Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό στη Βρετανία
  • [02] Black list για επικίνδυνα προϊόντα
  • [03] Νέα τιμολόγια ΟΤΕ
  • [04] Τα σκήπτρα στο καμπιονάτο
  • [05] Πρεμιέρα με όνειρα Ευρώπης
  • [06] Αντίο από Κακιούση
  • [07] Τα βρίσκουν παίκτες-διοίκηση
  • [08] Πρώτες αφίξεις στο Μόντρεαλ
  • [09] Κανονικά οι αγώνες στο Λονδίνο
  • [10] Υπό βροχή η Καλαμαριά
  • [11] Ανακοίνωσε Οραβετς ο Πανιώνιος
  • [12] Απών ο Μαχλάς στη πρώτη
  • [13] Απολογισμός του Έτους Ανταγωνιστικότητας
  • [14] Πρόστιμα για νοθεία καυσίμων

    [01] Κόσμος

    Για τον εντοπισμό των τρομοκρατών

    Ανθρωποκυνηγητό στη Βρετανία

    11/7/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τη βεβαιότητα ότι οι βρετανικές Αρχές θα εξαπολύσουν ένα "εντατικό ανθρωποκυνηγητό" για τη σύλληψη όσων ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, μιλώντας τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο. "Θα κυνηγήσουμε τους υπεύθυνους όπου κι αν είναι και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να τους φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης", τόνισε στην ομιλία του, με αντικείμενο την ενημέρωση της Βουλής για τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση συμπληρωματικά άρθρα στον αντιτρομοκρατικό νόμο που θα δίνουν μεγαλύτερες εξουσίες στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, με στόχο την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών. Σύσσωμη η βρετανική Βουλή εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή της στην κυβέρνηση Μπλερ, την οποία μάλιστα επαίνεσε για την αντίδρασή της στο τρομοκρατικό χτύπημα ο αρχηγός των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ.

    Κάτω από 100 οι νεκροί λέει η Σκότλαντ Γιάρντ

    Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Μπλερ είπε ότι αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 52, ενώ οι νοσηλευόμενοι τραυματίες είναι 56 .

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ, Ίαν Μπλερ, είπε ότι η αστυνομία προβλέπει πως ο αριθμός των νεκρών δε θα γίνει σε καμία περίπτωση τριψήφιος, ενώ χαρακτήρισε τις επιθέσεις "αποτρόπαια σφαγή ". Επίσης, είπε ότι τη Δεύτερα έγιναν τρεις αναγνωρίσεις θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Για "επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου" έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ακαδημία του FBI, στη Βιρτζίνια, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς το βρετανικό λαό. "Η Αμερική και ο ελεύθερος κόσμος δε θα υποχωρήσουν απέναντι στους τρομοκράτες και τους δολοφόνους", τόνισε ο Μπους για να προσθέσει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ είναι το "βασικό μέτωπο" στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κανονικά οι αγώνες στο Λονδίνο

    Εξονυχιστικές έρευνες

    [02] Κοινωνία

    Black list για επικίνδυνα προϊόντα

    11/7/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η άμεση ενημέρωση αποδεικνύεται το καλύτερο μέσο θωράκισης καταναλωτών και εμπόρων για προϊόντα, που συχνά και εν αγνοία και των δύο πλευρών, κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως εγκυμονούν κινδύνους. Με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των πολιτών η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε λίστα προϊόντων για τα οποία έλαβε προειδοποιητικό σήμα ακαταλληλότητας από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ και αφενός καλεί τους διακινητές να συνεργαστούν άμεσα για την απόσυρση τους από την αγορά, καθώς κινδυνεύουν με σοβαρές κυρώσεις. Αφετέρου καλεί τους καταναλωτές να τηλεφωνούν στην ανοιχτή γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι τα προϊόντα αυτά εξακολουθούν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων.

    Παιχνίδια, μικροσυσκευές, αλλά και οχήματα στον κατάλογο

    Η τρέχουσα ανακοίνωση του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της ΕΕ περιλαμβάνει εννέα προϊόντα, στην πλειοψηφία τους αγνώστου προελεύσεως, εκ των οποίων τα πέντε είναι παιχνίδια. Μεταξύ αυτών και το παιχνίδι "Τρελολουράκι" - "crazy wristband" (ιρλανδικής κατασκευής) που προκάλεσε τον τραυματισμό 5χρονου στη χώρα μας, εξαιτίας του αιχμηρού μεταλλικού ελάσματος που περιέχει.

    Όσο για τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο κατάλογος περιλαμβάνει το λέιζερ "2 in 1 Sound Laser Pointer", που εντοπίστηκε στη γερμανική αγορά και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Επίσης, η Τσεχία έκανε καταγγελία για δύο τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια κινεζικής κατασκευής: το ελικόπτερο "X-1 AIR FOX" και το αεροπλάνο "SKY Warrior", λόγω κίνδυνου ηλεκτροπληξίας. Η Σουηδία προειδοποίησε για τα τροχοπέδιλα Stadium AB "Revolution" (N° 039655 Pro Spees X2), τα οποία έχουν προβληματικά φρένα.

    Από τη Γαλλία έγινε καταγγελία για το παιδικό καθισματάκι ποδηλάτου "Bellelli", μοντέλο "Lion Standard" (αρ: 659235), που πιθανόν παρουσιάζει ελάττωμα στη ζώνη ασφαλείας, ενώ από η Μάλτα ανέφερε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από την ηλεκτρική τοστιέρα "Satellite" (AJ-7082).

    Καταγγελίες έγιναν και για δύο μοντέλα αυτοκινήτων από την Πολωνία, τη Δανία και την Ιρλανδία. Πρόκειται για το "Peugeot 307" με βενζινοκινητήρα, 1,6 και 2,0 λίτρων μόνο (Αύξ. Αρ.: 82001728 83046212), το οποίο παρουσιάζει κίνδυνο για βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρικές ταχύτητες, καθώς και για το "Renault Espace IV", με βενζινοκινητήρα, κατασκευής από 7/11/03 έως 2/4/04 και συγκεκριμένα τα μοντέλα που διαθέτουν δεύτερο σύστημα θέρμανσης, το οποίο μπορεί να υπερθερμανθεί και να οδηγήσει σε ανάφλεξη. Οι κατασκευάστριες χώρες είναι άγνωστες.

    Σημειώνεται ότι το δελτίο της RAPEX εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση για επικίνδυνα προϊόντα τα οποία είτε έχουν εντοπιστεί σε κάποια από τα κράτη μέλη και έχουν απαγορευτεί ως μη ασφαλή, είτε οι ίδιοι οι παραγωγοί έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές.

    [03] Οικονομία

    Αύξηση κατά ένα Ευρώ στο πάγιο του διμήνου

    Νέα τιμολόγια ΟΤΕ

    11/7/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Κατά ένα Ευρώ το δίμηνο αυξάνει το πάγιο του ΟΤΕ από την 1η Αυγούστου.Την ίδια ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσφορές στα τιμολόγια της που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Το διάστημα αυτό, θα είναι φθηνότερες κατά 80% οι διεθνείς κλήσεις προς Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Το ίδιο διάστημα από τις οκτώ το βράδυ ως τις οκτώ το πρωί, στις υπεραστικές κλήσεις θα παρέχονται δωρεάν 10 λεπτά ομιλίας, από το τρίτο ως το δέκατο τρίτο λεπτό του τηλεφωνήματος.

    Οι προσφορές από 1η ως 30 Σεπτεμβρίου

    Οι διεθνείς κλήσεις προς Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία (σε σταθερό τηλέφωνο) θα χρεώνονται 0,04 ευρώ ανά λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό, από 0,209 ευρώ ανά λεπτό.

    Για τους πελάτες που κάνουν χρήση των οικονομικών προγραμμάτων ΟΤΕπιλογές & ΟΤΕπιχειρώ και έχουν επιλέξει μία από τις παραπάνω χώρες, η έκπτωση λόγω των προγραμμάτων θα γίνεται στη νέα μειωμένη τιμή της καλοκαιρινής προσφοράς.

    Ως αποτέλεσμα, η κλήση προς τη χώρα που έχουν επιλέξει θα τους στοιχίζει το λεπτό όσο ένα αστικό τηλεφώνημα (0,026 ευρώ) δεδομένου ότι η μείωση από τα οικονομικά προγράμματα προς την χώρα της επιλογής τους φθάνει έως και το 35%.

    Παράλληλα, προσφέρονται 10 λεπτά δωρεάν σε υπεραστικά τηλεφωνήματα.

    Η προσφορά θα ισχύει για τις υπεραστικές κλήσεις που θα πραγματοποιούνται το βράδυ (από 20:00 έως 08:00) μετά το τρίτο και μέχρι το 13ο λεπτό. (και τις Κυριακές).

    Αναπροσαρμογή παγίου

    Την ίδια ώρα, από την 1η Αυγούστου αναπροσαρμόζεται το μηνιαίο πάγιο ως εξής:Για τις PSTN συνδέσεις σε 11,90 ευρώ το μήνα από 11,40 ευρώ που ισχύει σήμερα Για τις ISDN BRA συνδέσεις σε 15,40 ευρώ το μήνα από 14,90 ευρώ που ισχύει σήμερα.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τα σκήπτρα στο καμπιονάτο

    11/7/2005 12:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιταλίας ανακηρύχθηκε και "με τη βούλα" ως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, σύμφωνα με τη διεθνή Ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, που έφερε στη 12η θέση της σχετικής λίστας το ελληνικό πρωτάθλημα με 336 βαθμούς. Το καμπιονάτο μετά από σκληρή μάχη με το πρωτάθλημα της πρέμιερ λίγκ "κέρδισε με διαφορά στήθους" ήτοι 594 πόντους τους "σκληροτράχηλους" Βρετανούς με 587π, ενώ τρίτη στην Ευρώπη αναδείχθηκε η ισπανική πριμέρα ντιβιζιόν με 482 πόντους.

    Στο καρέ των κορυφαίων η "απερτούρα"

    Η συνέχεια ανήκει σε ένα ποδοσφαιρκό πρωτάθλημα εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, την απερτούρα" αυτό της Αργεντινής με 478 πόντους, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το γαλλικό "σαμπιονά" με 472 βαθμούς. Εντύπωση μπορεί να προκαλεί σε κάποιους ότι το θεαματικό βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ακολουθεί έκτο με 453 πόντους, ενώ στην 7η θέση συναντάμε το ολλανδικό πρωτάθλημα με 449,5βαθμούς.

    Τη λίστα συμπληρώνουν το Μεξικάνικο πρωτάθλημα με 446β, το πρωτάθλημα της Κολομβίας με 391,5β, η γερμανική "μπουντεσλίγκα" με 382β, το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας με 373β, το δικό μας με 336β, το ρωσικό πρωτάθλημα με 322β, της Χιλής με 310,5 και στην 15η θέση το πρωτάθλημα της γειτονικής Τουρκίας με 309 πόντους.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

    Πρεμιέρα με όνειρα Ευρώπης

    11/7/2005 9:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 10:20:45 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός "πάτησε χορτάρι" για πρώτη φορά φέτος, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εκεί ήταν φυσικά και ο νέος προπονητής των κόκκινων, Τροντ Σόλιντ, ο οποίος οριοθέτησε τους στόχους του για τη νέα περίοδο. "Θέλω το νταμπλ και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη" τόνισε εξαρχής ο Νορβηγός τεχνικός, οριοθετώντας τους στόχους για τη νέα χρόνια. Ο κ. Σόλιντ δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ενώ μίλησε για τους παίκτες που θέλει να αποκτηθούνπροκειμένου να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

    Απόντες και νέοι παίκτες

    Η προπόνηση του Ολυμπιακού ξεκίνησε στις 18:46, αλλά το παρών δεν έδωσαν εκεί οι Αντώνης Νικοπολίδης, Μιχάλης Καψής και Παντελής Καφές. Αμφότεροι βέβαια είναι δικαιολογημένοι αφού έχουν πάρει έχτρα ημέρες αδείας, λόγω τον υποχρεώσεων τους με την Εθνική Ελλάδας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Και οι τρεις παίκτες θα δώσουν το παρών την Παρασκευή.

    Απών από τη σημερινή, πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ήταν ο Ριβάλντο. Ωστόσο, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι είχε φροντίσει έγκαιρα να πάρει άδεια, για ένα προσωπικό του ζήτημα. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος βρίσκεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα και ήταν συνεπής στο ραντεβού του Σαββάτου, όταν μαζί με όλους τους άλλους παίκτες της ομάδας πέρασε από ιατρικές εξετάσεις.

    Επίσης, απουσίασαν και ο Χοβνανισιάν ο οποίος έχει κληθεί από την ομάδα Νέων της Αρμενίας. Και αυτός θα είναι την Παρασκευή στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της ομάδας.

    Το Σάββατο, 16/7) , ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στο Ζέεφελντ, όπου και θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

    Αξίζει να αναφερθεί πως οι "ερυθρόλευκοι" θα μείνουν στην Αυστρία, έως τις 2 Αυγούστου έχοντας προλάβει ωστόσο να δώσουν τρία ή τέσσερα φιλικά.

    Από πλευράς παραγόντων, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης αλλά και ο Κούλης Δουρέκας, ήταν στην "πρώτη" και παρακολούθησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού.

    "Είναι αρκετές επτά εβδομάδες"

    Επανερχόμενοι στα πέρι Σόλιντ, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, είπε συγκεκριμένα.

    "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καλές. Έχουμε μία εβδομάδα προετοιμασίας πριν αναχωρήσουμε για την Αυστρία. Πιστεύω ότι επτά εβδομάδες θα είναι αρκετές για να μάθω τους παίκτες. Για τις μεταγραφές θα δούμε τι θα γίνει".

    Εν συνεχεία είπε : "Θα έχω την πρώτη επαφή σήμερα (σ.σ. 11/7)".

    Αναφορικά με το θέμα Κωνσταντίνου, αρκέστηκε να πει :"Δεν μπορώ να πω κάτι για τον Κωνσταντίνου. Όταν υπάρχει κάτι, η ομάδα πάντα βγάζει ανακοίνωση. Είμαι αισιόδοξος ως άνθρωπος και ελπίζω να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία. Θέλω το καλύτερο και κάτι παραπάνω".

    Με άγχος και όνειρα ι οι νέοι

    Την πρώτη τους προπόνηση ως παίκτες του Ολυμπιακού, έκαναν οι Τάσος Κυριάκος και Χάρης Παππάς. Παρά το άγχος τους, οι δύο ποδοσφαιριστές τόνισαν πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου οι κόκκινοι να υλοποιήσουν τους στόχους του.

    Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κυριάκος είπε: "Χαμογελάμε που ήρθαμε στον Ολυμπιακό που πιστεύω πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά έχω άγχος για τη συνέχεια αλλά θα ξεπεραστεί".

    Το λόγο πήρε ο Χάρης Παππάς που συμπλήρωσε: "Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Συμφωνώ με τον Τάσο. Υπάρχει πολύ άγχος αλλά θα εξαφανιστεί. Τώρα πλέον θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχει η νέα μας ομάδα".

    Μικρά-μικρά

    Ο Ριβάλντο κατά την επιστροφή του επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Καραϊσκάκη και κατά την προσφιλή του από πέρυσι τακτική, έφαγε στο εστιατόριο της ομάδας, παρέα με την σύζυγό του.

    Τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας είναι ο νεαρός Ντουγέρογλου. Ωστόσο, ο Σόλιντ είναι αυτός που θα κρίνει τι θα γίνει. Εξάλλου, έχει ακουστεί και το όνομα του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, αφού θεωρείται έτοιμη λύση.

    Εκτός από το φιλικό με τους πρωταθλητές Ευρώπης, την ιστορική Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός θα δώσει αρκετούς επίσης σημαντικούς φιλικούς αγώνες. Αρχικά οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Γιάμπλονετς στις 19 Ιουλίου ενώ οκτώ ημέρες αργότερα θα ακολουθήσει η Τζένοα. Αργότερα θα δοθεί φιλικό με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία και εν συνεχεία οι "ερυθρόλευκοι" θα κάνουν μια περιοδεία στην Ισπανία όπου θα αντιμετωπίσουν τις Βαλένθια, Σεβίλη, Σαμπντόρια ή Ουντινέζε.

    [06] Μπάσκετ

    Αντίο από Κακιούση

    11/7/2005 10:28:00 μμ

    Με μια λιτή ανακοίνωση αποχαιρέτησε τον Ηρακλή ο «Λευτέρης Κακιούσης». Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός που οδεύει προς το Γαλάτσι και την ΑΕΚ, έθεσε και επίσημα σήμερα τέλος στη συνεργασία του με το "Γηραιό" που κράτησε τρία χρόνια. "Μετά από τρία χρόνια ομαδικής δουλειάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Ηρακλή (κόσμο-διοίκηση- συνεργάτες και παίκτες) για την υπομονή και την αφοσίωση που έδειξαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Στην επίπονη προσπάθεια που έγινε από όλους μας, το αποτέλεσμα ήταν όμορφο αλλά και με μεγάλο κόστος. Η κούραση που, ίσως, προκάλεσα-αλλά και νιώθω- είναι μεγάλη. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα επόμενα μπασκετικά βήματα του Ηρακλή να είναι φωτεινά όπως είναι και η μεγάλη ιστορία του", αναφέρεται στο σχετικό κείμενο. Επικρατέστερος ν αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Ηρακλή για τα νέα περίοδο φέρεται πως είναι ο Παρασκευάς Μουρατίδης.

    [07] Μπάσκετ

    Τα βρίσκουν παίκτες-διοίκηση

    11/7/2005 8:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 9:26:05 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θετική ήταν, κατ αρχήν, η ανταπόκριση των παικτών του Αμαρουσίου στην πρόταση της διοίκησης, για αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων των συμβολαίων τους. Επιθυμία τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης είναι να διατηρήσει το έμψυχο υλικό ως έχει αλλά να μειώσει και το μπάτζετ, με περικοπές των χρημάτων που λαμβάνουν οι παίκτες. Στόχος της διοίκησης είναι να συζητήσει με τον καθένα ξεχωριστά, ώστε να βρεθεί μια νέα φόρμουλα συνεργασίας, που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι Μπουντούρης, Κολώκας, Σέκουλιτς, Καϊμακόγλου, Στεφανίδης, Λόλας, Νοέα και Τσιάκο. Επίσης μέσα στις αρχικές σκέψεις είναι να παραμείνουν ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ και ο Γιώργος Καράγκουτης με τους οποίους θα γίνει συζήτηση τις επόμενες μέρες.

    Συμφώνησαν Γιαννάκης-Γκέκος

    Σήμερα, εξάλλου ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης συναντήθηκε με τον Μηνά Γκέκο ο οποίος προορίζεται να αναλάβει το ρόλο του άμεσου συνεργάτη του.

    Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και έτσι πλέον απομένει η τυπική πλευρά της οριστικοποίησης της συνεργασίας τους.

    Πάντως οι προπονήσεις συνεχίζονται υπό την επίβλεψη των Μπαρτζώκα-Γκατζούλη. Μάλιστα από σήμερα εντάχθηκε κανονικά στο πρόγραμμα ο Νίκος Μπουντούρης που είχε λίγες μέρες άδεια περισσότερες από τους υπόλοιπους.

    [08] Πρώτες αφίξεις στο Μόντρεαλ

    11/7/2005 8:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2005 11:35:32 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο Μόντρεαλ έφτασε την Δευτέρα, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που ξεκινά στις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα. Την ίδια ώρα τις βαλίτσες τους για τον Καναδά ετοιμάζουν και οι υπόλοιποι αθλητές που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη διοργάνωση. Το προσεχές διήμερο αναχωρούν για το Μόντρεαλ οι αποστολές της συγχρονισμένης κολύμβησης (Τρίτη) και των καταδύσεων (την Τετάρτη). Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στον Καναδά οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες της ελληνικής αποστολής, αφού τα αγωνίσματα της κολύμβησης αρχίζουν στις 24 Ιουλίου. Αύριο μεταβαίνει στο Μόντρεαλ και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που στις 16 Ιουλίου θα δώσει τη δική του "μάχη", καθώς η FINA θα ανακοινώσει τη χώρα που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2009, το οποίο διεκδικεί και η Αθήνα (Ρώμη, Μόσχα, Γιοκοχάμα, Ντουμπάι οι υπόλοιπες πόλεις).

    Χωρίς Μυλωνάκη στον Καναδά

    Στην Καναδική πόλη έφθασε λοιπόν σήμερα το συγκρότημα του Κούλη Ιωσηφίδη, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην προκριματική φάση του World League στο Λονγκ Αϊλαντ (ΗΠΑ). Μοναδική απώλεια για την ασημένια Ολυμπιονίκη της Αθήνας είναι ο τραυματισμός της τερματοφύλακα Ανθής Μυλωνάκη, που αποκλείστηκε από την αποστολή. Τη θέση της θα πάρει η Μαρία Τσουρή, που αναχωρεί αύριο από την Αθήνα για το Μόντρεαλ.

    Οι υπόλοιπες αθλήτριες της 13αδας θα είναι αυτές που αγωνίστηκαν και στο World League, δηλαδή οι Γεωργία Ελληνάκη, Ευτυχία Καραγιάννη, Κική Λιόση, Σοφία Ιωσηφίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Εύη Μωραϊτίδου, Γιούλη Λαρά, Μαρκέλα Πλουμή, Κελίνα Κάντζου και Βάσω Μαυρέλου.

    Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση τη Νέα Ζηλανδία (17 Ιουλίου), τη Ρωσία (19 Ιουλίου) και το Ουζμπεκιστάν (21 Ιουλίου). Θα είναι η τέταρτη φορά που η εθνική γυναικών μετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν 5η το 1998 στο Περθ, 7η το 2001 στη Φουκουόκα και 9η το 2003 στη Βαρκελόνη.

    Την Παρασκευή οι άνδρες

    Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στο Τορόντο και την πρόκριση στην τελική φάση του World League, θα παραμείνουν εκεί ως την Παρασκευή και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Μόντρεαλ. Ο Γιάννης Θωμάκος θα είναι οριστικά εκτός αποστολής και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (τη θέση του έχει πάρει ο Πέτρε Σάντα), ενώ από τη 14αδα του Τορόντο επιστρέφει στην Αθήνα ο Μάριος Χατζηκυριακάκης. Η 13αδα που επέλεξε ο Σάντρο Καμπάνια αποτελείται από τους Αντώνη Βλοντάκη, Γιώργο Αφρουδάκη, Τάσο Σχίζα, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, Χρήστο Αφρουδάκη, Νίκο Δεληγιάννη, Γιώργο Ντόσκα, Πέτρε Σάντα, Αργύρη Θεοδωρόπουλο, Μανώλη Μυλωνάκη, Δημήτρη Μάζη, Γιώργο Ρέππα και Μάνθο Βουλγαράκη.

    Η εθνική ανδρών, στην πρώτη φάση, αντιμετωπίζει την Κίνα (18 Ιουλίου), την Γερμανία (20 Ιουλίου) και την Αυστραλία (22 Ιουλίου). Η ελληνική ομάδα μετέχει για 10η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η καλύτερη θέση της ήταν η τέταρτη, που κατέλαβε πριν δύο χρόνια στη Βαρκελόνη. Ηταν 12η το 1973 (Βελιγράδι), το 1978 (Βερολίνο) και το 1982 (Γκουαγιακίλ), 11η το 1986 (Μαδρίτη), 10η το 1991 (Περθ), 7η το 1994 (Ρώμη), 8η το 1998 (Περθ) και 6η το 2001 (Φουκουόκα).

    Αναχωρούν και οι υπόλοιποι

    Το προσεχές διήμερο αναχωρούν για το Μόντρεαλ και οι αποστολές της συγχρονισμένης κολύμβησης (αύριο) και των καταδύσεων (την Τετάρτη). Στην πρώτη περίπτωση, στον Καναδά θα ταξιδέψουν οι Ελευθερία Φτούλη (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Ελένη Γεωργίου (Ομαδικό, Κόμπο), Ναταλία Ανθοπούλου (Σόλο, Ντουέτο αναπληρωματική, Ομαδικό, Κόμπο), Εύη Μακρυγιάννη (Σόλο αναπληρωματική, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο), Όλγα Πελεκάνου (Ομαδικό, Κόμπο), Ευγενία Κουτσούδη (Ομαδικό, Κόμπο), Ειρήνη Ιορδανοπούλου (Ομαδικό, Κόμπο), Ελευθερία Τσαρπέλα (Ομαδικό, Κόμπο), Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη (Ομαδικό, Κόμπο), Αποστολία Ιωάννου (Ομαδικό, Κόμπο). Τις συνοδεύουν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, ο συνεργάτης της Γκάμπορ Σάουντερ και η Ελένη Σταυρακοπούλου (αρχηγός αποστολής), πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης του αθλήματος στην ΚΟΕ.

    Σε ό,τι αφορά τις καταδύσεις, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μετάσχουν οι Θωμάς Μπίμης (3 μέτρα), Αλέξανδρος Μάνος (1 μέτρο, 3 μέτρα, 3 μέτρα συγχρονισμένων), Γιάννης Γαβριηλίδης (3 μέτρα συγχρονισμένων, Σταθερά, Σταθερά συγχρονισμένων), Σωτήρης Τράκας (Σταθερά, Σταθερά συγχρονισμένων), Χριστίνα Τσιριπίδου (3 μέτρα, 3 μέτρα συγχρονισμένων), Ελένη Χατζημήτρου (3 μέτρα, 3 μέτρα συγχρονισμένων). Μαζί τους θα ταξιδέψουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος και ο συνεργάτης του Στέργιος Κονδέλλης.

    Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στον Καναδά οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες της ελληνικής αποστολής, αφού τα αγωνίσματα της κολύμβησης αρχίζουν στις 24 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου θα αναχωρήσουν οι Άρης Γρηγοριάδης (50, 100μ ύπτιο, 100μ ελεύθερο), Σπύρος Γιαννιώτης (400, 800, 1.500μ ελεύθερο), Αγγελική Εξάρχου (50, 100, 200μ πρόσθιο), Ανδρέας Ζήσιμος (200μ ελεύθερο, 4χ200μ ελεύθερο), Δημήτρης Μαγγανάς (400, 800, 4χ200μ ελεύθερο), Απόστολος Αντωνόπουλος (100, 200, 4χ200μ ελεύθερο) και οι προπονητές Νίκος Γέμελος, Χρυσάφης Βαγγελακάκης. Στις 19 Ιουλίου οι Γιάννης Δρυμωνάκος (100, 200μ πεταλούδα, 200, 400μ μικτή ατομική) και ο προπονητής του Γιάννης Ορφανίδης. Στις 21 Ιουλίου οι Γιάννης Κοκκώδης (200, 400μ μικτή ατομική), Νέρι Νιαγκουάρα (50, 100μ ελεύθερο) και στις 23 Ιουλίου ο Νίκος Ξυλούρης (4χ200μ ελεύθερο).

    [09] Κανονικά οι αγώνες στο Λονδίνο

    11/7/2005 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών μια μόλις ημέρα μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, ο Ζακ Ρογκ, τόνωσε το πληγμένο γόητρο της Βρετανικής πρωτεύουσας, ξεκαθαρίζοντας ότι, η ΔΟΕ εμμένει στην απόφαση που έλαβε στη Σιγκαπούρη. "Οι Αγώνες του 2012 θα διεξαχθούν στο Λονδίνο και δεν υπάρχει κανένας λόγος για αλλαγές. Έχουμε εμπιστοσύνη στους Βρετανούς διοργανωτές και σαφώς η ασφάλεια που προβλέπεται για τους Αγώνες το 2012 θα είναι η καλύτερη δυνατή", τόνισε ο κ Ρογκ.

    Διέψευσε τους γαλλικούς ισχυρισμούς

    Παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Δήμαρχο του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ, ότι τόσο αυτός όσο και ο υπεύθυνος της υποψηφιότητας του Λονδίνου, Σεμπάστιαν Κόε, δεν σεβάστηκαν κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Ο Ζακ Ρογκ υποστήριξε ότι όχι μόνο το Λονδίνο, αλλά όλες οι υποψήφιες πόλεις σεβάστηκαν τους κανόνες που έχει θεσπίσει η ΔΟΕ. Τη δήλωση αυτή επανέλαβε λίγο αργοτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού Πρωθυπουργού διαψεύδοντας τους γαλλικούς ισχυρισμούς.

    Πάντως, ο Μπερτράν Ντελανοέ εξέφρασε το πρωί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας την άποψη, ότι οι Μπλερ και Κόε "δεν σεβάστηκαν τους κανόνες" και τόνισε χαρακτηριστικά: "Η νίκη επετεύχθη με άλλο τρόπο, έξω από αυτό του Ολυμπιακού ιδεώδους. Κάναμε μια επιλογή, πιο συγκεκριμένα σε σύγκριση με τη διαφθορά. Αυτή την επιλογή την αναλαμβάνω. Δεν χάσαμε τίποτε σε σχέση με τον φάκελο της υποψηφιότητάς μας, ούτε σε σχέση με το σεβασμό προς τους Ολυμπιακούς κανόνες, ούτε σε σχέση με την ηθική".

    Ο Ντελανοέ υποστήριξε ακόμη ότι ο Τόνι Μπλερ έστειλε επιστολές στα μέλη της ΔΟΕ, με τις οποίες τους καλούσε να συναντηθούν μαζί του.

    Στη συνέχεια, όπως είπε, ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με μέλη της ΔΟΕ στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Σιγκαπούρη, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. "Αυτό είναι ενάντια στους κανονισμούς. Είδα ανθρώπους να εξέρχονται από την σουίτα του Μπλερ", είπε χαρακτηριστικά.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπό βροχή η Καλαμαριά

    11/7/2005 10:18:00 μμ

    Με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος του, ξεκίνησε σήμερα στην Κουτσούφλιανη της Νάουσας ο Απόλλων Καλαμαριάς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του (σ.σ. η πρώτη προπόνηση στο έδαφος της Ημαθίας διεξήχθη υπό βροχή). Η αποστολή των "κοκκινόμαυρων", αποτελείται από 23 άτομα, ενώ αύριο θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο και ο Κόφι Αμπονσά, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο τους μεταγραφικό απόκτημα. "Πρόθεση μας είναι να πάρουμε πέντε με έξι παίκτες ακόμη, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα από την αρχή. Μπορεί να έχουμε καθυστερήσει λίγο στις μεταγραφές, αλλά όπως φάνηκε με τον Αμπονσά, είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί", σημείωσε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του Απόλλωνα, Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Οι "Πόντιοι" θα επιστρέψουν στη βάση τους στις 18 Ιουλίου, ενώ για το διάστημα από εκεί και μετά έχει προγραμματιστεί η μετάβαση τους σε Βουλγαρία και Ιταλία για τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Οραβετς ο Πανιώνιος

    11/7/2005 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Τόμας Οραβετς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιωνίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η ΠΑΕ. Ο Σλοβάκος επιθετικός αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε διετές (1+1) συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κυανέρυθρους". Ο 25χρονος Οραβετς, που αγωνιζόταν στην αυστριακή Αντμίρα, μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στην επιθετική γραμμή, όπως πιστεύει ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιόζεφ Τσάπλαρ, που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του. Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία στην Πορταριά του Πηλίου, χωρίς όμως να λείπουν τα δυσάρεστα απρόβλεπτα. Ρήξη έσω μηνίσκου υπέστη ο Νίκος Σπυρόπουλος, θλάση στον τετρακέφαλο ο Σμίλιανιτς. Ο νεαρός αμυντικός παρότι τιμωρημένος με διετή αποκλεισμό λόγω της γνωστής υπόθεσης ντοπινγκ, προπονείται κανονικά με την ομάδα του Πανιωνίου. Τουλάχιστον έως σήμερα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απών ο Μαχλάς στη πρώτη

    11/7/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες της διοίκησης του ΟΦΗ, που ήθελαν το Νίκο Μαχλά, να αλλάζει γνώμη και να παρουσιάζεται κανονικά στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας. Το "κοπέλι", παραμένει αταλάντευτος στην στάση που κρατά απέναντι στο Φανούρη Βατσινά, τον οποίο θεωρεί υποχείριο της οικογένειας Βαρδινογιάννη και από ότι φαίνεται δύσκολα θ αλλάξει γνώμη. Αντίθετα, το "παρών" έδωσε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης και ο γνωστός παπά-Μιχάλης, που τέλεσε για άλλη μία φορά τον ετήσιο αγιασμό για την έναρξη της περιόδου. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά, υγεία και να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας.

    Δηλώσεις Σταυρακάκη-Κόλτζου

    Δηλώσεις έκαναν οι Κώστας Σταυρακάκης και Γιώργος Κόλτζος. Ο πρώτος που είναι και παλιότερος στην ομάδα τόνισε: "Τα τελευταία χρόνια ο ΟΦΗ δυστυχώς έφθασε στο σημείο να ψάχνει στο τέλος την παραμονή του στην κατηγορία. Φέτος γίνεται μια νέα προσπάθεια με στόχο την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μια καλύτερη σεζόν και θα φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί όπου θέλουμε όλοι. Με τις προσπάθειες που γίνονται και στο μεταγραφικό τομέα πιστεύω ότι η ομάδα μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο".

    Ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Κόλτζος με την σειρα του είπε: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθα στον ΟΦΗ. Δεν το κρύβω ότι ήθελα να έρθω στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ, που διαθέτει ένα άρτια εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο, το Βαρδινογιάννειο, και προσφέρει ιδανικές συνθήκες δουλειάς για τους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΟΦΗ νιώθω πολύ καλά. Οι στόχοι μου είναι ίδιοι μ αυτούς που έχει και η ομάδα μου, δηλαδή να διακριθούμε και να βρεθούμε ψηλά".

    [13] Οικονομία

    Από τον Υπουργό Ανάπτυξης

    Απολογισμός του Έτους Ανταγωνιστικότητας

    11/7/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Στη δέσμη των μέτρων, που έχει πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση ή προγραμματίζει, για το Έτος Ανταγωνιστικότητας, αναφέρθηκε, τη Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σιούφας έκανε γνωστό ότι καταρτίσθηκε μελέτη για την προσέγγιση της Στρατηγικής της Λισσαβόνας και έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα κατά το έτος 2004, καθώς και μελέτη για την ίδρυση Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ίδρυση Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου και θεσπίσθηκε Πανελλήνιος Μαθηματικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Ανταγωνιστικότητα, ενώ βραβεύθηκαν επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

    Στις ενέργειες που στοχεύουν στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση του Έτους Ανταγωνιστικότητας, που έχει κηρυχθεί το 2005, περιλαμβάνεται σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα καθώς και η συνεργασία με το Υπ. Μεταφορών και τα ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο της οποίας κυκλοφόρησαν 2 εκ. γραμματόσημα με το σήμα του Έτους Ανταγωνιστικότητας.

    Τέλος, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι το σήμα του Έτους Ανταγωνιστικότητας προβάλλεται στην εξωτερική όψη του Υπ. Ανάπτυξης και σε πολλά σημεία της Αθήνας.

    Για "διακοσμητικές κινήσεις και αποσπασματικά μέτρα" έκανε λόγο η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

    [14] Οικονομία

    "Καμπάνες" ύψους 1 εκατομ. ευρώ

    Πρόστιμα για νοθεία καυσίμων

    11/7/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8 FM

    Βαρύς ο πέλεκυς του νόμου για τους πρατηριούχους που διαθέτουν στο καταναλωτικό νοθευμένα καύσιμα. Τα συνεργεία ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισαν 12 παραβάτες στο νομό Αττικής και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν έφτασαν συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ. "Βασικό μέλημα της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα νοθείας και η ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και μίλησε για συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων, οι οποίοι δεν σταματούν στον τομέα των καυσίμων. Έξι παραβάσεις των υφιστάμενων αγορανομικών διατάξεων διαπιστώθηκαν και σε κυλικεία πλοίων, ενώ άλλες 10 εμπορικές επιχειρήσεις παραπέμπονται για μη τήρηση του νόμου για τις εκπτώσεις.

    Εντατικοί έλεγχοι σε πρατήρια και κυλικεία πλοίων

    Τα πρατήρια όπου κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι διέθεταν καύσιμα τα οποία παρουσίαζαν αποκλίσεις από τις ισχύουσες προδιαγραφές είναι τα εξής:

    Τα πρατήρια της ΒΡ στις οδούς Λ. Σαλαμίνος 132 Κερατσίνι, Ζησιμοπούλου 109 Π. Φάληρο, Πελασγίας 63-65 Περιστέρι, Θηβών 222 Αγ. Ι. Ρέντης,

    τα πρατήρια της ΕΤΕΚΑ στις οδούς Αναπαύσεως 7 και Θηβών 87 στο Περιστέρι,

    της ΕΚΟ στην οδό Πίνδου 65 Ν. Φιλαδέλφεια,

    της AVIN στην οδό Αγ. Ιεροθέου 8 Περιστέρι,

    της JETOIL στην οδό Αλ. Παναγούλη 39 Χαλάνδρι,

    της AEGEAN στις οδούς Πίνδου 2 Ν. Φιλαδέλφεια, Σαλαμίνος 2 Καλλιθέα

    και ένα ανεξάρτητο στη Λεωφόρο Αθηνών 31 στις Αχαρνές

    Από αυτά τα 9 πωλούσαν νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης με αφορολόγητο ναυτιλιακό ή πετρέλαιο θέρμανσης, τα 2 στα σούπερ αμόλυβδη βενζίνη νοθευμένη με απλή αμόλυβδη και 1 εξ αυτών διέθετε πετρέλαιο θέρμανσης νοθευμένο με ναυτιλιακό.

    Με απόφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 973.509 ευρώ.

    Παράλληλα, από 90 ελέγχους σε κυλικεία πλοίων το τελευταίο δίμηνο εντοπίστηκαν έξι περιπτώσεις παραβάσεων που παραπέμπονται για πρόστιμα στη νομαρχία.

    Οι τέσσερις παραβάσεις αφορούσαν μη διάθεση προϊόντων με χαμηλή τιμή, που περιλαμβάνονται στις αγορανομικές διατάξεις, μια παράβαση αφορά τη μη ύπαρξη αναρτημένου τιμοκαταλόγου και μια παράβαση την πώληση προϊόντος σε τιμή υψηλότερη από αυτή που προβλέπεται από την αγορανομική διάταξη. Ειδικότερα, για τα σχετικά πρόστιμα παραπέμπονται οι εταιρίες Γευσιπλοϊα ΑΕ, που τροφοδοτεί το πλοίο Sea Jet2, η Cofee Time Hellas στο πλοίο Speedrunner, Olympus Plaza που διαχειρίζεται τα κυλικεία στα πλοία , High Speed 3 και 4 και η εταιρεία Ναβεγκάντε στο πλοίο Νεφέλη.

    Πάντως όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, η μέχρι σήμερα εικόνα που έχουν οι υπηρεσίες της είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των κυλικείων των πλοίων τηρείται η αγορανομική διάταξη.

    Τέλος, και για αυτούς που ξεκίνησαν τις εκπτώσεις νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 18ης Ιουλίου, υπήρξαν «καμπάνες». Έτσι, στη Νομαρχία Αθηνών για την επιβολή προστίμου παραπέμπονται 10 εμπορικές επιχειρήσεις που είτε είχαν βγάλει διαφημιστικά φυλλάδα με προαναγγελία εκπτώσεων είτε έκαναν παρανόμως εκπτώσεις. Σημειώνεται ότι η περίοδος των θερινών εκπτώσεων λήγει στις 27 Αυγούστου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 July 2005 - 20:52:46 UTC