Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνής καταδίκη
  • [02] Έσωσε την "τεσσάρα"
  • [03] Θετικά στοιχεία απέναντι στην Ραπίντ
  • [04] Θετικό και το δεύτερο τεστ
  • [05] Έλαμψαν οι έφηβοι
  • [06] Τέλος για τους Νέους

    [01] Μ. Ανατολή

    Η παγκόσμια κοινότητα στο πλευρό της Αιγύπτου

    Διεθνής καταδίκη

    23/7/2005 9:45:00 μμ

    "Διαβολικούς" χαρακτήρισε τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο. "Πρόκειται για διαβολικούς ανθρώπους, που λένε ότι το έκαναν στο όνομα του ισλάμ", ανέφερε σε ανακοίνωση ο Στρο. Σύμφωνα με αιγυπτιακή νοσοκομειακή πηγή, δύο Βρετανοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, μια πληροφορία την οποία δεν επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. "Οκτώ Βρετανοί τραυματίστηκαν, οι δύο από τους οποίους δυστυχώς πολύ σοβαρά", ανέφερε ο Στρο. Ο Τζακ Στρο δήλωσε επίσης ότι, η Βρετανία δεν έχει τροποποιήσει τις συστάσεις της προς τους Βρετανούς τουρίστες, που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο. "Έχουμε ήδη προειδοποιήσει για την ύπαρξη υψηλού κινδύνου τρομοκρατίας στην Αίγυπτο όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου", δήλωσε ο Στρο. "Συνιστούμε να μην γίνονται ταξίδια μόνο σε περιοχές όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει άμεση ή ενδημική τρομοκρατική απειλή ή όταν δεν επικρατεί η τάξη και δεν γίνονται σεβαστοί οι νόμοι σε μία χώρα", πρόσθεσε.

    Την οδύνη και την αγανάκτησή του, εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    "Στους δύσκολους αυτούς καιρούς οι ΗΠΑ τάσσονται στο πλευρό της φίλης και συμμάχου Αιγύπτου. Μαζί θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε αυτή τη μάστιγα που δεν γνωρίζει σύνορα και δεν σέβεται καμία θρησκεία", τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις που επισκέπτεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Μήνυμα συμπαράστασης προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ απέστειλε ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Από τη μεριά του ο Λευκός Οίκος καταδίκασε "με τους πιο ισχυρούς όρους" τις "βάρβαρες" επιθέσεις, στο Σαρμ ελ-Σέιχ. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τους πιο ισχυρούς όρους τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο που σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς αθώους πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών", αναφέρει ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου. "Προσευχόμαστε για τα θύματα και τις οικογένειές τους και ενωνόμαστε με τη διεθνή κοινότητα στην καταδίκη αυτής της επίθεσης εναντίον του πολιτισμένου κόσμου", προστίθεται στο ανακοινωθέν.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους "μίλησε με τον Πρόεδρο Μουμπάρακ σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ) και εξέφρασε τα προσωπικά συλλυπητήριά του και τη συμπαράσταση του αμερικανικού λαού".

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σθεναρά στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού αυτήν την ώρα του εθνικού πένθους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να συνδράμουν την αιγυπτιακή Κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τα θύματα και να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα", προστίθεται στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου. "Με τη συμπαράταξη όλων στο πλευρό του υπόλοιπου πολιτισμένου κόσμου θα κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον αυτής της μάστιγας", καταλήγει το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

    Μηνύματα καταδίκης και αποφασιστικότητας για την πάταξη της τρομοκρατίας εξέδωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σϊλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ ο Ιταλός πρόεδρος Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι σε τηλεγράφημά του προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του εκφράζει την βαθύτατη λύπη του.

    Από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε αποτροπιασμό και δήλωσε έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στις αιγυπτιακές αρχές.

    Η Ιορδανία, η Παλαιστινακή Αρχή, το Ιράκ, το Ιράν εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης των πολύνεκρων επιθέσεων στο Σαρμ-ελ-Σέιχ.

    Η Σουηδία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδέψουν προς την πληγείσα από την τρομοκρατία περιοχή, ενώ αλληλεγγύη και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλο τον αιγυπτιακό λαό απέστειλαν η Ελβετία, η Ισπανία και η Σλοβακία.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ καταδίκασε τις επιθέσεις, ως "απάνθρωπες πράξεις" και πρότεινε στην Αίγυπτο τη συνδρομή του, στα πλαίσια όσων προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία που έχουν υπογράψει από το 1979. Τουλάχιστον ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε σε αυτές τις επιθέσεις. Άλλοι 10.000 ισραηλινοί τουρίστες παραθερίζουν αυτήν τη στιγμή στο αιγυπτιακό θέρετρο, το οποίο εξακολουθούν να προτιμούν για τις διακοπές τους παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για τους κινδύνους κατά της ασφάλειάς τους.

    "Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην κυβέρνηση και στον αιγυπτιακό λαό, καθώς και τις ευχές μας για ταχεία αποκατάσταση των τραυματιών", τόνισε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδος των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερακάτ.

    Το γερμανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως κλιμάκιο τεσσάρων ατόμων από την πρεσβεία στο Κάιρο απεστάλη στο Σαρμ Ελ Σέιχ για να συνδράμει όσους Γερμανούς έχουν πέσει πιθανώς θύματα της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Γερμανοί μεταξύ των νεκρών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ Αλ Άντλι τόνισε πως οι δράστες των επιθέσεων στο Σαρμ Ελ Σέιχ είναι πιθανόν να διατηρούσαν δεσμούς με εκείνους που είχαν πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά πλήγματα στην Τάμπα, στο Σινά, τον περασμένο Οκτώβριο, από τα οποία είχαν σκοτωθεί 34 άνθρωποι. "Διαθέτουμε ενδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ίχνη των υπευθύνων για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά τεκμαίρουν πως οι επιθέσεις αυτές μπορεί να συνδέονται με εκείνες στην Τάμπα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ξεκινήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    "Ένα από τα χειρότερα φαινόμενα της εποχής μας", χαρακτηρίζει την τρομοκρατία ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους που αποστέλλει θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στον αιγυπτιακό λαό.

    Συλλυπητήρια απέστειλε στον πρόεδρο Μουμπάρακ η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη και ο πρωθυπουργός της χώρας Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.

    Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ κάλεσε τους δράστες τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων να μεταμεληθούν και να παραδώσουν τα όπλα, ενώ απέστειλε θερμά συλλυπητήρια στην Αίγυπτο.

    Η αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης στη χώρα, καταδίκασε με έντονο τρόπο τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Σαρμ - ελ Σέιχ τονίζοντας ότι με τις πράξεις αυτές "αποσταθεροποιείται η χώρα και επωφελούνται αποκλειστικά και μόνο οι Αμερικανοί και οι σιωνιστές".

    Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, η πρεσβεία και το προξενείο μας στο Κάιρο βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, καθώς και με ταξιδιωτικά γραφεία που εξειδικεύονται σε ταξίδια στην περιοχή.

    Τα συλλυπητήρια τους προς τον Πρόεδρο Μουμπάρακ απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

    "Οι αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας σας, που προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αθώων πολιτών, καταδικάζονται από κάθε άνθρωπο με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Σας εκφράζω προσωπικώς τα συλλυπητήριά μου και σας μεταφέρω τα αισθήματα συμπαράστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη χώρα σας και τις οικογένειες των θυμάτων", τονίζει ο κ. Παπούλιας.-

    "Συμπαραστεκόμαστε και σας στηρίζουμε στην αποφασιστικότητά σας και στον αγώνα σας ενάντια στην τρομοκρατία", σημειώνει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό του για την σημερινή τρομοκρατική επίθεση. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι "αθώες ζωές χάθηκαν σε αυτήν την τραγική επίθεση" και εκφράζει τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την αμέριστη συμπαράστασή και ειλικρινή συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων.

    Τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αίγυπτο, εκφράζει με μήνυμα στον Αιγύπτιο ομόλογό του Ahmed Aboul Gheit, ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και παράλληλα δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον αυτό ζητηθεί.

    Ο κ. Μολυβιάτης αναφέρει ότι πληροφορήθηκε τα σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα "με μεγάλη θλίψη και έκπληξη" και τονίζει ότι "τέτοιες πράξεις ωμής βίας είναι απερίφραστα καταδικαστέες από όλους μας". Τέλος ο Υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει τη δέσμευσή "να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας".

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έσωσε την "τεσσάρα"

    23/7/2005 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να κάνει πολλές αλλαγές ο Τροντ Σόλιντ ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο δεύτερο φιλικό του για φέτος, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, από την οποία ηττήθηκε με 4-3, ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με τους "ερυθρόλευκους" να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους κρίνεται αρκετά καλός τηρουμένων των αναλογιών φυσικά με μοναδική ίσως παραφωνία τον Γρηγόρη Γεωργάτο ο οποίος προφανώς λόγω κούρασης προτιμούσε να αναζητά τους συμπαίκτες του με μεγάλες και καθόλου σίγουρες μπαλιές. Κατά τα άλλα η σοβαρότητα του φιλικού οδήγησε τον Νορβηγό να παρατάξει ένα 3-4-3 με τον Καψή κα τον Σούρερ να τα πηγαίνουν αρκετά καλά πίσω και να χάνουν τους αντιπάλους τους ουσιαστικά μόνο στην φάση που έγινε το 1-0 από τον Λουίς Γκαρσία. Ο Τουρέ ήταν λιγότερο αρχοντικός σε σχέση με την Γιάμπλονετς αλλά και πάλι ξεχώρισε, μοιράζοντας παιχνίδι και βλέποντας γήπεδο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει κιόλας πριν την λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Ριβάλντο εκμεταλλεύτηκε έξυπνο γύρισμα του Καφέ και έκανε το 1-1.

    Τραγικό ξεκίνημα στην επανάληψη

    Στο δεύτερο μέρος ο Γεωράτος αντικαταστάθηκε από τον Μπουλούτ, όμως ο Ολυμπιακός άφησε το καλό πρόσωπο στα αποδυτήρια. Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν οι "ερυθρόλευκοι" ο κεφάτος Μίλαν Μπάρος είχε φέρει την Λίβερπουλ αέρα πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Τσέχος στο 49' ξεγέλασε και τον Λέμενς σε μια από τις υπερασιόδοξες εξόδους του και πάσαρε στον Μοριέντες που έκανε το 2-1, ενώ στο 52' ο Μπάρος επωφελήθκε από σέντρα του Ζέντεν και σημείωσε το 3-1. Το 4-1 "έγραψε" για την Λίβερπουλ και πάλι ο Μπάρος. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση της Λίβερπουλ και ανέβασε τον ρυθμό του κάνοντας μερικές όμορφες επιθετικές προσπάθειες, εκ των οποίων μάλιστα δύο απέδωσαν. Ο Οκκάς κέρδισε πέναλτι στο 77' και το εκτέλεσε ο αρχηγός για να κάνει το 4-2, ενώ και πάλι ο Τζόρτζεβιτς στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 4-3. Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως ο Ριβάλντο έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει σε σουτ μέσα από την περιοχή. Σε γενικές γραμμές η αλλαγή του συστήματος από το κλασικό 4-3-3 στο οποίο αρέσκεται ο Σόλιντ στο 3-4-3 φάνηκε να αποδίδει απέναντι σε δραστήριο αντίπαλο μάλιστα, φάνηκε όμως πως θέλει και δουλειά αφού οι ελλείψεις κοστίζουν και οδηγούν εύκολα σε "τεσσάρες".

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάρσον, Χοσέμι (63' Γκάραχερ), Μεντζάνι, Χίπια (46' Γουίτμπρεντ), Ρίισε (46' Αλόνσο), Πότερ (69' Λεταλέκ), Χάμαν (46' Σισόκο), Τζέραρντ (46' Ζέντεν), Λουίς Γκαρσία (46' Γουόρνοκ), Κράουτς (46' Μπάρος), Σισέ (46' Μοριέντες).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λέμενς, Κωστούλας, Καψής, Σούρερ, Μαυρογενίδης (58' Στολτίδης), Τουρέ, Καφές, Γεωργάτος (46' Μπουλούτ), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου (60' Οκκάς).

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικά στοιχεία απέναντι στην Ραπίντ

    23/7/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τους νέους παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους παλιούς να έχουν την γνωστή καλή απόδοση, η ΑΕΚ επικράτησε της Ραπίντ Βουκουρεστίου στο δεύτερο φιλικό της στο Κόνιε της Ιταλίας, όπου μάλιστα είχε και την τοπική εξέδρα με το μέρος της. Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν ο Βιενλίνσκι και ο Κρασσάς ο οποίος μάλιστα ήταν και ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Ο Βιενλίνσκι χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ με την φανέλα της ΑΕΚ στο 40', όταν πήρε την μπάλα από τον Μάλμπασα, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κρασσάς στο 52' και αφού στην επανάληψη ο Σάντος είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα.

    Εντυπωσίασε ο Σορεντίνο

    Ένα λεπτό μετά το γκολ του Κρασσά ο νέος τερματοφύλακας της ΑΕΚ ο Ιταλός Σορεντίνο έκανε μια εξαιρετική απόκρουση και έδειξε τις ικανότητές του, χαροποιώντας τους ανθρώπους της ομάδας, δεδομένου πως έχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με τον "δικέφαλο" στην Ιταλία. Στην επανάληψη πάντως εκτός από τον Σορεντίνο, αγωνίστηκαν και άλλοι νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αν μη τι άλλο να έχουν πολύ πάθος για να αγωνιστούν.

    ΑΕΚ: Χιώτης (46' Σορεντίνο, 81' Αραμπατζής), Γεωργέας (46' Κουτρουμάνος), Μόρας (46' Παπασταθόπουλος), Τσιρίλο (35' Αλεξόπουλος), Μάλμπασα (46' Κόντης), Κυριακίδης, Σαπάνης (46' Ίβιτς), Λάκης (46' Μπούρμπος), Σέζαρ (46' Κρασσάς), Λυμπερόπουλος (46' Σοάρες), Βενλίνσκι (46' Κομβολίδης).

    ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Ντόλχα (64' Πούρτσα), Ι. Στάνκου (46' Ράντα), Βασιλάκε (46' Ενέ), Μπαντόι (61' Ποστολάτσε), Μαλνταρασάνου, Μαφτέι (46' Ίλιες), Κονσταντίν (46' Πέρζα), Ρ. Στάνκου, Μάρα, Μπούγκα, Μολντοβάν (46' Ρούσου).

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικό και το δεύτερο τεστ

    23/7/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντί του Έκι Γκονζάλες, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι παρέταξε αυτή που, στην παρούσα φάση, θεωρείται από όλους ως η βασική ενδεκάδα. Η Μόντσα σίγουρα δεν είναι ο αντίπαλος που θα φόβιζε τους "πρασίνους" ήταν όμως και πιο ομάδα από τους επίλεκτους του Μπόρμιο, οπότε τα συμπεράσματα ασφαλώς και βαρύνουν περισσότερο. Τα δύο τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν ο Ρουμάνος μέσος με ωραίο σουτ και ο Φάνης Γκέκας με εμπνευσμένη ενέργεια, ωστόσο το σημαντικό ήταν πως και σε αυτόν τον αγώνα, ορισμένα πράγματα έμοιαζαν απλά για τον Παναθηναϊκό, γεγονός που δείχνει πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό σημείο.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (α' ημίχρονο): Γκαλίνοβιτς (31' Εμπέντε), Βύντρα, Μόρις, Σέριτς, Γκούμας, Μπίσκαν, Κονσεϊσάο, Σανμαρτεάν, Παπαδόπουλος, Γκέκας, Βόουτερ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (β' ημίχρονο): Εμπέντε (60' Σιημητράς), Κώτσιος, Μόρις (67' Κοκολάκης), Δάρλας, Άντριτς, Τζιόλης, Χαραλαμπίδης, Γκονζάλες, Μάντζιος, Γκάντσεφ (75' Λεοντίου), Γκέκας (60' Κρητικός).

    ΜΟΝΤΣΑ: Ρίγκι, Κάμπι, Ντος Σάντος, Εσπινάλ, Τζαρέντα, Μπαρτζέλι, Σκατσόλα, Νεμάσι, Φεντερίτσι, Πονταρόλο, Μπερτολίνι

    [05] Έλαμψαν οι έφηβοι

    23/7/2005 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εκπληκτική ήταν η σημερινή ημέρα για την ελληνική αποστολή στο Κάουνας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων-νεανίδων, καθώς ενώ όλοι περίμεναν καλές επιδόσεις από ορισμένους αθλητές , όχι απλώς επαληθεύθηκαν, αλλά ήταν σε θέση και να πανηγυρίσουν όσο πιο θερμά μπορούσαν. Το χρυσό μετάλλιο του Γιάννη-Γιώργου Σμάλιου στον ακοντισμό και το ασημένιο του Δουβαλίδη στα 110μ. με εμπόδια ήταν ό,τι καλύτερο σε μια ημέρα που είχαμε γενικώς πολλούς αθλητές σε αρκετά υψηλές θέσεις. Ο Σμάλιος φυσικά είναι εκείνος που κλέβει την παράσταση με την βολή του στα 77 μέτρα και 25 εκατοστά στην τελευταία μάλιστα προσπάθεια, αφού μέχρι τότε πρώτος ήταν ο Γερμανός , Αλεξάντερ Βιέβεγκ με 75.85μ. ο οποίος όμως τελικά έμεινε δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φινλανδός Άριο Μάνιο.

    "Ασημένιος" ο Δουβαλίδης

    Το ασημένιο μετάλλιο στα 110 μέτρα εμπόδια, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης. Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 13 δεύτερα 99 εκατοστά στον τελικό του αγωνίσματος, όπου ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Νίκος Φιλανδαράκης ήταν 4ος με 14.56. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε ο Γάλλος Γκαρφέλντ Νταριέν με 13.77, ενώ τρίτος ήταν ο Γερμανός Αλεξάντερ Τζον με 14:10. Στο επί κοντώ νεανίδων, η Νικολέτα Κυριακοπούλου, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί για το μετάλλιο, αφού τα 4.00μ. που υπερέβη στην τρίτη προσπάθεια της, δεν στάθηκαν ικανά να την ανεβάσουν στο βάθρο και περιορίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης.

    Ακόμη την 5η θέση στα 400μ. εμπόδια, κατέκτησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον τελικό του αγωνίσματος, σημείωσε επίδοση 51.64 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και κατετάγη στην 5η θέση, ενώ ο Κώστας Αναστασίου στο ίδιο αγώνισμα ήταν 6ος με 52.16. Στα 10.000μ. βάδην, ο Γιάννης Κάφκας σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 45:55.22 και πήρε την 11η θέση. Στον τελικό του τριπλούν εφήβων, προκρίθηκαν οι Γιώργος Τσάκωνας και Νίκος Φράγκος. Ο πρώτος σημείωσε την 6η καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 15 μέτρα 27 εκατοστά, ενώ ο Φράγκος "προσγειώθηκε" στα 15.21μ., επίδοση που ήταν η 9η καλύτερη. Στον αντίστοιχο τελικό των νεανίδων προκρίθηκε η Ελένη Μασλίγγα η οποία είχε επίδοση 5 μέτρα 99 εκατοστά, την 11η των προκριματικών. Αντίθετα, εκτός τελικού έμεινε η Μαρία-Ελένη Καφούροου με 5.82μ. (17η επίδοση).

    Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και στον τελικό των 4χ400μ. εφήβων. Συγκεκριμένα οι Κλίσιαρης, Παπαδόπουλος, Αναστασίου, Ρέγγας που αποτελούσαν την ομάδα πήραν την 5η θέση στην 2η προκριματική σειρά με 3:10.29, επίδοση που τους χάρισε το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό του αγωνίσματος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος για τους Νέους

    23/7/2005 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αποκλείστηκε η Εθνική Νέων από την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά την ήττα της με 3-0 από τη Σερβία/Μαυροβούνιο και την επικράτηση της Γερμανίας επί της Βόρειας Ιρλανδίας με 2-1. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 4΄ με τον Βεσελίνοβιτς και στο 16΄ ο Αρσενίγεβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το 3-0 σημείωσε και πάλι ο Βεσελίνοβιτς δύο λεπτά πριν από τη λήξη του α΄ ημιχρόνου.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σωτηρίου, Ρίκκα, Μάκος, Κοτίτσας (86΄ Αραβίδης), Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Ηλιάδης (46΄ Μπαλάφας), Περπερίδης, Λυσγάρας (46΄ Σουλίδης), Τριποτσέρης, Σιόντης.

    ΣΕΡΒΙΑ/ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Γιόβιτς, Πάβλοβιτς Π., Τζάλοβιτς, Κάτσαρ, Περεντίγια, Σμίλιανιτς, Μπογκντάνοβιτς, Βεσελίνοβιτς (71΄ Ντούροβιτς), Μαρίνκοβιτς (46΄ Τζούροβιτς), Πάβλοβιτς Μ., Αρσενίγεβιτς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 July 2005 - 20:50:51 UTC