Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικίνδυνα παιχνίδια και παιδικά είδη
  • [02] Συντριβή ελικοπτέρου στο Νταρφούρ
  • [03] Στην ’ιντραχτ τελικά ο Αμανατίδης
  • [04] Ανανεώνει ο Ράικάρντ
  • [05] Έχασαν την ευκαιρία
  • [06] Δυο διεθνείς "προβάρουν τα κόκκινα"
  • [07] Ανεβαίνει η Ξάνθη

    [01] Κοινωνία

    Αποσύρεται πιπίλα

    Επικίνδυνα παιχνίδια και παιδικά είδη

    25/7/2005 10:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Αποσύρονται με ευθύνη της εταιρείας "Σκαρμούτσος Α.Ε." και μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, πιπίλες μάρκας "Κίκο", που μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν οδηγίες χρήσεως στα ελληνικά και ότι οι προδιαγραφές τους δεν είναι σύμφωνες με τα πρόσφατα πρότυπα της Ε.Ε. Στην ελληνική αγορά, ενδέχεται να κυκλοφορούν ακόμη κάποιες από αυτές τις πιπίλες στην περιφέρεια, δεδομένου ότι πρόκειται για παλιές παρτίδες, οι οποίες ενδέχεται να μην έχουν καταναλωθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, όταν εισήχθη το προϊόν στην Ελλάδα ήταν απολύτως σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες εν συνεχεία εκσυγχρονίστηκαν. Την ίδια ώρα, η αρμόδια διεύθυνση της ευρωπαϊκής επιτροπής έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη κατάλογο με ηλεκτρικές συσκευές, παιχνίδια και ηλεκτρολογικό υλικό, όλα επικίνδυνα για τον καταναλωτή. Επιπλέον, η εταιρεία Wolkswagen ανακαλεί στη Γερμανία για επανέλεγχο ορισμένα από τα τζιπ ΤΟURΑΝ, μοντέλα κυκλοφορίας 2004 και 2005, με ντιζελοκινητήρες, λόγω κινδύνου ανάφλεξης της μηχανής.

    Μεγάλη η λίστα

    To τελευταίο κοινοτικό δελτίο με 16 επικίνδυνα προϊόντα, περιλαμβάνει και ένα που διαπιστωμένα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για το τουφέκι - παιχνίδι μάρκας Αdventure Hero, κινεζικής κατασκευής, καθώς ενέχει τον κίνδυνο πνιγμού από μικρά εξαρτήματα. Το σήμα κινδύνου έδωσε η χώρα μας.

    Επίσης, επικίνδυνα βρέθηκαν: ένα παιχνίδι σετ περίστροφο μάρκας «COLT», ένα γλειφιτζούρι με μπαταρία μάρκας «POPlight Party», ένα παιδικό ψηλό καρεκλάκι, μάρκας «PERICLES».

    Ο έμπορος που πωλεί ή εισάγει και διακινεί στην αγορά αυτά τα προϊόντα έχει ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή, ενώ ρισκάρει και υψηλό πρόστιμο.

    Όσον αφορά σε ηλεκτρικές συσκευές, επικίνδυνες βρέθηκαν: ένα φορητό ατμοσίδερο μάρκας «SUPER STEAM, S 001», ένα πολυμίξερ μάρκας «DOMOTEC (MS-7751)», ένα ραδιοκασετόφωνο μάρκας «NAKAI (AK-7601 AC)» και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό μάρκας «LEUCHTENDIREKT».

    Τέλος, προσοχή χρειάζεται και στο ηλεκτρολογικό υλικό. Συγκεκριμένα, επικίνδυνα βρέθηκαν: ένα επίπεδο φις τύπου ΥC-B-9Z, ένα επίπεδο φις τύπου SOLERA (6118), ένα επίπεδο φις τύπου KUMRAL (T.M.2P), μία πρίζα τοίχου χωρίς γείωση τύπου DA 2-162 KS & 162 BS, μία πρίζα τοίχου χωρίς γείωση τύπου Dak-162-1KS & Dak 162-1 BS και ένα πολύπριζο τριών υποδοχών τύπου KONTAVILL DaH-162.

    Σχετικά Links: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [02] Κόσμος

    Συντριβή ελικοπτέρου στο Νταρφούρ

    25/7/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Σουδανικό ελικόπτερο συνετρίβη τη Δευτέρα, στο Νταρφούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 19 επιβαίνοντες στρατιώτες. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ένα ρωσικής κατασκευής M-17, βρισκόταν στην περιοχή για τον εντοπισμό ανταρτών. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, η πτώση προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην ’ιντραχτ τελικά ο Αμανατίδης

    25/7/2005 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά την αρχική συμφωνία μεταξύ ’ιντραχτ και Καϊζερσλάουτερν που ήθελε τον Γιάννη Αμανατίδη, να μετακομίζει στην Φρανκφούρτη την επόμενη περίοδο, τελικά τα δεδομένα της μεταγραφής άλλαξαν και ο διεθνής Έλληνας επιθετικός θα ενσωματωθεί στους νεοφώτιστους από τώρα. Η "αλλαγή πλεύσης", έγινε μετά από πιέσεις της ’ιντραχτ, που ήθελε να εντάξει από τώρα στο δυναμικό της τον 23χρονο παίκτη, και όχι από την περίοδο 2006-07 που θα έμενε ελεύθερος. Για να υλοποιηθεί η μεταγραφή η ομάδα της Φρανκφούρτης, θα καταβάλει 2.000.000 ευρώ στην Καϊζερσλάουτερν. Ο Αμανατίδης έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανεώνει ο Ράικάρντ

    25/7/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από το ’αρχους της Δανίας όπου η Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται για την υπεράσπιση του τίτλου της στην νέα περίοδο, ο Χοάν Λαπόρτα τόνισε την πρόθεση της διοίκησης της ομάδας να διατηρήσει τον Φρανκ Ράικαρντ στην τεχνική ηγεσία μέχρι το 2009. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ισπανίας ο Ράικαρντ έχει ήδη συμφωνήσει σε αυτό και μέσα στην εβδομάδα το θέμα αναμένεται να κλείσει και τυπικά. "Υπάρχει συμφωνία και θα την τηρήσουμε. Το θέμα το χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας "Τσίκι" Μπεγκιριστάϊν και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έχασαν την ευκαιρία

    25/7/2005 9:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2005 9:51:35 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την ευκαιρία να δει παίκτες που μέχρι στιγμής είχαν από ελάχιστη έως καθόλου συμμετοχή στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, είχε σήμερα ο Τροντ Σολιντ. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν εναντίον της ισραηλινής Χάποελ Τίκβα και το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του αγώνα ήταν η συμμετοχή σε αυτόν του Χρήστου Πατσατζόγλου ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο νεαρός αμυντικός που είχε να "πατήσει χόρτο" από πέρυσι τέτοια εποχή και το φιλικό με τη Λεβάντε, στην πρώτη του εμφάνιση έδειξε ανέτοιμος, αφήνοντας όμως υποσχέσεις ότι, μετά από δυόμιση χρόνια η ώρα της μεγάλης επιστροφής δεν είναι μακριά. Όσον αφορά το αποτέλεσμα. Ο αγώνας έλειψε ισόπαλος με 0-0 με τους παίκτες του Ολυμπιακού, που είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να παίξουν δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τον προπονητή τους.

    Καλός ο Ταραλίδης

    Καλύτερος παίκτης της ομάδας του Πειραιά ο Ταραλίδης, που με την αγωνιστικότητά του έδειξε ότι φέτος θα διεκδικήσει μια θέση στο χώρο του κέντρου.

    Εκτός κλίματος οι Παπάς και Κυργιάκος. Ειδικά ο δεύτερος και εκτός θέσεως, αφού ο Τροντ Σόλντ τον χρησιμοποίησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέση που δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του, καθώς στην Καλλιθέα αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού μπακ χαφ.

    Καλός και ο Ρέζιτς στο πρώτο ημίχρονο, κινητικός όπως πάντα ο Καστίγιο που αγωνίστηκε στο δεύτερο.

    Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως δεν κατάφερε να το πετύχει γκολ αν και είχε κάποιες ευκαιρίες και ένα δοκάρι στο 31΄ με σουτ του Μάριτς από δεξιά.

    Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Γιάννου (55΄ Ντουγέρογλου), Πατσατζόγλου (46΄ Μπουλούτ), Κυριάκο, Βάλλα (46΄ Ανατολάκης), Κουλουχέρη, Ταραλίδη, Ρέζιτς (46΄ Καστίγιο), Μάριτς, Μενδρινό (66΄ Πάντος), Παππά (46΄ Φιλιππάκος) και Ντακόλ.

    Σύντομα η ανακοίνωση Ίβερσεν

    Όσον αφορά τα μεταγραφικά ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της απόκτησης του Στέφεν Ίβερσεν, βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

    Ο Νορβηγός φορ έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Βαλερένγκα κόντρα στην Χάκα, για τα προκριματικά του Champions League, ενώ σε δηλώσεις γενικού διευθυντή της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Κίετιλ Σίεμ ανακοίνωσε σχεδόν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

    "Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και τις επόμενες ώρες η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί. Για αυτό και έμεινε ο παίκτης εκτός αποστολής", τόνισε.

    [06] Μπάσκετ

    Δυο διεθνείς "προβάρουν τα κόκκινα"

    25/7/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου αλλά και του Νίκου Χατζή βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο φοργουορντ του ΠΑΟΚ, έχει συμφωνήσει με τους "ερυθρόλευκους", για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά και το μένει που απομένει για την ανακοίνωση της μεταγραφής, είναι η οριστική απάντηση του "Δικέφαλου του Βορρά". Από εκεί και έπειτα, πολύ κοντά στο λιμάνι βρίσκεται και ο Νίκος Χατζής. Ο αρχηγός της "Ένωσης", έχει έρθει σε επαφή με την διοίκηση της ΚΑΕ, και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές τα έχουν βρει. Για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό θα πρέπει πρώτα να αποδεσμευτεί από την ΑΕΚ, γεγονός που αναμένετε να γίνει ακόμα και σήμερα, καθώς ο Γιάννης Φιλίππου, του έχει κάνει πρόταση μείωσης των αποδοχών του και ο παίκτης δεν την αποδέχεται. Στην έσχατη των περιπτώσεων, ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ στον πρόεδρο του "Δικέφαλου" για να τον αποδεσμεύσει.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανεβαίνει η Ξάνθη

    25/7/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το τρίτο φιλικό παιχνίδι στην Τσεχία έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Ξάνθη που επιβλήθηκε με 2-1 της Βικτώρια Σίσκωφ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β! Εθνικής της Τσεχίας. Ο Γιάννης Ματζουράκης χρησιμοποίησε κυρίως ποδοσφαιριστές που στα προηγούμενα παιχνίδια . Η Ξάνθη αιφνιδιάστηκε, καθώς οι Τσέχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Από εκεί και πέρα η ακριτική ομάδα βρήκε ρυθμό, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Ζακ Παβιό.

    Στην επανάληψη ο νεοαποκτηθείς Στέφαν Γιάνσεν με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα καθώς οι κοντινές κεφαλιές των Καζάκη και Λάφατα δεν βρήκαν στόχο.

    Επόμενος αντίπαλος είναι την Τετάρτη η Πριμπραμ σε ακόμη ένα πολύ καλό και δυνατό φιλικό παιχνίδι. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις.

    Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Πιζανόφσκι, Τοροσίδη, Κοντοδήμο, Παβιό, Ζαπρόπουλο, Μαχράτζε, Λέο Μινέιρο, Μελισσά, Γαρπόζη, Γιάνσεν και Τζόουνς.

    Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν ακόμη οι Έμερσον, Λουτσιάνο, ’ντζας, Ντε Ματίας, Τσικίνιο, Σίκωφ, Λάφατα, Λαμπριάκος, Καζάκης και Κάραμπας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 July 2005 - 20:51:01 UTC