Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονόδρομος οι αλλαγές
  • [02] Κινδυνεύουμε από την Ασπαρτάμη;
  • [03] Στα "κόκκινα" ο Μπουλούτ
  • [04] Δριμεία επίθεση Παπανδρέου
  • [05] Αντιδράσεις για Μάνο - Ανδριανόπουλο
  • [06] Υπόχρεο αποζημίωσης ΟΤΑ και δημόσιο
  • [07] Μάχη σε δύο μέτωπα στο Μόντρεαλ
  • [08] Φροντίζει για να... έχει η Τσέλσι
  • [09] Έπεσαν πριν καλά καλά... ανέβουν
  • [10] "Ερυθρόλευκο" ντελίριο στο Ρέντη
  • [11] "Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" από το Βραζιλιάνο
  • [12] Στο τελικό του Εσπίνιο οι "μικρές"
  • [13] Μάλεβιτς ο... εκλεκτός στο "λιμάνι"
  • [14] Θα συνεχίσει την προσπάθεια η Λίγκα
  • [15] Στην έκθεση Χαλεπά ο Πρόεδρος

    [01] Πολιτική

    Μήνυμα φιλίας

    Μονόδρομος οι αλλαγές

    15/7/2005 10:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2005 11:48:45 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, αφού προηγουμένως ακούσει και συνθέσει όλες τις προτάσεις, επανέλαβε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός από τη Λήμνο, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΝΔ στο νησί. Ο κ. Καραμανλής καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και κάλεσε την ανθρωπότητα να μην υποταχθεί στο φόβο, αλλά να εργαστεί για να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια της τρομοκρατίας. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας με τους γείτονές μας. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Πάρκο της Μύρινας και είχε συνάντηση με τον υπουργό Αιγαίου, με βουλευτές του νομού Λέσβου και τον νομάρχη, και με δημάρχους της Λήμνου.

    Αποφασισμένοι για μεταρρυθμίσεις

    Κατά την ομιλία του, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης να αλλάξουν όλα όσα καθηλώνουν την ελληνική κοινωνία για να κινηθεί σε μια νέα προοπτική, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και τη διασφάλιση του αύριο από σήμερα. Στόχος, όπως είπε ο ίδιος, είναι να αποκτήσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο - πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό - στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη.

    Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δρομολόγησε σειρά αλλαγών για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της οικονομίας και της αναπτυξιακής διαδικασίας, του εκπαιδευτικού συστήματος και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Μάλιστα, στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την καινοτομία, αλλά και σε μια διευρυμένη διάσταση του Πολιτισμού.

    Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής έκανε ευρεία αναφορά στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προχωρούν και ολοκληρώνονται σύντομα οι τελευταίες διαδικασίες για τη δημιουργία Μουσείου της Δημοκρατίας στον Άγιο Ευστράτιο. Όσον αφορά στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση των τοπικών φορέων ώστε να ιδρυθεί στο νησί πανεπιστημιακή σχολή, με δύο τμήματα.

    Απευθυνόμενος στους νέους, ζήτησε την αμεσότερη και μαζικότερη συμμετοχή τους στα κοινά, καθώς και τις προτάσεις τους.

    Να μην υποταχθούμε στον φόβο

    Εξάλλου, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο κ. Καραμανλής τις τρομοκρατικές επιθέσεις , την έκρηξη του φανατισμού, του παραλογισμού και του μίσους, εκφράζοντας τη συμπάθειά του στις οικογένειες των θυμάτων που άφησαν πίσω τους τα απεχθή εγκλήματα στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη.

    Μάλιστα, τόνισε ότι οι τρομοκράτες δεν δικαιούνται να επικαλούνται καμία ιδεολογία , καμία θρησκεία, κανέναν πολιτισμό και ότι είναι υποχρέωση της ανθρωπότητας να μην υποταχθεί στο φόβο, αλλά να εργαστεί για να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια της διεθνούς τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η Ελλάδα ακολουθεί μια στρατηγική ειρήνης και συνεργασίας στο σύγχρονο κόσμο, με όραμα και ρεαλισμό για την Ευρώπη του κοινού μέλλοντος, που γίνεται πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη γειτονική Τουρκία και επανέλαβε τη στήριξη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

    Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η διαδρομή εξαρτάται πρωτίστως από την ανταπόκριση της ίδιας της Τουρκίας στις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε., στους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο.

    [02] Υγεία

    Νέα έρευνα την χαρακτηρίζει καρκινογόνο παράγοντα

    Κινδυνεύουμε από την Ασπαρτάμη;

    15/7/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η πολεμική για το αν η ασπαρτάμη, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρκίνου, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, μετά από έρευνα που διεξήγαγε το ευρωπαϊκό ογκολογικό ινστιτούτο με έδρα τη Μπολόνια, B. Ramazzini, σύμφωνα με την οποία η γλυκαντική ουσία είναι καρκινογόνος παράγοντας. Άμεση υπήρξε η αντίδραση της γαλλικής υπηρεσίας ασφάλειας τροφίμων (Agence Francaise de securite des Aliments sanitaires), η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι μετά την ιταλική έρευνα, εγείρονται νέα ερωτήματα. Παρέμβαση όμως, έκανε και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα της ασπαρτάμης, αφού πρώτα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα όλων των ερευνών που υπάρχουν για την ουσία, στην ιατρική βιβλιογραφία.

    Περισσότερα δεδομένα ζητά η Γαλλία

    Η γαλλική υπηρεσία, είχε κάνει ενδελεχή ανάλυση για την πιθανή σχέση ασπαρτάμης ανάπτυξης καρκίνου και το 2002.

    Στην έκθεση που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα επιστημονικά δεδομένα που είχε στη διάθεση της, και τα οποία παρέθετε, έδειχναν ότι δεν υπάρχει σχέση αιτίας αποτελέσματος στη λήψη ασπαρτάμης και εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου στους ανθρώπους και τα ζώα.

    Το συμπέρασμα αυτό, προέκυπτε από πολλές έρευνες, μεταξύ αυτών, της Επιτροπής για την Ανθρώπινη Διατροφή που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2002.

    Σήμερα, μόλις μία μέρα, μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ογκολογικού Ινστιτούτου B Ramazzini,επανέρχεται στο θέμα, ζητώντας να επιβεβαιωθούν τα πρωταρχικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου.

    Ο γαλλικός φορέας ζητά ακόμα, μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα επιστημονικά δεδομένα την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων ( EFSA), η οποία όπως τονίζει θα πρέπει, αν η έρευνα επιβεβαιωθεί να επανεκτιμήσει τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η Ασπαρτάμη για τη δημόσια υγεία.

    Σε μία τέτοια περίπτωση, προτείνεται από το γαλλικό φορέα, να αναθεωρηθεί το καθημερινό όριο ασφαλούς κατανάλωσης.

    Χρόνο ζητά η Ευρωπαϊκή Αρχή

    Με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων, τονίζει ότι άμεσα θα επανεξετάσει όλα τα νέα δεδομένα , λαμβάνοντας υπ΄ όψιν της, πέρα από τη έρευνα του ινστιτούτου Ramazzini, και άλλες έρευνες που υπάρχουν στην ιατρική βιβλιογραφία για το γλυκαντικό υποκατάστατο της ζάχαρης.

    Εξηγεί, όμως προκαταβολικά, ότι για αυτό θα χρειαστεί ενδεχομένως να περάσουν αρκετοί μήνες.

    Μέχρι τότε, σημειώνει, ότι δεν είναι φρόνιμο να προτείνει αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών.

    "Είναι καρκινογόνος"

    Τι έδειξε όμως η έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας και Περιβαλλοντικών Επιστημών Β. Ramazzini; (European Foundation of Oncology and Environmental Sciences, B.Ramazzini).

    Τα αποτελέσματα των μελετών που έγιναν σε 1.800 ποντίκια φανέρωσαν "για πρώτη φορά ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος παράγοντας".

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γλυκαντική ουσία μπορεί να προκαλέσει λέμφωμα ή λευχαιμία στα θηλυκά ποντίκια ακόμη και όταν χορηγείται σε μικρές δόσεις, ίσες περίπου με την ημερήσια ποσότητα που μπορεί να καταναλώσει ένας άνθρωπος.

    Αν τα αποτελέσματα των ερευνών, επιβεβαιωθούν, η τεράστια βιομηχανία των light προϊόντων θα καταρρεύσει .

    Με γνώμονα αυτό, ελπίζουμε, οι μελέτες να συνεχισθούν απρόσκοπτα και η ζυγαριά να μην γείρει τελικά, προς τη μεριά των συμφερόντων.

    Σχετικά Links: Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων

    Ινστιτούτο Ramazzini

    Ανακοίνωση της Γαλλικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια Τροφίμων

    Ανάλυση της Γαλλικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων για την Ασπαρτάμη (Μάιος 2002)

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα "κόκκινα" ο Μπουλούτ

    15/7/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ακόμη "βόμβα" - ευτυχώς χωρίς θύματα - έσκασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της αποψινής ανοικτής προπόνησης της ομάδας στο Ρέντη, όπου παρακολουθήσαν περίπου 9.000 φίλαθλοι των "ερυθρολεύκων". Ο ισχυρός άντρας της νταμπλούχου ομάδας ανακοίνωσε την απόκτηση του Τούρκου διεθνούς της γερμανικής Μόναχο 1860, Ερόλ Μπουλούτ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον πειραϊκό σύλλογο για 2+1 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Μπουλούτ αγωνίστηκε και στη Νέα Σμύρνη με τη φανέλα του Πανιωνίου

    Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

    "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Τούρκου ποδοσφαιριστή Ερόλ Μπουλούτ. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2+1 χρόνια".

    Ο Μπουλούτ, που γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1975, γίνεται ο πρώτος Τούρκος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του συλλόγου και μπορεί να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τούρκος μεσοαμυντικός έχει αγωνιστεί και στις ομάδες Φενερμπαχτσέ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αντανασπόρ και Μπούρσασπορ

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ερυθρόλευκο" ντελίριο στο Ρέντη

    [04] Πολιτική

    Σκληρή κριτική από το Ρέθυμνο

    Δριμεία επίθεση Παπανδρέου

    15/7/2005 11:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2005 11:43:21 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Για επέλαση αντιλαϊκών μέτρων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή, από το Ρέθυμνο, όπου φέτος διεξάγεται το 8ο Συμπόσιο της Σύμης. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως οι λύσεις στις εργασιακές αλλαγές πρέπει να αναζητηθούν μέσα από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων, και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει δύο μέτωπα: το ένα της αντιπολίτευσης απέναντι σε μια συντηρητική κυβέρνηση και το άλλο των προτάσεων και των οραμάτων. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, σημείωσε ότι οι δηλώσεις του "μπορούν να εκληφθούν περισσότερο ως προσπάθεια εξόδου από την πολυήμερη απομόνωσή του σε συμπόσιο στην Κρήτη, παρά ως ουσιαστική αντιπολίτευση". Για παντελή αδυναμία του κυβερνητικού εκπροσώπου να απαντήσει επί της ουσίας στα θέματα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης. "Η αυθάδεια, η προπέτεια και το θράσος, δεν συνιστούν απάντηση", σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασάκης.

    "Προσπάθειες καπήλευσης της Εκκλησίας"

    Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι, όταν έλθει στην κυβέρνηση, θα καταργήσει όλα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους, ενώ αναφερόμενος στην τρομοκρατία τόνισε ότι, από τις συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συμποσίου, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο που πλήττει όλες τις κοινωνίες.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να καπηλευθεί την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, καλώντας τον Πρωθυπουργό να βάλει τέλος στην υπονόμευση ενός θεσμού.

    "Αυτό που με έχει ανησυχήσει, εδώ και πολύ καιρό, είναι η υπόγεια προσπάθεια της ΝΔ, να καπηλευτεί, να αιχμαλωτίσει, την ίδια την Εκκλησία και την ίδια την Ορθοδοξία", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πια όχι μόνο ενδείξεις, αλλά πειστήρια, για την προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί την Εκκλησία.

    "Την προειδοποιούμε. Η Ορθοδοξία δεν ανήκει σε κανένα. Αποτελεί κοινή παράδοση του λαού μας, και δεν θα αφήσομε να γίνει υποχείριο κανενός κόμματος. Καλώ τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στην υπονόμευση ενός θεσμού που δεν του ανήκει", τόνισε ο ίδιος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες κόντρες για το κείμενο

    Στην Βουλή το εργασιακό

    [05] Πολιτική

    Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Αντιδράσεις για Μάνο - Ανδριανόπουλο

    15/7/2005 8:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2005 9:54:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Προβληματισμό αλλά και αντιδράσεις σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι θέσεις που εξέφρασαν πρόσφατα οι βουλευτές Επικρατείας, κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος, για το εργασιακό, το ωράριο και το ασφαλιστικό των τραπεζών. Συγκεκριμένα, οριστική ρήξη με τους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού ζητά σε ανακοίνωσή της από τον Γιώργο Παπανδρέου, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, κρατά χαμηλά τους τόνους, παρατηρώντας ότι το Κίνημα έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα υπέρ των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων αλλά είναι ένα μεγάλο συμμετοχικό κόμμα, στο οποίο μπορούν να εκφράζονται πολλές απόψεις.

    "Προστάτες των μη προνομιούχων"

    "Το ΠΑΣΟΚ πάντα το διέκρινε αποτελεσματική αριστερή πρόταση και όχι η σύγχυση. Βρισκόμαστε μπροστά στην εφιαλτική επικράτηση της ασύδοτης αγοράς και οφείλουμε να γίνουμε προστάτες των αδύναμων στρωμάτων, των μη προνομιούχων και όχι υπηρέτες του κεφαλαίου, όπως μας θέλουν οι κ.κ. Ανδριανόπουλος και Μάνος", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ .

    Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συνεργασία με κάποιους ανθρώπους που δεν εκφράζουν τις απόψεις του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Δαμανάκη .

    [06] Κοινωνία

    Σε περίπτωση τροχαίου λόγω κακοτεχνιών - αμέλειας

    Υπόχρεο αποζημίωσης ΟΤΑ και δημόσιο

    15/7/2005 9:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πρόκριμα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από θύματα τροχαίων, που προκλήθηκαν από κακοτεχνίες ή αμέλειες του δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο επιδίκασε 312.087 ευρώ στην οικογένεια 48χρονου μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε θανάσιμα στις 13 Απριλίου 2002, στο 2ο χλμ. της λεωφόρου Κορωπίου - Βάρης, όταν η μοτοσικλέτα του εξετράπη της πορείας επειδή έπεσε σε λακκούβα.Σύμφωνα με την απόφαση, το ποσό θα το καταβάλλει ο Δήμος Κορωπίου, επειδή άφησε χωρίς σήμανση το σημείο της λακκούβας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, επειδή δεν έκανε έλεγχο στο οδόστρωμα, και το δημόσιο , επειδή δεν ήταν αναμμένα τα φώτα της λεωφόρου.

    [07] Αθλητισμός

    Μάχη σε δύο μέτωπα στο Μόντρεαλ

    15/7/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αντίστροφή μέτρηση για το διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου έχει ξεκινήσει στο Μόντρεάλ του Καναδά, όπου αύριο θα ανακοίνωθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη διοργάνωση του 2009. Στη μάχη λοιπόν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2009 έχει πέσει και η ελληνική αντιπροσωπεία, της οποίας επικεφαλής είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Αντίπαλοι της Αθήνας είναι η Μόσχα, η ιαπωνική Γιοκοχάμα και η Ρώμη, ενώ το Ντουμπαϊ, δεν αποκλείεται σιωπηρά να απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κανένας αντιπρόσωπος της εν λόγω πόλης της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα ο κ. Ορφανός συνομίλησε και με την Εθνική πόλο ανδρών, όπου θα κυνηγήσει στην πρωτεύουσα του Καναδά μία ακόμη διάκριση.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φροντίζει για να... έχει η Τσέλσι

    15/7/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εν αναμονή του Εσσιέν, η Τσέλσι προχώρησε στην απόκτηση από τη Χάβρη, το Λασανά Ντιαρά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας της γαλλικής ομάδας. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο 20χρονο αμυντικό χαφ, στον οποίο ο Ζοζέ Μουρίνιο φαίνεται ότι επενδύει για το μέλλον της ομάδας. Γεγονός πάντως είναι ότι για τη έλευση του νεαρού άσου στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, χρειάστηκαν σκληρές και συνεχείς διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Χάβρης.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έπεσαν πριν καλά καλά... ανέβουν

    15/7/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ελάχιστα διήρκεσαν οι χαρές των νεοφώτιστων ομάδων του καμπιονάτο Μεσσίνα και Τορίνο, για την άνοδό τους στο πρωτάθλημα της Serie A, όπως εξάλλου και οι προσδοκίες των «τιφόζι» της Τορίνο για το στριπτίζ που τους είχε υποσχεθεί η Ουγγαρέζα πρώην πορνοστάρ και νυν τηλεπαρουσιάστρια ιταλικού καναλιού , Έβα Χένγκερ. Σήμερα μετά από απόφαση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για την οποία χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες, οι δύο ομάδες αποβλήθηκαν από τα σαλόνια του καμπιονάτο, αφού δεν πληρούν τις απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις.

    Προσφεύγουν σε Ανώτατο Δικαστήριο

    Το βέβαιο πάντως είναι ότι Τορίνο και Μεσσίνα, δεν είναι διατεθειμένες να κάτσουν "με σταυρωμένα χέρια", αφού όπως ανακοίνωσαν αμφότερες θα προσφύγουν σε ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει ότι πριν καλά δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στο καμπιονάτο στις 28 Αυγούστου, θα υπάρχει μία σοβαρή εκκρεμότητα στο θέμα των δύο θέσεων που θα μείνουν κενές μετά τον υποβιβασμό των παραπάνω ομάδων.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ερυθρόλευκο" ντελίριο στο Ρέντη

    15/7/2005 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Θερμή υποδοχή στους παλιούς παίκτες και ένα πανηγυρικό "καλωσόρισες" στα φετινά αποκτήματα επεφύλαξαν περίπου 9.000 οπαδοί που παρακολούθησαν απόψε την ανοικτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο προπονητήριο του Ρέντη. Όπως ήταν φυσικό τους προβολείς του ενδιαφέροντος των φίλων των "ερυθρολεύκων" συγκεντρώσαν πάνω τους ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, η υποδοχή του οποίου φωτίστηκε με πολλά καπνογόνα, ενώ δεν έλειψε και το γνωστό σύνθημα "περί φανέλας" του Κυπρίου, μόνο που αυτή τη φορά το χρώμα ήταν διαφορετικό, που προκάλεσε το χαιρετισμό του Κυπρίου. Αύριο το πρωί οι ερυθρόλευκοι θα πετάξουν για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της φετινής τους προετοιμασίας.

    Σάστισε ο Σόλιντ

    Αποθέωση όμως ανάλογη με αυτή του Κωνσταντίνου γνώρισε όμως κατά την εμφάνισή του στο τερέν και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της ομάδας, Ριβάλντο με το γνωστό "Ρίμπο, Ρίμπο", ενώ ο κόσμος έδειξε ότι δεν ξέχασε και το συμπατριώτη του Τζιοβάνι. Αντίθετα με την ανταπόκριση των φιλάθλων στο πρόσωπο του Χρήστου Πατσατζόγλου, θα έλεγε κανείς ότι δεν πέταξαν από τη χαρά τους στην ανακοίνωση του ονόματος του έκτου φετινού αποκτήματος του Τούρκου Ερόλ Μπουλούτ

    Η εικόνα αυτή προκάλεσε για λίγο το σάστισμα του νέου Νορβηγού τεχνικού Τρόντ Σόλιντ, ο οποίος ρωτούσε τους συνεργάτες του, αν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να γίνει προπόνηση. Αυτή ήταν η τελευταία προπόνηση για τον Ολυμπιακό επί ελληνικού εδάφους. Το παρών στο ερυθρόλευκο ραντεβού έδωσαν και οι Νικοπολίδης, Καψής και Καφές, που είχαν παραπάνω άδεια λόγω της συμμετοχής τους με την Εθνική ομάδα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο Τάσος Πάντος, που χτες απουσίαζε λόγω ίωσης σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Βενετίδης.

    Η συνέχεια στο Ζέεφελντ

    Αύριο το πρωί στις 9:05, η αποστολή θα "πετάξει" αρχικά για το Μόναχο και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στο αυστριακό κέντρο, όπου η ερυθρόλευκη αποστολή θα παραμείνει μέχρι τις 2 Αυγούστου θα ταξιδέψουν οι εξής: Ανατολάκης, Ριβάλντο, Καστίγιο, Ντ Ακόλ, Ντουγέρογλου, Γεωργάτος, Γιάννου, Καφές, Καψής, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Κουλουχέρης, Κυριάκος, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Μενδρινός, Νικοπολίδης, Οκκάς, Πάντος, Παππάς, Πατσατζόγλου, Φιλιππάκος, Ρέζιτς, Σούρερ, Στολτίδης, Ταραλίδης, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς, Βάλλας, Βενετίδης και Μπουλούτ. Θα απουσιάζει μόνο ο Χοβνανισιάν, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων της Αρμενίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα "κόκκινα" ο Μπουλούτ

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" από το Βραζιλιάνο

    15/7/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μάταια περίμεναν σήμερα στο Ηράκλειο οι άνθρωποι του ΟΦΗ, την άφιξη του Βραζιλιάνου παίκτη με τον οποίον έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του. Ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, Νοτιοαμερικάνος, του οποίου η κρητική ομάδα κρατά «κλειστά τα χαρτιά» του, δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού με την ελληνική ομάδα. Σαν να μην έφτανε μάλιστα το στήσιμο στα γραφεία της ΠΑΕ εστάλη ένα φαξ από το γραφείο μάνατζερ του παίκτη, με το οποίο ενημέρωνε την κρητική ομάδα, ότι για να αγωνιστεί στο Ηράκλειο ο πελάτης του θα πρέπει οι Κρητικοί να καταβάλλουν τα διπλάσια χρήματα από την συμφωνία τους. Το γεγονός αυτό όπως ήταν φυσικό εξόργισε τους παράγοντες της κρητικής ΠΑΕ, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν το θέμα του Βραζιλιάνου και έβαλαν πλώρη για την απόκτηση του Πάτρικ Ογκουνσότο, παίκτη του συμπολίτη τους Εργοτέλη.

    [12] Βόλεϊ

    Στο τελικό του Εσπίνιο οι "μικρές"

    15/7/2005 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για πρώτη φορά στο φετινό παγκόσμιο σιρκουί μπίτς βόλεϊ γυναικών World Tourm 2005 οι διεθνείς Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο13) , εξασφάλισαν στο Εσπίνιο μία θέση στο βάθρο. Αύριο το νεαρό δίδυμο των πρωταθλητριών μας, που στο πορτογαλικό τουρνουά εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά χρώματα, μετά την κατάληψη της 9ης θέσης των διεθνών Καραντάσιου/Αρβανίτη, θα δώσει το παρών στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης. Σήμερα η ελληνική ομάδα επικράτησε αρχικά 2-0 σετ (21-15, 21-19) σε 43 λεπτά των Κινέζων Τιάν Για/Βανγκ Φέι (Νο3) και πέρασε στον ημιτελικό. Εκεί, αντιμετώπισε τις Αμερικανίδες Γουακχόλντερ/Γιανγκς (Νο6 στο ταμπλό) και τις νίκησαν επίσης με 2-0 σετ (21-19, 23-21) σε 46 λεπτά. Στον τελικό οι διεθνείς θα συναντήσουν απέναντί τους άλλες δύο Αμερικανίδες τις χρυσές Ολυμπιονίκες της Αθήνας και Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Γουόλς/Μεϊ. Χθες οι Τσιαρτσιάνη/Κουτρουμανίδου στο πλαίσιο του δ' γύρου ηττήθηκαν με 2-0 (21-17, 21-17) από τις κορυφαίες του κόσμου.

    [13] Βόλεϊ

    Μάλεβιτς ο... εκλεκτός στο "λιμάνι"

    15/7/2005 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τις διαδοχικές αρνήσεις προπονητών εγνωσμένης αξίας (Γκιμαράεζ, Μπιλ, Σάντος) να αναλάβουν το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν το κεφάλαιο του προπονητή. "Η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με τον προπονητή κ. Ράντοβαν Μάλεβιτς για 1+1 χρόνια. Ο κ. Μάλεβιτς είναι προπονητής της Εθνικής Κροατίας". Με αυτή τι λιτή ανακοίνωση, η "ερυθρόλευκη" διοίκηση, έδειξε αν μη τι άλλο, ότι μετά την αδιάκοπη αναζήτηση και τις αρνήσεις στέρεψε από λύσεις και ίσως από διάθεση για να κλείσει κάποιο μεγαλύτερο όνομα του παγκόσμιου βόλεϊ. Συνεργάτης του κ. Μάλεβιτς θα είναι ο Γιάννης Νικολάκης.

    [14] Βόλεϊ

    Θα συνεχίσει την προσπάθεια η Λίγκα

    15/7/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγο πριν από τη διεξαγωγή της κλήρωσης της φετινής Α1 ανδρών (21/7) σε κνετρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, η Λίγκα του πρωταθλήματος με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για τη χθεσινή αποχώρηση του Ηρακλή από τις τάξεις της και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες που κάνει, για να αποκτήσει νομική υπόσταση, προκειμένου ο Γηραιός να επιστρέψει αν και όπως τονίζει θεωρεί τους κυανόλευκους ούτως ή άλλως μέλη της Λίγκας.

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

    "Η Λίγκα τιμά το ΤΑΑ ΓΣ Ηρακλής ως ιστορικό σωματείο και ως μέλος της Ολομέλειας των ΤΑΑ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών. Επίσης, θεωρεί την παρουσία του Προέδρου του ΤΑΑ ΓΣ Ηρακλής, κ.Νίκου Αρταβάνη, καταλυτική στην μέχρι σήμερα θετική πορεία της Λίγκας.

    Παρόλα αυτά, με λύπη μας ανακοινώθηκε η απόφαση του ΤΑΑ ΓΣ Ηρακλής περί αποχώρησής του από τα κοινά της Λίγκας μέχρι την απόκτηση νομικής υπόστασης αυτής. Το γεγονός αυτό ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστο, αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανακόψει την κοινή προσπάθεια όλων των ΤΑΑ της Α1, για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ομάδες ισχυρές και οργανωμένες.

    Εμείς, συνεχίζουμε τις διαδικασίες για την απόκτηση νομικής υπόστασης και παράλληλα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού βόλεϊ. O ΓΣ Ηρακλής ούτως ή άλλως είναι μέλος της Ολομέλειας και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συμμετέχει και ενεργά στις διαδικασίες".

    [15] Πολιτισμός

    Επίσκεψη Παπούλια στην Τήνο

    Στην έκθεση Χαλεπά ο Πρόεδρος

    15/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έκθεση με έργα του Γιαννούλη Χαλεπά στο επιβλητικό Μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στη χώρα της Τήνου. Στην έκθεση εκτίθενται 21 γλυπτά του κορυφαίου γλύπτη, 15 γύψινα προπλάσματα, τρία πήλινα αγαλματάκια, τρία χάλκινα έργα καθώς και τρία σχέδια με μολύβι. Ο κ. Παπούλιας, τόνισε, πως ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Ιδρύματος, για να εκφράσει τη συγκίνηση, που προκαλεί το έργο μιας κατεξοχήν τραγικής μορφής της ελληνικής τέχνης, αλλά και για να βρεθεί σε έναν ιερό τόπο. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην πορεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Γιαννούλη Χαλεπά, που πρωτόμαθε την γλυπτική κοντά στους μαρμαράδες του Πύργου της Τήνου στα μέσα του 19ου αιώνα και "ακροβατώντας ανάμεσα στον ρομαντισμό και τον συμβολισμό προώθησε τον νεωτερισμό στην γλυπτική περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον της γενιάς του".

    Ιστορική φυσιογνωμία

    Επίσης, τόνισε, ότι ο Χαλεπάς παρέμεινε στον χώρο της Τέχνης μια μοναχική φυσιογνωμία, ενώ δεν ακολούθησε καμία παράδοση, ούτε δημιούργησε ο ίδιος "Σχολή".

    "Όλους, όμως, μας αγγίζει η προσωπική του περιπέτεια και η πολύχρονη μάχη με τους δαίμονες που ταλαιπώρησαν την ψυχή του." ανέφερε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι "η τραγικότητα της ζωής του αποτυπώνεται και αναγνωρίζεται στις μελαγχολικές και υψηλής πλαστικής έκφρασης μορφές του που σ αυτόν χάρισαν την αθανασία και σε μάς την δυνατότητα να απολαμβάνουμε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς το μεγαλείο της τέχνης του".

    Κατά την επίσκεψή του στο κυκλαδίτικο νησί, ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Τήνου. Ο ίδιος αποκάλεσε το νησί "ενσάρκωση του Ωραίου και του Ιερού, καθρέπτη του αληθινού ελληνικού πολιτισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 July 2005 - 20:52:29 UTC