Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απεργιακό κλοιό
  • [02] Αναζητώντας τους ενόχους
  • [03] Δεν κάνουν πίσω
  • [04] Διπλό χτύπημα Βαγδάτη
  • [05] Σεισμός στην Κυπαρισσία
  • [06] Ο "Έλε" έκανε τη διαφορά
  • [07] Εξαιρετική εμφάνιση οι έφηβοι

    [01] Κοινωνία

    Προειδοποιούν για θερμό απεργιακό φθινόπωρο

    Σε απεργιακό κλοιό

    25/7/2005 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Εν μέσω αντιδράσεων θα αρχίσει η αυριανή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, με τη ΓΣΕΕ να κορυφώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της, ενώ τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν για θερμό απεργιακό φθινόπωρο. Έτσι λοιπόν, για αύριο η Συνομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη πανεργατική απεργία κατά του νομοσχεδίου, ενώ στάση εργασίας έως τις 11 το πρωί έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Την Τρίτη το βράδυ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ενώ στις 10.00 το πρωί το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Μετ΄ εμποδίων θα διεξαχθούν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην Πολιτική Αεροπορία. Επίσης, δε θα εκδοθούν εφημερίδες, ενώ θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο μεταξύ, τα συνδικάτα δεν είναι τα μόνα, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο. Την απόσυρσή του ζητά το ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει. Συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και βιομηχάνων κατά των εργαζομένων, καταγγέλλει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ απευθύνει κάλεσμα για ενωτικούς, μαζικούς αγώνες.

    [02] Μ. Ανατολή

    Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών τουριστών

    Αναζητώντας τους ενόχους

    25/7/2005 7:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 10:00:24 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC

    Μετά την οργάνωση "Ταξιαρχίες του Αμπντουλάχ αλ Αζάμ" η οποία συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, μια άλλη ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο τουριστικό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ και το Ναάμα Μπέι του Σινά. Με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η οργάνωση, "Μουτζαχεντίν της Αιγύπτου" αναφέρει, ότι πέντε μέλη της χρησιμοποιώντας παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν τις φονικές εκρήξεις, που σκόρπισαν το θάνατο σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους και τραυμάτισαν 200. Ακόμη στην ανακοίνωση, υπάρχει τελεσίγραφο προς τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, στους οποίους δίνεται προθεσμία 60 ημερών για να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο. Επίσης, η οργάνωση χαρακτηρίζει ψεύτικη την ανάληψη ευθύνης, που είχε γίνει νωρίτερα. Την ίδια ώρα, οι Αρχές της Αιγύπτου συνεχίζουν τις έρευνες προσπαθώντας να εξακριβώσουν ποιός ευθύνεται για το μακελειό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί πάνω από 70 άτομα. Στο μεταξύ, ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των ξένων τουριστών, που βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία τη ζωή τους έχουν χάσει τέσσερις Τούρκοι πολίτες και ένα ζευγάρι Ιταλών, ενώ αγνοούνται δύο ακόμη γυναίκες ιταλικής υπηκοότητας.

    "Σταματήστε την τρομοκρατία"

    Στο μεταξύ χθες το βράδυ 2.000 κάτοικοι του Σαρμ ελ Σέιχ, Αιγύπτιοι και ξένοι, διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας μπροστά από το ξενοδοχείο Γκαζάλα, το οποίο καταστράφηκε από τις επιθέσεις στο αιγυπτιακό θέρετρο.

    Κρατώντας πανό με επιγραφές, όπως: "σταματήστε την τρομοκρατία" και "δε φοβόμαστε", υπάλληλοι των ξενοδοχείων της πόλης, αλλά και αρχηγοί των τοπικών φυλών, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μισογκρεμισμένο κτήριο για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους.

    Μόλις έπεσε το σκοτάδι οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά και τα απόθεσαν στο έδαφος, μαζί με μπουκέτα λουλουδιών, μπροστά από το ξενοδοχείο, που εξακολουθεί να φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα έκρηξη στο Κάιρο

    [03] Κόσμος

    "Πιθανόν να υπάρξουν κι άλλες απώλειες αθώων"

    Δεν κάνουν πίσω

    25/7/2005 10:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 11:44:34 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες απώλειες αθώων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, επισημαίνει η Σκότλαντ Γιαρντ δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει την τακτική "πυροβολείτε στο κεφάλι". Η προειδοποίηση αυτή ήρθε μετά τον κατά λάθος θάνατο του Βραζιλιάνου Ζαν Σαρλς ντε Μενέζες, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε καμία σχέση δεν είχε με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Ίαν Μπλερ εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του Μενέζες, ωστόσο δικαιολόγησε τη νέα αυτή τακτική. "Ελπίζω αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνονται όλα τα πράγματα σωστά, όμως αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται υπό την πίεση μίας τρομερής συγκυρίας. Ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να έχει πυροβοληθεί", τόνισε ο Μπλερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Υπέρ του "πυροβολείτε στο κεφάλι" τάχθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ χαρακτηρίζοντας την ως πολιτική για την αντιμετώπιση αποτρόπαιων συνθηκών. "Σαφώς έγινε ένα σφάλμα, για το οποίο θα φέρουμε πάντοτε το κρίμα. Ωστόσο δεν πιστεύω πως αυτό σημαίνει ότι είναι λάθος να έχουμε μία πολιτική που θα αντιμετωπίζει αυτές τις αποτρόπαιες συνθήκες", σημείωσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αθώος ...αλλά νεκρός

    [04] Ιράκ

    Με επτά νεκρούς και 10 τραυματίες

    Διπλό χτύπημα Βαγδάτη

    25/7/2005 9:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 10:38:40 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- Reuters

    Νέο αιματοκύλισμα σήμερα στη Βαγδάτη με επτά νεκρούς και 10 τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση. Τα ξημερώματα παγιδευμένο με εκρηκτικά μίνιμπας ανατινάχθηκε κοντά στο κεντρικό ξενοδοχείο Σάντεερ, σκορπώντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους. Το Σάντεερ είχε αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο βομβιστικής επίθεσης, καθώς φιλοξενούσε Αμερικανούς εργολάβους. Λίγες ώρες αργότερα στο στόχαστρο βομβιστικής επίθεσης βρέθηκε κυβερνητικό κτηριακό συγκρότημα της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μακελειό στο Ιράκ

    [05] Κοινωνία

    Δεν προκλήθηκαν ζημιές

    Σεισμός στην Κυπαρισσία

    25/7/2005 10:16:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:38 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο της Κυπαρισσίας, κοντά στο νησάκι Στροφάδες. Η δόνηση, αν και ανησύχησε τους κατοίκους, δεν προκάλεσε ζημιές. Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, η δόνηση εντάσσεται στη συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο "Έλε" έκανε τη διαφορά

    25/7/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον φιλικό αγώνα προετοιμασίας μεταξύ της Τσέλσι και τις Μίλαν, οι Πρωταθλητές Αγγλίας νίκησαν με 1-0 στο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Gillete Stadium της Βοστόνης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε στο 13 λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν στο 13ο λεπτό, με τους "ροσονέρι" να δείχνουν πλήρως ανέτοιμοι, καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Από την άλλη οι "μπλε" ήταν σαφώς καλύτεροι και θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά ακόμα γκολ, με τους Γκούντγιόνσεν και Ντρογκμπά, όμως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με εξαιρετικές αποκρούσεις, κράτησε σε "λογικά πλαίσια" το σκορ. Μάλιστα, η Μίλαν τελείωσε με 10 παίκτες τον αγώνα, λόγω αποβολής του Τζενάρο Γκατούζο στο 90.

    Αξιοσημείωτα

    Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η εμφάνιση του Σον Ράιτ-Φίλιπς με τη φανέλα της Τσέλσι αλλά και η επιστροφή στην Αγγλία του Ερνάν Κρέσπο, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός την προηγούμενη περίοδο με τη φανέλα της Μίλαν. Μίλαν και Τσέλσι θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες την επόμενη Πέμπτη στο Νιού Τζέρσεϊ.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Μίλαν: Ελευθερόπουλος, Καφού, Σταμ (46 Σίμιτς), Νέστα, Καλάντζε, Γκατούζο, Πίρλο (46 Φόγκελ), Ζέεντορφ, Ρουί Κόστα, Σερζίνιο, Βιέρι (35 Αρντεμάνι), Αντσελότι.

    Τσέλσι: Κουντιτσίνι (46 Τσεχ), Γκαλάς (46 Τζόνσον), Καρβάλιο (46 Τέρι), Φερέιρα (46 Χουτ), Γκέρεμι (46 Ντελ Όρνο), Ρόμπεν (46 Ράιτ-Φίλιπς), Λάμπαρντ (46Ντρογκμπά), Μακελελέ (80 Ντιάρα), Νταφ (46 Τζ.Κόουλ), Κρέσπο (46 Κ.Κόουλ, 79 Γιάροσικ), Γκούντγιονσεν (57 Τιάγκο).

    [07] Εξαιρετική εμφάνιση οι έφηβοι

    25/7/2005 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον εντυπωσιακό απολογισμό των έξι μεταλλίων, οι Έλληνες και Ελληνίδες αθλήτριες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθη στο Κάουνας. Τα δύο τελευταία μετάλλια, χρώματος ασημένιου, τα πρόσφεραν η Μαρία Ζέρβα στο ακόντιο και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ. Εξάλλου, τα έξη μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα, ήταν ο καλύτερος απολογισμός που είχε ποτέ η Εθνική στην εν λόγω διοργάνωση.

    Παραλίγο το χρυσό

    Οι Φιλιππίδης και Ζέρβα έδειξαν βρέθηκαν πολύ κοντά στο χρυσό, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφεραν.

    Ο Έλληνας αθλητή του επί κοντώ, ξεκίνησε πολύ καλά στον τελικό. Ο Φιλιππίδης άφησε 4.80, 4.90 και άρχισε από τα 5.00μ. που τα πέρασε αμέσως. Άφησε τα 5.10, πέρασε τα 5.20 με τη δεύτερη, άφησε τα 5.25, πέρασε τα 5.30 με την πρώτη, τα 5.35 με την πρώτη, τα 5.40 με τη δεύτερη και τα 5.45 με την πρώτη, όπως και ο Μιχαϊλ Γκολοστόφ. Το ύψος αυτό του έδωσε τη 2η θέση, καθώς δεν έκανε τα 5.50, όπου απέτυχε και ο Γκολοστόφ και έτσι έμειναν και οι δύο στο ασημένο μετάλλιο. Ο Ρώσος (2ος καλύτερος Ευρωπαίος φέτος) Ντμίτρι Σταροντούμτσεφ πέρασε με την 3η προσπάθειά τα 5.50 και πήρε αυτός το χρυσό μετάλλιο. Αξιοσημείωτο το ότι και οι τρεις Ρώσοι πέτυχαν ατομικό ρεκόρ.

    Το ίδιο συνέβη και με την Ελληνίδα αθλήτρια στο Ακόντιο. Η Ζέρβα ξεκίνησε με 53.82, 52.25 και στην τρίτη προσπάθεια πήγε στα 55.09 και πέρασε μπροστά. Στην 4η προσπάθεια η Ρωσίδα Αμπακούμοβα την πέρασε με 55.37, ενώ η αθλήτριά μας ήταν άκυρη. Στην πέμπτη προσπάθεια η Ζέρβα έριξε 47.09 και στην έκτη 56.47 και πέρασε πάλι μπροστά. Όμως η Αμπακούμοβα, που είχε το πλεονέκτημα και έριχνε τελευταία, έστειλε το ακόντιο στα 57.11 και πήρε την πρωτιά στην τελευταία βολή του αγωνίσματος.

    Στον τελικό αυτόν, εξαιρετική ήταν και η Παναγιώτα Τουλουμτζή, που κατετάγη 6η με 51.38. Οι βολές της ήταν 51.11, 48.79, 51.38, 48.05, 51.14 και άκυρη. Η Τουλουμτζή το πάλεψε όσο μπορούσε και έδειξε ότι έχει μέλλον στο αγώνισμα.

    Στο τριπλούν, ο Γιώργος Τσάκωνας, παρουσιάζοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα, κατετάγη έκτος και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Τσάκωνας είχε άλματα στα 15.65, 15.39, 15.49, 15.63, 15.68 και 15.65. Ήταν πολύ σταθερός, αλλά δεν στάθηκε τυχερός να βγάλει ένα άλμα στα 15.84, που έδιναν το χάλκινο μετάλλιο. Και από τη σειρά των αλμάτων του, γίνεται φανερό πως είχε μια τέτοια επίδοση.

    Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Ελένη Μασλίγκα στο μήκος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 8η θέση στο αγώνισμα με 6.02 στην πρώτη της προσπάθεια. Τα άλματά της ήταν 6.02, 5,69, 5.70, 5.71, 5.78, 5.76. Μάλιστα δεν απείχε πολύ από το να καταλάβει θέση στην πεντάδα που έκλεισε στα 6.20. Ωστόσο είναι πετυχημένη η παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νικήτρια με ατομικό ρεκόρ ήταν η Τσέχα Σεμποβά με 6.57.

    Από την άλλη, η ατυχία χτύπησε τους Νίκο Φράγκο και Άννα Θαλασσινού. Ο Έλληνας πρωταθλητής του τριπλούν, στον προκριματικό είχε υποστεί διπλό διάστρεμμα στο δεξί πόδι και παρά τη διήμερη θεραπεία δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστεί. Μπήκε για ζέσταμα στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε.

    Και η Ελληνίδα αθλήτρια στο στιπλ δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οχτάδα. Η Θαλασσινού, που ήταν 2η στη σειρά της με 10.38.79 και 6η στο σύνολο των στιπλ, παρέμεινε κλινήρης με 39 πυρετό από τον προκριματικό της Παρασκευής και έχασε πολύ από την απόδοση τους. Ωστόσο, η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε την υπερπροσπάθεια και βρέθηκε στον τελικό, αγωνίστηκε και τελικά κατετάγη 12η με χρόνο 11.08.22.

    Στον τελικό του ύψους η Αδαμαντία Αναστασοπούλου κατέλαβε την 14η θέση με 1.73. Άρχισε από το 1.68 που πέρασε με την πρώτη, το 1.73 με τη δεύτερη, ενώ έχασε το 1.78. Ήταν ομολογουμένως φιλότιμη η προσπάθειά της.

    Στα 4Χ400μ. η Ελλάδα με τους Κλεισιάρη, Παπαδόπουλο, Αναστασίου και Ρέγα κατέλαβε την 7η θέση, αλλά τελικά ακυρώθηκε για κακή θέση των αθλητών μεταξύ 2ης και 3ης αλλαγής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 July 2005 - 8:50:53 UTC