Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση
  • [02] Διάσταση απόψεων για το ωράριο
  • [03] "Λίφτινγκ" στους Προέδρους
  • [04] Δια της... Αττικής οδού η λύση για ΑΕΚ
  • [05] Στόχος η ανάπτυξη των λιμανιών
  • [06] Αντίδραση Σουφλιά για τον Μαλιακό
  • [07] Στον Συνήγορο του Πολίτη ο Αλαβάνος
  • [08] Νέα "αριθμητική" για τα δίδακτρα
  • [09] Stop για τα 4Χ4;
  • [10] Έκρηξη στη Ρωσία
  • [11] Εκδηλώσεις μνήμης στη Σρεμπρένιτσα
  • [12] Προσωρινή αναστολή για μετοχές εταιριών
  • [13] "Το' χει δει το όνειρο" ο Φίγκο
  • [14] Και η Ίντερ για Φίγκο
  • [15] Προσοχή! Το... πίτ μπουλ δαγκώνει!
  • [16] ΑΕΚ: Νέα αρχή με νέα πρόσωπα
  • [17] Έρχεται ο Φλάβιο, φεύγει ο Ρομέο
  • [18] Ελληνοτουρκικός εμφύλιος στο πρώτο τζάμπολ
  • [19] "Ολυμπιονίκης" ο Πασχάλης
  • [20] Ένας "γίγαντας" στον Άρη
  • [21] Μικρές αλλαγές για τους "ξένους"
  • [22] Στην Πορτογαλία το "δίδυμο"
  • [23] Με τον κόσμο στο πλευρό
  • [24] Με πλει -οφ το χαντμπολ
  • [25] "Ασημένιος" ο Πολύμερος στη Λουκέρνη
  • [26] Και η κόντρα συνεχίζεται...
  • [27] Ραντεβού στο Διάστημα
  • [28] Το σύννεφο έφερε …μηνύσεις
  • [29] Κεραυνός τραυμάτισε ποδοσφαιριστές
  • [30] Δίπλα στα παιδιά η Κάιλι
  • [31] Διαψεύδει ο Ηρακλής για Φουτσίνι
  • [32] Ικανοποίηση στη Λάρισα
  • [33] "Ψήλωσε" η Ολύμπια

    [01] Οικονομία

    Δεν τα βρήκαν Παναγιωτόπουλος - ΓΣΕΕ

    Άκαρπη η συνάντηση

    11/7/2005 5:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 7:11:13 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση με τους κοινωνικούς φορείς για τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και τόνισε, πως ο διάλογος πρέπει να αποδώσει άμεσα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσχηματικό διάλογο και ότι ικανοποιεί τις ορέξεις των εργοδοτών, ενώ ανακοίνωσε ότι η Συνομοσπονδία θα προχωρήσει σε διμερή διάλογο με τους εργοδότες, καθώς και σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, τα προεδρεία των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων θα συναντηθούν την Τρίτη, ώστε να καθορίσουν από κοινού την περαιτέρω στάση τους. Στο μεταξύ, την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των Υπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα καθοριστεί το ύψος των αυξήσεων στους μισθούς του Δημοσίου για το 2006, ενώ επί τάπητος θα τεθούν το ενιαίο μισθολόγιο και τα επιδόματα.

    Έντονες διαφωνίες

    Οι διαφωνίες μεταξύ Κυβέρνησης και συνδικάτων εστιάζονται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το κόστος των υπερωριών. Μάλιστα, η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε εμφανής και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Απασχόλησης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    "Ο διάλογος τελείωσε", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει διάλογος και η ατζέντα περιορίζεται μόνο στα θέματα που επιθυμούν οι εργοδότες.

    "Όποιος κόβει τη γέφυρα του διαλόγου πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει αδρανής απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε νέα διαβούλευση, προσθέτοντας, όμως, ότι ο διάλογος δεν μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρο, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα η Κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (νόμος Γιανίτση), όμως, οι εργοδότες δεν το εφαρμόζουν επειδή περιλαμβάνει αντισταθμιστικά οφέλη για τους εργαζόμενους. Από την πλευρά του, ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε, πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του οχταώρου και "όποιος υποστηρίζει ανάλογες θέσεις διακινεί το φόβο".

    Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

    "Η Κυβέρνηση εμφανίζει, πλέον, ένα απροκάλυπτα μονόπλευρο και ταξικό πρόσωπο, καταργώντας θεμελιώδεις θεσμούς, όπως το οκτάωρο, οι υπερωρίες και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου, παρά μόνον αντίσταση και μαχητική υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών".

    Σημειώνεται, πως η ΓΣΕΕ έχει προειδοποιήσει για 24ωρη πανελλαδική απεργία, στην περίπτωση που κατατεθεί στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης, ενώ, την Τετάρτη, θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με την ΑΔΕΔΥ, κατά την οποία θα παρουσιαστεί και δημοσκόπηση σχετικά με τη γνώμη των εργαζομένων για το κόστος των υπερωριών.

    Το απόγευμα της Δευτέρας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και πορεία στο Υπουργείο Απασχόλησης και την ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα αλλαγών

    [02] Οικονομία

    Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή

    Διάσταση απόψεων για το ωράριο

    11/7/2005 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με τον "πόλεμο" μεταξύ Κυβέρνησης και ΓΣΕΒΕΕ να μαίνεται, ξεκινά την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για το ωράριο των καταστημάτων, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης για το εμπόριο, και αναμένεται να γίνει νόμος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Την ίδια ημέρα, η ΓΣΕΒΕΕ θα προχωρήσει σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Δημήτρη Ασημακόπουλο, "δε θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες". Στο μεταξύ, με τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στέφανος Μάνος, προτείνει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου καθώς, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, υποστήριξε ότι "οι ανάγκες καταναλωτών, εργαζομένων και εμπόρων θα εξυπηρετηθούν καλύτερα αν αφεθούν ελεύθεροι να επιλέξουν το ωράριο λειτουργίας". "Ο Στ. Μάνος ως ανεξάρτητος βουλευτής καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις", δηλώνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι εμφανίζει "ένα μονόπλευρο και ταξικό πρόσωπο" που "καταργεί θεμελιώδεις θεσμούς και εγγυήσεις όπως είναι το 8ωρο, οι υπερωρίες και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις" και την κάλεσε "να σεβαστεί τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να αφήσει τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν λύσεις".

    Οι κινητοποιήσεις των εμποροβιοτεχνών και εμποροϋπαλλήλων θα αφορούν συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στα Τέμπη, το Ρίο-Αντίρριο και τον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κρήτη.

    Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ σχεδιάζει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ οι επαγγελματοβιοτέχνες κάθε Νομού θα παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

    Σημειώνεται ότι, το ωράριο θα ισχύει για τις καθημερινές έως τις 9:00 μ.μ. και το Σάββατο μέχρι τις 8:00 μ.μ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα αλλαγών

    [03] Πολιτισμός

    Καθαρίζονται οι προτομές στο όρος Ράσμορ

    "Λίφτινγκ" στους Προέδρους

    11/7/2005 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Επιχείρηση καθαρισμού και εξαφάνισης των "ρυτίδων" ξεκίνησε στο όρος Ράσμορ, όπου εδώ και 60 χρόνια βρίσκονται σκαλισμένες οι προτομές τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Το ύψους 18 μέτρων γλυπτό, που απεικονίζει τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, τον Τόμας Τζέφερσον, τον Αβραάμ Λίνκολν και τον Θίοντορ Ρούσβελτ, έχει αρχίσει να διαβρώνεται από βρύα και λειχήνες, ενώ, αν και ελέγχεται κάθε χρόνο για ρωγμές, ουδέποτε έχει συντηρηθεί. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι πως μερικά από τα χαρακτηριστικά των προσώπων, που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1927 και του 1940 από τον Δανοαμερικανό γλύπτη Γκούτζον Μπόργκλουμ με τη βοήθεια 400 εργατών, είναι πιθανόν να πέσουν, λόγω της διάβρωσης. Έτσι, για τις επόμενες πέντε εβδομάδες, ειδικοί κρεμασμένοι από σχοινιά θα καθαρίζουν τα γρανιτένια πρόσωπα με αντλίες καυτού νερού και θα σφραγίζουν τις ρωγμές με σιλικόνη. Τη συντήρηση του μνημείου, στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, ανέλαβε η γερμανική εταιρεία Alfred Karcher, η οποία έχει συντηρήσει, μεταξύ άλλων, το άγαμα του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δια της... Αττικής οδού η λύση για ΑΕΚ

    11/7/2005 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν αποτελεί η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, μετά τη συνάντηση που είχαν πριν από λίγη ώρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και ο πρόεδρος της "Ένωσης", Ντέμης Νικολαίδης για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε δύο προτάσεις που βρίσκονται στην Αττική Οδό μία ανατολικά, μια δυτικά, χωρίς όμως να ανακοινωθεί το συγκεκριμένο σημείο. Η οριστική λύση πάντως του γηπεδικού προβλήματος των "κιτρινόμαυρων" αναμένεται σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νικολαϊδη, να δοθεί σε 15 με 20 ημέρες, οπότε και θα προκριθεί η μία από τις δύο τοποθεσίες.

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

    "Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει" επεσήμανε στις πρώτες δηλώσεις του ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαϊδης και συνέχισε: "Πράγματι βρέθηκε κάτι καλό. Για ακόμη μία φορά συναντηθήκαμε με τον κ Σουφλιά και είδαμε ότι υπάρχει διάθεση από την Πολιτεία. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καταλήξαμε σε δύο περιοχές, εκ των οποίων η μία βρίσκεται ανατολικά και η άλλη δυτικά της Αττικής οδού. Στο τέλος Ιουλίου θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον υπουργό. Το σίγουρο είναι πως το γήπεδο δεν θα γίνει στην Νέα Φιλαδέλφεια" τόνισε ο κ. Νικολαϊδης, ο οποίος πάντως αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα ακριβή σημεία των εν λόγω περιοχών.

    Για "μία ειλικρινή και πολύ καλή συνεργασία" με τον κ. Νικολαϊδη έκανε λόγο αρχικά από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε και νέο ραντεβού σε περίπου τρεις εβδομάδες για να καταλήξουν στο τελικό σημείο: "Η Πολιτεία θέλει να βοηθήσει και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς βρέθηκαν δύο θέσεις κοντά στην Αττική οδό. Θα τις εξετάσουμε βαθύτερα και σε 20 ημέρες θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε ποιά προκρίνεται".

    Παράλληλα, ο κ Σουφλιάς, αποκάλυψε ότι στο Γουδί θα κατασκευασθεί Μητροπολιτικό πάρκο, ενώ ζήτησε εντός των ημερών από τον Παναθηναϊκό, να ενημερωθεί εάν θα επιλεγεί η περιοχή του Βοτανικού για το νέο γήπεδο, προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με την περιοχή του Ελληνικού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΑΕΚ: Νέα αρχή με νέα πρόσωπα

    [05] Πολιτική

    Στόχος η ανάπτυξη των λιμανιών

    11/7/2005 11:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 2:38:15 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο για την ανάπτυξη των λιμανιών και την ενίσχυση των πλοίων της άγονης γραμμής, που αναμένεται να υπογραφεί την Τρίτη στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Την αισιοδοξία του ότι το πρόγραμμα, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα αποδώσει τόσο για τη νησιωτική Ελλάδα όσο και για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της, εξέφρασε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    Την Τρίτη η υπογραφή

    Όπως σημείωσε ο υπουργός, πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα βοηθήσει τα λιμάνια της χώρας να γίνουν αντάξια των πυλών εισόδου της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, και πρόσθεσε ότι "είμαστε αισιόδοξοι ότι η αξιοποίηση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των λιμανιών αλλά και θα χρηματοδοτήσει τα πλοία της άγονης γραμμής".

    Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο, ενώ σε ερώτηση για το ποιά λιμάνια ευνοούνται, απάντησε καταρχήν τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας και ακολούθως τα υπόλοιπα.

    Σχετικά με το πρωτόκολλο

    Όσον αφορά στο δάνειο, η διάρκειά του είναι 25 έτη, με περίοδο χάριτος τα 7 έτη, χαμηλό επιτόκιο και χορηγείται χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συνυπολογίζεται στο Δημόσιο χρέος.

    Οι δαπάνες που καλύπτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καλύπτουν όλο το φάσμα της υλοποίησης των έργων συμπεριλαμβανομένων προμελετών, οριστικών μελετών, παροχή υπηρεσιών συμβούλου, κ.τ.λ. καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση πλοίων για τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ λιμένων άγονων γραμμών.

    Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Χρηματοδότησης Λιμένων, το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την χρηματοδότηση προγραμμάτων επένδυσης που αναπτύσσονται στα πλαίσια της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλία κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005-2015.

    [06] Πολιτική

    Μέχρι το 2007 η ολοκλήρωση των έργων

    Αντίδραση Σουφλιά για τον Μαλιακό

    11/7/2005 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 4:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, στα όσα ειπώθηκαν για τα έργα και τις ευθύνες του δυστυχήματος, που το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα. "Θεωρώ απαράδεκτο την ώρα της οδύνης [] να βρίσκουν κάποιοι την ευκαιρία για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε λαϊκισμό και υποκρισία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε: "Δεν είναι δυνατόν έργα που δεν έγιναν επί 20 ολόκληρα χρόνια, να ζητούν να γίνουν μέσα σε μόλις 15 μήνες". Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε τη δέσμευση ότι το 2007 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα, που θα τελειώσει το 2008, ενώ απέδωσε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία των έργων στα πιο επικίνδυνα τμήματα του δρόμου και τόνισε ότι θα ήταν "εγκληματικό" να τοποθετηθεί διαχωριστική μπάρα σε έναν τόσο στενό δρόμο.

    Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πορεία των έργων ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι προχωρούν "με μεγάλη ταχύτητα", οι παρακάμψεις Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων και ότι άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες στο τμήμα Θερμοπύλες-Κόμβος Λαμίας-Αγία Μαρίνα (συνολικού μήκους 17 χλμ), ενώ πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για το ενδιάμεσο τμήμα Σκάρφια-Θερμοπύλες (μήκους 17 χλμ) και ο διαγωνισμός θα γίνει στα τέλη Αυγούστου.

    Επίσης, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι στο Μαλιακό τοποθετήθηκαν δέκα κάμερες, που λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, για να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας.

    Στο νέο δυστύχημα του Μαλιακού, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που χαρακτήρισε "αναποτελεσματικά" τα προσωρινά μέτρα που εξήγγειλε του ΥΠΕΧΩΔΕ και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που η Πολιτεία δεν μπορεί επί χρόνια, να διορθώσει ένα τμήμα του δρόμου λίγων χιλιομέτρων όπου χάνονται δεκάδες ζωές κάθε χρόνο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία στην άσφαλτο

    [07] Πολιτική

    Ενημερώθηκε για την δράση του θεσμού

    Στον Συνήγορο του Πολίτη ο Αλαβάνος

    11/7/2005 4:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ενημερώθηκε για την πορεία και δράση του θεσμού, ενώ ο κ. Καμίνης του παρέδωσε την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2004. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θεσμού, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ώστε να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά το έργο του. "Πρέπει να είναι πιο ευαίσθητη η δημόσια διοίκηση στις γνωμοδοτήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ζητώντας από δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους να μελετήσουν την Έκθεση του Συνηγόρου, ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με τους ΟΤΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την συζήτηση παραγωγική και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επωφεληθούν από το έργο του θεσμού, "προκειμένου να ασκούν και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο εντός του κοινοβουλίου, αλλά και να αναλαμβάνουν μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες".

    Σχετικά Links: Συνήγορος του Πολίτη

    ΣΥΝ

    [08] Κοινωνία

    Στην Βουλή η σχετική τροπολογία

    Νέα "αριθμητική" για τα δίδακτρα

    11/7/2005 6:56:00 μμ

    Κάθε Μάιο θα ανακοινώνεται το ανώτατο ποσοστό αύξησης των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία εξακολουθούν να προσδιορίζονται με βάση τον μαθηματικό τύπο, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, το ποσοστό αύξησης θα καθορίζεται με βάση το ημερολογιακό έτος μέσα στο οποίο αρχίζει η διδακτική χρονιά και όχι με βάση την περσινή χρονιά, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης, το ανώτατο ποσοστό αύξησης θα προσδιορίζεται ανάλογα με την μέση αύξηση των αμοιβών των εκπαιδευτικών, η οποία θα καθορίζεται κάθε Μάιο με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης. Όπως εκτιμά το Υπουργείο, για την περίοδο 2005 2006, οι αυξήσεις με βάση τον νέο τύπο θα φθάσουν στο 3,2%.

    [09] Κοινωνία

    Πρόταση για δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας

    Stop για τα 4Χ4;

    11/7/2005 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ - εφημερίδα "Τα Νέα"

    Την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας των τζιπ άνω των 2.500 κυβικών προτείνουν στα Υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ οι συγκοινωνιολόγοι, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού. Προς το παρόν, πάντως, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν λάβει καμία σχετική απόφαση, ενώ τα μέτρα για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και το περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων θα ανακοινωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", ο δακτύλιος για τα τζιπ θα μπορούσε να περιοριστεί στα όρια του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και, εφόσον υιοθετηθεί, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα για όλα τα μεγάλα τζιπ και δεν θα λειτουργεί όπως το μέτρο των "μονών - ζυγών". Από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, θα προμηθευτούν ειδικό αυτοκόλλητο που θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ.

    Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, το μέτρο κρίνεται απαραίτητο, καθώς οι "γίγαντες" καταλαμβάνουν χώρο στάθμευσης έως και 20% περισσότερο από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι συμβάλλουν περισσότερο στο κυκλοφοριακό και την μόλυνση της ατμόσφαιρας.

    Ο περιορισμός στην κυκλοφορία των τζιπ μεγάλου κυβισμού εφαρμόζεται ήδη στο Παρίσι και την Ρώμη, όπου οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν τριπλάσια τέλη για την είσοδό τους στο κέντρο.

    Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί, ότι η άνοδος των τζιπ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων είναι εντυπωσιακή, καθώς, μόνο το 2004 κυκλοφόρησαν περίπου 15.000 νέα 4Χ4 στην Αττική.

    [10] Κόσμος

    Τουλάχιστον 19 νεκροί και 20 τραυματίες

    Έκρηξη στη Ρωσία

    11/7/2005 2:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 5:23:11 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ούχτα, στη βόρεια Ρωσία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και άλλοι 20 να τραυματισθούν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα διώροφο κτήριο και ότι η αστυνομία διερευνά τα αίτια του συμβάντος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου. Όπως υποστήριξε η τοπική αστυνομία, οι ζημιές που υπέστη το κτήριο είναι χαρακτηριστικές έκρηξης από διαρροή αερίου. Κρίνοντας από το είδος της καταστροφής που προκλήθηκε, μία φιάλη αερίου εξερράγη ...Οι ειδικοί εργάζονται πάνω σ αυτό. Δεν υπάρχουν ίχνη εκρηκτικών ουσιών", ανέφερε προς το πρακτορείο Ιταρ-Τας αστυνομική πηγή, αποδίδοντας το συμβάν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην Ούχτα δήλωσε: "δεν υπήρξε καν έκρηξη. Κάποιος έριξε ένα δοχείο με φλεγόμενο υγρό μέσα στο κατάστημα", με αποτέλεσμα να προκληθεί η πολύνεκρη πυρκαγιά. Η πόλη Ούχτα βρίσκεται στην περιοχή Κόμι, σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

    [11] Κόσμος

    Δέκα χρόνια μετά την σφαγή 8.000 αμάχων

    Εκδηλώσεις μνήμης στη Σρεμπρένιτσα

    11/7/2005 2:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νωπές παραμένουν οι μνήμες από τη μεγαλύτερη σφαγή μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, που συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα, όταν οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη και εκτέλεσαν 8.000 άμαχους Μουσουλμάνους. Οι τελετές μνήμης ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όταν ήχησαν οι σειρήνες και ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε ολόκληρη τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Περίπου 50.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους διεθνείς αντιπροσωπείες με επικεφαλής Προέδρους ή Υπουργούς Εξωτερικών, συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Ποτοτσάρι, στην είσοδο της πόλης, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Μεταξύ των επισήμων και ο Σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, που αν και χαρακτηρίστηκε "ανεπιθύμητος" από συλλόγους συγγενών των θυμάτων, δήλωσε ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στα "αθώα θύματα". Την χώρα μας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, που θα εγκαινιάσει και το Κτήριο των Θεσμών, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας προς τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι τελετές έγιναν υπό το άγρυπνο βλέμμα περίπου 1.500 αστυνομικών, καθώς οι Αρχές φοβούνται επεισόδια από Σέρβους εθνικιστές.

    Παραμένουν ασύλληπτοι οι ένοχοι

    Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του άμαχου πληθυσμού, που διαπράχθηκε στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και εκτυλίχθηκε τους δύο τελευταίους μήνες του πολέμου στη Βοσνία.

    Τα στάδιά της περιελάμβαναν την εισβολή, τον διαχωρισμό ανδρών και γυναικών και, τέλος, την εξόντωση των ανδρών, με στόχο την πλήρη εξολόθρευση των Μουσουλμάνων της περιοχής, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιχειρήσουν να επαναδιεκδικήσουν τη γη τους στο μέλλον.

    Στις 11 Ιουλίου του 1995, οι σερβικές δυνάμεις, υπό την διοίκηση του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, εισέβαλαν στον θύλακα της Σρεμπρένιτσας, που ήταν προστατευόμενη από τον ΟΗΕ περιοχή, και, αφού συγκέντρωσαν παιδιά και άνδρες στο χωριό Ποτοτσάρι, τους εκτέλεσαν και τους έθαψαν σε ομαδικούς τάφους. Μέχρι σήμερα, έχουν ανακαλυφθεί τα πτώματα 1937 εκτελεσθέντων, εκ των οποίων ο μικρότερος ήταν 14 ετών και ο μεγαλύτερος 94.

    Βασικοί κατηγορούμενοι για την τραγωδία, η οποία έχει ενταχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στα εγκλήματα γενοκτονίας, θεωρούνται ο επικεφαλής του σερβοσνιακού στρατού, Ράτκο Μλάντιτς, ο πρόεδρος των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς και ο πρώην πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς.

    Η δίκη του Μιλόσεβιτς βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη, ενώ οι Μλάντιτς και Κάρατζιτς διαφεύγουν της σύλληψης.

    Στα πλαίσια της τελετής μνήμης, τα οστά 610 ατόμων που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους θα ενταφιαστούν στο κοιμητήριο των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα. Όμως, χιλιάδες είναι εκείνοι που αγνοούνται ακόμη.

    [12] Οικονομία

    Προσωρινή αναστολή για μετοχές εταιριών

    11/7/2005 12:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές των εταιριών Ράδιο Κορασίδη, Elephant, Θεμελιοδομή και Κλωστήρια Κορίνθου, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Σπύρου Καπράλου. Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς έλαβαν υπόψη ότι δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη οι λογιστικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2005.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπο επιτήρηση η μετοχή του "Κορασίδη"

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Το' χει δει το όνειρο" ο Φίγκο

    11/7/2005 11:49:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο στόχαστρο πολλών ομάδων μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, βρίσκεται ο διεθνής Πορτογάλος άσος, Λουίς Φίγκο, ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φίγκο σε χθεσινές δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας "όνειρο" το ενδεχόμενο να παίξει στους "ρεντς". Εν τούτοις, αν και οι διαπραγματεύσεις του με τον αγγλικό σύλλογο συνεχίζονται, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα αληθινά". Χθες πάντως η ιταλική Ίντερ πρόσφερε για την απόκτηση του παίκτη τρία εκατομμύρια ευρώ.

    Πρεμιέρα για τους πρωταθλητές Ευρώπης

    Την Τετάρτη εξάλλου η Λίβερπουλ, ξεκινά την προσπάθεια της διατήρησης των περσινών κεκτημένων, αντιμετωπίζοντας στον Α προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ την Τόταλ Νέτγουορκ Σολούσιονς, από την Ουαλία. Η αυλαία πάντως του Α προκριματικού γύρου ανοίγει αύριο με 6 αναμετρήσεις και συνεχίζεται την Τετάρτη με τις υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν από 19-20 Ιουλίου.

    ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

    4. Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

    6. Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)-Αρτμέντια Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

    7. Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)

    8. Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Σκόντο Ρίγα (Λετονία)

    10. Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)-Ανόρθωση (Κύπρος)

    11. Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

    1. Λίβερπουλ (Αγγλία)-Τόταλ Νέτγουορκ Σολούσιονς (Ουαλία)

    2. Χάκα (Φινλανδία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία)

    3. HB Τόρσαβν (Ν. Φερόε)-FBK Κάουνας (Λιθουανία)

    5. Γκόριτσα (Σλοβενία)-SK Τίρανα (Αλβανία)

    9. Γκλεντόραν (Β. Ιρλανδία)-Σέλμπουρν (Ιρλανδία)

    12. Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία)

    Το πρόγραμμα του Β' γύρου

    Οι νικητές των ομάδων του Α' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τους εξής αντιπάλους:

    Β` Προκριματικός Γύρος (26-27 Ιουλίου & 2-3 Αυγούστου)

    Νικητής 3-Νικητής 1

    Νικητής 4-Μπρόντμπι (Δανία)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Νικητής 11

    Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

    Νικητής 6-Σέλτικ (Σκωτία)

    Νικητής 5-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

    Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Νικητής 7

    Βαλερένγκα (Νορβηγία)-Νικητής 2

    Νικητής 8-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

    Νικητής 12-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)

    Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Τουν (Ελβετία)

    Μάλμε (Σουηδία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)

    Νικητής 11-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

    Νικητής 10-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και η Ίντερ για Φίγκο

    11/7/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένας "μνηστήρας" συγκαταλέχθηκε στους ήδη υπάρχοντες, ο Λουίς Φίγκο. Η Ίντερ, είναι ο παίκτης που θέλει να φέρει στο Μιλάνο, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ειδικά αφού με την απόκτηση του θα έχει ένα αχτύπητο διδυμο με τον Σολάρι στα δυο άκρα. Οι "νερατζούρι" είναι έτοιμη μάλιστα να προσφέρουν τρία εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, χρήματα όμως που "δεν φτάνουν" προς στιγμήν. Παράλληλα, πολύ δυνατά στο παιχνίδι είναι και η Λίβερπουλ, η οποία θέλει πολύ τον Πορτογάλο και μάλιστα είναι πιο κοντά από όλους για την απόκτηση του.

    Θέλει πρωταθλητές Ευρώπης

    Στο επίσημο σάιτ της Λίβερπουλ, φιλοξένησε δηλώσεις του Φίγκο, σύμφωνα με τις οποίες «το να παίζεις στους πρωταθλητές Ευρώπης είναι ένα όνειρο».

    Όσο για την Ίντερ, έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την προσπάθεια ανταλλαγής του Φίγκο με τον Ντάβιντς. Ο λόγος είναι βέβαια η Ρεάλ δεν έχει και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον Ολλανδό παίκτη και αν θελήσει ο Μαντσίνι να τον πάρει, θα πρέπει να γίνει με ελεύθερη μεταγραφή.

    Πάντως, μένει ακόμη μία παράμετρος που θα πρέπει να ρυθμιστεί: το "κασέ" του (33χρονου) Φίγκο ανέρχεται σε έξι εκατομμύρια ευρώ (καθαρά) ετησίως, ποσό που μόνο ως ευκαταφρόνητο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ως εκ τούτου λοιπόν, τις προσεχείς ημέρες η Ιντερ θα επιδιώξει συνομιλίες με τους μάνατζερ του παίκτη για να διευθετηθεί το ζήτημα των απολαβών του.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προσοχή! Το... πίτ μπουλ δαγκώνει!

    11/7/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το παρατσούκλι του "πιτ μπουλ" των γηπέδων επιβεβαίωσε απόλυτα ο διεθνής Ολλανδός άσος της Ίντερ, ο οποίος φρόντισε να μεταβάλλει το ποδοσφαιρικό τερέν σε ρίνγκ. Σε φιλικό αγώνα μεταξύ Βραζιλιάνων και Ολλανδών παικτών, στη Μπάρα ντε Τιχούκα του Ρίο ντε Τζανεϊρο, ο δυναμικός παίκτης των "οράνιε" αφού χτύπησε με μία δυνατή αγκωνιά έναν αντίπαλό του ο Ντάβιντς στη συνέχεια δέχθηκε ένα φάουλ από τον πρώην άσο της Φλουμινένσε Καντού, τον οποίο όμως δεν άφησε ατιμώρητο. Ο παίκτης της ομάδας του Μιλάνου, που σημειωτέον βρίσκεται στη Βραζιλία για διακοπές, γρονθοκόπησε τον αντίπαλό του στο μάτι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικρή σύρραξη μεταξύ των δύο ανδρών στον αγωνιστικό χώρο, η οποία έληξε τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Το άσχημο για τον Ολλανδό παίκτη, με ρίζες από το Σουρινάμ, ήταν ότι παρόντες στο ανεπίσημο αυτό ματς ήταν και αρκετοί Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι...

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Νέα αρχή με νέα πρόσωπα

    11/7/2005 5:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 6:27:54 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Από πρωί πρωί άρχισαν τα βάσανα των παικτών της ΑΕΚ, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στις 9 νέοι και παλιοί ποδοσφαιριστές ανηφόρισαν προς τους Θρακομακεδόνες και παρουσία του Φερνάντο Σάντος και των συνεργατών του, αλλά και περίπου 50 φιλάθλων της ομάδας, ξεκίνησαν την προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Τα νέα πρόσωπα για την "Ένωση" ήταν πολλά. Λάκης , Σαπάνης , Αλεξόπουλος, Κομβολίδης, Βενλίνσκι , Πλιάτσικας, Κουτρουμάνος και Παπασταθόπουλος από πλευράς ποδοσφαιριστών, Ζοάο Αρόζο (γυμναστής) και Ρικάρντο Σάντος (στατιστικολόγος) από πλευράς των μελών του τεχνικού τιμ. Απόντες δικαιολογημένα ήταν ο Κώστας Κατσουράνης και οι Ιταλοί Σορεντίνο και Τσιρίλο. Η προπόνηση διήρκησε 72 λεπτά. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν (πρωί και απόγευμα) μέχρι τις 15 Ιουλίου, οπότε και η αποστολή θα αναχωρήσει για το Κόνιε της Βόρειας Ιταλίας, όπου σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων θα χτιστεί η ΑΕΚ της νέας σεζόν.

    Σάντος:"Καλύτεροι εφέτος"

    Το "παρών", στη πρώτη προπόνηση έδωσε και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος ο οποίος, έκανε τροχάδην και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα, για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στον "δρόμο της επιστροφής".

    Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Φερνάντο Σάντος, κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις του ενόψει της νέας χρονιάς, ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά από πέρυσι, αποφεύγοντας όμως να μιλήσει και πάλι για τίτλο:

    "Είναι φυσικό ο πήχης να ανέβει πιο ψηλά. Αυτό το χρόνο έχουμε διαφορετική βάση. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές δούλεψαν πέρσι μαζί μου και ξέρουν. Σίγουρα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα αυτό το χρόνο. Από την περσινή συνεργασία, οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει πολλά πράγματα περιμένω και οι νέοι να ανταποκριθούν σ ό,τι τους ζητάω ώστε να είμαστε πανέτοιμοι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Θέλουμε να παίξουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τώρα όμως θα προετοιμαστούμε για τα φιλικά. Στα παιχνίδια αυτά θα καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να είμαστε έτοιμοι για νίκες στα επίσημα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν εφέτος αλλά θα επαναλάβω αυτό που λέω πάντα: Για μένα οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν",τόνισε αρχικά για να προσθέσει ότι περιμένει να έρθουν ακόμα δυο παίκτες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας:

    "Τώρα περιμένουμε ακόμη δύο ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν δύο θέσεις κενές του Άλβες και του Ασουνσάο και περιμένουμε δύο ακόμη παίκτες που θα «γεμίσουν» τις θέσεις αυτές. Αυτές οι δύο μεταγραφές είναι η βάση της ομάδας και με ενδιαφέρουν πολύ. Εάν προκύψει κάτι άλλο και αποκτήσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή ακόμη, θα γίνει και αυτό αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να γίνουν οι δύο μετεγγραφές. Αυτές θα γίνουν σίγουρα Χρειάζεται υπομονή. Νομίζω ότι ο κόσμος ξέρει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και διατεθειμένοι να δουλέψουμε πολύ και μπορούν να περιμένουν πράγματα από εμάς. Στο μέτρο του δυνατού, θα δουλέψουμε παραπάνω σε σχέση με την ποιότητα, γιατί θέλουμε πιο δυνατή ομάδα. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει από εμάς πολύ δουλειά και διάθεση. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να παίξουμε πολύ καλά".

    Στο μεταξύ, ικανοποιημένος για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και έτοιμος να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Μίλτος Σαπάνης: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε σήμερα και εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά, υγεία, να είμαστε δυνατοί και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το αν είχα ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό. Αυτό που θέλω τώρα είναι να είμαι δυνατός και όταν μου δοθούν ευκαιρίες, όπως έγινε και στην προηγούμενη ομάδα μου, εγώ θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, έχω βάλει στοίχημα μόνο με τον εαυτό μου, σε αυτόν θέλω να αποδείξω. Στόχος μου είναι η καθιέρωση στην ομάδα, τους στόχους τους καθορίζει η διοίκηση και ο προπονητής αλλά εύχομαι να πάμε καλύτερα από πέρσι".

    Ο έτερος νεοαπποκτηθείς κεντρικός αμυντικός, Γιώργος Αλεξόπουλος, τόνισε: "Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στην ομάδα. Γνωρίζομαι σχεδόν με τους περισσότερους συμπαίκτες μου. Η ΑΕΚ είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή. Γνωρίζω ότι ήρθα σε μια ομάδα από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, που κάνει πρωταθλητισμό. Στόχος μου και στόχος της ομάδας είναι να κάνουμε το καλύτερο, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου που είναι πολύ μεγάλες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι δυνατός και υγιής όπως και οι συμπαίκτες μου για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ομάδας τη νέα σεζόν".

    Δυνατά φιλικά στην Ιταλία

    Πολύ "δυνατά" φιλικά θα δώσει η ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Κόνιε της Ιταλίας, όπου και θα παραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίς της. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΠΑΕ, η Ένωση θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις εξής ομάδες:

    20/7: Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΕΚ (στο Thonon Les Bains, στις 19.30)

    23/7: ΑΕΚ-Ραπίντ Βουκουρεστίου (στο Κόνιε, στις 18.00)

    27/7: Ρετζίνα-ΑΕΚ (στο Aimaville - 7χλμ από το Κόνιε, στις 18:00)

    Ακόμη, όπως είναι ήδη γνωστό, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο "Βάλεϊ" την Τσάρλτον (6 Αυγούστου) και στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ (21 Αυγούστου).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δια της... Αττικής οδού η λύση για ΑΕΚ

    Άρχισε τις πτήσεις ο Δικέφαλος

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έρχεται ο Φλάβιο, φεύγει ο Ρομέο

    11/7/2005 4:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Φλάβιο Κονσεϊσάο, βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός. Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος τόνισε πριν από λίγες μέρες είχε πει πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ελλάδα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες -ίσως και σήμερα- στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πράσινους. Έτσι, άμεσα θα συντόμως θα ενσωματωθεί με τους νέους συμπαίκτες του και θα ξεκινήσει την προετοιμασία. Από την άλλη, απομακρύνεται οριστικά η απόκτηση του Ρομέο από τον Παναθηναϊκό.

    Δεν τον χάλασε και πολύ

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kicker, ο Μπερνάρντο Ρομέο, που αποτέλεσε στόχο του ΠΑΟ, είναι έτοιμος να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Οσασούνα. Κάτι που ο Αργεντινός επιθετικός, που έχει αγωνιστεί στη Μαγιόρκα το τελυταίο εξάμηνο, είχε δηλώσει από την αρχή, αφού ήθελε να παραμείνει στην Ισπανία. Πάντως, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός, πως ο Ρομέο προορίζεται στην Οσασούνα, ως αντικαταστάτης του Τζον Αλοΐζι, που, κυριολεκτικά "για ένα φεγγάρι", ντύθηκε στα πράσινα.

    Βέβαια, το τέλος των διαπραγματεύσεων δεν χάλασε και πολύ τον Παναθηναϊκό, αφού ούτως ή άλλως, κοιτούσαν από την αρχή για μια πιο "μεγάλη" και εμπορική μεταγραφή.

    Δυνατό τεστ με Σαραγόσα

    Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας περιόδου. Το πρόγραμμα των παικτών είναι "σχετικά βαρύ", καθώς γίνονται διπλές προπονήσεις, ενώ ο γυμναστής της ομάδας, Ρότζερ Σπράι, φροντίζει στις πρωϊνές προπονήσεις να «βγάζει το λάδι» των παικτών. Το απόγευμα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αναλύει κυρίως τις ασκήσεις τακτικής, που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι ποδοσφαιριστές. Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, αποφάσισε ότι οι διεθνείς Γιάννης Γκούμας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φάνης Γκέκας και Νασίφ Μόρις δεν θα συμμετέχουν την πρώτη εβδομάδα στις πρωινές προπονήσεις αλλά θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα.

    Παράλληλα, οι πράσινοι "έκλεισαν" ένα από πολύ σημαντικό παιχνίδι στις 4 Αυγούστου με την Ρεάλ Σαραγόσα, προκειμένου ο Ιταλός τεχνικός να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του ενόψει των αναμετρήσεων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η «πράσινη» ΠΑΕ, το "τριφύλλι" θα αντιμετωπίσουν την ισπανική ομάδα σε φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ (21:00).

    [18] Μπάσκετ

    Ελληνοτουρκικός εμφύλιος στο πρώτο τζάμπολ

    11/7/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την αναμέτρηση Ουλκέρ Παναθηναϊκός θα δοθεί το εναρκτήριο τζάμπον στην Ευρωλίγκα, της αγωνιστικής περιόδου 2005-06. Όπως γίνεται πάντα από την διοργανώτρια Αρχή της Ευρωλίγκα, έτσι και φέτος, η αναμέτρηση που θ ανοίξει την αυλαία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα διεξαχθεί νωρίτερα από τις υπόλοιπες της πρώτης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, η τουρκικλη ομάδα και οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα κοντραριστούν στις 31 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη για τον Γ΄ ομιλο, ενώ στις 2 Νοεμβρίου θα ριχτούν στη μάχη της πρώτης φάσης όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Παράλληλα με τον εναρκτήριο αγώνα, η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει αυτό το διάστημα και τη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκα.

    Παραδοσιακό ξεκίνημα

    Τα τελευταία χρόνια, η Ευρωλίγκα επιλέγει πάντα έναν αγώνα για να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πέρυσι (2004-05), το εναρκτήριο τζάμπολ δόθηκε στο Κάουνας -παράλληλα με τον εορτασμό των 60 χρόνων της Ζαλγκίρις- ανάμεσα στη γηπεδούχο και την πρωταθλήτρια Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί που στέφθηκαν δύο χρονιές πρωταθλητές Ευρώπης (2004 και 2005) στον προηγούμενο τελικό, είχαν συντρίψει την ομάδα του Αρβιντας Σαμπόνις με 102-75.

    Νωρίτερα (2003-04), η «αιώνια πόλη» Ρώμη φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα ανάμεσα στη Ρόμα και την Μπαρτσελόνα, που αποτέλεσε αγώνα-γιορτή για την επιστροφή των Ρωμαίων στην Ευρωλίγκα μετά από 20 χρόνια απουσίας. Στα χρόνια που προηγήθηκαν η Ρεάλ αντιμετώπισε στη Μαδρίτη την ομάδα Ολ Σταρ της Ευρωλίγκα για τα 100 χρόνια της «Βασίλισσας» (2002-03). Η σεζόν 2001-02 ξεκίνησε με εναρκτήριο τουρνουά ανάμεσα στις 6 κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2000-01, η εκκίνηση δόθηκε με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός.

    [19] Μπάσκετ

    "Ολυμπιονίκης" ο Πασχάλης

    11/7/2005 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 7:27:10 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα πιο δυνατή γίνεται η ομάδα του Πανελληνίου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του συλλόγου των Ολυμπιονικών, ανακοίνωσε την απόκτηση του ψηλού για ένα χρόνο, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με την ομάδα τιυ Ιωνικού ΝΦ. Ο πάουερ φόργουορντ υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο και θέτει εαυτόν υπό τις οδηγίες του Κώστα Πετρόπουλου. Αυτό σημαίνει, πως η ομάδα των μπλε έτσι ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά για τη νέα περίοδο, μετά και την απόκτηση των Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Τζαμέλ Τόμας και Ρόμπερτ Γκούλιας. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αποτελεί τον επόμενο μεταγραφικό στόχο της ομάδας της Κυψέλης για τη θέση του αναπληρωματικού πόιντ γκαρντ.

    Το ιστορικό

    Ο Κώστας Πασχάλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαρτίου 1975, έχει ύψος 2.08μ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον BAO, μεταπήδησε στον Άρη και αμέσως κατέληξε στον Μίλωνα, με τον οποίο αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Α2 κατηγορία και την περίοδο 2000-01 στην Α1 με μέσο όρο 10.3 πόντους και 6.5 ριμπάουντ. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και η σταδιοδρομία του στην Α1 συνεχίστηκε με την παρακάτω στατιστική:

    2001-02:ΑΕΚ:2.1 πόντοι,2.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα, 0 πόντοι, 0.8 ριμπάουντ σε 14 αγώνες στην Ευρωλίγκα

    2002-03: ΑΕΚ:1.8 πόντοι, 2.6 ριμπάουντς,2 ασίστ σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα, 0 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 6 αγώνες στην Ευρωλίγκα

    2003-04: Ιωνικός ΝΦ: 4.8 πόντοι και 3.9 ριμπάουντ σε 24 αγώνες στο πρωτάθλημα 4.8 πόντοι και 2.4 ριμπάουντ σε 10 ματς στο ULEB Cup

    2004-05: Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα: 8.8 πόντοι,5.3 ριμπάουντ σε 25 ματς στο πρωτάθλημα 7.7 πόντοι,4.5 ριμπάουντ, 4ασίστ σε 12 αγώνες στο FIBA Cup

    [20] Μπάσκετ

    Ένας "γίγαντας" στον Άρη

    11/7/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης του ΆΡΗ θα είναι από την επόμενη περίοδο, ο Αλεξάντερ Κουλ. Οι κίτρινοι γνωστοποίησαν σήμερα την απόκτηση του "ψηλού", πρώην πλέον παίκτη της ομάδας του Πανιωνίου και ο ίδιος δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ, απόλυτα ευχαριστημένος από αυτή την συνεργασία. Παράλληλα τόνισε πως θα βοηθήσει όσο μπορεί τη νέα του ομάδα, προκειμένου να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Ένα ναι και ένας όχι

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. Τα βρήκαμε γρήγορα και σχετικά νωρίς με την διοίκηση της ομάδας, γεγονός που επιτρέπει σε μένα και την οικογένειά μου να έχουμε ήρεμο καλοκαίρι. Ανήκω πλέον σε μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία στον χώρο του μπάσκετ και πολύ κόσμο πίσω της και ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά. Έχω μεγάλη διάθεση να βοηθήσω τον Άρη να γίνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα κάνει τον κόσμο του να χαίρεται για το μπάσκετ που θα αποδίδει. Θα έχουμε πολλές και δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά όπως για όλους έτσι και για μένα, το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και το ULEB Cup, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα έχω ξανά συμπαίκτη μου τον Γιώργο Σιγάλα, με τον οποίον συνεργαστήκαμε πολύ καλά στην ομάδα του Πανιωνίου. Υποσχέσεις δεν συνηθίζω να δίνω, όμως θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα», τόνισε με τοποθέτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα των «κίτρινων» στο διαδίκτυο ο διεθνής Λευκορώσος σέντερ.

    Από εκεί και πέρα, οι κίτρινοι ξεκινάνε για να "τελειώσουν τα θέματα των Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Αλέξανδρου Κυρίτση. Με τους εκπροσώπους των δύο παικτών συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, ανανεώνοντας το ραντεβού του μαζί τους για μεθαύριο. Κατά α φαινόμενα, ο "μπέιμπι Σακ" θα συνεχίσει να φοράει την ομάδα του ΆΡΗ, μετά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις.

    Αντίθετα, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο Κυρίτσης θα αποτελέσει παρελθόν από τους Θεσσαλονικείς. Στο μεταξύ, την αλλαγή στην ημέρα διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας στο ULEB Cup για τη νέα περίοδο (Τετάρτη αντί για Τρίτη) ζήτησε με επίσημο έγγραφο που απέστειλε στην ULEB η ΚΑΕ Άρης, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θεωρεί τη συγκεκριμένη αλλαγή επιβεβλημένη.

    [21] Βόλεϊ

    Μικρές αλλαγές για τους "ξένους"

    11/7/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μέχρι τέσσερις κοινοτικούς και "εξωκοινοτικούς" θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1, της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ, η Ομοσπονδία για το τι θα ισχύσει ως προς τον αριθμό των κοινοτικών και αλλοδαπών αθλητών στο εθνικό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, για την αγωνιστική περίοδο 2005-06. Έτσι, όποια ομάδα θα έχει τέσσερις κοινοτικούς στη σύνθεσή της, θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει χωρίς περιορισμούς, όπως ίσχυε και την περίοδο 2004-05. Η διαφορά είναι στο ότι, όποια ομάδα έχει, όμως, έστω και έναν μη κοινοτικό παίκτη μεταξύ των τεσσάρων αλλοδαπών αθλητών της, θα μπορεί να δηλώνει μόνο τους τρεις στο φύλλο αγώνα. Για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών αποφασίστηκε ότι κάθε ομάδα μπορεί να έχει έναν κοινοτικό.

    [22] Βόλεϊ

    Στην Πορτογαλία το "δίδυμο"

    11/7/2005 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου βρίσκονται από σήμερα, οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, όπου θα θα συμμετάσχουν στο 8ο τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ που θα ξεκινήσει την Τετάρτη στην πόλη Εσπίνιο. Οι δύο Ελληνίδες παίκτριες θέλουν να συνεχίσουν την πρωτιά στο Παγκόσμιο, κάτι που τις έχει φτάσει τόσο ψηλα. Ωστόσο, προπόνηση θα κάνει σήμερα μόνο η Βάσω, καθώς η Βίκυ θα αναπαυτεί, μετά την αδιαθεσία στη διάρκεια του χθεσινού τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αύριο αναμένονται στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου οι Θάλεια Κουτρουμανίδου, Μαρία Τσιαρτσιάνη. Στους Ανδρες, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Μιχαλόπουλος/Ξενάκης και Ταμπουρατζής/Νεράτζης. Οι δύο ομάδες θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, που ξεκινούν την Τετάρτη. Οι Μπελιγράτης/Κουλιέρης και Κνάπεκ/Μούρτζιος απέσυραν τη συμμετοχή τους.

    [23] Βόλεϊ

    Με τον κόσμο στο πλευρό

    11/7/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στις 18-20 Ιουλίου, η Εθνική Ελλάδας θα προσπαθήσει να πάρει τις νίκες και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2006 από τον προκριματικό όμιλο της Λάρισας. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Κώστας Χαριτωνίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο δημαρχείο της θεσσαλικής πόλης, με αφορμή την προετοιμασία της Εθνικής ανδρών στην πόλη ενόψει του προκριματικού ομίλου που θα φιλοξενηθεί εκεί στις 18-20 Ιουλίου, είπε χαρακτηριστικά. «Ήρθαμε στη Λάρισα με στόχο την πρόκριση στο παγκόσμιο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου».

    Μπορούμε

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός της Εθνικής, Μάριος Γκιούρδας. «Έχουμε δύσκολο έργο, μην φανταστεί κανείς ότι η πρόκριση είναι εύκολη υπόθεση. Στη Λάρισα πάντα μας βοηθάει ο κόσμος και εύχομαι και αυτή τη φορά να γεμίσει το γήπεδο».

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία «για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και έφερε στην πόλη μας μια μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα αφήσει για τρεις ημέρες τις παραλίες και θα συμπαρασταθεί στην ομάδα μας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να είναι το γήπεδο γεμάτο και ελπίζουμε να είμαστε του χρόνου μαζί με τους διεθνείς μας στην Ιαπωνία».

    [24] Με πλει -οφ το χαντμπολ

    11/7/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με ριζικές αλλαγές θα ξεκινήσει την καινούργια περίοδο η Α1 κατηγορία χάντμπολ των ανδρών. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ΟΧΕ, προβλέπεται η επαναφορά των πλέι-οφ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (26 αγωνιστικές), όπου θα λαμβάνουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί, ο 1ος θα αναμετράται με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο, με τους νικητές, (σύστημα best of 3, δηλαδή στις δύο νίκες), των δύο ζευγαριών να προκρίνονται στον τελικό και τους ηττημένους να διεκδικούν την τρίτη θέση. Το πλεονέκτημα έδρας, θα έχουν οι δυο πρώτες ομάδες. Αντίθετα, δεν προβλέπονται μπαράζ παραμονής. Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (13η και 14η) θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α2 κατηγορία.

    Εντατικοί έλεγχοι ντοπινγκ

    Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους ντόπινγκ, στο άρθρο 20 της ειδικής προκήρυξης αναφέρεται ότι «οι αθλητές της χειροσφαίρισης είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ εντός ή εκτός αγώνων, όποτε τους ζητηθεί από τους αρμόδιους κατά Νόμο φορείς που έχουν την αρμοδιότητα να δίνουν την σχετική εντολή. Η εντολή διενέργειας ελέγχου ντόπινγκ εντός αγώνων πανελληνίου ή τοπικού επιπέδου δίδεται από το εθνικό συμβούλιο καταπολέμησης του ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) και εκτός αγώνων με ή χωρίς προειδοποίηση από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΟΧΕ».

    Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ομοσπονδίας. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 17/9/05 και θα λήξει στις 4/6/06.

    Αγώνες που θα αναβάλλονται λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των συλλόγων θα διεξάγονται την προηγούμενη Τετάρτη, την ενδιάμεση Τετάρτη ή την επόμενη Τετάρτη του ευρωπαϊκού αγώνα.

    [25] "Ασημένιος" ο Πολύμερος στη Λουκέρνη

    11/7/2005 1:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αν και τον είχαμε συνηθίσει ως αχώριστο δίδυμο με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, Νίκο Σκιαθίτη, που πήρε άδεια από την κολυμβητική ομοσπονδία για να απέχει από τις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της εθνικής ομάδας για το 2005, ο Βασίλης Πολύμερος απέδειξε ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και μόνος του. Το αγωνιστικό alter ego του Σκιαθίτη, έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, καθώς με επίδοση 7.04.05 στο μεγάλο τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε δεύτερος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μπροστά από το Γερμανό Έλερ (7.04.69) και πίσω από τον Ιάπωνα νικητή Τακέντα (7.03.80). Αυτό ήταν και το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά στο θεσμό των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Εξίσου καλές όμως ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοιπων διεθνών στους αγώνες της Ελβετίας.

    Πέμπτη η Μπισκιτζή

    Μία ανάσα από το βάθρο όμως βρέθηκε στον τελικό του αντίστοιχου αγωνίσματος των γυναικών, η Χρύσα Μπισκιτζή, η οποία κατέλαβε την 5η θέση. Επίσης την ίδια θέση κατέλαβε και η τετράκωπος ελαφρών βαρών των ανδρών (Βαγγέλης Κουλουρίζος, Νίκος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, Απόστολος Κουρκούμπας) που έλαβε μέρος στο "μικρό" τελικό του αγωνίσματος όπως και στο διπλό σκιφ των ανδρών οι Νίκος Παππάς και Γιάννης Τσάμης.

    Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Μαρία Σακελλαρίδου πήραν την πρώτη θέση στο "μικρό" τελικό και έβδομη στη γενική κατάταξη. Πρώτη στο "μικρό" τελικό ήταν και η δίκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου και Νίκο Παγούνη.

    [26] "Μήλον της έριδος" οι Ολυμπιακοί αγώνες

    Και η κόντρα συνεχίζεται...

    11/7/2005 1:27:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Η κόντρα μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος της πόλης του φωτός εξαπέλυσε επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ και στον υπεύθυνο της υποψηφιότητας του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, με αφορμή την απόφαση της ΔΟΕ να αναθέσει στη βρετανική πρωτεύουσα τη διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού εκείνης της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα ο Μπερτράν Ντελανοέ ανέφερε σήμερα το πρωί, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας: "Οι Μπλερ και Κόε δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν λέω ότι φλέρταραν (με την κίτρινη γραμμή), πέρασαν όμως στην άλλη πλευρά της γραμμής" Ακόμη ο δήμαρχος του Παρισιού, ο οποίος ήταν επικεφαλής της υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, πρόσθεσε: "Η νίκη επετεύχθη με άλλο πράγμα από αυτό του Ολυμπιακού ιδεώδους. Κάναμε μια επιλογή, πιο συγκεκριμένα σε σύγκριση με τη διαφθορά. Αυτή την επιλογή την αναλαμβάνω. Δεν χάσαμε τίποτε σε σχέση με τον φάκελο της υποψηφιότητάς μας, ούτε σε σχέση με τον σεβασμό προς τους Ολυμπιακούς κανόνες, ούτε σε σχέση με την ηθική".

    [27] Τεχνολογία

    Έτοιμο για εκτόξευση το Ντισκάβερι

    Ραντεβού στο Διάστημα

    11/7/2005 11:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 1:17:32 μμ)

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Το ραντεβού με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) του επανδρωμένου διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι έφτασε πιο κοντά καθώς η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ξεκίνησε από χθες το απόγευμα στις 18.00 ( 01.00, ώρα Ελλάδος), την αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του διαστημικού οχήματος. Στο κέντρο εκτόξευσης Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ της Φλόριδα επικρατεί αισιοδοξία καθώς είναι η πρώτη πτήση μετά το φοβερό δυστύχημα του Κολούμπια το 2003. Η αποστολή του Ντισκάβερι είναι να μεταφέρει εξοπλισμό και προμήθειες στο διεθνή διαστημικό σταθμό.

    Αντίστροφη μέτρηση

    Αν και μετράμε αντίστροφα κάτι λιγότερο από 43 ώρες για την εκτόξευση, αυτή ουσιαστικά θα ξεκινήσει σε 70 ώρες, λαμβανομένων υπ όψιν και των διαφόρων προγραμματισμένων καθυστερήσεων κατά την αντίστροφη μέτρηση. Οι προετοιμασίες για την εκτόξευση συνεχίσθηκαν και χθες σύμφωνα με τον σχεδιασμό , καθώς η ομάδα που τις έχει αναλάβει δεν έχει συναντήσει κανένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Οι πιθανότητες είναι στο 70% με τις ως τώρα πληροφορίες, για ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες την ημέρα της εκτόξευσης. Αν λόγω προβλήματος υπάρξει κάποια αναβολή, τότε οι δύο επόμενες ημέρες θα είναι λιγότερο ευνοϊκές, καθώς οι προβλέψεις για ικανοποιητικές συνθήκες του καιρού για την Πέμπτη και την Παρασκευή εκτιμώνται στο 60%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμο για εκτόξευση

    [28] Παράξενα

    Το σύννεφο έφερε μηνύσεις

    11/7/2005 1:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη θα βρεθεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας, που δεν κατάφερε να προβλέψει σωστά τον καιρό του Σαββατοκύριακου. Το δελτίο καιρού που εξέδωσε έφερε τελικά βροχή μηνύσεων, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων κατέφυγαν στα δικαστήρια, διότι η κακοκαιρία που προέβλεψε η Υπηρεσία δεν ήρθε ποτέ. Όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, το λανθασμένο δελτίο καιρού για το Σαββατοκύριακο, που τελικά ήταν ζεστό και ηλιόλουστο, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άδεια τα μαγαζιά τους. "Όταν οι προβλέψεις είναι τόσο άσχημες, αλλά αποδεικνύεται ότι ο καιρός ήταν καλός, φυσικά και έχουμε πρόβλημα", είπε ο Νίκου Ποπέσκου, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος, προσθέτοντας πως "η καλοκαιρινή περίοδος είναι αρκετά μικρή και τέτοιες προβλέψεις καθιστούν τις επιχειρήσεις μας άχρηστες". Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Υπηρεσία πέφτει έξω στις προβλέψεις της, με δυσάρεστα αποτελέσματα: πριν από περίπου τέσσερις μήνες, το υπουργείο Περιβάλλοντος απέλυσε τον διευθυντή της Υπηρεσίας, Ίον Ποϊάνα. Ο λόγος; Δεν κατάφερε να προβλέψει ένα κύμα ψύχους, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, η Μαύρη Θάλασσα να παγώσει και το θερμόμετρο να δείξει -36 βαθμούς Κελσίου!

    [29] Παράξενα

    Κεραυνός τραυμάτισε ποδοσφαιριστές

    11/7/2005 1:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Απρόσμενη κατάληξη είχε χθες ένας ερασιτεχνικός φιλικός αγώνας στο γερμανικό Ρέγκενσμπουργκ, μια περιοχή νότια της Βαυαρίας, όταν ένας κεραυνός έπληξε το τερέν την ώρα του παιχνιδιού. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς από τους έντεκα παίκτες της συνάντησης μόνο ένας 17χρονος, που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο που έπεσε το αστροπελέκι, διεκομίσθη στο πλησιέστερο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, μα σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Αντίθετα πιο τυχεροί στάθηκαν οι υπόλοιποι 10 παίκτες ηλικίας 18-44 ετών, οι οποίοι φανερά σοκαρισμένοι, αλλά με ελαφρότερα τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    [30] Ζωής ...σΤάσεις

    Δίπλα στα παιδιά η Κάιλι

    11/7/2005 1:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Εφημερίδα "Mirror"

    Το Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης διάλεξε η Αυστραλή "πριγκίπισσα" της ποπ, Κάιλι Μινόγκ, για να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά την περιπέτεια υγείας, που πέρασε. Η Κάιλι, η οποία πριν δύο μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, επισκέφθηκε το τμήμα καρκινοπαθών του παιδικού νοσοκομείου. Χαρούμενη και λαμπερή, έδωσε χαρά και κουράγιο στα άρρωστα παιδιά. Η Κάιλι περάσε πάνω από μία ώρα με τους μικρούς της φίλους, στους οποίους μοίρασε CD και δώρα. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, Κέιτ Ντάνστον, την τραγουδίστρια συνόδευαν ο πατέρας της και δύο βοηθοί της. Από την πλευρά του ο Ντέιβ Ρότζερς, από το κοινωφελές ίδρυμα στήρηξης παιδιών με καρκίνο "Challenge", τόνισε, πως η επίσκεψη αυτή έκανε πολύ καλό στα παιδιά αλλά και στην ίδια την τραγουδίστρια, η οποία στηρίζει το ίδρυμα τα τελευταία 15 χρόνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όλα καλά για την Κάιλι

    Πρόβλημα υγείας για την Κάιλι

    [31] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διαψεύδει ο Ηρακλής για Φουτσίνι

    11/7/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε διάψευση των όσων ακούστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, περί ενδιαφέροντος του Ηρακλή για την απόκτηση του Αρμάντο Φουτσίνι προχώρησε με επίσημη ανακοίνωση την Δευτέρα η ΠΑΕ. Τις συγκεκριμένες φήμες "είχε κυκλοφορήσει" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο μάνατζερ του παίκτη, κ. Μιτζιβίρης, ο οποίος έκανε λόγο περί πρότασης συνεργασίας που απηύθυνε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Δημήτρης Χούλης στον ποδοσφαιριστή..., κατά την συνύπαρξή τους σε αεροπορική πτήση από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. "Επειδή είναι περισσότερο του προφανούς το ότι ο κ. Χούλης θα μπορούσε να επιλέξει πολύ πιο εύσχημες διαδικασίες υποβολής πρότασης συνεργασίας, εάν και εφόσον υπήρχε ανάλογο ενδιαφέρον, ο κ. Μιτζιβίρης θα έπρεπε να αναζητήσει άλλους τρόπους διαφήμισης του πελάτη του στην μεταγραφική αγορά", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Παράταση αδείας ο Λαουάλ

    Εν τω μεταξύ, παράταση αδείας από τον Σάββα Κωφίδη, πήρε ο Γκάρμπα Λαουάλ.

    Ο διεθνής Νιγηριανός, επρόκειτο να αφιχθεί την Πέμπτη (14/7) στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την έκδοση της βίζας του, θα πρέπει να παραμείνει στην πατρίδα του για λίγο ακόμη. Με τη διευθέτηση του προβλήματος ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

    Τέλος σήμερα και μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους Φανάρα, Κάντα, Παπαδόπουλο, οι Εντβιν Μουράτι και Μπαρκ Σεγκιρί απολογούμενοι για την καθυστερημένη κατά μια μέρα άφιξη τους επί ελληνικού εδάφους για την ενσωμάτωση τους στην προετοιμασία του Ηρακλή.

    [32] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση στη Λάρισα

    11/7/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη Λάρισα, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Γιώργου Ορφανού, ότι το γήπεδο της θεσσαλικής πόλης περιλαμβάνεται στο φάκελο της ελληνικής υποψηφιότητας για το EURO 2012. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του πρέδρου της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη: "Είμαστε ευτυχισμένοι που η πόλη μας συμπεριλήφθηκε στο φάκελο της υποψηφιότητας και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, ώστε το γήπεδό μας να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω ότι για μια ακόμη φορά η Λάρισα σαν σύνολο, αλλά και η ΑΕΛ μαζί με τις τοπικές αρχές, θα δώσουμε το παράδειγμα μιας υγιούς πρωτοβουλίας και συνεργασίας ιδιωτικών και μη παραγόντων, με στόχο το άρτιο αποτέλεσμα. Άλλωστε θα πρέπει και τώρα να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές και τους βουλευτές Λάρισας όλων των παρατάξεων, που στήριξαν και στηρίζουν το εγχείρημά μας".

    Αλλαγές στα φιλικά

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το μοναδικό, για το οποίο έχει κατατεθεί ήδη ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον κ. Πηλαδάκη, κατατέθηκε αρμοδίως με τη συνδρομή των τοπικών αρχών και προβλέπει αρχική χωρητικότητα 20.000 θέσεων, η οποία θα μεταβάλλεται σε άνω των 30.000 θέσεων όταν χρειασθεί, με τη συμμετοχή φυσικά της Πολιτείας, όπου κριθεί απαραίτητο.

    Στόχος πλέον της διοίκησης, όπως επανειλημμένα έχει διατυπωθεί και δημόσια, είναι η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών παραχώρησης του οικοπέδου εντός του καλοκαριού, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου την άνοιξη του 2007.

    Άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού της Λάρισας με τον Άρη. Αρχικά είχε οριστεί για τις 7 Αυγούστου, όμως θα διεξαχθεί την επομένη (8/8) στις 6:30μ.μ. στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το φιλικό με τον ΠΑΟΚ (πιθανή ημερομηνία 17/8 στο Αλκαζάρ). Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων της Λάρισας διαμορφώνεται ως εξής:

    Στις 3/8 θα φιλοξενήσει τον Εργοτέλη στο Αλκαζάρ. Στις 8/8 είναι το φιλικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και στις 11/8 το φιλικό με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Στις 14/8 φιλικό στη Βέροια με την ομώνυμη ομάδα και στις 21/8 φιλικό με την Εθνική Ελπίδων στο Αλκαζάρ. Πρόθεση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ είναι να κλειστούν δύο φιλικά παιχνίδια και κατά τη διάρκειας της παραμονής της ομάδας στο Καρπενήσι, μεταξύ 18/7 και 1/8.

    [33] Μπάσκετ

    "Ψήλωσε" η Ολύμπια

    11/7/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον πρώην παίκτη της Χάποελ Τελ Αβίβ και Χάποελ Χάϊφα, Ισραελ Σέινφελντ (1976, 2.08), απέκτησε η η Ολύμπια Λάρισας. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός διεθνής σέντερ έστειλε σήμερα υπογεγραμμένο το προσύμφωνο διάρκειας ενός χρόνου στα γραφεία της ΚΑΕ και έγινε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της χρονιάς μετά τον Aμερικανό Αλτον Μέισον, έπειτα από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Ερέζ Μάρκοβιτς. Ο Σέινφελντ είναι γεννημένος στις 7 Ιανουαρίου 1976 και έχει φοιτήσει τρία χρόνια στο πανεπιστήμιο Ράιτ Στέιτ. Τον Μάιο του 2001 ο Σέινφιλντ αποφάσισε να κάνει χρήση του όρου που επιτρέπει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου έναν χρόνο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του και επέστρεψε στην πατρίδα του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 July 2005 - 16:55:42 UTC