Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη στην Τουρκία
  • [02] Καταδικάζουν οι μουσουλμάνοι

    [01] Κόσμος

    Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια

    Έκρηξη στην Τουρκία

    16/7/2005 11:23:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- Associated Press- AFP

    Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε μίνιμπας στο τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι στην Τουρκία . Για δύο τραυματίες κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ενώ το Reuters μετέδωσε, ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό επικαλούμενο πληροφορίες του CNN Turk. Για πέντε νεκρούς κάνει λόγο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της έκρηξης.

    [02] Κόσμος

    Έκκληση για συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα

    Καταδικάζουν οι μουσουλμάνοι

    16/7/2005 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: APE- BBC

    Το δικό τους δριμύ "κατηγορώ" για τις επιθέσεις στο Λονδίνο διατύπωσαν οι 22 επικεφαλής των μουσουλμανικών οργανώσεων της Βρετανίας, που συναντήθηκαν στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στη βρετανική πρωτεύουσα. Με κοινή τους ανακοίνωση καταδίκασαν τις τρομοκρατικές ενέργειες της 7ης Ιουλίου ως πλήρως εγκληματικές και απολύτως αντι-ισλαμικές. Οι ίδιοι τόνισαν, ότι δε μπορεί να υπάρξει καμιά δικαιολογία για τη δολοφονία αθώων. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Συμβουλίου της Βρετανίας τόνισε, ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, που να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων. Παράλληλα μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκαν το Leeds και παρότρυναν τους εκεί μουσουλμάνους να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό αυτών, που οργάνωσαν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι κινήσεις αυτές των ηγετών των 1.600.000 μουσουλμάνων που ζουν στην Βρετανία αποδεικνύουν την ανταπόκριση στην έκκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινότητας των μουσουλμάνων στις προσπάθειες της αστυνομίας να χτυπήσει την τρομοκρατία στις ρίζες. Την ίδια ώρα, η βρετανική Αστυνομία έχει στραμμένη την προσοχή της και στην παρακολούθηση ομάδων χούλιγκανς, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι προετοιμάζουν επιθέσεις εκδίκησης εναντίον μουσουλμάνων.

    Μυστήριο με τον 33χρονο ύποπτο

    Αντιφατικές είναι,στο μεταξύ, οι πληροφορίες σχετικά με τον Αιγύπτιο Μάγκντι Αλ Νάσαρ, που συνελήφθη και κρατείται στο Κάιρο ως ύποπτος για την κατασκευή των βομβών, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γκουμχουριάμ υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Άντλυ φέρεται να δήλωσε ότι ο Νάσαρ δεν έχει "κανένα δεσμό με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα" καθώς και ότι είναι αναληθείς οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο ABC μετέδιδε ότι ο 33χρονος βιοχημικός μετέδιδε σχετίζεται με την υπόθεση και ότι "ερευνάται" το αν είχε σχέση με την αλ Κάιντα.

    Στο μεταξύ, το BBC μετέδωσε σήμερα, ότι ένας από τους καμικάιτου Λονδίνου, ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου Μοχάμεντ Σιντίκ Χαν, είχε επισκεφθεί την κατοικία του Τζον Τρίκετ, βουλευτή του Εργατικού κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων, μαζί με μαθητές.

    Σε δηλώσεις του, ο Τρίκετ δήλωσε "βαθιά ενοχλημένος από την αποκάλυψη ότι ένα άτομο που φαινόταν να νοιάζεται τόσο βαθιά για τα παιδιά τότε, θα μπορούσε με τέτοια θρασύτητα να αφαιρέσει τις ζωές άλλων ανθρώπων ένα χρόνο αργότερα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα σύλληψη υπόπτου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 July 2005 - 8:50:14 UTC