Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρόμος στο αεροδρόμιο της Ρώμης
  • [02] Σεισμός 7, 2 Ρίχτερ
  • [03] Νίκη για ΠΑΟΚ στην Αυστρία
  • [04] Ιστορική νίκη ο Λανς Άρμστρονγκ
  • [05] Σε ειδική τελετή

    [01] Κόσμος

    Τρόμος στο αεροδρόμιο της Ρώμης

    24/7/2005 9:08:00 μμ

    Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Ίμπιζα στη Ρώμη συνοδεύθηκε έως την προσγείωσή του από ένα μαχητικό F16 του ιταλικού στρατού έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa. Το αεροδρόμιο της Ρώμης-Τσιαμπίνο έκλεισε προσωρινά έως ότου προσγειωθεί το αεροπλάνο, πρόσθεσε το Ansa, το οποίο διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής από τους ελέγχους δεν έχει βρεθεί οποιοσδήποτε εκρηκτικός μηχανισμός.

    [02] Κόσμος

    Στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας

    Σεισμός 7, 2 Ρίχτερ

    24/7/2005 8:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2005 8:46:52 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας. Το Κέντρο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε πως οι αρχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει τοπικός κίνδυνος για παλιρροϊκά κύματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ επικράτησε πανικός αναγκάζοντας τους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. "Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά της αλυσίδας Ανταμάν και Νικομπάρ", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters, αναφερόμενος στα περισσότερα από 550 νησιά στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο υπέστη σοβαρές καταστροφές από το τσουνάμι του περασμένου χρόνου. Η Ταϊλάνδη εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι σε έξι παράκτιες περιοχές, ενώ στην πρωτεύουσα Πορτ Μπλερ, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους. Στις 26 Δεκεμβρίου 2004 εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αλυσίδα των νησιών κατά τη διάρκεια του τσουνάμι και χιλιάδες αγνοούνται ακόμη και θεωρούνται νεκροί.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη για ΠΑΟΚ στην Αυστρία

    24/7/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρουσία περίπου εκατό φιλάθλων του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε σήμερα στο πρώτο επί αυστριακού εδάφους φιλικό του παιχνίδι της τσέχικης Σλοβάτσκο με 4-3. Δύο τέρματα για τον "Δικέφαλο" σημείωσε ο Σαλπιγγίδης (18΄, 57΄) και από ένα οι Βαγγελής (53΄), Μίετσελ (76΄). Για τους Τσέχους, οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σουσκάσεβιτς, και τα τρία τέρματα πέτυχε ο Πόσπεχ (25΄, 43΄, 65΄). Ο ΠΑΟΚ από την γραμμή του κέντρου και εμπρός έδειξε θετικά στοιχεία και πως σίγουρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες, όμως πίσω έδειξε αμυντικά κενά τα οποάι εξάλλου ήταν αυτά που κόστισαν και το τρία γκολ του παθητικού.

    [04] Ιστορική νίκη ο Λανς Άρμστρονγκ

    24/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το φινάλε ενός αθλητή του βεληνεκούς του Λανς Άρμστρονγκ δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από έναν ιστορικό θρίαμβο! Η έβδομη συνεχής νίκη του Αμερικανού στον Γύρο της Γαλλίας, αποτελεί αναμφίβολα ρεκόρ που θα περάσουν πολλά χρόνια πριν καταρριφθεί και κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο μια σπουδαία καριέρα. Ο Άρμστρονγκ είχε υποσχεθεί πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση με την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στην Γαλλία και το κατάφερε χωρίς μάλιστα να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, αφού πήρε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από το πρώτο κιόλας ετάπ και το διατήρησε μέχρι τον σημερινό τερματισμό στα Ηλύσια Πεδία. Τέσσερα λεπτά πίσω του τερμάτισε ο Ιταλός, Ιβάν Μπάσο και άλλα δύο πιο πίσω, τρίτος ήταν ο Γερμανός, Γιαν Ούλριχ. Στο βάθρο των νικητών ο Άρμστρονγκ αποχαιρέτησε τους φίλους του, προέβλεψε πως οι δύο αντίπαλοί του θα είναι οι θριαμβευτές των επόμενων ετών στον Γύρο και απάντησε στους αμφισβητίες του, με την χαρακτηριστική φράση, "Vive le Tour. Forever!", δηλαδή, "Ζήτω ο Γύρος. Για πάντα"!

    [05] Πολιτισμός

    Αποκαλυπτήρια αγάλματος του στρατηγού Μιλτιάδη

    Σε ειδική τελετή

    24/7/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στρατηγού Μιλτιάδη, πραγματοποιήθηκαν τη Κυριακή σε ειδική τελετή στον Τύμβο του Μαραθώνα, από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. "Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα αλλά με τεράστια προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό", τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Η τελετή ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, με την βράβευση των τεσσάρων Ολυμπιονικών, της Νίκης Μπακογιάννη, της Σοφίας Μπεκατόρου, του Στέλιου Μηγιάκη και του Πέτρου Γαλακτόπουλου. Το 490 π.Χ. στην ομώνυμη μάχη, ο διασημότερος αγγελιοφόρος της αρχαιότητας Φειδιππίδης έτρεξε από τον Μαραθώνα έως τα τείχη της Αθήνας και ανακοινώνει την νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών λέγοντας "νενικήκαμεν", ενώ στη συνέχεια πέφτει νεκρός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 July 2005 - 20:50:27 UTC