίδια δέχεται την τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο, αρνείται ότι προσπάθησε να νοθεύσει το αποτέλεσμα.

    Στην ομιλία της, πάντως, η Πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής και υποστήριξε σθεναρά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων, την μείωση του δημόσιου χρέους και την ανάπτυξη της Οικονομίας.

    Την ίδια ώρα, έξω από το κτήριο της Βουλής, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, αξιώνοντας την απομάκρυνση της Αρόγιο από το προεδρικό αξίωμα.

    [08] Οικονομία

    Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο

    Συνάντηση Αλογοσκούφη με διοικητή Εμπορικής

    25/7/2005 1:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 4:54:30 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το ασφαλιστικό των υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας και συγκεκριμένα η ένταξή τους στο ενιαίο επικουρικό ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων καθώς και η πορεία της Τράπεζας ενόψει των σχετικών αποφάσεων της διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος της Εμπορικής Γιώργος Προβόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, το θέμα για την πώληση ιδίων μετοχών της Τράπεζας. Στη συνέχεια, ο κ. Αλογοσκούφης προήδρευσε μαζί με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας. Όπως επεσήμανε, η Επιτροπή ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την συνεργασία τους με το Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Νωρίτερα, ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε με εκπροσώπους του γερμανικού ομίλου που είναι κύριος μέτοχος των ναυπηγείων, ενώ αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ναυπηγείων Ελευσίνας. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε πως στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τρόπο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στις αρχές της επόμενης θα γνωστοποιήσει τις αλλαγές στην φορολογία ακινήτων.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δέλλα θέλει η Ρέιντζερς

    25/7/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η υπόθεση με τον Σωτήρη Κυργιάκο μπορεί να ναυάγησε για την Ρέιντζερς όμως οι Σκωτσέζοι από ό,τι φαίνεται δεν εγκαταλείπουν την ελληνική αγορά και τώρα θέλουν τον Τραϊανό Δέλλα να καλύψει το κενό του άλλου Έλληνα αμυντικού. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του διεθνούς πρώην αμυντικού της Ρόμα, το ενδιαφέρον των Σκωτσέζων βρίσκει ανταπόκριση και στην πλευρά του παίκτη, αφού ο Μαουρίτσιο Τονίτσι δήλωσε, "Ο Τραϊανός θα ενδιαφερόταν να αγωνιστεί στην Ρέιντζερς. Αν δεχθεί επίσημη πρόταση θα κανονίζω άμεσα να γίνει μια συνάντηση. Και αν είναι μια καλή πρόταση φυσικά ο παίκτης θα το σκεφτεί σοβαρά".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βοήθεια στην Ρόμα

    25/7/2005 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χείρα βοηθείας τείνει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας προς την Ρόμα, προκειμένου η ιταλική ομάδα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην απόκτηση παικτών, μετά την τιμωρία που της έχει επιβάλλει η FIFA. Η Oμοσπονδία ποδοσφαίρου απαγορεύει στην Ρόμα να κάνει μεταγραφές στην τρέχουσα περίοδο αλλά και σε εκείνη του Ιανουαρίου και η ομάδα βρίσκεται προ του κινδύνου να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Ταντεί, Κουφούρ, Σαμπανί, Νοντά και Μπόβο, τους οποίους έχει ήδη αποκτήσει. Ο Φράνκο Καράρο πάντως μετά από συνάντηση που είχε με την διοίκηση της Ρόμα, τόνισε, "Σεβόμαστε την απόφαση της FIFA, όμως θα αναζητήσουμε τρόπους προκειμένου η τιμωρία της Ρόμα να μην ισχύσει για αθώους ποδοσφαιριστές".

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πήρε Μποργκέτι η Μπόλτον

    25/7/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης της Μπόλτον είναι από την Δευτέρα ο Τζάρεντ Μποργκέτι. Ο Μεξικανός επιθετικός και ένας από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής ομάδας των Αζτέκων στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο δυο ετών, με την ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Το μόνο που απομένει για να γίνει και επίσημα η ανακοίνωση της απόκτησής του, είναι ο παίκτης να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα τότε η Μπόλτον θα καταβάλλει ένα ποσό ύψους 1.500.000 δολαρίων στην ομάδα του Πατσούκα και θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ωστόσο, ακόμα και αν ολοκληρωθεί η μετακίνηση ο 31χρονος άσος δεν θα ενταχθεί άμεσα στην προετοιμασία, καθώς όπως έκανε γνωστό ο προπονητής της ομάδας Σαμ Αλαρνταις, θα του δοθεί ο χρόνος να ξεκουραστεί, καθώς φέτος έχει αγωνιστεί σε 60 παιχνίδια.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οργή Μάλμε για Σάνκο

    25/7/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η μυστικότητα αλλά και η πρακτική της ΑΕΚ να πλησιάζει πρώτα τον παίκτη που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της και μετά την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, μπορεί και να αποβεί προς κακό της ομάδας στην περίπτωση του Λου Σάνκο. Ο Σουηδός μέσος, της Μάλμε, που τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο Κόνιε της Ιταλίας και παρακολουθούσε τις προπονήσεις ομάδας της Ένωσης, ενώ επρόκειτο να παίξει με την "Δικέφαλο", στο φιλικό με την Ρετζίνα, όπως υποστηρίζει η ομάδα του, δεν έχει λάβει σχετική άδεια για να βρίσκεται εκεί και ετοιμάζετε να τον καταγγείλει τόσο αυτόν όσο και την ΑΕK στην UEFA.

    Ανακοίνωση με αιχμές

    Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάλμε και υπογράφει ο πρόεδρος της ομάδας Μπενγκτ Μάντσε, ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα για 1,5 χρόνο ακόμα, ενώ ποτέ δεν του δόθηκε άδεια για να μεταβεί στο Κόνιε.

    Αντιθέτως όπως υποστηρίζει η Σουηδική ομάδα, το αίτημά του είχε απορριφθεί και ο ίδιος είχε ειδοποιηθεί σχετικά και γραπτώς και προφορικώς.

    Μετά την στάση του παίκτη που μάλιστα σήμερα έκανε και την πρώτη του προπόνηση με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, η Μάλμε σκέφτεται σοβαρά να καταγγείλει τον Σάνκο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

    Συνέπειες θα υπάρξουν και για την ΑΕΚ, καθώς κατηγορείται για ανευθυνότητα και όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, η Σουηδική ομάδα είναι έτοιμη να την καταγγείλει επίσης στην UEFA.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

    "Ο Λου Σάνκο έχει παραβιάσει το συμβόλαιο του και προπονείται με την ΑΕΚ. Εχει ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο κι έχει από την πλευρά μας ένα ξεκάθαρο "όχι" στην αίτηση του να συναντηθεί με την ΑΕΚ. Του δόθηκε και προφορικά και γραπτά, αλλά παρόλα αυτά πήγε στην Ιταλία κι έχασε την προπόνηση του Σαββάτου και την σημερινή.

    Πλέον το συμβούλιο της Μάλμε θα ασχοληθεί με δύο θέματα. Πρώτον τις συνέπειες προς τον παίκτη και δεύτερον αν θα καταγγείλει την ΑΕΚ στην UEFA.

    Δε θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια πριν από τη λήψη αποφάσεων από το συμβούλιο της ομάδας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ότι πει ο Σάντος

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟ

    25/7/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να ολοκληρώσει μία ακόμη μεταγραφή, είναι ο Παναθηναϊκός. Το "τριφύλλι" δείχνει να έχει βρει τον εκλεκτό του Μαλεζάνι, τον ποδοσφαιριστή που θα καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα, και συνεχίζουν τις επαφές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την κίνηση. Το όνομα του παίκτη "φυλάτε" σαν "επτασφάγιστο μυστικό" από τους πράσινους, ωστόσο οι άνθρωποι τις διοίκησης τονίζουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και επίσημα.

    Αρκετά τα ονόματα

    Το "γαϊτανάκι" συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό. Όποια ονόματα και αν έχουν ακουστεί, δείχνουν πως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει και η έκπληξη. Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και έχουν συζητήσει για τον παίκτη που πρόκειται να ντυθεί στα "πράσινα".

    Οι πληροφορίες μιλάνε για "καθαρό δεξιοπόδαρο" ποδοσφαιριστή, που έχει τα χαρακτηριστικά του Σέριτς και θα αποτελεί "παίκτη ενδεκάδας. Ο Μαλεζάνι μάλιστα, έχει πει πως το όνομα έχει βρεθεί και και θα ανακοινωθεί σύντομα.

    Πάντως πρέπει να επισημανθεί πως ο συγκεκριμένος παίκτης δεν θα είναι επιπέδου Σαβιόλα ή Καστρομάν, αλλά θα πρόκειται για ένα "εργαλείο" που θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα.

    Τα ονόματα που έχουν ακουστεί πιο έντονα είναι αυτά του Κόρδοβα που ανήκει στη Λιβόρνο και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Άσκολι, αλλά και του Φουτσίνι, ο οποίος συνεχίζει είναι "μέσα". Βέβαια, η περίπτωση του Καμερουνέζου δεν αποτελεί πλέον βασικό στόχο, μετά και την παραμονή του παίκτη του στην ομάδα του ΠΑΟΚ, (ο οποίος δεν κατάφερε να μείνει ελεύθερος), αλλά υπάρχει ακόμα στα πλάνα του Μαλεζάνι.

    Στο Μεράνο οι πράσινοι

    Στα της προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός, μετά από την παραμονή 15 ημερών στο Μπόρμιο, έχει πάει πλέον στο Μεράνο, όπου και θα ξεκινήσει το δεύτερο και σημαντικότερο σκέλος. Εκεί, οι πράσινοι θα παραμείνουν για μία εβδομάδα, αφού την Κυριακή (31/7) θα επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα.

    Εκεί, οι πράσινοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με σαφώς καλύτερους και πιο δυνατούς αντιπάλους, με την Σαμπντόρια την Τετάρτη (27/7), και με τη Ρόμα το Σάββατο (30/7), προκειμένου να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα. Απόλυτα λογικό, αφού τα δύο πρώτα φιλικά με Μπόρμιο και Μόντσα, ήταν περισσότερο για "ξεμούδιασμα". Πάντως το παιχνίδι-κριτήριο, που θα δώσει ο Παναθηναϊκός, λίγο πριν ο Μαλεζάνι αποφασίσει την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στους κρίσιμους αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (9,10 Αυγούστου-23,24 Αυγούστου), θα είναι αυτό με την Σαραγόσα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εξετάζει Φουτσίνι ο Ολυμπιακός

    25/7/2005 12:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρά την απόκτηση των Κυριάκου και Παππά, αλλά και την παρουσία του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο Νορβηγός τεχνικός του Ολυμπιακού διέγνωσε πρόβλημα στην δεξιά μεριά και για αυτό κοιτάζει και άλλες λύσεις για αυτή τη θέση. Τα ονόματα είναι πολλά και σε αυτά προστέθηκε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Sportime» και ο Αρμάντο Φουτσίνι, που κατά τον Σόλιντ, αλλά και τους ερυθρόλευκους, είναι μία περίπτωση που τους απασχολεί έντονα.

    Υπάρχει ενδιαφέρον

    Ο 29χρονος Καμερουνέζος, ο οποίος απασχόλησε ιδιαίτερα και τον Παναθηναϊκό, αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά και ο Ολυμπιακός σκέφτεται έντονα για την απόκτηση του.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νταμπλούχοι Ελλάδας φέρονται να έχουν έρθει σε επαφές με τον κ. Γούμενο, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο απόκτηση του μέσου του ΠΑΟΚ.

    Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ιδανική κίνηση και για τις δύο πλευρές, αφού οι Θεσσαλονικείς με την θετική έκβαση με την προσφυγή του Φουτσίνι, φαίνεται πως "αποτελεί ξένο σώμα" και θα ήταν θετική σε μία παραχώρηση τους στον Ολυμπιακό. Για αυτό το λόγο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα τις επόμενες μέρες.

    [15] Βόλεϊ

    Οι δύο στις τέσσερις κέρδισαν

    25/7/2005 2:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σαν ένας Παγκόσμιος τελικός, ήταν η αναμέτρηση των δύο Ελληνικών διδύμων, ήταν ο ανάλογος του ΕΡλληνικού. Εκεί αναμετρήθηκαν το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης, Κουτρουμανίδου / Τσαστσαρή με το Νο4 Καραντάσιου / Αρβανίτη, με τις πρώτες κερδίζουν των δεύτερων με 2-0 σετ (21-16, 21-14) και να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Την τρίτη θέση πήραν οι Νικολαϊδου/Παπαγεωργίου, οι οποίες στον «μικρό» τελικό νίκησαν 2-1 (19-21, 21-13, 15-9) τις Κωστάμη/Ιωαννίδου.

    Οι αναμετρήσεις

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

    Νικολαϊδου/Παπαγεωργίου-Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη 0-2 (11-21, 13-21)

    Καραντάσιου/Αρβανίτη-Κωστάμη/Ιωαννίδου 2-0 (21-14, 21-15)

    «ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ

    Νικολαϊδου/Παπαγεωργίου-Κωστάμη/Ιωαννίδου 2-1 (19-21, 21-13, 15-9)

    ΤΕΛΙΚΟΣ

    Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη-Καραντάσιου/Αρβανίτη 2-0 (21-16, 21-14)

    [16] "Τορπίλη" ο Γρηγοριάδης

    25/7/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Μόντρεαλ, με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο 54.84, των προκριματικών προκρίθηκε, ο Άρης Γρηγοριάδης. Ο πρωταθλητής μας, παρότι βρέθηκε στην πιο επικίνδυνη από πλευράς ονομάτων σειρά και είχε αντιπάλους τον χρυσό Ολυμπιονίκη και κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ, Αμερικανός Ααρον Πίρσολ, κατάφερε στα πρώτα εβδομήντα μέτρα να είναι στη πρώτη θέση, αλλά στα τριάντα τελευταία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην επίθεση που εξαπόλυσε ο μεγάλος του αντίπαλος και κατετάγη τελικά δεύτερος. Στην ίδια προκριματική σειρά την δέκατη εκτός του Πίρσολ που έκανε τον καλύτερο χρόνο με 54.81 συμμετείχαν επίσης ο Ιάπωνας Τομόμι Μορίτα αλλά και ο Πολωνός Τζόρνταν Κόζουλ. Ο αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης, είχε πάει στο Μόντρεαλ, με την 7η καλύτερη επίδοση (54.65) του κόσμου. Τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν στις μία τα ξημερώματα της Τρίτης και θα μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε από την ΕΤ-1.

    [17] Πτώση δύο θέσεων για τη Λένα

    25/7/2005 2:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στις εξήντα καλύτερες τενίστριες του κόσμου παρέμεινε η Λένα Δανιηλίδου, παρά την πτώση δύο θέσεων στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια βρίσκεται πλέον στη θέση 58, από τη θέση 56 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας συνολικά 607,25 βαθμούς. Στην κορυφή της λίστας παρέμεινε η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ με 4935 βαθμούς. Στους άντρες, την πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους, έχει ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος του κόσμου. Αλλαγή υπήρξε στη δεύτερη θέση, αφού εκεί πλέον βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ, "γκρεμίζοντας" από εκεί τον Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος "έπεσε" στην τρίτη θέση.

    Οι δύο δεκάδες

    Η πρώτη δεκάδα στις γυναίκες (WTA)

    1. (1) Λίντσεϊ Ντάβενπορτ 4935

    2. (2) Μαρία Σαράποβα 4452

    3. (3) Αμελί Μορεσμό 4208

    4. (4) Σβετλάνα Κουζνέτσοβα 3218

    5. (7) Ζιστίν Ενίν-Αρντέν 3069

    6. (5) Έλενα Ντεμεντίεβα 3056

    7. (6) Σερένα Ουίλιαμς 2907

    8. (8) Νάντια Πέτροβα 2656

    9. (10) Αναστασία Μίσκινα 2571

    10. (9) Βένους Ουίλιαμς 2494

    Η πρώτη δεκάδα στους άνδρες (ATP)

    1. (1) Ρότζερ Φέντερερ 6980

    2. (3) Ράφαελ Ναδάλ 3940

    3. (2) Λέιτον Χιούιτ 3840

    4. (4) Άντι Ρόντικ 3500

    5. (5) Μαράτ Σάφιν 3265

    6. (6) Αντρέ Αγκάσι 2275

    7. (7) Νικολάι Νταβιντένκο 2115

    8. (9) Τόμας Γιόχανσον 1688

    9. (8) Γκιγιέρμο Κάνας 1665

    10. (12) Μαριάνο Πουέρτα 1641

    [18] Αντιμέτωπη με την Ιταλία η Εθνική

    25/7/2005 1:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 2:12:06 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον σκόπελο της Ιταλίας θα πρέπει να ξεπεράσει η Εθνική Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, προκειμένου να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Οι Ιταλοί νίκησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τις ΗΠΑ με 6-5 τις Η.Π.Α. (τα επτάλεπτα: 2-1, 0-0, 3-2, 1-2) και πήραν το εισιτήρια για τους οκτώ. Η αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Ιταλία θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Στη δεκάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

    Μετά από μία αρκετά καλή εμφάνιση, η Ελένη Χατζημήτρου και η Χριστίνα Τσιπιρίδου κατέλαβαν την 10η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από βατήρα 3 μέτρων. Οι πρωταθλήτριές μας συγκέντρωσαν 262,50 βαθμούς, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κινέζες Τινγκ Λι και Γινγίνγκ Γκούο με 349,80 βαθμούς.

    Τις πρώτες τρεις θέσεις πήραν οι:

    1. Τινγκ Λι/Γινγινγκ Γκούο (Κίνα) 349,80 βαθμοί

    2. Ντίτε Κοτζιάν/Κόνι Σμάλφους (Γερμανία) 319,05

    3. Κριστίνα Ιστσένκο/Ολένα Φεντόροβα (Ουκρανία) 308,82

    ...

    10. Ελενη Χατζημήτρου/Χριστίνα Τσιπιρίδου 262,50

    Καλή εμφάνιση

    Στην ένατη θέση πλασαρίστηκε η Ελλάδα στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Στον τελικό που έγινε το Σάββατο, οι Ελληνίδες κολυμβήτριες (Ελευθερία Φτούλη, Ναταλία Ανθοπούλου, Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Ελένη Γεωργίου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Ολγα Πελεκάνου, Εύη Μακρυγιάννη), βαθμολογήθηκαν με 46.333 και κατετάγησαν ένατες με συνολική βαθμολογία 91.833.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε σε ρωσικά χέρια, με τις κολυμβήτριες να συγκεντρώνουν 99.334 βαθμούς, ενώ στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Γιαπωνέζες (97.834) και οι Ισπανίδες (97.750).

    [19] Τεχνολογία

    Χρησιμοποιούνται ήδη στα αγγλικά νοσοκομεία

    Ρομπότ - γιατροί

    25/7/2005 1:49:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Οι εφαρμογές των ρομπότ όλο και πληθαίνουν στην ιατρική. Ήδη σε δύο Αγγλικά νοσοκομεία δοκιμάζονται ρομπότ με τα οποία είναι δυνατό να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις. Ένα άλλο είδος ρομπότ χρησιμοποιείται για επικοινωνία του γιατρού με τον ασθενή όταν ο γιατρός δεν μπορεί να παρευρεθεί. Πιο συγκεκριμένα ένας ασθενής στο Londons Guys Hospital του Λονδίνου υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρών που πραγματοποιήθηκε από ένα ρομπότ ενώ ο γιατρός παρακολουθούσε τη διαδικασία από απόσταση και είχε δυνατότητα παρέμβασης. Το ρομπότ Dα Vinci έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να αφαιρέσει κύστες και για να διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.

    Ο κ. Prokar Dasgupta, ουρολόγος, εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, είπε: "Η αφαίρεση ενός νεφρού μεταμόσχευσης είναι μια δύσκολη επέμβαση καθώς πρέπει να υπάρχει φροντίδα για τον ανεφοδιασμό του αίματος στο όργανο" και πρόσθεσε: "Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι ένα σημαντικό βήμα που υποβάλλεται ακόμα στην επιστημονική αξιολόγηση."

    Το άλλο είδος ρομπότ που χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο ST Mary, για επικοινωνία γιατρού-ασθενή, στοχεύει στη βοήθεια των γιατρών να δουν και να θεραπεύσουν τους ασθενείς όταν δεν μπορούν να είναι στη κλινική.

    Ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα χειριστήριο για να ελέγξει το ρομπότ και έτσι μπορεί να δει τον ασθενή, τα ιστορικό του και οποιαδήποτε αποτελέσματα της δοκιμής από μακριά. Ο ασθενής βλέπει την εικόνα του γιατρού στο πρόσωπο του ρομπότ και μπορούν να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους.

    "Τα ρομπότ δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τους γιατρούς" ανέφερε, ο Parv Sains, που είναι χειρουργικός, ειδικός γραμματέας στο ST Mary, "αλλά αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα στο έργο μας".

    [20] Παράξενα

    Από κουνιάδος γαμπρός

    25/7/2005 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Παντρεμένη με λάθος άνδρα βρέθηκε μια γυναίκα από την πόλη Udaiya της Ινδίας, εξαιτίας ενός σαρδάμ του ιερέα που κανείς δεν πρόσεξε. Ενώπιον Θεού και ανθρώπων το ζευγάρι θέλησε να ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, όμως, η νύφη κατέληξε να παντρευτεί τον κουνιάδο! Το τραγελαφικό προέκυψε όταν ο ιερέας ρώτησε την νύφη αν δέχεται για σύζυγό της τον Siraj (τον κουνιάδο), αντί να πει το όνομα του γαμπρού, Mehraj και αυτή απάντησε καταφατικά. Η γκάφα έγινε αντιληπτή την επόμενη μέρα, όταν η οικογένεια του γαμπρού πήρε στα χέρια της το επίσημο έγγραφο του γάμου. Η νύφη στάλθηκε αμέσως στο σπίτι των γονιών της, ενώ όλοι αναρωτιούνται αν η γυναίκα είναι παντρεμένη με τον "κανονικό" γαμπρό ή τον αδερφό του. Τη λύση, πάντως, αναμένεται να δώσει το ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο της Deoband, στο οποίο προσέφυγαν οι οικογένειες του ζευγαριού.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εντυπωσίασε ο Ράιτ-Φίλιπς

    25/7/2005 4:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Σον Ραίτ-Φίλιπς με την μεταγραφή του στους πρωταθλητές Αγγλίας έγινε ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος ποδοσφαιριστής " και στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι φρόντισε να επιβεβαιώσει τον τίτλο αυτό. Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και σε αρκετές περιπτώσεις ανάγκασε τους αντιπάλους αμυντικούς να τον κυνηγούν, ενώ εκείνος που τράβηξε τα περισσότερα ήταν ο Κάχα Καλάτζε από την αριστερή πλευρά της ιταλικής άμυνας. Μάλιστα δικό του ήταν και το σουτ που εξουδετέρωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προς το τέλος της αναμέτρησης και κράτησε έτσι το 1-0. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος μάλιστα, Αριέν Ρομπέν εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο συμπαίκτη του, λέγοντας, "Η ταχύτητά του είναι εκπληκτική. Είναι εξαιρετικός παίκτης και θα μας βοηθήσει πολύ φέτος".

    Ξανά ο Εσιέν στο προσκήνιο

    Στο μεταξύ η Τσέλσι σύμφωνα με δημοσιεύματα αναθερμαίνει το ενδιαφέρον της για τον Μίκαελ Εσιέν της Λιόν. Ο Εσιέν προορίζεται για την αντικατάσταση του Κλοντ Μακελελέ όταν έρθει εκείνη η ώρα και στον σύλλογο υπάρχει αισιοδοξία πως μέσα στην εβδομάδα η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί. Πάντως η πρώτη πρόταση της Τσέλσι, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ απορρίφθηκε αφού στο συμβόλαιο του παίκτη, υπάρχει ρήτρα 42 εκατ. Ευρώ από την διοίκηση της Λιόν.

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Τριάρα" για την Ρεάλ

    25/7/2005 4:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η κούραση της περιοδείας στην Ασία, κόστισε την ήττα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα με την Τόκιο Βέρντι. Οι πάικτες του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να προβάλουν αντίσταση στους ζωηρούς Ιάπωνες, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο με μεγάλη διάθεση για να αναδειχθούν σε ήρωες παίρνοντας την νίκη. Μόλις στο 7' προηγήθηκαν με τον Κομπαγιάσι και 20 λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Ουάσινγκτον, σημείωσε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 54' ο Γιαμάντα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 July 2005 - 16:59:04 UTC