Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα αλλαγών
  • [02] Μπιφτέκι από το …εργαστήριο
  • [03] Αλλαγές στην φορολογία
  • [04] Μπακίγιεφ "δείχνουν" τα έξιτ πολς
  • [05] Έκπληξη στο Ιντερτότο
  • [06] Απόλυτα δικαιολογημένος ο Ιντζάγκι
  • [07] "Σαφές υπονοούμενο" προς Σάμουελ
  • [08] Απέρριψε τον Φλαβίνιο ο Κωφίδης
  • [09] Στο ψιλότερο σκαλί η Βραζιλία
  • [10] Σπουδαίες διακρίσεις στα "Βαρδινιγιάννεια"
  • [11] "Τριπλά" ασημένια η Κατσίδη
  • [12] "Χαμογέλασε" το Τζόκερ

    [01] Οικονομία

    Για τα εργασιακά

    Εβδομάδα αλλαγών

    10/7/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με το ραντεβού του υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, με την ΓΣΕΕ, ολοκληρώνεται την Δευτέρα ο κύκλος επαφών της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να καθορισθεί με συναίνεση το περιεχόμενο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Σημεία αιχμής του διαλόγου αυτού είναι η μείωση του κόστους των υπερωριών και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ, με το νομοσχέδιο για το ελαστικό ωράριο και το κόστος των υπερωριών, η Κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης. Το πρωί της Δευτέρας, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσει τις θέσεις της και να αποφασίσει αν θα προσέλθει το απόγευμα στον διάλογο με τον υπουργό Απασχόλησης. Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα ξεκινά στην Βουλή και η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στο οποίο αντιδρούν οι επαγγελματοβιοτέχνες, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη.

    Κρίσιμο ραντεβού

    Οι αλλαγές στο οκτάωρο και το κόστος των υπερωριών προκαλούν την έντονη αντίδραση της Συνομοσπονδίας, η οποία έχει προειδοποιήσει με 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα που θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

    Η Συνομοσπονδία, όπως και οι μικρομεσαίοι, εγείρει επίσης ενστάσεις για την εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου με διευθυντικό δικαίωμα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, θα ζητήσει από τον κ. Παναγιωτόπουλο να επιμηκυνθεί ο διάλογος, να διευρυνθεί η ατζέντα και να μην υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός του καλοκαιριού.

    Πάντως, στο κρίσιμο ραντεβού, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα προσέλθει διασπασμένο, καθώς οι συνδικαλιστές από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ δεν συμμετέχουν στον διάλογο.

    Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τις σχετικές συνομιλίες με τους κοινωνικούς εταίρους, τόνισε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και δεσμεύτηκε, ότι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας, σε περιόδους αιχμής, δεν θα ξεπερνά τις 10 ώρες.

    Μπλόκα για το ωράριο

    Εξάλλου, μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να γίνει Νόμος του Κράτους το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το εμπόριο, που ρυθμίζει και το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων, η συζήτηση του οποίου ξεκινά εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

    Στο ωράριο, που θα ισχύει για τις καθημερινές έως τις 9:00 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ, αντιδρούν οι εμποροβιοτέχνες και οι εμποροϋπάλληλοι, που εξήγγειλαν κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων.

    Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΒΕΕ αποφάσισε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στα Τέμπη, το Ρίο - Αντίρριο και τον Ισθμό της Κορίνθου την προσεχή Τετάρτη, 13 Ιουλίου, ενώ σχεδιάζει και προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Την ίδια ημέρα, λουκέτο θα βάλουν τα καταστήματα στην Κρήτη, ενώ οι επαγγελματοβιοτέχνες κάθε Νομού θα παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

    Στο μεταξύ, την Κυριακή, η συντονίστρια παραγωγής και εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα υπερκαταστήματα, χαρακτηρίζοντας την ρύθμιση "απαράδεκτη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή το ωράριο των καταστημάτων

    Με ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ για εργασιακό

    Όχι προειλημμένες αποφάσεις

    [02] Τεχνολογία

    Έρευνα Αμερικανού επιστήμονα

    Μπιφτέκι από το εργαστήριο

    10/7/2005 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Τα πάνω κάτω σε όλα όσα γνωρίζουμε για το κρέας φαίνεται πως θα επιφέρουν δύο νέες τεχνολογίες για την καλλιέργεια ιστών, που υπόσχονται ότι στο μέλλον τα μπιφτέκια θα προέρχονται από το εργαστήριο! Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανού Τζέισον Μάτενι, υποψήφιου διδάκτορα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, υπάρχουν δύο πιθανές μέθοδοι για την καλλιέργεια συνθετικού, ζωικού, μυϊκού ιστού, οι οποίες εκτιμάται πως θα αυξήσουν την κατανάλωση και διατροφική αξία του κρέατος, αλλά και θα περιορίσουν τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η NASA ήδη πειραματίζεται με την καλλιέργεια ιστού ψαριών, ενώ κανείς, μέχρι σήμερα, δεν έχει προτείνει την παραγωγή συνθετικού κρέατος σε εμπορική κλίμακα.

    Με στόχο την ποιότητα

    Σύμφωνα με τον Μάτενι, στην πρώτη τεχνική, μυϊκά κύτταρα απομονώνονται από βοοειδή, χοίρους, πουλερικά ή ψάρια και αφήνονται να πολλαπλασιαστούν πάνω σε λεπτές μεμβράνες. Όταν τα κύτταρα επεκταθούν, το φύλλο μυϊκού ιστού μπορεί να απομακρυνθεί και να τοποθετηθεί πάνω σε άλλα ίδια φύλλα, ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύτερο στρώμα που θυμίζει το φυσικό κρέας.

    Η δεύτερη τεχνική αφορά στην καλλιέργεια μυϊκών κυττάρων σε τρισδιάστατες πορώδεις χάντρες, οι οποίες διαστέλλονται με μικρές μεταβολές της θερμοκρασίας. Το αποτέλεσμα θυμίζει κιμά και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή μπιφτεκιών και άλλων προϊόντων επεξεργασμένου κρέατος.

    Κι αν αναρωτιέστε σε τι θα μπορούσαν να ωφελήσουν οι πρακτικές αυτές, ο υποψήφιος διδάκτορας έχει έτοιμη την απάντηση. Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στο επιστημονικό έντυπο Tissue Engineering, η κατανάλωση κρέατος θα αυξάνονταν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών στο εν λόγω κρέας μπορούν να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα λιγότερο λίπος και περισσότερα οξέα με καρδιοπροστατευτική δράση.

    Επίσης, η καλλιέργεια του κρέατος θα περιόριζε δραστικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μαζικής κτηνοτροφίας, αφού τα κτηνοτροφία καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις γης και καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού. Άλλωστε, όπως παρατηρεί μελέτη του Βρετανού φυσικού, Άλαν Κάλβερτ, στο Physics World, τα ζώα που εκτρέφονται για ανθρώπινη κατανάλωση ευθύνονται για το 21% του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται συνολικά από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

    Συγκριτικά, αναφέρει το Reuters, το Πρωτόκολλο του Κιότο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, απαιτεί μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,2%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2012.

    [03] Οικονομία

    Σκέψεις για ενιαίο συντελεστή 25%

    Αλλαγές στην φορολογία

    10/7/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: εφημερίδα "Καθημερινή"

    Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος μελετά η Κυβέρνηση, με στόχο να ισχυροποιηθεί το ατομικό εισόδημα, να περιορισθεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, καθώς και να υπάρξει ισχυρό κίνητρο για μεγαλύτερη επενδυτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "Καθημερινή" της Κυριακής, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το σενάριο της ενιαίας φορολόγησης των εισοδημάτων με συντελεστή 25% από το 2007 και την ταυτόχρονη αύξηση του αφορολόγητου ποσού στα 13.000 ευρώ, από 11.000 ευρώ που είναι σήμερα. Ο νέος συντελεστής θα καταργήσει τους ήδη υπάρχοντες (15%, 30% και 40%) και με αυτόν θα φορολογούνται όλα τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και ελεύθερα επαγγέλματα, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση από το Κράτος. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο σχεδιασμός της νέας ρύθμισης ολοκληρώνεται εντός των ημερών από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και έχει την αρχική έγκριση του Πρωθυπουργού, ενώ αναμένεται να αποτελέσει μία από τις εξαγγελίες του Κώστα Καραμανλή από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Mαζί με τη νέα φορολογία εισοδήματος, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, που έχει ετοιμάσει ο κ. Aλογοσκούφης, οι οποίες προβλέπουν την επιβολή από 1/1/2006 ΦΠA 19% στις νεόδμητες οικοδομές που κατασκευάζονται από εργοληπτικές επιχειρήσεις (οι ιδιώτες δεν υπάγονται), καθώς και την καθιέρωση γι αυτές τις οικοδομές φόρου υπερτιμήματος.

    [04] Κόσμος

    Για τις προεδρικές εκλογές στο Κιργιστάν

    Μπακίγιεφ "δείχνουν" τα έξιτ πολς

    10/7/2005 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2005 7:07:44 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το 88% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του Κιργιστάν φαίνεται ότι συγκεντρώνει ο εκτελών χρέη προέδρου, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, σύμφωνα με τα έξιτ πολς τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων για την ψηφοφορία της Κυριακής. Μάλιστα, ο Μπακίγιεφ διαθέτει άνετο προβάδισμα, καθώς, σύμφωνα πάντα με τα έξιτ πολς, ο δεύτερος Ακμπαράλι Αϊτικέγεφ συγκεντρώνει μόλις 4,6%. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα, ενώ οι περίπου 2,7 εκτομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των φόβων για νέες ταραχές, μετά την "λαϊκή επανάσταση" της 24ης Μαρτίου. Ο 55χρονος Μπακίγεφ, που εκτελεί χρέη προέδρου εδώ και τέσσερις μήνες, είναι ένας από τους ήρωες της επανάστασης στο Κιργιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την εξουσία ο επί 15ετία πρόεδρος της χώρας, Ασκάρ Ακάγεφ.

    Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, χωρών που διατηρούν αμφότερες μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη αποκατάστασης της "σταθερότητας" στο Κιργιστάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι μια δημοκρατική ψηφοφορία θα έθετε ένα παράδειγμα στην περιοχή, ενώ η Οργάνωση για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ζήτησε δίκαιες εκλογές, ώστε να σταθεροποιηθεί η νέα ηγεσία της χώρας. Οι παρατηρητές της Οργάνωσης θα δώσουν στην δημοσιότητα τις εκτιμήσεις τους για την διαδικασία την Δευτέρα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έκπληξη στο Ιντερτότο

    10/7/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ούτε την επόμενη περίοδο θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα της Ισπανίας, νίκησε με 1-0 από την ρουμανική Κλουζ και οδήγησε στα πέναλτι τον αγώνα, αλλά εκεί ηττήθηκε με 3-5 και αποχαιρέτησε την ελπίδα της Ευρώπης. Ήττα που δεν στοίχισε όμως για την Λα Κορούνια. Η Ντέπορ έχασε από την Μπούντουτσνοστ στην Σερβία με 2-1, όμως πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 3-0.

    Τα αποτελέσματα

    Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για τον Β΄ γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) έχουν ως εξής:

    Β΄ ΓΥΡΟΣ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Α. Μπούντουτσνοστ (Σερβία/Μαυροβούνιο)-Λα Κορούνια (Ισπανία) 2-1 (0-3)

    Δ. Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 1-3 (2-2)

    Ε. Σαρλερουά (Βέλγιο)-Τάμπερε Γιουνάιτεντ (Φινλανδία) 0-0 (0-1)

    Η. Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Κλουζ (Ρουμανία) 1-0 (0-1)

    3-5 στα πέναλτι

    Θ. Πόγκον Σέτσιν (Πολωνία)-Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία) 0-0 (0-1)

    ΙΑ. Ντούμπνιτσα (Σλοβακία)-Ανκαρασπορ (Τουρκία) 0-1 (4-0)

    ΙΕ. Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Ταταμπάνια (Ουγγαρία) 1-0 (3-2)

    ΙΣΤ. Ντίναμπουργκ (Λετονία)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) 2-1 (0-2)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Β. Ξαμάξ (Ελβετία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-2 (1-1)

    Γ. Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Λόκερεν (Βέλγιο) 2-1 (4-1)

    ΣΤ. Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 1-2 (1-5)

    Ζ. Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Λανς (Γαλλία) 0-1 (1-2)

    Ι. Πομπέντα (ΠΓΔΜ)-Αμβούργο (Γερμανία) 1-4 (1-4)

    ΙΒ. Γκλόρια Μπίστριτσα (Ρουμανία)-Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία) 0-1 (2-3)

    ΙΓ. Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία)-Βάρτεκς (Κροατία) 2-2 (3-4)

    ΙΔ. Ζλιν (Τσεχία)-Γάνδη (Βέλγιο) 0-0 (0-1)

    Γ΄ ΓΥΡΟΣ

    Πρώτοι αγώνες: 16/17 Ιουλίου

    Αγώνες ρεβάνς: 23 Ιουλίου

    1. Λάτσιο (Ιταλία)-Τάμπερε Γιουνάϊτεντ (Φινλανδία)

    2. Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

    3. Ντούμπνιτσα (Σλοβακία)-Νιούκαστλ (Αγγλία)

    4. Λεϊρία (Πορτογαλία)-Αμβούργο (Γερμανία)

    5. Γάνδη (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία)

    6. Αιγάλεω (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)

    7. Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία)

    8. Ρόντα (Ολλανδία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)

    9. Κλουζ (Ρουμανία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

    10. Λα Κορούνια (Ισπανία)-Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία)

    11. Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

    12. Βάρτεκς (Κροατία)-Λανς (Γαλλία)

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Απόλυτα δικαιολογημένος ο Ιντζάγκι

    10/7/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με μόνο λόγο πως θέλει να είναι καθ΄ όλα έτοιμος για την έναρξη του Ιταλικού πρωταθλήματος, ο Φίλιπο Ιντζάκι ξεκαθάρισε το γιατί θα απουσιάσει από την περιοδεία της Μίλαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (22 Ιουλίου-1 Αυγούστου). «Είναι κάτι που είχαμε μελετήσει από καιρό, αφού πρέπει να είμαι έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος», δήλωσε επί του θέματος ο Ιταλός διεθνής επιθετικός. Ο Ιντζάγκι, μαζί με τους Κακά και Ντίντα, θα συναντήσει εκ νέου τους «ροσονέρι» στο Μιλανέλο, στις 4 Αυγούστου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η απουσία του Ντίντα από την περιοδεία της Μίλαν, δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να αγωνιστεί με τη νέα του φανέλα και να λάβει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής κάτω από τα δοκάρια του ιταλικού συγκροτήματος.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σαφές υπονοούμενο" προς Σάμουελ

    10/7/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ δύσκολα, κατά τα φαινόμενα, θα παραμείνει στη Μαδρίτη, ο Βάλτερ Σάμουελ. Ο Βάλντερέι Λουξεμπούργκο δεν πήρε μαζί του τον Αργεντίνο αμυντικό για τη θερινή περιοδεία που θα πραγματοποιήσει η «βασίλισσα» στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τα ισπανικά ΜΜΕ, δείχνουν πως ο Πρόεδρος Πέρεζ θέλει να πουλήσει τον παίκτη. Ο κεντρικός αμυντικός των "μερένγκες", σε μερικές ημέρες θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση στη μύτη, ύστερα από εκείνη του περασμένου Ιανουαρίου και αυτό φαίνεται πως αποτέλεσε δείγμα του "αντίο" της διοίκησης. Στη θέση του Σάμουελ, ο Λουξεμπούργκο αποφάσισε να καλέσει τέσσερις ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, τους Χουράδο, Αρμπελόα, Χουανφράν και Ντε Λα Ρεντ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απέρριψε τον Φλαβίνιο ο Κωφίδης

    10/7/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν ικανοποίησε με την απόδοση του τον Σάββα Κωφίδη, Φλαβίνιο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζονταν στον Ηρακλή, δεν έπεισε τον Έλληνα τεχνικό ούτε στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι κατά της Μαλακοπής, που πήρε μέρος και τον απέρριψε. Στο μεταξύ, οι «κυανόλευκοι» πήραν σήμερα, μετά από έξι μέρες προπονήσεων, το πρώτο ρεπό στη διάρκεια της προετοιμασίας και θα επανέλθουν αύριο στις προπονήσεις. Σήμερα έληξε η άδεια του Γρηγόρη Παπαζαχαρία λόγω της συμμετοχής του στην Μεσογειακή ομάδα και επιστρέφει κι αυτός στις προπονήσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Χαράλαμπος Περπερίδης και Νίκος Σουλίδης θα ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα των Νέων και, κατά πάσα πιθανότητα, θα ξανατεθούν στη διάθεση του προπονητή τους στη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας, στην Ολλανδία.

    [09] Βόλεϊ

    Στο ψιλότερο σκαλί η Βραζιλία

    10/7/2005 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Βόλεϊ. Η Βραζιλία στον τελικό νίκησε με 3-1 την Σερβία/Μαυροβούνιο και κατέκτησε την πρώτη θέση στο World League 2005 που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι. . Η σελεσάο ήταν ανώτερη και, παρά το αρχικό μούδιασμα και την ήττα στο πρώτο σετ και μάλιστα άνετα, επανήλθε δριμύτερη και κατέκτησε τα επόμενα τρία με άνεση, κατακτώντας και τον τίτλο. Τα σετ: 14-25, 25-14, 25-19, 25-16. Νωρίτερα, στον μικρό τελικό, η Κούβα κατέκτησε την 3η θέση, αφού νίκησε την Πολωνία με 3-2. Τα σετ: 25-23, 22-25, 24-26, 25-18, 15-13.

    [10] Σπουδαίες διακρίσεις στα "Βαρδινιγιάννεια"

    10/7/2005 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τη δεύτερη θέση στα κατέκτησε η Γεωργία Κοκλώνη. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε 2η στα 100μ, έχοντας χρόνο 11.40, πίσω αοπό την Αμερικανίδα Στέφαν Νταρστ που τερμάτισε πρώτη με 11.24. Στην τρίτη θέση κατετάγη η Ευφροσύίνη Πάτσου με χρόνο 11.72. Στα υπόλοιπα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ισινμπάγιαβα, κατετάγη πρώτη με ύψος στα 4.70. Μάλιστα, η Ρωσίδα άλτρια, προσπάθησε να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ βάζοντας τον πήχη στα 4.94, (πριν λίγες μέρες είχε κάνει παγκόσμιο με 4.93), αλλά δεν τα κατάφερε.

    Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

    Ανδρες

    Σφυροβολία: Ζιολκόβσκι(Κροατία) 78.85μ, Παρς (Ουγγαρία) 6.07μ,Χάκλιτς (Κροατία) 75.79μ, Κλος (Γερμανία) 75.20μ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΕΛΛΑΔΑ) 74.78μ, Κομπς (Γερμανία) 74.77μ, Ρουμπάνκο (Ουκρανία) 72.38μ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 56.14μ.

    Δισκοβολία : Αλέκνα (Λιθουανία) 70.58μ, Κάντερ (Εσθονία) 65.57μ, Βάργκα (Ουγγαρία) 64.68μ, Γουόλτζ (ΗΠΑ) 63.32μ, Ρίντελ (Γερμανία) 63.24μ, Μάτε (Ουγγαρία) 62.75μ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 57.54μ, ΚΩΝΣΤΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 57.42μ,.

    100μ: 1η σειρά: Λούις (ΗΠΑ) 10.31, Μαγιόλα (Κούβα) 10.34, Τζούλιους (Ν. Αφρική) 10.38, ΣΑΡΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.38, ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.66, ΧΑΛΑΣΤΑΡΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.69, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.71, Σμιθ (Ιρλανδία) 10.85.

    100μ 2η σειρά: Σκοτ (ΗΠΑ) 10.03, Ντουάιτ (Τζαμάικα) 10.10, Κάπελ (ΗΠΑ) 10.18, Νάγκελ (Ν. Αφρική) 10.44, ΠΕΤΡΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)10.51, ΓΕΝΟΒΕΛΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.56, ΣΕΓΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.58, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 10.67.

    Μήκος: Τζόνσον (ΗΠΑ) 8.32μ, Πάτε (ΗΠΑ) 8.23μ, Κάσκετ (Αγιος Μαυρίκιος) 8.00μ, Ζιούσκο (Ουκρανία) 7.90μ, Τάρους (Ρουμανία) 7.87μ, Νούσιος (ΕΛΛΑΔΑ) 7.78μ, Τζημαγιώργης (ΕΛΛΑΔΑ) 7.73μ, Φιλίνδρας (ΕΛΛΑΔΑ) 7.66μ.

    110μ εμπόδια: Ντομινίκ (ΗΠΑ) 13.15, Μουρ (ΗΠΑ) 13.42, Μπράμλετ (ΗΠΑ) 13.48, Γουάτκινς (ΗΠΑ) 13.51, Θεοφανώφ (ΕΛΛΑΔΑ) 13.94, Γκαρσία (Κούβα) 14.08, Οικονομόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 14.21, Μαυρίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 14.23.

    400μ: 1η σειρά: Σάντα (Δομινικανή Δημοκρατία) 45.25, Νιονγκανί (Ζιμπάμπουε) 45.56, Ασλεϊ (ΗΠΑ) 45.58, Σφακιανάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 46.83, Κανάλ (Ισπανία) 47.19, Δημότσιος (ΕΛΛΑΔΑ) 47.48, Χαχλάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 56.05.

    400μ: 2η σειρά: Στέφενσεν (Αυστραλία) 45.31, Τζάκσον (ΗΠΑ) 45.45, Φρανσίκ (Γρενάδα) 45.59, Μπερντ (ΗΠΑ) 45.70, Ντούπης (ΕΛΛΑΔΑ) 46.86, Κοπάνου (ΕΛΛΑΔΑ) 47.75, Μπάθας (ΕΛΛΑΔΑ) 49.37.

    Γυναίκες

    100μ : Νταρστ (ΗΠΑ) 11.24, ΚΟΚΛΩΝΗ (ΕΛΛΑΔΑ) 11.40, ΠΑΤΣΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 11.72, Μανί (Καμερούν)11.73, ΒΑΣΑΡΜΙΔΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 11.85.

    100μ εμπόδια: Πέρι (ΗΠΑ) 12.45, Τριβιάνσκα (Πολωνία) 12.77, Αλόζι (Ισπανία) 12.80, Ανταμς (ΗΠΑ) 12.89, Τεγιέντα (Κούβα) 12.95, Στογιαννίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 13.57, Ντένμπι (ΗΠΑ) Δεν τερμάτισε.

    800μ: Καλαταγιούθ (Κούβα) 1.58.95, Αϊτ Αμού (Μαρόκο) 2.00.54, Σμιντ (ΗΠΑ) 2.01.04, Νεάσκου (Ρουμανία) 2.01.37, Γκράτζκι (Γερμανία) 2.01.78, Ναντιχά (Αλγερία) 2.02.16, Δαγκλή-Παγκότο (ΕΛΛΑΔΑ) 2.02.75, Χριστοφίδου (Κύπρος) 2.04.92, Νταλάκα (ΕΛΛΑΔΑ) 2.10.71.

    [11] "Τριπλά" ασημένια η Κατσίδη

    10/7/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην κατηγορία των +75 κιλών, η Θεανώ Κατσίδη κατέκτησε τρία ασημένια, με 100κ. στο αρασέ, 125κ. στο ζετέ και 225κ. στο σύνολο. Η 22χρονη φοιτήτρια της Παιδαγωγικής έδωσε μάχη τακτικής με τις Αμερικανίδες Ρέιτσελ Χερν, που ήταν βαρύτερη της Κατσίδη και Έμι Βάργκας, που ήταν ελαφρύτερη. Νίκησε και τις δύο «κατά κράτος». «Ήλθα με 95-125κ. και φεύγω με 100-125κ. Άρα είμαι ικανοποιημένη. Αν έκανα και τα 130κ. στο ζετέ, θα ήμουν απολύτως ευχαριστημένη. Δεν ξέρω ποιά θα είναι η συνέχεια. Είναι νωρίς για να πω αν θα πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», δήλωσε αμέσως μετά η Ελληνίδα αθλήτρια.

    Τα αποτελέσματα στην κατηγορία

    Σύνολο: Λιν Γιαπίνγκ (Κίνα) 250κ., Κατσίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 225κ., Χερν (ΗΠΑ) 220κ.

    Αρασέ: Λιν Γιαπίνγκ (Κίνα) 110κ., Κατσίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 100κ., Βάργκας (ΗΠΑ) 95κ.

    Ζετέ: Λιν Γιαπίνγκ (Κίνα) 140κ., Κατσίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 125κ., Χερν (ΗΠΑ) 125κ.

    Οι νικητές και οι νικήτριες στις άλλες κατηγορίες:

    Άνδρες (85 κιλά): Σύνολο: Πογκοσιάν (Ρωσία) 358κ., Αρασέ: Σουνάρ (Τουρκία) 165κ., Ζετέ: Πογκοσιάν (Ρωσία) 198κ.

    Άνδρες (94 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Ερνάντες-Κόμπος (Κούβα) 377κ. (167-210κ.)

    Άνδρες (105 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Τασμπουλάτοφ (Ρωσία) 375κ. (170-205κ.)

    Άνδρες (+105 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Μορό (ΗΠΑ) 345κ. (147-200κ.)

    Γυναίκες (63 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Λιου Σία (Κίνα) 227κ. (98-129κ.)

    Γυναίκες (69 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Λάσεν (Καναδάς) 216κ. (94-122κ.)

    Γυναίκες (75 κιλά): Σύνολο, αρασέ και ζετέ: Λιου Τσουνχόνγκ (Κίνα) 235κ. (117-118κ.)

    [12] Κοινωνία

    Βρέθηκε ένα υπερτυχερό δελτίο

    "Χαμογέλασε" το Τζόκερ

    10/7/2005 10:22:00 μμ

    Μετά από δέκα συνεχόμενα τζακ ποτ στο Τζόκερ, η τύχη χαμογέλασε σε κάποιον ή κάποιους, καθώς η κλήρωση της Κυριακής, που μοίρασε 11 εκατομμύρια ευρώ, ανέδειξε ένα υπερτυχερό δελτίο, που παίχτηκε στην Γλυφάδα. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 2, 12, 16, 23 και 5, ενώ τζόκερ ο αριθμός 1. Μέχρι τις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής, συνωστισμός επικράτησε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι φαίνεται πως αναρωτήθηκαν "κι αν σου κάτσει;" και έσπευσαν να δοκιμάσουν την τύχη τους, συμπληρώνοντας ένα ή περισσότερα δελτία. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, οι συμπληρωμένες στήλες με τους 5+1 "μαγικούς" αριθμούς ξεπέρασαν τα 70 εκατομμύρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 July 2005 - 20:51:23 UTC